Header

tisdags


texten


Jag har funderat på det här med att prestera. Att prestera väl, åstadkomma saker, har alltid varit viktigt för mig; på gott och ont. När jag var liten skämdes jag om jag fick ett fel på multiplikationstabells-provet. Jag hatade även att inte vara den som lämnade in provet först av alla. Det fanns därför mycket som kunde gå snett. Att både göra en felaktig uträkning och lämna in provet efter någon annan resulterade i en känsla av att vara oerhört otillräcklig. Då vek jag ihop mitt provpapper, där resultatet alltid stod skrivet i rött, lade det i min rosa-blommiga plastmapp och lämnade det ouppvikt hemma på köksbänken för underskrift. Mamma jublade och berättade hur bra det hade gått, hon försäkrade mig om hur duktig jag varit, men min ångest hade liksom klamrat sig fast och blivit en parasit. Och så kom självfallet tankarna:

"Om jag bara hade övat mer på sjuans tabell så hade jag kunnat få alla rätt".

"Om jag bara hade varit lite snabbare så hade jag i alla fall lämnat in provet först."

Jag fick öva på att dämpa min prestationsångest, som det faktiskt blev, och med åren blev det märkbart bättre. Jag behövde liksom inte vara snabbast och smartast för att bevisa något för mig själv längre. Parasiten gjorde sig bara påmind ibland, men mer sällan än ofta. Det kunde till och med hända att jag helt glömde av parasitjäkeln; men den lämnade aldrig helt. När jag gick i högstadiet kunde jag märka att prestationsångesten mer övergått till ett driv; som i de allra flesta fall enbart var positivt. Parasiten sporrade mig, men hade inte längre lika stor makt över mitt välmående. Så skulle jag säga att det är idag också. Jag mår väldigt sällan dåligt över mina prestationer numera. Åtminstone har jag lärt mig att skaka av mig känslan av misslyckande på ett effektivt sätt - det som förut kunde ta flera dagar kan nu ta några minuter. Jag vet vad jag kan och jag vet mina brister. Jag värderar min drivkraft oerhört högt, men jag vet samtidigt att den inte alltid måste göra sig påmind och hävda sig.

Jag undrar dock om jag någonsin kommer kunna bli en person som inte bryr sig. Vill jag ens bli det? Antagligen kommer jag sitta i en terapistol när jag är närmare 90 och prata om hur parasiten både förstört och förgyllt. Men jag tror att Fanny 90 år kommer vara övervägande stolt över sina prestationer. Det tror jag faktiskt. Heja mig.

Likes

Comments

Godmorgon gänget!

Igårkväll efter jobbet drog vi (vi = standardgänget från jobbet) till Rådmansgatan för att beställa ölkannor och umgås. Det är aldrig en tyst stund med tjejerna från jobbet haha, det är underbart. Jag snodde för övrigt bilden på mig och Ella från @stephaniejh, älskar att umgås med folk som bloggar då det alltid finns bilder att använda! ;)

Efter mycket om och men drog vi till Gabriels spelning på PSB, där hans band (checka in Abisko på spotify!!) spelade. Trots att klockan bara var runt 22 när de var klara så drog vi två hem och chillade. Skönt att vakna utvilad idag, det känns som vi verkligen behövde en sovmorgon. Hittills har vi ätit långfrukost och städat; typiska lördagssysslor. Senare ska jag iväg på hemmafest på Värmdö, och imorgon väntar jobb igen. Kämparglöden är det i alla fall inget fel på! ;-)

Likes

Comments

Contains affiliate links

Det förra sno-stilen-inlägget handlade om en ganska basic outfit, med vit t-shirt, beiga byxor och en snygg väska. Denna gång hittade jag en outfit som jag själv DÖR för. Något mer vågad, men samtidigt väldigt enkel. Tyvärr är det svårare att sno denna outfit i november månad (hej köldskador!) men vi får väl drömma om varmare grader helt enkelt.

2. Den mer vågade stilen

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten!

P.S. JAG TROR INTE NI FÖRSTÅR HUR KÄR JAG BLEV I SOLGLASÖGONEN! SER NI HUR FINA?! D.S.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Det anses av många vara ett fashion crime att direkt "sno" stilen av någon. Jag kan delvis förstå problemet; det är väl lite som att sno någons arbete, någons verk. Men. Å andra sidan - att sno stilen av någon, mer specifikt kopiera en outfit rakt av - kan ju vara ett av de mest effektiva modeknepen någonsin. Och jag tycker att mode och kläder ska vara roligt och peppande; så varför bli irriterad över om någon skulle sno din stil? Har du en otroligt inspirationslös dag, klicka in dig på Lookbook, Pinterest eller liknande och försök kopiera dennes outfit. Nedan ger jag några små tips på hur man kan bära sig åt. Jag försökte använda exempel med både baskläder (som man oftast har hemma), men länkar även lite mer speciella plagg - som faktiskt också gör otrolig nytta i en garderob.

Vad tycker ni? Är det okej att direkt sno stilen av någon? Hade ni tagit illa upp om någon snott stilen av dig?

1. Den klassiska streetstylen

Klicka på bilderna för att komma direkt till produkterna!

Det behöver inte vara svårare än såhär. En vit t-shirt har många hemma, och statementörhängen likaså (med tanke på att det blivit en sån enorm trend). Här är det matchat med ett par beiga och tydligt rutade byxor - men jag hittade endast ett par (från H&M förresten!) med mindre rutor. Men det fungerar ju minst lika bra! En liten väska med tydligt guldspänne och voilá! Du är redo!

Likes

Comments

Okej. HUR värt med brunch för 49(!) kronor? Kanske inte det mest instagramvänliga, men definitivt något att överväga när plånboken behöver lite extra omtanke. Jag och Gabriel åkte till IKEA imorse och åt pannkakor, ägg, grönsaksbullar, ostfrallor, yoghurt och drack kaffe. Det kostade alltså en hundralapp för oss båda. Så galet! Sen är ju brunchen inte att jämföra med exemplevis Greasy Spoon etc, men med tanke på pris så är det faktiskt otroligt värt. Tips!

Likes

Comments

SER NI VAD SOLIGT DET ÄR. Nä, inte jag heller. Envisades med att ha solglasögon på bilden för att jag är en tönt och hade noll smink hos min kära far. Hur som helst, klänningen är även den från Boohoo och den kommer passa perfekt lite mildare höstdagar (om det finns några sådana kvar) tillsammans med klackar och gärna en fet jacka för att dressa ner den lite. Är så himla ovan klännings-människa, så ska sätta mig nu och söka lite inspiration. Hur gör man liksom? Har man strumpbyxor under? Är man barbent, det vill säga, fryser man ihjäl?? Så mycket frågor. Måste söka inspiration genast. Blir nog ett inlägg med höst- och klänningsinspo lite senare!

Likes

Comments

Ja, såhär såg jag ut igår när det vankades Halloween-fest hos en vän! Som vanligt hade jag noll framförhållning när det gällde utklädnad (är en väldigt planerande själ men det finns saker jag skjuter upp till sista sekund; och detta var ett solklart sådant tillfälle) så det slutade med att jag tog en tiara hemifrån och var någon slags död docka/prinsessa (???). Trevligt var det i alla fall, men jag tog det relativt lugnt så mår faktiskt inte så dåligt idag! Heja mig!

Likes

Comments

Gissa hur nöjd jag är med mina nya byxor! (Hint: extremt nöjd). Gjorde en beställning hos Boohoo för en vecka sedan och imorse åkte Gabriel iväg och hämtade mitt paket medan jag yogade. Av fem beställda plagg passade fyra, vilket ändå var bra med tanke på att jag beställde allt på måfå. Dessa byxor kostade cirka 170 kronor om jag inte minns fel, vilket är helt galet. Så sköna också; perfekta jobb-byxor! :-))

Likes

Comments

Det är snart 2,5 månader sen jag kom hem från Kalifornien vilket känns helt galet. I saknad av resan bjussar på lite allmänna bilder som gör mig allmänt glad. Saknar faktiskt andra halvan av släkten också, det var mysigt att träffas i och med att man inte har råd att flyga över Atlanten erry dag.

Fredag idag hörni!! Vi hörs senare! Xx

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godmorgon!

Älskar min leopardmönstrade päls (inte äkta såklart) som jag köpte i somras för 80 (!!!) kronor. Återigen; jag fullkomligt älskar second hand. Det roliga är att det känns som det verkligen har blivit en solklar trend, så är så nöjd över att jag lyckades fynda denna! Ha en superfin onsdag gänget!

Likes

Comments

Nyckelord för min vill-ha-stil just nu är rött, ränder, struktur och klackar. Känner för övrigt att jag mer och mer blir en person som älskar klackskor/boots. Kanske är det för att det är höst? Har nämligen alltid varit en typisk "sneakers-tjej" så vet inte riktigt när denna förändring skedde. Kul hur som helst! Xx

Likes

Comments

Godmorgon!

Idag är det ingen vanlig morgon för idag är det min pappas födelsedag. Har därför börjat dagen med lite mimosa, jordgubbar, choklad och nu smuttar jag på en kopp kaffe. Snart ska vi iväg och käka brunch! Ska bli mysigt. Släktsammanställningar kan ju alltid vara lite ansträngande haha, men denna gång kommer det nog bli avslappnat och trevligt. <3 Ha en fin söndag!

Likes

Comments

Nackdelen med att jobba regelbundna tider (8-17) är att det både är mörkt när man åker till jobbet och när man slutar. Det är alltså otroligt svårt att hinna ta bra bilder med någorlunda dagsljus. I fredags knäpptes dock dessa bilder - i totalt mörker dock, vi hittade en upplyst liten hall - innan jag och min syster mötte upp kusiner samt deras respektive för en middag! Så det får duga sålänge.

Likes

Comments

tisdags
texten

Solen skvallrar om att det börjar bli sensommar. Ljuset på eftermiddagen är gulare nu än förut; strålarna träffar lite lägre, luften är något kallare. Det ligger ett glödande sken över Stockholm vilket gör stadens intryck djärvt. Jag promenerar längs Götgatan och sätter en fot framför den andra. Det går stadigt eftersom att jag koncentrerar mig, men egentligen skakar jag. Jag skälver. Mitt inre befinner sig i ett chockartat tillstånd, som om allt inom mig skakats och ligger i oordning. Känslan är numera bekant. Det är som om jag alltid har varit uppbyggd av kaplastavar, och när du lämnade mig drog du ut staven som höll uppe mitt jag. Min konstruktion rubbades och jag föll. Handlöst.

Det har nog egentligen gått för lång tid för att fortfarande känna sig trasig, men mitt välmående lyssnar inte på någon slags logik. Jag gick sönder och ingen tog sig tid att samla ihop bråtet och bygga ihop mig igen. Världen tog ingen notis om mitt krossade hjärta. Räkningarna fortsatte att dimpa ner i brevlådan, jobbet krävde min närvaro och vännerna lyssnade på mitt elände innan de fortsatte med sitt. Jag vill skrika åt alla att stanna, stanna och bygg ihop mig. Stanna då. Men alla fortsätter gå.

Att vara kär är som att vara full. Allt som sägs och allt som görs sker som i en dimma. Linjer suddas ut, tiden blir diffus och någon uppfattning om omvärlden finns inte. Min kärlek till dig var som ett evigt lyckorus. När man blir hjärtekrossad förvandlas tillvaron istället till en plågsam bakfylla. Verkligheten blir knivskarp, sekunderna evighetslånga och minsta ljusstrimma får ögonen att knipas ihop. Koppen morgonkaffe smakar plötsligt inte likadant, trots att kaffet är detsamma. Man känner inte igen sina ögon i badrumsspegeln trots att de borde se likadana ut som kvällen innan. Dimman är upplöst och plötsligt gör allt som man ignorerat i dagar, veckor och månader sig påminda igen.

Numera sover jag själv om natten.
Du sover hos Henne.


Denna text minns jag inte när jag skrivit. Det är ganska intressant att den är helt fiktiv, helt och håller påhittad, för jag känner ganska starkt för den ändå. Jag känner i princip det jag skriver trots att det inte handlar om mig. Kanske beror det på att scenariot skrämmer mig. Att vara kär kan ju liksom vara det läskigaste som finns.

Likes

Comments

WAAAOW blir avundsjuk på mig själv när jag ser dessa bilder. I söndags lyxade jag och några vänner till det med en rätt så spontan brunch (läs: alla tog med sig saker hemifrån och sen snodde vi ihop detta) och massa kaffedrickande. Vi snackade skit, planerade kommande resa (tjoho!) och jag lyckades även fixa ett slags samarbete med ett boende i Barcelona. Mer om det senare! Man kan om man vill u guys ;)

Hoppas i alla fall att ni har haft en jättefin måndag trots cirka 4 grader! Jag har faktiskt haft en riktigt bra dag på jobbet så är på allmänt bra humör :-))))

xx

Likes

Comments

Minns ni inlägget om statement-örhängen? Jag kunde inte låta bli att faktiskt köpa mig ett par egna på Mango häromdagen. Ser ni så fina? Älskar dessa typer av motiv; på prints, tavlor, klädesplagg och såklart smycken. Så jag är med än nöjd med andra ord! Dessa kostade 129 kr. Kap!

Likes

Comments

Världens godaste soppa som jag blev bjuden på hemma hos Edenviks :-))) // mys i vardagsrummet med Torsten

Selfie i solen på café (hur livsnjut?) innan jobbet // vardagsrummet once again

En av många (alldeles för många enligt min plånbok) kaffekoppar // Mys-Hanna

Likes

Comments

Senaste tillskottet i sko-garderoben! ((lol, om man nu ändå hade en sån)). Körde snabbt ner till 2hand efter att ha fått tips om att de hade höstskor i min storlek inne. Jag kom hem med två par skor - dessa ovan och ett par svarta, höstigare boots. Dessa är kanske inte helt rätt gällande årstid, men ser ni vad snygga? De har en liten klack på kanske 4,5 centimeter också. OCH GISSA VAD DE KOSTADE?! 20 kronor. Ja. Ni läste rätt. Dessa blev mina för en tjugolapp.

((Nej, det är inte Puma-skor. Satte i en sula jag hade hemma pga de var lite stora!))

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

tisdags
texten

- Ser det okej ut?

Sminket rättas till i mobilkameran mellan Östermalmstorg och centralen. Inklämd mellan två stycken av hennes till synes bästa vänner sitter hon med dunkande hjärta och tvinnar håret mellan fingrarna.

- Du är skitsnygg, jag lovar. Ta honom med storm nu, lova det!

Uppmuntrande blickar. Små skratt. Deras samlade energi och nervositet söker sig ur deras kroppar likt en osynlig rök som smittar av sig på resten av vagnens passagerare. Folk lyssnar nyfiket på deras samtal; som handlar om allt från sex, till hjärtesorg och tinderdejter. Jag noterar hur många äldre nästan avundsamt kastar blickar mot vänninekören - som Lena Andersson så fint beskriver det - och hur de i fråga fullständigt struntar i om de låter för högt eller om folk tycker deras öppna konversationer avslöjar för mycket.
Och det är då jag börjar fundera.

När slutar sju personer tränga ihop sig på fyra säten?
När slutar man vingla hem mitt i natten?
När slutar man prata lite för högt på bussen?
När slutar man komma hem alldeles för sent för att man medvetet tappat bort sig i någons armar?
När slutar man göra saker för första gången?
När börjar man ser på sin ungdom som imperfekt och inte presens?


Det är otroligt svårt att beskriva hur det är att vara ung. Det är som att ungdomen som begrepp är odefinierbar, samtidigt som det måste vara den mest beskrivna epoken i livet. Det görs filmer, det skrivs böcker, det släpps låtar. Ungas hjärtesorg tycks vara något som ständigt är aktuellt och intressant för världen att ta del av. Och i ärlighetens namn är jag livrädd för den dagen då jag kommer lyssna på en låt på radion och inse att det jag hör är passé i mitt liv.

Likes

Comments

Måndag idag! Vill peppa och ladda inför veckan genom färg och attityd. Har egentligen lust att slänga på mig en röd klänning och mIn leopardpäls (vill alltid poängtera att den är fejk lol) och rocka ett par coola sneakers. Tyvärr öser regnet ner - bokstavligen - och jag får nöja mig med en stickad tröja. Den är åtminstone grön. Hm. Ska hur som helst börja våga använda mer färg; inspireras av outfitsen ovan! Så snyggt.

Likes

Comments

.

tisdags 
texten 

Vänner!

Jag har länge funderat på hur jag ska få "mitt skrivande" att utvecklas. Med detta menar jag alltså hur jag ska bli bättre på att uttrycka mig i text, eftersom att det är något jag alltid älskat att göra. Jag känner att det är på tiden att jag utmanar mig själv så att jag faktiskt håller kreativiteten och inspirationen någorlunda levande. Det roliga med "mitt skrivande" är ju att det egentligen inte existerar något som kan platsa i den kategorin. Alltså, jag skriver ju ibland - för att jag behöver det. Jag behöver det. Jag förstår liksom inte hur folk annars får ut känslor och tankar; för mig har det alltid varit naturligt att konkretisera det. Men i och med att jag sällan låter andra skriva det jag skrivit - förutom några enstaka fall här på bloggen - så känner jag inte att jag utvecklas. Det är just av denna anledning som jag introducerar en ny underkategori i min befintliga kategori TEXTS & THOUGHTS (haha, så roligt att jag försöker leka internationell) - nämligen "Tisdags-texten".

Vad innebär då detta?

Jo. Jag ska utmana mig själv och försöka publicera något med skriftfokus varje tisdag. Ibland kanske jag skriver en mening. Ibland kanske jag skriver en novell. En krönika. Ett debattinlägg. Poesi. Det viktiga är faktiskt att det inte ska spela någon jäkla roll vad jag egentligen publicerar - detta blir en övning för mig och samtidigt något som gör att bloggen uppdateras oftare. Jag känner mig redo. Och jag hoppas att ni som faktiskt fortfarande orkar klicka er in här på min lilla plattform åtminstone är pyttelite taggade på att snart kunna läsa mina texter och tankar. Borde ju egentligen publicerat detta på tisdag av logiska skäl haha, men vill liksom inte vänta :-)))

Likes

Comments

Det finns ett antal nyckelplagg i en garderob; som bland annat sägs vara ett par bra sittande jeans, en kappa, en svart klänning ("den lilla svarta"), och så självfallet: den vita skjortan.

En av de absolut största fördelarna med en vit skjorta är att den går att dressa upp och ner på oändligt många sätt. Likväl finns det oändligt många olika modeller på detta plagg; slim, oversize, loose, fitted etc. Utöver modellen spelar även storleken en förvånansvärt stor roll. En skjorta som sitter tätt mot kroppen och som framhäver midja och byst kan ge ett slankt och ganska propert intryck, samtidigt som en storlek i "för stor" storlek plötsligt ger dig en non-caring och egen look. Hos en stor skjorta kan även ett midjeskärp fungera som ett statement som ger ett annars så ganska konservativt plagg en modern och vågad touch.

Slutligen har vi knäppning, urringning och krage - där samtliga påverkar intrycket av den vita skjortan. Det finns skjortor med v-ringning, skjortor med knytband runt midjan istället för knappar, skjortor med hög krage, skjortor utan krage, skjortor med slits. Och så fortsätter det. Nästan för evigt. Och då har jag inte ens nämnt alla olika material som en vit skjorta kan ha. Hänger ni med? Det finns få plagg som har en sån stor variation som den (vid första intrycket) väldigt simpla vita skjortan. Hurra för att investera i nyckelplagg!!

P.S. Är 100 % värdelös på att investera i nyckelplagg. D.S.


Likes

Comments

Idag är jag hemma från jobbet. Jag ogillar starkt att sjukanmäla mig från jobb (när jag gick i skolan var det samma sak), men denna vecka har varit en berg-och-dalbana och jag behöver också få pusta ut ibland ((note: detta fick jag dikterat till mig igårkväll av två kompisar och jag kämpar med att ta till mig hela "det är okej att inte vara på topp"-snacket)). Hur som helst. Sov otroligt länge vilket min kropp uppenbarligen behövde, men vaknade ändå upp med huvudvärk. Ska försöka slappna av och kanske yoga eller meditera idag för att komma ner i varv lite. Puss !

Likes

Comments

Vill ha pengaaaaaar!! Är så trött på att vara pank. Lol. Inte bara för att jag inte kan shoppa ovanstående utan även för att jag missar x antal saker som mina kompisar gör (exempelvis träffas och dricker vin). För jag har verkligen inte råd. Jag förstår inte själv hur det blev såhär; har alltid haft bra koll på mina pengar, och har alltid haft en buffert för nöjen/mat etc. Men jag jobbar ju heltid nu och måste helt enkelt bara invänta nästa lön! Började nämligen jobba nu i månadsskiftet, så lönen denna månad blir för ynka två dagar eller något sådant. :((

Likes

Comments

Godmorgon! Är positivt inställd till måndag faktiskt. Trots att klockan är alldeles för lite och det känns ruggigt ute, så tror jag att denna vecka kommer bjuda på en hel del trevliga saker. Att jag även trivs på mitt nya jobb och inte känner någon ångest över att en arbetsvecka börjar känns också riktigt bra :-)))) Ha det fint!

Likes

Comments

Drömmer mig bort till Kalifornien igen. Denna lokala strand (som var otroligt folktom och icke-turistig) hittade vi Santa Cruz har jag för mig. Fint var det - trots att vattentemperaturen låg på 15 grader Celsius. Jag doppade i alla fall fötterna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Okej, att kalla detta för en trendspaning är väl nästan lite pinsamt - i och med att det funnits med i matchen ett tag nu. Det är nog få som missat det stora utbudet fantastiska örhängen i butik! Jag älskar denna trend, och ändå har jag inte köpt något par än (läs: måste vänta på nästa lön pga luspank). Mina vänner har däremot införskaffat sig liknande örhängen som bilden längst ner till höger i kollaget ovan och jag är lika avundsjuk varje gång jag ser dem. För att lindra mitt shoppingsug (eller öka, jag vet inte riktigt hur det kommer bli) länkade jag fyra favoriter nedan. Enjoy!

Likes

Comments

Du hällde upp mer rödvin. Tippade flaskan lite så att lagom mängd hamnade i glaset. Den mörka nyansen på dina lackade naglar passade löjligt bra in i ögonblickets helhet. Det var som att all spontanitet i hos dig egentligen var planerad; din urtvättade t-shirt, de slitna svarta jeansen. Den perfekta makeupen som på något sätt fick dig att se fixad ut trots att allt inom dig ville bevisa motsatsen. Jag antar att det var det som faktiskt var meningen. På avstånd skulle ingen tro att du stått i timmar framför spegeln och förberett dig inför ytterligare en utekväll. Om folk däremot kom närmre, om de vågade sig fram, så skulle din plan gå i lås. Dina långa ögonfransar och läpparnas ditmålade konturer skulle göra tricket-, de skulle få dig att bli kvällens mittpunkt. Timmarnas centrala handling. Allt du behövde göra var att vänta - vänta tålmodigt. Det var en långsiktig plan som krävdes om allt skulle bli som du tänkt dig. Du hälsade på folk, log charmigt, men slog snabbt ner blicken. Du lät dem hållas tills de blev så nyfikna att de självmant vände all uppmärksamhet mot dig. Och när du kände att situationen var din, att du hade kontrollen, mötte du sällskapets nyfikna blickar och tog dem med storm. I farten slängde du en blick runt omkring dig på uteserveringen. Din blick mötte min och jag ryckte till.

Jag undrade hur länge du visste att jag inspekterat dig. Jag undrar om även det var en del av din plan; att inte bara trollbinda ditt eget sällskap utan även resten av oss. Diskret kollade jag mig omkring och noterade samma genans och ryckiga rörelser som jag själv just haft hos en handfull andra.

Jag undrade vad det var som fick oss alla att spendera vår utekväll med att iaktta din.

Likes

Comments

Contains affiliate links
Inlägget innehåller adlinks. Klicka på bilderna för att komma till produkten!

Hej vänner!

Jag jobbar inte på ett "riktigt kontor", och har därmed heller ingen klädkod på jobbet. På många arbetsplatser finns det ju däremot riktlinjer gällande kläder; och skjortor är ofta en gemensam nämnare. Jag klickade runt lite för kul och hittade flertal skjortor som jag mer än gärna skulle ha - till vardags eller på jobbet, om så krävdes. Det som jag tycker om med ovanstående plagg är att jag (och gissningsvis många andra i och med att de kommer från de allra vanligaste klädaffärerna) skulle känna mig mer som mig själv i någon utav dessa, jämfört med en standardskjorta.

Likes

Comments

Den huvudsakliga anledningen till att vi åkte till Kalifornien var min kusins bröllop. Jag har visserligen inte varit på många bröllop i mitt liv, men jag kan redan lova att detta kommer att vara det finaste jag varit på. Det var 20-tals tema; med ljuskronor i träden, utemöbler i trädgården, alkohol i kristallvaser och LIVEMUSIK med 30 stycken jazzmusiker. Jag var i himlen.

Likes

Comments

Att åka Highway 1 någon i sitt liv bör man faktiskt göra - och nu kan jag glatt "checka av" det på min livslista. Nej men, det var otroligt fina vyer och man kändes sig pytteliten jämfört med de höga klipporna, och det enorma havet. Tyvärr var en stor del av Highway 1 stängd när vi var där på grund av vägarbete (tror jag), men det passade oss ganska bra då vi hade begränsat tidschema den dagen. Så vi åkte cirka 2 h och vi hann se en hel del. Rekommenderar!

Likes

Comments

Vi anlände på kvällen, när mörkret redan hade lagt sig. Samma känsla som jag alltid får nattetid i storstäder infann sig nu också. Det är en blandning av nyfikenhet och adrenalin; och kombinationen blir ibland till någon slags rädsla. Inte för något specifikt egentligen, men kanske för det okända. Downtown i San Francisco är inte världens mest säkra plats på kvällen, då rastlösheten och nöden hos folk kan vara stor. Jag googlade mig till att San Francisco är den näst mest tätbefolkade staden i USA, med sina 8,4 miljoner invånare. Detta ökar förståelsen kring varför det kändes som att missbruket var så tydligt. Hemlösheten likaså. Gator kantades av människor med sorgsna missöden. Omedvetet gick fötterna raskare förbi dessa gator, dessa människor, samtidigt som händerna höll ett krampaktigt tag om handväskan. Men hur hårt händerna än höll, så var värken i hjärtat större. Det gjorde ont i mig att se misären. Man skäms när man går förbi alltsammans och inser sina privilegier, men man glömmer minsann lika snabbt igen. Man börjar återigen klaga på småsaker. Hur tröjan man köpte var något för dyr. Hur maten på restaurangen dröjde lite för länge. Men plötsligt kastar man en blick ut genom restaurangens glasfönster och biter sig i läppen. Stakar sig mitt i en mening. Tystnar. Och så lider man med sina medmänniskor, utan att egentligen göra något för att hjälpa dem.

Utdrag från mina mobilanteckningar från när vi var i San Francisco. Jag tror aldrig jag haft en sån kluven inställning till en stad förut, faktiskt. Mina känslor är en stor hat/kärleks-storm. San Francisco var underbart på många sätt; det var vackra byggnader, otroligt fina gator, bra shopping och trevliga människor. Men det var även sjavigt och sorgligt i de “mindre fina” delarna av staden. Jag vill dock poängtera att det positiva absolut överväger det negativa när det handlar om intryck. För det negativa har egentligen bara med att göra att jag upplevde den stora hemlösheten som väldigt tragisk. Kanske är jag bara naiv och ovan; eftersom det absolut inte bara är i San Francisco som drogmissbruk och hemlöshet är ett stort och växande problem. Jag vet inte riktigt varför det påverkade mig så mycket just under dessa två dagar vi var där. Long story short; det är absolut en stad man bör åka till en gång i livet. Eller flera. Jag lär ju återvända eftersom att jag har släkt i Sacramento och Dixon. Och jag ser väldigt mycket fram emot att få uppleva staden fler gånger framöver! :)

Likes

Comments