Header

A Charlie Brown Christmas!!
Här är resultatet av våran skåppyntning. Med hjälp av ljusslingor, bomull, glitter,papper och massor av målarfärg har vi lyckats pynta hela våran skåplänga till den klassiska "A Charlie Brown Christmas". Med hela klassens hjälp så lyckades vi få ihop det! 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har den årliga skåppyntningen på Rudbeckianska gymnasiet börjat! Här är ett smakprov på hur våra skåp kommer att se ut! Gissa gärna vilket tema vi har ;) Det kommer självklart upp en del två när vi visar det slutgiltiga resultatet!

Likes

Comments


Idag har vi testat något nytt! Ett väldigt lätt men fint pyssel man kan göra hemma.Välj ett motiv och skissa ut det på ett papper. När vi gjorde solen ville vi att den skulle vara gul och området runt om sprayfärgat därför klippte vi ut solens delar.För motiv två gjorde vi tvärtom och klippte istället en formSprayfärg och färgat papper finns att köpa på t.ex Panduro (Sprayfärg 129,90;-) Komplettera gärna med en fin ram och häng upp på väggen.

Hoppas ni tycker om det här och provar hemma!

Likes

Comments

Lär dig att göra egna armband till dig och dina vänner!


Börja med att välja ett flertal trådar i önskad färg, klipp dem inte för korta då kommer det tyvärr inte räcka runt. Klipp ca 1m långa trådar.

1. Knyt och tejpa vid bordet (se bild 1)

2. För att göra en knut, börja med att ta en tråd. Det är den som kommer synas. Lägg den som på bild 2, dra sedan upp tråden underifrån så det blir som på bild 3. Dra sedan uppåt och du har din första knut!

3. Fortsätt göra samma knutar, när du sedan känner för att byta färg lägger du ner tråden du använt, tar den önskade färgen och fortsätter med samma teknik.Slutligen kommer du ha något som ser ut såhär!

Nästa armband tar lite längre tid att göra men också det blir väldigt fint.Börja med att välja ut trådar, hur många du tar bestämmer hur brett ditt armband kommer bli. Alltså ju fler desto bredare. Vi kommer att använda oss utav samma knut som innan.

1. Börja med tråden längst ut från vänster eller höger sida (se bild 1).
Jag gick från vänster så tog den gula tråden och gjorde 2 knutar på den ljusgröna tråden. Man kommer förflytta sig åt höger (respektive vänster håll om man valde att börja från höger) och upprepa samma process på varje tråd.

2. När man sedan gjort två knutar på varje tråd börjar man om med tråd 1, i mitt fall den ljusgröna tråden.

3. Upprepa processen tills ditt armband är tillräckligt långt och såhär kommer mönstret tillslut att se ut.

För att få en mer personlig finish på dina armband kan du lägga till pärlor eller i armband två knyta från andra hållet för en att få en design i sicksack.

Likes

Comments

Utmana dig själv och ta fram din inre makeup guru med denna enkla halloween sminkning! Perfekt för dig som inte vill "go all in" på halloween.

Du behöver:

-Svart eyeliner.

-Valfri ögonskugga.

-Glitter av något slag.

Steg 1. Börja med att lägga ögonskugga efter eget önskemål. Jag använde Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance paletten till denna look. Färgerna jag använt för att skapa denna sminkning är: Realgar, burnt orange, primavera & cyprus umber från ABH paletten.

Steg 2. Gör en vingad eyeliner. Jag använde NYX vinyl liquid liner i färgen "black"

Steg 3. Markera vart du vill ha spindelnätet på ögonlocket med eyelinern.

Steg 4. Gör linjer med hjälp av markeringarna du gjort i det föregående steget. Gör sedan detaljer för att efterlikna ett spindelnät.

Steg 5. Använd glitter där du önskar för en mer festlig look.

Lycka till och ha en spooky halloween!


Likes

Comments

Välkomna till vårt mest efterfrågade inlägg!!!!! Här har vi skapat 5 stycken looks för er som är ute i sista minuten med era halloween outfits.
80-talisten!
En body, ett par tights, ett par benvärmare, ett tjockt skärp och en hög tofs som pricken över i:et skapar en riktig retro känsla.


Tjuven
För att skapa looken behöver du: En gammal tröja (som du inte är rädd om), en randig långärmad och dina SNYGGASTE svarta jeans! Börja med att klippa en lång remsa av din gamla tröja och rita sedan ut två cirklar där dina ögon ska vara.


Pyjamas Party!!!
Den här looken har dem flesta redan hemma, ta bara en söt pyjamas och dina favorit gosedjur! Toppa sedan med en sovmask.


Djävulen
En röd klänning, horn och en treudd. Både hornen och treudden är lätta att göra hemma! För att göra egna horn, ta rött papper och klistra på en kartongbit, skär sedan ut formen för dina horn och klistra dem/knyt fast dem på ett diadem som du har hemma. För att göra treudden kan du antingen måla direkt på kartongen eller använda dig av papper som innan. Börja med att kalkera formen på kartongen, klipp ut och pynta sedan. Kan vara smart att göra två stycken och klistra ihop dem, för att treudden inte ska vika sig under kvällen!

Våra horn och treudd hade vi hemma så vi var lite lata och gjorde inte egna, bara den här gången.


Militär
Använd vad du har hemma, grönt funkar också om du inte har något av kamouflage. Måla strecken på kinderna för extra karaktär. Vi använde svart ögonskugga!


Lycka till och hoppas ni får en rolig halloween!

Likes

Comments

Den här veckan var det svårt att få till det med en DIY.. Men här kommer ett inlägg som kan få er att komma in i lite halloween känsla!

Likes

Comments

För att göra dessa ljuslyktor så behöver du:
-Glasbruk
-Lagom mängd pinnar, beroende på storleken på glasburken
-Sax/såg
-Limpistol
-Tråd

Steg 1. Samla pinnar och klipp/såga dem i rätt längd i förhållande till burkens höjd. På bild 2 ser du exempel på detta.

Steg 2. Använd limpistolen för att fästa pinnarna på glasburken, likt bild 3.

Steg 3. När alla pinnarna är fästa på burken så kan du dekorera ljuslyktan ytterligare. Vi valde att knyta ett band runt men du kan självklart dekorera efter egna önskemål.LYCKA TILL!

Likes

Comments

Välkomna allihopa till våran nystartade blogg!

Den här bloggen är ett projekt som vi har startat 5 stycken tjejer tillsammans. Idén med bloggen är att lägga upp olika typer av pyssel, tips och trix samt massor av DIYs. VI kommer att anpassa pysslet till olika högtider, så kommande veckor kan ni vänta er en blogg fylld med massa enkla DIYs till halloween firandet!! Redan den här veckan kommer ett inlägg upp med mackramé innan halloween veckorna startar!

Stay tuned !!!

Likes

Comments