I söndags åkte jag och Nicolas tåget till Blue Mountains. Blue Mountains är en bergskedja som ligger ungefär 2 timmar med tåg ifrån Sydney. Tåget stannar verkligen överallt (!!) tror det var minst 15-20 stopp innan vi var framme i Katoomba, ett litet samhälle i Blue Mountains. Därifrån gick vi upp till Echo Point där en har utsikt över den välkända stenformationen Three Sisters, som enligt en aboriginal-legend uppstod när tre systrar från Katoomba-stammen blev kära i tre pojkar från grannstammen. Äktenskap mellan stammar var ej tillåtet därför lät systrarnas bröder fånga in dem och omvandla dem till sten för att skydda systrarna. Tyvärr berättade en jobbarkompis idag att Blue Mountains är gjort av ett väldigt mjukt material, sandsten, vilket leder till att bergen lätt slits ner av vind och vatten. Därav kommer troligen inte Three sisters finnas kvar om några år.

Efter någon timmes promenad kring Three Sisters tog vi oss vidare till Katoomba Scenic World, där vi åkte Australiens högsta linbana och brantaste järnväg. Ett kul sätt att se en ganska stor del av Blue Mountains. Vill dock gärna åka tillbaka och kanske stanna över natt, känns som det var supermycket som vi inte hann se.

Under dagen försökte jag mig på att filma lite, vilket kanske varken jag eller min kamera var särskilt bra på, men en film blev det i alla fall!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Äntligen! Har kommit ifrån mitt gamla jobb där jag inte alls trivdes för att börja på två nya där jag trivs superbra. Det ena är på en restaurang som heter Jellyfish, den ligger precis i anslutning till Manly beach. Så mysigt ställe som serverar frukost, lunch och middag. Bästa av allt är att personalen är grym också.
Det andra jobbet är på ett take-away kaffeställe precis vid färjan in till Sydney. Jag får lära mig att göra kaffe, superkul!

Det roliga med att börja jobba är att man lär känna mer folk, tidigare har jag mest umgåtts med andra svenskar här i Manly. Jobbet låter mig träffa locals, men också folk från andra länder.

Likes

Comments

Våren är äntligen här nu så dagarna blir varmare och varmare! I helgen var vi på Taronga Zoo här i Sydney, supermysigt med alla djur och fin miljö. Men alltid lite jobbigt att vara på zoo då tanken om de har allt de behöver och om de verkligen trivs alltid kommer upp.
Verkade som att de flesta djur på Taronga Zoo var uppväxta i fångenskap, vilket känns bättre än att fånga djur från det vilda.

Jobbet jag har är inte alls roligt och det skapas en dålig stämning bland hela personalen pga en person. Det är väldigt synd då jag annars gillar de andra på jobbet. Söker därför efter andra jobb och hoppas komma därifrån snart. Det är många butiker som söker personal nu inför jul vilket är skönt!

Likes

Comments

Tiden går jättefort här nere. Vi har börjat komma in i lägenheten och i Manly!
Jag har även fått ett jobb bara 10 minuter ifrån lägenheten vilket känns superbra.

Likes

Comments

Idag har vi varit en sväng på ikea för att köpa lite filtar och annat. Det visade sig att ikea låg i ett superfint område så vi strosade runt lite också!

Än så länge har ingen av oss jobb så vi har en hel del tid att spendera om dagarna, vilket är både skönt men samtidigt som man saknar lite sysselsättning.

Likes

Comments

Hektisk, rörig och supermysig första vecka här i Sydney. Nu har äntligen Nicolas kommit ner, och igår flyttade vi ifrån vandrarhemmet till vår egen lägenhet. Det känns skönt att kunna packa upp sina saker, tvätta och laga mat. 

Än så länge är jag ganska trött tidigt på kvällarna, solen går ner tidigare än vad jag är van vid (vid 18-tiden ungefär) och det är många nya intryck varje dag. 

Likes

Comments

Andra hela dagen i Manly är nu förbi. Har idag ordnat abonnemang så har äntligen lite internet! Det är så fint här, dock kallt så fort solen går ner. Är ju trots allt vinter. Manly är supermysigt och helt klart ett ställe jag kan tänka mig stanna på ett tag!

Likes

Comments

Haft en superfin dag hos Julia i Jönköping. En mysig burgarlunch, kaffe vid bryggan och en promenad med massa härligt prat och skratt.

Nu har jag bara tre dagar kvar på jobbet innan nedräkningen kan börja på riktigt!!

Likes

Comments

Om mindre än en månad är jag framme i Manly, Australien. Än har jag inte börjat packa, men listan jag har byggs på mer och mer för varje dag. Det känns omöjligt att få ner sitt liv i en resväska. Viktigast för mig är nog att få med mig en dagbok, bilder på min fina familj och vänner samt kläder och skor jag verkligen gillar. Längtar så otroligt mycket!


Likes

Comments