Header
View tracker

Det börjar ju vara ett tag sedan vi kom hem från New York, men än har jag lite bilder kvar att visa er!

Under den första dagen var vi bara på en snabbvisit när vi skulle röra oss från the UES till the UWS, men dag tre hade vi planerat en heldag i Central Park. Vi gick in i parken från det sydöstra hörnet och tog en sväng via Central Park Zoo. Ni som sett Gossip Girl vet stället där Chuck och Blair gifter sig, där hittade vi ett gäng superduktiga gatumusikanter. Efter att ha lyssnat på dem ett tag gick vi vidare norrut mot den stora dammen och den kända bron The Bow Bridge för att sedan vända söderut igen mot Strawberry Fields. Slutligen stannade vi vid Blair's spot by the pond för att ta några foton för att sedan återvända till 5th Avenue.

Dagen avslutades med massa shopping och slutligen knallade vi tillbaka till hotellet och stupade i säng.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Dagen har inte bestått av så mycket program, vilket enligt mig är superskönt, men hann iallafall på en promenad till hamnen.

Under natten hade det snöat mera, så fick gå i ny fin pudersnö hela vägen till båthamnen. Där satt vi bara på en brygga och njöt av det fina vädret samt fotograferade lite. Uppskattar verkligen iPhones kamera och de redigeringsappar som finns tillgängliga. Man kan ju få hur tråkiga bilder att se ut som några mästerverk! Ikväll står det äntligen pepparkaksbakning på schemat och nu känner jag hur julkänslan blir allt starkare för varje dag.

Nedan kan ni se några bilder från den underbara promenaden under de få soltimmarna som erbjuds såhär norrut.

Likes

Comments

View tracker

Igår var det äntligen dags för mig att få se treornas slutprojekt och för mig var det den första Övis-musikalen någonsin.

Det som var det bästa antar jag var balanseringen mellan uppgifter och roller. Ingen hade en större roll och de flesta var med och spelade under någon låt. Sedan tyckte jag det var skickligt av dem att skapa helt egna koreografier, eftersom jag själv vet att det inte bara är sådär att klämma fram flera danser som alla sen också ska lära sig galant. Karaktärerna och temat var säkra kort, den fulle, det gamla lite snuskiga paret samt den förbjudna kärleken och samarbetsviljan. Jag hade en toppenkväll som var en känslomässig bergochdalbana från tårar till skratt.

Kvällen gjorde mig bara mer peppad på att äntligen sätta igång, för fastän det kommer bli tungt och jobbigt, kommer detta vara något av det roligaste jag gör under hela min gymnasietid. Bilden är lånad från Vasabladets artikel.

Likes

Comments

Nästa helg ska jag ju åka över till andra sidan ankdammen och är sjukt taggad på att träffa alla.

Dock kommer vi inte bara hänga i skolan eller så, utan vi kommer också få uppleva en händelse som krävde att jag införskaffade en sak. Idag på stan med Sofia tänkte jag att det var dags att slå till och är så nöjd. Ni kanske kan urskilja vad det ska föreställa men, mer än såhär tänker jag inte avslöja innan det blir dags. Iallafall är jag så glad att jag äntligen får träffa alla underbara vänner där i Umeå, men hjälp vad tiden ändå har gått fort!

1:a december idag, många julkalendrar har startat, alla prov är utdelade och ikväll ska vi på musikalen "En perfekt katastrof".

Likes

Comments

Idag hade jag äntligen tid att testa denna ansiktsmask som Henrietta talat om på sin blogg. Masken är från maybeauty och med i paketet kom fem masker, en pensel och instruktioner, men man kan själv bestämma mellan olika stora paket.

Hade turen att ta mig hem redan innan klockan blivit tolv, men på grund av det slaskiga vintervädret är ljuset inte det bästa. Dessutom hade jag en liten assistent, så slapp stöka med kameran samtidigt som jag försökte få alltind att fungera. Ett tips är att läsa instruktionerna du får med, INNAN du börjar lägga på masken för då blir det väldigt kladdigt.

En del smått bråkande kommentarer fälldes under processen av personer som tyckte det såg lite knäppt ut och därav denna överlyckliga tjej. Att få det snygg var inte så lägg men jag insåg i efterhand att en påse räcker gott och väl till en hel mask och man får nog dra på ordentligt. Penseln var lite svårhanterlig till en början, men efter en stund fick jag ändå rätt så bra grepp om det. Var försiktig runt ögonbryn och hårfästet för att undslippa onödig smärta när du ska ta av masken.

Timern sattes på 30 min och ett par vloggar senare var jag redo att ta bort masken. Fysiskt ja. Psykiskt hade jag inte ens vågat föreställa mig en sådan smärta, men som Henrietta också nämnde så gjorde det väldigt ont på flera ställen. Dock var det 100% värt det eftersom man hade en så himla skön känsla efteråt och huden, ja den var lenare än en babyrumpa. Som ni kan se på bilderna ovanför var det en hel del som lossnade, men ack vilken känsla.

Detta inlägg var alltså inget samarbete och därav får ni ingen rabattkod heller, men i Henriettas inlägg kan ni få en, så in och läs hennes inlägg! Sammanfattningsvis kan jag säga att det var en rolig, men plågsam process som är värt det i slutändan.

Likes

Comments

Den senaste tiden har jag spenderat väldigt mycket pengar på mat och framför allt ett ställe har fått betjäna mig en hel del de senaste veckorna: Sweet Vaasa.

För mig och Nellie är det en självklarhet att vi far till "sviten" eller "sweeten" som vi kallar det på en sallad innan vi drar vidare och även idag gick vi efter lunchen på en kakbit. Skrev ekonomiprov idag så kände att jag kunde unna mig något lite extra, så tog faktiskt min favorit: Death by chocolateoch kan säga att ja, det är chokladdöden på ett positivt sätt. På bilden nere till höger kan ni se vad det är jag snackar om. Iallafall kom jag mig hem efter en lång och väldigt intressant diskussion och nu står provläsning och ett arbetspass på schemat.

Med dessa bilder vill jag önska er alla en trevlig måndag och så hoppas jag att ni inte blir allt för sugna...

Likes

Comments

Imorse när jag äntligen orkade stiga upp och öppna persiennerna blav jag så otroligt glad för under natten hade det kommit cirka 20cm snö!

Hittills idag har jag hunnit skriva en sammanfattning, halkat runt ute på vägen och riktigt börjat få julfeelis. Ytterligare ska jag hinna läsa en hel del ekonomi, men vi får väl se hur det går då jag lyckades glömma anteckingarna i skolan. Känner att min kropp verkligen är i behov av jullov och allmänt bra decemberfeelis, men det tror jag inte ska bli ett problem bara jag får provveckan överstökad. Gårdagens julöppning gjorde nog att jag började inse att det faktiskt är mindre än en månad tills julafton, Kalle Anka och allt det andra härliga!

Likes

Comments

Idag är det då dags för julöppning i stan och vårt första uppträdande med Brages Lucia och precis som förra året regnar det...

Regnets påverkan på mängden människor gör mig kluven. Dels är det inte lika stor press på oss, för att vi ska prata finska och jag känner mig inte ännu 100% trygg i min finska efter året i Umeå. Dels så kommer en mindre folkmängd också påverka röstningstalet negativt, men då för alla. Jag hoppas mest på att frågorna som kommer ställas till oss inte kommer vara allt för svåra att svara på och att jag inte får hjärnsläpp, utan att jag kan svara med ett självsäkert leende på läpparna.

Är det någon annan som känner igen sig i rädslan att svara fel och har ni några tips på vad jag kan tänka på? Glöm inte att rösta! Bilden är tagen av Linus Lindholm på Vasabladet.

Likes

Comments

Då var det dags igen, den evigt återkommande listan och jag som älskar listor älskar idén i och med att jag har lite bloggtorka för tillfället...

  1. Mitt rum ser bokstavligt talat ut som ett bombnedslag på veckorna, men senast på fredagkväll gör jag en grundlig städning eftersom jag hatar att ha det stökigt i rummet
  2. Jag är djupt förälskad i choklad för tillfället, kanske aningen beroende...
  3. På tal om beroende blir jag det väldigt lätt av olika typer av spel och några som rullat den senaste veckan är Mahjong och Solitaire
  4. Under den gågna veckan har jag blött näsblod fler gånger än jag kan räkna och börjar bli smått orolig vad som händer med min kropp
  5. Jag älskar att kolla på nya saker, exempelvis så kollar jag för tillfället på en kompaktkamera, men när det väl gäller att hitta någon blir jag lätt snål och allt slutar med att jag inte köper något alls
  6. När det gäller att få tyst på ett gäng är det oftast jag som ropar till, men innerst inne hatar jag ledarrollen som jag ofta tar mot min egen vilja
  7. Jag saknar mina underbara vänner i Umeå och räknar ner dagarna tills jag får återse alla, 9.12 - be prepared
  8. Att använda Snapchat går för min del i perioder och för tillfället är jag inne i en väldigt aktiv sådan, så vill ni bli spammade kan ni alltid adda mig @fannyykestii
  9. Jag är jättedålig på att önska mig saker i julklapp. Skulle jag få välja skulle jag bara ge en gåva till varje person jag känner och ta deras glädje som min gåva...
  10. För tillfället är jag ytterst taggad på fest, men samtidigt vill jag bara sova hela helgen

Där, nu har ni lite av mina tankar nerklottrade. Ikväll gäller det somsagt att städa mitt rum och föröska att inte äta allt för mycket choklad...

Likes

Comments

En så här tråkig och regnig dag fylld med prov, presentationer och jobb tänkte jag inte tråka ut er med massa tjat om det, utan istället tänkte jag se tillbaka på en underbar dag i New York, dagen vi besökte Top of the Rock.

Personligen tyckte jag att det var snyggt organiserat eftersom folkmassorna hela tiden forslades mellan olika stationer, så om vi var tvugna att köa så tog det för det mesta bara någon minut. När väl öronen hade återhämtat sig från den över 60 våningar långa hissturen fick man gå runt hur länge som helst och slapp stressa. Tog endast några typiska turistbilder, men mamma har en hel del roliga bilder. Tror jag gör ett inlägg med bara mammas bilder lite senare, för det är en hel del fixas då man ska flytta över bilderna. Tyvärr förstörs bilderna av det dis som låg över staden konstant.

Iallafall rekommenderar jag verkligen detta! Och glöm inte att titta uppåt när du åker i hissen ;)

Likes

Comments