Hej allihopa, nu är vi äntligen hemma i Sverige efter en lång dag. Alarmet ringde klockan 05:30, vi gick upp dirket. Packade ner det sista i väskorna och gick ner till matsalen då dom ställt fram två äpplen, någon havrebar och juice till oss. Inte de godaste vi ätit. Vi gick ut klockan 06:15 och väntade på att Adam skulle komma och plocka upp oss och köra oss till flygplatsen. Men Adam kom aldrig, istället kom Pearl för Adams barn hade blivit sjuk eller nåt. Pearl hade en jätteliten bil så Ellen fick ha sina väskor i skuffen och jag fick ha mina väskor i baksätet på bilen. Väldigt trångt. Klockan 8 ungefär var vi framme i Edinburgh, hon släppte av oss sen gick vi in och skrev ut biljetterna och checkade in väskorna. Det gick faktiskt rätt bra, tog knappt 20 minuter och göra allt de för oss som e så okunniga. Vi gick upp och tog en fika. Väldigt gott med en macka. Vi gick vidare igenom tullen. Sen gick vi också handlade lite på flygplatsen. Vi spenderade upp våra sista pund på att sitta i varsin massagestol, väldigt sköööönt! Flyget skulle avgå 10:45 men de blev inte riktigt som planerat då flyger var försenat. Vi kom inte iväg förents typ 11:30 och tog ungefär 2 timmar att flyga till Stockholm. Och vårt nästa flyg skulle gå 14:45. Var rätt rädda att vi skulle missa flyget men eftersom flyget var så sent så flyttade dom fram avgången till 15:35. Vi gick inte av planet förents typ 14:50 så vi hade alltså 45 min på oss men dom 45 minuterna va nog dom värsta minuterna i våra liv😂 Vi checkade in oss sen gick vi till en tull, la upp alla grejer men sen kom de fram till att den ledde till typ Hong Kong så vi hade gått lite fel. Vi fortsatte, Arlanda var väldigt stort och långt att gå. Vi hittade rätt gate, men var en jävla kö upp till tullen. Vi stod i kö i en evighet kändes de som. Vi kom fram till tullen, det började sjävklart pipa när vi gick  igenom  så fick vi göra nåt sticktest. Klockan var kanske 15:20, 15 minuter till avgång. Vi har gått om tid tänkte vi. Men det var väldigt dåligt skyltat. Men sen hittade vi vår gate så vi gick igenom några dörrar sen kom vi tillbaka på exakt samma ställe som när vi började 😌. Vi frågade en gubbe om vart vi skulle gå och han sa att vi ska gå runt allt igen och skrattade. Vi var sååå stressade så vi sprang, sprang för livet för att inte missa vårt flyg. Vi sprang förbi alla i kön, vi var tvungna att gå igenom tullen en gång till, trots att vi gick igenom den typ 2 minuter tidigare. Samtidigt hör vi våra namn i högtalarna, då dom söker oss för att flyget skulle avgå då. Fick panik! Skyndade oss igenom tullen (krånglade ytterligare lite innan vi kom igenom tullen) Men vi hann med flyget hem till Göteborg, trots att vi var sena. Riktigt härlig känsla att kliva på planet hem 😅 Nu sitter vi hemma igen efter varit borta i 19 dagar, ätit både tacos, leverpastejsmackor, chips, kladdkaka och massa andra godsaker.
Detta var vår praktik i Skottland, tack för att ni som läst vår blogg nu har läst den. Riktigt kul att vi har över 600 läsare. Vi kanske fortsätter att göra blogginlägg här under vår sista tid på Segerstad men är inte säkert, men iallafall håll utkik efter fler inlägg.
Ha det gött så länge 😘😘😘

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu är de mindre än 24 timmar kvar tills vi äntligen är hemma i sverige igen!
onsdagen bestod av att vi var på en auktion, en stor auktion. Denna gång så va de bara kor och kalvar som skulle säljas. Både kött och mjölkdjur. Priserna är det samma som de är hemma. Han som vi åkte med hans syster och pappa ha gård tillsammans, dem köpte tre kor och dem gav runt 12 tusen för en. Sen när det var klart så började vi åka hemåt men tog lite stopp för att äta glass och titta runt lite i ett sammhälle som heter dumfries.
När vi kom hem så var de dags för middag sen så ville vi bara ta de lungt!
Och nu håller vi på att tvätta och packa de sista innan hemfärd imorgon! vi måste lämna barony runt halv sju så de kommrr bli en tidig morgon. men de gör inte oss något för då är bi äntligen påväg hem.
nu vet vi inte om vi kommer att blogga så mycket mer! men håll utkick imorgob det kanske dyger upp något litet!
pusspuss

Likes

Comments

Hej alla fans! Idag är det tisdag och är bara cirka 60 timmar kvar eller nåt. Vi räknar ner hela tiden nu 😅 Idag har det regnat ungefär hela dagen.. Förmiddagen spenderade vi i Animale Care och då badade vi sköldpaddor, fixade med deras mat och vattenskålar. Rengörde de sköldpaddor som lever i vatten, deras pool. Fick även gå ut o gå med två hundar i regnet. Efter middagen fick vi städa en ödlas bur sen fick vi sluta så vi bestämde oss för att gå ut och gå, efter vi gått en bra bit började de spöregna så då gick vi tillbaka och tog en varm dusch. Åt kvällsmat, pratade FaceTime med några elever på Segerstad. Sen gick vi ner till baren och tog det lugnt.
Godnatt 😅😅

Likes

Comments

Tjatja bloggen. Här i Skottland regnar det och regnar, kallt är det också. Idag vaknade vi upp trötta men ändå glada för det är bara 4 dagar kvar innan vi åker hem. Idag spenderade vi vår förmiddag uppe hos fåren, vi gjorde inte så mycket utan vi kollade mest på😂 Dom vägde alla fåren, det var ungefär totalt 370 får vi vägde. Häftigt att se! Eftermiddagen spenderade vi nere i gropen och mjölkade 😄

Likes

Comments

Hej idag har det varit en lång dag. Klockan 10 imorse kom Adam och hämtade upp oss och vi åkte till dit där dom tillverkare whisky. Vi fick gå en rundtur och se och lyssna på hur dom tillverkar whisky. Vi fick även provsmaka, det var inte såååå gott faktiskt 😅 Därefter åkte vi till en resturang och åt lunch. Sen så fick vi gå och shoppa i ungefär en timma. Vi hittar alltid lite grejer vi inte kan låta bli och köpa. Sen tog Adam oss till den engelska gräsen. Väldigt fint där! Efter de skjutsade han tillbaka oss till skolan, vi fick kvällsmat sen så har vi legat på rummet hela kvällen och inte gjort så mycket. Vi tog massor av bilder på våran kamera idag men dom bilderna får ni tyvärr inte se nu då vi inte har tillgång till dator. Godnatt Sverige ❤️❤️

Likes

Comments

Tjatja!
Idag har det inte varit sån rolig dag. Vi har mest stått och kollat på. Ätit dem vanliga tiderna osv. Så inget nytt direkt.
Imorgon är det Lördag och om en vecka så är vi hemma. Nä men imorgon så ska Adam ta med oss någon stans som vi inte riktigt förstod vad de va. Men det är ju kul att komma härifrån lite och se lite annat än samma människor och samma kor. Sen har vi planerat in att vi ska mjölka två morgon pass nästa vecka. Så en på tisdag och en på torsdag! NU BÖRJAR VI verkligen att räkna dagarna som är kvar! Vi längtar efter så mycket hemma! Det mesta är mat men även familjer och vänner. Ska bli rätt skönt att börja snacka svenska på heltid igen 😂 och vi längtar tillbaka till skolan med. När man ser alla som är där uppe och alla ha kul!
Jaja som sagt om en vecka är vi på svensk mark igen, Gud vad skönt!

Ni får ha det så bra så länge så hörs vi efter morgon dagen ❤️

Likes

Comments

Hejsan svejsan ni som läser detta! Idag är det torsdag, vi gick upp som vanligt och åt frukost och efter frukosten var vi tvungna och gå till verkstaden och va med en mekaniker klass på deras lektion. Vi stod och grejade med en motor hela förmiddagen tillsammans med 8 killar. Vi tyckte inte det var kul överhuvudtaget då det inte riktigt är våran grej. Eftermiddagen spenderade vi tillsammans med Willa i mjölkgropen. Willa är den personen vi tycker om mest här i Skottland, hon förstår oss. Nu ikväll ska vi nog gå ner till baren och se vad som händer där. 😊 Skolan började köra sin skörd idag så kommer lite bilder vi tog innan de började köra.
Ha de 👋

Likes

Comments

Hej allihopa hoppas att allt är bra med er där hemma! Vi har de bra men lite trötta idag bara. Dagen började som vanligt med frukost och sedan till ladugården. Idag var de lite annolunda. Vi började med att lasta på lite sinkor som skulle flytta och sedan lite kalvar. Sedan så åkte vi med Paul och Willa ut till fåren. Äntligen tänkte vi att vi skulle få göra något med fåren!
Så vi satte upp som grindar där vi skulle fösa in alla 102 stycken.
Sen hade dem som en scaner där man kunde scana deras öronmärken för att se så att alla är med och så att de inte saknades någon. Efter vi var klara med de så åkte vi tillbaka upp till ladugården och fösde runt robotkorna så dem skulle gå i sitt fotbad efter de så tog vi lunch.
Sen så var de dags för mjölke igen. Idag hade vi på oss våra peltor och mång tycker de e konstiga grejor som vi sätter på huvudet så vi får ofta frågor om de.
Nu har vi ätit en god köttgryta som satt väldigt fint. Snart är de dags för avfärd till tesco, dagens högpunkt!!
Ha de bra så länge!!

Likes

Comments

Hej Sverige!
Idag när vi vaknade så åt vi frukost precis som vanligt och vi hade ingen aning om vad vi skulle göra under dagen. Vi gick till ladugården, vi hittade ingen fast vi letade efter personalen i ungefär i 20 minuter. Vi gick tillbaka och frågade hon som har ansvaret för oss och då ringde hon personalen. Vi fick gå tillbaka till ladugården och gå in i klassrummet på de nya 1ornas lektion och lyssna på hur mjölket fungerade i ladugården. Vi fattade inte så mycket av de dom pratade om. Vi gick på lunch sen klockan 1 fick vi gå och mjölka. Klockan 6 var det badminton i gympasalen, det var ganska kul o fördröja tiden på. Efter det gick vi till skolans bar och umgicks me eleverna på skolan. Roligaste kvällen på länge 😊 Godnatt 😊

Likes

Comments

Halloj på er! Idag är det måndag och nu har vi varit här i över en vecka. Tiden går så långsamt här, men nästa vecka åker vi äntligen hem till Sverige igen. Vädret här är väldigt blött då det regnar här igen som alla andra dagar vi varit här, lite tråkigt. Idag vaknade vi upp väldigt trötta och glada, nästan lite för glada. Vi åt frukost som vanligt i matsalen. Nu har ännu mer elever börjat skolan så det är fullt av nya människor i matsalen. Vi gick upp mot ladugården och dom visste inte vad vi skulle göra så vi fick stå och titta på när veterinären kom och dräktighetsundersökte några kor. Sen fick vi köra lite traktor, skrapade ut koskiten i ladugården. Nu i eftermiddag så fick vi vaccinera kalvar och fodra dom. Ladugårds personalen undrade va de var med oss idag för vi va på väldigt glatt humör då vi bara skrattade hela tiden, vi kallar det uttråkade men men😉
Kvällen kommer väl att bestå av att sitta av tiden eller nått! Vi tycker att Segerstad är bra mycket bättre än det här iaf ❤️❤️❤️

Likes

Comments