Postad i: 30 dagars lista

Vi har köpt både nytt och begagnat till Hailey, hittar vi något på t.ex blocket som är i väldigt bra skick för en bra peng så slår vi till liksom! Spjälsängen har varit Freddys småkusiners, skötbordet och barnvagnen köpte vi begagnat. På skötbordet har vi ändå en skötbädd så jag anser inte att det är några problem. Glad att vi inte köpte ett nytt, för skötbordet används i princip aldrig. Bara om nätterna typ! Sen finns de såklart grejer vi absolut inte köper begagnat, sånt som har med hygien och göra. Så som madrass, babygym och sånt. Det vill jag gärna ha nytt! Med tanke på att andra barn kan ha kräkt, kissat eller bajsat ner. Trots att de är tvättat så tycker jag det känns äckligt ändå. Precis som att jag själv aldrig skulle vilja köpa en begagnad sängmadrass till mig själv. Så varför ska jag då göra det till henne?

Vi har även fått en hel del kläder utav både vänner och även från min storebror och hans sambo. Annars har vi även köpt en hel del nya kläder till Hailey, för lite nytt vill man minsann ha 😂
Dock har vi samlat på oss så mycket kläder att hon aldrig kommer hinna använda allt, för jag har i princip bara tackat och tagit emot utan att ha en tanke om att hon inte kommer hinna använda allt. Vilket är synd, för man vill hinna använda de mesta utav kläderna man har. Dom växer ju så fort!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: My daily life

Glad midsommar allihop! Vid 12 tiden så begav vi oss hem till svärmor och hennes familj för midsommar lunch. Nu är vi ute och åker båt! Mycket mysigt. Hailey har sovit sen vi satt i bilen! Så hon verkar gilla att åka båt.
Är iallafall inte för varmt eller för kallt, alldeles lagom för att åka båt! Var så längesen jag åkte båt, så hade glömt hur skönt det är.

Likes

Comments

Postad i: 30 dagars lista

Svårt att förstå att det är just Hailey som ligger i magen på dessa bilder!

Jag kan än inte påstå att jag saknar magen, jag tycker det är så skönt att faktiskt blivit av med den. Så att lite mer kläder passar, att jag slipper känna mig stor och otymplig. Men givetvis saknar jag graviditeten i sig!

Jag saknar sparkarna och rörelserna, för dom var verkligen magiska. I början när Hailey precis fötts så hade jag henne i famnen samtidigt som jag hade ena handen på magen i väntan på en spark, tog ett tag innan jag förstod att jag inte skulle få en spark nu mer.

Jag saknar känslan av att vra gravid, att bära på ett barn som man vet allt om. Fast man egentligen knappt vet något om! Vem är du, hur ser du ut, kommer du vara lik mamma eller pappa? Hur kommer allting starta? Hur kommer förlossningen vara? Ja, så många frågor. Man visste inte alls mycket! Men nu i efterhand saknar jag ovissheten och att vara så nyfiken.

Jag älskade att vara gravid, trots att de i slutet blev så himla tungt och jobbigt. Men allt var så himla värt det! Väntan var värst, att räkna veckor och dagarna till beräknad födsel. Kändes som att hon aldrig skulle komma, men nu i efterhand har de ju verkligen gått fort. Om bara 1.5 månad är det ett år sedan vi fick ett plus på stickan, det bevisar ju verkligen hur fort allt gått.

Jag längtar redan till nästa barn, men nu får det vänta ett tag 😂 All min fokus och tid ska först och främst läggas på Hailey. ❤

Likes

Comments

Postad i: 0-3 månader, My daily life

Gillar hur glad hon ser ut nyvaken, så såg hon ut när hon vaknade 8 på morgonen. 😂

Uppdaterandet har varit dålig under dagen, men har varit fullt upp. Vi begav ju oss som sagt iväg för kalas för Freddys kusin. Det bjöds på smörgåstårta, sen kaffe och jordgubbstårta. Mycket gott och mätt blev man!
Vi stannade där i några timmar innan vi beslutade oss för att bege oss hemåt eftersom Freddy skulle se fotbollen på tv. Men innan dess, en snabb visit in på maxi för läsk och gottis. När fotbollen var slut.så påbörjade vi tittandet av Beauty and the beast, men efter en timme somnade Hailey i min famn och för att inte förstöra hennes rutin samt att jag skulle orka upp när hon sedan skulle vakna fyra timmar senare, som hon alltid gör. För lite mat och sedan somna om igen! Men nej, hon vaknade alldeles nyss och har sovit i 6 timmar istället. En väldigt hungrig bebis som vaknade!

Men antagligen tog det på hennes krafter att vara på kalas bland mycket folk. Båda kända och okända ansikten!
Idag är det midsommar och det enda vi vet är att den ska firas med svärmor och hennes familj. Tanken var att åka båt, men det är beroende på vädret. Vi får se vart vi hamnar helt enkelt! 😂 Jag uppdaterar er senare givetvis. Nu ska jag lägga över Hailey i sin säng igen och få ytterligare några timmars sömn. Så, godnatt igen 😉

Likes

Comments

Postad i: 30 dagars lista

Som sagt. Hailey är bara 7 veckor gammal och hittills har jag inte märkt någon skillnad på vårt förhållande negativt. Utan mer positivt, det har fört oss närmare och kärleken bara växte den dagen hon föddes.
Vårt förhållande har ännu bara förändrats till det bättre, tusen gånger mer kärlek och lycka. Varje gång man ser Freddy och Hailey så fördubblas kärleken. Så jag känner så himla mycket kärlek för dom båda!

Vi är inne på vårt femte år tillsammans, så visst är det en stor omställning och förändring att plötsligt ha ett barn i vårt liv! Påverkan av förhållandet är väl isåfall att vi glömmer bort varandra lite sådär i bebis bubblan. Som tur och väl berättar vi för varandra att vi älskar varann.
Men detta är det absolut bästa som hänt oss båda & jag är så glad som får ha honom som pappa till mitt barn.
Men svarar jag på denna fråga igen om ett år ungefär så kanske jag har ett annat svar, för som sagt hon är bara 7 veckor och jag har hittills inte märkt av någon påverkan på vårt förhållande. Så vem vet, jag kanske har ett helt annat svar om ett år? 😉

Likes

Comments

Postad i: 0-3 månader, My daily life

Idag har vi haft en riktig mysdag minst sagt;
Först en sväng till byn för att möta upp Haileys mormor, efter någon timme tog vi sedan en promenad hem till min storasyster & hennes familj där vi blev bjudna på kaffe och fika. Wille (min systerson) blir alltid så glad när bebis kommer och vill direkt hålla. Han är verkligen så himla duktig och mån om dom små! Hailey har verkligen 2 helt fantastiska kusiner som hon kommer ha mycket roligt ihop med. Ska bli kul att följa Wille, Astrid och Hailey. Kommer förmodligen busa massor ihop 😂  Vi stannade ifall sedan kvar där några timmar innan Freddy kom och hämtade oss. Det fick bli hämtmat på vägen hem, med tanke på att klockan började bli mycket. Väl hemma har vi bara tagit det lugnt. Just nu matas Hailey och sen ska vi minsann hoppa i säng. Jag är helt slut och det tror jag även att hon är!

Imorgon har vi inga planer alls, bara vara hemma och mysa medan Freddy jobbar. Fram emot eftermiddagen ska vi på kalas för Freddys kusin.

Likes

Comments

Postad i: 30 dagars lista

Jag hade inga förväntningar alls inför förlossningen, mer än att det skulle göra så saaatans ont typ. För det var i princip det enda jag hade hört!

Men jag var aldrig särskilt rädd inför förlossningen, jag funderade dock ofta på hur förlossningen skulle starta. Vattenavgång eller värkar? Jag ställde frågan ofta också hur man visste att det var värkar, tänk så tycker jag inte att de gör särskilt ont. Ja så många frågor man hade 😂
När det började närma sig bf så blev jag istället mer orolig för att få ut moderkakan, tänk om den fastnar? För det kan den ju faktiskt göra. Ja, det var jag livrädd inför.
Kan ju passa på att skriva en ny förlossningsberättelse, med lite mer detaljer också kanske. Så fortsätt läsa ifall du är intresserad!

Förlossningsberättelse
Den 3 maj, exakt en vecka före bf så stiger jag upp ur sängen och äter rester från pizzan vi hade beställt dagen innan. Konstigt nog blir jag inte mätt, så jag gick här hemma och åt typ hela tiden.
Jag började därefter få magknip, så jag gick på toa och slutade med då att jag blev dålig i magen. Sprang på toa i princip heeela tiden. När jag sedan kissade så kom de endast bara droppar, vilket jag heller inte tyckte var något märkvärdigt.

10.30 skickade jag ett sms till min mamma om att så fort jag känner en sammandragning så molar de i ryggen, men jag tänker att de givetvis är förvärkar igen. Hon säger att jag ska avvakta och se ifall dom blir intensivare, jag är dock förberedd på att dom snart kommer avta.
11.02  Testar att klocka sammandragningarna och inser att dom faktiskt är regelbundna, det var 8 minuter mellan dom.
11.37 Nu gör det ondare och är nu 7 minuter mellan värkarna. 
12.25 Då är det 5 minuter mellan värkarna. Nu börjar de kännas liiite värre än mensvärk.
13.07 Jag har testat ta en varm dusch som lindrade lite, men jag fick även värkar i duschen och då var jag lite säkrare på att det troligtvis snart är dags. 
Här har jag även 3-4 minuter mellan värkarna och bestämmer mig för att ringa in till förlossningen för att berätta. Dom ber mig ta två alvedon och lägga mig med en värmekudde. Men insåg därefter att vi inte hade någon smärtstillande hemma och provade istället bara värmefilt, som inte fungerade ALLS vill jag påpeka 😂 
14.00 Värkarna börjar göra så pass ont att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Om jag skulle ligga, sitta eller stå. Så jag ringer återigen till förlossningen och hon säger att jag får komma in men får ha i åtanke att jag kan bli hemskickad. 
15.00 Sambon kommer hem från jobbet, duschar och äter. Samt vi packar ner de sista som ska följa med oss till BB så som kläder till mig och även sätta bilbarnstolen i bilen (jag hade dock i tankarna om att vi kommer få åka hem igen) 
16.20 var vi inne på förlossningen och blir då uppkopplad med ctg, ligger uppkopplad i drygt 30 minuter innan dom kommer in och gör en undersökning för att se ifall livmodertappen blivit påverkad och jag hade öppnat mig. Visar att livmodertappen var helt utplånad och jag var öppen 5cm. Bara hälften kvar! Vi blev alltså inte hemskickade. 
Blev sedan erbjuden att lägga mig i deras spa bad och det tackade jag ju definitivt inte nej till. Freddy följde med in och satt bredvid mig medan jag låg i badet, det gick till en början att bara slappna av och andas genom värkarna. Men sen blev det jobbigt eftersom jag inte kunde lägga mig raklång. Barnmorskan kom annars in cirka 2 gånger och lyssnade på bebisens hjärtljud Jag låg i badet i cirka 1.5 timme (kändes som en halvtimme) 😂 När barnmorskan kom in sista gången så sa jag att jag ville gå upp ur badet.
18.30 Steg upp ur badet och det är dags för en ny undersökning och jag är nu öppen 8cm och här tilltar jag lustgas som sedan visade sig vara min bästa vän under öppningsfasen, hjälpte mig att andas igenom värkarna och fokusera på annat än smärtan! Den tog absolut inte bort smärtan, men jag diggade den ändå.
Här frågar dom även ifall jag vill ha en saccosäck, vilket jag tackar ja till. Bestämmer mig för att den ska läggas i sängen och jag sätter mig på knä och lutar mot den samtidigt som jag har en värmekudde i ryggslutet och använder lustgasen. Till slut slänger jag väck lustgasen för den var bara i vägen ändå och lika så saccosäcken.
Sedan gör dom en ny undersökning och jag är nu öppen 10cm, bebis måste dock ner lite till med huvudet och dom ber mig då att jag måste ställa mig upp och rulla höfterna för att få ner bebis. Minns hur jobbigt jag tyckte det var, för jag ville bara sjunka ihop typ 😂 Här någonstans börjar jag även noja om BB-väskan som vi lämnat kvar i bilen, så jag bad Freddy hämta den. Vilket dom absolut inte tyckte, för det var inte nödvändigt ännu. Men det tyckte jag för jag var tvungen att ha en tofs så håret kunde sättas upp. Som tur och väl sprang ena barnmorskan iväg för att hämta en till mig. Under tiden börjar jag känna hur det trycker på och jag MÅSTE krysta, gick inte att hålla tillbaka. Så i samband med att jag kryster så var det som att man var tvungen att få ut ett skrik 😂 Säger då till Freddy att det gör inte ont, men måste verkligen krysta. 😂
Sen har bebis äntligen kommit längre ner och jag får lägga mig ner.
20.18 Så går vattnet när jag ligger och krystar. Fick reda på sen att de var pågrund av att hinnorna buktade ut som gjorde att jag ville krysta. 
20.35 Krystvärkarna drog igång. Dom gjorde inte alls ont, utan var mest bara "jobbiga" för det kändes som ni vet när man bara spyr galla och sen råkar skrika till för att de inte kommer något. Ja, typ så. 
När sedan huvudet på bebis skulle ut, så gjorde det ont. Kändes som det brann mellan benen 😂 
21.12 vår lilla tjej kom ut, 3315g och 51cm lång. Helt perfekt! 😍

Bästa dagen i mitt liv, vill så gärna göra om det tusentals gånger till. Verkligen de mest häftiga och fantastiska jag gjort under mina 19 år på jorden!
Det gjorde inte alls så ont som jag hade förväntat mig & jag är verkligen glad över att min första förlossning gick såhär pass bra och lagom snabbt. Hade inte kunnat önska mig en bättre förlossning!

Längtar så tills det är dags för ett syskon till Hailey, spännande och se då hur mycket som skiljer förlossningarna åt. 😍

Likes

Comments

Postad i: 0-3 månader, My daily life

Du, mitt älskade lilla barn. Tänk att det var just du som låg i min mage. Att det var dig vi väntade på hela tiden. Dig, vi såg på ultraljudsskärmen. Ditt hjärta vi fick lyssna varje gång vi var hos barnmorskan. Dina armar och ben som gjorde att magen rörde på sig. Det är helt galet & går inte ens att förstå.
Jag har verkligen älskat dig från första stund, jag vore ingenting utan dig. Min älskade dotter. Tack för att du kom till oss, tack för att jag får äran att vara vid din sida & föja din utvecklas. Tack för att jag får vara din mamma.
All denna kärlek och lycka du varje dag får oss att känna är obeskrivlig. Du är världens finaste lilla människa, så häftigt att varje dag få se hur du utvecklas. Hur du växer och blir större.
Att du gått från en liten liten bebis som knappt gjorde något ifrån dig, till att nu 6 veckor senare kan le, göra en massa ljud, röra på dig, sprattlar och har dig.
Jag älskar att få vara din mamma, jag älskar att få spendera varje dag tillsammans med dig. Varje dag händer någonting nytt och jag blir så stolt varje gång du visar något nytt du lärt dig.
Du är en fantastisk liten varelse, och du är det finaste och bästa vi har 💖

Likes

Comments

Postad i: Deep talk

Okej, det tar ett tag för att min bägare ska rinna över och det har den nu gjort.
Jag är så oerhört trött på all skitsnack som kretsar runt vårt liv.
Om hur Freddy kör cross några dagar i veckan, det är ju jätte hemskt eller hur? Så kan man absolut inte ha det. Får man barn så ska ens liv förändras och man får längre inte ha någon hobby, nej riktigt så fungerar det inte.

Bara för att vi har barn tillsammans så kommer jag inte ta hans hobby ifrån honom, aldrig någonsin. Det är bara såhär mycket körande några månader varje år och det kan jag allt leva med.
Är det någon som skulle bry sig om han kör cross mycket så är det väl ändå jag och inte ni? Men det gör jag inte. För han tar hand om sitt barn oavsett hur mycket han än kör cross 👏

Till de andra, att jag sköter allt i hemmet. De här har verkligen hängt med sålänge jag kan minnas.
Ja, jag sköter städningen hemma och har gjort sen vi flyttade ihop och blev sambos. Varför? För att Freddy jobbar och betalar i princip ALLT. Eftersom jag varit arbetslös eller också bara haft studiebidrag när jag pluggade. Så det minsta jag kan göra är att sköta hushållet. Sen för att han inte får sköta städningen för mig heller, jag gör det gääärna själv så att det blir på mitt vis. Annars kommer jag ändå gå med dammsugaren och trasan efter honom 😂
Nu när vi har barn så städar jag medan Hailey sover, för att jag tycker att han ska kunna komma hem till ett rent och städat hus efter jobbet. Tycker inte det är rätt att han både ska sköta hushållet och jobba. När jag ändå går hemma och är mammaledig, att vara förälder är också ett slags jobb men jag kan ju faktiskt passa på att vila när Hailey sover ifall jag känner att det behövs. Han kan ju inte direkt lägga sig och sova på jobbet ifall han är trött 😂 Vi hjälps åt med både Hailey och hushåll. Som en normal svensson familj 😂 Förutom att jag tar mig an städning själv, men det är upp till mig. 👏
Tråkigt att jag ens ska behöva göra ett inlägg för att förklara, men jag är verkligen så jäkla trött på att höra en mass skitsnack. Jag har världens bästa sambo och verkligen världens bästa pappa till mitt barn. Jag älskar min lilla familj mer än allt & jag skulle aldrig någonsin vilja byta ut något.

Tack för mig & jag hoppas att jag slipper höra ett enda ord till ang det här 😉

Likes

Comments

Postad i: 30 dagars lista

Nu efter och även under graviditeten så är jag så otroligt känslig. Jag gråter verkligen för minsta lilla.
Under graviditeten grät jag för att inget fint passade mig i slutet, nu blir jag ledsen för minsta lilla ledset ljud Hailey gör.
Tycker heller inte att jag haft humörsvängningar, varken nu eller under graviditeten. Tror jag varit gladare under både graviditeten och nu efteråt än vad jag var innan, då kunde jag vara lite utav en bitter tant 😂 Det hände något under graviditeten och det försvann.

Undrar om det blir lika "bra" nästa graviditet eller ifall jag då kanske får humörsvängningar? ;) Spännande 😂

Likes

Comments