Header

Postad i: Graviditeten

Nu börjar de minsann bli tungt och till det tillkommer en del smärta. Framför allt i rygg och att göra någonting så enkelt som en dammsugning är nu så pass ansträngande att jag blir liggandes på rygg resten utav dagen 😂
Det märks dessutom att bebis inte har så jätte mycket plats att röra sig i magen samt att hon börjar bli stor. Sparkarna är inte alltid sköna längre och nu känner man kroppsdelarna på utsidan av magen. Men återigen, detta är de coolaste jag varit med om. Att få vara gravid och att jag bara har ungefär 10 veckor kvar av denna graviditet är både positivt och negativt. Positivt att vi äntligen kommer få ha vår bebis utanför magen, samt att slippa denna belastning för ryggen framförallt. Men också negativt för att jag älskar att vara gravid, att aldrig behöva känna mig ensam och att få känna sparkar från en liten människa där inifrån. Ja, helt magiskt att vara gravid helt enkelt.
Men drygt 10 veckor kvar och större ska jag ju minsann bli, men eftersom jag märkt hur denna graviditet hittills bara sprungit iväg så tänker jag dom sista 10 veckorna njuta till fullo. För snart är hon här.

Likes

Comments

Postad i: Graviditeten

Nu har vi gått in i vecka 30 & nu är det bara 10 veckor kvar. Det har gått så galet fort! Snart är hon ju här.
Men med tanke på hur hennes huvud sjunkit på bara en vecka så har jag en känsla av att hon kommer komma tidigare än i maj. Men vi får se, jag hoppas iallafall att hon håller sig där inne till minst vecka 38.
Nu när jag sålt kameran så kommer det ju vara dåligt med mina gravid update videos. Så därför kommer jag istället kopiera vad som står om barnets utveckling i magen i 1177's gravid app.

Barnets utveckling: Just nu kan fostret väga runt 1,4 kilogram. Från och med nu kan det skilja mycket i vikt mellan olika foster. Det växer mycket och kommer att öka med ungefär 200 gram i veckan fram till förlossningen. Fostret är omkring 41 centimeter långt. Gener påverkar att vissa barn blir större och andra mindre. Moderkakans storlek och kapacitet spelar också roll.
Fostret har så gott om plats att det kan vända sig och växla mellan att ligga med stjärten eller huvudet nedåt. Först om några veckor behöver det lägga sig tillrätta med huvudet nedåt.

Likes

Comments

Postad i: My daily life

Kom hem för drygt en timme sedan och eftersom att jag varit fastande sen innan 22.00 igår kväll och då dessutom druckit den där sura drickan så tyckte jag allt att jag förtjänade en god frukost. Så strax innan jag begav mig hemåt gick jag inom konditoriet i byn för att köpa med mig en räkmacka hem. Så gott!
Iallafall, jag hade ingen diabetes. Thanks god! Värdena låg jätte bra, för att man skulle ha diabetes skulle de ligga på 9 medan mitt låg på 5. Så det var bra! Så skönt och jag blev otroligt lättad, nu slipper man tänka mer på det.

Nu tänkte jag iallafall vila en liten stund till innan jag ska städa lite i hemmet idag också, ja. Jag gör minsann inget annat än städar..

Likes

Comments

Postad i: Graviditeten

En liten morgonbild på kulan 💞
Nu har jag fått ner drickan och vi har lyssnat på bebis hjärtljud samt kände barnmorskan vart bebis låg. Lillan ligger nu med huvudet neråt och är ruckbar.
Man pratar ju om dom tre stegen "rörlig, ruckbar och fixerad" så nu är huvudet ruckbart. Vilket är super!
SF-måttet följer även kurvan på pricken, denna gång också. Så vi får se om det fortsätter så!
Nu har jag iallafall hamnat i sängen i vilorummet och ska invänta dom 2 tråkigaste timmarna. Men förhoppningsvis går det fort.

Likes

Comments

Postad i: My daily life

Dagen D är här, dags för glukos belastning och här sitter jag med den gudomliga drycken. Den var inte så äcklig som jag hade föreställt mig, den går ju ner. Men gärna ingenting jag vill dricka igen om man säger så. Kan tänka mig att den hade smakat värre utan citronen för jag känner i princip bara citron smaken.
Jag hoppas dessa timmar går någorlunda fort iallafall, för jag är redan hungrig.

Sen får vi ju dessutom hoppas att värdena ser bra ut! 😄

Likes

Comments

Postad i: My daily life

Lite god kvällsmat fick det allt bli innan det var dags att börja fasta. Så himla gott med pannkakor & hallon till det. Mumma!
Får inte äta någonting nu efter 22.00 och imorgon bitti fick jag dricka ett glas vatten, annars inget mer än så.
Vi får se om jag överlever, det kommer säkert gå jätte bra. Men tror att jag däremot kommer må ur kasst framförallt under tiden man väntar. Men jag hoppas de timmarna går fort så att jag sedan kan få någonting i magen.
Jag lär troligtvis uppdatera er under tiden jag väntar, eftersom att jag lär vara så pass uttråkad haha.
Sen får vi hålla tummarna att värdena visar bra & att jag inte har någon gravid diabetes! 😃

Nu ska jag iallafall strax hoppa i säng, klockan är ställd på 06.00 så att jag ska hinna med bussen vid 7.
Godnatt er!

Likes

Comments

Postad i: My daily life

Bjuder två bilder kulan, som är från igår! 💞
Just nu sitter jag i soffan med lite yoghurt och hallon som jag smuttar på samtidigt som jag tittar på lite YouTube.
Idag står städ och tvätt på schemat, vilket passar perfekt i detta väder. Då det blåser som tusan utomhus & jag har som tur och väl inget planerat för dagen så att jag behöver ta mig ut.
Men nu börjar jag dock bli lite nervös inför morgondagen, då är det dags för glukos belastning. Jag är inte nervös inför att dricka det, men just inför att vara fastande. Jag får inte äta efter 22.00 ikväll och jag får bara dricka ett glas vatten imorgon bitti innan det är dags. Jag vet ju hur yr, trött, irriterad, illamående och svag jag blir av att bara gå någon timme utan mat. Men barnmorskan sa att de finns ett vilorum och jag kunde få möjlighet att iallafall vila/sova i dom två timmar som jag ska vänta på att få ta proverna efter att ha druckit.
Men annars skulle förmodligen min bror också följa med och då slipper jag sitta där i två timmar själv iallafall, kan tänka mig tiden går sakta annars.

Likes

Comments

Postad i: New in

När Elin tidigare hämtade upp mig så tog hon fram en påse med lite kläder som hon köpt till bebis.  Så himla fint! Tusen tack igen Elin Om bebis bara visste vilka fantastiska människor hon kommer ha runt omkring sig utanför magen.
Nu ska detta också tvättas och därefter vikas in i lillans garderob.
För nu är jag äntligen färdig med de andra kläderna, så nu är tanken att vika in de i garderoben igen och tänkte även packa ner dom bebiskläder i BB-väskan som ska få följa med oss dit. Tänkte göra det idag, så är hennes kläder nerpackade iallafall och packningen påbörjad.

Likes

Comments

Postad i: My daily life, New in

Elin skrev imorse och frågade ifall jag ville följa med till dollar store senare under dagen och givetvis ville jag det!
Med mig hem fick jag det på bilden ovan. En kaffe burk, cleansing pads, kökshandduk, värmeljus, ögonbrynspenna, solglasögon, flaskborste och strumpor. Tanken var att åka in där för att titta efter bebis saker, men det fanns inte så mycket. 2 par bodys ungefär samt lite filtar, men inte mycket mer än så. Men mycket annat fanns det! Hade kunnat shoppa ihjäl mig där inne, men denna gång fick detta följa med hem. Kommer helt klart åka dit fler gånger!

Likes

Comments

Postad i: My daily life

Åh förlåt för den hemska uppdateringen! Det har minsann ekat tomt här.
Men igår var jag på två års kalas för min systerson, det bjöds på god mat. Två olika gratänger en kassler gratäng och en taco gratäng. Så himla gott! Därefter blev det tårta och annat gott att fika.
Det var iallafall jätte trevligt & utav mig fick han en tröja och ett par jeans samt lite pengar.
Jag var hemma igen vid åtta och då tvättade jag bara av sminket och hamnade i soffan. Tittade givetvis på melodifestivalen också, därefter kom två vänner hit på kaffe och tittade även på film med oss.

Idag däremot har det inte hänt så mycket mer än att jag tagit itu med hemmet och det behövdes verkligen, trots att det känns som om jag städar hela tiden så blir det lika stökigt igen. Har även börjat tvätta bebis kläderna nu, så att det kan checkas av på listan. När det sedan är gjort så tänkte jag börja packa ner det vi ska ha med oss till bebis i BB-väskan, kläder till henne och så. Så även det är färdigt!
Idag är det dessutom exakt 80 dagar kvar till beräknad förlossning, tiden bara springer iväg. Tänk att hon snart är här 😍
Iallafall, det händer inget mer intressant denna söndag. Nu ska jag bara vila kroppen i soffan en stund till lite YouTube-videos i väntan på att sambon ska komma hem och idag får de minsann bli hämtmat, men det ska bli gott!

Likes

Comments