Jag ville skapa en bild på ett igenväxt slussen, som om bygget övergavs mitt i och började växa igen. Därav skylten från slussen som är lite täckt av växter.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Orginal:


Redigerade:

Fokuserade på att på olika sätt få fram de gula tonerna i bilderna. I håret och i ena modellens skugga ville jag även få fram de mörka tonerna för att skapa mer djup. Har även blekt tänderna genom att höja exponeringen just där.

Likes

Comments

Här har jag lagt mer exponering och kontrast på ansiktet för att dra uppmärksamheten ditåt. Jag tycker bilden blir intressant av att ansiktet är så märkbart ljust i kanterna, bensstrukturen blir tydligare på ett ovanligt sätt. Jag har även givit håret mer lyser samt bakgrunden mer exponering för att förstärka motljuseffekten.

Likes

Comments

Motljus, fönster
Molnigt dagsljus
Motljus ute
Direkt dagsljus

Likes

Comments

Reflektion

Vi började med att sminka oss dramatiskt. Vi hade innan kommit fram till att vi ville ha tema ilska i bilderna så vi använde oss av svart och rött med dramatiska kontraster.

Inne i studion började vi med en vit bakrund och fyra stycken blixtrar. Jag tyckte det var kul att det var så lätt att bara koppla sin egen kamera till blixtrarna, det hade jag ingen aning om. Bilderna mot vitt blev bra men vi ko fram till att vi ville prova med svart bakrund istället. Mot svart behövde vi inte den största blixten eftersom kontrasten mellan det en fotar och bakgrunden blir tillräckligt skarp ändå. Han som var där och hjälpte oss visade även att en kunde lägga över ett rött plastfilter över en av blixtarna. Då slog han av lampan för att plasten inte skulle smälta men blixten var fortfarande på. det var så vi fick till det röda ljuset. DDet passade temat bra också. 

Det var både kul och givande att fota i studio och bilderna blev väldigt bra. Känns som det är lätt att få till proffsiga bilder när en är i studio även fast en inte är en speciellt erfaren fotograf. 

Likes

Comments

Likes

Comments

Första bilden: Bländare 4

Andra bilden: Bländare 3.5

Tredje bilden: Kamerans egna macroinställning

Jag missuppfattade visst att en skulle ha samma motiv med macroinställning som de olika bländarna och bländare 2.8 gick inte att ställa in på min kamera.

Likes

Comments