Hallå allihopa! Som bäst sitter jag i Helsingfors på flygfältet och blev därför inspirerad av ett reseinlägg, so here it goes!

Planera en "reseoutfit": Detta innebär alltså inte att du ska ha på dig det snyggaste du har i garderoben, ifall det inte också är ypperligt bekvämt att sitta med i flera timmar. Tänk också på att ha bra skor i och med att du vid flygningar ofta rör dig mellan gater vid mellanlandningar och klackar inte är det skönaste att springa i. Slutligen har vi säkerhetskontrollerna: skippa bälte, massa smycken, spännen osv. Tänk också på att det ska va lätt att ta av sig exempelvis en jacka vid kontrollerna, så du slipper stressa med en söndrig dragkedja eller liknande.

Ta med dig egen mat, snacks (och dricka): På längre flyg får man oftast hämta vatten och saft gratis, men på kortare flyg får du ditt vatten en gång och så är det bra. Det samma gäller med maten och snacksen. Jag brukar alltid köpa nötter och sånt snacks redan hemma för på flygfältet är det så himla dyrt, men vatten köper jag först efter säkerhetskontrollen.

Checka in online eller på en maskin: Själv brukar jag alltid checka in via appen eller flygbolagets hemsida. På så sätt får man garanterat den platsen man vill ha, vilket i mitt fall alltid är A plats så nära vingen som möjligt. När du sen checkar in vid en maskin slipper du köa så väldigt länge och efter att ha fixat taggen är det bara att föra väskan till baggagedroppet. På detta vis får du mera tid på andra sidan!

Besök loungen vid långa byten: Fördelarna med detta är fler än priset du betalar ifall du inte får gå in gratis. Man kan sätta sig ner, utan det otroliga oljudet som finns i en terminal, det finns hela tiden mat, dryck och toalett tillgängligt, vilket gör att du slipper köa till det mesta. Men det bästa av allt är lugnet. Visst folk sitter och pratar, men det är inte samma typ av konstanta kaos. Oftast kan man betala in sig om man inte har ett medlemskap eller tillräckligt högt bonuskort, men det är så värt det!

Håll koll på varifrån och när nästa flyg far: Flygtider, avgångar och gater kan bytas snabbt och ibland far ett flyg tidigare än planerat. Dessutom är det bra att kolla direkt man kommer till flygfältet vart det är man ska, för annars blir det inte trevligt när det står att man får gå ombord på planet och man är på andra sidan av terminalen.

Shoppa i tax-freen på vägen dit: Om man reser utanför EU kan man köpa taxfree, men endast på vägen till sin destination och inte på hemvägen. Så om du ska ha något med dig hem och du vill ha ett billigare pris: köp det redan på resan dit! Detta gör man sällan eftersom man inte vill släpa med sig något över halva världen, men ibland säljer de inte heller vissa varor åt någon som flyger innanför EU.

Märk dina resväskor på något sätt: Det behöver inte vara något stort klistermärke, men exempelvis med ett färgglatt band runtomkring väskan eller något annat kännetecken kan vara bra att ha. Det kan också löna sig att skriva sina kontaktuppgifter på en lapp som oftast finns färdigt på väskorna.

Spara på packningen och tvätta kläderna istället: Packa kläder endast för en vecka, även om du ska vara borta längre. Sedan kan du mixa och matcha olika plagg på olika sätt med olika accessoarer. Försök också att hitta en möjlighet där du kan tvätta kläderna, på detta sätt förlänger du användbarheten ytterligare och sparar på vikten av packningen.

Blir du lätt jetlaggad? Sov på planet, drick mycket vatten och försök anpassa dig till tiden först då du landat och inte innan avfärd. Under längre resor är det också bra att stretcha, promenera och allmänt bara röra på sig under flygningen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag har jag varit ledig och ack vad välbehövligt det var, fastän jag bara varit i jobb fyra dagar...

De fyra senaste jobbdagarna har varit rätt så tuffa. På tisdagen kom det så otroligt mycket folk att vi hade öppet en timme senare, vilket bidrog till en extratimme för alla arbetande. Under dagen hann jag också kolla biljetter, sälja biljetter och rulla massvis med glassbollar, eftersom det hela tiden skapades köer till typ allt i hela parken. Men det gick bra tillslut och kunderna var nöjda, vilket är det viktigaste! Nåväl, idag på min lediga dag hann jag läsa två kapitel, shoppa massvis och öva inför morgondagens uppträdande med Bella och Elin. Efter det gick jag och Elin på sallad på Sweet Vaasa och efter det snurrade vi bara runt i stan. Träffade också Sara och Johanna, så fick höra lite om deras sommar och allmän vad som händer just nu. Så skönt att bara stå och prata med någon i typ en timme utan att samtalsämnena tar slut!

Summasummarum hade jag en underbar dag och när jag kom hem unnade jag mig några avsnitt av "How to get away with murder".

Likes

Comments

Den senaste veckan har jag hunnit med en hel del även om jag har haft en sexdagar lång arbetdperiod.

På måndag och tisdag var det fullrulle på jobbet, fick jobba extra på två olika restauranger så det blev lite längre dagar på grund av det. Väl hemma läste jag bara på studenten och sedan var det sovdags. I onsdags åkte jag och mamma till gymmet för ett kvällspass. Superskönt att avsluta dagen med lite massagestol dessutom! På torsdan tog jag med mig Becca och Bella till Powerpark, slutade tidigare och hängde med dem på nöjesfältet några timmar. Det var härligt att kunna ta ledigt den kvällen och inte göra någonting. Fredag och lördag hade jag ledigt och då började jag och Kim dagen med en långpromenad med hundarna. När han for till jobbet fixade jag en del saker och agerade chaufför. Hälsade även på Emma i stan för en timmes snack innan Nadja och Elli kom till mig för en mysig kväll med drinkar och snacks. Lördagförmiddag tränade vi med Kim, fixade lyxlunch lördagen till ära och drog på sommarteater till kvällen. Skäriteatern var hur bra som helst! Tur hade vi också med vädret! På söndan var det åter igen dags att köra till Alahärmä för en lång jobbdag med köer i både biljettförsäljningen och glasskiosken. Kom hem sent och somnade nästan direkt lag la huvudet på kudden.

Allt som allt var det en jättebra vecka och nu har jag tre arbetsdagar kvar innan jag sticker till Frankrike för två veckor! Mer om det snart!

Likes

Comments

Igår på kvällen bestämde jag mig för att göra något helt nytt för mig: nämligen att lägga på en tatuering!

Nu är det såhär att jag länge funderat på att skaffa en tatuering, men aldrig varit riktigt säker på hurudan jag ville ha och var jag skulle ta den. Så när jag på Instagram såg en reklam från företaget inkbox bestämde jag mig för att testa detta! Företaget gör alltså tvåveckors tatueringar som man enkelt kan applicera där hemma. Det tog cirka en vecka för tatueringen att komma från USA och med i paketet fanns allt jag behövde. Lite hjälp fick jag förstås av Kim som agerade tatuerare i och med att jag själv inte räcks till skulderbladet där jag ville ha den.

Tatueringen är alltså en tvåveckors tatuering som man applicerar direkt på huden utan behov av några nålar eller sånt. Man kanske kunde jämföra den med såna "fake-tatueringar" man gjorde som liten och som hölls en par dagar. Enda skillnaden är att det inte var något lager ovanpå eller så, utan att det faktiskt är ett typ av bläck som sjunker in i huden. I paketet fanns allt färdigt och instruktionerna var supertydliga så det var hur lätt som helst att lägga på tatueringen. Jag tänker inte här redogöra för varenda lilla steg, men kort sagt tog man bort olika lager, tryckte på tatueringsboxen, duttade med en liten trasa och tryckte sedan med en större duk på det hela. Tatueringen kommer att ha utvecklats och fått sin djupa färg först efter 36h, men jag tänkte ändå visa er en liten sneakpeak på hur det ser ut just nu.

Jag är iallafall supernöjd och motivet är alltså en giraff. För mig är det viktigt att tatueringen har nån typ av betydelse och inte bara är några fåglar som flyger eller en mainstream quote tagen direkt från Weheartit, så därav det kanske udda valet. Vad det ska symbolisera och så får ni väl spekulera kring, men den kommer nu att stå på mitt skulderblad i cirka två veckor.

Skulle DU vilja skaffa en tatuering? Vad skulle du ha för motiv och var skulle du placera den? Eller är du helt emot detta? Kommentera gärna!

Likes

Comments

När vi på jobbet brukar ha en del tid över så brukar vi fundera över olika saker och nu tänkte jag skriva om en sak som jag lämnade att tänka på häromdagen.

När man var yngre var sommarlovet det bästa som kunde hända. Man slapp allt skolarbete, kunde vara ute med alla kompisar och humöret var på topp även om vädret inte visade sin bästa sida. När man blir vuxen och börjar arbeta kommer semestern att vara det bästa på hela året. Man får ta en paus från alla stressmoment, tillbringa tid med sin familj och bara softa. Men vi ungdomar då? Vi går ju både i skola OCH jobbar.

Sedan sommaren då jag fyllde 15, har det alltid gått en stor diskussion kring sommarjobb redan i januarimånad. Vart man skulle söka, hur man skulle söka och förväntningarna på vart man skulle få jobb. Jag hade turen att få jobb på flera olika läger, men tyvärr begränsades jag från alla andra arbetsplatser i och med att jag inte kunde jobba en hel sommar eller ens en månad. Såhär i efterhand ångrar jag ingenting eftersom det faktiskt var helt skönt att kunna njuta av sommarlovet också. Men nu i sommar så jobbar jag hela sommaren lång: först läger, sen Powerpark och till sist åker jag som au pair till Frankrike. Så efter ett fullspäckat skolår är det bara mer jobb som väntar... Visst, jag hade ledigt midsommarveckan, vilket jag är så tacksam för att jag gjorde ledig, men då jag har jobbat på sidan om också under våren så skulle det kanske ha varit skönare med en helt ledig sommarmånad.

Vad vi har kommit fram till under våra diskussioner är att det idag är väldigt stor press på ungdomar, både i skolan och på sommarlovet i och med att folk förväntar sig att varje ungdom ska ha ett sommarjobb. Jovisst är det kul att få tjäna sina egna fickpengar, men när får vi njuta av någon ledighet? Tanken är ju att man under sommaren ska vila ut sig, men istället är det stora diskussioner om att man ska få ett så bra sommarjobb som möjligt. Och vet ni vad: alla får inte sommarjobb för det finns helt enkelt inte jobb till alla! Själv vet jag inte vad som är värre, att vara utan jobb eller att ha jobb, båda är väl lika jobbiga situationer att befinna sig i. För mig är det bara balanseringen av sommarjobb, studentläsningen och semesterlivet som har blivit väldigt svårt, men nog ska det väl gå...

Har ni några tankar om just att sommarjobba eller att inte sommarjobba? Vad skulle DU hellre välja och varför? Kommentera gärna!

Likes

Comments

Söndagmorgon och jag ska så småningom köra iväg till jobbet.

Jag börjar bli van med sträckan som ska köras varje dag och kundbetjäningen på finska går bättre och smidigare för varje jobbdag som går. Torsdag och fredag var jag ledig och fick vila upp mig på villan tillsammans med gäster från Sverige. God mat och lite arbetsläger - det gillar vi! På vägen till jobbet igår informerade Spotify mig om att Calvin Harris har släppt ett album, så lyssnade igenom hela listan med låtar i bilen. Jag, som inte är någon albumfantast, gillade faktiskt detta. Låtarna är chill att lyssna på just sådär i bilen och man slipper stressa över att man inte kan texten eftersom nästan ingen kan dem ännu. Skönt så! Och så får man fokusera på körandet istället.

Nu ska jag klä på mig jobbkläderna och köra iväg mot Alahärmä och Powerpark. Hoppas ni får en fin söndag allihopa!

Likes

Comments

Ungefär halva 2017 har redan flugit förbi och istället för att göra en årsresumé, tänkte jag i år göra två halvårsresuméer.

januari, vad hände riktigt då? Nyåret tillbringade jag och Kim i en bil där passagerarna fick ha på sig snygga hattar och några dagar senare var vi ute på isen och gick. I mitten av månaden drog vi på en roadtrip till Ylivieska och så hade vi en photoshoot med Kims mamma. Mot slutet av januari var jag på lunch med Sofia och så testade vi vår blodgrupp på biologin. Under januari började vi också förbereda oss inför ett dansuppträdande på en internationell hårgala vid YA som skulle komma under våren.
Januari

Februari månad var en händelserik månad. I början av månaden kom belgarna hit i en vecka och då var det hektiskt program från morgon till kväll. Bland annat lyssnade vi på ettornas konsert, åkte pulka vid Öjberget, vandrade runt i stan, besökte en musikstudio och så festade vi en del. Mot mitten av månaden var det mera fokus på mig och förberedelserna inför äldstes dans, men innan det upplevde jag penkkis för första gången i mitt liv. I slutet av månaden var jag och Laura på bio, Fifty shades Darker & så agerade jag domare på KH:s talangjakt samt körde snöskoter i skären.

Februari

Mars månad var också en väldigt händelserik månad, men jag tror att hela denna vår har varit en otroligt händelserik vår... På sportlovet bestämde jag, Nadja, Elli, Kim och Oliver oss för att köra upp till Haparanda en dag för att shoppa. En riktigt kul dag blev det och skönt var det att spendera kvalitetstid med de bästa. Jag och Becca uppträdde också på en studentdimission, vilket var en häftig upplevelse. Därefter bar det av mot Belgien och där var det full rulle som gällde. Stadsbesök, shopping, fester, kultur och av allt detta knåpade jag ihop en film. Väl hemma gick jag, mamma och mommo på KAJ och i slutet av månaden drog jag och Kim på en spontantur till Umeå.

Mars

April månad var antagligen den mest händelserika månaden under våren: jag åkte till Umeå två gånger, uppträdde på en internationell hårgala, Fanny, Felices, Emmas och Nellies 18-årsdag firades, min 18-årsdag firades, jag tog bilkortet och så tillbringade jag väldigt mycket tid med Matias och Juho. Även en hel del tid gick åt skolarbete och annat fixas på grund av så mycket frånvaro i och med alla resor. Och så förstås PARIS! Paris behöver ett helt inlägg för sig, men om ni bara har 3 minuter på er så kan ni se denna vlog från resan.

April

Då är vi framme vid mars månad som vi gick in i ännu när vi var i Paris. I maj körde jag en hel del bil och många olika typer av bilar, bland annat min, Ellis och Kims. En helg i maj spelade vi in en musikvideo/dansvideo med våra dansflickor från Kuni, så nu längtar vi tills vi får se slutresultatet! Vidare hann jag tillbringa mycket kvalitetstid med både Laura och Juho. Träffade också Emmi väldigt ofta, bland annat när vi bestämde oss för att färga mitt hår ljusare en dag. Under maj månad kom jag även igång med löpningen igen, vilket var underbart! Men även denna månad tog skolan upp väldigt mycket tid, så välbehövliga villabesök, släktmiddagar, sitsar och annat skoj fyllde helgerna.

Maj

Efter de föregående månaderna hade jag hoppats på att juni skulle bli lugnare, men nej där hade jag fel: jobb varvades med fest - konstant. Vi inledde med ett besök i Umeå på Brännbollsyran och när jag kom hem väntade en veckas läger på Utterö. Min fotskada lugnade ner tempot något, men helgen därpå hade Filip konfirmation och så besökte jag och Kim torgets internationella matmarknad. Efter ytterligare en veckas läger var det skönt att bara få äta gott och njuta av vädret i några dagar. Veckan därpå fylldes av barnvakts, besök vid Botniaring och halvårsfiras med Kim. Sista veckan i juni besökte vi ett underbart hus i Tjöck, firade midsommar och så började jag jobba vid Powerpark.

Juni

Likes

Comments

Ett tag sedan, rättare sagt i början på april, åkte hela musiktvåan och bildtvåan på klassresa/studiebesök till Umeå och av detta gjorde jag ett försök till en vlog.

I tre dagar surrade vi på i både innersta Umeå och utanför stadsgränserna. På programmet hade vi bland annat Midgårdsskolan, Strömbäcks folkhögskola och universitetet. Det var ett kärt återseende av min gamla skola, midgård, när jag fick hänga med saknade Fanny och hennes nya vän Molly på en ensemblelektion. Senare under dagen fick alla från musiklinjen i uppdrag att skriva en egen låtsnutt, som skulle basera sig på ett ord omakrivet till morsekod. På kvällarna shoppade vi, fikade och åt gott, men jag som inte riktigt kände för att göra allt turistigt drog på ett träningspass vid polishögskolans hinderbana och på en danslektion på Balettakademien med saknade Victoria och Vendela.

Såå... Om ni vill se allt från shopping till Umeå Universitet samt två uppträdanden på Midgårdsskolan som gjordes av mina klasskamrater, kolla in videon nedan!

Likes

Comments

Kort sammanfattat: nervöst och nytt, men otroligt häftigt och kul!

Idag vaknade jag för första gången på en vecka av ett alarm. Orsaken var att jag inom 45minuter skulle sätta mig i bilen och köra mot PowerPark där jag jobbar. Jag sökte jobbet som biljettförsäljare redan kring jul, tror jag, och blev kallad till intervju under sportlovsveckan. Efter det har vi endast varit på en liten kick-off, men det är också över två månader sedan, så det var spännande att se hur man klarade av alla uppgifter. Dagen gick riktigt bra, fastän det dök upp en del svåra frågor och utmaningar, men alla lärde vi oss något av detta! Det svåraste är nog kundbetjäningen på finska, för att även om jag pratar rätt bra finska så ska du ha en viss typ av aktiv vokabulär i detta arbete. Så, ibland blev jag tvungen att fundera någon sekund på hur jag skulle säga detta på det enklaste men också ett snyggt sätt, vilket det kanske nu inte alltid blev, men jag försökte iallafall.

Hursomhaver hade jag en lärorik och LÅNG dag, med väldigt få (men krävande) kundsituationer. Imorgon på nytt!

Likes

Comments

  • Snapchat
  • Youtube
  • Spotify
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw