När jag gick i lågstadiet blev min kompis jagad av en gubbe med rock och käpp när hon var ute och lekte. Vi var alla rädda för honom och cyklade snabbt, snabbt så fort vi såg honom. Han brukade gå omkring i bostadsområdet där jag bodde, nära skolan och ett dagis. När jag gick i mellanstadiet stack en kille i klassen in handen under min kjol på hemkunskapen, jag slog honom med soppsleven jag hade i handen för att han skulle sluta och det var jag som blev utslängd från lektionen. I högstadiet började folk bli ihop med varandra, när vi gick i sjuan var de några av tjejerna i klassen som blev tillsammans med äldre killar och förlora oskulden. De sa att det var läskigt och att de inte riktigt vågade egentligen, att det gjorde ont, att det sved lite dagen efter, men att de ville göra det för hans skull. Det var ingen som någonsin ifrågasatte det, inte jag heller. I gymnasiet berättade min vän för mig om hur en kille hade tjatat på henne om att ha sex tills hon tillslut inte orkade säga nej mer. När jag började gå på krogen fick jag mina bröst knådade av en kille som stirrade mig i ögonen under tiden för att jag försökt få bort honom från min vän. "Oskyldiga" händer på rumpan på ett dansgolv. Gubbar som dansar lite för nära mig eller någon i mitt tjejgäng. Någon som vill flörta och inte kan ta att man inte har någon lust att prata med dem. Det är vanligare att detta händer än att det inte händer när man är ute tjejer i grupp. Min kompis berättar om sitt ex och hur han har gått över gränsen när de var tillsammans. Gång på gång på gång får jag höra nya historier av mina vänner, gång på gång möter jag män som inte vill lämna mig ifred. Om jag tar genvägen och går genom skogen tar det mig 4 minuter att gå till ICA, jag tar hellre omvägen genom flera kvarter som tar 15 minuter för att slippa gå där det inte finns bostadshus. Jag sätter alltid nycklarna mellan fingrarna när jag går hem från vagnen. Jag delar in vägen hem i bitar och tänker att när jag gått den här biten, då har jag bara såhär långt kvar, och då kommer jag orka springa om någon skulle följa efter mig. Jag tittar efter axeln flera gånger på vägen hem. Jag ringer min kille eller en vän för att ha någon som hör mig om det skulle hända någonting. Varför får vi både ta skiten och ansvaret?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Som ni ser har jag ghostat bloggen helt och inte bloggat sedan augusti, men nu fick jag ett sug att börja igen så jag tänkte att jag kan börja med att visa vad jag har gjort sedan dess. Häng med!
Jag har varit på Way out West och festivalen inleddes med drinkfrukost i min och Augusts nya lägenhet.
Jag har haft avskedshäng med Emma som flyttade till Skåne för att plugga på Skurup Folkhögskola.
Och så har jag varit i Alghero, på Sardinien i Italiten med August. Det var otroligt fint där.
Min älskade, gulliga, bästa, fina, snälla, roliga mamma fyllde 50 i slutet av augusti och vi firade henne i Prag. Vilken jävla stad! Hit måste jag åka fler gånger. Allt var så jävla fint och man tackar ju inte nej till en öl när de kostar ungefär 12kr på krogen.
Jag och August har firat åtta år tillsammans. Heja oss!
Emma har varit nere i Göteborg så jag har hängt med henne och Nina. Världens bästa vänner. Herregud vad mycket kärlek jag känner till er.
Jag har också varit på kaffekurs hos Johan & Nyström i Göteborg, fått testa på kopping och blivit bättre på kaffe samt fått mig ett Seinorbaristadiplom. Det var kul!
Jag och världens bästa jävla kollegor har packat ner hela Condeco Avenyn eftersom vi har lagt ner och firat/sörjt med tårta. Jag kommer att sakna den här arbetsplatsen så himla mycket! Nu kommer jag istället börja på Condeco Fredsgatan som platschef och det kommer bli en utmaning men säkert också väldigt roligt.
Jag har hälsat på Emma i Skurup och varit i Lund på möbelvernissage med henne och Per eftersom Pers syster ställde ut. Det var riktigt mysigt! Vi tog även en sväng till Malmö, som sedan länge är en favoritstad hos mig.
Och så har jag gjort vardagliga mysiga grejer, som att hänga i Botaniska trädgården med Nina och fika med henne och Alice på Magasinet.

Likes

Comments

Igår begav jag mig ut på Brännö med mitt squad efter jobbet. Jag har jobbat så sjukt mycket det senaste. I april blev jag platschef över caféet där jag jobbat sedan september, och det har varit så himla mycket för mig att göra. Väldigt skönt att bara ta en lördagseftermiddag ute vid havet.

Vi började på klipporna och slutade på Brännö Varv, en jättemysig bar en bit in på ön. Riktigt fint! 

Jag laddar så mycket för semester snart, det ska bli så fruktansvärt skönt att vara ledig i 3 veckor. Jag känner verkligen att jag behöver semester nu, har varit så snurrig och ofokuserad de senaste veckorna. 

Likes

Comments

Way out West var lerigt men lika kul som det brukar! Bäst av allt. Jag har sett Libertines. De gjorde inte världens bästa spelning, och Pete och Carl ser nästan ut som gubbar som gör parodier på sig själv som unga men jag är så jävla lycklig att jag har fått se dem! Det var ändå en av de roligaste spelningarna jag varit på pga kan alla låtar och dansade järnet. Har äntligen fått se Pete. FIDLAR och Sleaford Mods var också amazing att se, och de gjorde väldigt bra spelningar. Är mycket nöjd. 

Likes

Comments

Tre FAB saker från ASOS som jag har spanat på.

Likes

Comments

Min lilla pluttenuttiplutt-bror fyllde SEXTON ÅR igår så i söndags firade vi honom. Så sjukt att han också åldras?!

Likes

Comments

Har en rimlig ansiktsform och är inte täckt av tusen finnar och hud som är så torr att jag ömsar mitt ansikte varannan sekund? Selfie på det - ja tack! Älskar min läppenna förresten. Det är från Lumene (Wild rose, nummer 11). Tack för mig!

Likes

Comments

Lär mig att rita med ProMarkers, det går framåt men är svårt att få in blend-tekniken. Fick pennorna av mamma och pappa i julklapp men behöver nog köpa till några stycken för att kunna få snyggare färgövergångar. Riktigt kul pennor  i alla fall.

Likes

Comments