Header

Om tio år är jag alltså 27 år gammal och för att göra det lite lättare för mig så kommer jag lista saker jag hoppas att jag har gjort.

Jag hoppas och önskar att jag har...

  • Tagit studenten, vilket just nu känns jättelångt bort
  • Kommit underfund med vad jag vill studera och fått en studieplats
  • Åkt ett år utomlands
  • Någon typ av högre utbildning än gymnasiet
  • Spenderat min tid med människor som jag bryr mig om
  • Ett jobb och en lägenhet
  • Upplevt nya kulturer och platser
  • Musik och idrott runtomkring mig
  • En vardag där jag kan möta problem med självsäkerhet

Likes

Comments

Så passande ämne, speciellt när jag för tillfället sitter på flygfältet och väntar på att få boarda flygplanet...

Jag har tre stycken drömresor och de är: Roadtrip i USA, ett besök i Japan via Singapore och slutligen att få backpacka genom Europa. Nu då jag tänker efter har jag även en lite mindre dröm, lite närmare hem, nämligen att köra igenom hela Sverige och besöka massa småorter blandat med storstäderna Stockholm och Göteborg. Så fyra drömresor. Men egentligen skulle jag vilja ägna all min tid här på jorden på resande fot. Tänk att få uppleva olika afrikanska kulturer, lära sig att surfa på Hawaii, resa längs den Transsibiriska järnvägen, äta god mat och dansa i Brasilien, ja även att bara åka till riktigt östra Finland för att bara uppleva skillnaderna i samhället, kulturen och så vidare.

Men nu var det min drömresa, så de tre förstnämnda får agera favoriter, för ni vet ju alla hur mycket jag älskar talet tre.

Likes

Comments

Istället för att lägga upp en bild på mitt eget hår (som för övrigt är uppsatt i en enkel hästvans), tänker jag spåna kring håruppsättningar till Äldstes...

I och med att skolan började idag, dök Äldstes dans upp på tapeten och trots att jag inte har bestämt exakt hurudan klänning jag kommer ha, så har jag en vision över hur jag skulle vilja ha mitt hår. Känns galet att jag om tre perioder kommer dansa i högklackat, en underbar klänning, snyggt smink och en fin håruppsättning. En av orsakerna till at det verkar så avlägset är väl att jag ännu är i Umeå, men innan vi vet ordet av så är det jul igen.

Nedan har jag infogat några tankar kring hur jag skulle vilja ha mitt hår på balen. Jag tänker mig åtminstone en fläta, men resten vet jag inte...

Likes

Comments

Inte lika fancy som i Gossip Girl, men ändå frukost i sängen med datorn i knäet och tankarna flödandes till skärmen...

​De senaste dagarna har tankarna snurrat en hel del kring flytten tillbaka till Finland. Å ena sidan vill jag absolut inte åka från Umeå, för denna stad har så mycket mera att ge och jag har så mycket jag vill uppleva här. Å andra sidan känns det spännande med ett nytt äventyr mer på hemmaplan och dessutom har man ju varit inställd på att åka hem efter ett år, redan från dag ett i Sverige. Imorgon är den näst sista dagen i Västerbotten och på tisdag flyger jag över tillbaka till östsidan av Kvarken. Kände att det blev mycket synonymer till Vasa och Umeå, men vad kan man...

Planerar att göra ett liknande inlägg som Izabella och som tur har jag skrivit upp en hel del under de senaste 12 månaderna.

Likes

Comments

Eftersom alla gillar olika typer av genren och för att öka mångsidigheten, tänkte jag tipsa er om fyra bra filmer ur fyra genren.

Om vi börjar med skräckfilmer är Conjuring 2 och The Visit mina absoluta favoriter. I filmerna infinner sig en del jumpscares, men det är framförallt den konstanta känslan av att något är fel som gör att jag får rysningar till och med nu när jag bara tänker på filmerna. Om man däremot är mer av den humoristiska av sig, älskar jag We're the Millers och det spelar ingen roll hur många gånger jag sett filmen. Den är alltid lika bra.

Om man däremot gillar mera romantiska filmer med mycket drama, skulle jag varmt vilja rekommendera Me Before You, som nog har blivit min absoluta favoritfilm. Läste ju boken i skolan och minns att jag ville göra den till film och började googla runt. Den chocken var en av de bästa, då jag fick läsa att min favoritbok skulle bli film och efter premiären var jag bara hur tacksam som helst att man inte förstört något. Men är man istället ett stort fan av action och thriller, skulle jag vilja påpeka att alla Mission Impossible och Bond - filmer är de bästa som någonsin gjorts.

Likes

Comments

Dagens specialinlägg blir väldigt kort, eftersom jag ska ut på en löptur i skogen och därefter åker bort...

Slängde ihop en sida på mobilen med mina absoluta favoriter när det gäller appar på mobilen. Först ut har vi Google Drive, som är kopplat till det konto jag har på datorn och som gör livet så mycket enklare då jag har alla dokument direkt i mobilen. Sedan har vi två appar för redigering av foton, Canva och VSCO cam, jättebra båda två. Instagram och Spotify känner de flesta till, men Shazam är min räddare i nöden då jag vill känna igen låtar. ​Runkeeper ​är favoriten då jag tränar och likaså ​Nouws​ app då jag bloggar. ​Snapchat ​och ​Whatsapp ​är de bästa apparna när det gäller kommunikation och sist men inte minst har vi två hjälpredor i vardagen, ​Dreamdays ​och ​Period Tracker.

Likes

Comments

​Efter 12 timmars sömn har jag bestämt mig för att bara ta det lugnt idag och det kan verkligen behövas...

​Igår jobbade vi från nio till halv fyra och timlönen blev riktigt bra. Älskar när folk kommer fram och berömmer en både för låtvalen och mångsidigheten. Efter jobbet tog några av oss en milkshake vid älven och efter det åkte jag ut till Alva. Där stod dans och fisksoppa på schemat innan vi tog bussen till T3 för att kolla på derbyt mellan Björklöven och Saik. Vi förlorade 2-3, men laget kämpade på och hade ett otroligt snyggt spel. Tre timmar senare gick vi, två hesa sjuttonåringar, tillbaka till centrum och tog en fika på Wayne's innan vi skiljdes åt på Vasaplan. 

​Idag ska jag pyssla med lite småsaker här hemma och bara ta det lugnt... 

Likes

Comments

När jag valde denhär rubriken tänkte jag inte så mycket på det, men vid närmare eftertanke har jag ingen aning vad jag tänkte på...

Det får väl bli någon typ av "vad som finns utanför mitt fönster" inlägg av det hela. Då har jag två olika fönster som jag gärna skulle vilja dela med mig av och det är: utsikten från vår replokal och utsikten från lägenheten. Som ni kan se på den första bilden ser jag både Väven och Umeälv från replokalen och personligen får jag ett kreativitetsflöde av just denna utsikt. Den får mig att tagga till, helt enkelt. Den andra bilden föreställer det vi ser av Nydalasjön, fast man får ju ta några steg utanför huset för att komma dit. Älskar denna utsikt, för den får mig att känna mig lugn och hemma på något sätt.

Likes

Comments

Ikväll kände jag för att köra ett så kallat HIIT-pass, i brist på energi att dra ut på en löptur regnet.

​Träningspasset är ett basic HIIT-pass som jag modifierat enligt vilka övningar jag vill köra. Jag har blandat cardio, ben samt core och efter passet brukar jag köra lite rygg och stretch. Passet ger en härlig puls och beroende på hur mycket du tar i i tex. armhävningarna och cardio-delarna, avgör hur svettigt det blir i slutändan. Ett skönt träningspass helt enkelt!

Likes

Comments