View tracker

Hej! Snart kör sista månaden för året igång. Nämligen december. Jag har ganska blandade tankar inför månaden eftersom jag bara nu skulle vilja byta till 2017. Känns som jag är färdig med 2016 och finns så mycket jag ser framemot med nästa år. Men visst skall vi tänka positivt inför denna månad också, tänk vad mysig månad december ändå är. Man får julpyssla, dekorera och baka julgodis. Man får köpa julklappar till andra vilket jag verkligen tycker om. Har aldrig känt stress över att hitta julklappar åt folk och det finns inget bättre än att ge bort saker man köpt eller gjort själv och få se deras glädje. Man tillbringar mycket mer tid med släkten, går på mysiga julmarknader, myser med glögg och pepparkakor. Kanske kollar julfilmer i sängen med någon man håller kär och hittar på något hela familjen tillsammans. Jag brukar ta december som en månad när jag skall tänka lite extra på alla andra och hur lyckligt lottad jag egentligen är fast det ibland kan kännas lite sämre. Men allt händer av en anledning, hur tufft det än låter så tror jag det funkar så. Livet har sina upp och nedgångar och det är helt okej!

Vet inte riktigt vart jag ville komma med det här inlägget. Kanske att ta vara på all tid man har tillsammans med andra människor och ni som också skulle vilja slippa 2016 nu tänk på att ta vara på det sista av året istället och gör december till den bästa månaden. Alla firar ju inte heller jul eller gör dessa saker som jag nämnt utan jag skriver egentligen bara ur mitt perspektiv. Men alla andra kan också göra det bästa av december på andra sätt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår kom Ellinor till mig efter skolan och firade in lilljulshelgen med pepparkaksbakning med Victor. Sedan fixade vi oss före vi åkte iväg på julöppningen. Kollade runt lite före vi mötte upp Elin och gick iväg till jungman där vi hade bokat bord. Kollade raketer som smällde utanför medan vi åt och dessutom spelade Närpesgymnasiums musiklinje på åk2. Vilket egentligen var orsaken till varför vi åt där. De var så duktiga att spela och sjunga. Maten var oxå god så där satt vi i några timmar. Sedan åkte vi vidare till Lappfjärd och sedan somnade jag gott hemma.

Likes

Comments

View trackerDe senaste dagarna har jag hunnit skrinna, hälsa på Fammo och faffa, varit ut och ätit, haft massa lugn tid, gjort skolarbete, läst på förhör, förstås varit skolan, varit på genrep inför ljusmässan, haft gymnastik, varit på innebandymatch med en vän och nu sitter jag hos mommo och moffa.

Är inne i en period nu där jag är så hundsjuk och vill bara stjäla varenda hund ja ser. Om ni har en hund ni vill låna ut en stund så tar jag gärna emot den. Kan dock inte nu under gymnasietvåan skaffa egen hund eftersom jag har så pass mycket i skolan så känns orättvist mot hunden om den skulle behöva vara så mycket ensam hemma. Men tills sommaren eller efter skulle jag vilja skaffa en och skulle då ha mer tid eftersom jag inte nästan alls kommer ha någon skola i trean eftersom jag går så pass många kurser i år. Så jag hoppas hoppas och hoppas att jag skulle få skaffa en hund i sommar. Så vill ni ha hjälp med hundpromenader eller kanske behöver hundvakt i någon dag så ställer jag absolut upp!

Likes

Comments

Här lever jag mitt liv så fullt ut så bloggen ännu en gång lämnar åt sidan. Tyvärr är bloggen inte den största prioriteringen nu eftersom jag tycker jag har tillräckligt annat att tänka på. I torsdags hade jag iallafall skola som vanligt till 3 och efter det tog jag det lugnt före jag åkte iväg för att hålla träning åt Cinea. Resten av kvällen låg jag i min säng men somnade ändå alltför sent.

I fredags hade vi ordnat ett litet överraskningskalas åt Elin som fyllde år för någon vecka sedan. Kul att få se henne bli så glad och hon är 100% värd det. Även roligt att träffa alla vänner som jag inte ser inne i veckorna. Resten av kvällen var vi bara ut och körde.

Igår fick jag sova ut till 10 och äta frukost i lugn och ro. Sedan åkte jag för att hämta lite saker före jag åkte på "Hitta Doris" bio i lokalin med Victor. När jag kom hem tog jag en varm dusch före Elin kom och sedan fixade vi oss klart för att åka iväg på villafest. Kvällen gick så snabbt och runt 1 åkte vi iväg för att kolla en annan fest före jag blev hämtad. Har haft en riktigt bra helg och har fortfarande hela söndagen framför mig.

Märkte nu i efterhand vad tråkig jag varit som nästan bara tagit bilder på mig själv...

Likes

Comments

Hej! Måndagen gick ut på seriekollande, gymträning med pappa och lite brädspelande. Somnade sedan efter lite mer seriekollning.
På tisdagen började vi ny period i skolan vilket jag sett framemot superlänge! Har en så rolig period i skolan som börjat nu och det är bara ämnen jag tycker om så denna period kommer gå snabbt. Hade skoldag till 4 och var hemma 5. Gjorde läxor och tränade före jag kollade något serieavsnitt och tog natten.

Idag hade jag skoldag till 3 varav två sista lektionerna var gymnastik. Efter det kollade jag lite resor, gick på en promenix och tog det lugnt. Sedan har jag tränat och spelat med pappa. Nu skall jag så småningom gå och sova efter att jag har haft en superbra dag!

Likes

Comments

Hej! Bloggen har fått vilat under helgen samtidigt som jag också haft en någorlunda lugn helg. Efter provförberedelsen i fredags kom mamma efter mig och vi åkte på lite ärenden före vi åkte hem. Hemma gick jag i duschen och fixade mig tills jag, Elin och Nikita gick ut och äta. Efter det åkte vi till Lappfjärd där vi tillbringade hela kvällen. Lite för sent somnade jag sedan tryggt.

I lördags på morgon vaknade jag runt halv 8 och mådde riktigt dåligt. Försökte då ändå somna om vilket inte lyckades. Tror jag hamnade på någon mindre magsjuka eller matförgiftning. Hade såna magkramper så jag trodde jag skulle behöva besöka sjukhuset nästan haha. Men gjorde inte det och runt halv 12 mådde jag helt bra igen. På dagen gick jag på promenad, fixade farsdagskort och bara tog det lugnt. Började sedan fixa mig inför Wilmas släktkalas. Åt god mat och pratade ikapp. Runt 7 kom Nea och Nikita efter mig och vi åkte till Elin för att han en tjejkväll. Josse kom oxå lite senare och vi spelade spel och skrattade i massor. Klockan hade hunnit blivit 12 medan vi haft så roligt och då hade vi bara tänkt vara en stund hos Elin men det blev en hel kväll. Efter det åkte jag iallafall och somnade snabbt.

Bjöd på tacos på Wilmas kalas och farsdagsfrukosten

På morgon åt vi farsdagsbrunch och sedan åkte jag till pappa för att fira honom. Resten av dagen gick oxå åt till firande. På kvällen började jag kolla en ny serie före jag somnade.

När man kom på att man hade en inlämningsuppgift som måste lämnas in och ett fint citat.

Likes

Comments

Hej! Igår skrev jag ett engelskaprov och jobbade sedan lite på ett projekt i bildkonst före jag avslutade skoldagen och gick till fammo och faffa en stund. Resten av kvällen läste jag på finskaprov med paus för träning åt Cinea.

Har skrivit klart finskaprovet som inte alls gick bra. Kunde inte alls koncentrera mig och kändes som kroppen var där men hjärnan någon annanstans. Nåja, nu sitter jag hos Fammo och kvart före 12 går jag på provförberedelse inför måndagens prov. Sedan tar jag helg!! Tror att jag inte på länge tyckt de skall bli lika skönt me helg som jag tycker nu.

Superduper morgontrötta Fanny.

Likes

Comments

Hej! Idag skrev jag som sagt hälsokunskapsprov. Det gick väl helt bra. Vill inte ha för höga förhoppningar så jag inte blir besviken sedan. Men jag kände att jag skrev allt jag kunde och kunde inte gjort det mycket bättre någon annan dag. Kvart före 11 var jag färdig och jag gick då iväg till farmor och farfar. Vi åkte och lunchade tillsammans till citybrasseriet före jag tog bussen hem. Hemma har jag läst på engelskaprov prick hela dagen och kvällen fast det har gått långsamt framåt och jag har haft väldigt svårt att koncentrera mig. Känns som jag skrivit 5 prov redan fast jag bara skrivit 2/5. Nåja bara att kämpa på och göra det allra bästa av saken.

Till en annan sak. Idag när vi satt i bussen påväg hem som blev fylld var det ett barn i lågstadieålder som lämnade utan plats så jag gav min plats till honom och sa att jag kunde stå istället. Känns ändå viktigare att barnet i lågstadiet skall få sitta tryggt som är yngre än mig. Men efter det var det första jag tänkte,  Ojj nu har jag gjort dagens goda gärning. Visst var det snällt av mig att erbjuda honom platsen men vet inte om jag kan räkna det till en god gärning utan kanske mera en självklarhet att ge lågstadiebarnet platsen? Ser sällan att folk gör det. Vad tycker ni? God gärning eller självklarhet? 

Likes

Comments

Hej! Biologiprovet idag gick som väntat. Men bara att sluta tänka på det nu en stund och ta tag i allt annat läsande. Efter provet gick jag iväg till farmor en stund före jag gick på hälsoprovprepp. 1 tog jag bussen hem och har ni hela dagen läst på prov och prov och prov. Sitter fortfarande med huvudet ner i hälsokunskapboken och tänkte göra det en stund till eller någon timme före jag ska gå och sova.

Idag mår jag mycket bättre än igår. Allt känns roligare och lättare idag. Imorgon väntar hälsokunskapsprov som jag hoppas skall gå helt bra! Har ganska höga krav på mig inom hälsokunskap och skulle sitta bra med en 10 i provet för att jag skall vara helt nöjd. Men så höga krav skall man väll ändå kanske inte ha, men skulle vilja ha kvar min tia. Hälsokunskap är det ämne i skolan jag är mest intresserad av så tycker det är ganska kul att läsa till de proven.

Likes

Comments

Hej! Idag är det måndag och en ny vecka har börjar. Provveckan börjar även imorgon med biologiprov först ut. Det känns inte alls bra inför biologiprovet men tänkte ta det imorgon som ett test bara å sedan på till omtentamen satsa mer. Skoldagen var annars helt okej och hittills har kvällen gått ut på att läsa. Nu skall jag läsa lite hälsokunskap före jag tar en dusch och sedan fortsätter läsa.

Sådär annars mår jag inte bra idag. Känner mig ledsen och inget känns riktigt bra. Jag känner att jag varken vet upp eller ner och bara flyter med i livet utan att göra något vettigt. Stressar över proven och över att tiden går allt för snabbt. Känns som dygnets timmar är allt för få och det känns som jag bara vill krypa under täcket och gråta lite. Känns konstigt att skriva hur jag känner på bloggen eftersom jag alltid brukar vara så positiv och kanske inte vara så öppen med hur jag känner om saker. Kanske det är något jag borde bli bättre på. Att inte bara hela tiden uttrycka mig positivt när det inte är alltid så jag känner. Är annars nog en väldigt positiv person som vill se det bästa i allt men ibland kan de kännas lite svårt.
Vet inte vad jag ville komma fram till med allt detta, kanske bara att idag är ingen bra dag och det är helt okej. Alla dagar kan inte vara bra dagar.

Likes

Comments