Header

Dessa tre bilder är helt olika, men en sak har de gemensamt. Det är bilder från tre ställen jag hoppas och önskar att jag kommer få uppleva under 2017. Resan till Belgien är bara 50 dagar bort och resan till paris ligger just vid 100 dagar. Men den första bilden ska jag inte avslöja ännu, eftersom flygbiljetterna endast är bokade halvvägs och för att vi ska se vart det slutligen bär av. Men jag håller tummarna på att det blir mitt drömresemål.

Kan ni gissa vart vi planerar åka över jul och nyår?

Likes

Comments

Nu då jag har dragit på mig en så hemsk influensa har jag haft tid att testa på olika typer av smoothies. För hemma hos oss blir det lätt det samma gamla med banan, jordgubbar och blåbär. Igår testade jag en smoothie med jordgubb i basen och en med apelsin i basen, men den viktigaste ingrediensen enligt mig var nog ingefäran. Färsk, riven ingefära, honung och cayenne peppar finns med i båda recepten, men jag valde att skippa pepparn fastän det kanske skulle ha varit en bra boost till min sjuka kropp. Iallafall kände jag mig väldigt pigg efter någon timme, så jag antar att det funkade, men man kan ju aldrig få för mycket av det goda, så idag blir det antagligen en smoothie med blåbär i basen.

Jordgubbssmoothie

  • 2dl jordgubbar
  • 1msk honung
  • 1dl myntablad
  • 1-2tsk riven färsk ingefära
  • (cayennepeppar)

Apelsin smoothie

  • 2 skalade apelsiner
  • 2msk citronsaft
  • 1-2tsk riven färsk ingefära
  • 1msk honung
  • (cayennepeppar)

​bilden är lånad från google

Likes

Comments

blue jeans - flowers - dusty pink - ice cream - makeup - pastells - travel - new year - bestie

Likes

Comments

De flesta har någon gång varit riktigt sjuk. Sådär att man knappt orkar stiga upp ur sängen för att kroppen värker så mycket, känslan av att huvudet skulle explodera vilken sekund som helst och varje kväll känns som ett besök till Sibirien på grund av frossan i kroppen. Jag har varit förkyld ett bra tag, men jag har varken orkat eller haft tid att ta tag i det och bara vila. Så nu så här passande tills skolan började igen, valde kroppen att lägga av totalt och försätta mig i någon typ av zombie-mode. Jag har dock haft underbara besök, fått en Ben&Jerrys och choklad, så om man skulle bli såhär uppassad varje gång en liten förkylning slår till, skulle jag inte tacka nej.

Iallafall tänkte jag meddela att uppdateringen här på bloggen inte kanske kommer vara den bästa inom de närmaste dagarna, för som sagt orkar jag knappt hålla upp ögonen och scrolla på mobilen...

Likes

Comments

Måndag och folk är tillbaka i skolbänken. Instagram och Snapchat svämmar över i trötta bilder med ångest över att återgå till vardagen. Väldigt sällan är man ju redo till 100% efter ett lov, men jag kände mig iallafall redo, men stannade hemma på grund av influensa. Iallafall tänkte jag summera ihop detta jullov, eftersom det för mig har varit en väldigt konstig period, men på ett positivt sätt. Under de senaste två veckorna har jag:

1. Äntligen fått klä julgranen så som jag vill
2. Burit mer smycken och smink än vanligt
3. Träffat personer jag träffar allt för sällan under skolveckorna
4. Besökt Umeå och kört runt i favoritstaden
5. Shoppat med eftertanke
6. Beställt biljett till Brännbollsyran
7. Rensat både Spotifylistor, min kamerarulle på mobilen och bildmappen på datorn
8. Sett på gamla hemmavideon
9. Njutit av vintervädret
10. Kollat 2 av 3 High School Musical filmer tillsammans med Kim

Men framför allt har jag släppt tag om den stress jag hade innan julen och istället tagit hand om mig själv och insett hur viktigt det är att vila ibland.

Likes

Comments

Läste för ett tag sedan Henriettas inlägg HÄR om 8 saker som driver henne till vansinne och kände ju igen mig ett X antal gånger... Tänkte därför fylla på listan lite, eller ändra den eller vad man nu vill kalla det, med en del saker som kan störa mig otroligt mycket. Jag måste ju varna er om att vissa saker kanske är småsaker, men vill påpeka att jag också är medveten om att det är en droppe i havet och ställer därför inte till världens show. Men ibland måste man ju bara få skriva av sig och då känner jag att det är bra med bloggen. So, here we go!

1. Då jag/andra inte kan texten till en låt. Detta är något jag själv väldigt ofta gör. Jag sjunger med i låten för fulla muggar, medan någon annan bara kastar konstiga blickar på en. Jag har till exempel haft en HELT annan uppfattning om texten i "Replay" av Iyaz och jag tror att det finns ganska många versioner av vad Rihanna sjunger i låten "Work".

2. The restless leg syndrome. Iallafall i skolan, då man ska fokusera på en vår uppgift i matte eller försöka koncentrera dig på vad läraren säger och man har tre personer runtomkring dig som skakar i olika takt, men ändå så att det känns som om hela skolan skulle vara i en jordbävnings epicentrum.

3. Då folk inte kan stava enkla ord rätt. Liksom det är inte så svårt att skriva väl. För det är verkligen inte vel, väll eller vell...

4. När kommunikationen inte fungerar. Exempelvis att planerna ändras, men att man inte blir informerad om det och behöver bli smått frustrerad över att ingen verkar bry sig om att man kör åt helt fel håll eller att man ska hämta hämta tre olika personer på tre ställen innan man kommer till slutdestinationen.

5. Då en person anses ha ett perfekt liv och vara perfekt. Let's face it people: Nobody's perfect! Och att få höra att man är perfekt ger en bara större prestationsångest, medan de som inte får höra det skulle hugga av sig sin högra arm för att få höra det.

Likes

Comments

Tidigare i veckan, innan Filip bröt nyckelbenet, kom han instörtandes i mitt rum och utbrast: "Fanny det är jättebra fotoljus där ute, kan inte vi gå ut och fota lite!?". Våra konversationer brukar vanligtvis handla om vem som ska ta ut hundarna på promenad eller om jag har ätit upp den sista yoghurten. Så ni kan ju ana hur chockad jag blev av just den här typen av kommentar. Men önskar lillebror att bli fotograferad och är redo inom tio minuter tackar jag inte nej, så vi tog på oss varma kläder och gick ut i det underbara solskenet. Dock blev det väldigt kallt väldigt fort, så många bilder blev det inte, men nedan får ni iallafall ett litet smakprov.

Likes

Comments

En helt vanlig torsdag, men ändå inte. Dagen då det faktiskt slår mig att livet på riktigt är skört. Att en enda liten sak kan hända och vips så är ingenting som det varit förut. Om man kan säga att det var tur i oturen att dessa två besked inte var i det värsta slaget, vet jag inte. För nog blir skrämd ändå. Man blir chockad, oroad och till sist kommer tårarna. Eller ja, alla kanske inte reagerar så, men jag tror inte jag är ensam om att ha tankar som flyger iväg till "tänk om" och tankar om hur det kunde ha gått i det värsta fallet.

Jag vill bara påminna er alla om att kramas och pussas lite extra med era nära och kära. För vem vet när dagen kommer, den dagen då de rycks bort ur ditt liv. Och ja, man är ju aldrig redo på att mista någon så ta därför vara på varje liten stund du får och visa uppskattning till alla som du bryr dig om.

Skippa hat och skitsnack, var kärleksfull mot de du bryr dig om och gör sånt som du värderar. Lev i nuet!

Likes

Comments

Rubriken säger väl det mesta, men jag känner att jag gärna vill utveckla mina tankar något. De senaste åren har vi rest bort under jul och ofta även nyår. Detta år valde vi att stanna hemma och "bara" ta en tur över till Umeå under mellandagarna. Efter nyåret åkte väldigt många av mina vänner bort och största delen av dem till fjällen. Ni vet den där känslan då snapstory efter snapstory är en stugbild eller en bild tagen i backen och man bara drömmer sig bort. Därför har jag bestämt (ja, jag bestämde mig här nyss) att jag ännu ska till fjällen denna vår. Om det är finska eller svenska eller norska spelar ingen större roll, så länge det finns snö, sol och stughäng.

Brukar ni åka bort under jullovet och har någon ett favoritställe man skulle kunna besöka under sportlovet eller över påsken?

Likes

Comments

I år har jag tänkt att jag ska pröva på något nytt: nämligen att lägga upp en vlog per vecka. Den senaste tiden har jag börjat filma och fotografera mer och mer och jag tänkte att nu då inspirationen flödar mer och mer, så ska man inte slänga bort den. Vloggarna kommer kunna handla om hela min vecka eller bara om en speciell dag. Dock vill jag ju påpeka att jag är väldigt ny med allt detta och kameran som vi filmade med under dagen var ju inte den bästa. But at least I tried and that's what counts!

Likes

Comments