Glädjestunder, Upplevelser, Volontärresa

Jag hade en fantastisk gårdag!! En av de bästa hittills faktiskt. Jag och ett gäng andra volontärer hoppade vid halv 8 tiden igår på en buss som tog oss till grannlandet Botswana och Chobe national park. Vi var ett så härligt gäng och hade ett prefekt avslut tillsammans innan halva gruppen idag reste hem igen.

Och så mycket vi fick se! Jag kom precis på mig själv att jag inte publicerat särskilt många foton på djuren jag fått se här nere i Zimbabwe, så tänkte ändra på det idag. Mitt foto intresse har stegrat rejält under min resa här och är mer än frustrerad över att jag inte köpte en ny lins till min kamera med bättre zoom innan. Det här är i alla fall bilder från gårdagen som jag lyckades få till hyfsat i alla fall. Det bästa jag kan erbjuda från en guppande safaribil haha.

Hoppas ni får en fin Måndag! Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Volontärresa

Tack gode gud för att allergitabletter finns!! Jag har den senaste veckan i princip velat klösa ur ögonen på mig själ haha. Jag tänkte inte ens på att ta med några tabletter hemifrån, men hittade tidigare i veckan som tur var ett apotek. Så jag har i några dagar nu tagit 3 tabletter dagligen, och börjar känns en liten lättnad. Nu håller jag bara tummarna för att det fortsätter i rätt riktning.

Det är helg igen hörni! Min andra helg här i Viktoria falls, två till återstår. I princip hela gruppen kampade ute i bushen inatt, förutom jag och en annan kille här Ben. Att sova utomhus är verkligen inte något jag tycker om då jag allt för ofta fryser tills jag blir blå om läpparna. Det funkade inte heller så bra ihop med allergin min. Men jag hade en bra kväll ändå och jag fick möjlighet att prata med Simon en bra stund, vilket jag aldrig hittar tiden till annars.

Tyvärr så är verkligen allt extremt dyrt här nere!! Vissa saker kostar det dubba i jämförelse med Sverige så det gäller att prioritera vad man vill få ut av pengarna. Det är också i princip omöjligt att ta ut pengar, men det måste bara gå ihop på något sätt med de lösa pengar jag har kvar. Så ett tips om du reser hit är att ta ut en bunt pengar i förskott och ta med.

Ikväll så äter alla tillsammans på Victoria Falls hotel som bjuder på buffé. En sista middag tillsammans innan halva gruppen lämnat och reser hem. För tillfället har vi slagit oss ner på ett café med varsin drink framför oss och ska snart bege oss hemåt och göra oss i ordning för kvällen.

Ha en trevlig dag så hörs vi senare!

Likes

Comments

Min kamp, Vardag, Ångest

Och så står jag där igen... Med ångesten i halsgropen och paniken i bröstet. Det går längre och längre mellan gångerna nu mera, men fortfarande lurar det bakom hörnet och kör över mig med full kraft när jag minst anar det. Det skrämmer verkligen skiten ur mig! För hur mycket jag än försöket intala mig själv att det går över, att det kommer en ny dag imorgon, att det inte är ett bakslag, så gör det inte situationen lättare.

Jag känner de osynliga blickarna som stirrar på mig när jag sitter och äter, som dömmer och trycker ner mig. Jag ser alla andras kroppar runt mig och på något sätt känns min kropp uppsvullen och tjock. Sanningen om att jag fortfarande bara ligger strax över gränsen som normalviktig känns inte längre relevant.

Det vore egentligen konstigt om jag inte hade något dålig dag under de 4 veckor jag stannar här, även om jag gärna velat det. Vi får alla dåliga dagar lite nu och då, jag önskat bara att mina inte slog så hårt. Ångest är allt från farligt, jag måste bara ta mig igenom den. Det har gått förut och det ska gå igen. För det ska då fan inte få förstöra min resa!

Likes

Comments

Resor, Vardag, Volontärresa

Tiden springer bokstavligen iväg här nere i Zimbabwe. Varje dag tenderar att gå fortare och fortare och snart har jag kommit halvvägs i min resa. Det händer så mycket dagarna genom och stupar i princip i säng varje kväll. Jag har såå sjukt många foton jag vill dela med mig av till er, men som helt enkelt enkelt har fått vänta eller fallit i glömska. Jag vet knappt om det är möjligt att få med allt vi gör här, men ska försöka sammanfatta det så gott det går nu framöver!! Jag har tagit minst 1000 foton redan sedan jag anlände och det dubbla kommer det garanterat att bli!

Men för att bocka av en av alla saker vi gjort här så tänkte jag dela med mig av en utflykt vi gjorde förra veckan till en liten by i utkanten av staden. Det var verkligen superroligt och som vi alla skrattade!! De välkomnade oss med öppna armar och stor gästvänlighet, speciellt kvinnan ni ser på flera av bilderna.

Vi fick under dagen testa på ett och annat från det dagliga arbetet i byn, allt från att mortla frön och balansera virke på våra huvuden, till att dansa afrikansk dans med barnen. Tyvärr så tog batteriet på min kamera slut halvvägs, vilket var otroligt synd. Men jag har med mig många goda minnen från den dagen, som jag hoppas håller sig fräscha ett bra tag framöver!

Hoppas allt är bra hemma i Sverige! Ta hand om er :)

Likes

Comments

Upplevelser, Volontärresa

Hoppas ni har har en bra morgon borta i Sverige! Själv steg jag upp med tuppen imorse, men det var verkligen såå värt det!! Jag hade verkligen turen med mig och fick följa med på veckans sunrise fotografering nu imorse. Det var var så otroligt vackert och riktigt mäktigt. Hela himmelen förvandlades till ett brinnande klot för några minuter och jag fick några riktigt fina foton med floden rinnande nedanför.

Ha en bra dag så hörs vi!

Likes

Comments

Min kamp, Tankar, Psykisk ohälsa

Gårdagens bungyjump var verkligen något jag aldrig kommer att glömma och jag fick verkligen hålla mig samman för att inte freaka ut totalt! Men vet ni vad som skrämde mig mest av allt?? Skräcken att behöva ställa mig på vågen efter att ha låtit bli i så många månader. Hur sjukt är det inte att några siffror, som egentligen inte har någon betydelse alls, skrämmer mig mer än faktumet att jag snart skulle kasta mig ut från en bro!!

Jag vet hur otroligt triggade siffrorna är för mig och har därför låtit bli så länge. Jag vet att om jag börjar väga mig regelbundet så kommer siffrorna börja styra mitt liv totalt igen. Det kommer bara accelerera tills jag står där och väger mig inför och efter varje måltid. Så jag var verkligen livrädd över hur jag skulle reagera, om jag fortfarande är för svag mot sjukdomens grepp. Jag har verkligen kommit så långt utan vågen, och har kunnat levt på riktigt under resan hittills och vill inte att något ska förstöra det hela!

Jag steg upp på vågen, fullt påklädd, inför en kö av mångas blickar väntande på deras tur. Siffrorna steg och stannade tillslut. Jag fick siffran skriver med en tjock blå penna på min högra arm och klev sedan åt sidan för att låga nästa stiga upp på vägen. Var det allt? Borde jag inte ha känt paniken börja stigar vid det laget. Jag tittade ner på min arm och på alla människor runt mig. Ingen verkar ha ens noterat min vikt, ingen värkar bry sig om sin egen vikt heller. Är det så här det ska vara, att inte ens ägna en tanke år siffrorna skriven på min arm?? Jag kände mig plötsligt dum över den ångest jag känt innan. Att kasta sig i fritt fall ner mot en flod, ja det var då i alla fall bra mycket läskigare än vågens siffror.

Det kommer nog dröja läge innan vågen slutar skrämma mig. Men jag kommer aldrig låta den ta över mitt liv igen!

Likes

Comments

Resor, Volontärresa

Redan har en vecka passerat! Så sjukt fort tiden springer iväg när man har roligt. Men tre veckor återstår fortfarande så jag har mycket tid kvar här framför mig.

Jag måste verkligen visa er hur sjukt vackert det är här, speciellt i solnedgången! Älskar verkligen landskapet här. Ännu har jag inte besökt Victoriafallen, men det kommer jag helt klart göra minst en gång innan jag reser hem. Tyvärr så är det såhär års svårt att få en bild på fallet på nära håll. Det är för mycket vatten efter regnperioden som nyss slutade och du blir bokstavligen dyngsur om du går för nära. Det är också väldigt riskabelt för mobiler och kameror att få vattenskador.

Dessa foton tog jag förra veckan när vi var ute på elefant och giraff safari på sena eftermiddagen. Trädet på första bilden är verkligt enormt stort. Och med ljuset från solnedgången gjorde det hela otroligt mäktigt.

Hoppas ni hade en trevlig valborg igår!

Likes

Comments

Recept, Upplevelser, Utmaningar

Jag kan verkligen inte förstå att jag gjorde det!! Tyckte ni att jag var galen redan så vet jag inte vad ni ska tro om mig nu haha. Jag hoppade alltså bungyjump idag, helt otroligt!! Jag har alltid velat testat, precis som att hoppa fallskärm, men jag trodde nog inte egentligen att det skulle bli av. Men nu har jag gjort det och det är verkligen något jag kommer komma ihåg för resten av mitt liv!!

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag tänker tillbaka på det. Jag höll verkligen på att få ett nervsammanbrott innan och det var verkligen sjukt läskigt att hoppa rakt ut och bara falla, men känslan efteråt var verkligen fantastisk. Jag kan verkligen inte beskriva känslan, men det liknade inget av vad jag föreställt mig!! Och utsikten var otroligt vacker, så är väldigt glad över att jag valde att göra det här.


Likes

Comments

Min kamp, Tankar

Hej, jag hoppas ni mår bra! Jag mår verkligen toppen här nere i Afrika. Det är allt jag kunnat drömma om och lite till. Jag är såå tacksam över att jag tog den här chansen och tillåter mig att leva fult ut!

Jag försöker verkligen varje dag att jobba mot monstret inom mig och bryta upp en gång för alla!! Jag vet att min bipolär kommer dra mig tillbaka då och då och att jag måste hitta sätt att ta mig igenom dessa perioder. Men min medicin hjälper mig verkligen och det är jag verkligen tacksam över!!

Ätstörningstankarna är nog ändå bland det svåraste att gå emot. Jag har inte längre en ohälsosamt matrutin och jag är inte underviktig, men jag kommer aldrig att kunna leva mitt liv fult ut om jag inte blir av med tankarna för gott! Jag behöver inte äta sötsaker varje dag för att känna mig frisk och fri, men jag måste kunna tillåta mig att det är okej när jag känner suget. Det är den stora skillnaden mellan ett sjuke och friskt beteende.

Jag känner att jag har så mycket att skriva om detta, och det är så skönt att få släppa tankarna fria och skriva av sig. Men jag har också bestämt mig för att fokusera på resan just nu och allt vad det innebär. Därför kommer jag låta detta ämne få vila ett tag, och prioritera det som händer här och nu.

Hoppas ni får en bra dag i Sverige!! Så hörs vi!!

Likes

Comments

Upplevelser, Volontärresa

4 dagar har snart gått och jag stormtrivs verkligen!! För ett år sedan hade jag aldrig ens kunnat drömma om att stå här idag, men jag fixade och måste säga att jag är sjukt stolt över mig själv. Jag ser verkligen fram emot de resterande 3,5 veckorna. De flesta här stannar endast 2 veckor, men jag är väldigt glad över mitt val att stanna hela 4 veckor. Jag kommer inte bara hinna komma in i arbetet och vardagen, utan jag kommer också hinna med att delta i andra projekt som drivs här, vilket är något jag verkligen vill!! Vi har också många gemensamma aktiviteter inplanerade tillsammans utanför våra egna projekt, som t.ex. gårdagens nattsafari och bussturer till stan.

Idag valde jag att följa med Community projektet till en skola utanför staden för att hjälpa barnen lära sig läsa på engelska. För hur underbara är inte barn?? Även faste de suger all energi ur en hehe. Jag hade verkligen inte en blekaste aning om vad jag borde förvänta mig, bara att barnen låg på väldigt olika nivåer. Vägarna här är verkligen förskräckliga såhär års efter regnperioden, så det tog verkligen en evighet för oss att komma fram. Vi möttes av en grupp på ca 30 elever som vi delade in efter olika nivåer. Jag valde att ta hand om den mellersta gruppen och vi gjorde allt från läsning, uttal, målning, lekar, och stavningstest. Jag blev verkligen imponerad över hur duktiga barnen faktiskt var i en så pass låg ålder! Ett stort problem hos många barn är bara att dom kan läsa, men dom förstår inte vad som står, och det är det som är det svåraste steget.

Hur som helst är jag glad över att jag följde med och fick lära känna barnen. Dom var verkligen så fina och roliga att umgås med, om ens lite blyga, men vad är man inte när några främlingar klampar in?

Nu ser jag verkligen fram emot eftermiddagens aktivitet, vi ska nämligen iväg på giraff och elefantsafari!! Än har har jag inte haft turen att se någon giraff än, så är väldigt spänd och håller verkligen tummarna för eftermiddagen.

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige! Kram

Likes

Comments