Hej godingar!
Jag tycker verkligen det är synd att det finns så många som inte får möjligheten att lyssna på en del av alla föreläsningar jag har möjligheten att lyssna på.. Efter några månader nu så har jag äntligen lärt mig när jag behöver anteckna, vilket gör att jag inte bara behöver stressa med vad föreläsaren och powerpointen säger utan att jag nu även kan få ner det viktiga OCH mina egna tankar samt reflektioner. En del föreläsningar är, för mig, mer givande än andra. Men ändå har jag gått på 20 av 22 timmar, om inte ännu fler. Helt ärligt vet jag inte hur många timmar jag har spenderat i en aula eller sal med mitt anteckningsblock.... Men många är det!

Hur som haver. Idag har jag lyssnat på en gästföreläsare vid namn Agneta. En dam som fångade alla blivande förskollärare med att starta genom att berätta en barnsaga (som hon själv skrivit musiken till), som för ett barn handlar om en skadad och ensam fågel, men som för oss var en berörande berättelse om ett barn i flykt. Hon fortsatte föreläsningen med lite "lyssna och anteckna - prat" sedan plockade hon upp gitarren, fick oss alla att stå upp och sjunga ut HÖGT olika barnsånger där vi samtidigt sjöng med tecken som stöd för tal. WOW.

Men vad detta inlägg egentligen ska handla om (sitter och bubblar igen.... förlåt..) så avslutade Agneta med att läsa upp ett blogginlägg som hon själv har skrivit. Detta blogginlägg innehöll det vi arbetar med under hela dagarna i skolan (värdegrund, barns rättigheter, barns behov, våra mål i vårt blivande yrke osv...) men med hjälp av kroppsspråk, personliga perspektiv och reflektioner så fick hon hela salen (ca 100 pers) att bara tappa hakan..

Människan har nämligen ett behov att bli sedd och att synas.
Det kanske låter luddigt för er? Men tänk efter. Vi vill alltid visa vår bästa sida, vi tar selfies där vi vill se som bäst ut, kan inte bilden visa det vi vill att den ska visa så raderas den. När vi var barn och när vi möter barn så görs det konster, sjungs och dansas det för att man vill bli sedd. Sen är det ju så att vi hellre vill bli sedda med någonting vi utövar mer än vem vi egentligen är. Det är väldigt sällan man lägger upp en bild på sig själv utan att fixa till eller ta om bilder, ofta lägger man inte upp den alls. Några av er som läser detta kanske har hört en yngre person säga "kolla på mig nu!", "kolla på mig när jag gör...!", "såg du vad jag gjorde??". Men om JAG skulle säga "kan inte du kolla på mig nu??" till Ida eller någon annan nära vän, så hade det inte varit gulligt längre, ändå så är behovet egentligen, fortfarande lika stort.

Men när man kommer upp i ålder (ja, jag är bara 20 somrar, men jag räknas också..) så får vi det här behovet "bekräftat" på ett helt annat sätt. Vi... JAG är fortfarande lika beroende av att synas idag när jag gör någonting som jag var när jag var 5 och hade cirkus för min mormor. Men samtidigt hade jag aldrig vågat erkänna det för någon då det av någon anledning har skapats en negativ klang kring att man "behöver bli sedd". Istället tar jag upp min mobil, går in på sociala medier och blir sedd. Inte genom att posta nakenbilder eller påklädda bilder 10 gånger om dagen, men genom att reagera på någons status, gilla någons bild på Instagram, lägger upp en story om vad jag gör eller skriver till någon för att mitt namn ska komma upp på den andra personens skärm. Detta gör vi alla, men många av oss gör det helt och hållet omedvetet. Jag är en av alla som var omedveten.

Jag vet att man inte kan förändra ett helt samhälle och jag vill inte förändra samhället, men samtidigt önskar jag att ni satt där på dagens andra föreläsning från 13:30 till 16:30 och fick möjligheten att reflektera, möjligheten att få ett nytt synsätt och få inspireras av denna underbara dam. Jag är en person som tror på att man kan ha mer än ett synsätt på olika saker och för mig är det otroligt viktigt att vara öppen för nya synsätt, jag säger verkligen inte att ni behöver tänka som mig! Men tänk vad tråkigt världen är.. om man inte vågar se hela?

Det jag egentligen vill säga med detta inlägget är inte att vi är själviska och uppmärksamgörande selfietagare. Det jag vill säga är att det är OKEJ att vilja ha uppmärksamhet, det är OKEJ att ta selfies och det är VIKTIGT att vara självisk i många, inte alla, lägen. Ta vara på varandra, se varandra, våga lägga ner mobilen och finnas nu och här.

Men viktigast av allt är att vi ska bära med oss alla våra sidor, negativa som positiva och våga bli sedda.
Ta hand om varandra mina kära läsare, ni är alla lika värdefulla.

/f

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

förfest -utgång - dans till musik
underbara människor - alkohol - låtsasblod

Likes

Comments

Hej godingar!
Det är fredag och humöret är verkligen på topp för en gångs skull! 💪🏼
Lite stressad och överarbetad är jag väl, men jag kan verkligen inte må dåligt nu när det är november, hösten är här med sina vackra färger, 740n ska få nya bromsar, familjen samt vännerna förgyller mina dagar, mina examinationer är godkända och just nu kör jag min älskade Österlen runda för sjukhuset.

Utöver all denna positiva energi så har jag och turbo även flyttat ifrån degeberga! Vi bor nu i en stor men supermysig lägenhet i Ovesholm, precis utanför Vä! Vi kan nog inte trivas bättre än vad vi gör just nu!🙆🏼🙋🏼

Men att studera 100%, extra knäcka, vara förkyld och flytta.. tar verkligen på krafterna. Men det blir alltid bättre och finns lösningar på allt, right?
Jag lovar att hitta solljus nog till att kunna ta lite bilder på min nya lya samt beskriva den för er, ni kommer förmodligen förälska er i den precis lika fort som jag & turbo gjort! 💁🏼

Nu ska jag köra vidare, 10-15 mil kvar, sen tar jag helg! /f

Likes

Comments

Halloj godingar!
Idag hoppas jag det är en bra torsdag. För det är den sista semester-torsdagen för mig på länge!

Jag har varit hos kära Joni på True Colour Tattoo och fått lite mer bläck på kroppen! En väldigt liten och enkel tatuering som symboliserar mitt intresse för bilar och det praktiska arbetet i ett garage. Tyckte det passade perfekt nu som en påminnelse när jag inte kommer ha lite mycket tid över till garaget.. på grund av studierna.

Blev även en shoppingrunda med pappa! Fick lite nya glasögon, lite nya block och ett starwars-kit! 🙆🏼
Jag är SÅ exalterad över att börja nya skolan.. kanske lite mer nervös än vad jag borde vara, men det är vi ju alla när vi börjar en ny skola.. 💁🏼 har ni sett mig i glasögon?

Det svarta paret med tjock ram och de leopardparet med lite smalare ram var de jag fick av pappa idag, helt otroligt sköna! Älskar de stora bågarna. De rosguldiga köpte jag får någon vecka sen, också fina, men varför bara ha ett par när man kan ha fler? 🤓

Ni kommer kanske ihåg min "shoppingrunda" till dollarstore? (Back to..) heter inlägget. Tyvärr fick jag inte tillräckligt många block med mig hem, men nu har jag delvis fått ett rosa av bästaste Jespetor och även 2 av pappa! Förutom starwarskitet jag också fick av pappa och mamma. SNART är jag redo! 🙋🏼/f

Likes

Comments

Halloj baes,
Ser ni? Jag har bättrat mig med mina uppdateringar!
Igår var jag på det årliga Vallåkra, ett av de evenemang jag ser fram emot redan dagen efter jag varit där. En helig helg för mig som är fordonsfantast!

Tyvärr blev det inte så mycket handlat för min del och rundan på marknaden blev inte lika "wow" som jag förväntat mig. Men jag hade ett otroligt sällskap runt mig, så jag kan verkligen inte klaga! På kvällen blev det några cider tillsammans med min "partner in crime"-Ida och årets bästa jävla bilträff, vilket VERKLIGEN var wow! Hela maxi parkeringen var överfull med bilar, bilar från hela Skandinavien, verkligen en helt otrolig känsla att få gå rundor på. Fick dessutom åka i Jespers välputsade 245 Turbo, vilket var ännu mer wow. Mycket wow!

Jag handlade lite på diodhuset, väldigt mycket mat, fick äta mina älskade socker-pinne-våffla och dricka gott samt mindre gott kaffe, verkligen nöjd! 👏🏼
Som hobbyfotograf blev jag rätt besviken på mig själv, knäppte inga bilder mer än med snapchat kameran.. men vad gör det om 100 år liksom. 🙆🏼

Tänkte dela med mig lite!
Och för er som var i min omkrets och hjälpa mig med att verkligen få en bra dag/kväll? Tusen tack! 💕💁🏼
/F

Likes

Comments

Hej godingar,
Idag är en lite sorgligare fredag. För idag är det min sista dag som fordonsförare för CSK. Jag ska vara ärlig och säga att detta är nog ett av mina absoluta favoritjobb under tiderna. Älskvärda kollegor, världens roligaste chef även om den andra chefen inte bör sitta på sin plats. Jag har så många nya smeknamn, minnen, vänner och jag har lärt mig så himla mycket under dessa 12(?) veckorna. Kanske är det ännu fler.

Jag känner att det är så mycket jag kommer bära med mig ifrån denna arbetsplats. Både alla minnen, nya vänner, hur man bäst packar en bil, hur man tar sig Österlen runt, vart det finns godast mat, hur man bär rätt, många förstärka muskler tar jag med mig men mest av allt tar jag med mig ett nytt perspektiv på hur världen kan se ut. Orättvisor samt rättvisor.

Såg att jag hade sparat en del bilder under tiden jag varit här, dock långt ifrån tillräckligt.
Jag kommer verkligen sakna allt med detta jobbet, men förhoppningsvis kommer jag tillbaka.
Tack regionservice för denna gången! 🙆🏼💁🏼🌸

Likes

Comments

Halloj godingar!
Nu börjar 745an äntligen ta form.
Smådetaljer är lackerade i rosa, lite på inredningen ska förmodligen fixas IDAG. Igår fick jag en snowcap av världens bästa Jakob och även den ska få bli i samma rosa nyans. Insidan av dörrar samt trösklar är svart, dörrsidorna är bytta till kaptenens gråa, högtalarna är kopplade, stereon är efter många om och men också kopplad och till det bästa av allt....... MIN KOFFERTLUCKA FUNGERAR ÄNTLIGEN!

Vi antog att det var låset på skuffen som gett upp, men efter att ha låtit simon kolla på luckan i Max 1 minut så var det fixat, typiskt simon. Idag blir det förmodligen att svetsa ett nytt fäste till baklyktorna, hänga upp ett nytt tyg i taket och lackera lite fler detaljer. Sen är det inte långt kvar mina vänner! Har planerat att besiktiga pärlan nästa vecka, eller i slutet av denna veckan. Tänker nämligen INTE lackera mer och fixa mer fören jag vet om den kommer gå igenom bess utan för många tvåor. Eller rättare sagt, för dyra tvåor.

Vi får höras mer senare! /F

Likes

Comments

Hej godingar!
Redan i söndagskväll sparade jag alla bilderna på telefonen så att jag skulle kunna slänga upp en bildbomb ifrån min älskade Idas 20-års fest som skedde rum i lördags.. men det blev inte så? Kan helt ärligt inte förklara varför, men nu är väl bättre än aldrig hoppas jag! Det blev helt klart en lyckad fest. Där var lekar, roliga team-namn, där bjöds på dricka, på kvällen blev där en massa drinkspel osvosv. Verkligen superkul! Och vad jag vet/ har hört, så var där inte ett enda drama?? Om detta ens kan vara möjligt?? Wow!

Men här kommer bilderna! 🙋🏼
/f

Likes

Comments

Halloj finisar!
Har jag hunnit berätta om nya familjemedlemmen?
Om inte, så är detta Turbo! 🙋🏼

Denna lille kisekillen fick följa med mig hem och bo i degeberga med mig och jakob! Bästa beslutet någonsin! Har väl runt 100 bilder till på denna lille killen, men det får jag dela med mig av en annan dag! 🙆🏼

Men för att komma tillbaka till rubriken? Så var Turbo på besök hos doktorn igår för första gången, för sin första vaccinspruta! Självklart var det jättenytt och läskigt, men lillkillen var verkligen hur duktig som helst!

Och är ni som mig? Alltså hellre åker en bit för att få en bra behandling och ett bra bemötande så kan jag verkligen rekommendera er att åka till Bromöllas härliga veterinärklinik! Bara ett tips.

Idag fyller min älskade Ida 20, vilket betyder att det kommer bli fest imorgon och förhoppningsvis får jag lite kort ifrån kvällen som jag senare kan dela med mig av till er. Så ni får ha en fortsatt bra fredag! :f

Likes

Comments

Och snart nyare plåt..

Halloj godingar och hoppas ni har en bra tisdag?
Gl-skåpet har nu några liter mindre färg och och en hyfsat rejäl tvätt, behöver dock fler tvättar. Igårkväll körde jag pärlan till kära svenskstuk i vä för att få lite kärlek. Behövs lite svetsjobb under motorhuven och vid baklyktan, sen är det snart dags för lackering! 🙆🏼

Små-detaljerna är redan lackerade, plåtfälgar är under vändning och de nya regskyltarna ligger hemma på köksbordet, så nu år det inte långt kvar innan pärlan är klar för vinterns äventyr! 🙋🏼🙌🏽 /f

Likes

Comments