Header

Heeejjj!

I lördags så red jag ut en pigg Aaron. Mest skritt men även lite trav. Sen så kom Eamon Hickey och hade en clinic. Han gjorde det jätte bra. Jag fick med mig mycket tips som jag kan använda när Aaron krånglar ibland. Han visade först hur han hanterade en 3 åring som inte hade gjort någonting innan. Han började med att ``visa´´ att det var han som bestämde. Efter det så började han att vänja den vid spö vid longering tex. Sen började han med att lägga på den schabrak fram och tillbaka och efter det sadel. Sen i slutet kunde han faktiskt sitta på den, imponerande. Detta var en sammanfattning av en lång förmiddag.

På eftermiddagen sedan så visade han lastning. Då kom det en häst som inte ville gå in och när den väl kom in så backade den ut snabbt. Men han började med att flytta den sidvärts. Och sen att gå ett steg in backa. Och sen så fortsatte han så. Ändå till den kunde gå in och stå lugnt där inne med bakbommen stängd. Också spännande.

Sen så hade Eamon träningar då som jag kunde tyvärr inte vara med på :((. Men tittade på en och han var en bestämd tränare. Han hade struktur och ordning vilket jag gillar.

Söndags så red jag Aaron i ridhuset med bommar. Upphöja cavaletti på böjt spår som vi gjort innan. Så han fick trampa på och ställa igenom ordentligt. Vi jobbade även skänkelvikningar efter bommarna och innan. Sen fatta vi galopp efter galopperade tex på en volt bröt av och sen så gjorde vi bommarna igen. Han lyssnade i fattningarna och var otroligt fin på slutet.

Igår så trimmade jag i ridhuset. Mycket övergångar för att få han lösgjord osv. Jobbade även ordentligt med ställningen så han skulle komma loss i bålen. Det gjorde att han inte hade en lika fin form till en början. Men sen jobbade jag galopp fattningar. Där var han finare i formen och kunde ställa igenom ordentligt. Just nu så orkar Aaron inte göra en fattning med samma stadiga form från samlad trav så jag fick ha honom i arbetstrav/ lätt ökande vilket gjorde att han kunde gå kvar i formen och bara ``följde´´ med in i galoppen. Han hade en fin form tillslutet.

Idag så rider mamma ut då jag slutar sådär sent igen.

Imorgon kommer en rolig överraskning till stallet <33.

Ha det sååå bra!!!

-Lördag förmiddag-

-Lördag eftermiddag-

Likes

Comments

Heelllooo!

Igår så red jag ett spännande ridpass. Red för min ``dressyr´´ tränare Lisa för första gången sedan operationen. Han var så fin. Vi började jobba i skritten mycket sidvärts. Han måste bli mer lösgjord i sidorna så nu gäller det att nöta skänkelvikningar. Sen i traven jobbade vi på volt ställa, böja. Sedan även sidvärts med vägg och utan vägg. Han tyckte det var jobbigt och blev lite trögare i kroppen men jobbade på och fick till några riktigt fina. Sen äntligen testade vi galoppfattning. Vi började i vänstervarvet och det kändes helt otroligt. Kände som han inte äns nuddade backen och var mycket stadigare och finare i formen än innan.. Såklart travade vi bara en volt ungefär. Sen testade vi andra varvet han var nästan lika fin där. Innan vi kom in i en bra galopp var den lite kort men även där ett varv på volten gick super. (Såklart får han massa skritt pauser emellan.) Ett bra & kort pass för Lisa.

Idag red jag också i ridhuset och repeterade det vi jobbade på igår. Mycket sidvärts, volter, ställa och böja. Idag tog jag också lite galopp. Han var otroligt taggad och studsade på stället ibland i båda varav. Övertaggad häst haha. Men ett bra pass där med.

Imorgon så kommer Emmon Hickey till min klubb för att ha en clinic. Ska bli spännade. Sen är det träningar för honom men eftersom att Aaron inte är helt igång än kan jag tyvärr inte vara med :((. Innan det väntar en uteritt.

Vi höäörrss<33

Bilder från passet igår<33

Likes

Comments

Hej på er!

Häromdan red jag ett bom pass till. Jobbade med böjda lite upphöjda bommar, det gick super. Jobbade mycket med att han inte skulle bryta sig loss i formen över bommarna. Ställde igenom och böjde igenom ordentligt. På ``rak´´ sträckorna så jobbade jag mycket sidvärts och övergångar så att han skulle bli lösgjord.

Igår så red jag ut i skritt och trav på en rodeo häst, herregud vad pigg han var. Mycket överskotts energi haha ;).

Idag trimmade jag honom i ridhuset, skritt och trav såklart. Han var lyhörd och svarade snabbt på mina hjälper. Jobbade sidvärts, öppnor och slutor. Han var mycket fin på slutet, trampade under sig bra och fick en fin form.

Imorgon väntar ett roligt ridpass............

Vi hööörrss <33


Vintern är mysig men ibland saknar man sommaren<33

Likes

Comments

Hej på er!

Igår skrittade jag och två kompisar ut i ca 1 timma. Hästarna var pigga och glada. Innan gymmet blev det även ett konditionspass på gymmet skönt. Crosstrainer och cykel då alla löpband var upptagna.

Idag hade vi utsläpp och fodringen, så tidig start. Vi jobbade med upphöjda cavaletti. Gick jättebra hela passet. Redan från början var han en pigg och fin. Lätt i handen och tog skänklarna bra. Ett super pass. Sedan åt jag lunch på stan med några kompisar, mys. Bestämde mig för att åka till stallet efter det igen för att bara vara där och ta det lugnt. Sedan nu ikväll har det varit stallmöte som också gick bra.

Imorgon jobbas han i ridhuset.

Ha det så bra!!

Bilder från imorse<333

Likes

Comments

Hello!!!

Aaron är på bättringsvägen och blir bättre för varje dag som går. Igår så red vi i ridhuset och han var inte någon rodeo ponny igår haha. Han var mjuk och fin och vi red i ca 35 min. i skritt samt i trav ca 10 min. Han var mjuk o fin och igår började jag jobba mer sidvärts i trav. Fick till några riktigt fina på slutet. Så ett bra pass.

Idag så la vi fram några bommar för första gången på fleeerrraaa månader. Han skötte sig bra och tyckte det var kul. Vi hade 3 bommar som en solfjäder och 3 bommar på rakspår. Vi valde att variera oss för att på skolfjärden ställde och böjde jag igenom ordentligt över bommarna och på det raka spåret så gällde det att få han rak och hinna rak ställa honom efter solfjärden. Han blev riktigt fin på slutet gick i en perfekt rund och fin form vilket gjorde att han trampa under sig bra.

Imorgon ska jag rida det som står på schemat!

Vi höörrrsss<33

Fina Aaron från dagens pass<33333

Likes

Comments

Hej på er!!

Idag började skolan. Kul att träffa alla som inte träffat över lovet och sådär. Men denna termin har vi fått dåliga schema ändringar och några nya lärare tillkommit. Gillade framförallt en lärare men hon blir mamma ledig nu. Skönt den här veckan och nästa vecka men sen börjar alla prov och sånt och då blir livet mycket jobbigare haha.

Men i alla fall igår så red jag Aaron i ridhuset. Först arbetade jag honom i skritt tex, skänkelvikningar, öppna, sluta, rygga mm. Sen var det dags att trava vilket han gjorde toppen där jobbade jag lite skänkelvikning men annars mycket på volt där jag ställde och böjde. Jobbade även med att kunna få en bra rakställning sedan på spåret då jag känner att jag har släppt det lite och dumt nog inte jobbar med det så ofta.

Sen idag red mamma ut honom i skritt och trav då jag slutar sent och hinner inte förens det är mörkt egentligen är inte det någon fara men när mamma ändå har möjligheten till det är det lika bra ;). Hon sa att han var lite som en rodeo häst idag haha. Jag var i stallet en stund nu på kvällen och pysslade om honom lite. Sen var jag också på gymmet direkt efter skolan, skönt framförallt dom dagar jag inte rider. Körde allt möjligt tex, löpband, armar, ben, mage mm.

Imorgon blir det tandläkaren, skolan och sedan jobb i ridhuset med Aaron!

Ha det så bra<3333

Min prins<333

Foto: Filippa, hennes blogg hittar ni HÄR .

Likes

Comments

Hej på er!

Igår kom Aaron vilket var skönt, han har haft det jätte bra och kunde inte varit på ett bättre ställe men har längtat ihjäl mig. Men igår fm så skrittades han ut i skogen. Han var pigg o glad. Nerför backarna så tagga han och ville springa haha. Men han var super snäll. VI fixade mat och fyllde vatten oså, en mysig fm helt enkelt. Sen stack jag till gymmet för ett pass. Skönt att komma igång igen efter att ha varit sjuk. Började på bandet och sedan blev det trappan avslutat med styrka. För tex mage och ben. Jag känner mig starkare och känner att det är en bra komplement till ridningen. Sen på kvällen var jag med några kompisar, mysigt.

Idag åkte vi till stallet också på fm. Vi rakade honom vilket tog lång tid för att han hade mycket päls eftersom att han har fått ha den nu när han har haft boxvila och under tiden vi skrittade honom. Men sen så var det dags idag äntligen travade vi för första gången en kortis. I skritten var han taggad och var som en rodeo häst men sen så när vi började trava blev han jätte avslappnad och trampade på jätte fint. Ett stort plus. Och nu på em har jag& M varit på tävlingsmöte, bra möte och jag hoppas att detta har lyckats nu så vi kan tävla senare i vår.

Imorgon blir det stallet och ett litet äventyr vet dock inte vilken ordning.........

Ha det så bra!!

Bilder från igår <333

Likes

Comments

Hello!

Nu är jag äntligen hemma efter en lång biltur. Det jag har gjort idag är att sitta i bilen, tråkigt. Men skönt att vara hemma. Sitter just nu och tittar på trettonspelen som sänds från Helsingborg. Spännande och man ser många duktiga ryttare, äldre som yngre.

Imorgon så kommer Aaron tillbaka, taggad! Sen får vi se vad som händer..........


Vi hööörrrssss!!

Att man kan sakna någon så mycket<33

Likes

Comments

Heej på er!

Shhiiitttt vad kallt det är. Här där vi är var det över -20 idag, så kaaalllttt. Men jag& P bestämde oss ändå för att ta oss ut i skidbacken, några åk klarade vi av innan tår o fingrar gick av ;).
Aaron mår bra o han trivs som fisken i vattnet haha.
Imorgon blir det hemfärd, synd men måste få träffa min prins snart klarar mig inte längre.

Ha det så bra!!

🌎's näst bästa ställe

Likes

Comments

Heej på er!

Jag har inte bloggat på ett tag pga att jag legat i 40 graders feber i några dagar. Som ni säkert vet orkar man ingenting då, därför. Mamma har ridit o Aaron och han har varit pigg o framåt. Nu är vi iväg så Aaron är oss våra kompisar där han trivs så bra. Ett lite mindre stall än det vi brukar stå i så han mår som en prins haha. Eftersom att jag var sjuk så kom det ingen summering av året som många gjort men jag vill bara säga Tack till alla för förra året, ni är guldvärda<3333
Nu tar jag det bara lugnt o är inprincip frisk, så skööönnttt!!


Ha det så bra!!

~Förra året var det alltifrån dressyr till hopptävlingar~

❤❤❤❤

•Ett minne för livet•

Likes

Comments