I morges stod jeg op en frygtelig nyhed: Du var pludseligt afgået ved døden…

Det var mig der fandt dig: Ilde tilredt og ikke til at redde…Mit hjerte brast! Du var gammel, ja, men jeg havde slet ikke set det komme! I min fantasi skulle vi følges ad mange år endnu…

Vi har kendt hindanden i mere end 5 år, og du har gjort at hver dag var noget helt særligt. Du har bidraget til mange gode minder omkring middagsbordet og glædet folk fra nær og fjern.

Hver uge har vi haft en fast torsdagsaftale, hvor vi kom rigtig tæt på hinaden… Men hvad nu? Din plads bliver svær at fylde ud – jeg er ikke engang sikker på at jeg kan finde én som kan gøre det…

Men jeg ved, at du ville ønske, at jeg fortsætter mit liv, også med en anden – og jeg vil følge dit ønske. Så kære surdej – TAK for de mange lækre brød! Jeg er knust over at finde dig ildelugtende og med mug, og sorgen vil sidde i mig længe.

Din stedfortræder er så småt ved at blive til, for hjemmebagt brød skal der til!

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

Brrr...efteråret er for alvor kommet med regn, blæst og kulde! Men det giver blot anledning til masser af lækker, rygende hot "comfort-food" som bør nydes i sofaen med ilden buldrende i brændeovnen og vinden susende udenfor.
Køkkenhaven har denne sæson været en stor succes med masser af lækre grøntsager, og især græskarene har givet godt! Og da kartofler ikke lige er min favorit-grøntsag (med mindre den er dybstegt eller ovnbagt), er græskar i alle afskygninger blevet en genganger på madplanen.

Vegetarisk Garam Masala Gryde

2 pers.

 • 1 hokkaido græskar skåret i grove stykker
 • kokosolie
 • 1 finthakket rødløg
 • 2 fed hakket hvidløg
 • 1 stort stykke frisk ingefær
 • 1,5 spsk garam masala krydderi
 • finthakket frisk chili efter smag
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 2 dl. vand
 • 1/2 boullionterning
 • 1/2 dåse fuldfed kokosmælk
 • 200 gr. rensede champignon i tern/skiver.
 • 1 tsk groft salt

Til servering

 • frisk koriander
 • lime

Start med at koge græskarstykkerne i letsaltet vand til de er møre, men stadig med bid. Hæld vandet fra og sæt til side.

Smelt kokosolien i en stor gryde, og rist garam masalaen af. Tilsæt så de 2 slags løg, ingefær og chili, og lad det få lidt farve. Tilsæt vandet og lad det koge op, og hæld derefter tomater, kokosmælk og bouillon i gryden og lad det koge til det tykner.

Til slut vendes champignon og de kogte græskar i, og lad det blive varmet igennem.

Lige inden servering giver du lige retten en ordenlig dusk frisk koriander og et skvæt limesaft, og jeg garanterer at dine smagsløg bliver taget til de varme lande.

VELBEKOMME

Likes

Comments

Huhej som tiden flyver afsted og efter en lang pause her fra bloggen, er jeg nu klar til igen at øse ud af mit everyday life på landet med Rockstar (som til de nysgerrige endnu ikke er faldet på knæ), dele opskrifter og meninger om stort og småt.

Siden sidst er løbeskoene blevet udskiftet til en nyere model, køkkenhaven/drivhuset er lukket ned for vinteren, raceren er kommet ind på home-traineren og jeg har været til zumba, hvilket utvivlsomt bør uddybes nærmere!

Jeg har ofte fra mit løbebånd luret lidt på den faste gruppe af kvinder der mødes i mit fitnesscenter hver tirsdag og lørdag, iført farverigt tøj med flæser og pandebånd, for at træde ind i et spejlfyldt lokale, lukke døren og så skrue op for Ricky Martins svedige rytmer med skrig og klap til følge. 1 time senere kommer gruppen af kvinder igen ud fra salen, ca. ligeså svedende som undertegnede, der har brugt tiden på at smage blod i AT intervaller på løbebåndet og tanken slår mig så pludselig en dag: Det dér! DET SKAL PRØVES!

Da beslutningen er taget, kommer næste tanke nærmest som et panikanfald: WHAT TO WEAR?! Kassen med sportstøj bliver vendt på hovedet og midt i kaosset af kompressionsstrømper og løbetøj til al slags vejr, har jeg fortsat tøjkrise over at skulle til zumba, men ender dog med at finde et sæt, som jeg vurderer ikke helt falder ved siden af.

Det er med en smule nervøsitet at jeg næste formiddag cykler ud til fitnesscentret og ja - jeg sender løbebåndet stjålne blikke, men nu skal det her fænomen simpelthen afmystificeres! Klokken bliver 10, og efter mange undrende blikke fra den faste zumba-gruppe (er sikker på de tænker, at jeg er gået forkert), får jeg har placeret mig godt bagerst i lokalet, så ydmygelsen ikke bliver total, når instruktøren går i gang.

1 time senere, indeholdt en del fejldans, svedige salsa-rytmer og store grin fra undertegnede (over mig selv vel at mærke), går jeg fra zumba-timen med den største respekt for de kvinder! Kvinder som til hverdag er mødre, hustruer, sygeplejersker, butiksassistenter, hjemmegående - whatever - og som så hver tirsdag og lørdag bare kan slippe hæmningerne, fordommene og hvad der ellers måtte fylde, for så at forvandles til de vildeste zumba-queens! Det var fantastisk at opleve! Men jeg må dog indrømme, at det ikke lige bliver foreløbig, at jeg deltager i sådan en time igen, for min sportslige lykkefølelse findes på landevejen, men jeg vil længe smile ved tanken over den glæde, som det giver de kvinder som jeg så dén lørdag.

Likes

Comments

Festivalsæsonnen er så småt ved at synge på sidste vers og jeg har haft den store fornøjelse af, at få lov til besøge to af dem: først Danmarks Grimmeste Festival i Brabrand hvor Rockstar havde sin debut foran et større publikum. Wauw hvor var mit groupie-hjerte bare ved at sprænges af stolthed! At se alt det som ham og bandet har knoklet med de sidste mange måneder blive forløst på scenen i solskin, konfetti og mange beundrende blikke var intet mindre end fantastisk!

I søndags stod den så på 1-dagstur til Skanderborg med hele flokken, og på trods af for lidt sol og for meget regn, kunne dagen ikke have været bedre! Øllene smagte om muligt bedre end nogensinde, hvilket formegentlig også var skyld i, at jeg vågede mandag morgen med denne "lækre" sag på min lænd:

...og pludselig vælter mere eller mindre klare flash-backs frem i min hukommelse, hvor jeg og 3 andre får den geniale idé, at vi da alle 4 skal have en tatovering på lænden, udført af en lille spansk-talende mand, med lidt for mange guldsmykker og lidt for få tænder...

HELDIGVIS kunne mit nyerhvervede "tramp-stamp" fjernes efter en tur med sæbe og hamp-handsken, men ingen tvivl om, at denne sommer har givet mig fantastiske minder for livet, som ikke forsvinder med badevandet ud i afløbet...

Likes

Comments

I går var jeg et smut i skoven med en god bekendt, som var villig til at vise mig et hemmeligt sted, som mildest talt bugnede med kantareller! Det var simpelthen så smukt og helt igennem fantastisk, at se skovbunden dækket med disse små lækkerier! Jeg kom hjem med en ordentlig kurvfuld på ca. 1 kilo, og efter 1,5 times rengøring (som skal foregår nænsomt med en børste og IKKE med vand, da det forringer kvaliteten) og fjernelse af i 22 flåter (!) fra ben, baller og lyske, var spørgsmålet så, hvordan jeg skulle anvende svampene. Lidt tilfældig google-søgning blev til inspiration til Socca-pizza og squash-fritter med hjemmelavet ketchup:

Socco-Pizza m. kantareller

2 pers.

​Squash-fritter​
 • 1 stor squash eller 2 mindre​
 • olie
 • salt​

Flæk squashen på langs og fjern kernerne. Skær squashen i skiver, put dem i en skål og hæld en god sjat olivenolie over sammen med salt og bland godt. Læg dem på en bageplade og steg dem i ca. 20 minutter v. 200 grader (giv dem evt. grill-funtionen et par minutter for at få dem sprøde. 

Pizzabunde

 • 100 gr. Kikærtemel
 • ca. 1,5 dl. vand
 • 1/2 tsk. salt

Rør mel, vand og salt sammen og lad det stå og trække i ca. 30 minutter. Det skal have konsistens som pandekagedej.

Opvarm en slip-let pande og lav 2 halvtykke pandekager af dejen. Sæt dem til side.

Pizzafyld

 • 200 gr. kantereller
 • 2 fed hvidløg
 • 2 små rødløg
 • lidt smør til stegning
 • Ost efter behag
 • En stor håndfuld af dine yndlingskrydderier (Jeg brugte frisk basilikum og oregano)

Start med at smelte smørret og steg kanterellerne her ca. 3-4 minutter og tilsæt så begge slags løg. Lad det stege sammen et par minutter, indtil løgene bliver lidt bløde, men stadig har bid.

Læg osten på pizzaer og grill dem i ovnen indtil osten er smeltet. Tag pizzaerne ud og kom svampe-/løgfyldet på og smid dem tilbage i ovnen i 3-5 minutter på grill-funktionen, så løgene lige begynder at karamellisere.

Når pizzaerne er færdigbagte, pyntes de med friske urter - SERVER!

VELBEKOMME

Likes

Comments

Hjemme på matriklen har rockstar og jeg en evigt tilbagevendende diskussion når cykelsæsonen rammer en temperatur, hvor de korte rør skal findes frem: skal han barbere sine ben eller ej!? Personligt er jeg stor fan af mænd med skæg og hår på brystet, og har det en smule anstrengt med at ligge i ske med én, som har mere glatbarberede ben end mig! Derudover synes jeg ikke det passer særlig godt til hans rockstar-image!

Men, men, men... Der er jo selvfølgelig en god grund til, at man i denne Tour de France-tid bliver mere eller mindre ufrivilligt bombarderet med utrolig velplejede og glatbarberede mandeben, som er en nylonstrømpe-reklame værdig:
 1. ​Hygiejne-hensyn: i tilfælde af styrt vil de glatbarberede ben hive mindre skidt, grus og jord ind i et åbent sår.​​
 2. Komfort: Når stængerne har trampet tusindvis af watt i løbet af tur på landevejen, er det tiltrængt med en god omgang massage. Her vil det være yderst ubehageligt med en ordentlig pels på lår, læg og balle, når der skal æltes syre ud (Her er så også en forklaring på hvorfor jeg appellerer til at han bibeholder sine benhård = massagen tilfalder kun MINE glatbarberede ben hihi)​
 3. Aero-dynamik: Motionsnørder har lavet adskillige tests i vindtunneler ​med folk med varierende kropsbehåring, og resultatet blev, at man kan vinde op mod 5 minutter på en 180 km-tur (Eller ca. 70 sekunder på en 40 km-tur).

Enden af diskussionen er dog i denne sæson endt til min fordel, så jeg kan putte mig ind til en fyr, med mere kropsbehåring end gennemsnittet - hvilket jeg ELSKER!

Likes

Comments

Lad mig gøre det kort: jeg HADER træningsformen TRX. Som i at jeg kan få helt kvalme ved synet af de sort/gule sataner som hænger "ih så uskyldigt" ned fra loftet i træningscentret...

Ikke desto mindre har rockstar og jeg selv investeret i sådan et tangerende torturinstrument, for sandheden er jo, at de især gør noget rigtig godt for opbygningen af kroppens kernemuskulatur. Og til jer som ikke kender denne træningsform, så er det faktisk så simpelt, at det næsten er helt latterligt: det består af to stropper, som hænger med fra loftet med et "håndtag" i bunden. Længden kan justeres fra meget kort til nærmest gulvlangt, og så er der kun fantasien (og størrelsen på dine muskler) der sætter grænsen.

Og hver gang jeg har deltaget i et TRX-hold i det lokale motionscenter, kan jeg høre en sætning i mit hoved, som ellers kun kommer frem, når jeg har massive tømmermænd: "jeg gør det ALDRIG mere!!" For det er så ubeskriveligt hårdt! Men samtidig kan jeg jo se, at det gør noget godt for min krop (hvilket jo ikke ligefrem er tilfældet med tømmermændene), og derfor bliver jeg ved.

Hvis du efter dette indlæg så er i tvivl om du skal prøve at kaste dig ud i de akrobat lignende seler, så er mit svar helt kort: PRØV DET! Du vil ikke kunne løfte en kop kaffe bagefter og du vil spekulere længe over, hvordan i alverden du skal komme ud af sengen dagen efter, men resultatet på sigt er alle pinsler værd!

Note: billedet bærer nok lidt præg af, at min Instagram-/bloggerhusband aka rockstar er væk weekenden over, så må selv agere fotograf på mine "arm-selfies" hvilket ikke er helt nemt uden en selfie-stang!

Likes

Comments

JAAAH!!! Jeg kan jo nærmest ikke få armene ned: Sommeren er langt om længe vendt tilbage! Jeg var ellers ved at miste troen på, at vi ville ramme mere end 12 graders varme igen, da vi i mandags tændte op i brændeovnen og puttede os under tæppet i sofaen (det burde simpelthen ikke være nødvendigt i juli måned!!!).

Men nu er solen her endelig og haven bugner af brændenælder, hønsetarm, skvalderkål som skal elimineres, ligesom at græsplænen er ved at have en længde, hvor jeg begynder at overveje, at finde leen frem i frygt for, at havetraktoren drukner!

Så nu vil jeg iføre mig korte shorts, faktor 30 og solhat, lade ukrudtet blive lidt vildere og plænen lidt længere, for der er en drømmeseng der endnu ikke er blevet prøvekørt! (Anmeldelse af denne følger naturligvis)

Adios!!

Likes

Comments

Hvor nogen har et atlas tæppe-plastret med knappenåle over steder de har besøgt, kunne jeg efterhånden lave tilsvarende, blot med steder jeg har skidt; Jeg døjer nemlig med den svært irriterende "lidelse" der hedder løber-mave, hvilket betyder, at når jeg løber, skal jeg ofte efter relativt kort tid gøre "nr. to". Det har resulteret i, at jeg gennem tiden har været nødsaget til at anvende diverse parcelhushaver, rapsmarker og buskas, eller den mindre heldige; havnepromenaden i Palma de Mallorca, hvor noget der lignede hele det lokale cykelhold der kom drønende forbi, alt imens jeg skamligt sad i skovskiderstilling. Rockstar er desværre også blevet involveret i denne mindre flatterende side af mit sportslige liv, når jeg har været nødt til at ringe efter ham, fordi jeg ikke lige nåede at finde et sted at latrinerer, hvilket bestemt ikke er noget kønt syn i små sommerkorte løbeshorts...

Men en ting er, at det kan være svært at finde steder, hvor man kan gøre det, der nu skal gøres, men ens neonfarvede og refleksfyldte løbetøj gør det bestemt ikke nemmere at finde et skjul - og slet ikke udenfor sommersæsonen, hvor der ingen blade er på buske og træer (Kan man mon få løbetøj i camouflage-mønster?!).

Og ja, jeg har prøvet stort set alt for at undgå, at sætte mig selv i denne pikante situation; Jeg har prøvet diverse diæter uden gluten, uden koffein, uden mælkeprodukter (Selv efter jeg fandt ud af at jeg er laktose-intolerant, har det ikke hjulpet), uden fuldkorn, har løbet på tom mave, men må blot indse, at jeg må forsøge at planlægge mine løbeture efter mulige toiletfaciliteter, og så ellers huske toiletpapir og "hunde-lorte-pose", hvis jeg løber i mere befolkede områder.

Men der er jo ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget andet: Forleden da jeg under en løbetur igen blev nødt til at træde af på naturens vegne; Her opdager jeg pludselig, at jeg er har fået mig placeret i en kæmpe koloni af nok 100 vinbjergsnegle!! Jeg erindrer, at have læst, at de gerne spiser dræbersnegle, og faktisk holder sig fra de fleste grøntsager, så det er jo ren win/win!! Jeg har på daværende tidspunkt kun omkring 5 km. hjem, så jeg kan da snildt kan have et par stykker med i hver hånd... Og her gør jeg mig så en interessant opdagelse; Disse snegle har altså en form for tænder (!!!), for inden jeg har tilbagelagt halvdelen af de resterende 5 km, er 3 af 4 snegle begyndt at fortære mine hænder (Jeg bør her indskyde at jeg har en tangerene fobi for bløddyr, så panikken er ved til at få øje på, og hvis jeg ikke lige havde skidt, ja så havde jeg nok gjort det dér!). En hurtig beslutning bliver dog at pakke sneglende ind i en masse skræbbe-blade og så blev der lige tillagt et ekstra fart-interval på løbeturen, for hurtigt at komme hjem med de små monstre!

De lever nu i bedste velgående på farmen, og formerer sig forhåbentligt i sådan et omfang at de kan udkonkurrere dræbersneglene!

Likes

Comments

Vi har kun boet i huset i ca. 2 år og derfor finder vi fortsat nye og spændende opdagelser ind i mellem. Eksempelvis opdagede jeg sidste sommer, at vi havde gule hindbær bagerst i haven, men hvad der er mere interessant er, at jeg sidste efterår, overvejede at grave dét jeg troede var et selvsået kastanjetræ op.

Jeg synes dog alligevel at træet var så fint, at jeg lod det blive, hvilket skulle vise sig at være den helt rigtige beslutning! Den lille vindtørre kvist begyndte nemlig i foråret at sætte frugter, som IKKE var kastanjer, men FIGNER! 12 fine små frugter har det 75 cm høje træ sat, og jeg kan næsten ikke vente til at jeg kan sætte tænderne i en smuk, solvarm og dyblilla figen, mens jeg drømmer mig til varmere himmelstrøg...

Likes

Comments