Hello!
I eftermiddag så har vi mjölkat igen. Sen ikväll åkte vi till en stor affär och handlade lite mat till helgen och godis så vi överlever. Vi har även börjat prata med några elever här på skolan, dom är rätt lätta och förstå.
Dom är ganska läskiga av sig. Nu ska vi umgås med dom lite så vi hörs imorgon!

Good Night 😊

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hello everybody.
Idag har vi knappt gjort ett piss, vi åt frukost som vanligt sen gick vi ut till ladugården och kollade på när dom klöververkade. Sen fick vi ledigt så vi gick en runda och kollade.  Efter det så gick vi till rummet och vilade och nu har vi även ätit lunch, vi fick broccolisoppa och fralla till lunch. Dom har ingen skivad ost här utan bara riven. Så vi får riven ost på mackan. Ellen tyckte inte om maten idag , nu ligger hon på golvet och tjatar över att maten smakade bajs😂 Nu klockan ett ska vi ut och mjölka.

Likes

Comments

Hejhejhej.
Tänkte visa lite bilder där vi bor, vi bor på ett internat. Huset eller hur vi ska kalla det är byggt på 1800-talet så det är väldigt gammalt. Vi fick varsitt rum o sova i, egen dusch och toalett på rummet. Sängarna är väldigt obekväma så vi saknar våra sängar hemma väldigt mycket 😌

Likes

Comments

Halli hallå!
Vi spenderade vår kväll genom att gå ut och fota med våran systemkamera vi tog med oss. Så här kommer några av bilderna nedan 😊

Ha det bra 💕

Likes

Comments

Hej hoppas att det är bra med er!
idag har vi som rubriken lyder vägt kalvar även vacinerat dem, efter vi va klara med detta vilket tog en stund var de dags för lunch. Och idag blev det hamburgare med kyckling. Det var helt okej gott.
Efter maten så chillade vi fram till ett och efter de så gick vi upp till ladugården igen så började de andra mjölket för denna dag. Här mjölkar dem 3 gånger om dagen. på morgonen vid fem ungefär sen andra gången vid ett och sista gången runt sju.
Idag gick mjölket fortare än vad de gjorse igår. Men både jag och johannq tycker att det är lättare att mjölka här. Lättare att förstå systemet, trots att vi inte alltid förstå dem😂
Snart är det dags för middag så då får vi se vad dem har och bjuda på. Sen så ska vi gå ut och fota lite om vädret tillåter 😂

Ha de gött där hemma i sverige så hörs vi snart igen💖😚

Likes

Comments

Tjena tjena!
Nu ligger vi i sängen och kollar på film, snart ska vi sova o ladda upp för en ny dag imorgon. Men först tänkte vi lägga ut lite bilder från idag då vi var i ladugården. Skolan har 210 mjölkade, då 50 stycken mjölkas i robot. Och 160 stycken mjölkas alltså i grop. Gropen har 24 platser, så de gick väldigt snabbt och mjölka. Tog ungefär 2,5 timme. Efter det fick vi mata kalvarna med pulver mjölk.

Godnatt 😅

Likes

Comments

Hej igen! När vi väl hittade Adam så fick vi oss en rundvandring på skolan, och jisses vad stort de va! hade väldigt fina utrymmen för att meka och väldigt stora utrymmen överlag. Vi fick kolla igenom ladugården och nu kl 1 ska vi mjölka vår första gång här. ska bli spännande. Idag fick vi en god tomat soppa till lunch.
Så nu ska stövlarna på sen ska vi börja gå upp mot ladugården så hörs vi mer sen!

Likes

Comments

Hello!
Larmet ringde idag vid 8 och då var vi pigga och glada för att äta frukost, eller inte?
Vi gick ner till matsalen där frukosten skulle serveras vid kl. 8.30. Frukosten är lik den som vi äter hemma i sverige.
Det skulle komma en man vid 9 och möta oss vid namn Adam men han har inte dykit upp så vi får väl sitta och vänta tills den här mannen kommer😃

Pussar Ellen och Johanna 💖

Likes

Comments

Hej allihop nu är vi äntligen framme i Skottland efter många timmar! Resan startade inte jättebra då Johanna råkade spilla ut sin läsk i hela bilen o även på Ellen, så vi fick vända bilen hem till Reftele igen. Nästa stopp fick bli i Gislaved på västbogrillen, där stannade vi och käka middag. Där efter åkte vi raka vägen till Landvetter i Göteborg. Vi checkade in oss, sen när vi skulle checka in vårt bagage så vägde båda väskorna 1-2 kg för mycket då bagaget bara fick väga 23 kg per väska. Hon i receptionen var väldigt otrevlig mot oss men det löste sig och väskorna gick vidare. Vi gick vidare och planet från Göteborg gick 16:00 till Stockholm. Tog knappt en timma med flyg dit, men när vi kom dit var de jättesmidigt för vi behövde bara gå typ. Dock fanns det inget matställe där uppe men som tur fanns det två baguetter kvar som vi kunde köpa. Efter de tog vi flyget från Stockholm till Edinburgh, när vi satte oss på planet så ser vi två kändisar, Måns Möller och Özz Nujen. As häftigt då vi hade ögonkontakt me dom. Flyget tog lite mer än 2 timmar. När vi kom fram så hittade vi våra väskor direkt, väldigt skönt! Samtidigt går Özz fram och pratar med Ellen.  Sen gick vi mot utgången och då hittade vi Paul, han som ska vara våran handledare ungefär, när vi kom till skolan så fick vi våra rum direkt. Nu är vi rätt trötta och ska sova!

Likes

Comments

Hej allihopa!
igår så gjorde boijsan ett inlägg sig själv och känslan över resan, så tänkte att jag skulle göra detsamma.
Jag heter alltså Ellen Hermansson blir 18 år i början av november. Jag är uppvuxen på en gård vars min pappa har drivit mjölkgård fram till ett år tillbaka då han bestämde sig för att lägga ner mjölkproduktionen.
Jag går i samma klass som johanna vilket är lantbruk men inriktning djurskötare. jag bor uppe på internatet och trivs jättebra!
Mina fritidsintressen är att vara ute i naturen, går i vissa perioder med träning och tycker om att umgås med nära och kära!
Jag har ett intresse för djur men känner inte att jag skulle vilja jobba heltid med de, utan ha lite djur hemma men också ha ett vanligt jobb. Djuren är mer en hobby än ett jobb enligt mig.
Denna sommar har jag haft tre olika jobb. jag har jobbat som vaktmästare några veckor, jobbar som butiksbiträde några dagar här och där. Och även jobbat med betong några veckor.
Inför denna resa så var jag i början väldigt taggad, vilket jag fortfarande är men börjar bli allt mer spänd för varje dag som går nu innan vi ska åka iväg. jag tror att denna praktik kommer vara spännande och att den kommer ge oss lite mer. Det kommer vara nyttigt att för första gången åka iväg själva!

Jag ser jättemycket fram emot att se vad skottland har att erbjuda, så de är bara tills att vänta så får vi se! 💖

Likes

Comments