Hej!

Jag har varit borta från bloggen i drygt en vecka nu. Under min lilla paus har jag lagt ner all min tid och energi åt att rensa ut bland alla grejer på mitt rum. På min blogg har jag tidigare nämnt att jag vill bli lite mer av en minimalist och nu har processen äntligen satt igång på riktigt. Med hjälp av internet har jag hittat olika metoder och hur man kan tänka när man strävar mot ett mer enkelt liv. Än är jag fortfarande långt ifrån klar, vilket känns lite trist. Men jag vet att jag kan nå dit jag vill!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Midsommar är här och jag tänkte dagen till ära att dela med mig av mina små och enkla tips till hur du håller dig fräsch och hur du kan sminka dig till sommaren.

Det första och bästa tipset är att dra nytta av solen. Det finns inget finare än en solkysst hy på sommaren. Tack vare solen får vi i oss mer D-vitamin som har många fördelar! Bland annat behövs D-vitamin för cellernas uppbyggnad, men även stärker det vårt immunförsvar. För oss som lever i Norden är det vanligt att drabbas utav brist på detta under vinterhalvåret. Brist på D-vitamin kan yttra sig på olika sätt, såsom trötthet, depression och värk i händer och fötter. Enligt nya studier kan solljus lindra hudåkommor såsom acne, eksem och psoriasis. Tänk på att 15 minuter i solen är dagsbehovet under sommaren och glöm inte solskyddsfaktor för att skydda dig mot de farliga UV-strålarna.

När solljuset har gjort under för din hy så kan du börja tänka på din ansiktsform. Sommaren är ingen anledning till att glömma bort dina vackra ansiktsdrag. En lätt contour som passar perfekt till solbrännan. Det är okej att använda bronzer/solpuder till detta då det ger en fin och fräsch färg.

Mina egna ögonbryn har en tendens att blekas under sommaren, därför väljer jag att fylla i mina bryn på ett naturligt och nästan lite slarvigt sätt. Man är ju ändå ute efter den naturliga looken.

Ett problem, som även är anledningen till att jag själv väljer att inte bära lika mycket smink under sommaren är att det smälter, kletar ut sig och jämt måste bättras på. Jag tänker speciellt på mascara. Det är ytterst sällan som jag går med mascara på sommaren. Istället böjer jag mina fransar och låter bli att applicera något annat. Ett tips på hur du håller fransarna böjda längre är att värma din ögonfransböjare en liten stund före användning. Detta kan göras antingen med hjälp av en hårfön eller tändare. Var försiktig så du inte bränner ögonlocken!

Jag nämnde tidigare några få fördelar med solen, men nu kommer vi till en nackdel som påverkar mig en del i värmen. Det är att min hud lättare torkar ur när jag exponerat den för solljus. Så fokusera på att hålla din hy återfuktad och välj rätt produkter för din hudtyp.

Till läpparna är allt du behöver ett valfritt läppbalsam som fungerar bra för dig. Det hindrar dina läppar från att torka ur och bli såriga vilket kan förstöra en hel sommardag!

Det sista, men kanske det allra viktigaste tipset är att dricka mycket vatten! Tro det eller ej, men vatten är faktiskt lösningen på många av våra problem när det kommer till just hudvård och hälsa. Investera i en snygg och praktisk vattenflaska som du självsäkert kan bära med dig vart du än går. På stan, stranden eller under slöa dagar i solen. Vatten hjälper till att återfukta din hud inifrån och du undviker problem med huvudvärk och vätskebrist. Även vatten gör mirakel när det kommer till acne.


Jag önskar er alla en härlig sommar! Kram


Likes

Comments

Idag känner nog många igen sig av att man lever ett liv på internet och ett annat i verkligheten. Det är inget problem. Problemet uppstår när det ena livet möter det andra. För min del skedde detta väldigt ofta och till slut visste jag inte vad jag verkligen la fokus på, men det visade sig snart att jag la fokus på helt fel sak. Jag nådde punkten då jag kände att sociala media styrde mitt liv.

Jag kan börja med att uttrycka mig ärligt om att jag inte är den typen som söker likes eller uppmärksamhet på internet. Inte heller är jag den som är van vid att öppet visa min vardag eller dela med mig av vem jag är. Mycket av tiden jag lägger på alla sociala nätverk handlar om att jaga min chans till ett självförverkligande. Att få vara vad och vem jag vill vara. Att få vara den jag är.

Att fota och redigera bilder är något jag länge intresserat mig av och utvecklar mig gärna mer inom det. Därför känner jag att instagram passar mig bra. Idag blir det bara vanligare med ett så kallat flöde/feed på instagram och många väljer att lägga ner extra mycket fokus på just sitt flöde. För mig tog detta upp alldeles för mycket fokus och jag kunde ofta känna mig stressad, till och med lite begränsad av detta. Här om natten fick jag nog av detta. Impulsivt, men välbehövligt, tog jag beslutet att radera alla bilder på instagram. Nu är det äntligen dags att starta om på ny kula!

Om ni vill följa mig på instagram så hittar ni mig på @ Fannyugh


Likes

Comments

Inte mycket har hänt de senaste dagarna. Har bara försökt vila upp mig så jag kan bli helt frisk snart. Men idag for jag och min syster in till Oskarshamn för att äta en glass tillsammans eftersom vädret tillät det. Vi tog även tillfället att åka till vattnet och sola. Det var lite för kallt för att bada så det får vänta ett litet tag till.

Det här med söndagsångest är inte riktigt aktuellt för mig idag, dock har jag problem med att helt slappna av när jag väl är ledig. Har ett antal saker jag måste ta itu med innan jag kan ens försöka ta det lugnt. Bland annat måste jag ringa några samtal och så träffa en person för att bestämma tider och sånt, men mer om det senare.

Likes

Comments

...Eller inte. Under veckan har jag haft ont i halsen och inte känt mig lika pigg som vanligt. Och idag slog det till! Dagen då man äntligen skulle få sommarlov så blir man sjuk. Är inte det lite typiskt? I varje fall så kämpade jag mig iväg till skolan för att gå på avslutningen. Jag har inte en toppenbra relation till skolavslutningar, det ligger något melankoliskt över det. Men nu ska man bara ta sig igenom det två gånger till, sedan är man fri!

Jag vill inte påstå att jag ser jättemycket fram emot själva studentceremonin, men självklart längtar man till friheten vuxenlivet. Som jag tidigare nämnt så önskar jag att tiden gick ännu fortare än vad den egentligen gör. Anledningen till det är att jag verkligen ser fram emot att bli "vuxen". Varför vet jag inte, men jag tror att det är självständigheten som lockar. Jag vet att jag har mycket att bevisa för mig själv. Bland annat att jag faktiskt klarar mer än vad jag tror.

Nu börjar klockan närma sig tolv och det är dags för mig att få lite vila.

Kram

Likes

Comments

Nu är äntligen sista veckan i skolan här. Det är minst sagt blandade känslor kring det. Första året på gymnasiet är snart avklarat och det är ju fantastiskt! Men nu ska jag alltså göra om detta. Två gånger! Visserligen sker det vissa förändringar i schemat och nya kurser tar sin start. Imorgon ska den sista presentationen göras, försöker att inte vara alltför nervös inför det. Ska utnyttja min sovmorgon till att förbereda mig in i det sista.

Kram

Likes

Comments

Igår tog jag beslutet som jag funderat på ett tag. Jag ska börja leva ett så minimalt liv som möjligt. Vad ett minimalt liv innebär är upp till var och en att avgöra, men efter en tids sökande efter inspiration och idéer så har jag nu skaffat mig en egen klar bild.

Så igår kväll började jag rensa ut en massa gamla kläder som jag inte använder. Jag gjorde mig även av med en massa kuddar som jag haft i sängen. Dels var de gamla och slitna, men de var till ingen nytta. Och min resa till minimalism kommer innebära att jag gör mig av med saker jag till exempel aldrig använder eller saker som inte sprider någon glädje.

Tanken med minimalism är att det ska spara både tid och utrymme i hemmet. Tid som man kan lägga på annat och utrymme åt mer lugn i vardagen. Varför jag länge funderat på detta är just att jag behöver lugn runt omkring mig och av egen analys så har jag kommit fram till att saker som bara ligger och drar på sig ett täcke av damm tar upp en del av min energi. Så för mig var beslutet enkelt. Jag hoppas att detta kan vara intressant att läsa om på bloggen och att jag kan uppdatera mycket om hur det går för mig. Om och när jag börjar märka någon skillnad, men också mina tankar kring det övrigt.

Likes

Comments

Jag har en lista med ord jag inte tycker om och ordet hurtig finns definitivt med på den. Men idag finns nog inget annat ord än just.. Hurtig! Den senaste tiden har jag varit väldigt motiverad till träningen till skillnad från den mörka, dystra tiden i vintras. Då var det en nästan lite för lång paus. Huvudsaken är att man hittar tillbaka till balansen!

Idag cyklade jag till spåret och sprang den vanliga rundan. Har inte så bra koll på hur lång den är, men den passar mig perfekt!


Likes

Comments