Header
View tracker

Hej!

Igår så red jag en kompis häst i stallet då Aaron fortfarande har boxvila. Hon var sjuk och frågade om jag ville rida. Och nu när man inte rider så ofta får man passa på haha ;). Men hade tänkt och skriva lite om passet på Lillen. Lillen är en ponny som är mer framåt än åt det tillbakadragna hållet om man säger så. Därför jobbade jag mycket med att han inte ska sticka iväg utan vänta på mina signaler. Jobbade mycket övergångar i samband med att jag jobbade honom för att få honom så lösgjord som jag bara kan. Jobbade tex. mycket skänkelvikningar

Jobbade även sluta och öpnnor i både trav och galopp. Vilket kändes bra på slutet. Gjorde även dom ``vanliga´´ traditionella volterna som jag tycker är super bra. Då jag ställde både till höger och vänster för att få han så liksidig som möjligt. Ett bra pass tycker jag själv!

Imorgon hoppträning för Anna E på en c-ponny. Ska bli roligt att hoppa igen!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Måndag= med ny vecka. På torsdag har vi vårat sista prov innan betygen sätts, ska bli skönt!

Som vissa vet var jag med i Tobbe Camp i våras. Det var en livsupplevelse. Man fick lära sig mycket, träffa vänner för livet och ta mycket ansvar både för sig själv och sin ponny. Vi fick träna för några olika tränare under dessa tre dagar. Allt från dressyr ryttare till hopp ryttare. Allt var helt underbart, hans gård var otroligt fin, fint ridhus, fin paddock. Där han lyckas bra med att hålla underlaget så bra. Då det inte var damigt eller att det var för djupt att rida i. Runt hagarna var det mer än en vanlig el tråd. Utan perfekt allting. En upplevelse som jag rekommenderar till folk som rider om dom vill ha en livsupplevelse.

Ha det så bra<33


Fina Aaron, fina vänner, fina Skåne <33

Likes

Comments

View tracker

Det första riktiga inlägget som jag skriver sen pausen blir en Fanny tycker till/tipsar. Och idag hade jag tänkt och tipsa om Freejumps. Som enligt mig är den bästa stigbygeln. Då den är otroligt skön, foten åker inte ut ur stigbygeln. Och det bästa av allt man fryser inte på vintern då den består av plast. Jag har den både till dressyr och hoppning och tycker den fungerar super i all ridning. Man får även stabilt stöd av stigbygeln när man rider. Den håller foten på plats. Med det menar jag att foten inte åker fram och tillbaka längs hästens sidor, vilket är toppen för både din sits och för hästen. Och det är en säkerhetsstigbygel, som är mer än bra om du skulle fastna med foten.

Stigbygeln finns i många färger så man kan mixa och matcha. Man kan köpa den på dom flesta ridsports butiker. tex, HÄR. Det finns även några olika modeller du kan välja bland.

En sak som jag verkligen tycker är värd sina pengar!!

Bild på två olika modeller. SOFT`UP LITE och SOFT`UP PRO

Likes

Comments

Hej på er!

Det var ett tag sen nu. Fick lite bloggtorka vilket ledde till en paus. Men nu har jag fått feeling igen och tänkte köra igång. Men väljer att bara göra den hästinriktad numera.

Mycket har hänt sen sist...... Tex. Att Aaron har blivit opererad och har boxvila just nu, vill ni att jag skriver mer om det i ett annat inlägg var det vad som hände? Jag rider andras hästar ibland men annars är jag i stallet och bara pysslar med honom. Men jag försöker gyma så ofta jag kan nu för att hålla igång.

Längtar efter att komma igång igen!!

En bild från förra vintern, men vilken kämpe han är min prins <33

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg!

Här kommer ni få läsa om det som mitt liv handlar om hästar!! 

Hästar är en stor del i min vardag då jag har en egen ponny som heter Aaron Eile en Connemara från Irland som är född 2010.

Hoppas ni kommer gilla det ni läser <3

Likes

Comments