View tracker

mina tips., musik, film & böcker.

Jag är fast, djupt fast i det så kallade Skamträsket och jag kommer aldrig komma upp igen.
Denna serie ger mig verkligen ALL THE FEELS!! Den känns genuin och ärlig, är snyggt filmad, mysig, fin, vacker, sorglig, dramatisk och bara SÅ. JÄVLA. BRA!!!!!

Ni som inte förstått har troligtvis bott under en sten för Skam verkar ha exploderat på sociala medier, alla skriver om den, alla pratar om den, allt handlar just nu om Skam. Det är alltså en norsk ungdomsserie om ett gäng gymnasieelever, och som vilka ungdomar som helst så försöker dem ta sig genom skolan, kärleksdrama, jävligt mycket festande och mycket övertänkande. I varje säsong (finns 3 än så länge, eller ja den tredje är fortfarande "aktiv") så är huvudfokusen på en person/ett par i serien. Alla är alltid med men dem fokuserar extra på olika personer i olika säsonger. Just nu finns bara säsong 1 att se med svensk text på svt play men jag har sett alla tre säsonger på norska, med NORSK text. Och asså norska är fan svårare än vad man tror. Vissa saker har jag varit tvungen att googla, men om man förstår helheten så förstår man helt enkelt.

Så till er som inte sett detta än, TA ER I KRAGEN OCH KOLLA PÅ DETTA MÄSTERVERK. U will be blessed.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

vardag.

Hej hörni!!
Jag är inte borta jag lovar, har bara inte mått så bra på senaste faktiskt. Men idag hörni!!! För ett par dagar sen var jag med i en tävling där man kunde få chansen att vinna plats på NRJ's vip event för Little mix!! Och ja.. jag vann? Och det roliga var att jag ville mest vinna för min kompis Karin's skull!! Och hon visste inte ens att jag var med i denna tävling, så jag överraskade henne med detta!
Och vi hade en skitmysig dag! Vi fikade på wayne's innan och bara snackade och tog det lugnt, och sen själva eventet var också sjukt kul!! Vilket som så har det varit en lång dag, och jag är INTE taggad på matte imorgon...
nej nu ska jag sova i tusen år (eller ja i alla fall till halv 8 imorgonbitti)

Likes

Comments

View tracker

En klasskamrat till mig gick bort sommaren 2011 och det tog hårt på inte bara mig. Men åren gick och vi slutade högstadiet och gick åt olika håll för att börja gymnasiet. 2014 släppte Jens Hult denna låt, och direkt, så handlade den om honom. Och jag kan verkligen inte lyssna på denna utan att gråta, kan vara på hur bra humör som helst, men denna låt berör så mycket att det inte går att hålla tårarna tillbaka.

Likes

Comments

listor och andra sammanfattningar., musik, film & böcker.

Finns sjukt många låtar jag kunnat lägga upp här egentligen, tog ett bra tag innan jag kom överens med mig själv om vilken låt jag skulle lägga upp här men tillslut blev det denna, och har ändå hört denna live ett antal gånger. Och jag har grinat lika mycket varje gång.När Markus kör denna live håller han alltid ett tal som är så himla fint och himla viktigt. Han säger inte exakt samma sak varje gång, men det handlar om samma sak, och asså wow.

"Empati och mänsklig värme, vet ni vad? Det är så jävla enkelt. Det är botemedlet mot ta mig fan allting! Mänsklig värme är botemedlet mot att vi sitter i vår ensamhet och knaprar piller för att vi saknar mänsklig värme. Mänsklig värme är botemedlet mot att vi som har jättejättejättemycket bygger jättejättejättehöga murar mot de som inte har någonting. Mänsklig värme, det är fan botemedlet mot att Sverige fjärde största parti är ett jävla rasistparti!"

Såhär såg talet ut Bråvalla 2014, och där stod jag i publiken i den starka sommarsolen och grät. Han är så bra den där Krunis.

Likes

Comments

vardag.
Måndagsbad | Mysmorgon by myself hos Caspian | 1-års mys!!
Nap-time efter matteprov | Middag innan Silvanaaa | Dagens lunch...

Några få snapchat-bilder från veckan (plus idag), har hänt mer saker än detta!! Förlåt för den extremt värdelösa uppdateringen förresten? Har typ varken haft tid/ork/lust att skriva denna veckan, plus har typ haft "fullt upp". Vet inte vad mer jag ska skriva faktiskt hahah...

Likes

Comments

listor och andra sammanfattningar., musik, film & böcker.

Denna låt finns tyvärr inte längre på spotify så här har ni en trevlig liten youtube-länk.
Men denna låt har en väldigt betydelsefull text för det är min och mammas låt, som vi dessutom dedikerat en mor och dotter tatuering till. Såpass mycket betyder den faktiskt.

Likes

Comments

listor och andra sammanfattningar., musik, film & böcker.

Okej here's the deal... Mitt absolut favritinstrument är cello, har varit det så himla länge och har många gånger drömt om att lära mig spela cello men lektioner är jättedyrt och att köpa en cello är också svindyrt så... Ja det kanske blir i framtiden. Men alltså... Bara instrumentet och hur vackert det är och asså, wow bara.

Likes

Comments

listor och andra sammanfattningar., musik, film & böcker.

Det finns ju så sjukt mycket filmmusik men många filmer har oftast inga originallåtar som är skrivna just för den filmen. Många filmer har ju redan existerande låtar, typ några av mina favoritfilmer som har det är ju the fault in our stars, x + y, 500 days of summer osv. Så detta var faktiskt lite svårare att komma på än jag trodde det skulle vara! Men kom på två låtar som jag helt ärligt inte kunde välja mellan såååå... fick bli båda! Dem är ju ganska olika så vi kan säga att det är okej haha! En låt från en av mina absoluta favoritfilmer och en låt från ett av mina favoritsoundtrack.

Likes

Comments

Instagram@fannyauroraa