Header

​Vilket mysigt nyår jag hade. Valde att stanna hemma, har mysiga kläder och äta god mat tillsammans med familjen. Jag stod för matlagningen hela kvällen och hade under en veckas tid lagt flera timmar på att söka runt, läsa böcker och hitta recept på goda rätter. Till fördrinken gjorde jag något så enkelt som lantchips med en klick creme fraiche, löjrom och dill. Gud så gott det var! Till förrätt gjorde jag minipajer på smördeg som jag la i muffinsformar. Jag rörde sedan ihop grönmögelost, gul lök, bladspenat och grädde som jag la i smördegen och gräddade i ugnen. Om det var bland det godaste jag ätit! Varmrätten i sin tur bestod av parmesan- och basilika bakad ryggbiff med jordärtskocksgratäng och haricoverts. Mycket gott. Slutligen till efterrätt bjöd jag på ett glas med tre lager, mörk chokladmousse i botten, vit chokladmousse i mitten och mörk chokladmousse överst tillsammans med en citronmaräng paj. Helt klart ett gott slut på året! 

Jag har alltid älskat att bakat och oftast blir det jätte gott men matlagning har alltid skrämt mig och de försök jag gjort har slutat i total katastrof så jag var nervös som bara den innan jag skulle laga maten och lättad till max när allt var uppätet och smakade jättebra. 

Tyvärr har min kamera gått sönder och min telefon funkade inte så några bilder som jag planerat ta på maten blev det inte :( 

 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Oj vilken mysig kväll jag hade tillsammans med mamma och pappa igår. Efter stallet åkte vi nämligen in till Göteborg och gick på Jul på Liseberg. Vi skämtade lite om att det var smart att gå när julen var över eftersom man då inte kände behov av att köpa något. Dock var jag väldigt ledsen över att de inte sålde några kanderade äpplen i år, iallafall inte vad vi kunde hitta. Däremot testade vi churros för första gången, med Nutella vilket var gott men väldigt mäktigt. Vi åt sedan middag på en ganska livlig restaurang inne på området, som jag inte minns namnet på, men som vägdes upp av den goda pastan jag åt. Det var kyckling i tomatsås med champinjoner och parmesan. Jag är inget större fan av tomatsås egentligen men det var riktigt gott!

Fint väder var det också, åtminstone uppehåll och vindstilla vilket jag vill betrakta som fint här... Jämför man med dagens snöblandade regn kaos var det fantastiskt.

Så fantastisk egentligen hur Liseberg ändras efter våra traditioner, på sommaren är det verkligen en nöjespark för hela familjen, på hösten byggs ett jätte stort halloween område upp med tusentals skrämmande pumpor till att några veckor senare vara snögubbar på marken och ljusslingor i alla träd.


Likes

Comments

Hur konstigt kändes inte det att skriva den rubriken...?

Dock längtar jag mer än någonsin till nytt år och en nystart. Jag längtar tills tävlingssäsongen drar igång och jag längtar till att få visa upp de yngre förmågorna i stallet. Tyvärr kommer inte säsongen start förs i mars för min del då hästarna ska till tandläkaren i mitten på Januari och i början på februari åker vi till Alperna för en veckas skidåkning.

4-åringarna har redan börjat sin vila, Andromeda har vilat i ungefär två veckor och Coco i en vecka. De ska få vila ungefär två månader och kommer sättas igång när vi är hemkomna från Alperna. Pavarotti som fyller 7 2018 kommer få en månads vila i samband med tandläkaren då han ska dra ut sina vargtänder samt att han gått fantastiskt bra hela hösten och är en stor häst så anser jag att han kommer må bra av en längre vila även han.

Till gårdagens träning då.

Pavarotti var till en början lite paddlig bak i galoppen, han blir det när jag inte riktigt får upp fronten och ett korrekt driv bakifrån. En del övergångar och tempoväxlingar varvat med öppnor i galopp med inslag av övergång till skritt i öppnan gjorde susen. Därefter flöt det på, han gjorde riktigt bra byten, galoppslutor och hade en bra form hela tiden. Det är roligt när jag nu faktiskt kan arbeta med de små detaljerna i galoppslutorna och inte bara göra en sluta. Fokusera på att föra fram ena höften, sänka ena axeln, vrida högra handen lite osv. Fantastiskt roligt. Bytena gör jag fortfarande på en båge för att verkligen få tag på nya yttersidan innan bytet för att det ska bi rent, rakt och luftigt. Därefter arbetade vi med traven som faktiskt kändes bättre än någonsin, jämn på båda tyglarna, mjuk och avspänd men med tryck och energi. I skolorna börjar han verkligen ta för sig, främst i slutorna som tidigare gått långsammare och långsammare hehe... Nu flyter de på riktigt bra och känns enkelt.

Det ska bli så roligt att få gå ut 2018 och tävla. Vi avslutade starkt i MSVC med placering i nästan varje start men i MSVB hade vi problem med bytena då han blev stark och drog iväg istället för att byta. Nu sitter de lite bättre och förhoppningsvis kommer det synas om några månader att vi verkligen kämpat under höst och vinter för att bli bättre!


DM silver 2017 och en 5:e plats i klassen MSVC1 med Pavarotti 6 år

Likes

Comments

Jag är inte perfekt, tyvärr, skriven av Michaela Forni. På sida 116 punkt två för att överleva ångest "Skriv, alltså på riktigt, skriv."

Jag har funderat ett tag på var jag kan skriva allt jag tänker, tycker och känner men att skriva något för hand har aldrig varit min grej, lyckades kanske en vecka när jag var liten och det var "inne" att skriva dagbok men något vettigt blev det aldrig, mer hej och godnatt... Däremot gillar jag att skriva på dator eller på telefonen, SMS är helt min grej, jag känner att jag får sagt det jag vill med de ord jag vill. Dock är jag kanske definitionen av en person som är rädd för vad andra ska tycka. Men jag tänker att jag testar, kanske får jag ner något vettigt i ord här om inte annat så fördriver jag åtminstone tiden!


Klockan är 15.40 och jag sitter fortfarande i pyjamas. Denna dagen skulle vara min organisations dag. Jag skulle starta första dagen på veckan och känna att denna veckan kommer bli bra, vilket jag brukar göra med en stor frukost till någon serie följt av lite plugg eller strukturering av vad som komma skall denna veckan. Därefter gymmet, lunch, hästarna, middag och sedan någon timma framför tv:n. Men efter min frukost till Gossip Girl som jag för övrigt redan sett två gånger och två timmar plugg, så kom jag aldrig till gymmet. Funderade på vilken kaka jag skulle baka för jag var sjukt sockersugen, försökte hitta på något att göra istället men slutade med att jag bara gick fram och tillbaka i huset. Kollade på hästar till salu, jobb långt härifrån, hus som familjen kan flytta till osv osv. Då jag lätt får ont i ögonen när jag sitter för länge med telefonen eller datorn bestämde jag mig för att läsa. Något jag inte hunnit på sisådär 1,5 år, alltså sedan jag började studera ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg. Kanske inte så att jag inte hunnit men någon ork har definitivt inte funnits där och inte heller har jag haft någon bok som tilltalar mig. För drygt tre månader sedan bestämde jag mig för att kontakta en mental coach. Jag hade mått dåligt i, ja jag vet inte, åtminstone ett år till och från. Det var även då jag köpte några böcker, bland annat Jag är inte perfekt, tyvärr. Den har däremot endast stått fint i bokhyllan på mitt rum sedan dess. Jag gjorde en kaffe och satte mig med boken i soffan och nu några timmar senare ligger den utläst bredvid mig och jag känner mig piggare och gladare än de senaste dagarna. Det är så mycket i den boken som jag känner igen mig i, främst den andra hälften av boken. Den är så värd att läsa och även om man inte mår psykiskt dåligt så tror jag man kan få lite tips, eller så kanske man kan förstå varför någon i sin närhet mår som de mår.

Jag ska inte direkt påstå att jag mår psykiskt dåligt men jag är en person med mycket känslor, mycket ilska och mycket rädsla. Detta har självklart blivit mycket bättre sedan jag började med coachning då jag kände att det påverkade mig alldeles för mycket i mina prestationer med hästarna men det finns fortfarande de dagar som jag känner att jag bara vill slå till vissa personer eller säga något riktigt riktigt elakt just för att de har varit elaka mot mig. Nu skulle jag aldrig slå någon och inte för den delen vara elak med avsikt heller men tror många kan relatera till känslan när ilskan bara bubblar inom sig. Några saker som verkligen har fastnat hos mig som min coach sa är:

- Det du fokuserar på, det växer

- Du måste ingenting!

- Det finns inga rätt eller fel


Trots att jag ibland bara vill krypa tillbaka ner under täcket och hoppas att en ny bättre dag står utanför dörren nästa gång jag öppnar ögonen så har de bra dagarna blivit fler och fler. På ett sätt känner jag mig inte hemma här, det känns som jag skulle hitta rätt om jag flyttade härifrån samtidigt som jag alltid bott här och detta faktiskt är mitt hem. Jag känner till staden, affärer, fik, restauranger, min skola ligger här, hästarna, ja allt finns här. Trots det snurrar det dagligen tusentals tankar i huvudet på mig, vad skulle hända om jag bara gjorde något för mig själv och inte för någon annan? vad skulle hända om jag testade mina vingar och inte enbart levde i den värld jag alltid haft kontroll över? Jag har så många drömmar och tankar som jag skulle vilja testa men jag vet inte om jag vågar...

Likes

Comments