Tankar och Åsikter

Den senaste veckan så har det kommit in 5 anmälningar om våldtäkter och sexuella ofredanden. FEM stycken, dessa kvinnorna har nu fått sina liv förstörda bara för att några män var riktiga as. 

Ni som någonsin våldtagit, sexuellt ofredat eller kollat när kompisen gjort det. Ni kan mycket väl ha förstört hennes liv, självförtroende, allt. Hur känns det? Du kan ha förstört hennes liv för all evighet. Enligt källor så går 97% av våldtäktsmän bara 1-4 dagar i fängelse, allt beror på hur mycket "kvinnan sa emot","vad hon hade på sig" och " hur mycket hon hade druckit" 

Att man nästan dagligen  ser artiklar om våldtäkter, det kan vara allt ifrån gruppvåldtäkt , barn våldtäkt och många sjuka saker. Min enda fråga är HUR kan man låta dessa människor gå fria, HUR kan det vara offrets fel och HUR fan tänker polischeferna,politiker och alla som är inblandade i valet av straff en våldtäktsman får. Sen finns det vissa som hatar på sådana som står upp för kvinnliga rättigheter, säger att man inte ska dra alla män över en kant. Jag drar inte alla över en kant men om DIN dotter blivit våldtagen, hur hade du reagerat då? Hade du fortfarande haft dem åsikterna över dem människor som står upp för sina åsikter gällande detta ämne?

Nu tar jag upp ett vanligt exempel,att man är rädd när man går hem själv på kvällen. Jag personligen går inte någonstans när det är mörkt ute för att jag helt enkelt är rädd. Men om jag går på stan och så börjar en man gå bakom mig, det är klart att jag blir rädd. Jag börjar gå fortare, tar upp telefonen eller något vasst bara utifall något händer? Men nu finns det många som säger att " alla män inte är så ", nej det fattar jag? Men när vi lever i ett samhälle där våldtäkter är vanligt så är man tvungen att vara på sin vakt hela hela tiden. Sen att Sverige har sådana HEMSKA" regler" att det kan vara kvinnas fel om man blir våldtagen om hon är full eller för " lätt klädd ", en kvinna ska kunna gå runt full och naken och INTE bli våldtagen!

Men nu till er kvinnor där ute, gå inte hem själva, snälla. Låt folk veta när du är hemma för att man helt enkelt inte kan gå 100% säker på stan nu för tiden :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sommar 2016

Efter en 6 timmar lång bilresa så kom man till Göteborg, har alltid trott att Göteborg och Stockholm har lika avstånd från Dalarna men nej så var det inte. Jag var på Liseberg i Juni men jag tror att jag inte tänkte på att det var en 6 timmar bilresa.

Men innan vi åkte till Göteborg så var det släktträff. 71 personer kom och det var jätte trevligt. Kände inte igen alla för att min släkt är större än 70 personer och mitt minne är inte det bästa, speciellt inte gällande namn. 

Men fick träffa några från min Norska och Amerikanska släkt, så fick prata engelska i några timmar vilket faktiskt var helt okej´.( då jag host vill flytta till ett engelskt talande land ).

Men nu så är vi på Öckerö och herregud vad varmt det är här. Det är verkligen en stor skillnad från det vädret vi hade i Dalarna ett tag. Under den tiden vi var på stranden så var det ca 30 grader, försökte faktiskt få färg idag men det gick sådär. Men planerna framöver är bio,liseberg och Ullared/Gekås. Är sååååå taggad på att åka till Gekås, rena drömstället ju.

Likes

Comments

Sommar 2016

Så sjukt skönt väder idag, för en gångs skull. Varit så sjukt dåligt väder under några dagar, bara allmänt tråkigt, regnigt och usch. Idag har vi runt 25 grader, jag sitter utomhus men asså jag saknar verkligen färdigheten att bli brun. Förra sommaren så var jag i Spanien i 3 veckor och fick ytterst lite färg, lite sorgligt helt ärligt.Men nu så dog jag nästan av vätskebrist så försökte leka lite tumblr och lägga fryst frukt i ett glas, gott blev det men fattar inte hur folk kan få det att se snyggt ut på bilder.

En sak till, just nu så är det då Gothia Cup i Göteborg (tror jag??) och Sjuk respekt till arrangörerna som stängde av det lag som hade en ledare som blev misstänkt för sexuellt ofredande, dem fick lämna arenan och ska så fort som möjligt lämna landet. Fan vad bra gjort av arrangörerna, sjukt bra att någon sätter ner foten och verkligen visar att gränsen är nådd! Om fler människor ( politiker osv ) också använt liknande åtgärder, undrar hur dagens samhälle hade sett ut då?

Likes

Comments

Sommar 2016

Nu har man kommit dit man minst tillbringar minst halva sommaren.

Idag åkte jag och Enya upp till Hällsjön för att fira midsommar här med lite peepz och bara för att vara här i stort sett. Man har ju en tradition att åka hit under några veckor på sommarlovet och bara vara, dock så finns det inget bra internet här så man lider lite inombords..

Men idag så har vi bara tagit kort och badat ( och försökt att få färg men det gick som det gick ), själva "photoshooten" tog lite längre tid än planerat och vi har nu spenderat ungefär 2 timmar på att försöka ladda över bilderna i datorn. Skogs livet ni vet.

Likes

Comments

Tankar och Åsikter

Att A,A,A,E blir D och A,A,A,F blir F? Är det på riktigt rättvist?

Att ha den konstanta pressen på sig att ständigt prestera på topp, att alltid vara fokuserad på lektioner och anteckna allting läraren säger och sedan åka hem med ett berg av läxor. Är det nyttigt för ens psykiska hälsa? Om man får A på alla frågor förutom en där man får E, så sänks man från A till D, hur misslyckad hade man känt sig? Man har suttit och pluggat för att få ett A men får D pg.a. att man svarade på lite lägre nivå på en fråga. Betygssystemet är som en bädd för misslyckanden helt enkelt.

Såklart så finns det människor som struntar helt i skolan och sin utbildning, men det finns elever som tar skolan seriöst och tänker nogrannt på sin framtid. Såklart så sätter vi tonåringar en hel del press på oss själva ändå, men när betygssystemet är som det är så är det också en riktigt stor anledning att bli stressad över? När man vet om att betygssystemet är som det är så tappar man helt enkelt motivationen till att få höga betyg

Det finns äkta studier om att skolstress är förknippat med sömnproblem. Att man är så stressad så att det är påverkat ens sömncykel och man får helt enkelt problem att sova. Grejen är att man måste vara utvilad när man kommer till skolan för att kunna fokusera. Men om man inte fått det så kan man i stort sett inte fokusera under dagen och informationen går inte in. 

Man kan säga att om man har en dålig vecka i skolan, så är betyget i stort sätt kört, allt pg.a. det svenska betygssystemet.

Jag vet om att betygssystemet ändrades för inte alls länge sedan, som jag fattat det så ska läraren lägga in sina åsikter om betyget, Om man får A,A,A,E. Så ska man sänkas till D men om läraren anser att eleven kan få högre så får eleven C. Det är så jag har fattat det men rätta mig gärna om jag har fel. Dem säger att dem har "lättat på tröskeln" men sedan är i stort sätt allt som innan.

Men jag tycker att vi ska tacka skolverket för den konstanta pressen att prestera och den stressen som kommer med det. Men stort tack igen, det värmer!Likes

Comments

Sommar 2016

Den 1.a Juni så åkte jag och Enya ner till huvudstaden för att kolla på 5sos, för mig var det 3.e gången gillt men det var Enyas första konsert någonsin. 

Pg.a. hennes skräck för att få tinnitus så har hon aldrig gått på något som har högre musik än de hon brukar ha i hörlurarna.

Men hon fick en Stockholms resa med hotell + konsert som en födelsedags present, allting gick bra även fast Stockholm helt seriöst är som människans nervsystem, sjukt svårt att hitta när man inte kan "systemet"

Men eftersom att detta var min tredje gång jag skulle se bandet så visste man ju, hur konserten skulle vara kan man säga. Men jag vart verkligen förvånad, den här konserten dem hade i år var nästan bättre än den förra året.

Dem har för ett tag sedan släppt ett nytt album, som innehåller en väldig blandning med låtar. Jag tror att det var därför jag tyckte denna konserten var bättre, för det var inte bara punk låtar utan nu var det en bättre variation. Men Förra årets konsert var också jätte jätte bra.

Vi hade mittparket och stod ändå relativt nära scenen. Längtar tills dem kommer till Sverige nästa gång<3


Likes

Comments

Tankar och Åsikter

När sociala medier är vardag för nästan alla människor liv så tycker man att det inte borde påverka oss negativt, men det påverkar mer och mer människor för varje dag som går

Bakgrunden bakom den perfekta bilden man ser på alla modeller på te.x. modehemsidor, är flera timmar vid ett sminkbord med professionella makeupartister, professionella kameror, studior och ljus. 

Förutom en grov kost och träningsplan man får ifrån ens management så Photoshopar dem bilderna så att man ibland kan se ut som en helt annan människa. Men vad ger det här ut för budskap? Att den tjejen på vänster sida inte duger men det gör hon till höger? Detta är en stor del till dem sjuka kroppsidealen vi fått, företagen visar upp sådana kroppar man inte kan träna till sig, för att dem kropparna vi ser är redigerade av ett professionellt team.

Men det budskapet det ger ut är att dem bilder som visas är att detta är dem kropparna man ska ha, men dem går inte att få för att det är inte ens modellens kropp. Modellen liknar oftast inte sig själv på bilden i slut ändan.

Om man i dagens samhälle sticker ut ur mängden, att man sminkar sig annorlunda, klär sig annorlunda eller så kanske man har en annan sexuell läggning så får man höra att man ska vara bredd på kommentarer. Jag personligen tycker att man ska få vara sig själv och jag förstår inte hur vissa kan bli att må bra av att klanka ner på andra för att den människan anses "annorlunda". Till er som dagligen kommenterar någon/några pg.a. att du tycker att den människan kanske är ful,äcklig osv. Tänk på att DU gör så att en människa blir och må dåligt, om den människan tillslut blir att må riktigt psykiskt dåligt så är du en av anledningarna, tänk på det.


Likes

Comments

Vardag

Man kunde ju kanske ha tillbringat sin söndag lite annorlunda, man kunde ha vaknat nu och inte vakna klockan 7 för att ringa sjukvårdsupplysningen och bokat Tid hos akuten😂
Men jaja jag ska inte klaga.
Jag är inne här med enya pg.a. En böld hon har på halsen. Självklart ska allt inte gå smärtfritt och enya har en grov rädsla för nålar och vi är tvungna att vänta en timme på hennes bedövning.
Men jag kan verkligen inte ge cred till Ludvikas akut mottagning, bra läkare men extremt lång väntetid om man har otur. Sen såklart så är det Väntetid på alla sjukhus, men ja roligt är de inte.

Likes

Comments