Hongkong! vad trevligt det är här. sippar på drinkar med överklassen på 28e våningen och beställer dim sum genom att fylla i streck på rosa lappar på kinesiska.

Hongkong som stad består av två sidor av ett sund, den ena är enkelt Hongkong och den andra sidan heter Kowloon. idag har vi flanerat i Kowloon efter en billig båtresa över. här finns ladies market som säljer allt mellan himmel och jord, sneaker street där det uteslutande finns skoaffärer för hippa ungdomar och massa lyxiga hotell med barer högt över marken

Likes

Comments

Cairns är en väldigt tråkig stad faktiskt, litet också. Man kan inte ens bada där trots att det är 25 grader (OBS deras vinter ???? omänskligt). Det rooooliga med Cairns är att man har hela barriärrevet en loska och en tusenlapp bort. Så återigen bokade vi en sån där töntig anordnad resa ut till ett av världens sju underverk - det döende revet. Barriärrevet är enormt, en nationalpark under vattnet och vi har alla sett det i Hitta Nemo. Det är exakt som Hitta Nemo. Vi såg samma fiskar. Vi valde en snabb båt för att ta oss ut till det yttre revet för det är mindre skadat och guppade fram i svindlande fart i en och en halv timme för att sedan bli avsläppta mitt ute i havet. Galenskap. Visualisera er 37 personer med snorkel, stora simglas och simfötter på samma båt som en efter en skuttar i vattnet. Ofta bärandes någon form av flytande grej för havet är en mördarmaskin mot ens muskler och styrka. Det ser otroligt roligt ut. Även här är våtdräkt ett krav eftersom att alla former av liv i Australien vill döda en. Nåväl. Vi hyrde också en undervattenskamera så ni ska bli lite avis på oss.

Likes

Comments

En av världens vackraste platser skall vara Whitsundays, en ögrupp ute i havet. Framröstad som världens tredje vackraste strand, kristallklart vatten och lättillgängligt med jättetöntiga turer var det ett enkelt beslut från vår sida för ungefär ett halvår sedan när vi började planera. Efter en bussresa som sätter likhetstecken mellan nattbuss och döden var vi framme i Airlie Beach, en riktig backpackerhåla vilken alla turer till öarna startar ifrån. Vi bokade oss någon dag innan på en "relaxed" (istället för "social", dom extroverta var och förblir vi trötta på) seglingstur med en övernattning till havs. Tidigt på morgonen satte vi av, slog segel och gassade på däck. Snorklade gjorde vi också meeeen Debbie, den förödande stormen, hade förstört korallerna för någon månad eller två sedan. Så vi såg ingenting. Trots detta väckte Fanny mig från min tupplur och tvingade mig nyvaken i en stingray-säker våtdräkt och iväg i en liten gummibåt till ett disigt korallrev. Okej det var väl lite coolt ändå.

Sen sov vi gott efter en 360 graders solnedgång guppandes på en segelbåt med vinhalsande unga vuxna med uppenbar ålderskris.

Dagen efter var det dags för ön Whithaven, den tidigare nämnda pristagaren i världensbästastrand-tävlingen. Här är massa bilder

Likes

Comments

i noosa surfade jag på riktigt för första gången!!! trott eller ej men jag är vid liv. hade en galen surfinstruktör som låg i vågorna där ingen av oss bottnade för att putta iväg en i vågen som ett litet spjut. omänskligt. funderar på senaste gången han var torr.

annars gjorde vi inte så mycket i noosa. vi badade och Fanny surfade och jag badvaktade och promenerade i en nationalpark och skrattade åt klyschiga surfsnubbar.

Likes

Comments

Brisbane!!!! Vi är här nu!!!! en stad!!! Vad trevligt det är med stora städer. Vi har partajat, sprungit hem från klubbish till På Promenad Genom Stan av Per Gessle, sprungit mellan två barer till Per Gessle, ätit korv på vårt favoritkorvställe som vi upptäckte i Sydney, promenerat hela staden, ätit avokadomacka med både sötpotatis+hallomi samt getost och chili, åkt lokalbuss och Fanny köpte nya hoops till mig efter att hon tappat min på dansgolvet i Byron.

Likes

Comments

Vi flyttade in i ett eget rum och har aldrig varit gladare. Varsin stor säng, helkroppsspegel, balkong, eget badrum, kan ni tänka er hur mycket det är värt????? Mick Fanning, trefaldig mästare i surf, hade en egen affär och Fanny blev helt lyrisk eftersom hon är hans största fan efter att han överlevt en hajolycka. Fanny fotade femton foton till sin far. Jag testade att surfa för första gången i någon timme och ÖVERLEVDE. Fanny höll på i fyra timmar jajaaa jag försökte. Orimlig sport men vi ska ta oss an vågorna igen om några dagar i Noosa.

Efter rehaben med eget rum var vi tvungna att röra oss vidare till Surfers Paradise, universums lökigaste stad. Oj vad mycket unkna människor som måste reda ut sitt liv. Blanda Magaluf, Orlando och Marquise. Det ösregnade och vi stannade hemma och kollade på en Ryan Renolds-film istället för att fånga natten en fredagkväll i en feststad. Carpe Noctem. Morgonen efter kollade vi på nybörjare med surfbräda, Fanny badade givetvis och flydde så fort vi kunde till Brisbane

Likes

Comments

Vi var i Byron Bay! Fyllt av fettigt och saltvattnigt långt hår på killar, stark odör av droger och krimskrams. Vi firade mina finska pirogers födelsedag, badade i solnedgång, åt universums godaste avokadomacka och vinkade adjö till Julia och Doris som flydde vidare längs kusten klockan 06 morgonen vi kom hem från födelsedagen, och sedan även Nora som plötsligt skulle till Vietnam. Fanny tappade bort en hoop (IGEN) på dansgolvet och några dagar av bodyboardande senare flydde vi till Coolangatta med en timmes busstur. Här är ett sjok bilder

Likes

Comments

sista dagen i sydney! bjöd Fanny på födelsedagsbrunch i förskott på four ate five (Crownstreet 485). (fattar ni 485) (four eight five) (nice). vi valde ställe efter namn, åt en grandios brunch och flanerade runt. köpte billigt smink genom att sitta nere på golvet i reabutik och lämnade Sydney på kvällen med fyra hoops (eller creoler, som alla över 41 fyllda år skulle sagt)

Likes

Comments