Äntligen har jag haft tid att fixa ihop videon från New York. När jag satt och kollade igenom klippen får man ett brett leende på läpparna och ibland är det nästan som att man är tillbaka på gatorna. New York har alltid varit ett av mina drömresmål och att besöka denna stad förra hösten var något av det bästa jag gjort. Så här har ni nu videon från de sista underbara dagarna i the big apple.

Enjoy!

Likes

Comments

Idag var en typ av dag då vintern är som bäst! Vädret var på topp, solen sken och pudersnön yrde. Vi bestämde oss för att fara på en skotertur med Kim och Alex. Underbart var det att glida fram över ängar och fruset vatten, men helt intressant var det att se hur dåligt greppet faktiskt kan bli på isen, eftersom det bara var nysnö ovanpå islagret. Välbehållna kom vi iallafall tillbaka hem, fastän mina fingrar och tår var som isbitar. Fast nåja, det får man väl ta då man fick njuta av så underbara saker som dessa. Dessutom fick jag en liten rundtur av skären. 

Två bilder från dagen då varenda Vasabo var ute på isen...

Likes

Comments

Veckan som belgarna var här var en väldigt intensiv sådan, så jag har valt att korta ner inlägget till de roligaste programpunkterna.

Måndagen inleddes med presentationer och ice-breakers. Eftermiddagen spenderade vi på Wasa Teater och efteråt kom Matias och Charles till oss på middag och "familjekväll" i Kuni med mina dansgrupper. Under tisdagen jobbade vi mycket med projekten, men eftersom Louis fyllde år firade vi honom med tårta. På kvällen åkte vi alla till Öjberget för att åka pulka i kylan.

Onsdagen gick helhjärtat åt projekten, men på kvällen fick vi njuta av en välgörenhetskonsert vid skolan. Innan hade vi samlats ett gäng vid Emmas för att äta tacos och efteråt drog några vidare till Matias. Jag och Nellie spontan uppträdde också. På torsdagen fick belgarna följa med under två vanliga lektioner, men efter lunch bar det av mot studion Midas i Replot och saltkaret i Björkö. Vår lärare Nikke delade även med sig av sina kärlekstips till de som gick längst fram under vandringen. På kvällen träffades alla nere bakom simhallen för att skrinna.

En lång och smått kaotisk vecka var det, men helgen som väntade kom att bli ännu mera fullspäckad, så i väntan på det inlägget...

Likes

Comments

Onsdagar förknippade jag förut med stress, men denna dag var inte en stressonsdag trots mycket program.

Skolan bestod av förhör och dubbelmusik, matten gick riktigt bra och efteråt gick jag och Nellie till vårt stamställe, Sweet Vaasa. En hel del saker fick vi diskuterat och en del planer smiddes också inför de kommande veckorna. Bland annat åker vi till Belgien om 16 dagar, ett besök till Ruka ska planeras och så ska jag vara med på blogg-loppisen vid Bocks den 19 Mars. Efter fikan åkte jag vidare till jobbet, där resten av kvällen spenderades innan Laura hämtade mig för Fifty Shades date. Mera om vad jag tyckte får ni veta i nästa inlägg för nu ska jag ta ut hundarna i snöovädret.

Likes

Comments

Den senaste tiden har jag känt allt för ofta att "jag borde göra detta" eller att "detta borde jag göra". Dessutom känner jag ofta att "jag skulle vilja göra detta" och "detta skulle jag vilja göra". Men allt mer skiljes sig dessa två kategorier åt och jag känner att allt jag gör är "borden" och allt jag inte gör är "viljor". För att förtydliga det hela:

Jag borde:

- repetera inför förhör
- se en musikal
- använda tandtråd oftare
- läsa mer böcker
- städa mitt rum
- skicka in papper till militären
- minska på allvaret i vardagen
- sluta ta på mig för mycket

Jag skulle vilja:

- ha mer tid för musiken
- lära mig att sminka mig
- läsa mer böcker
- ha 30min egentid varje dag
- träffa alla saknade kompisar
- ha en bil
- träna mera
- veta vad jag ska göra efter gymnasiet

Som ni märker är dessa saker väldigt långt ifrån varandra, men sånt är livet. Dock ska jag försöka ta en sak och en dag i taget. Exempelvis måste jag idag läsa på flera förhör och förbereda en presentation, medan jag imorgon bara ska jobba och därför kommer ha mera tid för saker jag vill göra. Dessutom är ju "måstena" saker som bör göras inom en kort tid, medan "viljorna" är mer overall tankar. Nu ska jag lämna detta flummiga inlägg och återgå till allt plugg. Ha en fin tisdag!

en riktigt gammal bild på ett riktigt saknat gäng

Likes

Comments

De tre första dagarna som belgarna var här, alltså fredag lördag och söndag, var målet främst att lära känna varandra. Mötet på flygfältet hade varit fyllt av nervositet men även en hel del leenden. På lördagen bestämde vi oss för att åka in en sväng till stan, turistade lite och tog en fika på Sweet Vaasa. På kvällen kom alla till oss för en välkomstfest fylld med icebreakers och "lärakännavarandra" lekar. Söndagen gick ut på bowling och en middag på Frans & Nicole.

Efter denna helg började folk vara mer bekväma med varandra och många var även taggade på att få fara tillbaka till skolan.

Likes

Comments

Det var den veckan och jag är helt slut. Denna vecka har varit fylld med äventyr, lärdomar och förväntningar. Jag har haft körlektion, teorilektion, vi har påbörjat slutprojektet i skolan, det har varit penkkis och äldstes dans. En tydlig förändring i vardagen är att treorna inte är i skolan och att vi har abi-hörnan. Det är svårt att förstå att vi faktiskt är äldst i skolan! Har även gått förbi vårt gamla ställe "röda sofforna" och ack vad det kändes konstigt att se ettorna sitta där. Själv har jag också insett en hel del under denna vecka, bland annat vad som är värt att satsa på och vad som är värt att lägga ner tid och energi på. Allt som allt en lärorik vecka. Och från och med nästa vecka ska jag försöka samla lite bilder och tankar från Belgienutbytet och så hoppas jag kunna visa upp fantastiska bilder från balen i ishallen!

Nu ska jag fortsätta min slöa söndag och så småningom börja förbereda mig mentalt för att återgå till skolan.

Likes

Comments

Som ni kanske förstår utifrån rubriken har denna onsdag varit väldigt konstig. Vänta, visst är det onsdag? Hjärnan är en röra och flunssan i kroppen avslöjar att jag borde ha vilat mera, så slutkörd är jag. Nåmen, det hjälps inte och för tillfället har jag nattat barnen jag sitter barnvakt åt och fixat undan morgondagens läxor. I och för sig har vi inte så många läxor eftersom jag har haft två musik och en äldstestimme idag. Imorgon är det dessutom penkkis så lektionerna börjar först efter lunchen. På fredag är det äntligen dags för äldstes dans i ishallen och alla är inbjudna till festligheterna som börjar 17:00. Jag är taggad, nervös, utmattad och tacksam på samma gång. Nu tänkte jag ta en powernap innan jag åker hem och tar en skön och välbehövlig sovmorgon!

Denna bild får mig alltid på bättre humör. Love u guys ❤️

Likes

Comments

14 februari. Dagen då folk antingen köper choklad och rosor till sina partners eller sitter hemma och gråter över att de inte har någon "valentine". Eller också en helt vanlig tisdag, vilket det är för min del.

Jag har alltid valt att fira alla hjärtans dag eller vändagen med mina vänner. Ett år åt jag Ben& Jerry's med Eric och Benni, ett år hängde vi hemma hos Fannys med ett gäng från klassen och en gång hade jag och Becca myskväll. I år kommer jag spendera min dag i skolbänken och sedan på teorilektion, så inget fancy med det alltså. Dock har jag alltid haft en liten dröm om att någon skulle uppvakta en med rosor och choklad, bara för att det är så himla cheesy men samtidigt gulligt. Sedan tycker jag att man kan vara snäll och gullig mot varandra (både partner och vänner) oberoende vilken dag på året det är.

Iallafall hoppas jag att ni alla tar vara på era vänner och idag påminner dem om hur mycket ni älskar dem, för ens vänner kommer alltid att vara de viktigaste pelarna i ens liv, oberoende av partners.

Likes

Comments

Salut! Fastän denna dag segat sig fram, har jag lite energi kvar att blogga. För vet ni vad: det är över en vecka sedan jag senast publicerat ett inlägg här på bloggen.

Den största orsaken till detta är: Belgien-utbytet. Vi har haft så mycket program att vi knappt haft tid att besöka toaletten, men ack så kul vi har haft! Jag ångrar inte en sekund att jag sökte till projektet och nu är det mindre än en månad innan vi åker ner dit! Dock har denna måndag varit väldigt tung eftersom vi har missat en del skola och belgarna åkte hem först igår, så nu har jag en del att ta ikapp. Men, även denna måndag fick en guldkant tack vare mina och Emmis underbara dansgrupper, så nu är jag på supergott humör!

Likes

Comments