View tracker
Aberlogin

Igår red jag och Esset en dressyr lektion. Han var väldigt pigg i början så då låg fokuset på att få honom lugn. Efter en stund blev han lugnare och började jobba. I slutet av lektionen så blev han riktigt fin. Han blev avslappnad och började söka sig nedåt. Något som vi övar mycket på. Esset kändes så fin men han har inte kraften för att samla sig i galoppen men lyckades ändå få honom lite lägre i form även där. Jag är så nöjd med honom att han kämpar och försöker över fast han är helt slut och svettig. Det är en egenskap jag verkligen gillar hos honom.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker
Aberlogin, Video, Tävling

Idag gjorde jag och Esset våran tävlings debut tillsammans. Vi valde att bara starta en klass pga den långa väntan mellan klasserna och att vi ska träna upp konditionen lite mera. Startade en L:C (90cm) på den nya fina anläggningen i Linköping. Smedsta ridsportcenter var verkligen superfint och häftigt att rida i. Känns jättebra att vi gjort vår debut på en så fin tävlingsbana. Vi red en L:C A/0 A/0 på 0fel. Vi tog oss runt utan att någon bom föll, men fel kom vi några gånger, men med vår egna lilla teknik tog vi oss över. Är så stolt över min lilla kille.

Likes

Comments

View tracker
Aberlogin

Esset är en svart maxad D-ponny på 8 år. E: Drogeda Stormy Tempest U: Aberlogin Rosina. Han är en renrasig Welsh Cob. Som ursprungligen kommer från England. Han har vad jag vet 1 avkomma som befinner sig i Sverige och heter Kildegaards Meddina.
Esset är ett projekt som jag och mamma tagit oss an. Vi tror att detta kan bli riktigt bra. Han har varit godkänd hingst och gått utställning redan som föl. Så han är en fröjd för ögat. Han blev valack som 6 åring (2014) och det är även då vi tror att han börjades bli riden. Han är därför grön och har inte kommit jättelångt i sin utbildning men potentialen finns där, det är bara att få fram den. Han försöker alltid göra sitt bästa men man måste vara väldigt tydlig och ha tålamod så brukar det funka. Trots den långa tiden som hingst är han väldigt väldigt lugn och snäll i all hantering. Inga som helst problem att gå med andra hästar i hagen. Något som jag och mamma verkligen uppskattar. Vi har honom uppstallad på Nykyrka ridklubb (Nyrk) där vi har tillgång till 99% av allt vi behöver. Med oändligt av uteridvägar i bästa lag, tillgång till bad i Vättern året om vilket jag verkligen gillar.

Likes

Comments

Aberlogin, Crack ITT

För två veckor sedan lämnade Totte mig för nya äventyr.  Det känns verkligen som han har kommit till en jättebra familj som kommer ta hand om honom perfekt. Han kan fortsätta göra det han älskar och bara leva livet. Jag längtar tills nästa gång jag träffar honom, förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge.

Jag är nu utan Totte men har redan en ny ponny Esset. Honom har jag haft i snart två månader. Båda jag och Esset stortrivs tillsammans. På honom kan även mamma rida om jag behöver hjälp. För det är inte helt lätt helatiden och vi har mycket att jobba med. Men vi tar ett steg i taget och stressar inte. Kommer ett inlägg lite senare som jag beskriver lite mer om honom.

Foto: Frida Andersson

Likes

Comments

Crack ITT

Nu är det dags. Vår älskade lilla underbara Totte är till salu. Efter ca 1år med denna lilla guldklimp är det nu dags. Ett år som jag utbildats enormt mycket på och ett år jag haft väldigt roligt på. Ett år som avslutades på bästa sätt men ett underbart läger.

Totte ställer alltid upp, försöker alltid förstå även fast man själv knappt vet vad man menar. En ponny som är rolig att rida varje dag. Det är även en ponny som alla kan rida.

Nu ska Totte få hitta en ny liten ryttare som vill följa med på Tottes resa. En resa som kommer sätta minnen för livet.

Likes

Comments

Crack ITT , Vänner

Ridlägret. 

Det bästa jag någonsin varit på. Nya människor nya upplevelser. Allt var så kul. 2 ridpass om dagen och 1 teoripass. Jag har lärt mig mycket och träffat människor som jag annars kanske inte hade mött. Väldigt roligt att få träffa dom som håller på med en annan gren och även få testa på lite. Jag syftar på galoppen. Det var flera på lägret som hade tävlat och tävlar galopp. Härligt att vi som aldrig provat fick öva galoppsits osv. Någon som var väldigt intressant. 

Totte var som en pärla på lägret. Lugn i stallet, lugnt men ändå ett sug i ridningen. Vi fick massor av bra hjälp i terrängen och även i hoppningen. Gravar, nerhopp i vatten och smalhinder allt bara flöt på. En härlig uteritt längs kanalen var också väldigt härligt.

Tack Wanja för superbra träning och tack alla nya vänner för det bästa sällskapet. 

Likes

Comments

Crack ITT , Tävling

Dressyren: Gick helt okej. Kunde varit bättre. men efter omständigheterna så gick det bra. Han var lite spänd efter att ha sovit i ett främmande stall och efter en lång transport resa igår. Han kändes fin, han vara bara störd av omgivningen och att hästar och människor gick så nära banan. Så han var mer koncentrerad på dom. Gjorde 2 stora missar men i övrigt bra. Slutade på 65 straff.

Hoppningen: Han är verkligen sig själv nu. Hoppar allt jag styr.  Banan var väldigt stor och maxad, oxrarna var väldigt breda och alla hinder låg på 95 - 100. Vi gjorde inte dom bästa avstånden men han var duktig och löste det bra. Kom runt felfritt vilket var väldigt härlig. Vi var även det ända felfria ekipaget i hoppningen i p90.

Terrängen: Han var nog lite trött efter en lång dag. men var superfin på framridningen. Väl vid starten ramlar ryttaren innan mig av och hennes häst blir lös. Hästen kommer då i full fart mot mig och Totte. Totte som är lite mötes skygg blir därför skrämd och kastar sig bort. Efter det får dom tag på hästen. Men Totte är fortfarnade skrämd, stressad och förvirrad. Allt blev bara pannkaka. Då säger funktionärerna 30 sekunder till start. Jag startar och känner hur han är osäker och bara kollar sig runt och står emot. Vi hinder 2 som var väldigt stor får vi ett stop och sen tar vi det. Han står fortfarande emot mycket. Vi hinder fyra ser han något (vet inte vad) och tvärnitar. Jag dyker och landar på backen. Vi båda är oskadda, det blev nog helt änkelt lite för mycket. Nu så är det bara att ta nya tag.

Vill bara säga att jag tyckte att Nynäshamn var en väldigt fin och trevlig tävlingsplats. Även Jursta Gård där vi bodde med Totte var väldigt fint, mysigt och prisvärt för både häst och ryttare.

Likes

Comments

Tävling, Crack ITT

Tävlingen i Kinda.
Gick superbra. Dressyren gick helt ok men det blev lite stressigt och gick lite för fort. Men är helt nöjd ändå. Slutade på 61.9 straff.
Hoppningen är jag väldigt nöjd med. Jag la mycket tid på förberedelser och framhoppningen. Så slutade på 0 straff i hoppning. Terrängen var han som en klocka. Han bromsade upp lite till graven men hoppade direkt. Vi var även inom tiden så slutade på 0 straff terrängen där med. Resultatet slutade då på 61.9 straff och en vinst i P80.

Likes

Comments

Crack ITT , Tävling

Idag var det P90 debut i Mantorp och jag kan inte säga något annat än att jag är supernöjd.

Dressyren: Han kändes väldigt bra och mycket bättre än sist. Men jag och domaren hade inte samma åsikt och det är ju tyvärr hennes som räknas. Visst han var lite stretig i skänkelvikningen men överlag väldigt fin. Så tyckte hon var snål som gav oss hela 68.2 straff och bara 54.5%

Hoppning: Helt mitt fel. En stor ryttarmiss. Hade inte väckt honom så det blev nästan som en lite chock för honom när första hindret dök upp. Det var bara att lägga en volt och så gick vi hela banan utan problem. Blev då 4 fel för stop och sedan 7 tidsstraff men är helt nöjd då denna tävling hade jag inga förväntningar bara tänkt att ta det som en träning.

Terrängen: Helt över förväntan. Hade trott att jag aldrig skulle ta mig runt. Men han var så duktig och hoppade allt utan problem. Vattnet visste jag att vi är svagast på. Ett lite större nerhopp något som vi haft problem med. Han har alltid gjort det men vill kolla innan. Så han stannade och vi stod stilla för länge så det räknades som 2 stopp och då hade redan 60 straff rullat in. Jag la en volt och vi klarade det. Resten av banan bara rullade på och vi kom i mål. Min egna lilla vinnare.

Blev tyvärr ingen film då Gopron flög av vid ett hinder.

Likes

Comments

Crack ITT

Igår var jag på terrängbanan i Mantorp och tränade för Anna Freskgård. Det gick verkligen jätte bra och jag fick bra hjälp på det jag behövde. Är mest nöjd med vattnet. Det hoppade vi utan några problem både upp och  ner. Hon var en tränare jag skulle vilja träna för oftare. Även roligt att träna för någon  som även tävlar aktivt.

Likes

Comments