View tracker

Tjenixen-Blixten!

Nu har jag varit lite off ett tag igen.. Och så kan det vara ibland, och det är ju inte så kul att läsa om något när vi inte har något kul att berätta om. MEN i detta inlägget hade jag tänkt att ta upp något som jag tror att jag har berättat om innan.

För lite mer än 3 år sedan så förändrades mitt orienterings liv ganska så snabbt, jag vågade inte träna orientering i skogen ensam för jag va rädd. För dig som precis börjat läsa denna bloggen och dig som inte kommer ihåg ska jag berätta vad som hände. Jag var på ett läger som heter O-Camp, alltså ett orienteringsläger. Jag hade sprungit hela banan och när jag sprang på upploppet mot målet (Det var en kohage jämte) så hoppade två kor över staketet den ena ställde sig på benen och sprang mot skogen, den andra landade precis framför mig och jag hamnade i en liten chock. Efter det så har jag haft väldigt svårt att träna i skogen själv, och att möta kor. Jag är då alltså rädd för älgar, rådjur, vildsvin tjädrar och harar (Jag vet att djuren är räddare för mig än vad jag är för dem men jag har väldigt svårt att tilltala mig själv detta). Jag blev inte rädd direkt men senare på säsongen så sprang jag en tävling och plötsligt hörde jag något knakande i grönområdet och ut kommer in gris, alltså ett vildsvin:/ Efter de två gångerna har jag i tre år haft väldigt svårt att träna själv, vilket har påverkat min träning. 

Idag har jag gjort något som jag är så fruktansvärt stolt över, jag har i några veckor övat att springa själv men det har slutat med att jag sprunget tillbaka. Men idag gjorde jag det jag trodde var omöjligt, jag sprang runt min bana på orienteringsträningen idag. Kan förstå att det låter lätt men mitt psyke fick verkligen kämpa idag! Men nu vet jag att jag kan om jag bara vill!!! BARA ATT FORTSÄTTA ATT KÄMPA NU!!

Skribent: Malin Nilsson

HEJDÅ så ses vi snart//Malin och Lillen

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Tjenare tjenare hur är läget? Med mig är det bra för idag har jag och pappa fixat ett gymkort till mig!!

I helgen så var det DM i Karlsborg, på fredagen var det nattorientering som varken jag, Anton eller pappa sprang. Men på lördagen va det sprint, Anton min kära bror tog hem segern i H21, pappa han kan man ju fråga sig vad han gjorde... typ att han inte tittade kodsiffran och stämplade vid fel kontroll. Jag är riktigt nöjd med mitt lopp, för det första så kom hon som startade efter mig inte ikapp och jag blev sjua:) Jag och Ida Helgesson kom delad sjua och var 1 sekund ifrån Maja. Innan loppet hade jag och Gustav Ohlin slagit vad om en glass, den som van spurten fick en glass av den andra, båda fick tyvärr 16sekunder så vi får köpa glass till varandra:)

För att fira Antons seger så bjöd pappa på mat då Anton och pappa åt Pizza mesans jag tog en kebab talrik.


​Igår så var det långdistans, det gick så fruktansvärt långsamt och var många gånger då jag inte visste vart jag hade varit nånstans. Därför va det kul att vi sprang med GPS så jag kunde se vart jag varit nån stans. Igår va alltså inte mitt bästa lopp men heller inte det sämsta så nu taggar vi USM nästa helg i Karlstad.

Hade bra!! 

HEJDÅ så ses vi snart/Malin och Lillen

Likes

Comments

View tracker

Nu vart det ett tag sedan som jag blogga sist, det har varit mycket de första veckorna i skolan. Det händer nya saker hela tiden, schemat ändras hit och dit så mina tankar har inte riktigt gått till bloggen.

Idag så var jag och pappa ute på vår vanliga ko-runda, jag var väldigt negativ i början att jag inte skulle orka pga att jag sprang DM (distriktsmästerskap) i helgen. Och på tal om DM så sprang jag inte så jätte bra på lördagens medeldistans, men jag är nöjd med själva orienteringen iallafall. Men stafetten i söndags är jag mycket nöjd med, Julia sprang första sträckan, Sofia sprang mittersta och första gången i mitt liv så fick jag springa sista sträckan. Jag är riktigt nöjd med min prestation och resten av lagets då vi blev 3:a. 

Idag är jag extra glad för kl.14:00 idag så fick jag min nya skoldator som jag har väntat på i ca: 2 veckor nu.. Detta är fantastiskt för det betyder att jag kommer kunna blogga mycket lättare. Innan har jag nästan alltid bloggat från min telefon men på den blir det lätt felstavningar. 

tack för denna gång<3 nu ska jag försöka lära mig datorn bättre.

HEJDÅ  så ses vi snart/Malin och Lillen

Likes

Comments

Go kväll på er allesammans! Nu har jag något att berätta!
Min träning rullar på, jag vet att jag inte varit så aktiv men har ju faktiskt börjat första året på gymnasiet och då har det varit lite nervöst!

Dagens träning va bästa på hela året, MOSSFOTBOLL!!! Och min kära moster tog en massa fina bilden💪🏻

Ses om ett tag!!
HEJDÅ!!//Malin och Lillen

  • 237 readers

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!
Nu är det tisdag igen och vi har kommit en bit in i lägret:)

Jag har sammanlagt varit med på 3 träningar för jag hoppade extrapasset och sov istället😂
Tränings passen har än så länge vart jätte roliga😊

Nu är det 3 dagar kvar till GM-sprinten och jag är asa laddad💪🏻🏃🏼

Nu ska jag gå!

HEJDÅ så ses vi snart//Malin och Lillen

  • 257 readers

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!
Just nu sitter jag i en säng i Karlstad, då jag resten av veckan kommer spendera på usm-läger.

I helgen så sprang jag u-10mila, det är en straffet! (Lördag)
Och idag sprang jag en långdistans som skulle vart 4,4km men jag tror säkert att jag sprang över 2km extra.. Jag har nog aldrig varit så miss nöjd, men senaste gången jag tävlade i D16 var i slutet av maj trodde mamma.
Eftersom jag va på semester så missade jag ju o-ringen☹️

I vilket fall så kan det slinka in några inlägg under veckan om jag hinner, men om inte så kommer det ett större inlägg på söndag nästa vecka❤️

HEJDÅ så ses vi snart//Malin och Lillen

  • 264 readers

Likes

Comments

Hej på er mina fina läsare!
I måndags beställde jag nya skor och hämtade ut dem redan i tisdag, såhär ser dom ut👇🏻

Jag har haft ett par likadana innan men de var då utslitna:( Så idag var jag ute och sprang för att springa in dom!

I tisdags lagade jag mat till min syrra då jag serverade fiskburgare och pasta, för en gång skull blev jag riktigt nöjd! Det ber jag er att laga för till och med jag som inte ens gillar fisk tyckte om det! Receptet👇🏻

Idag på min löprunda så var jag med om något som jag aldrig var med om innan, ni som läser denna bloggen och aldrig vart i Tranemo kommer nog inte förstå.!

Jag sprang runt sjön och när jag närmade mig hängbron så hör jag att det kommer mopeder bakom mig, två stycken var det och dom körde om mig och jag tänkte att de kanske skulle stanna innan bron för att fiska eftersom dom hade fiskespön. Men trot eller ej så kör båda två upp på bron och båda körde över samtidigt, och ni som gott över hängbron det senaste vet att den inte är så jätte stadig så jag var ju säker på att bron skulle gå sönder och de skulle falla i.. Men men de klarade sig över! Men j*vlar vad mitt hjärta bultade snabbt när de åkte över bron😰

Men nu ska jag packa in för kommande vecka!

HEJDÅ så ses vi snart<3// Malin Och Lillen

  • 473 readers

Likes

Comments

Hejsan hoppsan på er!

Nu var det ett tag sedan jag bloggade sist, om jag inte minns fel så befann vi oss i Bad Gastein (Österrike). Men nu är jag hemma i Sverige igen, men det har ju hänt endel sedan sist.

Men pga några minnes luckor så minns jag inte riktigt allt men jag kommer ta hjälp av lite bilder och försöka berätta vad vi gjorde i Italien:)
So Let's Go!

Påväg till Italien så åkte vi till Gross Glockner Hochalpinstrasser.! :)

Det var sjukt mycket alpängar men efter att varit iväg ett tag på semester så började jag tröttna..

Jag och mamma tog en soft dag och bara gick och käkade pizza och fikade! Men Tro mig, det var jobbigt också..?!

Sista dagen i Italien skippade jag att dölja med mamma och pappa så jag låg kvar på hotell rummet och spelade Pokémon GO. Folk säger att man behöver att gå för att hitta Pokémon men jag låg i min hotellsäng och fångade runt 40st #lat#öiresan16

HEJDÅ så ses vi snart//Malin och Lillen

  • 264 readers

Likes

Comments

Hejsan på dig igen:)
Det som hänt sedan sist är väll ganska roligt skulle jag påstå iallafall!

I söndags höll vi till i skogen av de nedre delarna av Bad Gastein, sammanlagt sprang vi 14,22km och som ni kanske redan har förstått så är det mycket upp och ner. 14km på Tranemo stigarna skulle jag inte säga va särskilt jobbigt och tar bara lite mer än 1 timme för mig, men detta är helt annorlunda!!

Igår var vi i Sportgastein och sprang upp på ett jävligt högt berg och sedan en runda uppe på en kam innan vi sakta och säkert började springa ner igen!
Här i Österrike så finns det endel vilda djur som, kor, Murmel djur, flodhästar?, bergsgetter och hästar!

Idag var vi uppe på ett berg igen men jag och mamma vandrade och pappa sprang sedan en tur till efter att vi gått upp på berget Stubner Kogels högsta topp:)

Imorgon åker vi till Italien där vi fortsätter #öiresan16 !
I Österrike har det vart förvånansvärt bra internet på de olika boendena och även de allmänna platserna, det är jag dock inte helt säker på att det kommer vara i Italien så därför vet jag inte riktigt när nästan blogg inlägg kommer upp!

Men ha det bra så länge!!
HEJDÅ så ses vi snart//Malin och Lillen +Tina

(Skribent- Malin (ni kan även kalla mig, Malin Osten Nilsson)
Blogg ägare- Malin och Lillen
Tina?- Malins Mamma Och Lillens Fru)

  • 324 readers

Likes

Comments

Nu har de gått ett par dagar sedan jag uppdaterade er senast, just nu sitter jag på balkongen i Bad Gastein och tittar på fotboll oh denna fina utsikten.

I torsdags så satt vi större delen av dagen i en bil från hamnen i Tyskland till Salzburg i Österrike. När vi kom fram till vårt hotell som så lite speciellt ut bar vi in våra saker och sedan gick vi ut för att hitta något mysigt ställe, efter en del letande kom vi till en liten resturang där mamma och pappa åt fylld snitzel och jag åt en vanlig.

På fredags morgonen gick vi upp tidigt för att hinna springa en stund före frukosten, men jag skulle kalla det passet för intervaller.
När vi kom tillbaka åt vi frukost och gav oss sedan ut på en kultur, titta och shopping runda som slutade i regn. Sedan på kvällen gick vi ut och åt vår sista kvällsmat i Salzburg!

I morses år vi frukost och sedan packade ihop våra saker för att åka vidare till Bad Gastein.
Vi gjorde ett mellan stopp i Zell Am See för att träna så vi sprang ungefär 8,8km och de var riktigt kämpigt upp för den branta j*vla backen, men sen kom det en mycket fin och lång nedförsbacke<3

Nu känner jag att jag måste gå in, innan jag blir en isbit..

HEJDÅ så ses vi snart//Malin och Lillen + Tina

(Skribent- Malin
Blogg ägare- Malin och Lillen
Tina?- Malins Mamma Och Lillens Fru)

  • 405 readers

Likes

Comments