Tjena hej,
Är inte speciellt förvånad att jag inte har uppdaterat så mycket här borta för har hela tiden saker att göra. Men ska försöka sammanfatta lite snabbt vad som jag hänt.

Skolan började på "riktigt" förra veckan och jag fick ett väldigt bra intryck av alla lärare vilket var så kul. Ganska stor skillnad på lärarna här än i Sverige. Här tycker jag alla är så passionerade för sitt jobb och sitt ämne de lär ut så man blir inspirerad själv vilket är väldigt kul. Jag går nu marketing, sociologi och communication. Sen har jag även två träningskurser (kan behövas här borta ;))

Vi har varit och festat på Isla vista där vi var på en fest där folk var vilda och slogs en del vilket var väldigt sjukt så vi var inte kvar där super länge. Vi ska ge IV fler chanser!!

Vi har haft en födelsedagsfest hemma hos oss för en roomie som fyllde 20 år, blev en så lyckad fest! Askul verkligen.

Hmm vad har vi mer gjort? Varit på stranden, kollat bio (Annabelle.. Äckligt läskig!!), pluggat, varit ute och käkat, hajkat osv.

Allt här är verkligen över förväntan!!!! Trivs hur bra som helst. Hörs snart igen, POK fniss.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har jag äntligen flyttat in i huset jag ska bo i här i SB, blev väldigt positivt överraskad av hur fint det är. Väldigt fräscht kök och badrum med stora ytor. Här kommer jag trivas.

Likes

Comments

Nu är vi äntligen framme på hotellet som ligger precis vid Santa Monica Pier. Känns väldigt overkligt att jag ska bo här i ett år framöver. Har nog inte riktigt fattat det än. Nu ska vi äta lunch. Hare

Likes

Comments

Sitter nu på flygplatsen och väntar på att få gå på planet. Väldigt mycket känslor nu innan man ska åka men så ska det vara. Har inte då mycket mer att skriva än att jag åker nuuuu!!! Så sjukt

Likes

Comments

Hallå eller!!

Imorgon är den stora dagen!! Jag ska nämligen flytta till USA och plugga ett år och imorgon flyger jag till LA. Min mamma och lillebror följer med mig ner i 6 dagar innan jag flyttar in i huset jag ska bo i. Är så himla taggad men samtidigt väldigt pirrig och nervös.

Har packat hela dagen, herregud vilket mission. Men börjar bli klar nu och har förhoppningsvis fått med mig allt det viktiga.

Lunch med Norea på Vurma // Angie hemma hos henne på en sista AW innan jag åker // Angies fabb plock hon hade fixat till oss 😍😍


Ha det gött HAII

Likes

Comments

Hallå hallå, hade tänk att blogga lite nu när jag snart drar till staterna för att plugga i ett år. Mer om det senare.

Idag på morgonkvisten gick mamma jag och vår vovve ut på en 3 km pw i skogen. Välbehövligt för en som inte rört på rumpan sen januari. Det är underskattat med promenader måste jag säga. Man blir lycklig av att röra på sig (kanske inte jättesjukt men ändå)

Nu har jag duschat och gjort mig iordning och ska strax iväg och träffa Linnie och lite fler vänner.

Vi hörs snarast!! POK

Likes

Comments

​Hejsan. 

Sitter atm i skolan och har medieproduktion. Vi gör inte så mycket just nu utan sitter mest och väntar på att vi ska få lära oss mer om hur man producerar en podcast osv. Ganska intressant faktiskt. 

Efter skolan ska jag och Ida plugga Religion tills provet på måndag. Känner mig verkligen efter i skolan just nu så känns bra att ta tag i det lite i alla fall. 

Ikväll ska jag äta middag med Rebecca och Ida och efter det ska vi träffa lite vänner. Ska bli väldigt trevligt. 

Från Grekland förra sommaren 

Likes

Comments

Hej på er ca 3 personer som ibland kikar in här. Jag som var så taggad på denna blogg när jag startade den så skrev jag typ tre inlägg innan jag tröttnade tyvärr. Nu känner jag att jag vill börja lite smått igen bara för att ha något slags forum att kunna skriva av mig på. Jag kommer förmodligen inte att uppdatera dagligen men det kommer förhoppningsvis komma upp några inlägg då och då ibland när jag känner för det.

Just nu är jag inne i en ganska tråkig period tyvärr. Jag känner att allt känns rätt grått och jag vet inte vart det kommer ifrån då jag mådde som en gud för ca 2 veckor sen. Men det vänder väl snart. Man kan inte alltid vara på topp ;)) 

Avslutar inlägget med en bild från en av de bästa stunderna i mitt liv med dom bästa människorna jag vet

Likes

Comments

" För att reda ut saker once får all; jag hävdar att mansdagen inte borde vara en internationell dag på samma sätt som kvinnodagen. Jag gör faktiskt inte det. Jag anser inte att en white history month är nödvändig och inte heller ett parti som kallar sig för "maskulistiskt intiativ". Som tur är har vi ju inte en sådan månad eller något sådant parti, för varför skulle vi? Vad ska vi prata om? Exakt det vi pratar om hela tiden? Vita personer? Det vita idealet? Hylla vita män och kvinnor för deras vita kroppar som vi snackar om jämt och ständigt?

Internationella kvinnodagen: uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation i hela världen.

Internationella mansdagen: uppmärksammar och hyllar män.

Ser ni någon skillnad? Män hyllas. Män hyllas hela tiden så behöver dom då en extra dag för det? Män bli anklagade för våldtäkt och andra hemskheter, absolut! Men sug på den här karamellen: icke män BLIR våldtagna på riktigt – AV MÄN. Åtminstone 98% av förövarna är män. Jag tycker det är förskräckligt att läsa vissa kommentarer jag får på mina sociala medier. Dödshot hit och dit. Folk ska slå ner mig och våldta mig och sedan tycker andra att det här med feminism börjar gå för långt. Det är hemskt att se hur mycket hat feminismen får när hatet borde riktas mot allt som feminismen kämpar emot. Det patriarkala samhället, som påverkar både män och kvinnor negativt. Att vi ska ta bort kvinnodagen om vi nu ska ta bort mansdagen? Nej, då har ni missat min poäng.

Manshat är ett ord som förekommer mer än ofta på min Twitter. Let me tell you something. Manshat är en reaktion som föds ur kvinnohat. Kvinnohat våldtar och mördar medan manshat är en strategi för att kämpa emot det strukturella förtrycket. Manshat förtrycker inte män for real eftersom män inte är förtryckta. Jag säger dock inte att män aldrig blir diskriminerade men folk måste lära sig se skillnaden på strukturella former av diskriminering och när en enskild individ blir diskriminerad. Samma sak med "omvänd rasism". Det existerar inte eftersom vita är så pass privilegierade och lever inte under förryck av rasifierade. Det är givetvis aldrig okej att en person ska må dåligt, oavsett kön eller hudfärg. Stating the obvious.

Det ironiska i det hela är att killarna som blir kränkta över internet och kallar feminister för manshatare är oftast samma killar som slänger ur sig kommentarer som t.ex. "håll käften din lilla slyna" eller "hon måste få lite mer kuk" och undrar sedan förvirrat varför tjejer blir offensiva och kallar dom då för "feminazis". Folk jämför alltså en feminist med en nazist? Små äckel. Jag hatar inte män, jag hatar den machoattityd som finns i samhället. I fucking suck dick frivilligt!? Alltså, jag tycker inte illa om enskilda individer på grund av kön. Men män som grupp förrycker. Vita kroppar förtrycker. Punkt. Det blir dock bättre. Varje år bryter kvinnor runt om i världen ny mark och saker går faktiskt framåt, det får man inte glömma! Men man får inte heller glömma att vi inte är där ännu. Snart så! "

Zara Larsson mina damer och herrar det är bara att buga och bocka. 

Likes

Comments