Kex botten:

175 g kex (glutenfria digestiv kakor)

50 g mjukt smör

Fyllning:

5 gelatinblad

3 ägg vitor

¾ socker

2 dl grädde

200 g färskost

2 msk mjölk

1-2 dl kinuski ( jag använder mej av en tjockglutenfri kräm)

- Tunna päronskivor till serveringen


1. Jag börjar med att sätta ugnen på 200 grader. Sedan mixar jag samman kex och smör i en matberedare. Blandningen trycker jag ut i en form med löstagbara kant. Sedan gräddas den ca. 8-10 min.

Gelatinbladen sätts i en bunke med vatten var de får vara en stund. Äggvitorna vispas fluffigt och socker tillsätts under vispning. Grädden och mjuka färskosten rörs ihop. Gelatinbladen tas bort från vattenbadet sedan sätts de ner i den varma mjölken, rör om så att de löses. Gelatinblandningen hälls i ostblandningen medan man vispar blandningen väl. Till näst rörs marängen och kinuskin ner i blandningen. Den färdiga fyllningen hälls sedan över bottnet som redan har kallnat. Kakan är redo att ätas om ca. 6 h när fyllningen stelnat.


n

Likes

Comments