Jag vet att jag har glömt / inte hunnit blogga så mycket denna vecka som jag kanske hade önskat, men efter en helg som denna vill jag iallafall skriva ner några rader.

Fredagen började med matteprov, hur det gick har jag ingen aning men bra kändes det. Efter skolan fixade jag några saker i stan, städade mitt rum och satte mig vid pianot, något jag inte gjort på väldigt länge. Mot kvällen kom min morbror och hans fru till oss för att äta middag och fira att både jag och Filip fyllt år. Efter det plockade Kim upp mig och så åkte vi till Arken för en trevlig avslutning på kvällen.

På lördagsmorgonen bestämde jag och Kim oss för att åka ut till deras villa över dagen. En sväng till affären, till hans morföräldrar och sedan ut i skärgården. Vi fiskade, lagade mat, myste och läste Kalle Anka. Efter flera fullspäckade veckor var det otroligt skönt att få slappna av och bara umgås utan att behöva stressa över något. Slutligen bestämde vi oss för att sova över där och på morgonen fick vi en välbehövlig sovmorgon. Idag har vi varit till Kuni på dansuppvisning/vårfest med mina och Emmis dansgrupper och så har vi haft släktkalas för Filip och kusin Sara hemma hos oss. Hemmagjorda hamburgare och glass blev det denna gång! Mot kvällen kände jag för att dra ut på en åktur i min nytvättade bil, så jag plockade upp Juho och körde till Emmis en sväng i solskenet.

Som ni förstår har jag haft en superbra och utvilande helg, så nu är jag redo att ta tag i den sista skolveckan och allt vad den har att erbjuda!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu när jag har blivit 18 och fått bilkortet känns det lite dumt att ha en moped ståendes här hemma i garaget och jag har tagit beslutet att nu är det dags att sälja bort min Vespa LX50.

Hon har hängt med mig genom vått och torrt, regn och snö, men alltid har möjligheten att äga en mopo varit en lättnad i vardagen. Eftersom vi ändå bor relativt nära stan och allt annat har den endast blivit körd med 2 850km, vilket jag nu i efterhand är väldigt förvånad över. Jag är alltså den första ägaren och årsmodellen är 2013. Mopeden har inga skråmor och sitsen är i toppskick. Jag minns att jag valde den svara bara för att den hade ljus sits och ack så nöjd jag har varit med det!

Nåväl, om ni känner någon som skulle vara intresserad av att ta över eller själva skulle behöva en smidig moped: ta kontakt med mig via mobil: 0503810628 eller mail fanny.kesti@gmail.com

Likes

Comments

Den första saken på min tacksamhetslista, eller vad ni nu vill kalla det, är saker som vi tar för givet, men som på andra ställen inte alls är lika självklara: mat och vatten, tak över huvudet och frihet. Jag har ett kylskåp med mat och en mataffär jag kan handla de livsmedel jag behöver, istället för att behöva odla allt där hemma och oroas över att till exempel skörden slår fel. Vattnet i kranen är rent och drickbart och vårt hus är ett skyddat ställe som står emot väder och vind. Jag har frihet att utöva den religion jag vill, säga det jag vill och träffa vem jag vill, så länge jag inte skadar någon annan. Alla människor har inte detta och för att jag har det är jag otroligt tacksam för att jag föddes just i ett demokratisk välfärdssamhälle.

Jag hittade denna bild för väldigt länge sedan, men tänkte att den kanske skulle passa in bra i det här sammanhanget.

Likes

Comments

Ni vet vad man brukar säga om kvicksand: desto mer du kämpar emot desto längre ner dras du. Lite så känns mitt liv just nu.

Skolan känns under kontroll, sitsen på onsdag känns under kontroll, provveckan känns inte så jobbig och mycket annat är förstås också bra. Men sen börjar problemen dyka upp i vardagen och då utmaningarna börjar hopa sig, känns det lätt som att inget vill som man skulle vilja. Jag tänker inte gå in på några detaljer, för ett flertal av händelserna är väldigt personliga, inte så att jag inte skulle vilja prata om det öppet och så, men ändå. Men nu känner jag att all denna negativitet håller på att ta kål på mig, så idag bestämde jag mig för att försöka se saker och ting från den ljusa sidan. För att dela med mig av min positivitet till er läsare tänkte jag varje dag skriva om en sak som jag är tacksam för eller lycklig över i mitt liv. För när sanningen ska fram, så har jag ju det bra ställt, egentligen.

Likes

Comments

Idag insåg jag att jag har tolv skoldagar kvar och så är det sommarlov!? Vid en första tillbakablick känns det som att det var någon vecka sedan vi kom tillbaka från jullovet, men sen inser man att jag har hunnit med både äldstes, flera resor och en hel del annat denna vår. Mycket har jag också lärt mig, fått uppleva och inte minst fått dela med mig av. För att de fem senaste månaderna inte ska falla i glömska, för det har varit fem otroligt bra månader i mitt liv, så funderar jag på att knåpa ihop ett inlägg med en liten översikt vad jag har gjort såhär långt in på 2017. Jag menar snart tar 98orna studenten, sen jobbar jag hela sommaren och till hösten blir vi äldst i huset och allt vad det nu innebär. Idag hade vi möte med Ulla om det kommande ABI-året, men det känns ju så himla avlägset på nåt vis...

Nåväl, kanske man skulle ta tag i allt som ska lämnas in innan sommarlovet, innan man tar semester på riktigt.

Tre bilder som sammanfattar sommar för mig

Likes

Comments

Ni har säkert hört låten som spelats ett bra tag på radion och jag har alltid skrattat åt att jag inte skulle behöva göra det eftersom jag redan är blond. Men nu om inte tidigare, så är jag officiellt blond.

Jag fick höra så sent som igår att Emmi behövde en kund tills idag och jag bestämde mig för att det nu var dags att fixa till håret en gång för alla. En del har kanske hört talas om att jag klippte håret på gatan i Paris, så nu var det bara färgen som behövdes fräschas upp. På före-bilden ser mitt hår väldigt mörkt ut mot vad det är i verkligheten, men på efter-bilden ser ni att håret har blivit väldigt mycket ljusare. Vi började med att bleka hela håret och efter det lade Emmi i en askblond-pärlemor toning för att minska på det gula i håret.

Jag är supernöjd och rekommenderar verkligen att besöka Emmi nu när hon är på praktik! Tusen tack!

Likes

Comments

Salut!

För tillfället sitter vi i terminalen vid Paris flygfält och har just checkat in och gått igenom säkerhetskontrollen. Vi har haft en underbar vecka i Paris utan desto större missöden. Visst, det har varit extra mycket poliser i farten och en del demonstrationer och så, men något större har vi inte varit med om. Man märker hur stor en stad är då det händer något i ena delen och man själv inte ens hör om saken förens om en dag eller så... Vädret har också varit på topp nästan hela tiden. Själv tycker jag det är ganska skönt när det växlar mellan stekhett och lite regn, men samtidigt blir det svårt att packa. Skönt vårväder och så slapp vi ju det värsta vintervädret där hemma. Fotograferat och filmat har jag gjort men denna gång inte med lika mycket måste på mig själv, vilket jag tycker har varit så skönt. En vlog blir det antagligen, men jag håller fortfarande på med Umeå-vloggen, så det blir i ett senare skede.

Visst, det ska bli så skönt att komma hem, men samtidigt väntar en hel hög med skolarbete, jobbgrejer och annat planeras som ska göras, för nu är det bara 29 dagar kvar tills sommarlov!

Likes

Comments

När det gäller det här med att bli myndig över en natt känner jag mig väldigt kluven. Å ena sidan känns det ganska häftigt att få en massa rättigheter och samhällets bekräftelse bara över en natt. Å andra sidan så är allt detta bara i pappren. Jag menar, jag får rösträtt, jag ska fixa egna bankkoder, jag har rätt att få körkort, jag kan handla alkohol upp till en viss procent och så många många fler saker. Samtidigt känner jag mig yngre just idag än jag någonsin känt mej under de senaste tre åren. Varför? Jo för att från och med idag förväntas det att jag ska klara av dessa saker, men just nu känns det som att jag inte har någon koll. Jag menar hur gör jag med allt!? Kan jag själv avgöra när jag är för sjuk för att anmäla sjukfrånvaro på Wilma? Men sen när jag inser att jag faktiskt kan gå och sätta mig på en uteservering utan att bli bortkörd efter klockan åtta, då är det nog väldigt skönt att vara 18!

Likes

Comments

Jag har ju tidigare skrivit om min eländiga hosta i detta inlägg och nu tänkte jag uppdatera er lite om vad som händer...

Knappt några förbättringar har skett sedan det senaste inlägget, men å andra sidan har jag lärt mig att dricka te. Man ska ju se det från den ljusa sidan, men när det känns som att man skulle hosta upp lungorna eller att man är påväg att kräkas, är det ganska svårt att tänka positivt. Tipsen om att äta honung och och dricka mycket vatten hjälpte för stunden. Halsen var inte lika irriterad och attackerna kom lite glesare än tidigare. Däremot slutade det att hjälpa direkt jag slutade med honungen, för jag kan inte gå runt med en honungsburk i skolan och sleva i mig som självaste Nalle Puh...

När det gäller ingefäran har den mest hjälpt mot min täppta näsa som kom en par dagar efter det första inlägget, men mot hostan har den inte haft någon verkan. Dock skulle jag vilja påstå att morötterna har hjälpt lite, men sen har jag ju inte ätit överdrivet med morötter heller. Kanske är det bara allmänt bra för kroppen att äta olika typer av grönsaker och rotsaker, så jag fortsätter väl med det!

Angående teet så har jag druckit mer te under de sju senaste dagarna än vad jag har gjort i hela mitt liv. Och jag som aldrig skulle börja dricka te... Nåväl, man blir ju varm i kroppen, halsen blir len och faktiskt så har det lugnat ner min hosta aningen. Dock skulle jag vilja påstå att varma sockor, mycket sömn och minimal ansträngning är det som hjälper allra bäst mot både hosta och förkylningen.

Så om man skulle se detta som ett delmål eller så: hostan är inte lika frekvent, men när det väl kommer en attack så vill nog ingen vara nära en. Tipsen har hjälpt att lindra, men inte att bota, så ni får gärna tipsa i kommentarerna nedan!

Likes

Comments