Halloj
Just nu sitter vi i skuggan på en resturang och pustar ut efter att precis ha kommit fram till uluwatu.

Våra två första nätter spenderades i kuta, den stad som man oftast åker till från flygplatsen. Vårt intryck av kuta är dock inte särskilt bra. En väldigt fin och lång strand men annars väldigt turistförstört. Många gapiga gatuförsäljare och man får en känsla av att man befinner sig lite i slummen pga trasiga hus, vägar och mycket skräp. Där träffade vi inga andra backpackers men många trevliga lokalbor. Många var fascinerade av hur vita vi var och vårt västerländska utseende. (Även fast vi inte är blonda direkt??) Vi vet inte hur många som smygfotograferade oss, väldigt odiskret, och vi fick stanna nästan varannan meter för att någon frågade om de fick ta en bild med oss. När vi frågade varför så svarade många "couse you're so white" -något som vi hoppas ändra på snart!!

Vårt intryck av uluwatu är betydligt bättre. Det är en omställning att lära sig att bo billigt men vi börjar komma in i det mer och mer. Stranden här var otroligt vacker och vi har sett vilda apor, Padang Padang beach och många mysiga caféer och restauranger. Här kommer vi nog trivas! Nästa stopp blir Jimbaran och Seminyak, om sisådär några dagar kanske..

  • BALI 2016
  • 22 readers

Likes

Comments

Nu sitter vi i Qatar, Doha och väntar på vårat nästa flyg som ska ta oss hela vägen till Denpasar, Bali. Trötta men glada att allt gått som det ska.
Till oroliga föräldrar: Vi håller hårt i packningen, går direkt till gaten och tror inte att alla vill oss väl. ;)
Puss och kram från oss

Likes

Comments

Vad kul att du hittat hit!!
Efter att våra föräldrar talat med varandra i telefon blev vi övertalade att skapa denna blogg, just för att de där hemma ska kunna följa med oss en bit på vår resa. Ett bra och kul sätt att hålla kontakten tycker vi!

Imorgon smäller det. 22:40 lyfter vårt plan till Bali, och vi kommer inte sätta foten i Sverige igen först den 15e november. Tiden däremellan kommer (så mycket som möjligt iaf) dokumenteras här. I mån av internet såklart, och det kommer bara bli mobilbilder, men ändå. Hoppas ni vill följa med oss till Asien!

Kram Matilda och Fanny

Likes

Comments