Header

Madrid 16/17 - uni year 1

Onsdag-torsdag-fredag-lördag med Hildzor och idag blev det att säga hejdå kl 06 i metron. Gud vad roligt det var att turista, jag har sett ställen jag aldrig sett och sett ställen jag inte sett på flera månader. Dessutom har många pusselbitar fallit på plats angående min orientering i Madrid, jag har lärt mig vilka stora gator som hänger ihop med vilka. Hääärligt!

Därefter blev det då idag en lång dag på IKEA i ösregnet med Fred. Roligt, mysigt och mycket smärta i fötterna och vi kan konstatera att mitt rum känns allt mer hemma. Och länge leve chokladbollar <3

Jag ska packa upp grejerna, byta lakan och städa iordning en aning. Imorgon är det skola 13-17 och på kvällen ska vi gå på EF's välkomstdrink (en supermysig bar dit jag tog Hilda bland annat) och hälsa på aktivitetsledaren på EF som alla studenter blir väldigt bra kompis med. Ser verkligen fram emot det.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Madrid 16/17 - uni year 1

Idag kommer världens bästa Hilda till Madrid - behöver jag ens nämna hur taggad jag är?! (Det ska bli så kul att visa dig Madrid, Zod!) Därför tar jag metron till flygplatsen vid 23-tiden ikväll. Nu har jag precis kommit hem från gymmet, käkat och ska strax duscha. Och städa. Igen. Jag dammsög och skurade som sagt här om dagen som om det inte fanns någon morgondag men det blir ju smutsigt bara av att jag tittar på det. (Zod, det kommer vara exemplariskt när du kommer, no te preocupes).

Denna tisdags plugg och gårdagens plugg är nog mer än vad jag pluggade mina sista 4-5 månader i Madrid på EF. Innan skolan, efter skolan, och sedan efter volleybollträningen. Jag försöker hitta en studieteknik som passar mig. Mina kurskamrater skriver på blanka, vita papper. Jag vet inte om det är en spansk grej eller en uni-grej? Jag har iallafall en tjock anteckningsbok som kladd, och sedan renskriver jag på ett blankt, vitt papper och lägger i en mapp. Det är troligtvis lagom att göra veckovis. Det är något jag igår (observera: efter 3 veckors studier) kom på. Behöver jag ens nämna hur många timmar jag lagt på renskrivning igår och idag? Men - för att se det hela positivt - så behövde jag sannerligen en repetition av all info mitt huvud är fullproppat med. Genom att läsa orden och skriva ner dem på nytt - fast prydligt - blev väldigt mycket information väldigt mycket klarare. För att inte tala om språket. Vissa ord hade jag rent ut sagt ni puta idea om vad de betydde när jag hörde dem, men nu kan jag dem.

However, helgen rullade förbi lika fort som alltid. Lördag kväll blev till sist netflix och sushi (farligt det här med comida al domicilio i storstäder - vad nu i hela världen det heter på svenska. Köra-hem-mat? Hämtmat?). På söndagen mötte jag upp med Fred och tydligen finns ett Le Pain Quotidien nära mitt hus - hallelujah! Det är som sagt ett belgiskt frukost, lunch, brunch, fikaställe som är hur fräscht som helst. Favoriten, helt klart. Sedan tog vi en tur längst Serranos gator, och på kvällen lagade vi middag. Det resulterade i att allt plugg jag skulle göra den dagen fick göras på måndag fm innan skolan, men det gick fint det med.

Igår minns jag inte mer än att jag gjorde läxor, var i skolan och gick på volleybollträning. Det är väl åldern. Jobbigt. Måndag med EF: utgång med hela gänget på Fucking Monday med hemkomst cirka 06.00. Måndag på Complutense: Göra läxor tills 00.30. Skämt åsido, varken det första eller andra alternativet skedde/sker varje måndag. (Som TUR var/är). Ärligt talat trivs jag så bra med att plugga på riktigt igen, men OM det var skönt med en paus emellan.

Hursom, bäst att hoppa in i duschen innan jag börjar försöka förstå mig på macroekonomiska diagram.

Ps. Observera att jag ändrade halva texten i efterhand i en av bilderna nedan för min spanska grammatik inte var speciellt vacker i kladden. (todo el mundo tienen = bra flyt)


Likes

Comments

Madrid 16/17 - uni year 1, Zaragoza 2016 - El Pilar Festival

Buenas tardes, jag kom precis hem för en stund sedan från enh-i-m-m-e-l-s-k brunch med min italienska kompis Sara. Hon pluggar också påComplutense, fast andra året och på Facultad de Filología (jag Facultad deComercio y Turismo). Jag träffade henne några gånger på EF då hon gick därinnan mig, och ibland var med på aktiviteter. När hon fick se att jag kommit inpå Complu hörde hon av sig direkt and well – here we are. Hur go som helst. Viträffades vid Callao/Gran Vía och gick till Le Pain Quotidien, vilket är ettbelgiskt frukost/brunch/lunch/fika-ställe. Vi känner inte varandra jättebra,men vi satt där och snackade hur länge som helst. Det är så skönt att snackaspanska med någon som också är från ett annat land. Även om jag vet att jag ärflytande har jag varit länge i Sverige och det har känts lite ringrostigt – mennu börjar det lossna på riktigt. Det blev spontant en vegansk brunch och LePain börjar verkligen bli ett av mina favoritställen. Maten och interiören gördet svårt att inte tycka om det. Vi bestämde oss även för att på måndagförmiddag gå och besöka EF och våra gamla lärare. Jag går förbi EF när jag gårtill min volleybollträning, och det är så sjukt att tänka att jag satt på dendär skolgården i 8 månader och mötte alla. Dessa. Människor.

Veckan har flutit på som vanligt. Det går så otroligt fort,så man hinner nästan inte med. Jag bör även sätta mig ner och göra min Organización de empresas-läxa, snarast. Jag har ju varit lite nervös inför dethär med grammatiken – att jag ska skriva helt fel och att det går ut över mittbetyg. Dock är nästan majoriteten av min klass kinesiska studenter så lärarnaborde ha överseende. Sara berättade för mig att hon en gång råkade skriva att ”mannenkämpade mot festen” istället för ”mannen kämpade mot det vilda djuret”(feria/fiera) och hon fick nästan full poäng på provet, så det känns helt ok.

Det är mycket lättare för mig nu att prata med minaklasskompisar, också. I början förstod jag dem visserligen, men det saknadesord när jag ville tillägga något. Inte så konstigt efter 4 månader i Sverige,kanske. På tal om det, i onsdags var det Spaniens nationaldag och jag ochJennifer åkte till ZARAGOZAAA! Det ligger norrut, halvägs till BCN. Har baraförbi det när jag åkt till Barcelona, så jag var riktigt taggad på att åka dit.Vi bokade med något ESN/Erasmus-grejs, vilket är till för studenter som är härpå utbytestermin/år med sina uni. Which I clearly are not. Men jag fick åka medändå, que suerte. På bussen var det endast internationella studenter(flashbacks till EF eftersom jag bara är runt spanjorer i skolan nu förtiden).Och när jag hör dem prata med varandra, och verkligen kämpa sig fram påspanska, inser jag hur mycket jag lärt mig – och hur flytande jag faktiskt är.För precis som många av dem pratar nu i början, pratade även jag i början närjag kom förra året. Det är OMÖJLIGT att veta NÄR man blir flytande – det barakommer gradvis utan att man märker det? Då kunde jag inte föreställa mig attvara flytande – nu kan jag inte föreställa mig att inte förstå spanska, för detgår bara in naturligt, nästan på samma nivå som engelska.

I Zaragoza var det i alla fall El Pilar Festival = folkskänker blommor till en död oskuld, bär folkdräkter, går i parader, det äruppträdanden och marknad. Hur mysigt som helst – för ack vad jag älskar hurmånga festivos (högtider/fester) Spanien har. Det firas all in. Trots atttemperaturen gick från 28 grader och sol till 13 grader och första dagen medregn för min del (3,5 veckor med konstant sol – lyx) så hade vi en riktigtlyckad dag. Tyckte verkligen om staden. Typiskt spansk – katedraler, antikabyggnader, en flod, barer och restauranger så långt ögat når, och sina plazas.Men det var något med den kyliga (okej, 15 grader, så svala?) nordiska luftenoch stämningen som gjorde den speciell.

Vi tar och hoppar fram till helgen, innan jag skriver en helbok. Igår hade jag Organización deempresas och Introducción a laeconomía (Företagsorganisation och Ekonomi-introduktion?) vilket innebar 4timmars föreläsning totalt. Det flöt på bra, även om jag är helt lost i allajäkla diagram från introduktionen. Sara sa dock att introduktionerna alltid ärvärst – för då ska man lära sig basen, och då proppas man verkligen full medinfo. Det andra ämnet handlar mer om sådant man faktiskt använder i praktiken –demanda/oferta (utbud efterfrågan), olika typer av konkurrens, analyseraklienter och deras behov… las mates no sirve para ni puta cosa hostiaaa

Hursomhelst, har hängt tvätt och ska nog dra en liten siesta(spanish for beginners: echarse una siesta) och duscha. Ikväll kan det bli endrink eller två. (När man här betalar 4 euro (ca 35 kronor) för något som iSverige kostar 120 kronor – minst, that is – brukar det resultera i att detblir två. Så, cheers to the weekend – nu har jag läxor.

PS åt churros i Zaragoza för första gången sedan GOD KNOWS WHEN (no need att hetsa, mars/april?), och hallelujah, det kan ha varit de godaste jag någonsin ätit. Om ni åker till Spanien så rekommenderar jag att köpa churros i ett gatustånd. I tex Madrid finns San Gines som är en superkänd churrería (churrorestaurang), öppen dygnet rynt. Den är den mest kända och även den äldsta. No to the no to the no, no, no, säger jag. Street food = 100x godare. (Erkönner dock att det kan vara ett måste för turister bara så man kan säga att man varit där)

Likes

Comments

Madrid 16/17 - uni year 1

​Nu är det nästan måndag igen och vi knyter ihop säcken för denna helgen. Har lite olika slutsatser att dra. 1. Att vara tillbaka på Kapital var sjukt. Går inte ens att förklara. 2. Lördagen blev en spontan dag i solen på Serranos gator (finaste området enligt mig, finns inte en endaste byggnad som inte är breathtaking) och med fika. Det här med fika är ju något otroligt svenskt, och det närmsta man kommer fik i Madrid är egentligen deras panaderías. Detta är dock mer utav ett bageri. Vi slog oss dock ner på Le Pain Quotidien vilket är belgiskt, och är nog det som mest liknar ett café här. Och för den som har vägarna förbi Madrid är detta ett ​måste ​om man vill äta tidernas godaste cheescake ​och ​ekologiskt.

Jag har iallafall haft en toppenhelg. På onsdag är vi lediga då det är Spaniens nationaldag. Jag och Jennifer ska därför dra in till Sol imorgon förmiddag för att försöka köpa biljetter till Zaragoza - för där är det festival för hela slanten som pågår; El Pilar Festival. Detta är en stad som ligger mittemellan Madrid och Barcelona, och har länge velat åka dit så det vore hur roligt som helst om det gick igenom. Resan tror jag är tänkt för Erasmusstudenter, så vi får väl se om de släpper med mig eller inte. Har endast åkt igenom Zaragoza med buss när jag åkte till Barcelona i februari, så skulle som sagt älska att komma dit.


Likes

Comments

Madrid 16/17 - uni year 1

​Jag dör. Jag har ett nytt favoritställe i Madrid. Ny favoritrestaurang. Jag överdriver inte när jag säger att det kan vara den godaste burgaren jag ätit. Stället heter ​Viva Burger ​och erbjuder endast vegetariska (och en del veganska) burgare. Jag och Jennifer mötte upp med svenskarna Isabella och Antonia i bardistriktet La Latina och för mig var det första gången på just denna restaurang. Får sannerligen hålla mig i skinnet om jag inte vill hamna där varje dag (ehm, fast det vill jag väl egentligen?)

Efter x antal glass vitt vin drog vi vidare till Malasaña, som är lite mer hippie/alternativt men också ett distrikt fullt av barer och restauranger. Vi mötte upp några danskar och drack lite mer vin, och satt och umgicks fram tills efter midnatt innan vi begav oss hemåt.

Idag hade jag föreläsningar 13-17 och nu har jag nästan precis kommit hem från en tur till mataffären. (Herregud, spännande liv?). Ligger här och lyssnar på musik och snackar med lite kompisar, men ska strax hoppa in i duschen. Vid 21-tiden ska jag möta upp med Fred och så blir det middag på någon restaurang i Salamanca som han valt ut.

Och jag har inte varit ute på en klubb under dessa nästan 3 veckor här. Men imorgon, kära vänner, då blir det nostalgitrip DELUXE. För då ska jag och Karin till allas hatkärlek: Teatro Kapital. Jag är så taggad att jag spricker! Latinomusik, 7 våningar (ja inte på alla 7), och massor av dans.

Sen så måste jag spendera större delen av dagen med att plugga Företagsorganisation - för jag har precis just idag (jag som hatar matte) lärt mig hur man räknar ut vinst/förlust vid investeringar och försäljning. Miraklens tid är sannerligen inte över! Allt blir så mycket roligare när man förstår. (Hade någon berättat för mig för ett år sedan att jag skulle se fram emot att räkna ut formler hade jag nog dött på fläcken. Av skratt). Sen ska jag läsa på Världsekonomins Historia också, för vi har läxförhör var.endaste.lektion. Känner hur alla njuter av att läsa om mina pluggplaner på en fredagkväll så vi lämnar det?

Hoppas nu alla får en toppenhelg, för det satsar jag och min historiebok på! Det blir dock inget Kapital för han. (EDIT 2 minuter efter publicering: HONOM. För Guds skull. Mitt 16 åriga jag gråter. Svenskan går bra osv)


Likes

Comments

Madrid 16/17 - uni year 1

Buenas noches, Sverige. Här har universitetsstudierna dragitigång på riktigt. Jag talade tidigare om att jag kände mig mest förvirrad i ochmed att professorerna bara pratade om bedömningar, prov etc innan vi ens visstevad ämnet i sig handlade om. Denna vecka – och speciellt idag – känns det somom att jag äntligen fått klarhet om varför jag är här. Nu när ämnena har dragitigång känns det helt annorlunda. Idag hade jag Organización de Empresas (BusinessAdministration) och Fundamentos de Marketing (Fundaments of Marketing) – vilka är,som resten av kurserna första terminen, introducerande kurser. För den sommissat det läser jag alltså en Kandidatexamen i Handel (Grado en Comercio). Ochallt vi gör fram tills januari är grundläggande (dvs introduktioner av ämnena)för de kommande åren.

Hursomhaver – idag pratade vi om olika matematiska formulor(men gud, heter det ens så på svenska?) för hur man räknar ut vinsten vid tillexempel investeringar i aktier. Vi pratade om företags olika och gemensammamål, dolda kostnader, analyserade annonser/produkter, analyserade olika typerav kunder etc. (Gymnasiet: inte lärde jag mig deklarera, men tack alla högremakter för jag fick analysera Platon?). Hjärnan lär sprängas snart, men det ärså tydligt att lärarna vill förbereda oss för den riktiga världen. Och det,mina vänner, gör det hela mycket intressantare.

Även i klassen är vi ett gäng som börjar komma närmarevarandra. Jag gissar att vi är en klass på 40-50 personer, så förra veckan varju minst sagt förvirrande. Nu är vi ett tiotal som hänger och har en gemensamWhatsApp-grupp där vi under skrivande stund pratar om att gå ut och äta/ta endrink tillsammans, eftersom man inte kan prata speciellt mycket när man harföreläsningar 4 timmar i streck. Sakta men säkert börjar nog allt falla påplats.

Vad gör jag annars, förutom att låta skolan ta över mittliv? Bara njuter av Madrid. 25-gradiga kvällar som ännu hänger sig kvar,terasser som är fyllda med folk alla dagar i veckan, ett och annat glas vitthar slunkit ner, jag går till gymmet trots att instruktörerna skrämmer livet urmig (prova du att ha någon som ryter på dig på spanska), hänger med kompisar,pluggar… (Ja, mamma och pappa, jag dammar, dammsuger, diskar och tvättarregelbundet – har faktiskt inget annat val. Även om jag alltid häller i förmycket tvättmedel. Hehe.)

Idag slutade jag vid 16:40-tiden, drog hem, åt, förbereddemiddagen och drog till gymmet. Aaand, jag och min roomie har nu bokat en resatill – DA DA DUM – SAN SEBASTIÁN! Vi åker Halloween-helgen och jag ärsupermegadunder-taggad! Jag har aldrig varit så långt norr ut, det liggernästan precis vid franska gränsen i País Vasco (Baskien på svenska), ochtydligen ska kusten där uppe vara helt fantastisk. Jag ska ändå på i Spanienrelativt länge, och jag kan inte bärga mig inför att se mer av detta land!

Nu ska jag krypa till kojs. Imorgon väntar gym, föreläsningar13-17 och på kvällen är planen att dra ut och käka på ett veganskthamburgarställe.

Nedan kommer en väldigt charmig bild på några av oss i klassen, haha. I helgen firade vi även Freds födelsedag, en del av min present var ett väldigt charmigt, onyktert fotografi från min sista kväll i Madrid i maj.

Likes

Comments

Madrid 16/17 - uni year 1

Hola, världen!

Jag lever. Jag är i världens bästa stad. Jag har börjat på universitetet. Jag har fått tidernas sjukaste reality check angående universitetsstudierna. Detta, mina vänner, är ingen jäkla lek. Men vem är jag att säga nej till en utmaning? Det har väl aldrig stoppat mig förut. Spanskautvecklingen går spikrakt uppåt, för det är nästan det enda jag använder mig av, förutom med min roomie och med min belgiska kompis (although vi kan prata spanska med varann, men vi är vana vid engelska, thats all). Jag ser på spansk tv; nyheter, talkshows etc, alla mina skolböcker är på spanska, alla mina anteckningar är på spanska (skrev ett ord på svenska för att inte glömma översättningen - kändes något ofantligt fel att göra i min anteckningsbok), mina kompisar på universitetet är spanska... De skulle nog få en rejäl chock om de hör mig prata engelska, dock. Sen är hälften av alla elever på handelsfakulteten från Kina verkar det som, så jag är inte den enda med spanska som andra/tredjespråk.

Nu har jag precis varit på gymmet, det är 1 oktober, nästan 25 grader och jag har slagit mig ner på Starbucks med en islatte. Hundra procent ok en lördageftermiddag. Veckan har verkligen varit omtumlande. Måndag 13:00 var det introduktion i aulan, sedan hade vi en timmes matte och det var det. Mjukstart. Vi skulle även haft Fundamentos de marketing (The fundaments of marketing? Eh) men professorn var inte där första veckan.

Dag två bestod på pappret av föreläsningar 13-17, men första veckan i sig innebar i princip bara introduktioner. Vilka böcker ska vi ha, hur blir vi bedömda, vad ska vi arbeta med etc etc. Denna dag pratade jag även med tre av mina klasskompisar, och vi tog även tunnelbanan tillsammans efteråt. Hur goa som helst - OCH THANK GOD att jag pluggade spanska så lång tid att jag inte står där helt tafatt när de pratar. Det enda är att min spanska behöver lossna lite efter 4 månader i Sverige men jag är absolut inte rädd för att prata.

Men, gott folk, om vi ska vara ärliga så var tisdagen nog den svåraste dagen . Jag hade inte riktigt kommit in i språket, och visste inte ens vad ämnena handlade om - och professorerna pratade bara om hur tentorna, testen och de praktiska arbetena vi ska göra är. Hur vi ska bedömas, vad vi bör tänka på, vad vi bör göra och inte göra etc. Och detta gjorde mig något så ofantligt förvirrad. Och för första gången någonsin i Madrid fick jag känslan av vad i helvete håller jag på med, vad har jag gett mig in på? Det var en ovan känsla, men just då, ensam i ett annat land, långt borta från alla jag känner, min trygghet och mitt språk kände jag en enda stor förvirring. Men, kära vänner, då tar man fram en gnutta jävlaranamma och gör sitt bästa.

På torsdagen började lektionerna på riktigt. Jag har haft ett galet, underbart sabbatsår och jag var - och är - så redo att plugga. När lärarna, por fin, shut up om alla bedömningar och istället började undervisa sina ämnen förstår man varför man är där. Något som är sjukt - men roligt - är att alla dessa företagsbegrepp jag lärt mig är på spanska - och jag har inte den blekaste aning av vad typ bienes de consumo eller costes de transacción är på svenska. Denna dag träffade jag även en helt galen tjej i min klass, Siria, som kom fram till mig i biblioteket. Har ni någon gång fått känslan att äntligen någon som är lika sjuk som jag själv? Well, that sums it up.

Igår var det en välkomstdag på campuset så vi tog metron till Ciudad Universitaria (Universitetsstaden) innan föreläsningen kl 13 började. Vi gick runt bland olika stånd, pratade med elever från alla möjliga fakulteter, fick massa information osv. Solen sken, det var fullt med studenter och det kändes verkligen sjukt att jag freaking pluggar i Spanien.

Vi gick 12:30 för att hinna till vår fakultet till 13. Det skulle ta 12 minuter i metron. Vad gör vi? Går på linje 7 som vi ska - ÅT FREAKING ANDRA HÅLLET. Vi hade även två stora Universidad Complutense de Madrid-ballonger och jag kan ju lugnt säga att vi fick lite blickar när vi i panik sprang runt i metron med dem, haha. Klockan 13:15 rullar vi stabilt in i föreläsningssalen - bra första intryck. Tacka för förstående professorer. Ibland är olyckan framme!

Nu är det helg (no shit) och igår drog jag och sedan även min roomie Jennifer till Fred för lite drinkar på terassen - hur mysigt som helst! Bara ta det lugnt och snacka efter en lång vecka var välbehövligt. Imorgon fyller han 20 så planen är att gå ut ikväll och fira, så vi får se var det slutar. Hoppas ni har en skön helg där hemma, amigos!Likes

Comments

Madrid 16/17 - uni year 1

​Tjenamittbena! Imorgon klockan 13 ska jag vara på plats i handelsfakulteten på Universidad Complutense de Madrid för välkomstakten. På fredag är tydligen en hel välkomstdag - så vi får se vad det innebär. Imorgon är det alltså min första dag på universitetet. Jag är så jäkla taggad! Idag tog jag en lång, välbehövlig sovmorgon följt av ett äckligt jäkla självplågeri Body Pump-pass och egenträning. Förstår inte ens hälften av vad instruktören säger för 1. hon skriker i en mikrofon trots hög musik och 2. jag håller ju halvt på att dö?

Hursomhaver. Fram på eftermiddagen åkte jag in till centrum för att ÄNTLIGEN fixa spanskt nummer. Hade ju kontantkort innan, men vill ha abbonemang nu då jag behöver mycket internet och samtalstid. Mer ekonomiskt på lång sikt än att springa och ladda på 20 euro ständigt, för 2 stackars GB. Affären där jag bor är stängd på söndagar, så fick åka in till Orange i Sol istället. Väl där visar det sig att jag måste ha ett NIE-nummer (dvs resident i Spanien, nummer för oss utlänningar som på något sätt ska motsvara spanjorernas NIF). Jaha, kul. Det räckte alltså inte med att jag har spanskt bankkonto, utan man behövde både det och NIE.

Men icke sa nicke, för på hemsidan där jag kollat upp vilket contrato jag vill ha räcker det att fylla i passnr, så länge man har spanskt bankkonto. Så nu har jag precis beställt alltihop på internet, och det har inte varit några som helst problem. Ska hämta ut SIM-kortet om cirkus två dagar i Orange här där jag bor.

Efter turen till affären åkte jag iallafall till mitt universitet, för att hitta min fakultet. Gick fel x antal gånger. Men älskar redan området och har aldrig varit där innan, så det ska bli riktigt spännande. Det var mycket ungdomar i området så det märks att det är universitetsdelen av staden. Tagga!

Och vad mer? Jag har kastat mig in i vuxenlivet och köpt alla dessa rengörningsmedel och tvättmedel man behöver för att leva fräscht. Tvättat. Spillt ut mat på mitt nya vita överkast. Tvättat igen. Nu hade jag tänkt ge golvet en omgång med dammsugaren, så det är fräscht inför veckan som kommer. Lär ju inte ha städning som prio 1 min första universitetsvecka. Imorgon kommer de och ska byta den sista AC-maskinen, så jag måste snart gå och ta in min tvätt som hänger sjukt ivägen. 

Imorgon är det alltså första dagen på universitetet och volleybollträning som gäller. Kan inte fatta att det imorgon gått en vecka sedan jag kom. Jeez!

Likes

Comments

Madrid 16/17 - uni year 1

Tjena mittbena! Idag har jag handlat upp halva IKEA tror jag. Överkast, kuddar, skedar, skålar, handduk, ljus, slev... Det slank ner en hel del nödvändigheter. Jag och Fred möttes upp igår för lite drinkar, men vi stannade dock hemma. Hur trevligt som helst - tills karamellvodkan kom fram. Men det är en annan historia. Efter lite köttbullar var vi redo för att ta oss an vuxenlivet och handla till våra lägenheter. Är verkligen hur nöjd som helst, för nu känns allt så otroligt mycket personligare. Jag gillar det klassiska; vitt, grått, svart. För att matcha min själ. Så det var ju faktiskt en lättnad att bli av med det där lila-orange-röda-täcket. 

Ikväll skulle de svenska tjejerna mötas upp ute men - hör och häpna - jag valde att stanna inne. Det har varit en lång dag och jag har en hel del praktiska grejer att fixa imorgon. Dock är det planerat att gå till Kapital nästa lördag - och jag spricker av förväntan! Ni minns antagligen klubben med 7 dansgolv jag alltid tjatade om. Och nu visar det sig att min svenska kompis Karin också tycker bäst om reggaeton-golvet. ​Score!

​Imorgon ska jag iallafall gymma, åka förbi skolan för att se var den ligger, gå till min mobiloperatör, tvätta etc. Sjukt att universitetet börjar i övermorgon - men jag är så taggad!

Likes

Comments