Header
View tracker

En kamera att kunna använda i både vått och torrt, i annorlunda förhållanden! Över vattenytan men också under. Kunna dokumentera ALLT! Därför önskar jag mig en Nikon Coolpix w100. Det finns absolut bättre kameror men för dubbla priset men denna passar mig perfekt på min resa!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej! Update från London! Sitter i skrivande stund i mitt gamla rum på Mayola Road med Sam vilandes mot min axel. Det känns jättekonstigt det här, det känns som jag aldrig lämnat, som om det här är mitt hem och jag bara varit borta en vecka!?!? Jag och Jonna har hittills strosat omkring på Hackneys gator och njutit av allt, främst av att vara här och uppleva allt igen! Det första vi gjorde när vi landat och lämnat väskorna i huset var att gå till ett av våra favoritcafén här - 119, på Lower Clapton Road!!! Beställde varsin kaffe och god frulle, yum. Åt en supergod toast som jag ätit innan där, en surdegstoast med banan, kanel, honung, creme fraiche och mynta - SÅ GOD! Ska absolut testa hemma!!! Anyways. Vi smuttade på vårat kaffe, kollade ut och pratade gamla minnen etc. Som tidigare sagt - det är konstigt det här. Känslan är obeskrivlig!!!! Det är som om man glömmer av att man flyger mellan Sverige och London för båda känns så hemma att man tänker att det är samma plats. Som om man aldrig lämnat, som sagt. Sarah sa det också, "it's like you never left". Åh!
Efter 119 drog vi in till central lite, covent garden, för att kolla i lite småbutiker. Det räckte med ett par timmar och sedan åkte vi tillbaka till Hackney för att gosa lite med barnen och sedan fixa oss. Sam studsade fram till oss, superlycklig!!! Han tyckte det var såååå kul att vi kommit hit för att hälsa på! Fred och Margot var lite blyga de första 15 minuterna men man märkte helt klart att de kände igen oss, i alla fall vår "connection"/känslan. Sarah sa att vi skulle ge det 24 timmar men efter 15 minuter hade vi jättekul allesammans och varken Fred eller Margot var längre blyga! Som sagt, därefter fixade vi oss, drog till Shoreditch för att träffa Lydia över lite mat och vin och sedan fortsatte vi med en drink och sedan åkte vi hem! Resterande bilder från dagen komma skall, nu ska vi äta middag på vår favoritrestaurang OSLO! Ciao

Likes

Comments

View tracker

Go' morron, go' morron!
En god hallon- och banansmoothie slank snabbt ner i morse och jag är nu redo för jobb! Ska jobba hela dagen, ja från morgon till natt. Och på tal om inatt....JAG ÅKER TILL LONDON! Planet lyfter 06.55 och sedan ska jag och Jonna tillbringa hela helgen i London. Jag ska jobba lite, men främst ska jag njuta av att få vara i Hackney igen, med familjen, barnen. Åh!!!!! Få äta frukost på våra hak, promenera i parkerna och handla lite mat på Palm 2. Eller springa vår runda, hänga på den lokala puben och få omges av brittiska hus och levnadssätt. Jag har saknat det! Och nu ska jag få åka dit igen. HEM! Åh.
Ae, nu måste jag kila. Jobbet kallar!

Likes

Comments

Adventspromenad och adventsfrukost med tänd adventsljusstake. Kolla vad mysigt! Första advent!!!! Åh! Det har ekat tomt här på bloggen i några dagar, tro mig, jag har jättemycket material och idéer men har inte kunnat ta mig tiden att sitta ner och blogga, tråkigt tycker jag. Men nu så! Advent var det ja! Vad betyder det för er? Jag är ju så lyckligt lottad som aldrig har haft några vidare komplikationer, julen kan annars vara ett barns värsta mardröm. Julen är ungefär som koriander eller Håkan Hellström, antingen älskar man den eller hatar den. Jag gillar julen och har alltid haft nära och kära omkring mig i min omgivning. Och på första advent är det julfix och julpyssel som gäller! Idag ska vi baka pepparkakor, dricka mer glögg, baka lussekatter, mumsa på skumtomtar och ha en mysig adventskväll helt enkelt. Det är i tider som dessa som jag ska vara tacksam för allt jag har och uppmärksamma allt detta. Tankar går till er som fasar de värsta veckorna på hela året, till er som saknar någon, som måste bli förälder till sina föräldrar för de inte hanterat alkoholen rätt, till er som råkar ut för våld....Er tid kommer! Keep that in mind. Just nu sänder jag en extra tanke men jag bönar och ber för att ni ska få uppleva en jul full av kärlek och glada miner, er tid kommer. Snart.

Julen handlar ju inte heller bara om klappar, julfix och julmat utan har dessutom en religös koppling. Jag är troende och därför är väl julen mer för mig än bara härlig gemenskap.

Trots så fina ord om julen så må jag ändå säga att (konstigt nog) halloween är min favorithögtid där man får vara kreativ, skrämmas lite och ha kul! Kort och gott, julen är härlig, mysig och full av känslor och jag gillar den, men främst gillar jag personerna jag får fira den med! Nu vidare till julbaket!


Likes

Comments

Länkar till respektive produkt finns på bilden!

Eyeliner on fleek! Önskar mig antingen Ink Liner eller Tattoo Liner från Kat Von D. Båda cruelty-free, såklart, och otroligt bra! Finns bl.a. på sephora och båda kostar runt 200 kr, inte superdyrt! Önska er!!!!

Likes

Comments

För två dagar sedan fyllde denna pinglan 21 och igår firade vi med mysig burger night hemma hos henne och Linnea! SÅ BRA! Och bilder kommer givetvis på det. Så länge ville jag lägga upp en bild jag knäppte i London i April som är superfin! Älskade London, älskade Jonna! HUUUR BRA!? Nu ska jag fortsätta sippa på mitt julkaffe och plugga vidare.... Ville bara säga grattis (!!!!!) och visa er alla!

Likes

Comments

Bakom mig sitter ett gäng kvinnor och män (eller jag antar det, jag har inte frågat om deras pronomen, men de verkar inte speciellt politiskt insatta och håller sig nog till stereotypiska könsroller...anyways). Det kryper i kroppen när jag hör den ena mannen säga: Hörrni, idag är det faktiskt internationella mansdagen. Ni kanske borde göra något speciellt, den här dagen är faktiskt viktig och ska firas. Det värsta här är att ingen säger ifrån. Det nämns hit och dit av män omkring mig. "Det är internationella mansdagen idag" "Åh ska man säga grattis då eller?" svarar en annan.... Och där sitter dom, stora, feta, vita medelåldersmän och jublar över den internationella mansdagen. Usch.

NÄR ska ni förstå att varken den internationella mans eller kvinnodagen ska firas? När ska ni förstå att vi inte ska fira att män är BRA? Nej, just därför ska vi inte ha en internationell mansdag. Givetvis finns det orättvisor även där. Exempelvis vad som förväntas av en man, att han alltid ska vara stark och beskyddande medan kvinnan gärna får gråta en skvätt eller två. Men det är bara en bråkdel av allt. Internationella kvinnodagen handlar om att skänka en extra tanke till förtryckta kvinnor. Till de som fortfarande våldtas, blir smutskastade, misshandlade, anses omyndiga, som inte har någon röst, inte har möjlighet till karriär, känner sig otrygga.....Listan är lång. Kvinnodagen handlar inte om att ge blommor och presenter utan om att uppmärksamma de som fortfarande befinner sig i underläge. Kvinnor våldtas, misshandlas, tystas och fängslas. Det är ingen myt. Och så har det varit en lång lång tid. Därför är den internationella mansdagen helt oväsentlig för mig. Varför finns den? Vad innebär mansdagen? Är det nu vi ska ge blommor och presenter? Ska vi hylla män nu?

Jag skrev ett inlägg på internationella kvinnodagen både i år och för två år sedan, här är ett utdrag från en krönika (av Lady Dahmer) jag läste och klistrade in då:

"Det handlar om att belysa det orimliga och utbredda kvinnohat som fortfarande genomsyrar inte bara andra delar av världen, utan även vårt eget samhälle. Kvinnohat manifesterar sig i kulturen, i sångtexter, filmer och reklam där kvinnan aldrig ses som egen utan alltid ett objekt till för att tillfredsställa andra. VARJE DAG. Kvinnohat manifesterar sig i flickor på sju år som vill banta för att de är tjocka, i kvinnor som får ätstörningar och pojkar som slår för att ”de är kära”. VARJE DAG. Kvinnohat manifesterar sig i mäns våld mot kvinnor, i mer utsatthet och inskränkta rättigheter. VARJE DAG.

Kvinnohat är ett strukturellt samhällsproblem som kostar staten miljoner. VARJE DAG.

Kvinnor är alltid villebråd, alltid utsatta och kan aldrig känna sig säkra eller fredade. Överallt i världen mördas, våldtas, könsstympas, torteras, fängslas kvinnor just för att de är kvinnor. Nästan hälften av alla vuxna kvinnor har blivit utsatta för våld av sina partners, var fjärde kvinna har utsatts för sexuella övergrepp och i de flesta väpnade konflikter förekommer systematiska våldtäkter mot kvinnor".

och

"Det handlar helt om solidaritet. För att kvinnor fortfarande 2016 är i underläge. För att kvinnor endast äger 1 procent av världens tillgångar, har lägre löner än män samtidigt som de i genomsnitt gör 70 procent av det obetalda arbetet i hemmet. Kvinnor har mindre ekonomisk säkerhet, mindre politisk makt och högre sociala krav på sig än männen."

Kvinnodagen handlar helt enkelt inte om att ge kvinnor uppmärksamhet för att vi är bra, utan för att kvinnor får uppleva orättvisor - just för att de är kvinnor.

internationella mansdagen HYLLAS och uppmärksammas män just för att de är bra.
internationella kvinnodagen uppmärksammas ojämställdhet och orättvisor för kvinnor världen över.

Vidrigt tycker jag. Män hyllas hela tiden, varför behöver de en extra dag för det?

Missförstå mig inte, jag vet att alla män inte våldtar, mördar och misshandlar kvinnor. Men kom för guds skull inte och säg "...inte alla män". Varken min pappa, bror, kusin, morfar eller farfar utsätter kvinnor för våld. Men om jag möter din pappa på gatan sent, hur ska jag veta att han är ofarlig för just mig? Jag har inte råd att gissa här. För mig är alla män potentiella våldtäktsmän i den situationen. Och jag måste även utgå från detta för att "vara på den säkra sidan". Nästa gång jag går där kanske det inte är någons "kära pappa som absolut inte skulle våldta någon" utan nästa gång kan det faktiskt vara någon som vill mig illa.
Dessutom är det kvinnan som ska ta ansvar för männens lust och sexualitet. Detta betyder att vi helst inte ska gå lättklädda, helst inte ska vara fulla och helst bara ska hålla oss lugna. Annars får vi skylla oss själva. För min egna överlevnad måste jag ta det säkra före det osäkra och utgå från att just du ska våldta mig, misshandla mig, eller kidnappa mig. Det handlar om att vara street smart. Majoriteten av alla våldsbrott begås av män.

"DU HATAR MÄN" tänker väl du då. Hey! Hat föder hat. Manshat är alltså en reaktion som föds ur kvinnohat. Vi börjar med det vanliga och normaliserade kvinnohatet. Det är ju inte så att män helt plötsligt ur tomma intet fått för sig att gå runt att hata kvinnor och börjar våldta och döda dom. Nej, det är något grundläggande i vårt samhälle. En struktur, patriarkatet. Vi alla blir blir upplärda med det och växer upp mitt i det. Vi lär oss från födseln att kvinnor är sämre än män, i allt vi gör. Det kvinnor gör är mesigt och "tjejigt". Tjejer ska vara tysta och lugna medan pojkar får lov att gapa, skrika, slåss och bråka. De får lov att vara våldsamma redan som barn. Systemfel, om ni frågar mig!

Manshatet är alltså en reaktion på kvinnohatet. Kvinnohat föder manshat och det är helt naturligt att hata sina förtryckare och vad de utsätter en för. Kvinnohat våldtar och mördar medan manshat är en strategi för att kämpa mot förtrycket!

Som sagt jag menar inte att jag hatar er och ALLA män, men män i grupp förtrycker och det råder ett strukturellt förtryck och patriarkat. För att jag ska klara mig, hålla mig stark och överleva så måste jag som tidigare nämnt utgå från det värsta. So back to the beginning. Idag är det internationella mansdagen och idag hyllar vi män. Varför hyllar vi män idag när vi gör det alla andra dagar? Och behöver vi verkligen en internationell mansdag? Det tycker inte jag.

Btw ett filmtips: SUFFRAGETTE

Och nu har jag använt mig utav ett icke könsneutralt språk just för det ska vara lättare för er att förstå. Kvinnor behöver exempelvis inte ha snippa och bröst och män behöver inte ha snopp. Egentligen vill jag använda begrepp som cisman/ciskvinna osv. Som sagt är det lättare för många att förstå om man använder begrepp som kvinna och man. Vad som är viktigt att förstå här är att ens biologiska kön behöver inte överensstämma med det upplevda och sociala könet!


Likes

Comments

Träffade Emspems över en kaffe och avokadomacka i onsdags och älskade det. Älskar julbelysningen som sitter uppe i stan, älskar Göteborg. Och hon - åh! Vi pratade på som vanligt och skrattade väl halvt ihjäl oss??? Knäppte några snapshots med mobilen och promenerade tillbaka till Nordstan för några ärenden. Sedan tog jag bussen till jobbet. En perfekt morgon! Tänk att jag har henne dessutom. Dch vår trio då!? Matilda jag och Ems - kusiner! Vi kommer hänga ihop hela livet. Ja, klart vi kommer!

Likes

Comments

Ja, här har jag lite planering inför dagarna som komma skall! Så mycket att jag måste skriva ner för att få lite struktur i det hela. Måste plugga jättemycket (!!!!), yoga av mig all stress, jobba massor, fixa saker inför resan som bara MÅSTE fixas asap (!!!) osv osv....Farmor och farfar kommer dessutom på besök i helgen. Då ska vi fira både pappa och farfar lite extra eftersom båda har fyllt år. Imorgon fyller dessutom Jonna år!!!!! 21!!!!! iiiiiiih, får se hur vi ska fira henne????? Egentligen firade vi ju oss båda på gardenpartyt vi hade i somras, men äh! Är ändå kul att göra något litet extra! Nu måste jag plugga!!!! Hejsvejs (vilket kul inlägg ni fick, skääääämt!)

Likes

Comments

Oatmeal med kokos, chiafrön, banan, bär och osötat jordnötssmör

Godmorgon hörrni! Eller säger man kanske goddag? Klockan närmar sig två och med det sagt ser jag att jag måste skynda mig till bussen!!!! Ska till hotellet och plugga, tänkte jag, och ikväll är det tisdagsyogan, åh den älskar jag! Det är sällan jag kan gå på den då jag endast jobbar kvällar. Men ikväll så!
I vilket fall, snabba puckar! Ovan ser ni en gigantisk skål oatmeal. Alltså havregrynsgröt med massa topping som äts utan mjölk. Supergott men kunde knappt ens äta halva. Jordnötssmöret smälte ut dessutom och får hela skålen att se äcklig och "för mycket" ut. Äh, smaken var god, vilket är huvudsaken, tror jag väl. Ser fram emot mina resor då jag ska leva på massa olika "bowls"!
Men men, ska plugga på för fullt så får helt enkelt kila iväg nu, ciao!

Likes

Comments

INSTAGRAM@fannyhilding