Header

Kan det bli bättre?...
Jo för mig kan det faktiskt det. Har under en tid nu inte känt mig riktigt bra och i onsdags slog det verkligen till. Blev helt yr, illamående, skakig och hade svårt att andas. Fick åka hem från jobbet och sova.
Igår gick det ganska bra men så fort något skulle gå lite snabbare så kom det tillbaka.
Idag när jag vaknade mådde jag illa, riktigt illa, det var alltså tillbaka igen...
Sjukanmälde mig från skolan vilket kanske inte varit det bästa jag gjort med tanke på att vi hade två viktiga lektioner idag. Har däremot mejlat dessa lärare och har fått okej på att göra det nästa vecka, skönt!

Vi tror att det är stress. Jag vet sedan tidigare att jag har svårt att stanna upp och vila och när jag då till slut får en kropp som säger stopp så blir det väldigt mycket. Det senaste har jag jobbat otroligt mycket, haft två hästar i träning varje dag och gått i skolan så det känns som en rimlig förklaring!

Idag är jag därför hemma, ska försöka få klart två inlämningar och skicka in dessa och sedan även jobba lite med repetitionerna inför nationella proven i matte 2B.
I eftermiddag ska jag endast skritta ut på Prissa och funderar på att tömköra Petronella, enkelt men nyttigt för dem båda två.

Nu ska jag gå ner och fixa iordning lite frukost som ska ätas framför tv:n.
xoxo

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag har hittat min drömhäst!
Prissa är verkligen den perfekta hästen för mig, hon kanske inte har den största gången eller är rätt utbildad för sin ålder, det kanske är överpris och det kanske helt enkelt är väldigt fel men trots det så känns det så himla rätt!
Hon utvecklas varje gång jag sitter på henne och hon är verkligen en individ jag blir så otroligt glad utav att vara i närheten.

Från att rusa i trav, falla in i flänggalopp följt av en rad bocksprång var 10:e meter till att nu, gå stabilt i form, ha en lugn och rytmisk takt, göra övergångar och galoppera i rätt form utan bock och bus. En sådan utveckling hon gjort på bara denna korta tiden!
Hon är rolig att rida VARJE dag!
Idag satt jag ner i traven, till en början blev hon spänd och lite jobbig med huvudet men jag försökte hålla fokus och tänka att jag inte skulle ändra min ridning mot lättridningen. När hon slappnade av blev hon helt fantastisk. När jag då satte till i sadeln kände jag hur hon sköt ifrån med bakbenen och, vilken trav hon fick fram!!!

Ge mig tre veckor till och hon kommer vara grym!

Jag har verkligen lagt ner massa grundjobb. Endast tänket att få henne lugn och lydig men utan att plocka bort framåttänket och energin. Idag fick vi till det, en mjuk kontakt där nosen går nedåt FRAMÅT, energin kommer bakifrån och ryggen kommer upp.
Min position är troligtvis det viktigaste på den här hästen, hamnar jag lite i framvikt faller hon isär men med rätt position är hon otroligt påverkbar.
Efter att ha läst lite om just ridningen på en unghäst samtidigt som jag själv experimenterat lite så tror jag att jag hittat rätt koncept för Prissa.
Uppvärmningen är det viktigaste, skritta länge och få igenom henne här. Utan skrittjobbet kan jag lika gärna ställa in henne i boxen. I traven ska det vara kravlöst men med ett lugn och rätt takt, vägar och form är inte så viktigt men hon ska vara hos mig. Varvbyten ofta och mycket olika linjer för att hela tiden hålla henne uppmärksam på mig.
Skrittpaus!
Sedan kommer galoppen, först en stund i lätt sits i friskt tempo för att sedan jobba med övergångar.

Jag tror mycket på denna hästen och jag tror att vi tillsammans kan slå många på orden! Ska bli så roligt att komma ut med henne och få visa upp oss!
xoxo

Likes

Comments

Det var ett tag sedan nu som jag skrev. Har varken haft tid, lust eller ork tyvärr.

Nyligen kommit hem från tandläkaren och fick veta att det är 5 fruktansvärda månader kvar innan den åker ut... Tydligen hade jag inte använt gummibandet tillräckligt vilket ÄR väldigt svårt när deras kvalité är katastrofal... Men men.
Sitter just nu och räknar på mitt snittpoäng inför högskolan, ser inte så lovande ut just nu. Även om jag skulle få A i nästan alla kurser nästa år så är poängen för hög för att komma in där jag vill gå. Detta innebär att det är dags för mig att inse att högskoleprovet och en poäng på 1.5 där är ett måste... Hjälp!
Bra dag!

Hästarna har gått väldigt bra det senaste, Prissa stärker sig massvis för varje dag som går och jag har faktiskt funderat på att börja skriva ner dagligen vad jag gör, hur det har gått och om jag kommit på något som jag kan ha användning för i framtiden.
Petronella leker jag mest med nu, kravlöst. Rider ut, hoppar osv. Igår hoppade vi 105 trots att jag inte har hoppat på en hel evighet. Kanske ska vara med på nästa hoppträning... 😏

För övrigt flyter det mesta på, har otroligt mycket i skolan just nu och har tänkt att jag ska plöja av det mesta idag. Matteprov imorgon, har en försenad idrottsinlämning att skriva, svar på frågor till naturen och lite sånt smått och gott som lärarna tyckte var roligt att ge oss..
Så nu ska jag sätta igång.

Ha en solig dag mina vänner!

Likes

Comments

Dagarna går fort och snart är det helg igen! Redan torsdag, känns nästan som tisdag...
Sitter på Friskis och Svettis och väntar på att min idrottslektion ska börja. Torsdagar är en av de absolut skönaste dagarna på vårt schema. Idrott, svenska och matte!

På väg hem ska jag stanna till på biblioteket, ska lämna tillbaka en bok och låna en annan. Sedan ska jag hämta Natali på skolan för att åka till stallet.
Petronella är till salu och därför ville mamma att vi skulle få lite bra MSVB resultat och därför anmälde jag till B4 i Onsala på lördag. Detta betyder att jag måste träna lite nu hehe... Ska bara försöka fokusera på att ge ett mjukt intryck. Hellre mindre tryck och en mjuk häst än tryck men ur spänd häst!

Prissa ska också få gå dressyr, tänkte lägga fram lite bommar som hon kan trava över. Hon känns verkligen fin nu och utvecklas varje pass!

Ikväll måste jag även skriva klart en inlämning till idrotten så hoppas att jag är snabb i stallet. Det var jag inte igår...

xoxo

Likes

Comments

Klockan är strax efter halv 9 i skrivande stund och jag sitter i skolan. Har pluggat sedan jag kom och har ungefär halva inlämningen kvar att skriva. Just för tillfället har jag kommit in i någon period där jag bara vill få allt skolrelaterat överstökat. Jag gör inlämning efter inlämning färdig som på löpande band och efter varje skriven rad är jag en rad närmare sommarlov. Tänk att det endast är cirka två månader kvar. Sjukt! Vart tar tiden vägen? Sista sommarlovet. Känns otroligt konstigt och nästan lite sorgligt. Hela mitt liv, så länge jag kan minnas åtminstone, har jag gått i skolan och skolan har inneburit lov.
Snart är den tiden över och det är inte alltid så roligt som det låter!

I vilket fall som helst så har jag tre lektioner idag, ekonomi, natur och matte. När Natali sedan slutar åker vi med destination Kungsbacka. Jag har lovat tjejerna att bjuda på glass från McDonalds efter att jag ramlade av för ett tag sedan.
Sedan ska hästarna ridas och jag funderar fortfarande på vad jag ska göra med dem. Både fick gå på galoppbanan igår, Prissa gick ett intensivare pass med flertalet fattningar. Hon var otroligt pigg och tyckte livet var helt klart bäst i stundens hetta... Petronella fick ett lugnare pass, tog bara ut och luftade henne en aning med frisk galopp och trav i låg form.

Det är hoppträningar ikväll och därför funderar jag på att låta en av hästarna vila idag och den andra imorgon så hinner jag titta lite.

Ha en toppen dag, trots det dåliga vädret...
xoxo

Likes

Comments

Och där var vi tillbaka, tillbaka i tiden där rutinerna är ett faktum. Sova, äta, gå i skolan, äta, rida, sova. Däremellan ska även läxor och inlämningar göras.
Vad vore livet utan skolan?! (UNDERBART)

Första dagen avklarad och det känns fantastiskt när lärare efter lärare börjar sina meningar med "det sista vi nu har kvar i denna kursen är..."
Det börjar lukta sommarlov!

Jag ska sätta mig med lite plugg innan Natali kommer hem och då åker vi till stallet, ska rida båda hästarna på galoppbanan eller om jag tar och skuttar lite med Petronella, får se hur det blir.
Efter stallet ska jag slinga mitt hår, tillbaka till blond, är fortfarande hemskt missnöjd över färgningen hos frisören och ska därför testa slinga det efter en metod jag hittat på nätet. Spännande!

xoxo

Likes

Comments

Prissa utvecklas varje dag. Igår fick jag igenom henne precis på slutet och visst hade jag en önskan att jag faktiskt skulle få börja passet där vi slutade igår men några direkta förhoppningar fanns inte.
När jag satt upp var hon cool lugn, skrittade på jätte fint och var med mig hela tiden.
Jag skrittjobbade en stund med små volter där jag var noga med att få igenom böjningen innan jag började trava.

I traven fokuserade jag på att själv vara lugn, hitta takten och få henne mjuk. Jobbade med volter och serpentiner.
Hon kändes helt fantastisk idag och jag kunde variera formen precis efter hur jag ville ha henne.

Efter en skrittpaus fick hon jobba lite med galoppen. För en unghäst är det inte själva galoppen som är viktig att träna på utan fattningen, det är i fattningen som hästen stärker sig inför galoppen.
Hon är fortfarande väldigt svag vilket märks då hon behöver gå i friskt tempo och är ganska instabil i formen.
Jag testade att sänka händerna och bredda dem samtidigt som jag höll ett stöd på ytter och tog snabba mjuka förhållningar i inner.
Resultat- mycket bättre.

När Prissa får galoppera stissar hon gärna upp sig när man ska gå tillbaka till traven, istället för att bli arg och stanna henne så tog jag in henne på liten volt eller bytte varv. Helt enkelt så "vilseledde" jag henne vilket gör att hon direkt måste stanna upp och fråga "vart ska vi nu". Tips till alla med heta hästar.


Efter ytterligare en skrittpaus joggade jag mer henne i stretching form, alltså med lång överlinje, låg form och lugna steg.

xoxo

Likes

Comments

Jag kokar av ilska, fortfarande!
Hur denna sporten verkligen blivit till en pengar tävling, den med mest pengar vinner, för så är det ju? Köper du dig en häst för 500 000 och uppåt så är dessa klasser ingen match!
Domarna uppmanar i princip till detta när de sätter lägre och lägre poäng desto fler år som går trots att ryttaren med GP hästen sitter katastrofalt och rider vägar likt en orm. Fast det är klart, hästen travar ju som bara den...

Att få som kommentar "saknar lite aktivitet men du sitter fint" VARJE gång och 6:a på det. Det ger inte glöden att fortsätta.
Vad ska jag då ändra? Ska jag köpa en häst för 500 000kr för att kunna få en 7:a? För det är så mina konkurrenter har gjort eller?!

Det är juniorer vi pratar om, MSVB klass, hur kan man som domare döma ner en häst så ofantligt mycket endast på grund av gångarterna då? Och hur kan man som domare, direkt när de ser att ryttaren inte tillhör juniorerna sätta "normala poäng igen"??
Detta är galet och jag tänker inte längre försöka vara en del av detta! Jag vill inte längre bli trampad på, dömd och otroligt besviken varje gång. Eller få höra kommentarer på grund av att just jag inte får en viss %. Det är inte detta jag vill!
Att rida ett junior-SM för mig handlar mer om pengar än om faktisk passion, kunskap och glädje. Ett junior-SM betyder ingenting när man som ryttare sedan rider Grand Prix.

Jag vet inte om jag hade resonerat annorlunda om jag hade haft pengarna men just nu är jag så otroligt arg över hur denna sporten mer och mer visar sig vara en sann rikemans sport.
Skillnaden är att utomlands och högre upp i klasserna så är det ridning som krävs, då är det inte lägre pengarna som styr och därför är det så sjukt att det blivit denna hysteri om vem som köper dyrast när de gäller unga ryttare.

Det är så otroligt tråkigt att man kan köpa sig framgång så långt upp i klasserna när det gäller dressyren, för faktiskt, jag har sett det med egna ögon, ryttare som sitter på så ofantligt fina hästar men som rider bokstavligen KATASTROF!

Tyvärr är det under de sista stegen mot den absoluta eliten som det faktiskt gäller, det är då passion, vilja och kunskap visar sig. Då man inte längre kan lägga miljonbelopp och hästen sköter resten.
Men den långa vägen dit, den är knackig för många och den är och kommer också bli, knackig för mig.

Jag har nu valt att det är dags att lämna detta, jag vill som sagt inte vara en del av det. Petronella ska säljas och istället ska jag satsa på unghästar.
Jag tycker det är 500 000 gånger häftigare att plocka en ung talang till toppen än att göra det via mamma och pappas pengar.

Men som sagt, det är bara min åsikt!
xoxo

Likes

Comments

Hästarna är ridna och jag är klar i stallet för idag. Ikväll jobbar jag 15-22.

Innan dess har jag en hel del saker att ta tag i, sånt man lägger på hyllan när det är lov och som sedan knackar på axeln och undrar varför det inte blivit gjort...
Först och främst ska jag skriva klart en inlämning i spanskan, den är riktigt seg och därför blir det skönt att bli av med den! Jag ska även leta upp ett papper jag fick före tt tag sedan där man skulle skicka in en grej tillbaka.. Vilket jag inte gjort ännu..
En bok till engelskan och svenskan måste jag också kolla upp, vet vilken jag vill läsa men frågan är hur lätt det är att få tag på den. Hoppas den finns som e-bok.

Är otroligt trött då jag låg vaken till sent igår kväll och gick upp tidigt idag, tyvärr blir det troligen ingen större skillnad idag då jag jobbar sent men imorgon ska jag ta lovets första (och sista) sovmorgon!
Har dessutom fruktansvärt ont i mina tänder idag, tagit tabletter men det hjälper inte mycket, som jag längtar tills tandställningen åker ur, det kan inte vara långt kvar. Firar snart två år tillsammans med den och hoppas inte att det blir några fler!

Nu ska jag sätta igång, ha en trevlig lördag!
xoxo


Likes

Comments