Igår bestämde jag och Vanessa oss för att åka och bowla vilket var väldigt längesedan jag gjorde men vi hade väldigt kul! Det gick väldigt mycket snabbare än vi hade tänkt eftersom vi köpte 1 spelomgång vilket vi antog var ungefär en timme eftersom det är så det är i både Sverige och Brasilien. Det visade sig att en spelomgång innebar 15 minuter haha! Vad vi trodde var väldigt billigt visade sig vara väldigt dyrt... Men vi hade åtminstone kul!

Efter bowlingen åkte vi till Morristown som ligger 10 minuter från Madison där jag bor. Morristown är lite större och har lite mer att erbjuda. I Morristown köpte vi frozen yoghurt innan vi gick på bio. Det var Vanessas första gång på bio i USA och hon var helt överväldigad över hur stort allt var. Vi såg filmen Kidnap som handlar om ett barn som blir kidnappat och hans mamma som försöker få tag på honom. Den var vääääldigt bra, rekommenderar den verkligen!

Idag har jag inte gjort så mycket.. Jag har tvättat lite kläder och mina handdukar men annars har jag mest bara slappat fram tills klockan 6 då Rebecka plockade upp mig och Monika Au Pair också åkte vi till vår LCC (typ kontaktperson men som även anordnar möten så att vi får träffa fler Au Pairer). Vi hade det jättemysigt och bara satt och pratade och lärde känna varandra! Vi åt pasta- och fruktsallad och när det började bli mörkt gjorde vi s´mores som består av Graham crackers (kex), choklad och "grillade" marshmallows.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu är klockan nästan 11 och jag har precis lagt mig i sängen efter att ha firat min värdmamma eftersom det är hennes födelsedag idag. Vi åt på en japansk resturang som heter Benihana. Det som är speciellt med Benihana är att de lagar maten framför dig! Borden är U-formade och i mitten finns en stor stekyta, så när vi hade beställt vad vi ville ha kom en kock ut med en vagn med allt han behövde och började laga vår mat på bordet. det var väldigt intressant och kul att sitta och ha en konversation med kocken medan han lagade din mat. Maten var dessutom väldigt god, men som alltid i USA får man extremt mycket! I varje rätt ingick en löksoppa, en sallad med jättegod dressing gjord på ingefära och stekt ris med kyckling och grönsaker. Efter allt detta lagade han alla varmrätter men då var man ju redan mätt så vi tog med oss nästan allt hem istället. Det var en väldigt rolig upplevelse och tycker att alla som har chansen borde prova! Väl hemma åt vi glasstårta medan hon öppnade allas presenter. Av mig fick hon ett armband som hon verkade gilla jättemycket.

Imorgon åker familjen till East Hampton för att hälsa på barnen farföräldrar, faster och kusiner så jag är ensam hemma tills söndag kväll. Imorgon har jag ingen aning om vad jag ska göra mer än att laga tacos! Men på söndag ska träffa en annan Au Pair som heter Vanessa som är från Brasilien. Vi ska gå ut på en promenad runt ett jättefint grönområde precis bredvid där jag bor och sen får vise vad vi hittar på. Sen på kvällen ska jag på ett möte med massa andra Au pairen och då ska vi göra s´mores, SÅ gott!

Likes

Comments

Om det är något jag gjort mycket av under mina första två månader i USA är det att gå på bio. Att gå på bio här är så mycket bättre än hemma! Man sitter i en jätteskön fåtölj som kan göras till en soffa, man kan luta ryggstödet bakåt så man nästan ligger ner och man kan även fälla upp ett stöd för benen vilket gör att man i princip har en säng. Man kan köpa allt ifrån popcorn och dricka till pizza och hotdogs.

De två bästa filmerna jag har sett hittills är Baby driver och Wonder woman.

Baby driver

Sjukt bra film med bra skådespelare! Lite action, lite romantik, lite komedi. Den hade lite av allt och tror därför den passar alla.

Wonder woman

En film full av action och romantik med väldigt bra handling! Kul med en stark kvinna i centrum som klarar sig utmärkt utan män till skillnad från alla andra actionfilmer där kvinnan alltid måste bli räddad av mannen.

utöver dessa två extremt bra filmer har jag även sett Spiderman - Typ som alla andra Spiderman filmer men ändå väldigt bra, House - rekommenderar denna till er med sjuk humor eller om ni är väldigt övertrötta och Dunkirk - väldigt bra om man är intresserad av historia, annars inte så jättebra då den inte har någon speciell handling vid sidan om kriget. Vissa krigsfilmer har ju lite romantik eller något annat som man får följa under filmen men Dunkirk handlar nästan enbart om soldaternas liv och vad som hände i Dunkirk under andra världskriget.

Likes

Comments

I lördags packade vi bilarna och åkte 2,5 timmar söder ut mot Jersey Shore. Vi bor i ett jättefint hus tillsammans med barnens moster och familj och barnens morfar. Vi spenderar i princip alla dagar på stranden, vilket jag älskar! Sol, bad och massa lek, perfekt semester. Det är såå fint här, känns som att vi är i Spanien men så är vi fortfarande i samma delstat... älskar USA, allt finns och allt kan hända.

Hoppas ni har en bra dag!

  • 868 readers

Likes

Comments

Nu är klockan halv 11 och jag ska snart äta frukost efter att ha skjutsat barn, plockat ur diskmaskinen och startat en tvätt. Idag är det den 19e juli vilket innebär att jag varit i USA i 1 månad - helt sjukt! Tiden går sinnessjukt snabbt, känns verkligen inte som att jag har varit här så länge, nu är det bara 11 månader kvar.

Den första månaden här har varit väldigt intensiv och det är mycket att ta in i början. Det är mycket nytt att lära sig, en helt ny kultur och helt nya rutiner även om sommaren här knappt består utav några rutiner. En vanlig arbetsdag vaknar jag strax före 8, väcker barnen/de barn som har något slags läger den dagen, fixar frukost, ser till så de har med sig allt och sedan köra jag dem till deras aktiviteter för dagen om de har några. Jag handlar, tvättar och diskar om det behövs. Om det är som den här veckan och alla barn har aktiviteter är jag ledig de timmar de är borta och kan göra vad jag vill. Sedan hämtar jag dem på deras aktiviteter fixar lunch åt oss, umgås med dem, kanske åker till poolen eller umgås med kusinerna som bor på samma gata. Sedan lagar jag middag till oss innan föräldrarna kommer hem och jag slutar för dagen. På vardagarna brukar jag inte göra så mycket efter jag slutat då jag oftast är ganska trött då men ibland blir det en liten springtur eller bara en film eller bok.

Helgerna varierar väldigt mycket, ibland umgås jag med familjen och hänger med på det dom ska göra, ibland umgås jag med en tjej som heter Rebecka, går på bio, åker till poolen, åker in till New York city eller till ett köpcentrum i närheten och shoppar. Det gäller att hålla sig sysselsatt för annars får man lätt hemlängtan.

Sammanfattningsvis har min fösta månad varit både jobbig och rolig, allt som hänt har varit väldigt kul och intressant men det var en ganska jobbig omställning och mycket hemlängtan i början men det avtar mer och mer även om vissa dagar är jobbigare än andra.

Här får ni lite bilder från min första månad här!

Hershey park där vi spenderade min första helg

En av killarnas baseball match

4th of July

New York

Training school i Tarrytown

Likes

Comments