Header

Sömnad

Efter flera månader borta ifrån symaskinerna så är jag nu tillbaka, jag dammade av dom förra veckan och nu är jag fast igen. Det är verkligen så roligt!

Här är ett gäng tubhalsdukar som jag sydde igår innan jobbet, perfekt till våra små när kylan börjar krypa sig på.
Jag finns på instagram under namnet lilladudesign

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Graviditet nr 2

Den här tisdagen började redan strax efter 05 när Malte ville gå på pottan, jag var så trött och ville inget annat än att han skulle somna om. Men det gjorde han såklart inte, vi gick upp och kissade sen var morgonen igång.
Morgonen gick, det blev dags att lämna på dagis och sen åka på jobbet. Jag hann vara på jobbet drygt 1 1/2 timme, sen började jag blöda. Jag blev alldeles kallsvettig och ringde 1177. Hon i andra ändan av luren sa "Åk in! Det är ingenting att vänta på"
Jahapp, ringde Jocke direkt och frågade om han hade tid att åka med mig (han har jour på jobbet så han måste "rycka ut" ifall det blir något) men såklart löste han det så han följde med mig.
Vi bad Maltes farmor hämta honom på dags när hon slutade jobbet, vilket hon gärna gjorde.
När vi väl kom fram till Danderyd var väntetiden inte så farligt lång men jag trodde det skulle gå snabbare med tanke på att det var typ 3 pers i väntrummet.
Jag fick ta massa blodprover och urinprovet innan det var min tur att komma in och träffa en läkare, hon gjorde ett ultraljud för att se om bebisen hjärta slog och det gjorde det, tack och lov!
Sen gjorde dom ett VUL, troligtvis berodde min blödning på ett brustet blodkärl, helt ofarligt iallafall.
Så skönt att allt såg fint ut med bebisen iallafall. ❤️

Likes

Comments

Graviditet nr 2

I fredags klev vi in i vecka 20, jösses vad fort det går den här gången, mycket fortare än med Malte.
Hur mår jag då? Jo helt okej, jag har känt av blygdbenet sen vecka 14 men det är bättre vissa dagar och sämre andra. Jag har oftast energi till att göra en massa saker, känner mig extremt kreativ vissa stunder. Sen faller jag ner i en dipp och kan bli sittandes och bara kolla, typ som att jag laddar batterierna, sen är jag igång igen. Jag äter som en hel karl, vill helst äta någonting hela tiden.
Än så länge har jag gått upp 2 kg, konstigt med tanke på hur mycket jag äter hela tiden.

Likes

Comments

Vardag

Måndag idag, igen. Hela dagen och några timmar till.
Malte är frisk och var på förskolan idag, tror han tycker det är riktigt roligt att vara där nu. Inga protester vid lämning vilket är så skönt!

Jag har precis slagit mig ner i soffan med ett fat nektarin och kiwi. Alltså herrejösses vad gott det är!

Nu ska jag kolla på Idol, hej!

Likes

Comments

Graviditet nr 2

Det här med barnvagn, en ren och skär djungel. När vi väntade Malte var det inget snack om saken, vi åkte till Babyproffsen, såg en Emmaljunga edge (tror jag) och då fanns det bara den vagnen. Vi hittade rätt direkt, men den här gången... Herrejösses vad svårt det är! Det är två vagnar som jag kikar lite extra på och det är Bugaboo & Stokke, men jag har verkligen ingen aning. Det enda jag vet är att jag vill nog ha en grå vagn den här gången.

Ni mammor & pappor där ute, vad har ni för vagn? Jag behöver hjälp!


Ni kan enkelt klicka på bilderna för att komma till hemsidan där respektive vagn finns.

Likes

Comments

Mammalivet

Visst är det fruktansvärt att känna sig hjälplös, speciellt när ens barn är sjukt och man kan ingenting göra.
Malte somnade strax innan 19 men sov inte länge förens han började hosta tills han nästan spydde, tycker SÅ SÅ synd om honom. Han fick hostmedicin, alvedon & astmapuffar innan han la sig men det verkar inte hjälpa.
Jag gick in till honom för en liten stund sen och bullade upp med kuddar så han halvsitter och sover, då lugnade det sig lite iallafall. Hoppas verkligen att han får sova nu.

Önskar att jag kunde ta förkylningen och hostan ifrån dig.

Likes

Comments

Vardag, Tips

Här ligger jag nerbäddad i sängen, Malte sover oroligt, hostar och myser om vartannat, snurrar runt som en karusell i sängen, gnäller och gnyr. Men såklart blir det bättre när mamsen ligger nära❤️


Den här boken hittade jag i en låda för ett par veckor sen, den är SÅ läsvärd. Har läst ungefär halva boken, blir inte så många sidor per kväll innan ögonen går i kors och jag somnar som en stock haha. Men herregud vad jag har fastnat för den, jag rekommenderar verkligen!

Likes

Comments

Mammalivet, Vardag, Inredning

Vi har äntligen börjat göra i ordning i lilla rummet, som förut har varit både gästrum & syrum. Men nu har det blivit Maltes rum, vi kastade ut den gamla sängen och köpte en ny till honom, vi möblerade om, ändrade, fixade och trixade och nu börjar det likna något.
Han var så stolt dom första dagarna över sin nya säng, jag och Jocke fick knappt sitta i den. Han sov även i den dom 2-3 första nätterna, sen åkte vi till Vansbro och efter det har han inte sovit i hans säng. "Sova i stora sängen" säger han och det är självklart att han får sova med oss så länge han vill! Jag älskar att ha honom bredvid mig i sängen.

Nu har vi även fått upp en tavla, fått hem stickers som ska upp på väggen och jag var målat ett litet bokställ som ska sitta på väggen.
Vi eller mest jag funderar på att stopps undan tältet ett tag och köpa bord + 2 stolar och ställa i hörnet. Sen ska vi även köpa två stora lådor som ska vara under sängen, perfekt förvaring!

Likes

Comments

Graviditet nr 2, Mammalivet

På fredag går vi in i vecka 20, då har halva tiden passerat. Jösses vad fort det har gått den här gången, kanske är dags att börja köpa på sig lite nödvändiga grejer.
Än så länge har vi bara köpt 2 par byxor & 2 par bodysar, haha.

Likes

Comments

Vardag, Mammalivet

Malte var såå trött ikväll, han sover inte middag längre men idag fick han om han ville men han kom aldrig riktigt till ro.
När klockan var strax efter 18 somnade han, så ikväll blev det en tidig kväll.
Jag har precis hämtat lite jordgubbar & hallon, ska sätta mig i soffan och njuta av dessa små söta bär. 🍓

Likes

Comments