I måndags efter skolan åkte jag och mamma och hämtade ut mitt Bakboxenpaket som jag längtat efter länge och efter skolan så bakade jag receptet som var Festliga "churrosmuffins med nutellagömma och kanelsmak" Namnet säger ju liksom hur gott det kommer smaka 👌Kommer nog baka detta till jul eftersom de har så god kanelsmak och det är ju en av "julens smaker" 🎄

Receptet⤵️det blir 12 st muffins

INGREDIENSER :
• 12 msk Nutella
• 75 g rumstempererat smör
• 2 1/4 dl vetemjöl
• 1/2 tsk bikarbonat
• 1/2 tsk kanel
• 1 tsk vaniljsocker
• 2 dl strösocker
• 2 ägg
• 3/4 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR :
1. Ta fram 75 g smör och låt det stå framme och bli rumsvarmt

2. Täck en form (som får plats i frysen)med bakplåtspapper och gör 12 st klickar av Nutella på plåten. Låt Nutellaklickarna stelna i frysen medan du gör muffinssmeten.

3. Rada upp 12 st muffinsformar på en ungsplåt.

4. Sätt ugnen på 175 grader.

5. Ta fram en skål och blanda vetemjöl, bikarbonat,vaniljsocker och kanelen.

6. I en ny skål vispar du ihop det mjuka smöret och 2 dl strösocker med en elvisp till en riktigt fluffig smet.

7. Vispa sedan ner ett ägg i taget i den smörfluffiga smeten. Häll i filmjölken och vispa lite till.

8. Ta fram en mjölsikt (eller en sil) och skålen med mjölblandningen. Häll i mjölblandningen i mjölsikten (silen) och sikta ned allt i den smörfluffiga smeten. Blanda försiktigt med en slickepott tills du får en jämn smet.

9. Fyll muffinsformarna till hälften med smet och lägg i en klick med frusen Nutella på toppen och tryck ned lite i smeten.

10. Om du har lite smet kvar kan du lägga lite över Nutellaklicken.

11. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

12. Medan muffinsarna gräddas kan du förbereda garneringen. Smält 4 msk smör i en mikrovågsugn (eller kastrull). Blanda ihop 2 tsk kanel och 1/2 dl strösocker.

13. När muffinsarna är fördiggräddade och fortfarande är varma tar du en bullpensel och penslar på kanelblandningen.

Klart ! ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag tänkte att jag skulle varje Söndag från och med idag skriva om vad jag gjort i veckan och vad jag kommer göra nästa vecka skulle ni tycka det va kul ? ☀️🌹

Denna vecka har jag haft höstlov. På måndagen vara jag i Jönköping på uptech med mina vänner och det är som ett ställe där man kan göra olika experiment,och det var jättekul. På onsdagen åkte jag till Öland för min mormor och morfar har en stuga där och vi var där tills fredagen det var så mysigt. Idag, igår och i tisdags var jag bara hemma och tog det lugnt och njöt av lovet. (och bakade så klart)

På torsdag nästa vecka ska jag åka till Stockholm och hälsa på mina småkusiner för det var jättelänge sedan jag träffade dem. Jag ska vara i Stockholm till måndagen veckan efter. Annars ska jag bara var i skolan den veckan.⭐️ Ha en bra kväll allihop !


Likes

Comments

Idag (sista dagen på höstlovet 🙁) bakade jag chokladmums och de blev så himla goda och jag rekommenderar er verkligen att testa baka chokladmums. Receptet är ifrån Arla.
Receptet blir ca 30 bitar

Ingredienser:

• 225 g smör
• 5 ägg
• 2 dl mjölk
• 4 1/2 dl strösocker
• 1 1/2 msk vaniljsocker
• 1 1/4 dl kakao
• 1 msk bakpulver
• 6 dl vetemjöl

Glasyr:

• 75 g smör
• 3/4 dl starkt kaffe
• 1/2 dl kakao
• 1 1/2 msk vaniljsocker
• 5 dl florsocker

Garnering:
• kokosflingor

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med hög kant 25 x 30 eller lägg i ett bakplåtspapper.

2. Smält smöret, häll i mjölken och låt det svalna.

3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

4. Blanda alla torra ingredienser i en egen skål och sikta sedan ner dem i ägg -och sockerblandningen.

5. Tillsätt smöret och mjölken och blanda till en jämn smet.

6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.

Glasyr:

1. Smält smöret i en kastrull.

2. Tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker, florsocker och blanda väl.

3. Tag ut kakan ur ugnen och låt den stå en stund så den svalnar och sänker sig lite.

4. Bred glasyren över kakan och häll på kokosflingorna. ❤️

Likes

Comments

Idag åkte jag till Öland och till fika bakade jag en helt magiskt god kladdkaka. Receptet är inspirerat av Icas mattidning Buffé. Jag kom på att ni kanske vill veta recepten på alla bakverk så i detta inlägget kommer jag skriva receptet på kladdkakan.

• 150 g smör
• 2 ägg
• 3 dl strösocker
• 1 3/4 dl vetemjöl
• 1 1/4 kakao
• 1 msk vaniljsocker
Smör och mjöl till formen

GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret. Blanda ägg och socker med en slickepott. ( Om man vispar kommer det in luft i kladdkakan och det ska det inte vara)
3. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
4. Rör först ner smöret i äggblandningen och sedan i de torra ingridienserna.
5. Smöra och ströbröda en med löstagbar form. Häll sedan i smeten i formen
6. Grädda i mitten av ugnen i 17 - 20 min.

Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse

Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett

Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Hoppas den blir lika god för er ! 😀

Likes

Comments

Idag har jag bakat blåbärsbullar med vaniljkräm och receptet och ingredienserna kommer ifrån Bakboxen junior.Bullarna smakade jättegott ⭐️jag kommer verkligen baka dem fler gånger även om det tog lång tid.

Likes

Comments

Idag efter skolan bakade jag denna goda Pollykladdcokie 🍰. Receptet och ingredienser kommer ifrån Bakboxen junior som jag fick i tisdags. Jag bakade även Pollysnittar och dem har jag inte smakat än men kladdkakan med Polly var supergod 👌 Denna veckan har jag även bakat halloweenkakor med mina kompisar Meja och Thindra.❤️

Likes

Comments