mina tips., tankar.

Fick denna fråga på min blogg igår.
Tycker det är väldigt viktigt att vara ärlig med hur man mår. Jag har ofta varit den som hållit allt inom mig och så har det byggts upp tills det tillslut rinner över.

Tycker det här med ångest är jättesvårt då jag också kan ha svårt att tygla den när den tar över mig.
Något jag tycker är väldigt viktigt är att uppmärksamma att den är där, att man inte ska försöka trycka undan känslan av ångest, för man måste kunna ta itu med den.

Och något utav det viktigaste; PRATA. Prata med någon, prata av dig, skriv av dig, prata med en psykolog, en kurator, en lärare, någon du känner dig trygg hos/med.
"in the heat of the moment" kanske det kan vara svårt att prata med någon om det, och något jag brukar göra är att meditera, eller rättare sagt, lyssna på en talande meditation och försöka endast fokusera på personens röst. Jag använder mig av appen "Stop, Breathe & Think" som är jättebra!

Ångest är ju olika för alla och hur man hanterar ångest är också olika för alla, men att göra något man tycker om eller något som lugnar en är alltid bra.
Jag kanske sätter mig och målar i en sån här "vuxen målarbok" medan jag lyssnar på min favoritpodd eller så sätter jag igång lite låg bakgrundsmusik och lägger mig och läser. Jag gör oftast något som kräver full koncentration så min hjärna bara fokuserar på det jag gör och inte på ångesten.

Jag hoppas du fick lite tips nu, och glöm inte att du alltid kan höra av dig till mig. Min mail är: fannyaurora@icloud.com ifall du skulle vilja prata om något (gäller självklart alla och inte bara personen som kommenterade detta!)

Ni alla är så jävla bra och starka, massa kärlek.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

musik, film & böcker., mina tips.

Idag tänkte jag tipsa om tre stycken p3 dokumentärer!
Har helt plötsligt fått dille på dessa dokumentärer och har redan lyssnat på 7 stycken (Uppskatta att jag började IGÅR EFTERMIDDAG).
Just dessa tre fastna jag lite extra för.
Den första på bilden är en dokumentär i 5 delar där alla avsnitt är ca 20 minuter långa och heter Mordet på Therese Johansson Rojo. Kom på mig själv flera gånger med att ha hakan ner i golvet under denna.
Den andra är Självmordet på Flashback, som jag skrev om igår. Sjukt bra dokumentär, kom på mig själv att grina flertal gånger under denna, men den är fortfarande så sjukt intressant.
Och sista är Mordet på Fadime. Denna dokumentär överlag är så himla bra och tycker alla borde lyssna! Det är en viktig sak som tas upp och den berättar det på ett bra sätt, tipsar.

Bästa med detta är att alla finns på spotifyappen i mobilen! Jag är en sån som använder spotify nästintill dygnet runt så att dem finns på spotify är väldigt lägligt för mig!

Likes

Comments

vardag.

Hej där, idag är det en grå måndag.
Och vad har jag gjort idag? Varit seg, riktigt seg.
Har även pågrund av denna seghet hunnit städa mitt rum och diska. Började morgonen med att läsa lite ur en av böckerna jag lånade på biblioteket och åt frukost i soffan. Är typ chockad över att klockan redan fyra på eftermiddagen. Känns som jag inte gjort något vettigt idag överhuvudtaget. Nu på senare tid har jag lyssnat på Silvanas sommarprat, målat och skrivit vloggmanus. Just nu lyssnar jag på p3 dokumentären om "Självmordet på Flashback", kommer ihåg en gång i högstadiet, tror jag gick i 6an och någon kille i min klass satt vid en av datorerna i datasalen och folk stod flockade runt, jag blev självklart nyfiken, men ångrade mig direkt när jag såg vad dem kollade på. Har inte lyssnat på denna dokumentär innan så tycker det kan vara ganska intressant, det är en så sorglig sak det handlar om dock. Men viktigt att prata om, tabun om psykisk ohälsa och suicidtankar. Även att den är producerad av Jack Werner(Creepypodden) blir ett plus i kanten då jag uppskattar att lyssna på hans röst.

Nej nu ska jag fortsätta göra såkallat pappersarbete, ska skriva vloggmanus, söka jobb och annan form av planering. Ha det gott fina ni.

Likes

Comments

Tänkte börja varje måndag med att tipsa om 3 låtar jag lyssnade lite extra på föregående vecka!
Dessa tre är alltså några av förra veckans favoriter och har lyssnat lite extra på dessa! Om ni vill får ni gärna följa mig på spotify, den hittar ni HÄR, och HÄR kan ni hitta spellistan jag lyssnar, och fyller på allt eftersom, just nu!

Likes

Comments

vardag.

hej igen!

Denna vecka har det inte varit direkt gulduppdatering, inläggen i tisdags och onsdags (förutom utdraget ur it's kind of a funny story) var tidsinställda inlägg faktiskt.
Har varit en ganska dålig vecka för mig med massor av ångest tyvärr, varför jag har haft ångest kan jag helt ärligt inte svara på, för jag har faktiskt ingen aning.

Det är sånt som händer och det är så jag mår ibland, och då kommer inte bloggen i första hand.
Men är på bättringsvägen, spelade in en video i torsdags och har redigerat den idag, så den kommer nog komma upp senare idag.

Annars har mina dagar bestått av tända ljus, pre-made spotifylistor med namn som "Life sucks", "Melancholia" och läsandet av massor av böcker för att försöka få bukt på ångesten. 3 böcker har blivit utlästa än så länge! Var och lånade två böcker på biblioteket som jag också sa ta tag i.

Hoppas allt är bra med er, massor av kärlek.

Likes

Comments

musik, film & böcker., mina tips.

Jag har aldrig varit så taggad på en serie i hela mitt liv, fuck OITNB, Narcos och alla andra netflix originals (förutom stranger things ok) DETTA är något jag kommer dö för.
Jag började läsa dessa böcker när jag var kanske 9-10 år gammal och att dem nu ska göra en serie på dem? MY INNER CHILD IS CRYING TEARS OF JOY. Eftersom filmen som gjordes 2004 var... en flopp... så hoppashoppashoppas jag på denna serie och att dem (som jag läst att dem ska) sträcker sig över alla 13 böcker och med det gör det mer rättvist för böckerna. Längtar till 2017!! (så kul att det släpps fredag den trettonde, passar så bra för hela denna grej, ni som vet ni vet)

Likes

Comments

Instagram @fannyauroraa