Header

Här hemma har vi fortfarande sjukstuga, Jocke åkte hem ifrån jobbet natten till igår för han kände sig dålig. Han sov nästan hela dagen igår och på eftermiddagen började jag känna mig illamående. Mycket riktigt var det min tur, hela kvällen och halva natten sprang vi om vartannat till badrummet. Att ha magsjuka och vara gravid i vecka 28 är ingen höjdare måste jag säga.
Malte har det värst av alla, när man tror att det är över, han får behålla mat och vätska så kommer allting upp igen. Det är så synd om honom, lilla skrotunge!
Det här måste vara det värsta och mest långdragna magsjukan jag har varit med om.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Mammalivet, Vardag

Det tar aldrig slut, hela kvällen igår och inatt har han spytt, fast det knappt finns något att spy upp.
Vi duttar och matar vatten och saft på sked men det dröjer inte länge förens han springer in på toan och kräks. Tycker så fruktansvärt synd om honom, lilla skrutt!

Likes

Comments

Mammalivet, Vardag

Lillskrot har kräkts hejvilt här hemma senaste timmen, från ingenstans så jag antar att det är magsjuka. Kan inte tänka mig något annat, tycker så synd om honom!
Nu ligger han och jag i sängen och kollar på Pippi, undra hur den här natten kommer se ut.. Stackars lilla hjärtat.

Likes

Comments

Graviditet nr 2

Igår eftermiddag/kväll insåg jag att jag knappt hade känt av tösen i magen, på eftermiddagarna när jag kommer hem ifrån jobbet och slår mig till ro i soffan en stund brukar hon alltid hålla låda där inne i magen, men inte igår. Lika på kvällen efter alla kvällsbestyr med Malte, ingen vidare aktivitet där inne då heller. Jag tänkte att hon kanske har en tröttisdag, med lite oro i bakhuvudet såklart.
Hon brukar ofta vara riktigt livlig när jag lägger mig och lika på natten, men inte så mycket igår. När jag sen imorse insåg att jag inte hade känt henne som vanligt på ganska länge, två små ynka buffar på morgonen, då ringde jag till 1177 som hänvisade mig vidare till förlossningen. Hon på förlossningen sa att jag skulle komma in till spec.mvc för att sätta ett CTG på magen, så jag åkte till jobbet och förklarade och dom sa åk in så jag åkte.
Väl inne på spec. mvc så fick jag lägga mig på en säng och dom kopplade upp mig på CTG, först var det lite svårt att hitta aktivitet men efter någon minut så började jag känna henne och då verkade det som att hon vaknade till ordentligt för då blev det full fart där inne. Jag fick ligga med CTG på mig i säkert 40-50 minuter sen fick jag träffa en läkare för lite andra kontroller. Allt ser då bra ut med fialotta, tack o lov.

Värst vad du ska skrämmas lilla tös.

Likes

Comments

Graviditet nr 2

65 % av graviditeten har passerat och vi är nu nere på tvåsiffrigt, 98 dagar kvar till BF. Helt otroligt!

Imorgon går vi in i vecka 27, herrejösses säger jag bara.

Likes

Comments

Mammalivet, Vardag

Usch vad Malte har hostat inatt, förstår inte att det aldrig ger sig. Vi duttar med hostmedicin & astmapuffar, det blir bättre för stunden men det är samma visa varje kväll och natt ändå. Så frustrerande.
Idag har vi iallafall varit och badat, väldigt uppskattat av Malte. Han är som en fisk i vattnet och inte det minsta rädd för lite stänk i ögonen eller kallsup. Han slänger sig ifrån kanten rakt i famnen på Jocke, så roligt och såklart jätteskönt att han inte är rädd för vatten.

Nu ligger jag och Malte i sängen och kollar på Spöket Laban och Jocke kollar på hockey i vardagsrummet, skönt med tv i sovrummet faktiskt hehe.

Likes

Comments

Graviditet nr 2

I onsdags efter jobbet hade jag en läkartid på mvc, jag skulle träffa en läkare pga min smärta i bäckenet. Han tyckte att jag skulle gå ner i tid på jobbet så nu ska jag jobba 50 % fram tills 60 dagar innan bf, om jag nu får beviljat av försäkringskassan att gå hem 2 månader innan, vilket jag hoppas på. Det är verkligen tungt att vara gravid, ha ont och jobba med barn.

Likes

Comments

Vardag

Ännu en jobbvecka har passerat, förstår inte hur fort det kan gå.
I måndags kom mamma hit på besök, Malte tyckte det var jätteroligt dom vanligt men jag tror han tyckte det var extra roligt den här gången för det var första gången vi fick träffa lilla Maja.

En eftermiddag vid Steninge slott. Så vackra färger.

Likes

Comments

Graviditet nr 2

Här ligger jag, i urtvättade leggings och en nopprig tröja. Idag är jag trött, känns som jag inte har sovit en blund inatt fast jag har sovit gott hela natten. Den bedövande tröttheten har kommit tillbaka, beror nog till stor del på järnbristen men det går ju inte att sticka under stolen att man blir trött och slut av att vara gravid. Allt är inte alltid så glammigt, roligt och härligt.
Jocke och Malte har åkt till farmor och farfar, jag tänker snart förflytta mig och mina urtvättade och noppriga kläder till sängen, där jag förmodligen kommer att däcka.

Likes

Comments