Vissa åkte till Masai Mara en sista gång

Aggzzzter och Vera tatuerade sig

Hemmagjord Middag på internatet

Grounded squad

Ännu en till hemlagad middag på internatet

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Häromdagen var det mösspåtagning för alla treor här i Kenya. Utfall att ni missat har regnperioden kommit. Förstår inte att det kan finnas så mycket regn i världen för det regnar minst 3 gånger om dagen och kraftigt också. Ibland så spricker solen fram och då ligger alla ute och pressar i solen då vi inte vill komma hem som vita spöken när alla där hemma har 25 grader och sol.

Valborgsbrasan på skolan

Under helgen drog vi ett gäng till Westgate Tapas och käkade middag innan utgång.

Världens bästa Elin o jag<333

Sen bar det av till Genom där det var 381494738indier överallt. Blev bollywood musik men det gjorde inget

Under fredag åkte vi till Zen Garden och firade Wilmis

Två Fanny i en bild

​Det är så himla god mat på zen garden!! Jag tog Pad Thai med strawberry ice tea

Likes

Comments

Emma B fyllde år<33

Ivory Burning

Kenya har samlat ihop över 100 ton elfenben, motsvarande 5 procent av världens lager, och 1,35 ton noshörningshorn. Enligt BBC har hornen och betarna ett värde på gatan av motsvarande 1,44 miljarder svenska kronor.

Hemlagad pasta mozarella pesto för att fira Wilmis födelsedag

På besök hemma hos Johan våran mentor

Mr. Price shopping

Brunch på art

Kristins födelsedags middag

Myshäng på Talesman i Karen

Coldstone glass

Nairobis helikopter platta

Mina gärris<333

Bästa Moa o jag på mambo italia

Marikas fölsis<33

​Film mys och Sleepover hos Kristin<333

Likes

Comments

Jambo! Häromdagen så gick vi Kibera tour. Några killar från Wale Wale (en svensk förening som befinner sig i slummen) visade oss runt i slummens alla rum. Det var så himla coolt att få besöka och uppleva hur folk lever. Vi fick chansen att gå in i en av killarnas hus och se hur han bodde. Han hade ett rum med allt möjligt i. Runtom i hela Kibera finns det duschar, toaletter och vatten ställen man kan hämta ifrån. Majoriteten har el som går in i sina hem. Elen har de snott och kopplat olagligt från strömanläggningar eller vad man kallar dom. Mycket i slummen är improviserat och olagligt men alla är så himla välkomnande och glada att man glömmer bort det.n

Några av de 100 barn som sprang fram och skrek "Howww awree yooooo"

I Kibera slänger alla sina sopor hejsvejs som sedan samlas i masshögar.

​Vi besökte även Veronica för någon helg sedan och lagade mat i slummen. Som vanligt var det så otroligt gott att det slutade med grov matkoma i deras soffa. 

Likes

Comments

För inte allt för länge sedan drog vi ett gäng och körde paintball och gokart som från första början var en present till Kristin. Det var så himla kul!!

​Moa blev mitt första offer på paintballen som bilden ovan :P <333

Likes

Comments

Hej! Jag funderar att söka till SSN inte det läsår som kommer utan nästa. Jag kommer då söka in med nians betyg och undrar om du vet ungefär hur hög merit de som sökte in med nians betyg hade? Och hur hög du hade om du sökte in med nians? Tror du betygen är en väldigt stor del av antagningen eller tror du man har chans att bli antagen om man har medelmåttiga betyg men allt annat är bra? Tack för svar, kram!

Hej! Gud vad kul att du vill åka till Kenya! Vet faktiskt inte exakt vad alla hade i betyg när dom åkte hit. Jag hade ganska höga poäng - 325 - men tror verkligen inte att betygen är det som spelar mest roll. Så länge du inte skickar in med E i allt eller F så borde det gå galant. Den bilden jag fått av skolan så är det personliga brevet som väger in mest. Där ska du verkligen bevisa för borrningen eller de som läser antagningen att du är här för landet, kulturen, skolan och att lära dig massa nytt. Killar och naturare har lättast att komma in då de är minst som ansöker. Däremot älskar dom variation och ettor och treor har oxå ganska lätt att ta sig in. Nästa år tex så utökar dom internat med 13 nya internatelever har jag för mig. Tycker verkligen du ska ansöka!!! Bästa året i mitt liv<3333

Hej Fanny! Tycker det är kul att få ta del av ditt liv på detta sätt, du har alltid så fina bilder. Jag funderar också på att studera ett år utomlands (har kommit in) men tycker att det känns väldigt läskigt. Saknade du vänner och familj mycket i början? Hur lång tid tog det innan du liksom vande dig och accepterade att det var där du skulle ha ditt liv? Hur var det att träffa alla nya människor? Var det nervöst och stelt? Tycker du någonsin att det är läskigt? Hur funkar det med skolarbetet, är det svårt att koncentrera sig? Ursäkta för lång kommentar men skulle bli väldigt tacksam för svar! Hoppas verkligen att din tid i Kenya har varit fantastisk och att den fortsätter vara det!

Hej! Åååå grattis till platsen! Tycker verkligen att du ska åka hit om du har fått chansen. Klart det är pirrigt i början att flytta men det är såååå värt det. När jag åkte hit kände jag redan till några som oxå skulle åka. Tycker verkligen inte din rädsla ska stoppa dig. När det kommer till vänner och familj har det varierat väldigt mycket mellan alla. Vissa har längtat ganska mycket hem medans andra tex jag har klarat mig finfint. Ibland har man sett någon bild på dom där hemma och känt saknad men när man bor här i Kenya är tiden som frusen. Alla där hemma lever sitt men man är så upptagen här och njuter av allt att man glömmer bort att det finns mer än bara Kenya. De första 2 veckorna var ganska pirriga. Det är väldigt många namn att komma ihåg och alla ställer samma frågor om varandra 100gånger. Men man ska inte vara orolig då alla är nya så alla vill lära känna andra och snackar på som bara den. Jag ställde om mig direkt. Vi fick åka på safari ganska tidigt och göra massa aktiviteter tillsammans så alla lärde känna varandra. Vet att andra har haft det svårare med vissa saker. I år har det varit en del grupperingar men det har inte stoppat mig. Jag har flyttit runt lite bland alla och hängt. Vi är alla som en stor familj! Alla är välkomna hos alla i slutändan.

När det kommer till plugget så varierar det helt på din motivation. Det är läxis varje dag efter middagen (vardag) och då är det tyst på internatet till mestadels. Då sitter alla i klassrum med lärare eller i giraff och pluggar som bara den. Själv är jag ganska lat när det kommer till plugget men om jag behöver plugga blir jag inte distraherad eller liknande då majoriteten pluggar samma ämnen som du. Alla hjälper varandra här så skolan ska du inte oroa dig för.

Tycker verkligen du ska ansöka!!!!<333

Hej! Jag älskar verkligen din blogg och har en fråga. Hur är det med utgångstider och regler?

Hej! Jadu, när det kommer till regler finns det en lista på allt vi inte får göra. Allt på listan har med våran egen säkerhet att göra. Åk inte taxi om ni inte är minst 3 efter 18:30 osv. När det kommer till alkohol är det noll tolerans. Blir man påkommen är det en veckas grounding på internatet. Man får alltså inte lämna internatets murar överhuvudtaget. Just nu på helger ska man vara hemma halv 11 på kvällen och om man drar ut till en klubb så har det hemgång kl 1. På vardagar är det hemmatid 18:30 då läxis börjar 19. Ibland sker det undantag med regler och tider beroende på tiden på året etc. Just nu har vi två utgångar i veckan per person. Innan fick man bara dra ut till klubb en gång i veckan men nu har det ändrats inför slutet på detta år3

Likes

Comments

Bergsgorillorna i Rwanda

Vi blev indelade i små grupper, 8 i vardera. Alla grupper hade olika svårhetsgrader och vi fick handikapp grupp nr 3. Efter en väldigt skumpig bilväg upp för berget så började vi vandringen in i regnskogen. Vi fick gå ca 5km och 650höjd meter tills vi nådde våran Gorilla familj på 27 gorillor. Det var så himla mäktigt att träffa alla gorillorna och The Silverback (hanen) i gruppen.

En 2 årig liten bäbis som kikade fram och närmade sig alla

En mamma och sin två månader gamla bäbis

​Hanen i flocken

Dagen efter gorillorna så besökte vi Kigali Geonocide memorial museum där vi lärde oss om folkmordet i Rwanda. 1 miljon liv togs på bara 100dagar. Det var många blandade känslor och frågor till varför det skedde.

Vandring genom de stora massgravarna som låg vid museumet där hela 250,000 låg begravda

Några av alla de namn som identifierats

Vi åkte desutom till en kyrka där 5000 Tutsierna hade mist sina liv

Jag vet att många var emot att publicera bilder från de ställen vi besökte då det inte var en turistattraktion utan att det faktiskt hade skett folkmord just på platsen vi befann oss på. Men jag ser det hela som ett sätt att påminna världen om vad som faktiskt hänt. Genom att ta bild på de värsta och sprida det får man människan att inse hur allvarligt det egentligen var. Precis som 2a världskriget så är detta inget man ska glömma.

På bilden nedan är det torkat blod på väggen från att barn har slungats fram och tillbaka mot den tills skallen knäckts och barnet har avlidit. Just i detta rum dödades barn en efter en framför varandra. Det är sånt här som man aldrig får glömma. Man får inte glömma hur många oskyldiga som miste sina liv. För snart har denna generation dött ut och efter det finns bara historier och memorials kvar. När jag publicerar denna bild så vill jag uppmärksamma något som aldrig får hända igen.

Sista dagen i Rwanda så åkte vi till en marknad mitt i stan innan flyget skulle ta oss hem.

Likes

Comments

Dag 5 & 6 i bilder

Bussen rullade vidare mot Lake Bunyonyi. Om man bortser från punkan så gick allt som smör.

Snabbstopp på ekvatorn

Jag och några andra tog en båt och åkte runt i Afrikas näst djupaste sjö. Vi fick lära oss om punishment island där man för 30 år sedan och tidigare hade lämnat alla gravida kvinnor (oavsett om de blev våldtagna) som inte var gifta. Där lämnades dom att dö och deras barn kastade man i sjön.

En skola och ett hem för föräldralösa barn i området

Världens härligaste barn

Blev regnstorm mitt under dagen från ingenstans

Utsikten

Man kunde hyra de mest svår styrda kanoterna och paddla ut

En härligt kvällsdopp

Utsikten från mamma och mitt safaritält

Likes

Comments

Dag 4

Kl 6:30 på morgonen ringde alarmet och jag ruschade på mig alla kläder och jag o några andra drog iväg till fyrhjulingarna. Eftersom bussen skulle åka runt 8-9 så fick vi åkte precis i soluppgången.

Sen åkte bussarna in mot huvudstaden Kampala för att besöka tortyrkamaren, parlamentet och en moské

Likes

Comments