Slingade hela håret med många slingpaket för att få bort den långa utväxten och gjorde sen så att håret fick en kallare och mer naturlig blond nyans i tvättstället.

Likes

Comments

Första bilderna är en före bild och resten efter bilder på en färgning jag gjorde i förra veckan. Först färgade jag roten och sen blonderade jag upp längderna och nyanserade i tvättstället med Fabuloso.

Har även övat på rakning med kniv på dockan när jag har haft lite mindre att göra och har även julpyntat lite i salongen.

Likes

Comments

Första bilderna är efter bilder på en herrklippning, sen är det efter bild på en slingning jag gjorde och sista två bilderna är före och efter bilder på en klipp och färg.

Är fortfarande på samma salong, JS-Style i Brändö och trivs superbra ännu! Klipper och färgar mycket varje vecka och roligt är det.

Likes

Comments

Före och efter bilder på en färgning jag gjorde.

Praktikdagarna går fort och jag har många klippningar och färgningar. Har även sett på Botany färgningar, vilket är en ekologisk färg som vi har här på salongen som jag ska skriva mera om i ett skilt inlägg.

Likes

Comments

Hade yrkesprovet inom HS för några veckor sedan. Började med att tvätta håret hennes med Evo ritual salvation serien eftersom hon har ganska torrt hår. Sen klippte jag håret några centimeter och i nacken tog jag med en liten rakmaskin för att få bort alla små hår. Tunnade inte ur så mycket eftersom hon inte ville det och klippte pannluggen lite med kniv. Fönade sedan håret med rundborste och la i skum före det.

Likes

Comments

Allt rullar på som vanligt på salongen, förra veckans tisdag hade vi kurs på salongen från märket som vi har vilket är Id hair så det var vi och några andra frissor som var här och vi fick lära oss om lite nya färger och dylikt som har kommit ut inom märket. Testade även ett nytt "färgbalsam" som man kan blanda och använda som direktfärg och jag fick testa det på Åsa.

Denna vecka har jag en hel del klippningar och färgningar framför mig.

Likes

Comments

Det här är fjärde veckan som jag har praktik och jag har som vanligt hunnit med en hel del klippningar och färgningar under den här tiden! Precis som förra praktikperioden är jag på JS-Style i Brändö, där jag även har jobbat i sommar. Har också hunnit ha yrkesprovet inom HS redan så ska skriva ett inlägg om det också. Annars har jag sett på klippningar och permanenter och gjort annat salongsarbete såsom städat och diskat och sånt.

Före och efter

Likes

Comments

De två sista dagarna på praktik har gått alldeles för fort! Igår såg jag på klippningar och färgningar, blandade färg, städade och sånt! Idag fick jag bl.a. se på två håruppsättningar vilket var jättekul och min handledare är sååå duktig, hoppas man själv blir lika duktig nångång i framtiden hehe.. Hon hade även med sina hundar i bakrummet idag så fick äntligen träffa dom vilket var superkul! Har haft en så himla rolig praktikperiod så jag är riktigt ledsen över att perioden är slut... Ska göra en sammanfattning av båda praktikperioderna här på bloggen nu som avslutning!

Likes

Comments

Idag var det några byggarbetare som kom och fixade rör till salongen på morgonen så vi kunde inte ta emot kunder på förmiddagen så då tvättade, fönade och lockade jag min handledares hår! Sen hade jag en damklippning, en page och efter det en herrklippning och så hann jag även se på klippningar och lite av en färgning. Imorgon är min nästsista dag vilket känns så sorgligt, trivs så himla bra!

Likes

Comments