Nu har jag fått jobba extremt mycket, riktigt kul! Det jag nu börjar känna igen mig i är vad andra småbarnsföräldrar kallar "vardagspussel". Herregud, det känns verkligen som att man inte hinner med NÅGONTING! Men jag tror samtidigt att det är något som kommer sen, när man kommit in i det "nya" rutinerna.

Förut var det ju enkelt, man var hemma och medans Linnéa sov sin långa dagvila så kunde man ju göra ALLT. Jag hann i princip städa hela huset. Nu däremot står tvättmaskinen HELT still under veckodagarna, dammsugaren desamma och jag ser hur dammet börjar samlas på hyllorna. Men allting handlar nog om prioriteringar. Det är ju klart jag skulle hinna städa och tvätta. Men jag är tusen gånger hellre med Linnéa de timmar man hinner under dygnet innan det är dags för henne att sova.

Nu ser våra rutiner ut ungefär såhär: Uppstigning senast 07.00 (om jag börjar jobba 07.45). Byter blöja, går ut med Axa, ger välling åt Linnéa + mat åt hunden. Klär på oss och åker iväg för att lämna Linnéa på förskolan för att sedan åka och jobba. Jobbar till ca. 15.45, hämtar Linnéa om inte Jonas hunnit göra det. Åker hem, äter, leker, vilar ifall Linnéa sovit kort stund på dagis. Sen är det bara börja laga morgondagens middag för att sen försöka hinna ut med Axa på en promenad. Vid 20-tiden brukar Linnéa somna för natten och om det då finns ork kvar i mig så försöker jag plocka upp det värsta och diska undan efter middagen.

Nu är det ju dessutom tider för blommor och gårdsfix. Kratta gården har jag hunnit med, men nu ska vi så gräs i slänten som blivit klar, tummen upp för det! Sen är det lite småfix som jag hoppas vi hinner göra ihelg. T.ex. täcka igen gropar som blivit efter att jag grävt upp buskar som jag inte vill ha. Så jo, det är verkligen fullt upp och jag är heeelt slut på kvällarna. Det känns verkligen som att dygnet har för lite timmar, men samtidigt är jag SÅÅ glad över att jag faktiskt fått jobba så sjukt mycket. Det känns så himla bra! En stor lättnad kan jag ju lugnt säga. Sen har ju Linnéa även fått en sandlåda så den används flera gånger per dag, hon ÄLSKAR den! Och dessutom så älskar hon att vara ute över lag. Det känns nästan hemskt att säga att vi nu ska gå in, när man varit ute x antal timmar och måste börja fixa innesysslorna. Hon blir lika förkrossad varje gång :p Men jag har i alla fall hunnit plantera nästan alla mina sommarblommor och är så nöjd! Jag försökte välja de med omsorg och att det ska passa ihop med varandra, jag hoppas nu att det överlever efter att jag planterat dem. Och att det inte är för kallt ute, men som vädret lovats så lär de ju trivas utmärkt, så härligt!Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag minns inte riktigt vad jag skrivit här sist, men en hel del har hänt sen dess.

Vi var sjuka, så mycket minns jag. Eller ja, Linnéa var förkyld. Men inte långt efter det så spydde hon. När hon sen varit frisk en vecka så spydde jag. Tänkte inte mer på det, utan antog direkt att jag åkt på magsjuka. Men jag bodde i princip inne på toaletten, spydde HELA tiden. Till slut smakade det så mycket järn i munnen och när jag kollade ner i toastolen så insåg jag att jag spydde blod. Har nog aldrig varit så dålig som den kvällen. Jag sa till och med till Jonas att jag tusen gånger hellre föder barn igen än må såhär. Jag var så yr, kallsvettades och mådde PISS. Jonas ringde 1177 vår lite rådgivning men de tyckte han skulle ringa 112 och be om en ambulans istället. Så ett dygn fick jag ligga inne på Sunderby sjukhus. Jag är såå tacksam och positivt överraskad över sjukvården. Man hör och läser bara massor av negativa grejer men jag har verkligen ingenting att klaga på. De undersökte mig så noga med både gastroskopi och prover. Jag vet egentligen inte vad som orsakade blodet som jag spydde. Fick en slags magsårsmedicin och jag mådde mycket bättre efter min vistelse på sjukhuset.

Från en sak till en annan så har jag i alla fall fått jobba en hel del nu, och det tackar jag för! Jag vet säkert att jag jobbar hela nästa vecka och då har jag jobbat 3 veckor i sträck! Trivs otroligt bra med att jobba på förskola. Ett toppenjobb! Extra roligt när man fått jobba så länge på samma ställe, nu har man kommit in i rutinerna och vet i princip exakt vad min uppgift är. Så skönt med lediga helger, aldrig längre dagar än till 17, man får vara ute extremt mycket etc. Har verkligen ingenting att klaga på.

Det enda jag känner är lite "ledsamt" är ju att man får sååå mycket mindre tid med Linnéa. Saknar verkligen henne hela dagarna men jag vet att hon trivs så bra på förskolan. Hon ville knappt med mig hem när jag skulle hämta henne i veckan. Och sen är det ju faktiskt så verkligheten ser ut. Jag vet ju att jag skulle vara minst lika "ledsen", om inte mer, ifall jag inte skulle få jobba något alls. Man måste tjäna pengar och förskolan är ju till för barnen. Sen känns det som en extra trygghet att jag själv nu jobbar på förskola och får lära mig vad barnen gör under dagarna osv. Det är ju helt annat än när jag själv gick på dagis.


Likes

Comments

Hoho, då har vi gått igenom förkylning femtioelva typ. Ungefär så känns det! Förra veckan på onsdag var Linnéa på förskolan fram tills lunch. Samma kväll hade hon 39 graders feber men jag var helt hundra på att det bara var pga. tänderna. Men inte tusan räckte det.. på påskdagen blev hon extremt hostig och snorig och har varit det ungefär hela veckan. Så hon har fått vara hemma i princip hela veckan. Igår var första dagen som hon fick vara på förskola igen men det blev en kort sväng mellan 9-11. Kändes bra med en mjukstart efter lång tid borta.

För övrigt så har jag fått börja vikariera inom förskola. Har iofs bara fått jobba 2 dagar hitills men det är ju mycket bättre än ingenting. Trivs superbra och det är verkligen underbart att få jobba med barn, höra deras små tankar och funderingar :-)

I förrgår åkte vi hela familjen till Luleå. Jonas hade återbesök till sunderbyn då han förra veckan fick thinner i ögonen på jobbet. Som tur var så gick det otroligt bra ändå och enligt läkaren hade han verkligen turen på sin sida. Medans Jonas var på sjukan så åkte jag och L till storheden. Tänkte inte köpa något alls men sen kom jag på att Linnéa behöver lite nya kläder i större storlekar. Hon kan ännu ha storlek 68 men det känns bra att köpa kläder i 80 och 86 så hon har något att växa i ;) Köpte lite kläder på rea bland annat som hon kan ha på förskola. Hon har så mycket fina kläder men jag ids inte låta henne ha de på förskolan utan där får hon ha kläder som man inte behöver vara såå himla rädd om :-) Sen har vi beställt en ny vårjacka också men den har inte kommit än. Får hålla tummarna att den passar för den var såååå himla fin!!

Nä nu ska jag njuta av solen, sitter ute med Axa på baksidan i det underbara vädret, våren är allt härlig 👍 Linnéa sover gott ute i vagnen på framsidan där det är skugga.
Likes

Comments

Ååh, vi hann inte mer än börja inskolningen innan "förskole-basillerna" slog till. I fredags kväll blev Linnéa riktigt hängig och snorig, hon sov vääldigt oroligt natten till lördag. När hon vaknade tidigt på lördag morgon och bara skrek så tog Jonas upp henne och stackaren var ju helt kokhet. Vi tempade henne och hon hade över 39 graders feber :( Och då hade jag även gett Alvedon till henne på kvällen. Men nu verkar febern ha försvunnit men snoret rinner fortfarande, så idag är vi hemma från förskolan. Får se om vi åker dit imorgon, beror helt på om hon såklart är bättre men även hur allmäntillståndet är. Just nu är hon mest grinig och trött. Igår sov hon hela 3 och en halv timme (!!) ute i vagnen. Kan ju inte direkt påstå att det hör till vanligheten.

Och inte nog med att Linnéa skulle bli sjuk, idag vaknade jag med ont i halsen och hela förmiddagen har det svidit i näsan. Gaah, jag orkar inte bli sjuk igen!! Känns som att vi varit sjuka ungefär varannan månad!? Och dom säger att ett barn som ammas har betydligt bättre immunförsvar? Jo tjena. Inte för att jag ammar längre, men jag helammade i ett halvår (vilket "rekommenderas"). Så nä, det påståendet tycker jag inte alls stämmer. Nu får vi verkligen hoppas att jag "endast" har ont i halsen och att det inte blir värre än så. Jag vet ju inte hur vi då ska göra med inskolningen för tanken var att jag denna vecka, i alla fall idag och imorgon skulle vara med Linnéa på förskolan ca. 30 minuter för att sen lämna henne och hämta hem henne efter lunch. Men jag ids ju inte vara på förskolan om jag är förkyld, och att lämna henne direkt tycker jag känns tidigt, jag vet inte. Nog för att hennes inskolning gått hur bra som helst. Hon har inte gråtit alls när jag lämnat henne och enligt personalen så har allt gått jättebra.

Nåja, min första VAB-dag är idag. Ska försöka komma på middagar, blir typ samma varje vecka..... Men med googles hjälp kanske jag kan komma på något annorlunda.


Likes

Comments

Ja, då var min fruktade vecka här.. inskolning på förskolan med min lilla bebis <3 Men jag förstår egentligen inte vad jag tyckt varit så hemskt, det verkar ju superbra! Åh vilken skön känsla efter 3 dagars häng på förskolan!

Jag tror att den mesta ångesten är på grund av att Linnéa faktiskt växer och inte längre är en liten bebis som bara är beroende av sin mamma. Även om det känns som att det var igår som jag inte fick lämna huset mer än en timme åt gången (själv) för att Linnéa skulle ammas. Men det är nog bara inse att tiden går - nu är det utveckling till 100 % och jag älskar att förskolan idag är så himla lärorik och pedagogisk.

Jag har varit med Linnéa nu tre förmiddagar för att "hälsa på". Jag har även med jämna mellanrum gått iväg till ett annat rum och det har inte varit några problem alls för Linnéa att vara med sin "fröken". Hon gick även självmant iväg med fröken till ett annat rum för att leka, så det känns jättebra. Ett stort plus är ju att de delat upp förskolan så att de äldre barnen är i ett helt annat hus. På Linnéas sida är det i princip bara barn födda samma år som henne. Imorgon är det däremot första lämningen, än har inte ångesten för det kommit. Och vi får ju helt enkelt se om den kommer över huvudtaget. Hon ska bara vara där själv fram till lunch innan jag hämtar henne igen. Förutsatt att det går bra, dem sa att de aldrig låter barn bli helt otröstliga eller skrika hur länge som helst, då ringer dom oss och ber oss komma dit. Sen tar det ju typ 2-3 minuter med bil dit så jag lär komma dit som ett skott om hon inte skulle vara på bra humör. Så det ska bli spännande att se, jag förutsätter att Linnéa kommer bli lite ledsen när hon ser mig gå iväg, men jag lär ju också grina en skvätt i bilen när jag åker hem....

Haha jaja.. Nu ska vi se till att få inskolningen bra och att hon känner sig trygg där! Jag är då vääldigt positivt överraskad och allting känns verkligen jättebra! När inskolningen är klar så får vi se hur mycket hon kommer vara där. Det beror ju helt på om jag får mig ett jobb snarast möjligt eller inte. Oavsett så lär hon vara där några timmar varje dag för att komma in i rutinerna och lära känna alla barn och fröknar.

Likes

Comments

Idag blev det verkligen fredagsmys på hög nivå. Nästan som det var "förr". Fångarna på fortet, chips, dipp och en skål med godis. Nu gäller det bara att käka upp allting innan helgen är slut så det inte blir småätande hela veckan.

I onsdags (?) om jag minns rätt, var det första dagen i mitt "mamma-liv" som Jonas tog med Linnéa för att jag skulle få "lugna ner mig" lite..... Trots att man är med om mycket under det första året som mamma, t.ex. vakna nätter, nerspydd bebis + säng, tandsprickning, ont i magen osv. Listan kan göras lång. Så tog det ändå priset i onsdags. Egentligen var ju själva grejen inte så stor, men det kombinerat med en allmänt stressig dag, lingonvecka och lite bittert humör fick mig verkligen att behöva en stund för mig själv.

Jaja, jag kanske ska komma till saken också. Linnéa hann bli lite övertrött men jag la henne i spjälsängen som vanligt, det tog väl en kvart ungefär innan jag fick henne att somna. Sekunden efter kommer Jonas hem, och oftast vaknar Linnéa direkt man öppnar ytterdörren (om hon precis hunnit blunda). Jaja, jag bad Jonas lägga ner henne igen så att hon såg att det var Jonas som kommit hem. Men nej, hon ville inte sova. Eller snarare så var hon ju övertrött men hade bestämt sig för att vara vaken. Men jag gav mig inte utan fick henne att somna efter ca. 30 minuter då jag låg bredvid henne i sängen. Och precis när hon somnat så knackar det på dörren. Och såna tillfällen är det verkligen ingen höjdare med en hund som skäller så fort någon är bakom dörren. Givetvis satte Axa igång och självklart vaknade Linnéa samtidigt och skrek som en galning av trötthet.

Då kunde jag ju egentligen bara skratta, jag sa till Jonas att det fan inte kan vara sant. Det var nog helt enkelt inte meningen att hon skulle sova. Men Jonas tog med henne i bilen och åkte en sväng och självklart däckade hon i bilen direkt. Dom åkte till Armasjärvi och var där någon timme. Men det finns ju också positiva grejer med det negativa. Jäklar vad effektiv man kan vara när man har huset helt för sig själv. På ca. 2 timmar hann jag dammsuga hela huset, städa tvättstugan, hänga tvätt, diska, vara ute med Axa, klippa hennes klor och ordna bland Linnéas leksaker.

Jaja, man har väl såna dagar ibland. Då ingenting blir rätt. Det är tur att det faktiskt inte ´händer så ofta. Idag har vi varit ute några gånger, det har kommit så jäkla mycket snö så sammanlagt har jag nog skottat gården 3 gånger idag. Bra träning om inte annat. Dessutom ett stort plus att Linnéa älskar att vara ute. Sen är ju frisk luft inte så himla dåligt heller.


Likes

Comments

Nu känns det som att jag vill stoppa tiden lite. Det är mindre än en månad kvar tills Linnéa börjar sin inskolning på förskola. Det känns så sjukt, men ändå är jag glad över hur mycket vi hunnit göra tillsammans på över ett år. Hade jag haft ett jobb att gå till efter hennes inskolning så hade nog allt känts så mycket lättare. Men just nu är det så mycket frågetecken, ska jag verkligen föra henne till förskola för att sen sitta hemma själv och vara arbetslös? Förhoppningsvis hittar jag väl ett jobb, det är ju självklart målet. Men när det sker är ju en annan fråga, men det löser nog sig. Jag längtar så otroligt mycket efter att tjäna pengar, så jag kan börja uppfylla lite drömmar med huset.

Idag började dagen jobbigt, vaknade och hade ont i magen. Jag var så rädd över att ha blivit magsjuk men efter att vi ätit frukost och druckit några koppar kaffe så kändes det direkt bättre, så det var nog bara hunger-ont, eller jag-vill-ha-kaffe-ont. Haha.

Jag hade inga särskilda planer för idag egentligen, men jag satte Linnéa utan blöja i hennes matstol medans jag skulle gå och hämta en ny blöja. Vad tror ni inte händer då? Självklart pissade hon. Tänkte inte mer på det utan torkade upp det som kom på golvet och sköljde hennes rumpa. Sen när jag började torka bordet när Linnéa sov dagvilan så kände jag att det luktade piss, antog ju såklart att jag torkat av stolen slarvigt.. mycket riktigt! Det hade ju satt sig i alla remmar (hokus-pokus stol). Så det var bara börja plocka isär hela stolen för att rengöra den ordentligt. Sen fick jag så knäppa tankar att det säkert luktar piss i hela köket och att våra eventuella gäster tycker vi är ofräscha. Så jag slängde ut mattan på vädring, skurade tak och golv och dammtorkade i samma veva ;) Så nu är köket minst sagt kliniskt rent! Jag kommer nog i fortsättningen inte chansa och ha henne utan blöja i en stol som är förjävlig att rengöra....

Nu har Jonas i alla fall tagit med Linnéa och åkt till en kompis för att hälsa på, så jag får se när dom kommer hem igen. Själv passade jag på att slänga igång både tvätt och diskmaskinen och har samtidigt kokat rent lite nappflaskor etc. Känns skönt att starta en ny vecka med ett relativt fint hem!


Likes

Comments

Jag börjar undra om det varit fullmåne eller något liknande inatt som rubbat min sömn rejält? Jag steg upp tidigt igår morse just för att jag ska vara trött på kvällen och gå och lägga mig samtidigt som Jonas. Men tro fasiken inte jag somnade, jag vred och vände på mig tusen gånger och fick ingen som helst ro att sova! Gud så irriterande, när jag precis blundat till så vaknar istället Linnéa? Det hör inte till vanligheten direkt att hon vaknar mitt i natten. Hon var oxå helt "pigg", eller snarare superduper trött men hade inte heller ro att sova. Hon snackade för fulla muggar och ställde sig bara upp hela tiden...

Jaja, det var väl en sämre natt för oss båda. Vi får hoppas på en bättre nästa natt helt enkelt! Nu har Linnéa precis vaknat så jag tror vi ger oss ut i kylan till Ica en sväng för att handla mat till dagens middag!


Likes

Comments

Lördag idag och jag hade storslagna planer på att skura golv, dammtorka, renbädda, duscha osv osv.

Mina tankar blev inte långvariga eftersom Linnéa endast sov en timme på dagen. Nåja, jag har hunnit med det mesta ändå. Grejen är ju bara att det tar dubbelt så lång tid när Linnéa är vaken och vill "hjälpa till" ;) Julen har dansat ut hos oss i början på den här veckan. Jag har nog sagt det förut, jag verkligen älskar julen men sen när den är över är det rätt skönt att få tillbaka en mer stilren inredning. Våran julinredning är mest bara mysig. Rött sken och röda gardiner, ungefär. Nu är det härligt att ha uppe ljus belysning och lite mer transparanta gardiner.

Vi kom hem från Norge för precis en vecka sen, och lagom till vi kom hem blev Linnéa ordentligt sjuk! Jag kan tycka att hon varit förkyld mycket på bara ett år (ca 5-6 gånger), men den här gången blev hon verkligen ordentligt dålig. Vi uppsökte läkare för att kolla så det inte var något allvarligt som RS-virus eller lugninflammation. Men det var det inte, tack och lov. Däremot fick hon utskrivet bricanyl som vi gett till henne för att lätta upp hostan och andningen. Det är nätterna som varit värst när hon legat ner, trots att vi höjt upp spjälsängen rejält så har det varit tungandat. Men nu är det på bättringsvägen och hon har sovit bra nu flera nätter. Skönt!

Sen har ju Linnéa fått plats på förskola, hon fick plats från och med 1 Januari, men jag flyttade fram det till 1 februari istället och tänkte att jag är hemma hela januari också. Men nu kommer vi flytta fram det ännu mer och troligtvis är jag hemma hela februari också. Hade jag haft ett jobb att gå till så hade jag kunnat börja skola in henne redan nu, även om det är min "lilla bebis" som jag vill vara hemma med resten av livet typ.... Men det stressar mig lite att jag kommer vara arbetslös. Det är ju inte så att det finns 20-tals passande jobb för mig att söka på arbetsförmedlingen, snarare 0. Däremot har jag sökt ett jobb som inte är heltid, vilket inte är aktuellt egentligen. Men det är väl minimal chans att man ens skulle få det, och skulle jag få det så är det ju bättre än ingenting. Så vi får se, men förr eller senare borde det ju dyka upp det "perfekta jobbet".

Nu ska jag titta lite tv, Linnéa däckade för 30 minuter sen så hon lär ju snarka vidare en stund till, sen ska vi klä på oss och traska ner till mamma och pappa och käka tacos! Mums :)

*Bildinfo*
Igår var jag till frisören! Jag fick ju det i julklapp av Jonas och gud så nöjd jag är! Det enda jag sa till frisören var att jag ville ha en kall färg och att hon gärna får försöka efterlikna min naturliga färg, hade ca. 5 cm utväxt. Och ut från salongen gick en glad Fanny! Har aldrig speciellt stora förväntningar när jag gått till frisör (vilket var typ 7 år sen eller nått). Jag förstår ju dom att det inte går att göra vad som helst med hår, men denna gång är jag såååå nöjd! Jag har verkligen blivit mörkare i håret med tiden. Så det känns skönt att ha typ min egna färg.

På sista bilden ser ni råglimpor! Jag invigde min köksmaskin/bakmaskin jag fick i julklapp och den var verkligen sååå bra!! Det händer inte ofta att jag bakar bröd, ofta blir det fika av något slag. Men dessa råglimpor var så himla goda! Gjorde 6 st och idag åt vi upp det sista.... Är så less på köpes-bröd och dessa var himla enkla att baka! Dessutom nyttiga !

Mittenbilden är en sjuk Linnéa. Säger bara tack gode gud att det inte varade såå länge.

Likes

Comments

I skrivande stund sitter jag i Norge. Det var tänkt att Jonas och hans bror skulle åka hit själva för jag var helt inställd på att stanna hemma med Linnéa. Det av några anledningar men bland annat då hon inte gillar att åka bil längre sträckor, hit är det liksom 75 mil och tar ca. 10 timmar att köra. Men i sista stund tänkte jag "äh, vi följer med. Man får passa på nu när jag är mammaledig och har tid". Så så blev det, och bilresan gick sååå bra. Det sista 20 minuterna blev hon less men i övrigt gick det sjukt bra, över förväntan. Sen är det ju även så att hon har haft sjukt svårt att sova någon annastans än hemma, men första natten här gick bra, nog för att hon somnade först vid midnatt men vi var framme här först vid 21 igår kväll. Så vi tog det lugnt och varvade ner efter resan innan vi gick och la oss :)

Sen har det ju hunnit vara jul också. Tomten verkade tycka att jag varit otroligt snäll! Blev så förvånad över hur mycket paket jag fick med tanke på att jag inte önskat mig nå särskilt alls. Fick en ny köksmaskin, typ en kitchen aid fast en elektrolux. Går att baka, vispa, mala köttfärs osv. Riktigt bra grej som jag inte ens tänkt på att önska mig ! Sen fick jag även en kaffemaskin (kapsel), även den är jag riktigt nöjd med. Sjukt behändigt att slippa koka kaffe varje gång man blir sugen (vilket är ganska ofta) #kaffeälskare. Vad fick jag mer... jo, en stringhylla!!!! Ååh det var såå himla bra! Det är något jag budat på tradera etc. men alltid slutat då dom gått upp i så sjukt höga priser. Sen var det massa presentkort, till kaarles färg, IKEA, nybergs osv. Även smågrejer, en stickad tröja av jonas mormor (SÅ FIN!!), pengar osv.

Så jo, julen var högt över förväntan. Jag älskar julen och hade gott klarat mig utan julklappar, känns så i den här åldern ;) Linnéa fick oxå massa julklappar såklart. Kläder, leksaker, bobby car, peltorkåpor osv. Jag har inte köpt varken kläder eller leksaker till henne eftersom hon både fyller år i december och så även julafton kort därefter. Tur var ju det att jag inte köpte, tror jag tvättade 4 maskiner med hennes nya kläder 😂.

Nåja, idag är det nyårsafton och Jonas morbror fyller 50 år. Så det blir firande x2. Har duschat och sitter nu och väntar på att Linnéa ska vakna. Hon sover gott ute i vagnen. Måste säga att jag är glad över att jag följde med, trots att jag var väldigt tveksam och var sjuukt less på att åka bil så är det rätt skönt att bara vara. Hemma är det ju alltid någonting att göra, och finns det ingenting så hittar man ju alltid nått.. Dessutom fick vi ju rejäl sovmorgon. Linnéa vaknade vid 09 men Jonas tog bara henne ner till hennes farmor och gammelmormor så sov vi vidare medans de såg efter henne :) Mycket uppskattat.

Hoppas att alla får ett riktigt gott nytt år! 2015 har varit ett suveränt år, men man kan ju alltid hålla tummarna att 2016 blir ännu bättre :) Jag har inga som helst nyårslöften, att träna och äta sunt har man ju försökt med flera år ;) Men vid det här laget så har man lärt sig att det inte är någon idé...... Jag hoppas bara att alla i min närhet får vara friska och glada!


Likes

Comments