Det känns såklart tråkigt, men med tanke på att bloggen inte uppdateras särskilt ofta var det ett hyfsat lätt beslut att ta ändå. Jag har nämligen bestämt mig för att ta en paus på obestämd tid för att kunna fokusera på min (o)hälsa fullt ut nu ett tag framöver.

Därefter tänker jag planera och lägga fram bloggen på ett professionellare sätt. Just nu är bloggen rätt "hafsig och slafsig" utan varken ordning eller genomtänkta inlägg. Har mest dragit till med nödlösningar till inlägg bara för att få upp något här. Skämskudde. Gör om, gör rätt.

Under pausen ska jag ta tag i att rensa - om inte alla, många - tidigare inlägg så att en slags nystart görs när jag kommer tillbaka. Då ska jag se till att bloggen håller kvalitet genom att uppdatera kontinuerligt med väl bearbetade inlägg och finare bilder. Kvalitet framför kvantitet, inte sant? Designen ska såklart också pillas med tills jag känner mig nöjd.

Älskar ju att blogga, för mig är det ett sätt att få ventilera mig, men som det ser ut nu håller det inte i längden. Därför måste jag se till att inte frestas att posta något förrän jag är tillbaka "på heltid".

Kram, så hörs vi när jag är back on track! ♡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag inser först nu att i fredags (3/2) firar bloggen ett år! Jag har alltså bloggat till och från i ett år :)

Dessutom har jag rensat lite bland gamla inlägg och tagit bort vissa av olika anledningar för att få åtminstone lite bättre struktur. Egentligen skulle jag vilja ta bort/avpublicera typ alla inlägg och göra en "nystart", men vi får se hur det blir.

Vi hörs, kram ♡

Likes

Comments

Hej igen!

Det blir visst ett inlägg till idag. Jag tror att min mage är överkänslig mot socker eftersom den alltid bråkar när jag äter något med socker i. Det räcker med - som igår - någon maräng eller en smakbit gluten- och laktosfri vit kladdkaka för att magen ska tappa det helt. Jag hade nämligen släktkalas igår med fika och annat skoj, men magen gick BANANAS och jag tvingades hålla mig i mitt rum för att jag mådde så dåligt.

Kan det vara socker som är den stora boven i dramat? Eller åtminstone har ett finger med i spelet... Hm. Något värt att fundera på i alla fall.

Någon med känslig mage som känner igen sig? Att socker får magen att balla ur totalt? Kommentera gärna! Kram ♡

Ungefär så kan magen se ut när den är som mest uppsvälld... Ugh.

Likes

Comments

Gooodmorgon på er! (Läs med grov göteborgsk dialekt haha)

Idag fyller jag faktiskt fjorton år, så bloggen lär nog tyvärr eka tom. Men jag ska försöka kompensera er genom att skriva fler personliga inlägg med reflektioner, åsikter och funderingar. Tänker också försöka få ihop en liten samling bilder från året som gått.

Nej, nu måste jag sluta skriva här och kliva upp ur sängen. Det är vid sådana här tillfällen som jag är glad att jag fyller på en söndag så att jag kan ligga och dra mig ;) Kram på er!

Likes

Comments

Här är en kort novell från juni 2016 när hela klassen var på gökotta klockan sex en torsdagsmorgon. Brainstormade med meningar som efter lite bearbetning resulterade i detta.


Jag lutar mig bakåt och tar stöd av händerna. Solens strålar tinar mina frusna, krispiga kinder och färgar dem rosenröda. Den tidiga morgonens havsbris river och sliter i mitt långa, gyllene hår och får det att flyga bakom mig. Klippan jag sitter på skjuter ut värme mot mina handflator. I fjärran gal en tupp. Föga förvånande stämmer klangen in i det ljuvliga fågelkvittrets mjuka visa.

En svag smak av salt leker med mina smaklökar och jag slår upp ögonen. Havet breder ut sig framför mig - stort, mörkblått och alldeles stilla. Det skimrar i purpur, indigo, grönt och rosa av solstrålarna. En bit bort, mitt i den gigantiska yta som täcker större delen av Tellus, finns en liten ö. Till synes verkar ön obebodd, men om man vet sanningen vet man också att den inte alls är så öde som den såg ut vid första ögonkastet.

Motvilligt, utan att först kunna slita blicken från det glittrande havet, vänder jag huvudet åt höger. Ett stort fält av vass som vajar i vinden täcker vikens vatten, men lämnar några kvadratmeter där skimret kikar fram. Barrträden bortom fältet växer sig tiotals meter höga. I skogsbrynet tar en liten bod plats. Med röd, flagnande färg och svart tak av rostande tegel står den där så lockande. Jag måste erkänna att jag frestas av att resa mig, smyga dit och upptäcka - ja, vad som nu finns därinne.

Innan jag hinner förverkliga min längtan rycker jag till av ett skrockande. Hastigt dras mitt huvud tillbaka och jag ser ut över havet igen. En liten flock på fyra tärnor flyger tätt på vattenytan, vilken krusas när fåglarna snuddar vid den. Därefter återgår ytan till fullkomligt spegelblank. Än en gång drar min längtan i mig, men den här gången vill jag se mig själv i vattnet.

Nu kan jag inte vänta. Jag måste ner till vattenbrynet. Och det genast. På snabba fötter reser jag mig och bokstavligen flyger mot stranden. Halvvägs hejdar jag mig. Jag vill inte förstöra lugnet med min framfusighet, så jag tar det försiktigt och tassar nästan på tå istället. När jag anlänt till där gräset och klipporna möter sandstranden blickar jag ut över landskapet. Sommaren grönskar överallt runt mig - vackra blommor i regnbågens alla färger, blomstrande träd och buskar fulla med bär. Nu ser jag saker jag inte tidigare lagt märke till. En träfärgad, skruttig, gammal eka ligger och guppar i det grunda vattnet några meter bort. Några gäss vaggar sakta fram på stranden och får ur sig ett pockande ljud.

Då hörs ett brummande som bryter stillheten. Långt bort på havet kör en motorbåt. När den kommer närmare syns det verkligen hur fort den åker - den hoppar och kränger åt alla håll. Vågorna för med sig stora mängder vatten som krockar med stenarna vid vattenbrynet. Vitt skum bildas och liknar sockervadd eller fluffiga moln.

På tal om moln - jag ser upp i skyn och en klarblå, molnfri himmel möter min längtansfulla blick. Jag drar på mungiporna. Det är en helt perfekt junimorgon.

Plötsligt kommer jag på varför jag gick ner till stranden från första början och jag ruskar på huvudet. Återigen rör jag på benen mot vattenytan. Försiktigt lutar jag mig fram och går min egen spegelbild till mötes. De isblå ögonen ser in i varandra och jag fuktar mina blodröda läppar. En idé poppar upp i mitt huvud. Jag vill testa gränserna. Ryktena går, och de har inte dykt upp utan anledning. Någonting måste stämma. Jag vill vara den som upptäcker och drar slutsatser.

Med ens snurrar jag runt och går tillbaka till klippan och vassfältet. Varsamt knyter jag upp min vita gympasko. Sedan lika långsamt den andra. Tillsammans med mina ankellåga strumpor hamnar de på den varma klippan intill, vilken jag satt på någon minut tidigare. Sakta, mycket sakta, sätter jag ner vänsterfoten i den vita sanden. Den smeker fotsulan med sin sammetsliknande form. När jag tar ner min andra fot kittlar det till. En grästuva sticker upp ur sanden och drar sina långa grässtrån mot tårna. Raskt flyttar jag fötterna några steg fram. Vågor från motorbåten som körde här nyss rullar upp på stranden.

Snart står jag med båda fötterna i havet. När jag stått så och betraktat omgivningen i några sekunder lägger jag mig ned i sanden och sträcker ut armar och ben som om jag skulle försöka efterlikna en sjöstjärna. Mitt långa, vågiga hår sprids ut runt mitt huvud likt en krona av spunnet guld. Men allt är inte guld som glimmar.

Efter ett tag känner jag inte bara de små vågorna från båten - tidvattnet kommer. Skvalpandet från havet lugnar ner mina tankar tills det är helt tomt i huvudet. Havet fortsätter att skölja över mig, och trots att mina kläder blir plaskvåta ligger jag kvar. Tiden rinner ut i sanden och vågorna blir allt kraftigare. En kort tid senare når de min hals, och ytterligare någon minut därpå känner jag saltsmaken av havet i min mun. Till slut är havet och jag ett. Jag sluter ögonen och följer med på dess resa.

Ingenting dör eller försvinner. Evighetens hav - det är var jag befinner mig.

Så såg det ut i omgivningen där vi var, hur fint som helst! Kram ♡​

Likes

Comments

Tänke uppdatera er om en ny thriller jag sett, nämligen Jordskott. Just nu finns den första säsongen (det kommer en tvåa i höst) att se på SVT Play fram till den 30 juni om jag minns rätt.

Serien spelades in i Sala, varifrån alla fantastiska miljöer är hämtade.

Såhär står det i beskrivningen till det allra första avsnittet:

"Kriminalkommissarie Eva Thörnblad återvänder till sin hemstad för första gången sedan hennes dotter försvann spårlöst där för sju år sedan. Officiellt är hon där för sin fars begravning, men hon har ett annat motiv. Ytterligare ett barn har försvunnit och Eva tror att förövaren kan vara densamma som tog hennes dotter."

Jordskott är en serie som innehåller mestadels övernaturliga och oförklarliga ting samt en del skräck här och var, så ni som inte är särskilt förtjusta i skräckfilmer kanske ska välja något annat istället :)

Hur som helst tycker jag att skaparen har gjort ett helt fantastiskt jobb med denna mystiska serie som har sina rötter i de svenska skogarna. Det här är verkligen en serie som griper tag i tittaren och inte släpper taget förrän sista scenen - om ens det.

Stooor rekommendation på denna!

Kram på er :)

Likes

Comments

Godmorgon hörni!

En ny termin har börjat och för min del betyder det ett nytt schema i skolan.

Jag går i årskurs 7 och bytte skola mellan 6:an och 7:an eftersom den förra skolan bara går upp till 6:an. Den nya skolan är en högstadieskola och vi ändrar i schemat varje termin för att alla klasser ska kunna ha alla ämnen.

Höstterminen hade jag inte toppenschema i jämförelse med de andra sjuorna. Eftersom det var så många som valt spanska som B-språk fick skolan lägga in extra lektionstimmar för bara spanskagrupper. Vår klass och en till "drabbades" av det och fick fler håltimmar och därför längre skoldagar.

I sexan började vi halv nio varje dag utom måndagar och onsdagar då vi började 8 samt slutade 15 två dagar och 14 de andra dagarna. Då tyckte vi att "åh nej, idag går vi mellan 8 och 15, gud vilken lång dag" haha, men nu är det lite skillnad.

Mitt schema såg då ut såhär:

Måndag: 08:00-15:00

Tisdag: 08:30-14:00

Onsdag: 08:00-15:00

Torsdag: 08:30-14:00

Fredag: 08:30-14:00

På höstterminen i sjuan började vi 8 varje dag (utom fredagar då vi hade hål första lektionen och därför började 09:10) och slutade 15:30 tre dagar i veckan och 15 de andra. Nästan alla andra klasser började allt mellan 8-10 och slutade mellan 12-15 varje dag.


I vår skola delas varje klass in i två grupper, den ena gruppen har t ex musik första terminen medan den andra har teknik, men det byter man efter jul. Så är det också med sy- och träslöjd och en speciell NO-lektion. Varannan fredag har vi 80 min helklass i NO och varannan NO Labb, alltså gör "experiment". När vi har NO Labb har de båda grupperna lektion precis efter varandra, den ena hade förra terminen lektion mellan 13:25-14:25 och den andra 14:35-15:35.

Jag var i den grupp som hade musik, träslöjd och sent NO Labb vilket vi nu byter. Den här terminen har jag alltså teknik, syslöjd och tidig Labb. Vad som är till min favör denna termin är att NO Labb har tidigarelagts vilket betyder att jag varannan fredag slutar 14:05 och varannan 13:45!!! So happy! Från att sluta 15:35 ena terminen till 13:45 andra.

Dessutom hade vår klass 80 min bild i veckan endast förra terminen istället för 40 min utsprittt på båda terminerna. Alltså blir våra skoldagar ytterligare lite kortare.


Såhär ser mitt schema ut nu:

Måndag: 08:00-15:35

Tisdag: 08:00-14:15

Onsdag: 08:00-14:20

Torsdag: 08:00-14:40

Fredag: 09:25-14:05/13:45

Idag (torsdag 12/1) är vår sista lektion inställd och eftersom vi har hål timmen innan den inställda lektionen slutar jag 12:00. Chill dag 🎉


Jag är inte säker på varför jag berättar så detaljerat om mitt schema men jag ville väl "skryta" om det haha 😏😂

Kram på er!

Likes

Comments

Jag vill önska er alla en riktigt god jul ♡

Och till er andra som av olika anledningar inte firar jul - ha en fin dag ♡

Likes

Comments

Hej på er!

Igår och idag har jag suttit fastklistrad framför viafree.se's serie Svartsjön. Jag blev helt besatt, den är så bra! Svartsjön är en riktig thriller, med mycket övernaturliga händelser etcetera, så för de som inte gillar skräckfilmer är detta nog ingen bra serie... Men jag älskar som sagt skräck och thrillers.

För något år sedan kunde jag verkligen inte se skräckfilmer, men när jag var med som statist i en kriminal-thriller började jag få upp intresset för sådant. Eftersom jag kan se skräckfilmer ur en annan vinkel än folk som inte varit med på filminspelning blir det inte lika läskigt. Jag kan lägga märke till hur kameran rör sig, var det troligen står lampor eller skärmar, var sladdar ligger mm. Detta gör att det känns betydligt mindre skrämmande.
Man rycker ju till när något oväntat händer såklart, men återgår strax till det normala.

Hur som helst - Svartsjön handlar om en grupp på runt 8 pers som planerar att köpa en skidanläggning i norra Sverige. Vad de senare får reda på är att anläggningen aldrig öppnats på grund av en incident tjugo år tidigare. En rad mystiska händelser sker och Hannes mod sätts på prov. Det visar sig att det vilar en förbannelse över stället, en förbannelse som ska komma att drabba dem alla...

Älskar serien! Den har en röd tråd genom alla 8 avsnitt och håller dramatiken levande. Precis vad jag tycker om. Vad som mer är roligt är att jag har sett så många svenska och danska thrillers att jag känner igen nästan alla skådespelare. Då blir man lite "aha, men dig känner jag igen. Du har varit med i den och den filmen" haha.
Ville bara tipsa om denna serie för er som har samma filmsmak som jag.
Kram!

Likes

Comments

2:a december... Julen närmar sig.

Dagens tema är: saker att göra inomhus.


Spela sällskapsspel

Det finns många olika sällskapsspel som man kan spela både själv och tillsammans med någon. Yatzy, kortspel och liknande är utmärkta för både och. Roliga familjespel är bland andra den försvunna diamanten, monopol, diverse frågesportsspel och rappakalja. Schack är också väldigt kul, dock kan man bara spela två åt gången men det är oerhört intressant!

Ha film-/seriemaraton

Värm lite varm choklad och en lussebulle, slå dig ner i soffan/sängen framför TV:n, datorn, surfplattan eller mobilen och rulla in dig i ett täcke som en kåldolme. Sedan ligger du där likt en vårrulle och myser framför olika filmer. Vinter på hög nivå :)

Teckna

Det här tycker jag är superkul, nämligen att teckna! Måla en seriestripp, ett landskap, djur eller vad sjutton du vill. Bara sätt dig med en penna och låt kreativiteten flöda!

DIY's

Hur många olika DIY's finns det egentligen på google, pinterest, tumblr och weheartit? Så många att du kan sitta hur länge som helst och bara pyssla med saxar, tyg, papper, tejp, lim och snören.

Baka eller laga mat

Bara sätt igång med att baka lussebullar, pepparkakor, knäck, kola eller laga något riktigt gott till dig och familjen. Superbra tidsfördriv och roligt dessutom!

Läsa

Tänk att sitta med en kopp varm choklad under en filt eller ett täcke och en riktigt gripande bok i handen. Myyys!

Shoppa julklappar

Sätt dig vid datorn och kolla upp bra hemsidor som säljer det du är ute efter till kanske din bästa vän. Eller varför inte göra egna julklappar bestående av till exempel DIY's?


Det här är bara några av alla sysselsättningar som finns inomhus, du kanske kommer på någon ännu roligare som du vill göra? Dela gärna med er i kommentarsfältet så att ni har något att göra en dag då det kanske spöregnar eller haglar.

Kram på er!

Likes

Comments