10 saker om mig. Kände att det behövdes en uppdatering!

Vet att många tycker om att veta lite saker om mig så nu fick det bli lite mer inåtriktade saker.

JAG...

1. Står för vad jag tycker och tänker och är bra på uttrycka mig

2. Lägger för mycket tid på onödiga grejer

3. Vet att det finns en mening med allt som händer

4. Har mycket förståelse för folk och kan sätta mig in i andras situationer

5. Försöker alltid gå efter min magkänsla

6. Oftast eftertänksam

7. Blir lätt orolig (vilket jag håller på att ändra)

8. Hatar alla fåglar, något som skrämt mig ända sen jag var yngre

9. Gillar att stoppa i mig massa onyttigt men tyvärr får jag inte göra det så mycket som innan, pga det är onyttigt och farligt för mig.

10. Tänker ofta för och nackdelar med mycket


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har varit i Fuerteventura i en vecka. Från den 7 December till den 14 December. Flyget gick på crika 5h.

Men tänk att 5 timmar med flyg bort från Sverige kommer man till värmen, 20-25*c varmt. Helt underbart!

De var en liten upplevelse, hade aldrig varit i Spanien innan. Dock är det inte Spanien, det är bara en spansk koloni fast som tillhör Afrika. Men den delen räknas som Europa om jag inte har fel för mig! Hursomhelst så var det skönt att komma från både vädret i Sverige och framförallt skolan. 

Nu sitter jag och tänker tillbaks att vid denna och denna tiden låg jag och solade vid poolen och var med i någon aktivitet. 

Men det negativa som jag tyckte var nog bara maten där, inte alls som jag förvänta mig. Trodde det skulle finnas mycket mer att bjuda på. Då kan jag tillägga att vi hade only clusive och att vi bodde på ett 4-stjärnigt hotell. Hotellet heter Elba Carlota. Men servicen var trevlig och ja, folket runt om.. haha! 

Lite bilder från Kanarieöarna-

Likes

Comments

Du som vill utvisa och diskriminerar och är rasist, föreställ dig att det är krig i Sverige och du måste fly och skaffa dig en ny framtid. Skaffa en utbildning som du ska ha för att få ett jobb, skaffa en bostad och kunna försörja dig och hjälpa din familj. Även skaffa vänner och en fritid för bygga upp ditt liv igen.

MEN, du kommer till det europeiska landet du flytt till. Du blir diskriminerad och kränkt, när du ska få känna dig välkommen och få vara dig själv och framför allt kunna känna sig trygg och säker.

Istället känner du dig ensam och ledsen för du förlorat allt och du vet inte varför folk ser ner på dig. Bara för att DU kommer från ett annat land och flytt från krig och försöker skydda sig.. Varför?

En dag får du ett brev från migrationsverket om att du ska bli utvisad. Hur hade du känt? Att komma från det du flydde ifrån, du flydde för rädda din familj och förlora vänner, pengar, jobb... hela ditt liv. Sen vill en grupp människor göra så du kommer tillbaka till den katastrofen du flydde ifrån. Hade du uppskattat det, hade du varit tacksam, nöjd och lycklig? För det är så Sverigedemokraterna säger om flyktingar..

Fullt medveten om att man inte kan/ska skydda dem som kommer hit och gör kriminella, dumma grejer (när dem till exempel bott här mindre än ett år). Men många känner sig så förolämpade och är dramatiserade och har sett saker som du och jag inte sett. Men vi kan hjälpa dem istället för trycka ner dem ännu mer. 

En sak till, alla gör inte skit. Dra INTE alla över ett sträck, det finns fler invandrare och Svenska medborgare som också ställer till med problem i samhället, men alla dem bryr vi oss inte så mycket om.. (så mycket som vi bör göra).

Tycker vi ska vara mot andra såsom vi själva vill bli behandlade. Visa hänsyn till folk, vi får ha empati och sympati för varandra!

Att man säger att man ska rädda Sverige först, och hjälpa flyktingarna där nere som har svårt. HUR TÄNKER NI?                  De har krig och blir sönder bombade, det kan man inte fly ifrån. 

Och att hjälps Svenskar först med våra problem... med kriser med ekonomi och familjeproblem.. ja men fortfarande så lever vi alla i en värld. Tycker att Sverige redan är ett rätt fegt och egoistiskt land. Vet själv svenska familjer som har det katastrofalt. Men tycker inte att alla dem lägger bidrag på rätt saker. Man blir kanske av med jobb eller redan är arbetslös, men då får man hjälp och stöd av Socialtjänsten. Sköter man inte betalningar och inte lever ett sunt liv och det har gått alldeles för långt, så kan man bli vräkt i den lägenhet/hus man bor i. Men allt problem börjar av något. Sverige har mat, gratis utbildning och mycket mer att tillägga. Så det ska man inte klaga för.

Våra äldreboende, vi behöver fler som jobbar inom vården.          De som jobbar mest inom vården är utländska. För de är inte folk som vill utbilda sig till det, pga dålig lön och krävs större utbildning för att kunna vara kvar. 

Så om vi skulle skicka ut dem vi tar in, då är det ingen som skulle jobba inom vården om några år. För de få svenskar som jobbar där nu, och dem går i pension. Detta vet jag, främst för min mamma jobbar inom ett vårdboende och berättar om denna krisen.

Vi behöver många fler invånare i Sverige, vi tjänar MER pengar på det. Alla som kommer hit lever verkligen INTE på bidrag, det håller inte i längden att leva på det.  Däremot kanske man börjar någonstans och börjar med socialbidrag. Men då ska vi inte snacka om hur många svenskar det är som lever på bidragen. MEN det spelar ingen större roll, några spänn extra man betalar till skatten, för vi förlorar inte på det om man räknar med längden och logiskt. 

Dock säger folk olika och finns egentligen inte något rätt eller fel. Men det handlar om vad vi prioterar, då kan vi lägga mer pengar på det som är viktigast och mindre på något annat. 

Jag är så trött på att jämt höra folk snacka om rasism och man bara står där bredvid och vet inte hur man ska reagera eller om man ska agera... Blir fruktansvärt upprörd och vet inte vad jag ska säg. Bättre att jag skriver av mig. Jag vill inte ge mig in i diskussioner med folk som inte förstår bättre. Självklart får man säga vad man tycker och tänker, så länge det inte diskriminerar eller kränker någon annan. Att man ska respektera rasistiska åsikter finns inte för mig, det är som att vi ska acceptera våldtäkter, misshandel och mord. PRECIS, DE GÅR INTE.

Till Sverigedemokraterna- Strunta i er rasistgrej. För vi är många i Sverige (tyvärr inte tillräckligt) som är emot rasism. Ni kan börja jobba emot mord, misshandel och sexualbrott istället och utvisa dem! Inte oskyldiga människor som bara vill ha och bygga upp en bra framtid.

Vad jag vill med detta inlägget är att försöka få folk att inse att vi är människor och vi ska alla ha samma rättigheter,  oavsett kön, läggning och religion eller var man kommer ifrån! Hoppas folk ändrar uppfattning nu och verkligen tar till sig med alla ord vad jag skrivit. 

Vill visa att här är alla välkomna i mina armar och vill det bästa för dem som faktiskt förtjänar det. Ni förstår vad jag menar. Vet också att någon kommer försöka hitta fel, men ni får gärna kommentera om det är fel, men se till att du har ALLA rätt själv!

​Ge mig respons är du snäll. 

~Stay Strong~ /Fanny.

Likes

Comments

Ni som har svårt för koncentrera på göra hemuppgifter, plugga inför prov eller bara läxa.

Här är några tips, som till och med jag tycker fungerar bra!

1. Oftast ni på högstadiet/ring har hålor (långa raster) ta chansen att plugga där, så slipper du tjatet hemma sen. Eller om ni har någon studietid, bara sätt igång och plugga på.

2. När du är hemma är det kanske svårt att släppa mobilen eller tv:n. Du stänger av dem och börjar plugga. Kanske du kan kolla klockan innan du börjar och säga att du pluggar i en timme sen belöna dig med mobilen igen.

3. Om du stressar och inte pluggar noga för annat distraherar din hjärna och får dig på andra tankar. Då är musik en väldigt bra sak. Sätt i antingen hörlurar eller mobilen på högtalare, så ska du se att det går mycket bättre.

4. Du kanske tappar koncentrationen på plugga när du inte riktigt vet ditt sätt på att plugga (så var det för mig). Då kan du ta papper och klippa som kort. Efter tar du t.ex ditt prov papper och skriver frågorna på ena sidan av korten och svaren på dem andra sidorna. Efter det kommer det bara gå in i ditt huvud och du gör det på ett roligare sätt, mer om ett spel!

5. Svårt att koncentrera dig för det är för mycket text? Då fungerar överstrykningspennor jättebra. Du tar bara och stryker över det som är viktigast och sedan kan du skriva ner det på ett nytt papper för plugga in mera!


Hoppas dessa tips kommer göra satt du kan koncentrera dig mycket bättre. Vissa tips är gamla för andra och nya för andra.

Thumb Up!Likes

Comments

Längtar redan tillbaka. Vakna upp till kvittrande ljud. Mysig långfrukost med familjen, ny bakade bullar och bara sitta där ute och äta. Att kanske bara vara ute med vänner åka nåonstans umgås och känna sommarfeelingen bara finns och njuta av att finnas och lyssna på alla härliga sommarlåtar och känna hur solen lyser på en och man kan gå i shorts och linne.

 Bara att ligga där vid stranden och känna på den lena vita sanden.. och höra hur måsarna flyger över en och hur havet forsar. Att åka ut en mamma dotter dag till Ystad (som jag gjort). Shoppat,  fikat, åkt till havet och ätit glass på bryggan. Räcker med att man kan känna trycket i luften och den ljumma luften av sommaren och när jordgubbarna kommer även det nyklippta gräset. Sommaren är det bästa som finns. Sensommar och längtar redan till Juni, helst underbart. Funderar på bosätta mig utomlands senare. 

Förstår ni vilken känsla, vilka härliga upplevelser man gör utav sommaren och vilken energi och pigghet man får av den! Saknar ni den lika som jag? 

Likes

Comments