Festivalsæsonnen er så småt ved at synge på sidste vers og jeg har haft den store fornøjelse af, at få lov til besøge to af dem: først Danmarks Grimmeste Festival i Brabrand hvor Rockstar havde sin debut foran et større publikum. Wauw hvor var mit groupie-hjerte bare ved at sprænges af stolthed! At se alt det som ham og bandet har knoklet med de sidste mange måneder blive forløst på scenen i solskin, konfetti og mange beundrende blikke var intet mindre end fantastisk!

I søndags stod den så på 1-dagstur til Skanderborg med hele flokken, og på trods af for lidt sol og for meget regn, kunne dagen ikke have været bedre! Øllene smagte om muligt bedre end nogensinde, hvilket formegentlig også var skyld i, at jeg vågede mandag morgen med denne "lækre" sag på min lænd:

...og pludselig vælter mere eller mindre klare flash-backs frem i min hukommelse, hvor jeg og 3 andre får den geniale idé, at vi da alle 4 skal have en tatovering på lænden, udført af en lille spansk-talende mand, med lidt for mange guldsmykker og lidt for få tænder...

HELDIGVIS kunne mit nyerhvervede "tramp-stamp" fjernes efter en tur med sæbe og hamp-handsken, men ingen tvivl om, at denne sommer har givet mig fantastiske minder for livet, som ikke forsvinder med badevandet ud i afløbet...

Likes

Comments

I går var jeg et smut i skoven med en god bekendt, som var villig til at vise mig et hemmeligt sted, som mildest talt bugnede med kantareller! Det var simpelthen så smukt og helt igennem fantastisk, at se skovbunden dækket med disse små lækkerier! Jeg kom hjem med en ordentlig kurvfuld på ca. 1 kilo, og efter 1,5 times rengøring (som skal foregår nænsomt med en børste og IKKE med vand, da det forringer kvaliteten) og fjernelse af i 22 flåter (!) fra ben, baller og lyske, var spørgsmålet så, hvordan jeg skulle anvende svampene. Lidt tilfældig google-søgning blev til inspiration til Socca-pizza og squash-fritter med hjemmelavet ketchup:

Socco-Pizza m. kantareller

2 pers.

​Squash-fritter​
 • 1 stor squash eller 2 mindre​
 • olie
 • salt​

Flæk squashen på langs og fjern kernerne. Skær squashen i skiver, put dem i en skål og hæld en god sjat olivenolie over sammen med salt og bland godt. Læg dem på en bageplade og steg dem i ca. 20 minutter v. 200 grader (giv dem evt. grill-funtionen et par minutter for at få dem sprøde. 

Pizzabunde

 • 100 gr. Kikærtemel
 • ca. 1,5 dl. vand
 • 1/2 tsk. salt

Rør mel, vand og salt sammen og lad det stå og trække i ca. 30 minutter. Det skal have konsistens som pandekagedej.

Opvarm en slip-let pande og lav 2 halvtykke pandekager af dejen. Sæt dem til side.

Pizzafyld

 • 200 gr. kantereller
 • 2 fed hvidløg
 • 2 små rødløg
 • lidt smør til stegning
 • Ost efter behag
 • En stor håndfuld af dine yndlingskrydderier (Jeg brugte frisk basilikum og oregano)

Start med at smelte smørret og steg kanterellerne her ca. 3-4 minutter og tilsæt så begge slags løg. Lad det stege sammen et par minutter, indtil løgene bliver lidt bløde, men stadig har bid.

Læg osten på pizzaer og grill dem i ovnen indtil osten er smeltet. Tag pizzaerne ud og kom svampe-/løgfyldet på og smid dem tilbage i ovnen i 3-5 minutter på grill-funktionen, så løgene lige begynder at karamellisere.

Når pizzaerne er færdigbagte, pyntes de med friske urter - SERVER!

VELBEKOMME

Likes

Comments

Hjemme på matriklen har rockstar og jeg en evigt tilbagevendende diskussion når cykelsæsonen rammer en temperatur, hvor de korte rør skal findes frem: skal han barbere sine ben eller ej!? Personligt er jeg stor fan af mænd med skæg og hår på brystet, og har det en smule anstrengt med at ligge i ske med én, som har mere glatbarberede ben end mig! Derudover synes jeg ikke det passer særlig godt til hans rockstar-image!

Men, men, men... Der er jo selvfølgelig en god grund til, at man i denne Tour de France-tid bliver mere eller mindre ufrivilligt bombarderet med utrolig velplejede og glatbarberede mandeben, som er en nylonstrømpe-reklame værdig:
 1. ​Hygiejne-hensyn: i tilfælde af styrt vil de glatbarberede ben hive mindre skidt, grus og jord ind i et åbent sår.​​
 2. Komfort: Når stængerne har trampet tusindvis af watt i løbet af tur på landevejen, er det tiltrængt med en god omgang massage. Her vil det være yderst ubehageligt med en ordentlig pels på lår, læg og balle, når der skal æltes syre ud (Her er så også en forklaring på hvorfor jeg appellerer til at han bibeholder sine benhård = massagen tilfalder kun MINE glatbarberede ben hihi)​
 3. Aero-dynamik: Motionsnørder har lavet adskillige tests i vindtunneler ​med folk med varierende kropsbehåring, og resultatet blev, at man kan vinde op mod 5 minutter på en 180 km-tur (Eller ca. 70 sekunder på en 40 km-tur).

Enden af diskussionen er dog i denne sæson endt til min fordel, så jeg kan putte mig ind til en fyr, med mere kropsbehåring end gennemsnittet - hvilket jeg ELSKER!

Likes

Comments

Lad mig gøre det kort: jeg HADER træningsformen TRX. Som i at jeg kan få helt kvalme ved synet af de sort/gule sataner som hænger "ih så uskyldigt" ned fra loftet i træningscentret...

Ikke desto mindre har rockstar og jeg selv investeret i sådan et tangerende torturinstrument, for sandheden er jo, at de især gør noget rigtig godt for opbygningen af kroppens kernemuskulatur. Og til jer som ikke kender denne træningsform, så er det faktisk så simpelt, at det næsten er helt latterligt: det består af to stropper, som hænger med fra loftet med et "håndtag" i bunden. Længden kan justeres fra meget kort til nærmest gulvlangt, og så er der kun fantasien (og størrelsen på dine muskler) der sætter grænsen.

Og hver gang jeg har deltaget i et TRX-hold i det lokale motionscenter, kan jeg høre en sætning i mit hoved, som ellers kun kommer frem, når jeg har massive tømmermænd: "jeg gør det ALDRIG mere!!" For det er så ubeskriveligt hårdt! Men samtidig kan jeg jo se, at det gør noget godt for min krop (hvilket jo ikke ligefrem er tilfældet med tømmermændene), og derfor bliver jeg ved.

Hvis du efter dette indlæg så er i tvivl om du skal prøve at kaste dig ud i de akrobat lignende seler, så er mit svar helt kort: PRØV DET! Du vil ikke kunne løfte en kop kaffe bagefter og du vil spekulere længe over, hvordan i alverden du skal komme ud af sengen dagen efter, men resultatet på sigt er alle pinsler værd!

Note: billedet bærer nok lidt præg af, at min Instagram-/bloggerhusband aka rockstar er væk weekenden over, så må selv agere fotograf på mine "arm-selfies" hvilket ikke er helt nemt uden en selfie-stang!

Likes

Comments

JAAAH!!! Jeg kan jo nærmest ikke få armene ned: Sommeren er langt om længe vendt tilbage! Jeg var ellers ved at miste troen på, at vi ville ramme mere end 12 graders varme igen, da vi i mandags tændte op i brændeovnen og puttede os under tæppet i sofaen (det burde simpelthen ikke være nødvendigt i juli måned!!!).

Men nu er solen her endelig og haven bugner af brændenælder, hønsetarm, skvalderkål som skal elimineres, ligesom at græsplænen er ved at have en længde, hvor jeg begynder at overveje, at finde leen frem i frygt for, at havetraktoren drukner!

Så nu vil jeg iføre mig korte shorts, faktor 30 og solhat, lade ukrudtet blive lidt vildere og plænen lidt længere, for der er en drømmeseng der endnu ikke er blevet prøvekørt! (Anmeldelse af denne følger naturligvis)

Adios!!

Likes

Comments

Hvor nogen har et atlas tæppe-plastret med knappenåle over steder de har besøgt, kunne jeg efterhånden lave tilsvarende, blot med steder jeg har skidt; Jeg døjer nemlig med den svært irriterende "lidelse" der hedder løber-mave, hvilket betyder, at når jeg løber, skal jeg ofte efter relativt kort tid gøre "nr. to". Det har resulteret i, at jeg gennem tiden har været nødsaget til at anvende diverse parcelhushaver, rapsmarker og buskas, eller den mindre heldige; havnepromenaden i Palma de Mallorca, hvor noget der lignede hele det lokale cykelhold der kom drønende forbi, alt imens jeg skamligt sad i skovskiderstilling. Rockstar er desværre også blevet involveret i denne mindre flatterende side af mit sportslige liv, når jeg har været nødt til at ringe efter ham, fordi jeg ikke lige nåede at finde et sted at latrinerer, hvilket bestemt ikke er noget kønt syn i små sommerkorte løbeshorts...

Men en ting er, at det kan være svært at finde steder, hvor man kan gøre det, der nu skal gøres, men ens neonfarvede og refleksfyldte løbetøj gør det bestemt ikke nemmere at finde et skjul - og slet ikke udenfor sommersæsonen, hvor der ingen blade er på buske og træer (Kan man mon få løbetøj i camouflage-mønster?!).

Og ja, jeg har prøvet stort set alt for at undgå, at sætte mig selv i denne pikante situation; Jeg har prøvet diverse diæter uden gluten, uden koffein, uden mælkeprodukter (Selv efter jeg fandt ud af at jeg er laktose-intolerant, har det ikke hjulpet), uden fuldkorn, har løbet på tom mave, men må blot indse, at jeg må forsøge at planlægge mine løbeture efter mulige toiletfaciliteter, og så ellers huske toiletpapir og "hunde-lorte-pose", hvis jeg løber i mere befolkede områder.

Men der er jo ikke noget der er så skidt, at det ikke er godt for noget andet: Forleden da jeg under en løbetur igen blev nødt til at træde af på naturens vegne; Her opdager jeg pludselig, at jeg er har fået mig placeret i en kæmpe koloni af nok 100 vinbjergsnegle!! Jeg erindrer, at have læst, at de gerne spiser dræbersnegle, og faktisk holder sig fra de fleste grøntsager, så det er jo ren win/win!! Jeg har på daværende tidspunkt kun omkring 5 km. hjem, så jeg kan da snildt kan have et par stykker med i hver hånd... Og her gør jeg mig så en interessant opdagelse; Disse snegle har altså en form for tænder (!!!), for inden jeg har tilbagelagt halvdelen af de resterende 5 km, er 3 af 4 snegle begyndt at fortære mine hænder (Jeg bør her indskyde at jeg har en tangerene fobi for bløddyr, så panikken er ved til at få øje på, og hvis jeg ikke lige havde skidt, ja så havde jeg nok gjort det dér!). En hurtig beslutning bliver dog at pakke sneglende ind i en masse skræbbe-blade og så blev der lige tillagt et ekstra fart-interval på løbeturen, for hurtigt at komme hjem med de små monstre!

De lever nu i bedste velgående på farmen, og formerer sig forhåbentligt i sådan et omfang at de kan udkonkurrere dræbersneglene!

Likes

Comments

Vi har kun boet i huset i ca. 2 år og derfor finder vi fortsat nye og spændende opdagelser ind i mellem. Eksempelvis opdagede jeg sidste sommer, at vi havde gule hindbær bagerst i haven, men hvad der er mere interessant er, at jeg sidste efterår, overvejede at grave dét jeg troede var et selvsået kastanjetræ op.

Jeg synes dog alligevel at træet var så fint, at jeg lod det blive, hvilket skulle vise sig at være den helt rigtige beslutning! Den lille vindtørre kvist begyndte nemlig i foråret at sætte frugter, som IKKE var kastanjer, men FIGNER! 12 fine små frugter har det 75 cm høje træ sat, og jeg kan næsten ikke vente til at jeg kan sætte tænderne i en smuk, solvarm og dyblilla figen, mens jeg drømmer mig til varmere himmelstrøg...

Likes

Comments

I sidste uge lagde jeg op til fælles cykeltræning i klubben hvor jeg træner. En rolig tur på 90 km som jeg har kørt flere gange før, og derfor ikke ville blive den store udfordring - tværtimod ville det bare være en lang hyggetur med sol på næsen og vind i ryggen! Det skulle i midlertidig vise sig slet ikke at holde stik...

Vi ligger godt ud fra start og bevares - snitfarten er godt nok 4-5 km/t end hvad jeg er vant til, men benene var gode og humøret højt! Det med vinden i ryggen var dog heller ikke lige helt som ventet...faktisk var det mere side-/modvind, men jeg vidste, at om 30 km ville vi vende næsen mod nord igen, og så ville det blive bedre.

Da vi har kørt 50 km. er jeg helt flad - som i fuldstændig brændt ud og kan nærmest ikke træde en bule i en blød hat!! Og det på trods af, at der både er fyldt godt på med energibarer og tilskudsdrikke undervejs. I et forsøg på at sænke snitfarten lidt, kommer rockstar med en eller anden kæk kommentar om, at det da ikke er så galt med farten: I dette øjeblik er jeg mildt sagt sekunder fra at lave en "Bjarne Riis", kaste min cykel langt ud over markerne, sætte mig ned og ringe tudende efter bedsteveninden for at blive hentet. Men dette ville dog være den totale ydmygelse, så sluger endnu en figenstang, bider tænderne sammen og ber Rockstar om at klappe i (og kommer så i tanke om, at hans mellemkød nok også er en smule presset, da jeg ved at han har glemt at smøre sig med vaseline inden afgang...hehe).

Nå, men men næste 10 km bliver kørt med øjnene fikseret på asfalten og knap så meget hyggesnak fra min side, indtil at det sidste sukker sparker ind og giver mig fornyet energi. Heldigvis kommer der lidt krudt tilbage i benene til de sidste 25 km, men skammen og ærgrelsen over min ringe præstation overskygger i den grad både solskin på næsen og medvinden. 

På fredag står den på 110 km, og har store forventninger til, at det kommer til at gå væsentlig bedre og at jeg kan genvinde lidt af min sportslige selvtillid. Og hvad angår rockstarens mellemkød, så fik det et ordentlig lag zinksalve da vi kom hjem og er nu klar til endnu en tur på fredag.

Note: min kære far, hvis sportslige formåen kan ligge på et meget lille sted, ynder at smide kommentaren: "cykelsport er en klasse for sig! Der er jo ingen anden sport hvor mænd i flok ifører sig stram lycra, barberer sine ben og smører sig i røven.."

Likes

Comments

I mit tidligere indlæg om tapas af rester, fremhæver jeg kombinationen af laks og jordbær, som er helt og aldeles fænomenal! Derfor blev det forleden også til denne lækre salat med varmrøget laks og nogle af de sidste jordbær fra haven:

Bønnesalat med varmrøget laks og jordbær:

​2 personer
 • ​250 gr. varmrøget laks
 • 150 gr. jordbær
 • 400 gr. haricots vertes
 • 150 gr. kikærter
 • revet citronskal fra 1/2 citron
 • olivenolie
 • salt og peber
 • PYNT: Skovsyre

Vend først jordbær, bønner og kikærter med ​olivenolie, salt og peber. Tilsæt så laksen og citronskal, pynt med skovsyre, servér! 

​VELBEKOMME!

Likes

Comments

Lad mig starte med at sige, at jeg er VILD med hvidløg! Det lykkes mig som regel at få sammensat aftensmaden, så det enten indgår i selve retten eller i noget af tilbehøret - og jeg må indrømme, at det nogle gange slår mig, at min "nabo" på spinningsholdet nok ind i mellem lider mere under min mere eller mindre kroniske hvidløgs-dunst, end under instruktørens benhårde program...

Men derfor var det jo også oplagt, at jeg ville forsøge at dyrke mine egne hvidløg. Derfor google jeg sidste sommer nettet tyndt og konklusionen blev, at det nærmest var mere eller mindre umuligt, at dyrke dette - dels pga. klimaforholdene dels pga. jordtypen som er i Udkantsdanmark. ØV!

Ikke desto mindre havde det lykkedes for en god bekendt, og han var villig til at dele ud af sine succes-løg! De små fed blev så sirligt sat i mit højbed tilbage i februar måned og jeg har nu i næsten et halvt år ventet i spænding på hvad det ville ende op med! Dette især fordi Mulli-missen, af uvisse årsager, udvalgte netop det pågældende højbed til at være hendes nye kattebakke, så de nyplantede fed fik en hård start med gentagende opgravninger (men til gengæld en masse gødning).

I lørdags var så den store dag, hvor det skulle afsløres, om de små fed havde overlevet den hårde medfart, og billedet taler vist for sig selv:

​Konklusionen må altså være, at en masse "katte-gødning", en våd vinter og et køligt forår er lige hvad disse hvidløg skal bruge, for at formere sig! Der er ingen tvivl om, at der bliver sat hvidløg igen til efteråret!

Likes

Comments