Hejsan alla läsare. Det var ett väldigt bra tag sedan jag skrev att blogginlägg. Det har varit mycket i skolan och känt att det inte är värt att blogga. För att kanske inte någon skulle vilja läsa och mycket tankar som jag har tänkt. Men jag har bestämt att jag ska börja igen. Kommer inte att ta bort de inläggen jag har gjort innan utan bara fortsätter.

Jag är verkligen taggad att börja att skriva igen och hoppas även att ni är taggad på att läsa om det! Men jag känner att ni ska få vara en del av vad ni skulle vilja läsa om. Så var skulle ni vilja läsa på min blogg? Är det något särskilt? eller var det bra som det vara innan och jag ska fortsätta så? Svara gärna i kommentarerna.

Hoppas allt är bra med er och att vi ses i nästa inlägg <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Dessa bilderna är fotade med Canon D1100✨

Likes

Comments

Hejsan alla läsare. Hoppas allt är bra med er. Det här inlägget har jag vetat göra ett tag nu. För jag känner att det här är relevant för många och det har varit för mig ett bra tag för länge. Som ni läser i titeln så handlar det om normer. Jag har fått varit med om normer och haft på mig dem hela mitt liv. Jag tror att det är fler än bara jag som känner det här. Inte passat in i samhället för att man inte är som alla andra eller ser ut som alla andra. Men nu orkar jag verkligen inte med att folk och även jag själv ska gå runt och må dåligt för att man inte passar in eller att man bara inte är som andra. Ingen är perfekt, hur man än ser ut. Ska man gå runt och må dåligt för att man känner att man inte duger. Att man kommer vara ensam i resten av sitt liv för att ingen vill ha en för den man är? Nej!

För mig har det varit en självklarhet att det ska väl finns kläder till alla att alla är lika värda även fast hur en deras kroppsform ser ut. Men när jag går in i en affär och ser att det är väldigt små storlekar och det går bra till L. Så jag blev så arg på att det ska vara ett sånt Sverige, så att det knappt finns kläder till alla. Det brukar säga att vågen är bara en siffra eller att storlek inte spelar någon roll. Men det måste det ju göra om det inte finns kläder för alla. Så samhället menar då att människor som är lite större få gå utan kläder, dra in med magen eller börja gå nej i vikt. NEJ! Det känns som att det ska finnas regler hur folk ska vara. I min värld och i nog många andras så finns det inte ens på världskartan att man ska behöva göra det för att bli accepterad. Alla ska få vara som dem är och inte behöva vara som alla andra. Det är inte meningen att alla se likadana ut.

Jag har fått hört hela min uppväxt: men Fanny ska du inte minska med godis och gå och träna istället eller liknade grejer. Att märka att sina klasskompisar står och mäter sina kroppar, vem som är tjockast. Sedan så tittar man och ser att ingen av dem är inte ens överviktiga eller mulliga. Man tittar oftast på sig själv och blir besviken. På att man ser ut som man ser ut, för att man just inte ser ut som dem andra. Jag är SÅ sjukt trött på att höra alla normer. När människor som inte ens är överviktiga eller mulliga kommer och säger: jag är tjock, jag måste gå ner i vikt. Jag blir så trött. Hur människor ska se ut eller hur dem vill vara. Ska var upp till den personen som lever nu lite "större". Vart är samhället och Sverige på väg? Som jag ser det, så finns det bara vissa storlekar eller vissa normer för samhället och Sverige. Men jag säger bara fuck normer, för jag är så trött, irriterad och ledsen på dagen samhälle men all dess normer!

Alla ska få vara som dem är och kunna bli accepterad för det. Att kunna gå in i en klädbutik eller omklädningsrum utan att bli utstirrad eller höra viskningar "ska hon verkligen ha den här". Om du kanske tar lite extra mat i skola för att det var gott och inte få massa människor som tittar på dig och säger saker till varandra om dig. Nej För vissa människor även en viss del mig är det här bara vardagsmat att behöva känna just det, höra dem orden och tänka just det att man inte alls. du kan inte behöva vara utsatt ut av någon slags kränkning för hur du ser ut. För att du inte är som normerna så behöver det inte betyda att inte du är en helt underbar människa. Du ska göra det du vill och inget annat. Håll huvudet högt och tänk att du duger som du är och att INGEN annan har något annan och säga! För du är du och ingen kan leva ditt och ska inte förändra ditt liv utan det ska du göra om du vill det och inte för att någon är så dum som lägger en dum kommentar eller kollar snett. Normer hit och normer dit fuck dom och var det dig själv, för att du ska duga precis dom du är!💘 #spridbarakärlek #nohate #fucknormer

Likes

Comments

Hejsan alla läsare hoppas allt är bra med er. Själv är jag sjuk. Det här inlägget skulle egentligen gått upp För två dagar sedan. Men det blev aldrig så och igår var jag ute på ggn och satte upp reklam. Jag vill verkligen säga tack till alla som skrev grattis och alla som var med mig under dagen. Min födelsedag var sjukt rolig och nu är det bara 1år kvar till 18.. hu vad jag börjar bli gammal!

Hoppas ni gillar det här inlägget och bilder. Så ses vi i nästa inlägg.💘

Mina bilder kommer ifrån min kamera Canon 1100D✨

Likes

Comments

Hej alla läsare hoppas allt är bra med er. För mig är det lite upp och ner. Men ska nog bli bättre. Men idag som ni läser på titeln så har jag frågat mina snapchat kompisar om dem skulle vilja skicka några frågor. Och det har jag också fått. Så här får ni läsa lite frågor och svar.

1. Hur många har du kysst? kanske 12st. Men är osäker.

2.Vilka är dina närmaste vänner? Isabelle, Johanna, Malin, Elin. Dem som vet mest om mig och dem jag skulle kunna berätta allt för.

3.Har du någon du någon crush på någon? Japp det har jag.

4. Bästa dagen som har hänt i år? Bästa du har gjort i ditt liv? Det är två frågor som går ihop. Det skulle jag säga är rix fm i Jönköping, åkte till skåne eller Tubecon i Västerås. Båda kan ni läsa på min blogg.

5. Stockholm eller Uppsala? Stockholm.

6.Vad är det för speciellt med Apollo 5 för dig? Dem är som bröder och att man kan parat med dem om mycket även fast dem kanske inte känner dig så jättebra. Men för mig är dem en stor del för att kunna må bra.

7. Berätta om en rolig upplevelse: Det var när jag och en kompis var med ett par snygga killar då min kompis säger: Fanny du har ett kryp på dig och jag skriker till. Killarna bara garvar och mig kompis säger att hon skämtade.

8. Varför valde du och gå in Barn och fritid? För att jag älskar att vara ch arbeta med barn. Hur dem utvecklas och att man kan få ett barn att tro på sig själv. Att hur det än ser ut hemma och ska den må bra när den leker. För mig så är att förändra barns utveckling, att veta att man kan göra att ett barn må bra på sin tid som barn bara för att just jag var där.

Tack verkligen alla som skickade in frågor. Hoppas vi ses i nästa inlägg💘

Likes

Comments

Bilder kommer ifrån min kamera Canon 1100D✨

Likes

Comments

Hej alla läsare! Hoppas allt är bra med er, även fast det kanske är mycket plugg. Håll ut, det är snart lov! För mig är det helt okej. Har bara haft sjukt otur idag och mullig dag.

Idag börjar allt med att jag gå upp allt för sent och möts av mamma som har försovit sig. Men fixade mina mackor och gick till min vän. När vi kommer fram till skolan så börjar och skriver ut till min och Johannas presentation idag. Den handlade om sekelskiftet. Jag tycker själv inte gick bra eftersom att våran lärare inte gav oss mer tid. Men ändå klagade för det vi hade gjort.

Jag har även pratat med vårdcentral om min fot och jag ska på rönken förmodligen någon den här veckan. Jag har skadat mig på fotbollen sedan har det bara blivit sämre och sämre. Efter att jag hade varit i skolan halva dagen så möte jag upp min syster och vi gick till tandläkaren för att hon skulle fixa sin tand. Så då blev mitt humör mycket bättre. Sedan har vi fixat mitt rum. Men till en början så köpte vi fel ben till sängen och fick inte lämna tillbaka, så det var bara att köpa nya. Så det har blivit sjukt mysigt.

Nu så känner jag bara att jag ska ta det lugnt. Men kom ihåg även fast du själv har en dålig dag så kan du göra ens annan dag. Håll huvudet högt för att du är grym som du är. Håll humöret uppe för det förtjänar du. Vet att det kan komma mot gångar. Men när du har passerat dem så har du ett helt liv framför dig. Det är inte så att livet är perfekt men det viktigaste är att göra det bästa av situationen. 

Sorry för lite bilder, Men lovar att det kommer mer i helgen. Hoppas vi ses i nästa inlägg och ta hand om varandra., ingen ska behöva vara själv om den inte vill. Sprid kärlek💘. #nohate #spridkärlek #duärvärdefull 

Bilderna kommer ifrån idag med min kamera Canon 1100D✨

Likes

Comments

Hej alla läsare. Hoppas allt är bra med er. Med mig är det lite ont i huvudet och trött men annars bra.

Idag gick jag upp vid 6 och fixade macka som jag kunde ta med mg till skolan. Jag packade även ner min kamera för att det skulle vara fina bilder idag. Men jag kände att jag skulle inte vilja sätta en kamera framför mina vänner. Visst om dem vill vara med vilket tex Malin vill. Visst att det är fler som vill vara med så känns det inte bekvämt. Fick en bild på Malin och Johanna idag som jag hänger med mest.

Men vi har haft barn lärande och utveckling då vi skulle gör att grupparbete på lektion. Vilket jag inte tyckte gick jättebra för att fick skit av läraren fast jag inte har gjort något. Efter så hade vi lunch då vi fick ugnspannkaka. Det var gott! Jag gick med Emilia ifrån matsalen och hon frågade mig om jag kunde ta en bild på henne så den kommer också med.

När vi kom tillbaka till skolan så hade vi hälsa. Då vi pratade mycket om hjärt och lungräddning. Trodde att jag kunde det, men kändes ändå som att jag lärde mig hela tiden något nytt.

Efter skolan så åkte jag hem och la mig direkt på sägen för hade så sjukt ont i huvudet. Sedan så åkte jag, Linnea och Leif till Biltema, Coop och Max. För att vi skulle ha hem lite grejer. På Biltema så möte jag min gamla lärare, önskar att jag kunde ha han igen..

Sedan så spelade vi lite kort, sedan har jag tagit det lugnt resten tills nu. Hoppas ni gillade inlägget och att vi ses i nästa 💘

Bilderna är fotade med min kamera Canon 1100D✨

Likes

Comments

Hej alla läsare. Hoppas allt är bra med er, kanske lite söndagsångest? Om ni har det så har ni samma som jag. Det har varit en hel underbar dag med mycket vänner men att tänka att det är skola imorgon är jobbigt. En skolvecka som kommer vara lite tuff, för det känns som att jag ligger så mycket efter en vad dem andra i min klass gör.

Idag började dagen med att min syster bjöd på frallor och oboy. Det var så gott med oboy, har inte druckit det på länge. Sedan så bestämde jag och Malin att vi skulle gå en lite promenad. Så vi gick förbi hamnen, kärleksporten och Almedalen, på stan och hem. Det blev lite bilder ifrån alla ställen,

Men vid Almedalen så stannade vi för att chilla och prata med ankorna. Då ankorna tog omväg för att inte träffa Malin och då utbrister hon: bara för att ankjävlarna inte gillar mig, ankmästaren.. HAHA och gud vad vi skrattade för det. Det var en en sån mysig promenad, alltid när jag och Malin går. Så blir det en avkoppling och vi kan prata om allt och det inte blir fel.

När jag kom hem så var det nästa direkt dags för att gå på innebandy träning. Nej jag tränar inte innebandy. Men 3 av mina vänner gör det. Så skulle ta lite kort på när dem tränade. Hahha gick inte jättebra men det gick sådär/funkar. Jag och min kompis Johanna gick lite tidigare för att hon hade migrän. På vägen hem så gick vi förbi affären och handlade lite mat.

Sedan när jag kom så gjorde jag mat. Det var sjukt gott! När vi hade ätit färdigt så gick jag in i mitt rum och skulle skriva det här inlägget. Hoppas verkligen att ni gillar bilderna från Visby och att vi ses i nästa inlägg💘

​Bilderna kommer ifrån min kamera Canon 1100D✨

Likes

Comments

Hej alla läsare. Hoppas allt är bra med er. Med mig är det blandade känslor inför hur jag ska vara emot vissa personer. Ta det verkligen inte fel, det är sjukt svårt att sätta sig in i min situation också. Men jag ska försöka.

Idag är det ju inte vilken dag som helst utan det är min mammas födelsedag. Det har varit lite upp och ner. Mycket onödiga kommentarer och stress. Allt började med att jag fixade lite frukost till mamma eftersom att det är just mammas dag. Så käkade vi lite frulle tillsammans. Sedan var det dags att gå in i duschen fixa sig och åka till Jempa (en väldigt bra vän till oss, nästan som en syster). Hemma oss Jempa skulle vi fira både mamma och Jempa som fyllde den 10 okt. 

När vi kom fram så hade hon fixat lite käk, vilket blev någon kycklingröra i tunnbröd och in i ugnen med ost uppe på. Vi fick lite sallad till, efterrätt blev det lite kakor och läsk. Sedan så körde vi lite uno, det var mysigt att alla var samlade. Jag, Linnea (syster), Leif (pappa) bestämde oss sedan för att åka till affären för att handla "lite. Det blev så mycket mer än vad vi hade tänkt oss. Av alla grejer vi köpte så köpte jag två...haha.

Till kvällsmat blev det lite tacos. MUMS!! Sedan så skulle vi testa något nytt spel som hete - 3ord. Då skulle man te komma på 3 maträtter på 5 sek. Så tiden drog ut så sjukt mycket.. Vet att jag har en galen familjen, men älskar den.

Men hoppas att ni gillade det här inlägget och det nya kvalitén på bilder så ses vi i nästa inlägg 💘

​Bilderna kommer från den nya kameran Canon EOS 1100D✨

Likes

Comments