Header

Jag är inte perfekt, tyvärr, skriven av Michaela Forni. På sida 116 punkt två för att överleva ångest "Skriv, alltså på riktigt, skriv."

Jag har funderat ett tag på var jag kan skriva allt jag tänker, tycker och känner men att skriva något för hand har aldrig varit min grej, lyckades kanske en vecka när jag var liten och det var "inne" att skriva dagbok men något vettigt blev det aldrig, mer hej och godnatt... Däremot gillar jag att skriva på dator eller på telefonen, SMS är helt min grej, jag känner att jag får sagt det jag vill med de ord jag vill. Dock är jag kanske definitionen av en person som är rädd för vad andra ska tycka. Men jag tänker att jag testar, kanske får jag ner något vettigt i ord här om inte annat så fördriver jag åtminstone tiden!


Klockan är 15.40 och jag sitter fortfarande i pyjamas. Denna dagen skulle vara min organisations dag. Jag skulle starta första dagen på veckan och känna att denna veckan kommer bli bra, vilket jag brukar göra med en stor frukost till någon serie följt av lite plugg eller strukturering av vad som komma skall denna veckan. Därefter gymmet, lunch, hästarna, middag och sedan någon timma framför tv:n. Men efter min frukost till Gossip Girl som jag för övrigt redan sett två gånger och två timmar plugg, så kom jag aldrig till gymmet. Funderade på vilken kaka jag skulle baka för jag var sjukt sockersugen, försökte hitta på något att göra istället men slutade med att jag bara gick fram och tillbaka i huset. Kollade på hästar till salu, jobb långt härifrån, hus som familjen kan flytta till osv osv. Då jag lätt får ont i ögonen när jag sitter för länge med telefonen eller datorn bestämde jag mig för att läsa. Något jag inte hunnit på sisådär 1,5 år, alltså sedan jag började studera ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg. Kanske inte så att jag inte hunnit men någon ork har definitivt inte funnits där och inte heller har jag haft någon bok som tilltalar mig. För drygt tre månader sedan bestämde jag mig för att kontakta en mental coach. Jag hade mått dåligt i, ja jag vet inte, åtminstone ett år till och från. Det var även då jag köpte några böcker, bland annat Jag är inte perfekt, tyvärr. Den har däremot endast stått fint i bokhyllan på mitt rum sedan dess. Jag gjorde en kaffe och satte mig med boken i soffan och nu några timmar senare ligger den utläst bredvid mig och jag känner mig piggare och gladare än de senaste dagarna. Det är så mycket i den boken som jag känner igen mig i, främst den andra hälften av boken. Den är så värd att läsa och även om man inte mår psykiskt dåligt så tror jag man kan få lite tips, eller så kanske man kan förstå varför någon i sin närhet mår som de mår.

Jag ska inte direkt påstå att jag mår psykiskt dåligt men jag är en person med mycket känslor, mycket ilska och mycket rädsla. Detta har självklart blivit mycket bättre sedan jag började med coachning då jag kände att det påverkade mig alldeles för mycket i mina prestationer med hästarna men det finns fortfarande de dagar som jag känner att jag bara vill slå till vissa personer eller säga något riktigt riktigt elakt just för att de har varit elaka mot mig. Nu skulle jag aldrig slå någon och inte för den delen vara elak med avsikt heller men tror många kan relatera till känslan när ilskan bara bubblar inom sig. Några saker som verkligen har fastnat hos mig som min coach sa är:

- Det du fokuserar på, det växer

- Du måste ingenting!

- Det finns inga rätt eller fel


Trots att jag ibland bara vill krypa tillbaka ner under täcket och hoppas att en ny bättre dag står utanför dörren nästa gång jag öppnar ögonen så har de bra dagarna blivit fler och fler. På ett sätt känner jag mig inte hemma här, det känns som jag skulle hitta rätt om jag flyttade härifrån samtidigt som jag alltid bott här och detta faktiskt är mitt hem. Jag känner till staden, affärer, fik, restauranger, min skola ligger här, hästarna, ja allt finns här. Trots det snurrar det dagligen tusentals tankar i huvudet på mig, vad skulle hända om jag bara gjorde något för mig själv och inte för någon annan? vad skulle hända om jag testade mina vingar och inte enbart levde i den värld jag alltid haft kontroll över? Jag har så många drömmar och tankar som jag skulle vilja testa men jag vet inte om jag vågar...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments