​Hej hop! Idag har det vara en rolig men kall dag. Gick upp 5.30 för att åka och gymma med Tobbe innan det var dax för mig att vara funktionär på Lydnadstävlingarna på KBK!

Det var jättekul att träffa alla glada och trevliga människor, plus att man fick lite inspiration av att se tävlande och deras hundar. Men vet inte om lydnad är något för Lotus, i framtiden kanske? Sen mitt i tävlingen fick jag reda på att jag och en annan hade varandras uppgifter.. hahah! Jag skulle vara skrivare och den andra skulle vara sekreterare. Så det kan bli va? Men får prova vara skrivare nästa gång istället!

Nu ska jag dra och ha lite lördags mys med mina killar (Tobbe & Lotus). Vi hörs, pussar!

Likes

Comments

​Har blivit väldigt lite bilder på mig på sistone.. Så bjuder på denna 😘

Likes

Comments

Hej hopp! Idag är det äntligen fredag!

I helgen har jag lite planerat faktiskt, ska vara funktionär på lydnadstävlingen imorgon på Köpings Brukshundklubb, där jag också själv är medlem och går på kurser å sådär. KBK som det förkortas till är en jättetrevlig klubb med roliga människor, och jätteduktiga instruktörer! (Hoppas själv på att få kunna bli instruktör där i framtiden) Ser mest fram emot imorgon att se alla fina hundförare och hundar, och det ska också bli kul att prova på att vara på en tävling som funktionär, typ "backstage" haha.

Sen så har jag och Tobbe tänkt att sova sista helgen i husvagnen innan det är dax för att "klä" in den för vintern 😝. Det är verkligen supermysigt med husvagn, det blir nästan som ett eget lite hus som man kan inreda lite hur man vill och köpa grejer till. Tyckte själv att det var kul att gå runt på loppisar och leta köksgrejer!

Men jag har också jättemycket pluggande att göra i helgen, både till körkortet och skolan.. *suck*. Men både körkort och skola är viktigt så det är bara att kämpa på!

Nu måste jag försöka plugga lite religion innan Elin kommer. Vi hörs sen, pussar!

(En dålig bild på husvagnen.. Men så ser våran pärla ut!)

Likes

Comments

Nu undrar ni säkert om vad det är för latin snack jag har skrivit som rubrik?! Men det mina vänner ska jag förklara för er nu, det är vårat UF- företag!

Målet med vårat företag är att göra super fina armband som man kan köpa för en peng som senare går till välgörenhet för hundar. Och vi har valt att låta våran välgörenhet få till Hundstallet, då vi känner att det inte finns så många ungdomsföretag som gör välgörenhet just för djur utan kanske till andra saker. Hundar och djur i allmänhet är väldigt utsatta och vi tycker att Hundstallet gör ett väldigt bra jobb för att hjälpa utsatta hundar, men också att omplacera hundarna igen till trygga och kärleksfulla hem. Allt är inte klappat och klart än med armbanden, utan vi håller på att beställa material och testar oss fram för att se vad som blir snyggast och kanske mest lättsålt. Men jag tror att det är många som vill köpa då det går just till djur! Problemet vi har fått nu är hur vi ska göra armbanden mer "unisex", just nu är de väldigt "tjejiga" men det är meningen att det ska vara för alla.

Förhoppningsvis har jag fått grejerna imorgon och kan kolla hur det blir. Än så länge kommer det komma i vit, svart och årets färg (årets färg är jättefin!). Tanken är att vi ska komma igång innan November så ni kan köpa till er själva och i julklapp till dem ni tycker bäst om! 😁

Ses snart!!

(​Bild tagen från google)

Likes

Comments

Tänkte vara en sån där boknörd och rekommendera en bok hahah! Nej, men tänkte berätta om en bok som räddar mig lite i nöden ibland. *Trumvirvel* HUNDra% Rallylydnad är en helt grym bok, står jättemycket om hur man ska tänka när man både tränar och tävlar, och så finns det banor i boken som mallar typ när man ska prova bygga bana hemma. Skulle lätt kunna rekommendera den för personer med lite lässvårigheter eller som helt enkelt har svårt att koncentrera sig för att den är otroligt lättläst också!

Man kan använda den för allmänlydnaden också om man kanske vill ha tips hur man ska få hunden att stå eller göra något speciellt, eftersom att det står hur man gör varje moment och beskriver de på ett bra sätt!

För den som är intresserad finns den att köpa på:

Hundra.net där man kan köpa alla andra böcker ur serien också!

Bokus.com

Och sbkshopen.se

Den kostar mellan 200-300 kr beroende på vart du köper den, men rekommenderar Hundra.net för dem har också fraktfritt, och andra böcker i serien som också är bra grejer om man vill ha! 😄

(​Så här ser den ut på framsidan. Bilden är tagen från google)

Ha det bra!! 

Likes

Comments

Nån som har tips om hur man kan få en hund att varva ner när vi ska träna?

När vi är på brukshundklubben brukar vi i vanliga fall ta en promenad så han får lukta av omgivningen och då brukar han bli väldigt lugn och trevlig att jobba med, men han är fortfaran jättemycket uppe i varv! När vi är hemma brukar jag ta ett lite varv runt "området" men han är fortfarande helt galen när vi väl ska träna, han skulle nog behöva gå en mil innan men det hinner man inte nu när det är så mörkt ute på eftermiddagarna.

Tänkte att vi skulle träna bana igår, så jag gjorde en. Men det gick verkligen inte, han var helt uppe i varv och sen så la han sig ner och strejka.. Vilken grej!! Så brukar han verkligen inte göra, nån som vet varför? Vi hade inte träna länge utan bara 5 minuter kanske. Hjälp!

Ha det!! 😊

Likes

Comments

​Nu har jag inte bloggat på nästan 5 månader, men jag har helt enkelt inte orkat under lovet och så. Så vad har hänt sen sist? Massor!! Jag har sommarjobbat lite, gått en rallylydnadskurs med Lotus, firat 2 år med Tobbe, fyllt 18, kuggat körkort.. listan kan bara bli längre och längre hahah.

-------------

Nu sitter jag i skolan och ska egentligen jobba med UF, men vi sitter typ fast. Väntar på våra beställningar så vi kan komma igång, men förhoppningsvis på torsdag är i igång och kör! 😊 Och nu ska några i klassen åka till Barcelona i maj!! Shit vad nice alltså, har alltid velat åka till Spanien, men då hade jag kanske tänkt att åka med Tobbe eller nått, men eftersom vi har köpt husvagn har vi lagt dom planerna på is. Men kommer nog bli skitkul att åka med klassen också, blir typ som en minisemester innan studenten 👍

Men nu tänkte jag försöka få något gjort med skolarbetena, (eller bloggen) har inte bestämt mig!!

Ha det!! 😄

Likes

Comments

Lotus fick en aktiveringboll här om dagen som låter jättekonstigt. Först var han jätterädd för den, men det gick snabbt över. Sen när man väl fyllde den med godis så var det en populär sak, men han verkade inte ha tålamod för att få ut dom. Så nu försöker han få oss andra att ta ut godisarna åt han hahah! Han är ju för söt ibland.

//Fanny
Likes

Comments

Måste bara lägga ut om att kanske världens godaste chokladgodis (efter marabue såklart) har ett otroligt jäkla lågt pris på Ica Skrapan. 7 kronor! Ingenting nästan, så in och köp innan det tar slut!

Såg massa ungdomar komma ut med flera styckna, så dessa tar nog slut fort!

Likes

Comments