Crack ITT

Nu är det dags. Vår älskade lilla underbara Totte är till salu. Efter ca 1år med denna lilla guldklimp är det nu dags. Ett år som jag utbildats enormt mycket på och ett år jag haft väldigt roligt på. Ett år som avslutades på bästa sätt men ett underbart läger.

Totte ställer alltid upp, försöker alltid förstå även fast man själv knappt vet vad man menar. En ponny som är rolig att rida varje dag. Det är även en ponny som alla kan rida.

Nu ska Totte få hitta en ny liten ryttare som vill följa med på Tottes resa. En resa som kommer sätta minnen för livet.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Crack ITT , Vänner

Ridlägret. 

Det bästa jag någonsin varit på. Nya människor nya upplevelser. Allt var så kul. 2 ridpass om dagen och 1 teoripass. Jag har lärt mig mycket och träffat människor som jag annars kanske inte hade mött. Väldigt roligt att få träffa dom som håller på med en annan gren och även få testa på lite. Jag syftar på galoppen. Det var flera på lägret som hade tävlat och tävlar galopp. Härligt att vi som aldrig provat fick öva galoppsits osv. Någon som var väldigt intressant. 

Totte var som en pärla på lägret. Lugn i stallet, lugnt men ändå ett sug i ridningen. Vi fick massor av bra hjälp i terrängen och även i hoppningen. Gravar, nerhopp i vatten och smalhinder allt bara flöt på. En härlig uteritt längs kanalen var också väldigt härligt.

Tack Wanja för superbra träning och tack alla nya vänner för det bästa sällskapet. 

Likes

Comments

Crack ITT , Tävling

Dressyren: Gick helt okej. Kunde varit bättre. men efter omständigheterna så gick det bra. Han var lite spänd efter att ha sovit i ett främmande stall och efter en lång transport resa igår. Han kändes fin, han vara bara störd av omgivningen och att hästar och människor gick så nära banan. Så han var mer koncentrerad på dom. Gjorde 2 stora missar men i övrigt bra. Slutade på 65 straff.

Hoppningen: Han är verkligen sig själv nu. Hoppar allt jag styr.  Banan var väldigt stor och maxad, oxrarna var väldigt breda och alla hinder låg på 95 - 100. Vi gjorde inte dom bästa avstånden men han var duktig och löste det bra. Kom runt felfritt vilket var väldigt härlig. Vi var även det ända felfria ekipaget i hoppningen i p90.

Terrängen: Han var nog lite trött efter en lång dag. men var superfin på framridningen. Väl vid starten ramlar ryttaren innan mig av och hennes häst blir lös. Hästen kommer då i full fart mot mig och Totte. Totte som är lite mötes skygg blir därför skrämd och kastar sig bort. Efter det får dom tag på hästen. Men Totte är fortfarnade skrämd, stressad och förvirrad. Allt blev bara pannkaka. Då säger funktionärerna 30 sekunder till start. Jag startar och känner hur han är osäker och bara kollar sig runt och står emot. Vi hinder 2 som var väldigt stor får vi ett stop och sen tar vi det. Han står fortfarande emot mycket. Vi hinder fyra ser han något (vet inte vad) och tvärnitar. Jag dyker och landar på backen. Vi båda är oskadda, det blev nog helt änkelt lite för mycket. Nu så är det bara att ta nya tag.

Vill bara säga att jag tyckte att Nynäshamn var en väldigt fin och trevlig tävlingsplats. Även Jursta Gård där vi bodde med Totte var väldigt fint, mysigt och prisvärt för både häst och ryttare.

Likes

Comments

Tävling, Crack ITT

Tävlingen i Kinda.
Gick superbra. Dressyren gick helt ok men det blev lite stressigt och gick lite för fort. Men är helt nöjd ändå. Slutade på 61.9 straff.
Hoppningen är jag väldigt nöjd med. Jag la mycket tid på förberedelser och framhoppningen. Så slutade på 0 straff i hoppning. Terrängen var han som en klocka. Han bromsade upp lite till graven men hoppade direkt. Vi var även inom tiden så slutade på 0 straff terrängen där med. Resultatet slutade då på 61.9 straff och en vinst i P80.

Likes

Comments

Crack ITT , Tävling

Idag var det P90 debut i Mantorp och jag kan inte säga något annat än att jag är supernöjd.

Dressyren: Han kändes väldigt bra och mycket bättre än sist. Men jag och domaren hade inte samma åsikt och det är ju tyvärr hennes som räknas. Visst han var lite stretig i skänkelvikningen men överlag väldigt fin. Så tyckte hon var snål som gav oss hela 68.2 straff och bara 54.5%

Hoppning: Helt mitt fel. En stor ryttarmiss. Hade inte väckt honom så det blev nästan som en lite chock för honom när första hindret dök upp. Det var bara att lägga en volt och så gick vi hela banan utan problem. Blev då 4 fel för stop och sedan 7 tidsstraff men är helt nöjd då denna tävling hade jag inga förväntningar bara tänkt att ta det som en träning.

Terrängen: Helt över förväntan. Hade trott att jag aldrig skulle ta mig runt. Men han var så duktig och hoppade allt utan problem. Vattnet visste jag att vi är svagast på. Ett lite större nerhopp något som vi haft problem med. Han har alltid gjort det men vill kolla innan. Så han stannade och vi stod stilla för länge så det räknades som 2 stopp och då hade redan 60 straff rullat in. Jag la en volt och vi klarade det. Resten av banan bara rullade på och vi kom i mål. Min egna lilla vinnare.

Blev tyvärr ingen film då Gopron flög av vid ett hinder.

Likes

Comments

Crack ITT

Igår var jag på terrängbanan i Mantorp och tränade för Anna Freskgård. Det gick verkligen jätte bra och jag fick bra hjälp på det jag behövde. Är mest nöjd med vattnet. Det hoppade vi utan några problem både upp och  ner. Hon var en tränare jag skulle vilja träna för oftare. Även roligt att träna för någon  som även tävlar aktivt.

Likes

Comments

Crack ITT

Sorry för dålig uppdatering. Men min mobil blev stulen och kom tyvärr inte tillbaks. Pappa har nu varit jätte snäll och köpt en ny.

Har varit på terrängbanan i Kinda och tränat för första gången där. Det var väldigt kul och intressant. Han var väldigt duktig och hoppade allt. Bodde lite spöken på några ställen men dom flög i väg sen. Känner mig väldigt redo inför helgen nu. Då är det fälttävlans debut i Mantorp. Det blir en P80 och känns bra att börja säsongen så.

Likes

Comments

Crack ITT , Video

Påbörjade dagen på bästa sätt! Kl 10 var det årsdebut på terräng banan i Mantorp. Han var pigg och väldigt taggad och tycker det var superkul att vara på terräng banan! Han hoppade allt. Vissa saker behöver vi öva på mer än andra. Men han var väldigt säker på alla hinder. Behöver bara öva på gravar och lite vatten så blir allt på topp sen.

Senare när vi kom hem så fick han beta en liten stund. Inte för att det finns så mycket att äta. Vi lät honom även vara utan täcke tills ikväll.

Nu har vi precis kommit hem från Bona. När bar vi och red (jag och mamma) jag red Hertigen och det var superkul. Lite skillnad från Totte men ändå inte. Nu blir det en lugn kväll hoppas jag.

Likes

Comments

Crack ITT

Hade Dressyr lektion idag och han var väldigt fin i slutet. Fick jobba lite för att komma dit och Totte försökte komma på lite olika sätt att komma undan. Typ att låssas bli rädd för olika saker och slippa arbete i 2 SEK. Men inget funkade så jättebra. I slutet var han väldigt fin.

Mamma och jag testade även att rida med ett fårskinn som schabrak då han får lätt skav på länden. Värkar funka väldigt bra. Då den satt kvar under sadeln men måste nog prova några gånger till.

Imorgon är den roligaste dagen på länge. Jag ska nämligen göra min och Tottes års debut på terrängbanan. Ska bli så spännande!

Likes

Comments

Crack ITT

I tisdags var det en grym hopplektion. Han kändes riktigt fin och var på topp. Hoppade en bana på 100cm. Syftet med träningen var att få hästarna till ett dragspel. Att man ska kunna länga och korta upp hästen. Totte och min svaga sida är att korta sig men vi är grymma på att länga! Är i alla fall supernöjd

Likes

Comments