Såg denna film igår och jag tyckte verkligen att den var hur fin som helst. Skulle verkligen vilja läsa böckerna också!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Förra förra helgen kom Mattias pappa och Marianne upp hit till Luleå och det blev en supermysig helg. Först bjöd vi dem på hemgjord middag hemma hos oss på fredagen. Det blev potatisgratäng med fläskfilé i gräddsås med sparris till. Så sjukt gott! Sedan spelade vi kort resten av kvällen. Dagen efter hämta dem upp oss och vi åkte med dem till deras hotell och åt supergod hotellfrukost. Därefter gick vi runt lite på stan och jag fick med mig en t-shirt och två par nya jeans, ett par vanliga svarta och ett par svarta utsvängda. Sedan åkte vi till Gammelstad och kollade runt på världsarvet. Sedan åkte vi tillbaka till stan och åt en sen lunch, sushi blev det! Sedan blev det utgång på kvällen med ett härligt gäng! Var något som heter Beat på studentklubben STUK, Men kvällen slutade rätt tidigt då brandalarmet gick.. var lite segt. På söndagen åt vi lunch med Mattias pappa och Marianne och storhandlade innan dem åkte hem.


Likes

Comments

​Nu ska jag starta igång den här bloggen på riktigt, och börja berätta för er vad som händer här uppe. Kan börja med att berätta lite om min helg som var hur bra som helst.  I fredags åkte jag, Sara och Ida till stan efter skolan och köpte lite saker vi behövde. Kollade även på lite kläder men hittade inget jag ville ha. Vill verkligen ha någon snygg festtopp men hittar alltid stickade tröjor, bara stickade tröjor. Speciellt turtlenecks tröjor. Köpt tre sådana här uppe och nu har jag köpförbud på dem, hehe. Sedan åkte tjejerna hem och mina roommates mötte upp mig och då kollade vi lite mer affärer och åt därefter på Max. Sedan åkte vi hem och fixade oss och drog mot några i Mattias och Marcus klass. Där körde vi lite drickspel och hade det jättetrevligt! Sedan bar det av mot Olearys där Gunter spelade. Var rätt bra drag! På lördagen blev det ännu en utgång och vi hade lite förkrök hemma hos oss innan vi drog mot STUK. Var dock inte supermycket drag där men det var rätt kul ändå! En riktigt bra helg helt enkelt! 

Men nu ska jag sova, vi hörs!

​Har ingen bild från helgen så får bli en från nolle-p

Likes

Comments

Hej!

Nu jävlar tänkte jag börja blogga igen då jag faktiskt har flyttat till Luleå för att plugga på LTU! Vi kom hit förra tisdagskvällen (16/8) och handlade och städade. Sedan så kickade skolan igång på onsdaghen. Var så nervös.. Men det gick bra haha! Första dagen var det mest info men på kvällen blev det lekar och så fixade vi våra nollebrickor. På nollebrickan skriver man lite om sig själv i olika kolumner och sen måste man ha den på sig under hela nolle-p. Annars får man en straffbricka. Detta innebär att man får något annat hängandes runt halsen och det kan vara lite vad som helst. En i klassen fick en stor GB-glasskylt runt halsen och någon annan fick en stövel. Sjukt jobbiga saker att ha hängandes runt halsen i vilket fall! Därefter drog vi till STUK, nattklubben på campus. Bra drag och alla var så taggade på nolle-p.

Denna låt sjöng vi om och om igen första kvällen. Hela veckorna för den delen. Berättar mer om resten av Nolle-P i ett inlägg senare. 

Likes

Comments

Detta är något som för mig alltid har varit en dröm. En dröm som jag aldrig trott kunnat bli sann. Men nu känns det som att det kommer ske inom en snar framtid. Det är inte längre bara en dröm, utan ett mål. Ett mål som jag jobbar för varje dag. Kämpar på jobbet och lägger undan. Försöker få in så många jobb som det går för att möjliggöra min dröm. För jag SKA åka på roadtrip i Usa! Förhoppningsvis kommer resan att ske inom 1-2 år.

Detta gör såklart att det är svårare för mig att plugga vidare på en gång. Det lär ta minst ett år av jobb för att få ihop pengarna. Och sedan ska man ha tid för själva resan också. Lär ju bli 2-3 månader. Därför är denna vår inte möjlig att åka på. Utan i så fall får jag vänta till nästa år. Detta kommer göra att jag inte kan plugga vidare på högskola den hösttermin som kommer. Men 1-2 sabbatsår känns inte helt vansinnigt. Men mer år än det kan jag inte vänta. För jag vill ju helst inte vara alldeles för gammal när jag går ut högskolan. Men detta blir svårt att få ihop med tanke på åldersgränsen för alkohol i USA. Hatar verkligen deras 21-års gräns, det gör detta problem svårare än det behövt vara. Såklart är inte alkohol och klubb allt för mig men om man betalar en dyr resa vill man kunna göra sådant också. Inte behöva begränsa sig. Och jag fyller 21 den 11 juni 2017.. Och jag vill helst som senast börja plugga hösten 2017. Det betyder att jag måste åka på sommaren för att vara 21 hela resan. Lite innan min födelsedag för att hinna. Skolan börjar ju kring den 18 augusti... Ja, jag tycker detta blir väldigt krånglig. Mattias fyller ju 21 i februari så han kommer vara 21 oavsett.. haha för han blir det inga problem. Annars får man väl åka när man är 20. Om Elsa fortfarande kanske vill med så är det ju svårt också om hon vill vara 21. Det är ju januari 2018! Ah problematiskt, men jag lovar, DET SKA SKE!

Likes

Comments

De som känner mig vet att jag älskar romantiska filmer. Jag ÄLSKAR dem. Som person är jag rätt känslosam och gillar fina filmer där man kan gråta lite. Så tänkte ger er lite tips på bra romantiska filmer som är värda att se, trots att man inte är lika intresserad av det som jag.

The Best of Me - Filmen är baserad på en bok författad av Nicholas Sparks. Filmen visar en kvinna och en mans förhållande som unga och sedan 21 år senare. Man får se paralleller mellan då och nu som beskriver hur deras förhållande är och varför det blivit som det blivit. En väldigt fin film som inte lämnar ett öga torrt. Kollat på den tre gånger och gråtit varenda gång. En av mina favoritfilmer.

The vow - En film baserad på en verklig händelse. Det handlar om ett lyckligt, kärt par som råkar ut för en bilolycka som sätter hela deras relation på spel. Mannen klarar sig utan vidare skador men hon tappar hela sitt närtidsminne. Flera år av hennes liv är helt bortglömda. Allt det minnet hon har av den mannen hon älskade har försvunnit. En fängslande, stark film där mannen gör allt för att få den han älskar att älska honom igen.

The fault in our stars - Denna är en verklighetstrogen, känsloladdad och vacker film. Filmen är baserad på en bok författad av John Green och filmen kom ut på biograferna förra sommaren. Filmen handlar om Hazel Grace som haft cancer sedan 13 års ålder. Hon träffar en kille , Augustus Waters,  som även han varit cancersjuk och de börjar umgås och det ena leder till det andra. Det visas så starkt i filmen hur det är att leva med cancer men samtidigt om hur man ska leva sitt liv på bästa sätt även fast man dör tidigt. Så fin men extremt sorglig. Överraskande och verklig. Som jag grät till denna film.

The Notebook - Ja. denna film har säkert de flesta sett, eller borde ha sett enligt mig. Denna film visar verkligen hur stark kärlek kan vara mellan två personer. I filmen läser en äldre man en dagbok för en äldre kvinna, och man kastas in i en romantisk berättelse. Om en fattig kille som blir kär i en rik tjej. Men deras klasskillnader gör det hela väldigt komplicerat. Älskar denna film!

10 things I hate about you - Filmen spelades in år 1999 vilket såklart märks, men den är fortfarande hur bra som helst. Det handlar om två systrar, en populär (Bianca) och en mindre populär (Kat), som går på High School. Dem har en hård pappa som ogillar att hans döttrar dejtar och han ställer ett ultimatum. Om Kat dejtar får Bianca det också. Problemet är att Kat inte är intresserad av killar och killar är inte intresserad av henne. Men då försöker Bianca och killarna som är intresserade av henne att fixa ihop Kat med någon. Egentligen brukar inte alla High School filmer vara bra, men denna är det. Den är romantisk, roliga och skön att kolla på. Lite utav en feelgood film.

Likes

Comments

Detta är några bilder för att sammanfatta min student samt födelsedag den 11 juni 2015. Började med studentfrukost hos Emma, därefter mys i klassrummet med skrivning i mössorna, aulan och sedan utspring. Efter utspringet var det dags för flak och sedan mottagning hemma, Trots att jag var sjuk denna dag så hade jag hur kul som helst! Underbart väder var det också vilket gjorde det ännu bättre. Men i efterhands känns det ändå väldigt sorglig. Vill ju fortfarande gå i min klass!


Likes

Comments