På eftermiddagen började det blåsa massor, så vi bestämde oss för att prova vindsurfa! Det var svårt, men KUL

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag, onsdag, åkte Danne och jag till ett vattenfall här i Khao Lak. Vi gick upp tidigt, tog på oss gympaskorna, tog med en flaska vatten och åkte taxi ca 30 minuter från hotellet. Väl framme släppte de av oss som på en mindre skogsväg mitt i jungeln och en tjej i ett litet hus pekade åt ett håll och sa ”1 km”. Det var bara att börja gå.

Det var ganska brant och väldigt varmt.
Vattenfallet var uppbyggt i fem stycken nivåer, och det blev brantare och brantare ju högre upp man kom. Efter första nivån blev skogsvägen till en smal stig med stenar och rötter. Runt stigen var det vildvuxen skog! 
Det var fint att se, men lite småläskigt av och till eftersom det finns en del giftiga ormar och spindlar i jungeln i Thailand! 

Likes

Comments

Tänkte visa lite hur vi bor!!
Danne och jag bor ett rum, på andra våningen. Vi har ett vardagsrum, sovrum, badrum och en stor balkong!!

Dannes föräldrar och farmor och farfar bor som i små villor. De är ungefär lika stora som vårt rum, men ligger på marken!
Det finns massor små ödlor som kryper på väggarna och igår var det en stor padda på staketet när vi satt på balkongen!!

Hotellet har två pooler. En precis nere vid vattnet och en vid receptionen. Den vid receptionen har en bar i poolen, så man sitter på barstolar i poolen och beställer, hur härligt?!

Det är knappt 100 meter att gå ner till stranden från hotellrummet. Stranden är suuperlång, men den har mycket stenar så man får gå försiktigt! Vid havet ligger en resturang, där man kan äta och där vi har frukosten! Superfint verkligen.

Likes

Comments

Större delen av första dagen spenderade vi i solstolen på stranden. Det regnade, vilket det tydligen gjort här i flera veckor nu. Thailand har regnsäsong ett antal månader om året, men den skulle tagit slut senast vid jul. Oavsett värdet är det väldigt varm och skönt att vara här.

På eftermiddagen bestämde sig Danne och jag för att åka in till staden. Vi hade tur och det gick en buss från hotellet direkt dit!
Väl inne i staden tittade vi i affärer, åt pannkaka och pratade med thailändare.
När man handlar i Thailand ska man pruta. Jag är väldigt dålig på att pruta, mest eftersom jag får skuldkänslor. Men som de informerade om i bussen från flygplatsen så är kulturen här att man ska pruta upp till 50%, vilket betyder att de sätter priser där de vet att folk kommer pruta ca 50%. Det är inte alldeles lätt att förstå en helt ny kultur. Varför bygger man upp ett system kring prutning? Varför ska vi västerlänningar leva på deras fattigdom??

Andra dagen fyllde Helena, Dannes mamma, 50 år, så vi gick upp tidigt och sjöng för henne och drack champagne. Dagen spenderade vi på stranden, med blandning av solning, promenader och badande.
Danne och jag åt lunch på ett mysigt lunchställe bara några hundra meter från hotellet!


På kvällen åt vi på hotellets resturang och jag tog pizza. Det var gott att bryta av thaimaten lite, även om den är väldigt god!
Mitt andra intryck är att thailändarna är väldigt dåliga på engelska. Att få dem att förstå vad man menar är näst intill omöjligt. Jämfört med länder som Thailand är vi i Sverige väldigt bra på engelska, vilket jag ser som en stor fördel.
Thailändska är ett svårt språk, men jag har i alla fall lärt mig att säga ”tack” och ”jag heter Fanny”, det är alltid nåt!!!
Tack = kap kun ka
Jag heter Fanny = Thjan tji Fanny
(Stavningen baserad på hur jag ska uttala)

Kram från Thailand

Likes

Comments

Nu är vi äntligen framme i Thailand!
Resan tog nästan 11 h. Men som tur var åkte vi under natten så man kunde sova större delen av tiden!
När vi landande var det 28 grader och regn. Vi åkte en buss från ving som guidade oss i khao lak och fram till hotellet.

Hotellet är superfint och ligger precis vid stranden. Det finns två pooler och en resturang/frukostställe där man kan sitta och titta ut över havet som ser ut att aldrig ta slut.
Första doppet i havet och en promenad på stranden var välbehövligt efter den långa resan.

Min första bild av Thailand efter att ha spenderat bara knappt ett dygn här är att invånarna är väldigt hjälpsamma och serviceminded, samt att de har väldigt god mat!
Det ska bli spännande att se många olika kontraster av landet från olika perspektiv, solsemester på charterhotell, backpack-liv på hostells i sovsal samt volontärarbete på ett thailändskt barnhem.

Jag känner mig rastlös, eller mer ovan kanske. Ovan att inte ha plugg jag vet att jag måste göra. En tenta att blicka framåt mot. Att ligga på en strand en hel dag utan att ha nåt jag behöver tänka på, eller några måsten. Det är kanske inte helt fel? Jag måste nog bara vänja mig. Det gäller att njuta i stunden för äntligen är det som jag längtar så länge efter här. ÄNTLIGEN


Likes

Comments

​Hej! Nu är det bara 13 draga kvar (?!!?) tills jag har skrivit klart min tenta och sätter mig på planet mot Asien. 

Vi har bokat en del flyg, men inte alla. Resplanen ser än så länge ut ungefär såhär:

10 januari -> Thailand Phuket

30 januari -> Thailand Bangkok, Volontärarbete i fyra veckor 

27 februari -> Vietnamn

12 mars -> Filipinerna 

Malaysia 

15 april -> Sverige, Stockholm Arlanda 

Jag ska försöka uppdatera här så ofta som möjligt om vad jag gör och hur det är. Självklart ska jag försöka ta massa bilder också! 

Kram  


Likes

Comments