Header

The Grampians - The balcony

Skrev detta inlägg för en vecka sedan!!!! Helt glömt att publicera så there you go people!


God morg....oh nej. God eftermiddag var det ja! Jag sov till 14 idag, var alldeles för trött och sjuk för något annat. Ja, tro det eller ej - precis när jag blivit bättre från min influensa så drar jag på mig en förkylning. CLASSIC!!! Barnen har varit sjuka och nu när det är vinter och immunförsvaret är lite low så är det lätt att bli smittad antar jag. Speciellt nu när jag jobbar så mycket. Aeh, jag vet inte varför men jag är verkligen ingen workaholic. Jag har kul på jobbet - alltid! Och jag ser alltid till att jag sköter mig med tider och ja.. jag har har en bra arbetsmoral helt enkelt, men när jag jobbar för mycket säger kroppen alltid ifrån efter ett tag, kroppen liksom kollapsar och jag blir sjuk. Det blir för mycket belastning. Haha. "PUSSY!!!" tänker väl många då, ja jag säger det själv. Pussy! Oj, förresten!!! I skrivande stund insåg jag precis... Varför skulle pussy vara något "dåligt" och innebära att man är en svag människa när pussy också är namnet på ett könsorgan? Oftast på det kvinnliga könsorganet (men det är inte alltid fallet). Alltså är pussy ett själsord som indirekt säger att vi kvinnor är svaga när vi inte alls är det?! Vad skumt. So, I guess....BRING IT ON PEOPLE, kalla mig pussy!!!! Vaginor är fantastiska! Vi kan liksom pressa ut ett liv, en ny människa, genom våra vaginor. HELT FANTASTISKT! I alla fall, back to the subject. Sjuk är jag, yes. Så jag fick ringa in till jobbet i morse och säga att jag inte kan jobba och det känns alldeles för hemskt. Jag kan självklart inte rå för att jag är sjuk, men det känns dumt att ringa in sjuk i vilket fall. ACCEPTANS. Jag väljer självklart att acceptera vetskapen om att jag är sjuk och inget annat. Jag skulle aldrig välja att lägga ner energi på och älta att jag är sjuk. Det bidrar bara till negativitet och jag skulle nog bara må ännu sämre! Jag är sjuk, jahopp! Nu ska jag bara vila, ta det lugnt och mata mig själv med apelsiner. Ja, det hjälper faktiskt. C-vitamin.

Jag har kämpat lite med självdisciplin det senaste. Jag har inte vaknat med ångest sedan innan jag flyttade till London vilket var 2 år sedan i September (vänta va!? 2 ÅR sedan!?). Men nu när jag står och trampar på samma ställe i samma stad så kan jag ibland vakna med lite ångest och jag har ingen energi till att göra något heller. Jag vaknar, reser mig från sägen, går två meter till soffan och ligger där tills jag ska jobba. Gymmet är en sån stor del av mina rutiner men nu när jag inte har hälsa nog till att gymma så fastar jag liksom i en ond spiral. Och varje dag ser likadan ut. Jag gillar det inte. Så, jag tänker att jag ska göra lite research och hitta sånt som man kan göra! Marknader, museum, kurser... You name it! Sådant som får vardagen att se annorlunda ut varje dag, och som får mig att må bättre. Enda problemet är just det - min självdisciplin. Jag måste finna ork att resa mig upp igen och göra vad som behöver göras! Jag tror att en hel del ångest sitter i maten och jobbet så jag måste finna ett sätt att separera ångest, som bara är en känsla, från mat och jobb som inte alls har med känslor att göra. Varför är det så lätt att koppla en känsla till en plats, en människa eller ett ting??? Egentligen vore det lättare vi såg allt objektivt. Det är i vilket fall bra att jag är medveten om problemet och ser att något behöver göras. Tror jag lätt blir rastlös då jag hellre är på resande fot för att se nya platser och möta nya människor. Det känns som jag inte utvecklas längre, fast kanske är det precis det jag gör!? Byggs upp för något större och går genom något tungt som senare kommer kännas jättelätt!

Först och främst ska jag börja be för just detta!!! Jag vet att Gud dyker upp mycket här i bloggen, och självklart gör han det eftersom det är honom mitt liv kretsar kring! Speciellt den senaste tiden. Jag hoppas såklart inte att det för med några fördomar från erat håll, utan att jag kan inspirera istället med livslust och ljus! Jag har inga fördomar gentemot människor med ingen tro/annan tro än jag själv heller, jag vill bara sprida kärlek och hopp!!! Tro handlar just om det, om kärlek och om att vara en bra icke-dömande medmänniska. Det är fantastiskt hur han vägleder mig och visar mig min framtid. Det är lätt att tappa blicken från honom och istället kolla på vägen, men han är vägen och utan honom skulle jag gå vilse. Jag har som tidigare nämnt insett nu att jag vill resa runt och hjälpa människor, på platser där de behöver en hjälpande hand. Holy spirit är så påtaglig när jag gör något för andra! Som i söndags exempelvis, innan Hillsong stoppades jag av en hemlös man på gatan som bad om pengar och självklart ger jag. Alltid! Han behöver pengar mer än jag, och det är ju just det - bara pengar. Det finns viktigare saker än guld och dessutom har Gud "sagt till mig" att jag ska ge mer. Och innan jag gick in för kvällsmötet frågade jag honom, Steve, om han ville haka på?! Och visst ville han det! Inte nog med det handlade hela mötet om hur Gud har ett purpose för oss och hur vår närvarande situation inte är slutet utan bara något vi behöver gå igenom, att framtiden är ljus. Om du ger ditt liv till honom kommer du reign in life! Och Steve var så tacksam, han tog in varje ord! Det kändes så bra att hjälpa någon som behövde hjälp, att pusha någon som behövde bli pushad och att ge hopp till någon som saknar hopp. Det finns en framtid för alla, även om livet just nu verkar meningslöst, eller grått. Och jag fick en sån intressant fråga om just det, hur jag kan vara lugn/finna ett lugn i att Gud har en framtid för mig och en mening. Hur jag hittade det lugnet.

Låt säga att du och jag pratar, du berättar något för mig och jag tror självfallet på dig och det du sagt men jag kan inte veta helt säkert att du talar sanning. Varför är det då så självklart att jag tror? Jag väljer att tro på dig ändå, för jag känner dig, kanske? Hur finner jag ett lugn i att jag tror på det du sagt? Kanske du har bevis? Eller kanske jag går på magkänslan? Ser ni var jag försöker komma? Vi kan inte med 100% helt säkert veta att Gud finns. "Jag TROR på Gud" - "Jag VET på Gud". Vi TROR, vi VET inte. Men jag är säker på, jag VET att jag tror - hur? Jag går på vad jag känt, de "bevis" jag fått, på vad andra känt och vad andra berättat om. Och om vi ska gå in på filosofiska existentiellfrågor så tycker jag att det är idioti att bara tro på det vi kan se. Vi kan exempelvis inte se känslor, men ändå tror vi på dom.

Hur finner jag ett lugn? Först och främst får jag påminna mig själv ibland att God is more than I can comprehend, alltså mer än jag kan förstå. Och att det är viktigt att walk by faith och inte by sight. En kille jag pratade med på after church för två veckor sedan sa "you dont really believe if you always seek proof". Och det är så sant! Man tror inte om man hela tiden letar efter en anledning till att tro, om man hela tiden letar efter bevis. Är inte världen bevis nog? Vad jag har känt? Vad andra har känt? Och vad vi upplevt. Jag finner mitt lugn just för att jag tror, och jag lämnar över allt till honom. I Noosa kunde jag vakna mitt i natten av att hela bilen skakade (!!!!) av åskan och himlen målades vit av blixtarna som slog ned. Trots detta kunde jag sova gott utan oro, för jag visste att Jesus sov gott om natten trots storm och oväder. Men hur gör man det, lämnar över något till någon/något som man inte ens är säker på om man tror på? Jag vet inte. Det jag vet är att min gudstro har blivit mycket starkare sedan jag fokuserat mer på Gud och givit både tron och honom en chans! Jag har alltid trott men det är förs nu under min resa som jag har sagt till mig själv att välja Gud först och tro med hela mitt hjärta och på grund av det, eller tack vare det, har hela min värld vänds upp och ner! På ett fantastiskt sätt! Expectations leads to miracles, I guess. Innan kunde jag gå till kyrkan för att bli fylld av the holy spirit, sedan gå hem och fortsätta veckan som ingenting, that was it!!! Jag trodde och det var fine, jag gick till kyrkan och det var fine. Men, vad gjorde jag egentligen för Gud och för mina medmänniskor? Ingenting.

Att vara troende handlar ju just om det - att vara en god medmänniska och sprida kärlek.

Så, ja.. Jag bestämde mig helt enkelt, även om jag inte var säker! Vad finns det att förlora? Det är ju inte så att han kommer berätta alla mina hemligheter och kasta mig i sjön direkt!? Haha. Nej.. Jag var först desperat efter bevis, jag ville vara säker på att han fanns. Och nu är jag säker, tack vare att jag vågade. Och efter kärlekstrubbel och svårigheter med att säga hejdå till människor i min närhet känns det så skönt att äntligen ha någon som jag vet aldrig kommer lämna mig, oavsett vad jag gör och vem jag är. Det gör inget om jag råkar trampa lite snett, han är alltid där och lyfter mig, hjälper mig att hitta tillbaka till rätt bana igen. Det är så skönt att finna kärlek i någon som alltid kommer välja mig först, där det inte behöver vara några games eller komplikationer. Han är kärlek, och jag blir så fylld av hans kärlek så nu vill jag sprida den! Han helar our broken hearts, gör oss hela igen. Och här kommer vi även in på self love som jag skrivit om tidigare! Aeh vad svårt det ska vara!? Att hitta self love. Hur ska man kunna älska någon om man inte älskar sig själv. Pray att jag hittar min self love, det hade varit fantastiskt! Bara allt det här med att vara kär men inte vara confident nog att vara säker på den andra personen, och konstant rädd att han ska lämna eller ångra sig är krävande! Att han ska se det "dåliga" i mig, som jag ser själv! Man skapar ett problem innan det finns vilket är det värsta man kan göra. Jag vill verkligen hitta mer self love, men vet inte riktigt vart jag ska leta...Därför uppskattar jag all bön eller vad ni vill kalla det! Om ni vill alltså! Jag är säker på att det kommer hjälpa!!!

Jag ville gå in på ytterligare ett ämne, när jag är mitt i det tänkte jag. Haha. Men, nah. Det får sparas tills nästa inlägg. Det blir liksom för mycket att läsa för er också. Hold on tight tho!! Tänkte snacka lite om varför vi säger "back to the reality"/"tillbaka till verkligheten" med en stor suck????!!! Eller när vi exempelvis säger "vill fly verkligheten ...(och åka till värmen)". Vad är det vi vill fly från? Och varför känner vi att vi vill fly från det? Spännande!!! Nae nu måste jag kila, treat myself lite! Ciao sålänge!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


Palm Beach, wow. Det var längesen! Jag och Matilda spenderade morgonen på stranden, kollade på soluppgången från The Boathouse och avnjöt varsin frukost med avokado, fetaost och tomat på surdegsbröd, som vi blev bjudna på av en snäll man vi mött kvällen innan! Efter en lång frukost och intressanta samtal gick vi upp till The lighthouse som ger fantastiskt utsikt, sedan gick vi neråt, lekte i stora sand dunes och fortsatte sedan ner till den stora stranden där vågorna var gigantiska!!!! Det var sååå härligt, avslappnande och spännande (hahah) vi vågade absolut inte bada! Visst är det en häftig kontrast mellan den orangea sanden och det blågröna vattnet!?
Palm beach är litet ställe en timme eller två utanför Sydney, uppåt. En idyll! Så mysigt och pittoreskt med fina villor och fantastisk utsikt, överallt. Mysiga hak och trevliga locals som gärna tar en promenad på stranden lite då och då. Det ingår liksom i vardagen, i rutinerna. Att ta en strandpromenad alltså, åh vilket romantiskt liv. Minns ni - här blev vi ju hembjudna till Lucy och hennes man som erbjöd oss varm dusch och som också bjöd på champagne och mat! De blev som våra australienska farföräldrar, och vi höll dom uppdaterade under vår resa upp längs kusten!


Kolla här kolla här, jag fick en fråga! Eller några stycken faktiskt, och jag tyckte dom var så bra att jag väljer att svara på dom här för ni är många som undrar!!! Åh vad jag glad blir förresten, att ni undrar. Fint att se att ni bryr er om vad jag gör i mitt liv och hur allt går. Att ni vill bli uppdaterade! Det betyder väl också mer eller mindre att mitt bloggande inte är förgäves. Haha, skämt å sido. Jag bloggar ju främst för min egna skull, såklart. För att det både är skönt att skriva av sig, men också för att kreativiteten flödar lite extra ibland och för att det är kul att framöver kunna blicka tillbaka och läsa om vad jag gjorde och hur jag kände just där och då. Jag får bli bättre på det btw, att uttrycka mina känslor här i bloggis. Jag är så dålig på det i "verkliga" livet så det kanske är en bra start att börja här!? Känslor är ju varken tabu eller något att skämmas för. De är ju bara känslor, eller hur!? Bara känslor. Som jag visserligen kan välja och vraka bland men ibland råkar det gå lite för fort och man har tänkt något utan att ha varit medveten om det, och skapat en känsla som man inte heller är medveten om. Och så kommer allt bara som en stor känslovåg som man inte riktigt har kontroll över och då kan det vara skönt att ventilera någonstans. Att känna är ju mänskligt! Man får bara se till att vara medveten, och intala sig att vi själva styr våra känslor, vi väljer hur vi vill leva. Det är vi som har kontroll över kroppen och känslorna, inte tvärtom! Anyways!!! Frågorna var det ja! Jag svävade iväg där lite, wups!

Fannyyy!!! Hur gick det med lägenheten? Hur var visningen? Har du bokat canada??? UPDATEEEEE

Lägenheten!!!! Ahh!!! Håller på att fylla i ett papper, en application, som vi ska skicka in till agencyn. Hoppas innerligt att de godkänner oss! Paret som bodde i lägenheten innan oss skulle bara hyra ut först men de bestämde sig för att flytta helt hållet så de behöver några som tar över deras lease. Eftersom vi ska stanna ett tag så är det väl lika bra, hyran kommer bli billigare! Visningen var SÅÅÅ bra!!! Gosh! Jag blev kär direkt. Location är hur bra som helst. Tar 10 min att gå till familjen jag jobbar för och tar endast 10 min på tram för att ta sig till caféet. Perfekt ställe! Själva lägenheten var superfräsch och helt nybyggd. Egentligen är väl jag mer för lantlig, "hemtrevlig", stil men jag är i Melbourne hallååååå, not the time to be picky! Jag älskade lägenheten! Mysig och perfekt storlek för oss. Mysig balkong, två fräscha badrum och dessutom har den pool och gym några trappor ner, som också är helt nybyggt! Att gå in där var som att gå in i ett spa! Där kommer jag garanterat spendera mina kvällar efter jobbet! Kötta lite på gymmet, simma runt lite och avsluta i bastun, aaaahhhh LYX!
Canada då? iiiihhhhhh jag ska pop the question IDAG, jag vet varken hur eller när. Jag vet bara att jag ska fråga idag, och jag hoppas inte att familjen tycker att jag sviker dom!!!! Jag är SÅ glad att jag ska åka, och jag har ställt in mig på att åka så.... ja, jag hoppas de säger att det är okej! Jag hittar med sannolikhet någon som kan täcka mig medan jag är borta vilket borde göra det hela lite lättare. Jag kan inte fatta att jag snart är där och kramar om honom! Jag har så mycket jag vill säga till honom och så mycket jag vill skriva här! Och jag sa ju för två sekunder sedan att jag ska visa mina känslor här mer men jag är väl rädd att han ska läsa och ba: "AHHH haha vad töntig hon är jag känner absolut inte likadant längre" men egentligen, varför är det fel av mig att uttrycka MINA känslor? Man vill väl inte bli sårad, I guess. Men ingen kan ju heller skylla mig för vad jag känner, eller kolla snett på mig för det. Det kan bara jag! Och när det är bra känslor väljer jag mer än gärna att känna! Jag är kär!!!!! Ni vet sådär töntigt kär så att allt helt plötsligt kretsar kring honom. Och när allt som har med honom att göra är fint. Allt man tänker på är honom. Och när jag är kär lever jag ut mina känslor och jag hoppas verkligen inte att jag blir too full on, haha jag vill bara vara nära och tala om för honom hur jag känner, och jag vill säga hur fin han är, bra han är - på vilka sätt och varför. Ah TOO CHEESY!!!!!! Anyways, måste boka Canada snarast!!!! Så jag får utlopp för mina känslor, så jag kan säga det face to face! Nu måste jag kila, ciao! Kul att ni engagerar er, det gör mig glad! Puss

Likes

Comments

Killen Falls, Byron Bay.

Jag har fortfarande tusentals bilder jag inte visat er än! Från magiska stunder!!! Dessa är från Killen Falls, en stenkast utanför Byron Bay. Ett fantastiskt vattenfall!!! På bilden ser det ganska tunt ut men vattenfallet var stort (!!!) och det riktigt kastades ner härligt ljummet vatten från berget ovan! Vi tog med oss lunch som vi avnjöt innan vi hoppade i plurret och här såg vi även vår första orm i Aus! Aaaah!! Som tur var bara en yellow bellied, inte så farligt om man jämför med alla andra ormar som finns här. Vi simmade runt ett tag och körde sedan tillbaka för att hänga vi stranden för solnedgången! Ahhhh älskade älskade Byron Bay. Ord kan inte beskriva hur mycket jag saknar östkusten, redan. Jag trodde när jag rest kusten att jag skulle vara nöjd där, att jag inte skulle vilja åka tillbaka men varje dag tänker jag på alla platser jag besökt, alla minnen jag fått och alla människor jag mött! På vilken fantastisk resa jag haft!!!! Aeh, det hela gör mig blödig, ni vet när det börjar darra lite runt hakan och när ögonen tårfylls? Haha. Ja, precis så. Vädret var dessutom underbart, varje dag är ett minne för livet. Och jag saknar det varje varje dag! HUR KAN JAG VARA SÅ LYCKLIGT LOTTAD!?!?! Hojta till om ni känner någon med en tidsmaskin för jag vill åka tillbaka och uppleva allt igen, samma resa, samma platser, samma människor. Det finns ingenting jag hade velat göra annorlunda! Våra motgångar har vi lärt oss av och våra medgångar har vi njutit av. Att leva fattig och hemlös spelar ingen roll om du har rätt personer omkring dig (och fin natur haha). Visst uppskattar jag allt jag har hemma nu som jag tog för givet innan, men ingenting slår att bo i en gammal van med världens bästa människa och konstant vara på resande fot. Ingenting!!!

Likes

Comments


Härliga bilder jag glömt visa från Great Ocean Road. Ingen aning vad stranden heter men den var helt fantastisk! Om ni har WikiCamps app så kallas stranden Hidden Beach, och ja den var verkligen gömd! Bara vi där, inga andra. En hemlig strand, wow..


Jobbet flyter på som vanligt! Jobbar varje dag och låter pengarna rulla in, haha. Har kommit på en strålande idé! Jag ska göra ett smalt hål i ett burklock och sedan klistra fast burklocket på burken med superlim så jag inte kan öppna den! Som en sparbössa! Ska samla alla mina pengar där och endast använda ca 50 dollar i veckan! Och när jag väl behöver pengarna ska jag smasha burken i golvet och leva lycklig i alla mina dagar. Haha skämt å sido, men ni fattar grejen! Smart va!?

Lördag - yayyyy! What to do what to do? Aeh, ingenting faktiskt. Jag hade oturen som blev sjuk nu när familjen åkte iväg i några dagar. Tur i oturen kanske att dom inte var hemma just nu när jag blev sjuk! Jag har legat och kollat film, pratat med Mack i telefon, umgåtts med TJ här hemma och pysslat i min fotobok. Idag tog jag och TJ varsin kaffe på ett café lite söder om south yarra eftersom TJ sökte jobb där men det är det längsta jag varit ute och det längsta jag åkt den senaste veckan. Skönt att kunna landa lite såhär dock, innan jobbhetsen drar igång igen! Jag är lyckligt lottad som fått två såå bra jobb med matchande timmar! Tänka sig!!!! Och hey, förlåt för att det ekat tomt här ett tag!? Vad har jag tagit mig till? Jag har en rad olika bloggidéer på lager och ännu fler filmer att redigera! Kanske jag har tagit mig vatten över huvudet? Äeh, jag vet inte!
Imorgon är det söndag vilket innebär..... *trumvirvel*.... HILLSONG såklart! Denna veckan har varit lite halvdan, förutom att jag varit sjuk så har det liksom varit lite tyst från Gud om det går att säga så? Det går nog inte. Men vi har liksom inte haft en ongoing convo så att säga haha, utan snackat mer lite då och då... så jag ska dra till med ett worship party här hemma ikväll innan jag går och lägger mig! Är själv hemma, TJ jobbar och Helene är hos hennes pojkvän så perfekt timing! Behöver lite holy spirit! Dock tror jag att jag fått svar på en bön som jag bad i ren desperation! Vi letar ju som tidigare nämnt efter en lägenhet jag, TJ och Jordan, i south yarra området! En 2 bed flat hade varit idealiskt och GUESS WHAT!? Som vanligt langar Gud det bästa och exakt vad man har tänkt sig om inte bättre!!! Imorgon ska jag därför på visning i south yarra och kolla på en 2 bed flat med inkl. gym, pool och två badrum dessutom, kök och vardagsrum! Aeeeh, det känns för bra för att vara sant! Och min magkänsla säger mig att det är där vi ska bo, det är den lägenheten vi ska ta och att den är menad för oss! South yarra funkar bäst för oss då jag jobbar både där och i Richmond. Jordan jobbar dessutom på Chapel st som bara är ett stenkast från lägenheten så aeee, det är perfekt!

Vad mer ska fixas imorgon? Ska försöka sätta in mina pengar på banken, köpa medicin, betala försäkring, posta ett brev, kolla efter skor och något somrigt att ha i Canada! Ja, ååååh jag kan inte bärga mig tills jag åker! Jag är verkligen kär och ser såå fram emot allt vi ska göra!!!! iiiiiih!

Likes

Comments

Ett inlägg jag skrev förra veckan men aldrig hann posta. MEN NU SÅ!!!
Wrote this a week ago but never had time to post it. BUT NOW!!!! English is bad as usual. Apologies!


When I went to bed yesterday God told me to share a message with you!! How exciting!?!?! I never thought God would actually speak to ME, like.. who am I? But then Brian Houstons words crossed my mind and I figured that I actually am the one, and so are you. The one God wants to use. So I started to pray, I prayed God to use me in his name. I want to bring people to faith, bring people to him.

To have a relationship with God is BEYOND AMAZING and I can feel his presence everyday 24/7. How!?! Well... It all started a week ago. I went to Hillsong on sunday night, like always, on the annual HEART FOR THE HOUSE-weekend!!! They showed a video on the big screen of what they do, who they help and how they do it and it all made me realise that nothing is actually about ME in this world. Well...I've heard it sooo many times before, and it does make sense but I've never felt it before, never really realised it before. Holy spirit spoke to me and showed me a glimpse of what I'm suppose to do in the nearest future. I've been praying for clearity and guidance, for God to show me SOMETHING, so I'll get an idea of what I'm gonna do next. It made me realise that I want to help people who see no future, who see no hope! I want to help people through sadness and misery and GIVE them hope, happiness and love. I want them to see the daylight - there is something better out there waiting for them! Like I prayed, I want to be the light in this world. The light for other people to see. So.... why am I here in the city and not in the countries where they desperately need a helping hand? Well...
I'll still be a light in this city and I can still fish for people here! It's harder here, I reckon. Therefore, God need me here. People are hiding in the city, behind noise, hustle and other people, obviously. This is the place where I can hear Gods voice even louder, above the noise. God constantly tells us to fish for people, to bring people to faith but surprisingly we're all too afraid to do what he asks us to do. "what if its actually not his voice" "I'm being super weird if I'm doing that"..... This week God has spoken to me like never before because I TOOK A STEP HE WANTED ME TO TAKE. Obviously he wants to use us, he wants people to believe in him, but wow it must be so frustrating when we ask him to use us but then never do what he asks us to do.. Imagine someone asking u if u need a hand and when u take the offer and ask for help the person says no!? ..How come we say no? For what reason? Are we too ashamed, embarrassed? We are afraid of what people think of us, eh? BUT HEY! It's not about US and what WE want to do, its about HIM and what HE wants to do. What he wants us to do. And what he wants to do in us.

So anyway, back to the story. I started to pray more and more. And, of course, I believed what I prayed for. I also started to take the steps God wanted me to take and that grew me into a deeper relationship with him. We can now have a conversation. I've started to do whats uncomfortable for me because I felt thats what God wanted me to do. I went to places, made new relationships and started to say yes to things I usually wouldve said no to. I also prayed God to give me confidence in these situations! And so I did become more confident! Yesterday was creative night and I was on my way to church when I saw this guy on the tram singing out loud, playing on his air guitar and air drums, he was SO into the music!!! People around us looked questioning on eachother and gave eachother "faces". Well, it was obvious how wierd they thought this man were. I'm careful of what I think about people and if I "hear" myself think something bad about someone I quickly change that into something good! It's easy to be judgemental, especially when you dont know the person. We're all brothers and sisters tho(!!!) and we're all a child of God! This man was amazing! He obviously loves music and so do I, which means we have something in common, something to talk about! So I decided to talk to the man. I almost bailed tho but God spoke to me again and said - speak to him! And so I grabbed his shoulder, opened my mouth and asked something casual like "what instruments do you play". He looked at me and replied that he actually doesnt play at all so I told him about creative night in church and that I was going there and in the end of the night we always have a go on the instruments and play music so he could have a go as well! I also told him that if he couldnt make it tonight then I could just get his number and call him next week, so he can join then! He got soo happy and really appreciated the invitation! I'm glad!!! Seems like I actually can be a fisher of men. I have to add that this man was listening to death metal and had looong hair and a long beard, a typical heavy mental fan! He basically had satan on his tshirt!? He was soo sweet and I know that God can do good work in him. And the cool thing is I keep seeing broken hearts that I know God wants to fix!

So, what do I want to say with this? I've had this vision for a while, it started last week. I got it in the middle of the night, I could se hearts glowing! More than that - I could see heart shooting out light (!!!!), protecting us for bad things happening. The light surrounded earth like a shelter, a shield. And all the bad things that tried to get into this world bounced away from the light. The vision told me we are the light in this world and that that is gonna SAVE THE WORLD. We need God and he needs us! Our purpose is to bring more people to faith, to happiness, to love, to HIM. Our purpose is to save people and save this world. I want people to see the light in me!!! In Matthew 4:19Jesus says to Simon and Peter "Come, follow me, and I will make you fishers of men". And that bible verse keep crossing my mind all the time. Like God is reminding me. And YES YES YES I want to be a fisher of men! Thats what I prayed for!
There's also an urge in me, I want to level up!! But I want to go above the highest level. I couldnt figure out how!? Until a few days ago when God reminded me about "the steps". I will level up every time I take his step! Do what he asks me to do, practically. I mean, it's easy to pray for people in silence, give someone a nod on the street and worship like never before to get closer to God and I'm sure that will bring you the holy spirit but not the authority of the world. Do exactly what God tells u to do and u will go above and beyond.

Lately Ive been feeling a bit low
and I've been wondering why!? Ive had a few reasons but still not really... It all has just been a bit dull until God told me he's training me for something bigger!!!!! And Phillipans 4:13 just popped up in my head "I can do all things through Christ who strengthens me". That was Gods way of telling me I didnt have to worry. I'm just being trained to fully trust in him and his promise. To always choose him no matter what. To find my strength in him. I was wondering why I wasnt moving forward with my life and why things were getting heavier. But actually I'm moving forward with God and I'm growing into a deeper relationship with him so I can do more for him and for this world. Obviously God also wants to know if he can trust in me! Well, itsnt it self-evident that we have to go through stuff or do more if we want to level up!? Going through things builds a character and makes you stronger in the end. Prepared for the next thing to come!
Everything suddenly felt good again, I didnt have to worry AT ALL, knowing he's by my side. We have an ongoing conversation God and I, and I feel amazing!!!!! Constantly filled with the holy spirit!!!!!! AMEN!

So. Let me just quickly sum up what I want you to remember and bring out of this:

- BELIEVE with your heart and you will receive!
- WE ARE THE LIGHT. Our purpose is to save people and to save this world! We are fisher of men!!! Follow Jesus and you will use his authority. Authority over the world!
- BE CAREFUL OF WHAT YOU THINK cuz what you think is what you speak. We're all a child of God! Brothers and sisters!
- TAKE THE STEP. Do what he asks you to do and youll grow into a deeper relationship with him, youll level up!
- TRUST IN HIM. Whenever ur feeling low, God is there. He's training you for the next level. He's preparing you for the next step!

In conclusion, obviously the answer is GOD. Because God is LOVE. He'll love you like you never been loved before. He'll see you like you never been seen before and he will undoubtedly bring the best to you and your life!!! He's got a purpose for YOU. Shine he's light and his promise will be unto you.

"Let there be light, open the eyes of the blind, purify our hearts in your fire, breath in us we pray!"

Likes

Comments

Hej! JAG LEVER!!!! Lever life här i Melbourne! Hahah fy vad töntigt - "lever life" hahaha.
Fotar, jobbar, gymmar(!!!!), umgås med vänner, hänger i Hillsong och är ovanligt kreativ! Sippar för stunden på en kopp svenskt (!!!!) bryggkaffe och sorterar alla mina foton jag printade ut häromdagen. 400 bilder och jag behöver lika många till!!! Försöker disponera min tid för dagen men försöker även knåpa ihop någon slags tidslinje med bilderna här... Hur ska albumet se ut? Vilka bilder ska vara på samma sida? Det här kommer bli kul!!! Spännande!!! Ett album från min Australienresa! Som jag kommer kunna spara hela livet och minnas från. Wow! Det här resan har verkligen varit fantastiskt, jag saknar att vara "on the road". Att bo i en van med Matilda och köra runt. Åh, saknar vår van! Hon var fin. Och allt vi såg var fint. Alla vi träffade! Allt vi gjorde. Nu är jag tillbaka till en vardag med rutiner igen. Men jag älskar Melbourne! Jag gymmar så ofta jag kan. Veckans highlight är torsdagar och söndagar när jag får hänga i Hillsong med mina Hillsongvänner, och Gud såklart. Men med honom hänger jag ju varje dag. Ahhh, det är otroligt hur mycket han berättar för mig och vad han säger. Alla messages han ger mig och hur han får mig att må bättre!
Förra helgen hängde även Pieter med till Hillsong! Han kom hit över helgen och vi firade svensk midsommar i St Kilda, träffade TJ i Fitzroy och åt lunch här i Richmond. Umgicks helt enkelt, och snart kommer han hit och hälsar på igen!!!! Häromdagen var jag och TJ bjudna på middag hos Tom vilket var mysigt! Vi har även börjat kolla på Prison Break (!!!!) och ja....what else!? Jobbet går bra, för er som undrar. Är nanny i en familj i South Yarra, och jobbar också som ni vet på F.O.G här i Richmond! *Ka-ching*
Ae, nu ska jag tillbaka till pysslet. Så skönt att inte sitta för länge framför en skärm! Man har alldeles för mycket skärmtid under en dag, skönt att skippa det och bara sitta och vara kreativ en stund även om jag älskar att redigera filmer och bilder. Ska sitta en stund till idag och sedan drar jag mig till gymmet! Har inte varit där på 3 dagar, fy!!!!!! Byeee, kaffet blir kallt. Pusshej

Likes

Comments


En kort vlogg på 42 sekunder för att bland annat visa er Fresh Organic Goods! God morgon på er förresten!

Och hey!!! Tror jag har tipsat er innan men om ni aldrig testat Mask of Magnaminty från Lush så GÅ OCH GÖR DET NU! Den gör under!!! Rensar och fräschar upp hela ansiktet och den är varken testad på djur och innehåller inte heller några knasiga ämnen eller tillsatser. Allt är naturligt och bra för dig! Ja du kan till och med äta masken om du vill! Jag har faktiskt smakat... Gå och köp den nu nu nu!

Likes

Comments


Mornin' mornin'! Har spenderat ca 2 dygn hos TJ och kom hem i morse! Vi hade bestämt att vi skulle ha filmkväll hos henne, Jordan jag och hon på måndagskvällen. På morgonen drog jag till gymmet, tro det eller ej! Och jag älskade det! Åhhh vad skönt det var att äntligen komma tillbaka! Jag körde slut på mig själv och kunde knappt gå efteråt! Det blev en s.k. leg day, haha! HIIT på löpbandet i 35 minuter och därefter köttade jag inne på gymmet både med hjälp av maskiner och fria vikter! Mina ben SKAKADE efteråt och jag älskade det! Kilade direkt iväg till TJ och fixade lite med mina filmer (som jag tycker är så förbaskat kul att pyssla med nu!!!) medan vi väntade på Jordan! Tillsammans gick vi till Coles och köpte middag och snacks för kvällen och jag kan väl säga att jag gick + - 0 den dagen. Jag mådde SÅ ILLA där ett tag. Jag måste lära mig att kontrollera mig själv!? Mina ätstörningar har börjat komma tillbaka lite nu när jag stadgat mig så jag måste få pli på dom också! Det blir mitt mission den kommande tiden - att släppa all kontroll till mat och träning. Det är vad mitt liv kretsar kring för tillfället!? Det tar över mig, över mitt liv när det borde vara tvärtom. Mat och träning är kul, superkul! Verkligen ett intresse jag har (!!!) men jag får inte låta det roliga ta kontroll över mig för då blir det inte så kul längre.... Anyway! Filmkväll var det ja. Vi var uppe till 04 den natten och kollade på tre olika filmer. Kon-Tiki, skitbra!!!!!! Och därefter Suicide Squad och Focus som jag redan sett. All tre är bra filmer men min favorit var Kon-Tiki! Jag hade liksom lust hela dagen att kolla på en äventyrsfilm och TJ har en projektor och jättebra ljudsystem i hennes lägenhet så det var som att gå på bio, fast bättre (!!!) då vi hade soffor vi kunde ligga i och tjocka duntäcken att kura in oss i! Vid 04 somnade jag BUMS och igår satte jag alarm på 11. Kilade upp och började knåpa med mina filmer igen tills TJ och Jordan vaknade. Och vår filmkväll blev till en filmdag. Hela dagen igår låg vi lata och nerkurade i sofforna och kollade på Prison Break! Precis vad vi behövde. Filmdagen blev till ytterligare en filmkväll med sleepover men imorse ringde klockan tidigt, 07:00!!! Så skönt att gå upp tidigt så jag kan vända tillbaka dygnet. Åkte hemåt och fixade iordning mig innan jag for iväg till F.O.G - fresh organic goods, där jag fått jobb! Vi pratade lite om timmar och vad dom tänker sig framöver och jag känner mig verkligen som hemma, som en del av teamet - redan! Jag passar in SÅ bra och vi har alla samma visioner och intressen! De brinner för vegansk- och vegetarisk mat, liksom jag. De älskar och kämpar för djur, liksom jag. Och de älskar dessutom foto, träning, yoga och inredning - LIKSOM JAG! Hela stället är jättefint och jag kan se mig själv jobba där mer och mer! De behöver dessutom hjälp med sociala medier (ex instagram) och någon som fotar (!!!!) så det kommer jag också hjälpa till med! Och göra reklam för caféet och vad de står för. PERFEKT!!! För bra för att vara sant! Jag är såååå glad nu, hela stället skriker mitt namn, FANNY HILDING!!!! Aaah! Tänk att en hobby kan bli ett jobb?! Fantastiskt.


Kolla in smoothien jag gjorde häromdagen! Sicken going, vegansk såklart. Perfekt till frukost eller mellanmål!
Mixade ihop blåbär, banan, kokos, havregryn, dairy free mjölk och lite honung - voilá!!!


Ska snabba mig en aning nu och kila iväg till gymmet nu när jag har tid. Strax dyker en kort video upp här på bloggis, sooooo stay tuned! x


Likes

Comments


Sorry peeps, my english is SHIT in this vlog so here is what I said, if you either couldnt understand or didnt hear what I was saying:

..."Yeah, people say that all the time, like...we're meant to eat animals. But me and Chanel talked about that we're meant to eat what we can kill, without weapons. What we can kill with our bare hands! Thats what we're meant to eat, right? So...For instance. You cant kill a cow with your bare hands. Cuz, you know, before we had weapons..before we had... I mean, we dont have teeth to kill animals either. And also we're not that fast. So, well... I dont eat animals anyway. And I won't eat a chicken although I can kill it with my hands..."

Åh vilken plats! Louisa, min flatmate, jobbar på ett café inte alls lång bort från där vi bor och det är som att komma ut på landet fast mitt inne i stan! Jag kände mig precis som hemma! De har alla farmdjur man kan tänka sig och ett supermysigt café!!!!! Solen stod högt på himlen så jag och TJ satte oss ute och sippade på varsin kaffe. Jag hade heller inte fått i mig någon frukost och beställde en supergod vegansk frukost med grillad sötpotatis, linser, kale, rödbetshummus och picklad kål, med pengar som jag egentligen inte har. Men jag hade väl inget val?!? Efteråt strosade vi omkring inne på farmen, Louisa kunde sneaka in oss!!!! Vi klappade getter, hästar, får och grisar och njöt av vintersolen. Ae, det är ju inte som svensk vinter så jag skulle nog egentligen vilja kalla den vårsolen!? Medan vi strosade omkring och "connectade" med alla djur pratade vi om hur ofta vi får höra att djuren är skapade för oss för att ätas. Men jag berättade för TJ vad jag och Chanel hade pratat om. Utifrån ett biologiskt perspektiv och om vi ser människan som ett djur utan kapacitet till att bygga vapen, är vi inte menade till att äta det vi faktiskt kan döda med vår kropp?!?! Med våra bara händer, våra (inte alls så vassa) tänder... Ja, det var väl det. Och här sitter folk och fnissar åt att jag är vegan? Jag vill inte tro att djuren är här för att vi ska äta dem, klä oss i dem och gå runt i dem. Jag tror att alla gemensamt ska sträva åt att göra jorden till en bättre plats, en grönare plats där vi alla lever tillsammans. Kött överkonsumeras vilket leder till miljöförstöring. Att producera kött släpper ut otroliga mängder växthusgaser och orsakar övergödning. Köttindustrin skövlar skogar och tar dessutom upp 45% av jordens totala mark. Det används extrema mängder vatten för att producera små mängder kött. Samtidigt odlas det spannmål för djuren, men när vi veganer äter detta äter vi tydligen djurens mat. Dessutom pumpar de i massa antibiotika i djuren för de ska växa snabbare och köttet hålla längre, som absolut inte är bra för kroppen. Slakten är plågsam, transporterna är grymma... Ni förstår vart jag vill komma. IT DOESNT MAKE SENSE.

EACH DAY, A PERSON WHO EATS A VEGAN DIET SAVES:

1.100 GALLONS OF WATER
45 POUNDS OF GRAIN
30 SQ FT OF FORESTS
20 LSB CO2 EQUIVALENT
THE LIFE OF ONE ANIMAL!!!!!

Är inte det otroligt?! Om inte otroligt fint!

Hur många berättar för sina barn vad som händer inne på slakteriet, var djuren förs och hur processen går till? Kanske det vi gör mot djur är fel!?
"We are gambling with the future of our planet, for the sake of hamburgers".
Veggieburgare - hallååå!? Säg inte YUK! innan ni har testat! Vegansk och vegetariskt mat är supergott och jättebra för oss! Vi mår bättre redan efter några dagar. Man återfår sin hälsa och lever ett hälsosammare liv. Vad vi vuxit upp med och lärt oss är helt enkelt bullshit, eller sanning för ett barn. Men vi behöver inte komjölk längre, vi behöver inte kött. Det finns en rad olika näringskällor.
"Men varifrån får du ditt protein?" "Från samma källa som ditt "protein" får sitt protein såklart."
Det är lätt att säga "we've always done it this way!". Att äta kött är en OVANA.
"People eat meat and think they will become strong as an ox, forgetting that the ox eats grass".
(
Hey träningsfreaks, man kan vara bodybuilder och vegan/vegetarian samtidigt och ändå bygga muskler! Kika instagram!)

Djur är så fina, harmoniska och snälla. Kommunicera och ni kommer förstå! Vi är menade till att leva i ett med djuren och naturen. Kika nedan för ännu mer klarhet och info!
Jag längtar tills jag har min egna lilla farm när jag blir äldre, med min familj och massa djur som jag ska ta hand om! Där vi alla lever tillsammans! Åh det finns så mycket glädje i ett djur!
Ja, det var mitt messege med denna vlog! Och visst ser det härligt ut förresten? Om ni har vägen förbi Melbourne så borde ni verkligen kila dit!

Puss


Why did a big meat eater who doesn't really love animals, decide to go vegan all of a sudden? James Aspey's inspiring story is well worth listening to:

Det kan hända att bara halva bilden är med, i så fall - klicka på rubriken i vänstra hörnet av klippet så klickas ni vidare där ni också kan se med subtitles!

Likes

Comments


Firade som sagt Jordan på hans födelsedag med tårta och sång men vi kunde inte stanna länge då både TJ och Jordan skulle jobba den kvällen, så vi sågs två dagar tidigare över drinkar och gick därefter ut för att fira lite extra!!!! Åh Jordan, finaste finaste Jordan. Han är så fin inifrån och ut! Jag är sååå glad över att ha han här i Melbourne! Happy bday babe, love u heaps!!!!!!

Hey btw!! Jag fixar och knåpar med fler vloggar! Ni verkade gilla den förra och vill se mer, så er order är min lag! Fler filmer komma skall, framöver med kanske ett budskap eller två?? Jag gillar ju budskap. Kunde ni lista ut förra förresten?? Vad jag ville lyfta fram, utöver hur min vardag i Melbourne ser ut, var att spendera mer tid med Gud i vardagen. Att inte bara gå till kyrkan en gång i veckan och vara nöjd där. Du har en relation med Gud och viktigast är den tiden när du är ensam med honom, när ni kan kommunicera på riktigt. Din resa med Gud börjar när du stiger ut från kyrkan, i vardagslivet. Inte när du stiger in, för en kväll! U get it?? Bra! Taggad för nästa!? JAG ÄR!!! Aaaahhh!! Sa jag förresten att Hillsong vill inkludera mig i deras creative team, som skapar film, foto och konst!!!!!! Det innebär mer tid i kyrkan, jag får serva mer och bli mer involverad, som jag velat enda sedan jag började gå till Hillsong i London! Det har liksom alltid varit en urge i mig, att bli mer involverad, att få göra något för kyrkan, för Gud och för människorna som kommer dit! Och dessutom få skapa något som andra ser, och blir inspirerade av! I söndags var det HEART FOR THE HOUSE, och det fick mig verkligen att inse hur mycket jag vill göra för andra! Hur lite jag egentligen bryr mig om mig själv och vad jag själv vill göra. Det handlar inte om mig!? Det hade varit fantastiskt att få åka till platser där de behöver en hjälpande hand. Där jag får hjälpa människor! Sprida glädje i misär och tända gnistor av hopp. Få dom att tro på att det faktiskt finns ett bättre liv där ute. Jag vill leda dem in till tro och till ett lyckligare liv, där de förstår sitt eget värde! Sprida kärlek!!!!!


Glöm inte att hålla ögonen öppna för en till vlogg, som sagt! Jag har några på g redan nu! Och håll tummarna för att jag gör bra ifrån mig i creative team!!!! Ciao fellaaaasLikes

Comments

INSTAGRAM@fannyhilding