Header
View tracker

Madrid 16/17 - uni year 1

Holi, guapis. Vilken helg det blev. Sista helgen av frihet på tre veckor - för imorgon går vi in i pluggbubblan. Denna helgen var som sagt också min roomies sista helg i Madrid. I fredags blev det därför klackarna i taket på Kapital - och kristus, vad roligt vi hade det. Först förfest med säkert 30 internationella studenter i en lägenhet och naturligtvis separerades alla naturligt när vi skulle in på klubben. Men det blev ett drag som heter duga, ändå. Har verkligen saknat denna klubb, så jag är så glad att det blev så lyckat.

Klockan 11:30 hade jag lägenhetsvisning för en spansk tjej. Let's just say: that ain't happening. Ni vet när man möter en människa och bara inte klickar, alls? Jag som är så sjukt positiv och utåtriktad har så otroligt svårt för tystlåtna, negativa personer. Precis som de förmodligen har svårt för mig också. So at least we have that in common. Så vet ni, det är ok att säga nej. När man vet att något inte kommer funka. När det inte känns bra i magen. Jag hade dock pratat med en grekisk tjej som så gärna ville flytta in, så den 5 februari är det just så det blir. Och det ser jag så otroligt mycket fram emot! Det kommer alltså innebära hejdå svenska och engelska, för vi kommer prata spanska. Vi kommer skypea i veckan för att lära känna varandra lite, och jag är övertygad om att det kommer bli toppen.

Idag mötte jag upp med Fred för sushi (för den som har vägarna förbi Madrid, testa antingen Sumo på Gran Vía eller Niguiri på Fuencarral) och sedan kan man ju tänka att man äntligen ska få lite frid. Men icke. Blev medragen på ett rooftop party på takterassen till ett av Madrids femstjärniga hotell med min roomie. Varje söndag äger detta rum, det är gratis att gå in, och är alltså som en nattklubb fast mellan 17:00-00:00. Vyn över Madrid var helt fantastisk och likaså musiken. Vi stannade dock bara två timmar, men det var väldigt trevligt.

Imorgon (idag?) är det back to reality som gäller. Istället för att plugga hemma kommer jag gå antingen till Le Pain eller Starbucks - och jag har en känsla av att det kommer bli en sådan där åtta timmars dag som jag gjorde i höstas vid flertalet tillfällen. Men ja, det är bara att hänga i.

Likes

Comments

Madrid 16/17 - uni year 1

Tjena mittbena! Så var det fredag igen. Svårt att greppa att det snart är två veckor sedan vi kom hem från Belgien. Jag har precis lagat middag för ikväll (ja, mamma, 2017 är året jag börjat laga mat varje dag) och sitter nu och ser på Narcos. Är helt besatt. Älskar skillnaden mellan Spaniens kastilianska och Colombisk spanska - emellanåt lite obegripligt. Jag har ingen lektion idag då boken i Företagsorganisation är avslutad, och bör därför sätta mig ner och plugga snarast. Det har varit en otroligt stressfull vecka - men med facit i hand så kickade min marknadsföringsgrupp sannerligen some ass i onsdags, när vi framförde en hejdundrades presentation om företaget Philips, baserat på ett 25 sidor långt arbete.

Det är min danska roomies sista helg i Madrid (bott med henne under januari), så ikväll är det utgång som gäller. Först förfest med ett gäng utbytesstudenter (översättning för den som inte vet vad Erasmus-studenter är) och sedan blir det förmodligen gamla heliga Kapital och dess 7 våningar. Har endast varit där en gång sedan jag kom hit, så jag är så himla up for en dress-up-completely-night istället för casual-clothing Chueca som jag och Fred brukar gå ut i. Det är kontrasterna som gör det. Sen är det en annan femma att en spansk tjej (potentiell roomie) ska komma och se lägenheten 11.30 imorgon. Men flyttar inte hon in kommer en grekisk tjej jag snackat med definitivt flytta in. Jag har valt att söka icke-svensktalande roomies. Dels för att öva spanska, eller alternativt hålla igång min stackars engelska som jag inte längre kan prata utan att använda spanska ord. Jag kan med handen på hjärtat säga att det här med att man tappar sitt eget språk när man bor utomlands inte är ett skämt. Ibland stammar jag för att jag inte vet hur jag ska uttrycka mig. Jag umgås alltså inte med en enda svensk här längre, vilket jag gjorde i början mest pga trygghet. Det kan dock fortfarande vara skönt ibland, att umgås med skandinaver, för man känner sådan sammhörighet och trygghet.

Igår storstädade jag hela lägenheten (ja mamma, jag kan diska, skura badkar, damma, svabba golv, dammsuga och vädra. Miraklens tid är inte över än). Så nu känns allt fräscht och bra. För den som inte visste blev mina två resväskor kvar i Bryssel den 29 december, när jag flög rutten Got-Bru-Mad, på grund av förseningar och Brussels Airlines bytte mig till Iberia. Som inte fick med väskorna. Igår kom den första, med jackor, lite inredning (besatt av ljusslingor) och choklad. Madrid har gått från 15 grader till 5 grader på en dag så det var sannerligen i grevens tid. Nu ska jag bara packa upp också.

Anyhow, idag blir det utgång och imorgon efter lägenhetsvisningen drar plugget igång. Min skola har öppet alla sina bibliotek till 01 på natten under tentaperioden om jag inte minns fel. Så jag kommer garanterat spendera x antal timmar i det nybyggda huvudbiblioteket, rather than min fakultets egna. Nu ska jag streama lite Narcos innan jag tar tag i plugget.Drar en throwback till oktober -2015 och Warner Bros Studios Madrid. Och för guds skull, är ni i Madrid, åk inte till Parque de Atracciones som ligger centralt, utan ta tiden att åka till Warner. #randomadvice

Likes

Comments

Tyskland/Belgien 2017

Buenas tardes. Nu är vi tillbaka i verkligheten hemma i Madrid igen. Det är 10 grader och sol, föreläsningarna är igång och tentaperioden står precis runt hörnet. Jullovet hemma var alldeles underbart och jag saknar även Belgien något så otroligt - vi hade verkligen en helt underbar resa. Den 29 december flög jag rutten Göteborg-Bryssel-Madrid och sedan på eftermiddagen till Berlin. Pga förseningar blev mitt 5 timmars mellanrum plötsligt 30 minuter, så det var en lagom svettig Fanny som efter ett marathon på terminal 4 boardade planet till Tyskland.

I Berlin tillbringade vi alltså nyårshelgen. Även om Madrid är lika stort, kändes Berlin 10 gånger större. Väldigt svårt att greppa, men otroligt modernt och gigantiskt. Vi hade det hur mysigt som helst men bestämde oss för att åka nattåg till Belgien 2,5 dagar utsatt tid. Vi åkte fel spårvagn, hamnade på centralstationen och beslutade oss för att leta efter biljetter till Bryssel - för att tillbringa mer tid på Freds hemmaplan.

Den 1 januari 23.57 avgick tåget mot Köln-Bryssel. Hur överlever man ett nattåg på 8 timmar som ska gå igenom hela Tyskland? Snacks, vin och musik, mina vänner. Så det var väl inte i högform vi rullade in i ett snöigt Belgien efter att (knappt) ha sovit i stolar. Därefter tog vi tåg till Antwerpen (älskar att de största städerna i det landet ligger cirka 30 minuter från varann) där vi blev upphämtade av Freds pappa. Den centralstationen är för övrigt en av världens finaste, och jag förstod verkligen varför. Huset låg mellan Bryssel och Antwerpen, aningen lantligt, och det var stort men hur mysigt som helst. Vi blev så varmt välkomnade, med stor frukost varje dag, belgiska middagar och fri tillgång till vin-kylen. Vi blev behandlade så väl hela veckan.

Dagen efter körde jag till Antwerpen, då vi fick låna deras företagsbil. Jag. Som knappt kört i Göteborg. Skulle in i en miljon-stad. (Som tur var kom Tanja på onsdagen och körde hela resan tills sista dagen då jag körde i Bryssel). Ingen avled, inga repor pga smala parkeringshus etc. Vi besökte alltså Antwerpen, Gent, Brygge och Bryssel. Och jag har blivit så kär i Belgien. Städerna är så vackra och personliga. Det bästa var självklart att resa med Fred och Tanja (ni kanske minns att vi var i Marbella i april?). Vi stannade uppe sent varje kväll i vardagsrummet, drack vin, lyssnade på musik och pratade i mängder. Och om dagarna var vi ute och körde, upptäckte, turistade. Hela den resan var sannerligen balsam för själen (klyschigt etc).

Sista kvällen blev vi bjudna på middag i Bryssel och därefter blev vi körda till flygplatsen. Den 8 januari kom vi åter till Madrid, vilket kändes otroligt konstigt efter att ha flugit 6 gånger (tack alla mellanlandningar?) på 3 veckor, varit i Sverige, Tyskland och Belgien - och bara haft roligt. Nu är jag tillbaka i vardagen men har endast lektioner tills fredag. Sen är det som sagt tre veckors tentaperiod som gäller för moi. Hur som helst, är jag så otroligt tacksam att jag fick göra den här resan. Nyår 15/16 i Madrid och nyår 16/17 i Berlin, och sedan börja året i Belgien. Det har verkligen varit fantastiskt - det här lever vi på länge!


Likes

Comments

Madrid 16/17 - uni year 1

Om mindre än två dagar är jag tillbaks på hemmaplan - längtar! Igår förberedde vi en presentation i Företagsorganisation som vi har imorgon, vilket betydde att jag inte var därifrån förrän vid 17.30-tiden. Samma sak idag. Ska bli så otroligt skönt att få den gjord. Vi har analyserat företaget Alphabet som är relaterat till Google. Vi snackar alltså termer som är så avancerade att jag kan läsa samma mening om och om igen utan att förstå - och inte heller på svenska, snackar vi då.

Igår på kvällen åkte jag till Fred för att käka middag, planera vår resa till Berlin och Bryssel samt säga hejdå. Nu verkar det även som att Tanja kommer med till Belgien, vilket jag ser fram emot så mycket! Sist gång vi tre var på resa var ju Marbella vid påsk - och jesus, we're in for one hell of a trip om hon också är med. Men först: två veckor i Sverige.

I skrivande stund försöker jag memorera min del av presentationen, men önskar att jag fick se Lucia-firande och äta lussekatter istället (har nu skiftat 5 gånger mellan lussebullar och lussekatter för jag var inte i Sverige i december förra året heller; så jag vet verkligen inte vad jag brukar säga).

Här kommer istället en icke-Lucia bild två niñatos de mierda

Likes

Comments

Hejsvejs! Igår skickade jag in min första uppgift på spanska, i Marknadsföring... Wish me luck on that one. Som tur är fick jag grammatiken rättad av min fd värdpappa. Idag har jag matte och marknadsföring, och sen ska min Företagsorganisation-grupp slå ihop allas arbeten. Som tur är, är min del även den rättad grammatiskt sett. Som tur är har min spanska utvecklats så pass snabbt den senaste månaden att det inte tar mig mycket längre tid att skriva arbetet än om det hade varit engelska. Alltid något!

Jag får ju egentligen inte jullov förrän nästa vecka, men drar en fuling och åker hem på torsdag. Vilket innebär att det kommer bli lite uppsatsskrivande hemma, men det är det helt klart värt. Kan verkligen inte bärga mig, ser så så så mycket fram emot att träffa familj, vänner och rida igen. Och andas lite svensk, frisk luft.

Nu ska jag snart bege mig mot skolan, det kommer bli en lång dag men planen är att dra en middag med Fred, för sen lär vi inte ses förrän den 29 december.

Likes

Comments

View tracker

Madrid 16/17 - uni year 1

Holaaa. Jag sitter här och multitaskar: Netflix i en tag och research + brainstorming för min Marknadsföringsuppsats om företaget Philips i en annan. Idag har jag suttit på Starbucks i princip hela eftermiddagen för att finslipa mitt andra Marknadsföringsarbete som ska in på måndag, samt sammanfattat ännu ett kapitel ner till anteckningar på papper. Vi har inte kommit igång med ämnet förrän nu för vi har endast haft vikarier - och även om denna läraren (ung tjej) ger mest läxor av alla så är det detta ämnet jag tycker mest om. Arbetena vi får gör att vi måste fördjupa oss - vilket gör det lättare att förstå i längden och det får mig att inse att jag verkligen tycker om det trots att det är komplicerat (det gör inte saken bättre att det är mitt tredjespråk, så fördjupning = good stuff).

Igår pluggade jag ingenting alls, så jag hade verkligen energi idag. Jag antar att jag som så många andra universitetsstudenter försöker hitta mitt manera de estudiar (försöker komma på det svenska ordet medans jag skriver och STUDIETEKNIK är det). Det som inte fungerar för mig är plugg som inte är effektivt; att sätta sig 23.30 på kvällen om jag inte har lust eller är riktigt trött. Det som fungerar för mig är att läsa på som in i bomben, många timmar åt gången, och göra det bästa av de timmarna. Och sedan kunna avgöra när läsningen slutar vara effektiv för hjärnan inte längre hänger med. Sen tillhör jag den stackars skaran som måste skriva ner sakerna sorgligt många gånger för att det ska gå in - men när det väl sitter, då sitter det som gjutet.

Hursomhelst, igår mötte jag upp med Karin (svensk tjej) för lunch på ett vegetariskt hamburgarställe i La Latina. Hur mysigt som helst. På kvällen drog jag, Jennifer och Antonia för att åka julbuss! Varje år i Madrid under decembermånad går det julbussar om kvällarna. Turistbuss fast man åker runt och får se alla juldekorationer. Vi har lång helg och jag kan säga att jag aldrig har sett så mycket folk i stan som igår kväll. De har stängt av 2/4 delar av Gran Vía (stora centrumgatan) för att folk ska kunna gå på vägen. Jag åkte den bussen förra året också, men i år var ännu bättre. Vi satt längst upp längst fram, fick komma på gratis, det var 14 grader... Därefter gick vi och käkade middag vid Plaza de Colón. Riktigt lyckat med andra ord.

Jag har lyckats dra på mig en förkylning igen, vilket har inneburit två dagarshuvudvärk och tät näsa. Men jag halsar vätskeersättning som aldrig förr så det ska allt gå över. Jag har börjat packa för Sverige också - 6 dagar kvar!Likes

Comments

Madrid 16/17 - uni year 1

Igår hände något jag väntat på så himla länge. Jag satt och pratade med min (spanska) klasskompis och rätt som det var kom jag på mig själv med att tala med ett flyt jag inte känt på länge, och kasta ur mig slang som om det vore mitt modersmål.

Språkinlärning tar tid. Det ska gudarna veta. Det tar sådan extremt lång tid. Det går inte att flytta till ett annat land och sedan vara flytande efter 2 månader. (Vamos, engelska kanske men tredjespråk? Not so much.) Nu har jag snart varit här i 3 månader och det är först nu jag känner att min spanska är bättre än när jag åkte i maj. Och då har jag alltid haft relativt lätt för språkinlärning.

Att förstå ett språk är mycket lättare än att tala. Eftersom jag lärde mig något ofantligt med engelska förra året så kan jag påstå att den är i klass med min svenska (även om ett modersmål alltid är modersmål). Angående spanskan; när jag är på föreläsningar, bio eller teater - eller talar med folk, så går spanskan lika lätt in som engelska. Jag översätter ingenting i mitt huvud, utan orden går in som de är och jag förstår utan problem.

När det kommer till att tala så är jag flytande (svenska + engelska = nivå C2, spanska C1 om det säger er något enligt den europeiska skalan). Det vill säga; mitt spanska tal är en nivå under min engelska. Jag skulle säga att det betyder att jag pratar med spansk-madrilensk accent, spansk ton, relativt snabbt och använder slang - men begår självklart fortfarande grammatiska misstag. Vilket är naturligt.

Igår gick jag och Fred på EFs välkomstfest/sammankomst och då pratade vi alla om hur det är att vara två- eller trespråkig. Jag och Fred har alltid tidigare (under EF) pratat engelska på grund av att vi var vana vid det. Nu har vi övergått till att skriva på spanska, och har vi varit med en grupp och pratat spanska (som välkomstfesten) så fortsätter vi även efteråt. Är vi i en grupp där folk talar spanska talar vi självklart också det. Poängen var iallafall att den dag du talar 3 språk så går det inte (för mig och Fred iaf) att tala ett språk rent. Gud vet hur många spanska ord, uttryck och fraser jag och Fred använder när vi väl pratar engelska. Samma med min svenska, Ibland (hela tiden) slänger jag in spanska ord och uttryck. Samma vill jag göra med svenska när jag talar engelska - men som tur är har vi lärt oss så pass många svenska och holländska ord av varandra så komiskt nog fungerar det för oss.

Så det, mina vänner, var min föreläsning i språkens förvirrande värld och hur det är för mig att prata i Madrid.
Och en random bild från oktober -15 när jag knappt snackade någon spanska alls

Likes

Comments

Madrid 16/17 - uni year 1

(Ja, det är ett vinglas med en sked i på mitt nattduksbord pga att jag tagit vätskeersättning. Och ja, ang google translate; jag har bott i Spanien totalt 11 månader och översatte alltså ordet KOL.)

Hejsvejs! Idag är det 12 dagar kvar till Sverige och jag längtar så himla mycket. Den här veckan har verkligen bara gått åt till att plugga, så det ska bli skönt med jullov. Här om dagen gick jag och Jennifer på bio - den nya "samma värld som Harry Potter fast mycket tidigare-filmen": Animales fantásticos y donde encontrarlos. Och jag har ingen aning om vad den engelska titeln är (och vi såg den på engelska med spansk text, inte på spanska). Synd att den inte var lika brittisk som HP-filmerna, men förutom det tyckte jag den var bra.

I onsdags gick jag på teater med Tanja, hennes Ernesto och hennes kompis Jaime. Pjäses hette Toc Toc och hade verkligen sina hysteriska ögonblick. 6 personer väntar på doktorn i ett väntrum, men han kommer aldrig, vilket slutar med att de försöker hjälpa varandra med deras mentala problem. Någon är besatt av siffror, någon upprepar allt de säger och en annan kunde inte gå på golvet för mönstret var osymmetriskt, etc. Vardaglig snabb-som-fan-slang-spanska är absolut inget problem så det var verkligen roligt. Därefter gick vi ut och tog ett glas vin och catchade upp - vi har trots allt inte sett varann sedan maj.

Igår kväll drog Tanja ihop ett gäng med sina bästa kompisar här i Madrid för att ta några drinkar. Jag och Fred åkte dit tillsammans och det var sista gången vi ser henne tills hon flyttar hit - när nu det blir, då hon håller på med jobbansökningar och diverse andra formaliteter. Det var hur trevligt som helst iallafall. Efteråt körde vi sleepover och jag kom hem nu idag på förmiddagen. Och jag har låtit mig själv ta en pluggpaus efter en ångestladdad vecka - vilket innebär vätskeersättning, choklad och Netflix (det här med att jag har ordentligt wifi nu och kan streama videor/filmer gör mig lite för glad - välkommen tillbaka från stenåldern. Som sagt, det har varit en lång och väldigt jobbig vecka med diverse inslag av hemlängtan på grund av allt arbete. Att bo långt hemifrån är inte alltid en dans på rosor. Men då är det tur att man har grymma kompisar, för igår med Fred och Tanja släppte den ångesten verkligen helt och hållet - och jag hade så himla roligt.

Idag blir det en lugn lördag för min del. Nästa vecka är jag ledig tisdag, sedan torsdag-söndag på grund av helgdagar - så ett sista pluggryck (och en gnutta fiesta) lär det bli innan jag drar till Svea Rike.

Helt off the topic: jag trodde aldrig jag skulle säga det här; men jag gav säsong 7 av The Vampire Diaries en chans trots Nina Dobrevs frånvaro. Och jag erkänner; det känns mörkare aaand I like it. (Hör intresseklubben anteckna intensivt nu, bra det). Jag såg alla avsnitt av Jane the Virgin så livet kändes liksom... tomt? Det är bara att konstatera: ibland behöver man en dag när man bara får vara inne. utan måsten.'


Likes

Comments

2 månader senare och jag har WIFI! Behöver jag ens beskriva lyckan? Fram tills nu har jag haft ett äckligt dyrt student-wifi med INGA GB alls tekniskt sett - så jag har inte kunnat streama videor, skypea eller göra något förutom att plugga. Men idag kom installatören och installerade ett riktigt fiber-hokus-pokus och nu känns livet genast bra igen. Och ja - det blev några samtal över messenger denna kväll.

Idag hade jag annars skola som vanligt 13-17. Efter skolan åkte jag till Primark och shoppade värmeljus, en ljusslinga och kuddar för att dämpa pluggångesten. Det är kyligare (okej, 10 grader?) vilket jag älskar, och alla julbelysningar är uppe. Var tar tiden vägen?! Jag kan inte förstå att det redan gått ett år sedan jag sist såg alla dessa pynt och dekoreringar i Madrid.

Just nu sitter jag i vardagsrummet, har tänt massor av ljus och borde plugga. Men efter gårdagens 7-timmars sittning på Le Pain Quotidien och dagen innan x antal på Starbucks har min hjärna exploderat. Ni vet när man har så mycket att göra att man bara stirrar rakt ut i tomma intet? (aka sätter på netflix för du inte haft riktigt internet förrän nu). Lite deppig spansk musik och tröstätande på det - så laddar jag för mitt första stora spanska prov. Herregud, ibland undrar jag hur jag kan tävla med min häst med de nerver jag har. Kanske för att tävla = adrenalin = positiv stress. Prov = stress = my brain shutting down.

Nåväl, så illa är det nog inte. Idag insåg jag att min spanska är bättre än vad den någonsin varit. En av mina bästa kompisar har kommit till Madrid (Tanja) som jag och Fred hängde med hela tiden (när hon inte var med sin spanska chico, that is). Hon är tysk och var på EF från i höstas till i somras. Nu kommer hon snart flytta hit permanent - men är nu här på besök för 10 dagar. Så på onsdag, efter mitt prov, så ska jag äntligen få träffa henne igen. (För er som vill ha en inblick i våra galenskaper hänvisar jag er till akrivet; "Resor i Spanien" och därefter "Marbella Córdoba Málaga".)

Jag har inte ens haft min första tenta än - och behöver redan en paus. Som jag redan sagt; språket gör att jag måste plugga tio gånger mer och tio gånger längre - men som jag också sagt; jag har faktiskt inget emot det. Jag lär mig så enormt, enormt mycket. Jag lär mig inte bara ämnena - utan så jäkla mycket spanska på köpet. Så på onsdag är det prov i Företagsorganisation. Där jag även har en muntlig grupp-presentation om 2 veckor. Och över jul ska ett 25-sidigt Marknadsföringsarbete skrivas och presenteras efter lovet. Sen är den riktiga tentaperioden.

Kan vi ta jul nu?

Likes

Comments

Madrid 16/17 - uni year 1

Och detta innebär - håll i er - 5 flyg inom loppet av tre veckor. Varav två sker samma dag. Herre min skapare så taggad jag är på detta jullov (och allt plugg flygresorna kommer innebära inför tentaperioden i slutet av januari?)! Det ska bli så himla, himla roligt och jag ska åka till platser jag aldrig varit på.

Den 29 december - efter två veckor i Sverige - kommer jag landa i Madrid med en riktig massa bagage då jag råkade boka business class(ytterst oklart) och får ta med rejält med grejer. Toppen, för mig och min lägenhet. Därefter är det raka vägen hem, lämna grejerna, packa om till handbagage, och bege mig till flygplatsen igen. (Förstår ni hur fel den här dagen kommer gå om ett flyg blir försenat?). Där kommer jag möta upp Fred, och sedan flyger vi till Berlin för att fira nyår! Jag har aldrig varit där (att åka igenom med buss när klassen åkte till Polen 2011 räknas nog inte), och vi planerade London, men eftersom vi båda redan varit där flertalet gånger - och priserna är helt sjuka för en student - tänkte vi satsa på något helt nytt.!

Och håll i er - jag blev medbjuden till Belgien. Det innebär alltså att jag kommer tillbringa några dagar i Bryssel, där vi kommer bo hos min kära väns familj, innan vi åker hem till Madrid igen. Jag vet inte ens var jag ska börja; jag är så himla himla taggad inför det här och så glad! Vi bokade precis allting över telefon med varann och jag skulle åkt tillbaka Madrid själv - då han skulle till Belgien efter - men det tog en helomvändning; "Men hallå, följ med istället vettja?".

Mitt huvud är helt slutkört efter alla ekonomiska teorier jag pluggat idag (som om att ekonomisk historia inte var svår nog på svenska) och allt jag ser är techo malthusiano, marxismo, la ley de rendimientos decrecientes, el método rostowiano, Adam Smith, La Escuela Clásica Inglesa och la revolución industrial de Inglaterra - och jag har inte den blekaste aning om vad de där begreppen är på svenska. Vet inte om det är kul eller tragiskt? Men sedan kom Jennifer och det kände jag var lite moraliskt stöd (vi satt på Starbucks).

På måndag kommer de och installerar ordentligt wifi, äntligen! Har levt på ett äckligt dyrt tillfälligt studentwifi (man kan inte netflixa, for crying out loud) som tar slut på fem dagar om man ska använda datorn som en normal människa.

Och i morgon kommer Tanja till Madrid! (I arkivet "Resor i Spanien" och CórdobaMarbellaMalaga finns en resa med mig, Tanja och Fred för er som inte känner till henne). Hon är från Tyskland, träffade henne på EF och även om hon är 9 år äldre än mig och Fred blev vi 3 riktigt tighta. Hon var kvar över sommaren, är nu i Tyskland för att fixa alla papper för att flytta permanent till Madrid. Så nu ska hon komma hit i 10 dagar, så jag hoppas jag får träffa henne mycket.

Nu är jag alldeles för taggad för att sova så jag ska lyssna på musik, duscha och städa lite. (Normalt klockan 00 i Spanien, dont ask).https://www.pinterest.com/pin/118149190198897909/

http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/8436493.stm

Likes

Comments