Header

WE´RE PRO DIVERS
GREAT BARRIER REEF


Nu är jag tillbaka på fastlandet efter tre dagar ute på en båt, på Stora Barriärrevet. Vi är nu certifierade dykare!!!!! HUR SJUKT!? Upplevelsen var magisk och jag kommer absolut upprätthålla dykningen, trots att mina öron förstörs och att jag blöder när jag kommer upp till ytan. Måste vara förkylningen. Jag har i och för sig alltid haft problem med öronen, ni vet ett sånt där "öron-näsa-hals-barn". Just nu hör jag ingenting, jo lite såklart. Allt är blockerat men det positiva här väger mycket tyngre än det negativa! Jag fick simma bland jättesköldpaddor (140 år gamla), hajar, färgglada fiskar och koraller. Livet under ytan är något helt annorlunda. Lugnt och vackert. Vi simmade i grottor och tunnlar och fick se en helt annan värld!!!!! Och visst är det lite ballt att vi tagit vårt dykarcert i stora barriärrevet!? GREAT BARRIER REEF!!!! Ett minne för livet - solklart! Kan inte med ord beskriva hur det var att "leva" under ytan. Fantastiskt. Nu ger jag mig själv en klapp på axeln, jag kämpade för att komma ner, och jag klarade det! NEXT - Advanced Scuba Diving. YAY!!!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Två bilder från ett av vattenfallen på vår waterfall circuit

Likes

Comments

daintree rainforest 

Bilder från Daintree Rainforest


Hey hey, I'm back!
Efter en utspilld öl på tangentbordet har jag fått stänga av datorn och lämnat in den! Glada nyheter! Den mår bra, vilket är väldigt ovanligt! Tangentbordet är visserligen väldigt segt och datorn kanske blir segare med åren pga korrosion, men annars är allt helt lugnt! Så, vad har skett de senaste dagarna? Inte lite läskigt att jag ber er att hålla tummarna "så jag inte dör" och sen inte bloggar på flera dagar!!!!?! SORRY!

1. JAG HAR SKYDIVEAT - och jag älskade det!!!! Att falla fritt är helt magiskt! Och vilken kick sen! Jag ville upp igen, på en gång, och hoppa igen igen och igen!!!! Nästa gång testar jag bungy jump!

2. IMORGON BÖRJAR VÅR SCUBA DIVE-KURS! Mack, Matilda och jag ska bo tre dygn på en båt och under 5 dagar lär vi oss att dyka, på riktigt! iiiiih

3. PIMP MY RIDE - jag och Matilda har fixat en hel del i vår van, bland annat målat hela "baken" grå, där vi har all förvaring. Mycket finare, och fräschare! En kille ska komma och kolla på den imorgon, och vi håller tummarna för att han vill köpa den trots att vissa saker måste lagas. Fingers crossed!!!!

4. WATERFALL CIRCUIT - vi åkte runt och besökte en rad olika vattenfall! Wow, helt fantastiska. Landskapet här uppe är helt annorlunda från hur det är längre ner. Vi kunde simma bakom vattenfallen och sedan simma rakt igenom. Svalkas av sötvattnet och känna oss som nya människor! På väg tillbaka fick vi se solen gå ner mellan kullar och berg, och det var SÅ vackert!

5. ÖVRIGT - vi har smuttat på goon, spelat drickspel, hängt ytterligare vid lagoonen, mött upp fler vänner, sett en obeskrivlig regnbåge - som i en saga, hittat en gratis campsite som vi gillar, blivit utkickade från en annan campsite, ätit för mycket soppa (fruktansvärt goda), hittat en ny favorit - PODS, vi har skrattat, haft kul och njutit varje dag! Som sagt kan jag inte med ord beskriva hur mycket jag uppskattar vår aussiefamilj!

Idag regnar det, och både jag och Matilda är slutkörda. SÅ trötta! Kanske på grund av brist på sömn men också kanske för att det faktiskt är en sån där grå och regning dag, då man bara vill sitta hemma i soffan och slå på en bra romcom. Eller thriller kanske? Idag gjorde vi en inspection på vår van för att se om den är road worthy. Det gick inte så bra... Nu är vi tillbaka på campingen vi blev utslängda ifrån för några dagar sedan. Vi var bara här och hängde med våra vänner, jag hade frågat om det var okej. Vi skulle alltså inte bo här den natten. Efter ett tag blev vi utslängda och nyss blev vi utskällda för att vi råkat parkerat fel, usch vilken surkärring hon är den där. Så sur så jag och Matilda inte kan sluta skratta, ja vi tycker nästan synd om henne. Usch vad jobbigt för henne att gå runt och vara sur och irriterad på allt hela tiden. Att ha en inre negativitet som bara väller över och tar kontrollen över henne och hennes liv när det i själva verket är vi själva som styr över våra liv och väljer våra känslor. Vi har i alla fall bokat en natt här så hon kan minsann inte slänga ut oss nu även om vi råkar kliva lite snett igen. Ja, senast hotade hon med att hon ringt polisen!
Anyways, vi har lite pappersarbete att fixa, vi sippar på varsin kaffe och soppa och tar det lite lugnt. Produktiva får vi vara senare, igen. Jag lyckades få med mig en bikini hem från shoppingcentret idag medan vi väntade på bilen, jag har ingen som är bra att dyka i - nu är jag redo! Scuba dive 8.30 imorgonbitti - YAY!!!!!

Likes

Comments

Vi är i Cairns!!! Och vi är återförenade med vår kära Aussiefamilj, äntligen! Åh, jag har saknat dom. Jag kan inte med ord beskriva hur glad jag är över att ha mött dessa fantastiska människor som bara bidrar med positivitet och galenskap, och massa kärlek såklart! Ovan ser ni Wallaman falls vilket var SJUKT! Världens största "one drop"-vattenfall!!!! Hiken ner till fallet var även den "sjuk" - obeskrivligt fin regnskog (!!!) och ljuden sen!?!? Ja ni vet ju att jag älskar att gå och lyssna, höra på det som finns runtomkring, vatten som forsar - lyssna på naturen, och det var precis det vi gjorde. Jag trodde jag skulle svimma och spy på vägen upp dock, vi nästan sprang (??) upp för berget tills allt snurrade och vi var tvungna att stanna, haha! Åh, vilken upplevelse dock!

På väg hit stannade vi till i en liten by, vi skulle egentligen bo på en campsite i anslutning till vattenfallet men när det började mörkna insåg vi, på ett väldigt underligt sätt, att vi nog skulle vända och sova någon annanstans. Jo, för när vi kommit ut på de mörka ödevägarna kunde vi skymta skepnader längre bort, som stod uppradade och blockerade vägen!?!? VAD VAR DET!?!?! Ju längre fram vi kom desto mer kunde vi se att det var gigantiska kor mitt på vägen???? Skulle de attackera!? Tillslut lyckades vi köra förbi men magkänslan sa att vi var på väg åt fel håll?? Och ännu längre fram var det ännu fler kor!?!? En hel flock! 30 stycken med kalvar!!! Nu kom vi inte förbi så vi fick vända, och det kändes helt rätt. Råkade köra på en stor orm på tillbakavägen och vi lyckades komma förbi korna vi träffat på innan, phew! Nu åkte vi till en mindre stad som vi kört igenom, hittade en liten rastplats mitt ute i ingenstans där vi stannade för yoghurt och granola och magen riktigt knep ihop. Magkänslan sa att vi inte skulle vara här, så med varsin kniv, redo för det värsta, satt vi och åt vår kvällsmat tills djuren runt omkring började bete sig konstigt. Fåglar började kvittra som aldrig förr, skrika! Hundar började skälla och vi hörde något konstigt ljud så vi tog vårt pick och pack och drog! Men, precis innan vi steg in i bilen hörde vi hur en kvinna skrek och grät och hur en man skrek tillbaka!? Fruktansvärt, vi körde fort därifrån! Och hann i farten se att ytterdörren till huset som låg bredvid rastplatsen (inget bebott hus) var öppen. Den var stängd när vi kom dit. Woooo creepy!?! Den natten sov vi på en parkering i en annan stad och dagen därpå åkte vi till vattenfallet. Då insåg vi att korna hjälpte oss - vi hade aldrig kunnat köra i bergen i mörkret, det hade varit livsfarligt!

Som sagt, nu är vi i Cairns! Vi har spenderat ett dygn i världens äldsta regnskog, hängt vid lagoonen och vinkat hejdå till fler familjemedlemmar. Vi har även mött upp Mack och ska boka datum för vår scuba diving! OCH IMORGON SKA VI SKYDIVEA!!!!!!!?!?!?!?!?!?!?!?!? JAG SKA FALLA FRITT!?!?!? Jag kan inte fatta. Aeeeeh, det är sjukt. Hoppa ut från ett plan. Mitt hjärta dunkar i tusen bara jag tänker på det! Håll tummarna så jag inte dör. iiiiiih!


Likes

Comments

Climb a mountain
Ngungun Mountain
Sunshine coast

Bilder från när vi klättrade upp för ett av "the glasshouse mountains" - Ngungun. Oj vad svettiga vi blev!
Här uppe satt vi ett tag och njöt av hur fin naturen är, återigen. Vilken utsikt!

Likes

Comments


Att vakna till soluppgången, äta frukost uppe på däck, besöka och se naturens alla vackra verk. Åååh! Ett av de bästa ögonblicken var igår morse då vi vaknade strax innan 06:00 (på morgonen) för att fixa oss en kopp kaffe och lite frukost, för att sedan få sitta och njuta av soluppgången ute på havet. Vi satt där i morgonkylan och jag smuttade på min kaffe medan jag såg hur mörkret skiftades över till ljus. Att vara ute på havet sådär är otroligt lugnande, och ännu mer harmoniskt blev det när vi satt där och betraktade den orangegula himlen! Soluppgångar kan jag leva på ett bra tag, man känner sig fri! Som om det är något andligt över det hela. Hm, who knows? Kanske det beror på att man faktiskt befinner sig fullständigt i nuet, att man hittat ett mindful moment?


Soluppgången ja - ett av de bästa ögonblicken på båten. Men det som tar priset är ABSOLUT utan tvekan Matildas händelser denna morgon när vi seglade tillbaka in till fastlandet. Jag kan inte sluta skratta!!!! JAG GARVAR IHJÄL! Och det gjorde jag då också, när hon berättade för mig vad som hade hänt. Jag vek mig dubbel och skrek ut något som skulle likna ett skratt, och det var det ju iofs. Ju mer jag tänkte på det desto mer hysteriskt blev det. Så... Vad hände? Först och främst, personalen på båten består av två yngre tjejer (Laura & Poppy) som hjälpte till med allt, en kille (Luka) runt 30-årsåldern som både var en hjälpande hand men också en "mamma" eller "pappa" för oss på båten. Han har varit med om ALLT. Han har fått gräva ner armen i bajstunnor och gjort en rad vidriga saker som man absolut själv inte vill göra men som man samtidigt vet att man kommer få göra en dag, exempelvis när man har sina barn (om man vill ha det). Anyways, last but not least - kapten var ju också på båten, såklart - Sammy! Luka hade berättat om toaletten för oss dagen innan, att det lätt blir stopp, och OM det skulle bli det så ska man bara hämta honom istället för att förvärra det hela genom att försöka lösa situationen själv.
En halvtimme innan vi är framme i Airlie Beach får Matilda panikont i magen och måste verkligen gå på toa. Hon springer iväg en liten stund, men det är inte samma Matilda som kommer ut från badrummet. Nej, den här "Matildan" vill helst bara sjunka genom jorden och inte blir det lättare när hennes parter (moi) garvar sönder!?!!? Jag låg, som sagt, dubbelvikt och kunde inte släppa bilderna jag fantiserat ihop under tiden som Matilda målande berättade om situationen. Hon börjar berätta om hur mycket hon bajsade, och hur hela magen liksom vek sig ut och in. Hon hade aldrig i hela hennes liv bajsat ut en sån tjock korv?? Den var MASSIVE! Den var så stor så den rullade ihop sig och blockerade hela röret ner i toan. Det var alltså en PROPER bajskorv som man ser på barnprogram eller som emojibajskorven, eller en leksaksbajs. Som en stor frosting på en cupcake... You name it. Det blev stopp! Hon hade först försökt att peta ner allt i röret med hjälp av toaborsten men då hade det bara smetats ut och smulat sig och allt blev helt plötsligt mycket värre. Nu fick hon stå kvar där inne i 2 minuter och samla sig, för hon visste att hon var tvungen att ropa på Luka. Efter några djupa andetag lyckas hon öppna dörren och ropa på honom, han hörde inte. Men Fredrik som stod bredvid hörde, typiskt. Det skulle ju vara hemligt. Tillslut hör Luka att Matilda behöver hjälp och han sjasar ut henne (inte på ett argt sätt) och tar kontroll över hela situationen. "Jag fixar det här" sa han.
Ja, det enda som skulle kunna fixa detta var att gräva upp bajset med handen - LUKA HAR TAGIT I MATILDAS BAJS!!!!!!!! Han har känt det med sina egna fingrar, oh my! Hahah! Medan Matilda står med mig uppe på däck är han där nere och fixar med hennes bajs. Tanken är... sjuk. Och när han är klar dunkar Matildas hjärta lite extra fort, hon vågar inte ens gå ner i kabinen. Hon gömmer sig istället vid seglet och jag går ner och hämtar våra tandborstar. När vi har borstat klart kommer givetvis Luka upp och det är då Matildas blick möter hans. Nu när dom ser varandra är det bara BAJS BAJS BAJS i tankarna, i atmosfären. Och inte nog med det trampar Matilda fel på nätet och halkar framlänges och gör en FACEPLANT! Och jag brister ut i gapskratt igen trots att hon skrapade upp sin tå. Vad är det som sker??!? En förbannelse!?!? Först bajset och sen en rejäl faceplant, allt framför Luka. Mer intimt kan det inte bli, än att ta i någons bajs. Matilda höll sig på sin kant tills vi alla var framme. Och vi skrattade. Därefter när alla skulle kliva av gav och fick vi alla en kram av "the crew". Jag är säker på att Matilda hade hjärtat i halsgropen precis innan hon kramade Luka hejdå, sedan släppte det. De småpratade lite och allt var bra igen. För honom var det ingen big deal, men för Matilda gick nästan jorden under. FRUKTANSVÄRT....KUL! Och detta har varit dagens samtalsämne. Jag har skrattat åt den här händelsen HELA dagen och kommer nog inte sluta. Självklart ett minne för livet, som jag UTAN TVEKAN kommer att berätta på Matildas bröllop, då kan ni alla få garva. Håll i er!

Tredje och sista highlighten av vår båttrip var igår kväll när vi alla satt på nätet och spelade gitarr och sjöng. Och så fortsatte det hela kvällen efter spel och lekar. Allt var perfekt! Och vädret igår var dessutom jättebra!
TACK WHITSUNDAYS! Imorgon drar vi!!!


Likes

Comments

Bilder från Blue Mountains, som jag inte visat er! Djupt där nere i skogen sov jag och Matilda i vår van, häftigt!
Wow - kolla hur fint det är.

Likes

Comments

Sand så ren och vit så du kan borsta tänderna med den, polera gamla smycken eller skrubba hela dig med den! Nu är jag tillbaka efter 2 nätter på katamaranen Avatar. Vi besökte fantastiska platser (!!!!), åt god mat, såg sköldpaddor, snorklade, solade på däck, läste.....Första dagen hade vi dock otur med vädret men äh!!! Vad gör det? Nu har vi checkat av "segla i Whitsundays" från vår bucket list! Och resan fortsätter uppåt med vår kära, gamla, van - Bettan!

För att klara av den här båtresan har jag både knarkat åksjuketabletter men också gått runt med två armband som hjälpte fruktansvärt bra! Det trodde jag aldrig!? Och nu är jag helt öm. De sitter jättetight med varsin "plastkula" som ska trycka in på en punkt i handleden. Helt otroligt att det funkade så bra!? Det är bara nu, när jag är tillbaka på land, som jag känner hur det svajar och hur båten guppar över vågorna. Haha. Typiskt! Älskade att vara ute på havet, så min yrsel nu gör inte så mycket faktiskt.

Whitehaven beach var MAGISK! Fin sand och kristallklart turkost vatten. På grund av cyklonen är vattnet inte lika klart som det brukar och träden har tappat alla sin löv. Mycket är förstört helt enkelt, men trots det var det jättevackert och jag kan nästan föreställa mig hur man blivit lite lätt förtrollad när man varit där innan cyklonen, och haft blå himmel och sol. Ja, wow!
Nu är vi tillbaka i Airlie Beach och snart åker vi upp, upp, upp! Svänger nog förbi några vattenfall och nationalparker längs med vägen, och åker förmodligen över till Magnetic Island! Åh, ibland är det skönt att inte ha planerat nått, vi planerar väldigt sällan. Vi gör det som faller oss in och vad vi känner för! Och det slutar oftast väldigt bra. Alltid, faktiskt.

Ciao (fler bilder kommer)!

Likes

Comments

Maheno Wreck
Indian Head
Lake McKenzie

FRASER! Återigen - inga ord. Vilka fantastiska människor jag mött. Vänner för livet! Jag har funnit en Australiensk familj, wiiie! Och jag inser nu att jag BARA ska omge mig med människor som lyfter upp mig. Människor fulla av kärlek! Åh!

Hela "frasergrejen" började redan på fredagen då vi skulle checka in på hostelet. Så ja, det gjorde vi och sedan tog jag och Matilda en kaffe på ett café innan det skulle hållas i en kort genomgång om äventyret på Fraser. Fraser Island är för övrigt världens största sandö!
Efter genomgången delades vi in i olika team. Vi skulle handla mat tillsammans och även köra i samma bil, inget vi visste just då. Både jag och Matilda hamnade i team 2 (TEAM 2, TEAM 2!!!!) och vi kladdade slarvigt ihop en shoppinglista och utbytte namn och hade redan fruktansvärt kul. Vi var lätt det bästa teamet! Efter många om och men möttes vi upp på en gemensam Woolies (mataffär - vi visste inte att det fanns flera i stan och vi körde till olika) för att HANDLA! En överfylld vagn senare och vi var ute, det hade totalt tagit 2 timmar att få ihop allt men vi var klara! Den kvällen lade vi oss tidigt. Dagen därpå skulle vi mötas 06:00 nere i lobbyn, TIDIGT!

Dag 1. Masade mig upp för en varm dusch (ja, äntligen en VARM dusch!!!) och kokade sedan ihop lite gröt. Vi fixade det sista innan avfärd och vi samlades allihop på nedervåningen där vi skulle kolla på en viktig film innan vi skulle åka. Tillslut var vi i bilarna! Och vi var sååå peppade!!!! ÄNTLIGEN VAR VI PÅ VÄG! Med hög musik åkte vi mot färjan och sjöng i kör. Ja, team 2 var bäst!
Det första vi gjorde när vi var framme på ön var åka en bit in i skogen och gå en fantastiskt fin promenad i regnskogen där en kristallklar bäck rann igenom. Därifrån kunde vi fylla våra vattenflaskor och dricka! Wow, en sån häftig känsla! Hit vandrade kvinnorna förr och födde sina barn dessutom, i det rena vattnet. Och efter promenaden i regnskogen åkte vi vidare till ett ställe där vi åt vår förberedda lunch - wraps. Lyx för en backpacker! Och därefter till campet så vi kunde välja tält och göra oss hemmastadda innan vi åkte vidare till en sjö som vi spenderade en lång tid vid! Vi lekte lekar i vattnet, frös, och lärde känna varann ännu mer! Väl tillbaka i lägret fixade vi första middagen, burgare. Veggieburgare såklart, med hummus! Och redan vid middagen började vi dricka av vårt vin och goon och sedan pågick natten sådär! Vi spelade spel, lekte lekar och hade fruktansvärt kul! FRASER VAR IGÅNG!

Dag 2. Vaknade av musik klockan 07:00 på morgonen. Åh vad trött jag var!!!! Och huvudvärken!!!! Aouch. Alla var uppe med tuppen och åt rejäla frukostar. Första stoppet var Champagne Pools. Pooler i klipporna vid havet som bubblar när en stor våg sköljer över. Bilfärden hade piggat till oss med alla gupp! Och efter en lång stund vid champagne pools åkte vi vidare till Indian Head. Därifrån kastade Européerna ner the Aboriginals ner i havet, så hemskt att jag vill gråta!!!!!! Men härifrån var också utsikten underbart vacker. Och vattnet är så klart så man kan se djur under ytan! Vi såg en haj! Härifrån kan man även se valar, delfiner, sköldpaddor och en rad fler djur! Vi fick inte se så mycket som vi önskat eftersom det inte var så soligt så vi gick nedåt för lunch. Och därefter åkte vi till Wreck Maheno och Elli Creek. Superhäftigt!! Och som dagen innan drog vi därefter tillbaka till lägret för att börja med middagen och för att dricka av vårt vin. Ännu fler lekar och spel och vi hade lika kul även denna kväll! Avnjöt en fantastisk solnedgång och stjärnhimlen där ute är OBESKRIVLIG. Jag fick knäböja och tacka Gud för hans fantastiska verk. Jag tappade hakan!

Dag 3. 07:00. INTE BAKFULL. Vi städade lägret och skyndade oss iväg till Lake McKenzie! Och vilken sjö! Klar som en pool! Och sanden vit som snö!!!!! WOW. Vår sista dag, vilket innebar att vi efter detta skulle iväg till färjeläget där vi kunde spendera lite mer tid innan färjan gick. Återigen wraps till lunch och häng vid poolen som låg i anslutning till en restaurang lite längre bort. Under hemresan babblade vi på som vanligt och var sååå glada över hur bra Fraser hade varit! Hur kul vi haft och vad mycket vi sett! Och när vi sedan var framme på hostelet fick vi äntligen duscha av oss all sand och tvätta våra kläder. Sedan fortsatte festen! Vi beställde pizza allihop och gick sedan till en irish pub där vi spenderade resten av kvällen och skrattade åt allt! Avslutade med nattbad och en skön nattsömn i en riktig säng och inte på en yogamatta i ett tält! Och såhär fortsatte det varje vi åkte upp. Varje kväll firade vi! Vi var ju fast i Hervey Bay på grund av ovädret. Och gänget blev bara tightare och tightare! Tillslut fick vi skiljas några av oss, men resten åkte tillsammans upp längs kusten och vi hade ännu fler roliga kvällar! Och snart ses vi allihop i Cairns igen!!!! Hela Frasergänget! ÅÅÅH!!!! TACK FASER!

Nu är jag och Matilda i Airlie Beach där ovädret inträffade, tråkigt att se.. Båtar har blåst upp stränderna, träden är förstörda och allt är i oordning och skräpigt. Dock är människor vänligare än vanligt nu, man har nog insett att det är viktigt att bry sig om varandra, för man vet aldrig vad som kan hända. Härifrån åker vi imorgon ut på en katamaran för att se Whitsundays!!!! iiiiiiih


Likes

Comments

Elli Creek, Fraser Island

Wow. NATURE! Sötvattensbäckar som rinner genom djungeln och ut till stranden. Dessutom är det kristallklara vattnet drickbart! Vi följde den strömmande bäcken och snart var vi ute på stranden. Åh!!!! Så härligt avsvalkande! Att doppa sig här var som att födas på nytt.

Likes

Comments

INSTAGRAM@fannyhilding