När det gäller det här med att bli myndig över en natt känner jag mig väldigt kluven. Å ena sidan känns det ganska häftigt att få en massa rättigheter och samhällets bekräftelse bara över en natt. Å andra sidan så är allt detta bara i pappren. Jag menar, jag får rösträtt, jag ska fixa egna bankkoder, jag har rätt att få körkort, jag kan handla alkohol upp till en viss procent och så många många fler saker. Samtidigt känner jag mig yngre just idag än jag någonsin känt mej under de senaste tre åren. Varför? Jo för att från och med idag förväntas det att jag ska klara av dessa saker, men just nu känns det som att jag inte har någon koll. Jag menar hur gör jag med allt!? Kan jag själv avgöra när jag är för sjuk för att anmäla sjukfrånvaro på Wilma? Men sen när jag inser att jag faktiskt kan gå och sätta mig på en uteservering utan att bli bortkörd efter klockan åtta, då är det nog väldigt skönt att vara 18!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag har ju tidigare skrivit om min eländiga hosta i detta inlägg och nu tänkte jag uppdatera er lite om vad som händer...

Knappt några förbättringar har skett sedan det senaste inlägget, men å andra sidan har jag lärt mig att dricka te. Man ska ju se det från den ljusa sidan, men när det känns som att man skulle hosta upp lungorna eller att man är påväg att kräkas, är det ganska svårt att tänka positivt. Tipsen om att äta honung och och dricka mycket vatten hjälpte för stunden. Halsen var inte lika irriterad och attackerna kom lite glesare än tidigare. Däremot slutade det att hjälpa direkt jag slutade med honungen, för jag kan inte gå runt med en honungsburk i skolan och sleva i mig som självaste Nalle Puh...

När det gäller ingefäran har den mest hjälpt mot min täppta näsa som kom en par dagar efter det första inlägget, men mot hostan har den inte haft någon verkan. Dock skulle jag vilja påstå att morötterna har hjälpt lite, men sen har jag ju inte ätit överdrivet med morötter heller. Kanske är det bara allmänt bra för kroppen att äta olika typer av grönsaker och rotsaker, så jag fortsätter väl med det!

Angående teet så har jag druckit mer te under de sju senaste dagarna än vad jag har gjort i hela mitt liv. Och jag som aldrig skulle börja dricka te... Nåväl, man blir ju varm i kroppen, halsen blir len och faktiskt så har det lugnat ner min hosta aningen. Dock skulle jag vilja påstå att varma sockor, mycket sömn och minimal ansträngning är det som hjälper allra bäst mot både hosta och förkylningen.

Så om man skulle se detta som ett delmål eller så: hostan är inte lika frekvent, men när det väl kommer en attack så vill nog ingen vara nära en. Tipsen har hjälpt att lindra, men inte att bota, så ni får gärna tipsa i kommentarerna nedan!

Likes

Comments

En sak har jag märkt den senaste veckan och det är att jag har noll aning om vad jag vill ha i födelsedagspresent. Jag har länge funderat på att köpa en stabilizer till kameran/gopron så jag hoppas att jag får pengar så att jag kan beställa en. Men sen då? Och av kompisar vill man ju inte få pengar? För mig är det ändå viktigast att gåvan har en tanke bakom. Jag menar hellre får jag en skitsnygg nyckelring där någon har tänkt till och sökt efter en med en sak jag tycker om på, än att jag får dyra presentkort eller smycken... Så nu fixade jag ihop ett litet kollage på saker till hemmet som jag skulle gilla. Nu i efterhand inser jag dock att det inte alls hjälper mina vänner, men jag hade kul när jag sökte upp alla möjliga saker så...

Likes

Comments

Den senaste tiden har jag helt kopplat bort från väldigt många saker och en av dem är bloggen.

Kanske är det faktumet att jag fyller 18 och har både körkort, bankgrejer och kalas att fixa. Kanske är det den uppkommande Paris-resan eller konserten vi hade förra veckan. Kanske är det skolarbetet i och med den nya perioden eller det jag läser på distans. Ingen vet. Förkylningen har förstås tagit musten ur mig, men under påskhelgen har jag vilat, sovit och bara ätit massvis med mat, så nog borde den också ge med sig så småningom. En kul grej som har hänt är att jag ändrade om i mitt rum igår, helt spontant och sjukt nöjd är jag! En del fix finns förstås kvar, men det löser sig! Något annat trevligt är att Kim har blivit jätteintresserad av Castle så nu kollar vi minst ett avsnitt per kväll.

Som ni märker är det mycket på gång och det känns som att varje inlägg handlar om mitt proppfulla program, så i förhoppning om att innehållet ska breddas aningen kommer jag förbereda en del inlägg som kommer laddas upp nu som då.

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag gått runt med en otroligt irriterande och slemmig hosta.

Ni vet sån att man inte ens kan ligga ner eller gå i trappor för att andningsvägarna täpps till och avfyrar världens hostattack. Och när man väl lugnat ner sig lite, så känns det som att det ännu är något litet skräp i luftvägarna och vips, hostar man igen. Så för att bota hostan och minska på alla sura miner jag får under lektionerna, ska jag testa tre olika huskurer emot hostan.

Honung. Tydligen ska en tesked honung med några timmars mellanrum lindra hostan, så imorgon tänker jag gå runt med en flaska honung och skeda i mig lite nu som då.

Morot & ingefära. Senast jag var sjuk fixade jag ihop en smoothie med apelsin och ingefära och redan efter några klunkar kändes det bättre. Eftersom morot är antiseptiskt tänkte jag att en smoothie med morötter, apelsin och ingefära skulle göra susen.

Örtte. Jag har börjat dricka te (ja, när hände det egentligen? och hur!?) Nåja iallafall tänker jag gå vild i mammas te-hylla och hitta det som passar mig bäst.

Hur detta kommer gå och vad som hjälpte bäst får ni en liten uppdatering på inom kort, eller ja när hostan lugnat ner sig. Om just DU har något bra tips eller tricks som du brukar ta till när du har hosta eller annars bara känner dig hängig får du gärna kommentera nedan!

Likes

Comments

Godkväll alla fina läsare som orkar kika in här varje dag! Bloggningen har verkligen inte varit på topp den senaste tiden, men livet har helt enkelt tagit upp allt för mycket av min vakna tid. Kort kan jag berätta att jag under de senaste tio dagarna har skrivit fem prov, varit två varv till Umeå samt jobbat och firat tre födelsedagar. Aprilmånad har alltid varit den mest fullspäckade månaden på hela året och detta år är inget undantag. Den kommande veckan ska jag skriva bilteorin, hålla en konsert, fira Nellies födelsedag och så är det ju påsk dessutom. Och jag som tänkte att nu efter tio dagar fyllda av program kommer jag äntligen få vila lite, men nejnej, en ny period väntar också på mig, så vi får väl se hur bloggandet kommer vara de kommande veckorna.

Idag har jag, Emmi och våra dansflickor uppträtt på en internationell hårgala till denna låt! SÅ BRA FEELIS!

Likes

Comments

Den senaste tiden har det blivit en hel del shopping, men för att lugna mitt dåliga samvete har majoriteten av inköpen varit mat. Dock har jag köpt en del småsaker som jag känt att jag har behövt. Exempelvis köpte jag en klänning och jacka i Belgien, i Haparanda köpte jag nya lakan och nu i Umeå köpte jag en bralette. Men favoritinköpet är ändå doftpinnarna från Zara Home som är ett måste i mitt rum! Nu är det shop-stop som gäller fram tills Paris, men efter det är det jobbajobbajobba för att slippa känna mej totalt pank.
På bilderna ser ni också sänglakanen som jag köpte på IKEA. Trots att ljuset är olika är det samma lakan...

Likes

Comments

Jag är tillbaka i favoritstaden och denna gång har jag med mig nästan hela musikklassen för att hälsa på gänget vid Midgård! Vi har hunnit äta gott och shoppat (de andra har gått vilda inne på Monki med flera). Igårkväll var jag en sväng till polisens hinderbana för ett grymt träningspass och idag hängde jag med Alva och Vendela på ett danspass. Workshopen på Midgård var annorlunda men inspirerande så det tackar vi kulturverket för! Imorgon bär det av till Musikalakademin och universitetet för rundvandringar och annat skoj. Tyvärr har jag inte tagit så många bilder, men filmat har jag gjort i massor, så en vlog får ni nog se då vi kommit hem!
En liten update på livet just nu, för just nu har jag så mycket på gång!

Likes

Comments

Efter två dagar med prov och provläsning bestämde Kim sig för att åka till Umeå för att skriva högskoleprovet och vem tackar nu nej till en weekend på den svenska sidan? Fredag morgon satte vi oss i bilen, körde mot hamnen och dessutom hade vi turen att köra ombord först. Båten var fullproppad med främst unga studeranden som skulle skriva provet, så man såg en hel del bekanta. Väl framme i Umeå åt vi på IKEA för att köra vidare till Midgård för att hälsa på alla. På eftermiddagen strosade vi runt på ICA och körde sedan ut till Tavelsjön för att utforska Umeås närområden. Overkligt vackra landskap låg framför oss och det kändes nästan som om att vi var i Norge. Till middag fixade vi pasta pesto och så kollade vi på ett avsnitt av Castle. Det är galet hur jag har fått Kim att se på en serie med sånt intresse, men bara bra det!

Lördagsförmiddagen spenderades i bilen, där jag låg och läste finska, spelade Candy Crush och rensade kamerarullen på mobilen. Bilderna ovan och nedan är alla tagna med telefonen, för vem orkar egentligen släpa runt en tung kamera med flera olika objektiv, laddare, minneskort och sånt då man kan njuta av tillvaron istället? Vid lunchtid tog jag älskade buss nummer 8 till centrum för att möta upp Petter, Sandra och Kajsa för lunch/fika på Wayne's. Timmarna flög över kaffekoppar och sallader och vi gick vidare till Max eftersom magen började kurra. Så småningom var högskoleprovet över och jag åkte tillbaka upp till universitetet för att hoppa in i bilen och köra iväg mot hamnen. På båten åt vi på buffén och resten av kvällen spelade vi olika spel och kortspel tillsammans med Julle och Wille. En toppen resa helt enkelt med lite annorlunda program än vanligt! Dessutom åker jag tillbaka på onsdag med musikgruppen så det ska bli härligt att tillbringa tid på andra sidan Kvarken.

Likes

Comments

Den senaste tiden har det blivit en hel del seriekopplas för min del och ack så värd jag har varit det. Tyvärr sitter jag ofta och analyserar olika situationer då jag borde göra annat, men sånt är livet. Serierna heter inget mindre än Blindspot och Castle. Den senare har jag nog nämnt tidigare, men den första har jag först nyligen börjat kolla på. Ändå har jag sett ut alla avsnitt som finns att se av Blindspot, så nu väntar jag med iver tills torsdagen då avsnittet har visats i USA. Castle å andra sidan är en serie jag brukar kolla på nu som då, men ändå i rätt ordning. Det bästa med båda serierna är att varje avsnitt handlar om ett eget fall, så man kan kolla bara ett avsnitt och inte lämna helt hängandes. Däremot har båda en bigger picture och en bakgrundshandling som ständigt pågår. Det är också detta som gör att man vill sluka avsnitt efter avsnitt.

Kortfattat handlar Blindspot om en tatuerad kvinna som hittas i en väska vid Times Square och inte minns något. Tatueringarna leder sedan till olika fall som FBI löser. Castle handlar om en polis och en författare som jobbar på mordavdelningen vid New Yorks polisstation och där löser fall tillsammans.

Båda serierna rekommenderas starkt fastän man kanske inte är så jätteintresserad av kriminal eller action serier.

Likes

Comments