Hade lite tråkigt så passade på att leka lite med bilder i iPiccy och lyssna på musik.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Sitter just nu på biblioteket och pluggar historia i väntan på mamma och hemåkning. Slutade 15.10 efter vad som kändes som en lång dag. Dessa onsdagar alltså... Gick och bokade syntest på körskolan efter det.
Skolan idag bestod av matte, engelska, historia och naturkunskap. Engelskan var rätt rolig då vi fick jobba i grupp och skriva hatmejl om en semester till våra kompisar. Det skulle vara informellt och gärna innehålla svärord. Sedan skulle vi skriva ett brev till resebyrån som skulle vara väldigt formellt.
På historian och naturkunskapen pluggade vi mesta dels till proven vi har imorrn och på fredag.

Likes

Comments

Jahapp, då var det sista dagen på lovet då. Imorrn blir det att sätta sig i skolbänken igen.

Vaknade rätt sent idag, halv två eller något sådan. Det kan förstås ha någonting att göra med att jag somnade runt fem imorse...

Dagen än så länge har inte bestått av något speciellt spännande. Jag har skickat in psykologiprovet och målat naglarna. Om ungefär en timme så bär det av till stallet. Har för mig att vi ska hoppa idag.
Skriver kanske lite om hur det gick senare.Likes

Comments

Ny frisyr och påbättrad färg. Blidde rätt nöjd om man får säga det själv.

Idag blir det att sticka till stallet en sväng och rida. Ikväll faller man väl för grupptrycket som vanligt och kollar lite på melodifestivalen. Om inte annat så är det ju kul att kritisera alla.


Före


Efter

Likes

Comments

På engelskan i skolan har vi i några veckor läsa boken "The Wave". Vi såg även filmen "The Wave". Filmen var från 1981 (har jag för mig) och boken äldre än så. För er som inte vet så handlar den om en verklig händelse där en lärare försökte visa sina elever hur det var i nazityskland och att det var möjligt att det skulle kunna hända igen. Trots att detta var en intressant händelse så var boken ganska tråkig och filmen var extremt dålig. Filmen förstod man knappt om man inte hade läst boken och den var väldigt kort så allt blev ihoptryckt och konstigt.  
  Jag hade hört talas om att det fanns en nyare version av filmen. Så jag bestämde mig för att titta på den. Den nya filmen är tysk och heter "Die Welle". Den fanns hemma hos pappa så jag tog hem den till mamma. Nu har jag precis tittat klart på den. Om "The Wave" var dålig och konstig så var "Die Welle" raka motsatsen. Den var hemsk men också väldigt bra. Genom den filmen förstod man mycket bättre vad som hände och kunde hända och hur lätt det är att tappa kontrollen över något sådant. 
  Jag tycker verkligen att ni ska titta på den. Men jag skulle även rekommendera att inte tittar tillsammans med allt för unga människor, för i alla fall jag tyckte att den var ganska hemsk.Likes

Comments

Efter att ha levt i böckernas och fantasins värld i några dagar så tvingas jag nu sätta ner fötterna på Jorden och komma tillbaka till verkligheten.
Vi lånade böcker på svenskan i skolan och jag lånade Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Den tog slut väldigt snabbt så jag skyndade mig att även låna uppföljaren: Eld. Tyvärr så tog den ju också slut på ca två kvällar/nätter. Känner en oerhörd längtan efter att läsa trean, men det är för tillfället inte möjligt eftersom den inte släpps förän i höst *snyft!*. Har ni inte läst dem rekommenderar jag dem starkt till alla människor!
Lyckligtvis för mig så behöver jag förhoppningsvis inte leva i detta tomrum ända tills i höst. För senare i februari ska en "mellanbok" i min favoritserie, Setimus Heap släppas. Och förmodligen i april kommer sjunde boken ut i den serien. Längtar, längtar, LÄNGTAR!

Jag har även hunnit kolla på ett avsnitt av Bygglov för ovanlighetens skull. Detta pga att de var hemma hos min farbror och byggde. Blev riktigt fint! :)Likes

Comments

Sitter nu på bussen och väntar på att den ska åka. Fick sluta tidigt idag p.g.a inställda lektioner. Hade jag haft alla lektionerna så hade jag slutat 14.35 men fick istället sluta runt 9.30. Vi satt kvar i skolan och pluggade lite innan vi gick. Vi hade iaf idrott där vi spelade massa olika bollsporter, var ganska roligt men inte det roligaste vi kunde ha gjort.

Likes

Comments

Hoppla hejsan! Just kommit hem efter en helt vanlig torsdag i skolan. Vi hade historia, svenska och franska. Fick tillbaka våra uppsatser om ett bra liv på svenskan, fick C så är inte överdrivet nöjd... På historian jobbade vi med frågor till amerikanska och franska revolutionen. Vilket jag tycker är intressant och roligt. På franskan pratade vi lite om det kommande muntliga provet vi ska ha nästa vecka och så gjorde vi någon tråkig dialogövning.
Imorgon slutar vi egentligen 14.35 men eftersom franskan är inställd så slutar vi 11.50 istället.

Igår kom mitt nya skal till da phone. Mycket nöjd med det!
Nu tror jag att jag ska titta lite på Hell's Kitchen eller något sådant.

See Yaa! =) 

Likes

Comments

Tänkte bara lägga upp lite bilder från när jag och mamma åkte lite kälke med Charlie för en stund sedan.
Skriver kanske ett längre inlägg lite senare med saker jag har gjort eller något sådant.smileyLikes

Comments

Var idag upp i stallet och red med Nora. Och kan ju säga att varmt var det inte! Tror det var runt -17, men vi byltade på oss några lager kläder och gick ut. Tog en del bilder på vägen som jag lägger upp med det här inlägget. Vi kom till stallet och gjorde i ordning hästarna. Just då frös vi inte så mycket men det skulle snart ändras...
Vi red ut på en ganska lång tur i skogen. Det var väldigt fint väder och väldigt fint på träden och så. De som äger hästarna gick med oss en bit med sina hundar. Vi hade väldigt och red i alla gångarter men efter ett tag blev det så kallt att man nästan dog. Vi var helt stelfrusna när vi kom tillbaka till stallet så vi skyndade oss hem igen och kunde äntligen bli varma igen. Det var en rolig med mycket KALL dag.
Nora och Tjaldur


SilfurLikes

Comments