Igår när det var Ahtisaaridagen fick vår skola besök av självaste president Martti Ahtisaari. Först höll vi presentationer om de konflikter han medlat i och senare sjöng vi Finlandia hymnen. Det fanns även flera andra programpunkter under festen, som tog halva förmiddagen. På eftermiddagen fick vi delta i en workshop av CMI - institutet för fred och konfliktmedling som Ahtisaari har grundat. Personligen upplevde jag dagen som både festlig och lärorik och jag insåg att dessa ämnen är sådana som jag möjligen skulle kunna arbeta med...

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Mitt liv går för tillfället ut på att äta, sova och förbereda musikalen. Är det inte musik som ska fixas, så är det sångtekniker eller repliker som ska läras in. Och är det inte något som ska repeteras så är de boningssystem och Instagramkonton som ska fixas. Förresten så kan ni alla gå in och följa @ itsprincesspolly, @ ameliasliv, @ jerre_boii, @ fashionbyfred & @ acoffeepls för mera insiders och uppdateringar om föreställningar och karaktärernas liv in general. Idag la vi ut mattorna, bar in läktaren och fixade scenen, så imorgon får vi börja repetera på scen! Är så himla taggad och kan inte vänta tills alla får se vad vi har jobbat med nu så länge. Men nu tänkte jag faktiskt gå och sova, för imorgon ska jag upp tidigt och tillbaka till skolan, så behöver all energi jag kan få!

Likes

Comments

Imorgon, fredag 27.10, har jag fått äran att fungera som konferencier på en Open Stage-kväll vid Kulturhuset i Smedsby och alla är hjärtligt välkomna!

Jag fick höra om projektet redan i augusti när jag blev tillfrågad att leda denna tvåspråkiga kulturkväll. Själv är jag taggad och ser verkligen fram emot att få njuta av bra musik och kanske något annat spontanuppträdande. Det är nämligen så att vem som helst kan uppträda med något utan förvarning, så det är bara att komma förbi! Trots att jag är glad, så är jag också lite nervös eftersom jag ska prata både finska och svenska. Men det går nog bra, vi kommer ha en ganska avslappnad stämning under hela kvällen, så det borde inte bli något problem!

Likes

Comments

Jag och Emma har en superhelg bakom oss som har bestått av högskoleprov, tapas och filmkväll i lägenheten.

Höstlovsfredagen inleddes med att vi satt oss på båten till Umeå och resan kändes kortare än vanligt. Efter landstigning shoppade vi lite och åt lunch på Vezzo. Jag måste bara inflika att Vasaplan har blivit så snyggt efter renoveringen! Till kvällen förde vi mamma till hamnen, gjorde ett besök vid ICA Maxi och tog en kvällsfika med Petter på Espressohouse. Vi hade sånt flow och mitt i allt hade vi suttit och snackat i flera timmar. Jag älskar verkligen när man får ett flow med någon och bara pratar och pratar utan stopp.

Lördagen tillbringades i en skrivsal på Ålidhem och personligen tyckte jag att högskoleprovet inte var så värst hemskt. Svårast var svensk läsförståelse, eftersom vi inte är vana med den typen av uppgifter till en svenskspråkig text. Till kvällen hade vi bokat bord till Pinchos och kvällen blev toppen tillsammans med Emma, Samin och Sandra! God mat var det och konceptet var riktigt spännande och nytänkande. Efter middagen hade vi bara myskväll och tittade på Sex and the city och på morgonen tog vi en välförtjänt sovmorgon innan vi satte oss på båten hem till Vasa.

Sammanfattningsvis, en underbar helg med underbart sällskap!

Likes

Comments

Jag har länge funderat på att byta ut min klumpiga systemkamera till en mindre kompaktkamera, som man lättare kanna med sig på resor och nu blev det dags!

Efter många timmars forskning på både youtube och andra hemsidor samt lite snack med pappa, bestämde jag mig för att införskaffa en Canon G7X Mark II. Eftersom jag ofta rör mig på ställen där det är dåligt ljus, vilket gör bilderna mörka och gryniga, så upplevde jag att denna skulle passa mina behov bäst. Jag hade först funderat på att köpa en Sony i ungefär samma prisklass, men när jag kollade på olika reviews med kamerornas bilder bredvid varandra, insåg jag att Canonen är mycket mycket bättre i dålig belysning. Dessutom har denna kamera både touchscreen och wifi, vilket gör det superlätt att flytta över bilder direkt till telefon. På detta sätt slipper man massa krångel med en mellanhand som datorer och annat som dessutom kan dra ner på kvalitén.

Så nu är kameran i full testningsmode eftersom jag först lånade Emmas och nu har en egen, så vi får väl återkomma efter ett tag och se hur det känns!

Likes

Comments

Idag säger jag godmorgon från sängen. Har tillbringat de senaste tre dagarna i sängen med en rejäl förkylning och imorgon bär det av till grannlandet för att skriva högskoleprovet. Ja, på tal om högskoleprovet så ser jag verkligen fram emot att få se hur det går, eftersom strukturen och uppgiftstyperna skiljer sig nåt otroligt från det vi är vana med här i Finland. Orsaken till att jag skriver provet är att jag inte riktigt vet vart jag vill söka ännu och då ifall jag vill söka till Sverige, så har jag en extra kvot som jag kan söka i. Alltså är detta för att hålla så många dörrar som möjligt öppna. Men för att återvända till dagens tankar skulle det verkligen inte sitta fel med lite solsemester just nu. Cirka alla mina vänner har åkt bort någonstans och jag har bara sån sjuk längtan till värmen. Men det är ju bara typ 60 dagar tills vi åker till Hawaii, så det har jag ändå att se fram emot!

Likes

Comments

Tänka sig att det redan är ett år sedan jag och mamma åkte till New York. Nu när jag tänker på det, så skrämmer det mig lite hur fort tiden faktiskt går. Jag menar om jag tittar tillbaka på mig själv för ett år sedan så är jag inte alls samma person, som gör samma saker eller hänger med samma människor. Också saker man värderar eller fokuserar på, har förändrats det senaste året. Men inget dåligt med det! Jag tycker också att man inte ska glömma det man varit med om och minnas att uppskatta saker och ting, bland annat denhär resan är något som jag uppskattar så otroligt mycket. När jag tänker tillbaka på tiden i New York blir jag helt varm i magen bara av tanken att kunna äta frukost på dinern vid 55th och 9th eller att strosa runt i någon stadsdel och njuta av arkitekturen!
Skulle jag ha möjlighet att åka till New York igen, skulle jag definitivt ta möjligheten och hoppa på första bästa plan till the big apple!

Likes

Comments

Black and white - simpelt, stilrent och slagkraftigt

Blågrå eller grönblå? Lugn, levande & lekfull

Mat är aldrig fel, oberoende vad det gäller.

Pink is never wrong. Everybody loves pink!

Mer svartvitt: för man kan ju aldrig få nog av det!

Likes

Comments

Just nu har jag sån grym craving att bara åka bort någonstans.. Studentskrivningarna är över, höstlovet närmar sig och det känns som att varenda en ska åka bort till antingen nåt varmt eller nåt lite kallare ställe. Visst, jag har en hel del resor att se fram emot, men idag är det en sån dag då man går igenom gamla bilder och bara vill sätta sig i bilen eller ta ett tåg eller hoppa på ett flyg någonstans och bara glömma allt för en stund. Det är iallafall nåt av det viktigaste för mig, att bara glömma vardagen för en stund och njuta av livet!

Likes

Comments

Snapchat
Youtube
Spotify
Instagram
Blogkeen
Nouw