Äntligen! Har kommit ifrån mitt gamla jobb där jag inte alls trivdes för att börja på två nya där jag trivs superbra. Det ena är på en restaurang som heter Jellyfish, den ligger precis i anslutning till Manly beach. Så mysigt ställe som serverar frukost, lunch och middag. Bästa av allt är att personalen är grym också.
Det andra jobbet är på ett take-away kaffeställe precis vid färjan in till Sydney. Jag får lära mig att göra kaffe, superkul!

Det roliga med att börja jobba är att man lär känna mer folk, tidigare har jag mest umgåtts med andra svenskar här i Manly. Jobbet låter mig träffa locals, men också folk från andra länder.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Våren är äntligen här nu så dagarna blir varmare och varmare! I helgen var vi på Taronga Zoo här i Sydney, supermysigt med alla djur och fin miljö. Men alltid lite jobbigt att vara på zoo då tanken om de har allt de behöver och om de verkligen trivs alltid kommer upp.
Verkade som att de flesta djur på Taronga Zoo var uppväxta i fångenskap, vilket känns bättre än att fånga djur från det vilda.

Jobbet jag har är inte alls roligt och det skapas en dålig stämning bland hela personalen pga en person. Det är väldigt synd då jag annars gillar de andra på jobbet. Söker därför efter andra jobb och hoppas komma därifrån snart. Det är många butiker som söker personal nu inför jul vilket är skönt!

Likes

Comments

Tiden går jättefort här nere. Vi har börjat komma in i lägenheten och i Manly!
Jag har även fått ett jobb bara 10 minuter ifrån lägenheten vilket känns superbra.

Likes

Comments

Idag har vi varit en sväng på ikea för att köpa lite filtar och annat. Det visade sig att ikea låg i ett superfint område så vi strosade runt lite också!

Än så länge har ingen av oss jobb så vi har en hel del tid att spendera om dagarna, vilket är både skönt men samtidigt som man saknar lite sysselsättning.

Likes

Comments

Hektisk, rörig och supermysig första vecka här i Sydney. Nu har äntligen Nicolas kommit ner, och igår flyttade vi ifrån vandrarhemmet till vår egen lägenhet. Det känns skönt att kunna packa upp sina saker, tvätta och laga mat. 

Än så länge är jag ganska trött tidigt på kvällarna, solen går ner tidigare än vad jag är van vid (vid 18-tiden ungefär) och det är många nya intryck varje dag. 

Likes

Comments

Andra hela dagen i Manly är nu förbi. Har idag ordnat abonnemang så har äntligen lite internet! Det är så fint här, dock kallt så fort solen går ner. Är ju trots allt vinter. Manly är supermysigt och helt klart ett ställe jag kan tänka mig stanna på ett tag!

Likes

Comments

Haft en superfin dag hos Julia i Jönköping. En mysig burgarlunch, kaffe vid bryggan och en promenad med massa härligt prat och skratt.

Nu har jag bara tre dagar kvar på jobbet innan nedräkningen kan börja på riktigt!!

Likes

Comments

Om mindre än en månad är jag framme i Manly, Australien. Än har jag inte börjat packa, men listan jag har byggs på mer och mer för varje dag. Det känns omöjligt att få ner sitt liv i en resväska. Viktigast för mig är nog att få med mig en dagbok, bilder på min fina familj och vänner samt kläder och skor jag verkligen gillar. Längtar så otroligt mycket!


Likes

Comments

Nedräkningen inför dagen då jag åker till Australien har verkligen börjat på riktigt. Mindre än en månad kvar och jag sitter just nu och slipar på mitt australienska CV. 

Trots att det känns som en evighet bort har magen nu börjat pirra och jag både längtar efter och är rädd för den dag jag åker. Jag ska försöka hålla denna blogg uppdaterad under tiden jag bor i Australien och även lite nu innan jag åker. Så kika gärna in här lite då och då för att se vad som händer!

Likes

Comments