Header

Me too..
If all the women who have been sexually harassed or assaulted wrote "Me too" as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem. #metoo


Åh jag blir så arg för jag har så mycket att skriva men ändå inte. Att växa upp som tjej är det svåraste jag någonsin gjort. Att ha former, ett utseende som sticker ut, att inte kunna gå i tights om man vill. Att helt enkelt inte kunna gå klädd i vafan man vill..

Jag tycker världen är upp och ner. Och jag vet inte varför. Vi tjejer är dock också väldigt snabba med att kalla varandra för hora, slampa , billig och andra skällsord.

Är det något vi kommit på själva eller har männen tagit över vår hjärna med deras ord?! Alltså hur många ggr har man inte hört ordet hora, samtidigt så vet man att det är väldigt få människor som jobbar som det. Och dem som gör kanske är deras ända sätt att överleva, och hade dem fått välja, tror jag inte dem sålt sin kropp för pengar om dem hade andra valmöjligheter.

Men på något sätt har vi kvinnor blivit horor för vi har sex, för att vi framhäver våran kropp & våra former. Då är vi horor helt plötsligt.?

Vissa männ verkar på riktigt tro att kvinnan bara var gjord för tillfredställa mannen.

Jag tycker vi kvinnor idag som står upp för oss själva, visar vem vi är, har på oss vad vi vill är så starka! Powerwomen är vi allihopa!

Jag har ständigt varit i bråk med killar som tror dem kan spotta på oss, behandla oss som skit, se ner på oss kvinnor.

Något annat jag verkligen INTE klarar av, är när männ/killar från andra länder kommer till Sverige och ser ner på oss här pga deras kvinnosyn i DERAS länder. Till alla er vill jag bara säga ; Detta är vårt land, detta är ett land som är relativt jämdställt, där män kan älska män, och kvinnor kan älska kvinnor, där homosexuallitet inte längre anses vara en sjukdom, där kvinnor har rösträtt, där kvinnor också kan lyckas och slå igenom, detta är ett land som kämpat sig igenom kvinnliga rättigheter. Detta är ett land som räddat ert liv, där vi tagit in er i säkerhet när ni flytt från era länder i krig. Att ni tackar oss genom att våldta våra kvinnor, är bortom ord.

För att inte bli missuppfattad så vill jag pointera att det inte bara är folk från utlandet som gör övergrep, och det är absolut Inte det jag menar, utan jag talar för alla. Men jag har varit med om att bli kallad saker och skådat så många gånger, svenska tjejer blir behandlade dåligt av utländska killar och jag tycker inte det är rätt, för att dem har en viss religion som vi inte har. För att vi är uppfostrade på olika sätt. Det gör inte oss till en hora för att vi dricker alkohol eller går i klänning. Att vi sminkar oss. Det ska inte ge någon som helst rätten till att tro någonting.

Det jag menar är att här i Sverige har vi verkligen kämpat så mycket för att komma dit vi är i dag, så snälla snälla, genom att vi räddar er hit , fortsätt inte att sprid budskapet om att kvinnan skulle vara mindre värd än mannen, eller den religion som så skulle säga att hon är. Ta istället efter våra samhällsnormer och förstärk din kvinna. Se upp till kvinnor och i sin tur ser vi kvinnor upp till er män. Kämpa istället för ett respekterat, mångkulturellt och rättvist samhälle. Så gör vi alla världen till en bättre plats. Ingen kan göra allt men vi alla kan göra något.

Sen tror jag inte att någon föds till våldtäcksman eller kvinnoförtryckare, och jag tycker synd om dem som i sin tur blir uppfostrade av sina föräldrar att behandla och se på kvinnor på ett visst sätt. Det är så FEL.

Sverige är ett helt fantastiskt land. Jag är så stolt att vara svensk och att vi har den frihet vi idag har.

Sen tycker jag kvinnor från andra länder som inte har det lika bra ställt som oss är otroligt STARKA. Jag önskar att kvinnor i andra länder kunde ha det så bra som vi har det här i Sverige. Att vilken kvinna som helst kan växa upp med valmöjligheterna så kunna bli läkare, om hon vill det. Skådespelare, entreprenör, you name it. Att kunna följa sina drömmar och leva sitt liv till fullo utan några som helst hinder. Tyvärr ser världen inte ut så.

I nio månader går vi runt med ett foster i vår kropp som vi sedan föder ut och ger ett liv. Så otroligt fint & vackert. Det är både män och kvinnor, vi är värda precis lika mycket.

Till alla er tjejer som för höra att ni är värdelösa, fula och otillräckliga. Ni är mer än tillräckliga. Till alla er som blir slagna av era män. Ni förtjänar inte det, och det är aldrig er det är fel på. Aldrig någonsin.

Jag älskar att vi tjejer börjat som sporter som boxning, självförsvar osv.

För vet ni vad?

Om det skulle bli någon ”nästa gång” jag är med om ett övergrepp, då kommer jag slå tillbaka. För alla oss kvinnor. Jag kommer försöka att inte vara rädd längre. Att känna att någon annan gjort min kropp smutsig. Att ligga i en säng på kvinnokliniken mitt i natten för någon bestämde sig att ha sex med mig mot min egna vilja.

Och sist men inte minst, till alla underbara killar jag känner som tror på oss tjejer och behandlar oss som GULD. Som öppnar dörren för oss, förstår oss, stöttar oss, hämtar oss mitt i natten, alltid ställer upp. Ni ska ha ett varmt tack. Ni gör världen till en ljusare och bättre plats. Ni bidrar till att våra framtida döttrar kanske inte behöver vara lika rädda. Längre. TACK ♡


#meetoo #ifightback!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej finisar!

Idag är min ENDA lediga dag denna veckan. Vilket såklart måste tas vara på till 100%

Först brunch på Gustav Adolfs café (favorit!!) & sedan shopping, nu tar jag det lugnt och snart tänkte jag ta en kvällspromenad medans jag väntar in mitt hjärta.

Jag älskar hösten och mår oftast väldigt bra vid denna period.

Det var ungefär vid denna tidpunkten förra året jag kände att jag verkligen hittade mig själv, trotts många motgångar & uppförsbackar har livet nästan bara blivit bättre & bättre sen dess! 💫✨

För exakt ett år sen i Sthlm !

Och snart har jag bloggat i ett år! 😳

Likes

Comments

Likes

Comments


Min lördag började med att jag gick upp och träna, sen mötte jag Alexandra på en fika i stan och sen hade jag, Zara och Nicole myskväll hos Zara. Vi skulle egentligen ut, men desto senare klockan blev , så blev vi mer sugna på att bara vina, snacka, äta och kolla på Harrypotter som gick på tv haha. Blev såklart inringd till jobb imrn med, plus att det öste ner ute. Så vi hade en sån himla mysig och bra kväll. Älskar att ha myskvällar på hösten med sina vänner! Känns verkligen som det är det hösten är till för!

Pratade om allt mellan himmel och jord, dog verkligen av skratt ett flertal gånger. Vilket jag verkligen behövde! .

Hoppas er lördag var minst lika fin! ❤️🌟

Likes

Comments

Måndag = ny bukett blommor, färskt kaffe och godaste smoothien på banan, blåbär, mild youghurt, mjölk & is.

Nu väntar gymmet och vid 15 väntar jobb. Hoppas ni har en fin dag trotts detta hemska väder.. 🌸


Likes

Comments

Äntligen är dessa älsklingar mina💙💙💙

Likes

Comments