Åter igen har det blivit dags för bloggarnas loppis vid Bock's och datumet är: söndagen den 1 oktober, välkomna!

Förra gången var det riktigt kul att få träffa alla bloggare och att få sålt en del kläder man inte använder längre. Denna gång kommer Becca också med som sällskap, så kom dit och se om det finns något i er smak eller bara för att säga hej. Jag kommer lägga upp en liten sneakpeak på vad ni kan förvänta er inom kort, men för tillfället är det fullt fokus på studentskrivningarna denna vecka. Hoppas att vi ses vid Bock's mellan klockan 13 och 15:30 på söndag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

För tillfället håller jag på att skriva en analys på Miriam Bryants sommarprat i P1 och insåg att jag kanske kunde slänga hit lite tankar...

Miriam har varit en av mina favoritartister en längre tid och för varje ny singel eller uppträdande i TV eller liknande, så älskar jag henne bara mer och mer. Hon är jordnära, men samtidigt supergalen. Hon är svensk, men med finskt blod och finsk mentalitet. Och ja, hennes musik är ju bara underbar! Då hon var med i Så mycket bättre spelade vi hennes covers konstant i bilen tillsammans med pappa. För tillfället har jag inte så mycket mera att säga, förutom att ni borde lyssna på hennes låt Teddybear. Hennes unika röst kommer fram jättebra i den låten!

Likes

Comments

Förra helgen körde jag och Kim till Jurva och Botniaring för att se på världsmästerskapet i legends serien. Det blev en intressant dag fylld av både spänning och förväntan. Lyckligtvis tog Philip hem segern i sin klass semi-pro efter många om och men. I pro-klassen slutade racet lite mindre trevligt för en, som tog sig över mållinjen i en bil som stod i lågor. Lyckligtvis klarade han sig utan desto mer skador. Tänk det, åtta varv och så mycket action!

Likes

Comments

Tidigare i vår gjorde jag och Emmi en dansvideo med våra dansflickor och här är nu slutresultatet!

Likes

Comments

Idag fick vi ut de preliminära resultaten för hörförståelsen i engelska, min första studentskrivning.

Det har snackats en hel del i skolan efter måndagens skrivning, hur det kändes, om man var nöjd osv. Samtidigt brusade många upp sig då de fick veta de rätta svarsalternativen till de öppna frågorna. En del grejer är ju helt befogade, men andra saker var jag nog lite missnöjd med över hur sträng studentexamensnämnden egentligen kan vara. Nåväl, jag har själv inte kollat på mina resultat och jo, jag ska berätta varför.

Jag är en sån typ av person som alltid satsar väldigt högt när det kommer till skolgrejer. Det är jag själv som verkligen vill lära mig, vill förstå och vill lyckas. Jag vill alltid kunna ge åtminstone 100% när jag gör något. På grund av dessa karaktärsdrag känner jag att jag inte vill stressa över ett preliminärt resultat som bara är en tredjedel av hela sanningen, för vi har ännu två delar kvar att skriva! Jag menar självklart är det många som ser om de "kan slappa" eller måste "step up their game" inför den skriftliga delen, men jag tror att jag bara skulle bli mer stressad över något jag inte längre kan påverka och lämna och fundera över resultatet istället för att se framåt och fortfarande göra mitt bästa.

För i slutändan är det ju just det det handlar om: att göra sitt bästa och så räcker det så långt det räcker.

Visst, man kan ha en dålig dag, man kan vara jättenervös eller så går man igenom något i livet som gör att man inte kan fokusera på provet just då i den stunden. Men då är det ju tur att man alltid kan skriva om. Och om jag ska vara helt ärlig: förutom när man söker vidare utbildning, vem f*n bryr sig om vad du hade för studentbetyg i kort matte när du är trettiofem och står där med din Volvo och barnvagn!? Det är bara en bokstav på ett högkvalitetspapper som inte säger någonting om din personlighet, dina förmågor eller för den delen kunskap i något ämne.

Tyvärr har det blivit så att många tar en väldigt stor press när det kommer till studentskrivningarna och jag kan ärligt säga att jag också känner en viss press. Dels vill jag ju bevisa för sig själv att man kan klara av detta och att alla dessa timmar i skolbänken inte har varit förgäves, men samtidigt så är detta viktigt eftersom jag äntligen har hittat en utbildning som jag jättegärna skulle vilja komma in på, men då krävs det också väldigt höga betyg. Så i ett försök att trösta och lite muntra upp alla er (och mej själv): Gör ditt bästa, för mer än så kan du inte göra!

Om ni har tankar, åsikter, erfarenheter eller andra kommentarer hör jag gärna hur ni ser på studentskrivningar, press, icke-press och allt som kan relatera till detta!

Likes

Comments

Idag när jag kom hem möttes jag av ett paket från Sverige och nyfiken som jag är öppnade jag det innan jag hade hunnit ta ett foto...

Ett tag sedan, närmare bestämt då jag var i Frankrike, shoppade jag lite på Sephora och i samband med köpet fick jag en tester med en underbar ansiktskräm. Testern tog slut redan under resans sista dagar och efter det har jag gått och längtat efter att få köpa en hel burk. Så när lönen från förra arbetsperioden kom, kände jag att nu kan jag unna mig lite och beställde DENNA ansiktskräm. Samtidigt insåg jag att min concealer från NARS håller på att ta slut, så beställde en ny på samma gång. Och eftersom jag inte ville betala frakt, så bestämde jag mig för att beställa DENNA ansiktsmask från Sephoras egna kollektion. Självklart fick jag ett par testers med också denna gång, så nu ska jag pröva på bland annat tre produkter från BECCA.

Jag, som vanligtvis väldigt sällan köper smink eller skönhetsprodukter överlag, är väldigt nöjd med mina inköp och för en gångs skull taggad på att testa något nytt!

Likes

Comments

Idag inleddes helgen med en stor och supergod brunch tillsammans med mina två favoritflickor.

Emma fyllde ju år tidigare i veckan och med tanke på allt läsas inför studentskrivningarna och alla övriga läxor och skolarbeten vi har, så tänkte vi bara fira med en liten brunch hemma hos Emma. Jag och Becca cyklade över på morgonen, maten fixade vi tillsammans och sedan satt vi bara och diskuterade i flera timmar medan vi njöt av allt det goda. Det kändes otroligt skönt att bara få sitta och prata om allt mellan himmel och jord, för det finns verkligen inte många som man vågar göra det med nuförtiden. Efter att vi hade städat undan allting, satte vi oss i soffan för att se på det senaste avsnittet av Paradise Hotel och så agerade jag och Becca hundvakter medan Emma hämtade några biljetter.

Underbart skönt att få börja sin lördag på detta sätt och med dessa tjejer! Var fylld med positiv energi när jag kom hem och dagen blev till all lycka produktiv.

Likes

Comments

Regnet öser ner, men mitt humör är ändå på topp. Vill nu veta varför, jo för att det är fredag och jag har hittills haft en produktiv dag!

Dagens plus:

Helt enkelt att det är fredag, helg och ledigt i två dagar innan vi ska sätta oss i gymnastiksalen och skriva första studentskrivningen för i höst.

Att jag har hunnit läsa massor fysik, samhällslära och historia samt hunnit lyssna på väldigt många podcastavsnitt den senaste veckan.

En ledig kväll, då jag kan läsa för nöjets skull, se på en serie och kanske ta mig ett glas vin tillsammans med Kim när han kommer hit.

Jag känner mig glad och social, så har pratat med massor med olika människor, vilket gör att jag känner mig viktig och närvarade i stunden.

Att jag har hunnit införskaffa en del grejer, bland annat en present till Emma, som vi ska fira imorgon med brunch!

En hel del roliga projekt är på gång och jag lovar att ni ska få se vad jag har pysslat med den senaste tiden.

Likes

Comments

Imorse vaknade jag upp bredvid my favorite human being och efter en lång natt fylld av jobb var detta exakt vad jag behövde.

Ni vet söndagsmorgnar, då man kan ligga i sängen i någon timme och bara dra sig, då man kan kolla serier mitt på dagen utan att få dåligt samvete, då man kan äta frukost efter klockan 12 eller bara sitta ute på altanen och dricka kaffe eller te och fundera på livet. En sådan söndag har det varit idag. Vädret är på topp, jobbperioden är avslutad och min förkylning har inte ännu heller gett sig. Faktumet att den täppta näsan ännu plågar mig låter mig ändå inte gå miste om de goda sakerna i livet. För som jag skrev i ett tidigare inlägg är det just såna här mysiga morgonstunder som man lever för. Skären är dessutom en lugn plats för mig där jag kan släppa allt skolarbete, om ens för bara några timmar, men ändå. Ja, på tal om skolarbete borde jag återgå till det, för den kommande veckan kommer vara FULLSPÄCKAD. Vill förvarna er för att uppdateringen kanske inte är den bästa den kommande tiden, men jag vill ju minnas stunder som dessa, så därav får även ni ta del av lite bilder och tankar från denna morgon.

Om exakt en vecka gör vi hörförståelsen i engelska och efter det är vi igång. Wish me luck!

Likes

Comments

Snapchat
Youtube
Spotify
Instagram
Blogkeen
Nouw