Gud, det var jobbigt att lämna Kristiansund från min sida, det var verkligen det. Jag kände inte alls att jag var klar där, samtidigt som det känns skönt att vara hemma igen. För min del kändes det som att jag var tvungen att åka iväg på den här resan, för min skull och för alla andras. Jag behövde få andas, se en annan plats och leva på ett sätt jag inte är van vid här hemma. Jag behövde ha tid ifrån min familj och ifrån skolan och miljön runt den. Det kändes verkligen som att ett annat ställe kallade på mig, om det inte låter för klyschigt att säga så.

Under den här resan har jag (trots att jag varit med en annan person 24 timmar om dygnet) fått tid att tänka, reflektera och analysera över mig själv, mina handlingar och mitt beteende på ett sätt som jag tror har varit nyttigt för mig, men som sagt, jag var inte färdig. Jag behöver mer tid. Jag har fått chansen att inse många saker från ett annat perspektiv och jag har verkligen öppnat upp ögonen på ett annat sätt. Nu tänker ni säkert "hur är det möjligt när du ändå haft mobilen, kunnat skriva och se sociala medier varenda dag?", men det är faktiskt möjligt, för jag är inte fysiskt närvarande, vilket jag tror har varit problemet.

När jag är hemma är jag ständigt igång, jag är alltid någonstans, om det så är på esso eller om det är på arken eller på en promenad. Jag sitter inte stilla, och om jag gör det blir jag galen. Jag är aldrig hemma, vilket ger mig ångest, och är jag hemma får jag ångest för att det känns som att jag slösar bort mitt liv. Jag tror att jag har tagit skada av det. I förhållande till Åland är Kristiansund ett ställe jag kunde koppla av på till 100%, medan jag här hemma ständigt (eller väldigt ofta) känner press, stress och påfrestelse från precis allt. Skola, kompisar, familj, till och med omgivningen och bilarna. Det hade jag inte tänkt på före jag åkte till Kristiansund och stannade där ett tag.

Vad jag försöker komma fram till är att jag anser att den här resan var väldigt bra för mig och trots allt är jag otroligt tacksam föra att jag fick chansen att åka iväg. Jag var inte redo att lämna det än, men jag är glad att vara hemma. Från och med nu ska jag vara mer försiktig, jag ska försöka lita mer på mina instinkter och vara försiktigare med vem annan än mig själv jag litar på, jag ska vara försiktig med att stressa och inte bli panikslagen om jag stannar hemma en hel dag. Det är viktigt att kunna andas har jag insett, för det har jag fått göra nu och det har hjälpt mig så mycket.

Nu har jag babblat så himla länge så nu ska ni få tre bilder från vår resdag, som för övrigt gick lite sisådär. Mari och Jonis kom och plockade upp oss från Arlanda vilket var en otroligt rolig överraskning efter att vårt plan blivit försenat. Imorgon är det tillbaks till Lusse som gäller, och om två och en halv månad går jag ut tvåan i ÅYG. Galet.

​Tröjan och shortsen är från Lager157, tröjan gick på 150kr och shortsen på 80kr

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Dagen idag har verkligen flutit på fruktansvärt bra! Det var vår sista dag i skolan idag och det var verkligen så himla sorgligt, är så ledsen. Barnen hade gjort en presentation om Norge till oss, gjort ett kort och ett vänskapsarmband till oss och så gav våra handledare oss ett litet påskägg. Vi tog en stor gruppbild med femmorna och sedan hade vi gymnastik med ena klassen. Det var verkligen jobbigt att säga hejdå. Jag ska skriva mer om mina "djupare" tankar om den här resa imorgon hade jag tänkt, annars blir det här inlägget allt för långt.

Direkt efter att vi var klara med alla hejdå även på eftiset åkte vi raka vägen mot Atlanterhavsveien, eller the Atlantic Road som den kanske är mer internationellt känd för. Det har varit en destination vi har pratat om att åka till enda sedan vi kom hit, men efter all skräck med bussarna samt oturen med vädret har det blivit uppskjutet tills idag. Vi hade sådan tur med vädret också.

Och my god, om det inte var värt väntan. Så otroligt vackert det var, took my breath away, minst sagt. Har liksom svårt att ens greppa att det var vid Atlanten vi stod vid, att man hamnar i Amerika om man korsar havet? För mig är det för sjukt för att ens tänka på.

Det var verkligen en upplevelse, jag vet inte hur jag ens ska kunna beskriva känslan av att vara där. För er som inte vet är det känt för sin bro (Storseisundbrua) som ser ut som att den tar slut på toppen och det var så otroligt svårt att fånga på bild och jag tror det är svårt då man bara har en iPhone med sig, det är nog lättare med systemis haha. Anyways, jag rekommenderar precis exakt ALLA att åka dit om ni har chansen. Oavsett om ni tycker sådant är intressant eller inte så kan jag lova att det är en så otroligt mäktig känsla att vara där. Wow. Jag vet inte ens vad mer jag ska säga. (Juste, Lorentz har spelat in sin musikvideo till Allt från mig på detta ställe, värt att kolla in om ni vill se lite mer)

(Det kommer högst antagligen komma fler bilder både härifrån och från alla andra ställen bara jag och Rafaela har utbytt alla bilder vi tagit och när man har kommit hem och kunnat kolla igenom allt en extra gång haha!)

När bussen väl kom, ca två timmar senare, åkte vi direkt in till byn och till en restaurang vi också har velat testa nästan enda sedan vi kom hit, Havnekontoret heter det och ligger precis vid vattnet. Båda tog en burgare och jag kan starkt rekommendera stället för maten och även för hur det såg ut där och hur stämningen var. Hur fint som helst!

Ikväll har vi endast städat lägenheten och packat. Imorgon bitti tar vi flyget från Oslo och sedan därifrån till Stockholm. Så vi hörs imorgon. Nu ska jag läsa och sedan sova, en sista gång i den här fruktansvärt sköna sängen. Natti!

Likes

Comments

Ber hemskt mycket om ursäkt för bloggtorkan! I helgen tog vi det faktiskt mest lugnt. I fredags efter att vi hade slutat åkte vi ner till byn och strosade. Det var väldigt fint väder så vi tog en glass och åkte med Sundbåten som den kallas. Det är en liten "turistbåt" som åker mellan alla öar som Kristiansund består av. Hela resan kan väl ha tagit 20 minuter till en halvtimme. Det är alltså inte väldigt stort här haha, men otroligt mysigt var det.

På kvällen på fredagen besökte vi Christian's bar, som då är väldigt rekommenderad i området. Det var väldigt mycket pepp inför lördagens fotbollsmatch mellan KBK (Kristisansund Ballklubb eller Kristiansund BK) och Molde, så det var mest gamla par där som drack och sjöng hejarramsor som jag och Rafaela än idag går runt och nynnar på, haha. Vi drog hem rätt tidigt eftersom det inte går några nattbussar på fredagar. Så vi låg uppe hela natten och tittade på O.C.

Lördagen bestod av att endast ta det lugnt. Vi hade tänkt åka till Trondheim men då det verkligen ösregnade hela dagen bestämde vi oss för att det var en bättre idé att stanna hemma. Det var verkligen skönt, samtidigt som det kändes som att en hel dag blev bortslösad. Nåja! Det var skönt det med. Vi åkte i alla fall och köpte kebab och pizza och delade framför O.C hela dagen.

Igår degade vi också bara framför O.C och tittade faktiskt klart på det. Vi har tittat på det tillsammans nu i snart ett år och äntligen tittade vi klart det. Eller, äntligen är väl fel ord när det är en av de bästa serier som finns, men det har tagit lång tid att se klart. Åh, den är guldvärd.

Idag har vi varit i skolan och jag har inte känt mig så väldigt bra. Så när vi kom hem lagade vi mat, tittade på John Tucker must die och sedan somnade vi båda. Ikväll har vi tittat på spökvideos faktiskt, och så åkte vi en sväng till Futura och ner på byn.

Resan börjar närma sig sitt slut, men än har vi lite planer. Lovar att det inte blir någon mer torka (i alla fall under den här resan), så vi hörs imorgon igen! Natti

Likes

Comments

Alltså fy, jag ber verkligen om ursäkt för de förskräckliga bilderna. Jag försökte redigera dem finare men ni såg ju hur det lyckades. Denna klänning köpte jag i alla fall på BikBok för 249kr. Den var verkligen superduperskön och jag tror att den kommer användas mycket i sommar. Jag lovar att den är mycket finare på kroppen haha!

Likes

Comments

Ber om ursäkt i förväg nu för att enda bilden jag har från den här dagen är på min säng härifrån, tyckte den såg så mysig ut hehe.

Idag har faktiskt inte hänt ett dugg, vi var i skolan till halv 5 och direkt när vi hade ätit började vi städa här hemma, det har verkligen inte sett ut som det ska haha. Det största som har hänt idag var väl när vi skulle in till byn för att endast köpa Bepanthen, men det slutade med att vi ca en och en halvtimme senare fick GÅ hem för att vi missade tre bussar och vägrade gå den korta vägen. Så blir det när man är osmart. :-) Nåja, lesson learned!

Ikväll har vi bara tittat på O.C och tagit det lugnt. Det ska verkligen bli så himla skönt med fredag imorgon. Jag tycker den här veckan har gått väldigt fort men jag känner mig ändå redo för helg. Samtidigt är jag ledsen för nästa vecka åker vi hem och jag vill verkligen inte hem än! Jag tycker så mycket om att vara på detta fina ställe och ständigt vara omringad av fin natur, snälla människor och bara lugn. Självklart ska det bli roligt att åka hem, jag tror bara att jag verkligen behövde den här resan.

Nåja, nu ska jag väl försöka hitta någon bild på weheartit, titta på lite youtubevideos och läsa. Imorgon börjar vi halv 8. Natti!

Likes

Comments

My goood, idag har varit bra! För en dag fick vi se hur gymnasiet i Norge kan se ut och vi fick träffa människor i vår egen ålder. Vi kom dit ungefär vid kl. 8 och fick presentera oss och prata lite om hur skolan på Åland fungerar och sedan fick vi lyssna på två tjejer som hade varit på praktik i Danmark på ett dagis. Linjen var nämligen nästan helt samma som SOS bara att det hette barn och ungdomsarbete istället för samhälleliga och sociala.

Alla var så himla trevliga och snälla och vi fick väldigt mycket hjälp och svar på många frågor, vilket var väldigt roligt. De bjöd också på våffellunch vilket var annorlunda men väldigt uppskattat och mysigt. Det var verkligen kul att se att alla i klassen pratade med varandra istället för att exempelvis sitta på sina mobiler hela tiden, det blev bara en jättetrevlig stämning. Vid kl. 13 gick alla upp till ett utkikstorn i närheten av skolan och det var så fint och ett bra avslut

Jag har insett när jag är här hur mycket man tar förgivet på Åland och hur lyckligt lottade vi faktiskt är. Vi får nästan 200 € varje månad, vi får gratis mat och vi får våra resor betalda om vi vill åka någon annanstans och praktisera. Här måste de ta med sig egen lunch (på dagis och i grundskolan också) och mellanmål till eftis, de får inget studiestöd (vad jag förstod det som) utan de får ca 900 kr att köpa böcker för. Det är intressant att se skillnaderna, men man får sig verkligen en tankeställare när man är här.

Efter skolan gick vi ner på stan. Det har varit otroligt fint väder idag så vi kände att vi ville ta vara på det, eftersom det endast har varit mulet de andra dagarna. Vi tog en glass och sedan shoppade vi lite (mer än tänkt) och gick runt lite. Vi blev sedan så himla trötta så vi var tvungna att åka hem, titta på O.C och bara ta det lugnt. Efter att ha sovit i någon timme åkte vi in till stan igen och vandrade runt, pratade om olika saker och bara tog det lugnt. Det är verkligen sjukt hur fint det är, på kvällen är det verkligen omöjligt att fånga på bild. Som sagt lever jag för fina utsikter.

Var tvungen att fylla ut med någon bild så fick bli en knasbild från i morse också haha. Är i alla fall jättenöjd med allt, trots att det svider i plånkan.

Fransar(79kr) - märket Kiss (?)//Ansiktsvatten(60kr, 30%) - Garnier//Moisturiser(60kr, 30%) - Garnier//Translucent powder(220kr) - The Balm//Läppstift i färgen 628 Tea Rose(ca 70kr) - Nyx//Blå tröja(199kr) - Carlings//Linne(140kr) - H&M

Nu hade jag tänkt läsa lite och sedan sova. Vi har sovmorgon imorgon så jag ska verkligen försöka få en good night sleep. Natti

Likes

Comments

Igår och idag har jag och Rafaela faktiskt pratat om Åland och Sverige för de två femteklassarna vi är med i skolan, vilket har varit väldigt roligt och vi verkar ha gjort ett bra jobb eftersom båda klasserna nu vill komma till vår lilla sketna ö haha! Vi fick även som uppgift att prata om Sverige och Finland vilket också är roligt förstås!

Idag har vi faktiskt bara tagit det lugnt. Jag gick på en väldigt lång promenad efter praktiken och gick faktiskt upp till Kvernberget igen. Nu är det mindre snö så det var väldigt mycket lättare att ta sig upp och även lättare att hitta vägar ner. Solen sken så det blev till slut så varmt att man till och med kunde ta av sig jackan. Åh blir så himla lycklig av att klättra haha? Visste att det var någonting jag tyckte om men inte att det verkligen kunde vara så avkopplande för mig. Det var skönt att bara gå med lurarna i och koppla bort tankarna för en stund. Omgivningen här är en av de sakerna jag kommer sakna mest när vi åker hem igen.

Jag vet att dagarna verkar se väldigt likadana ut när jag skriver väldigt kortfattat, men sanningen är att vissa dagar är vi verkligen så himla trötta efter att ha spenderat sju timmar både på ett eftis och på en skola. Men förhoppningsvis väntar lite annorlunda upplevelser imorgon, men det får vi se då! Nu återstår kvällen av att tvätta bort min ansiktsmask, läsa och sedan sova. Natti!

Likes

Comments

Det var inte mycket jag fick med, men det var fina grejer och väldigt behövligt! Ett nytt fint skal från glitter, nya fransar, settingspray och diamantchokern (från bikbok). Och sen min favorit, träningsbhn från Adidas, som jag har letat efter en sån! Såg en i någon festivalvideo och blev såld. Den gick på 299kr så det var det värt. Tänker dock använda den till vardags i sommar och så och inte som en träningsbh, tycker den är mer värd att visas upp hihi!

Likes

Comments

Ledsen för min negativitet men detta har verkligen varit en riktig skitdag. Det började med att jag och Rafaela började halv 9, trodde vi. Visade sig sedan att vi skulle ha börjat en timme senare, eller en timme tidigare, eller hur det nu var. Börjar bli trött på att vi inte får någon som helst information, att våra handledare inte meddelar och ger oss de scheman vi behöver etc. Missförstå mig rätt nu, alla vi träffat är ofattbart trevliga och hjälper oss, men vi behöver liksom hjälp och vägledning också och när de har haft ett schema som har legat framme hos dem som vi inte haft någon aning om att vi skulle ha, som vi sedan får en hel vecka senare, då blir man trött.

Anyways, efteråt gick vi hem, lagade mat och sedan åkte vi in till byn för att se inget mindre än Beauty and the Beast, och my god, om det inte var över förväntningarna. Den var så otroligt bra, jag finner inte ens ord. Den var så vacker och så himla bra gjord på alla möjliga sätt, animeringarna, alla olika scener, att de lade till vissa grejer som inte var med i originalet.. Det blev så himla intressant och så himla fint. Man ville verkligen ha mer. Det var nästan så att jag tänkte köpa en till biljett. Jag rekommenderar verkligen alla att se den, oavsett om man gillar Disneyfilmer eller inte, oavsett om man gillar fantasy eller inte, den var verkligen fin och jag började verkligen tänka på ett sätt som jag inte tänkt förut.

Likes

Comments

Oj hörrni.. Saker gick ju inte direkt som planerat om man refererar till förra inlägget.. Meningen var att jag och Rafaela igår skulle åka till Molde, vilket är en by ca två timmar från Kristiansund, för att ha en mysig dag, fika, titta i affärer etc. Allt gick bra och det var otroligt mysigt där och vi shoppade även litegrann, ska visa det i ett annat inlägg!

Anyways, allt var frid och fröjd och vi hade spenderat hela dagen där, vi åkte hemifrån vid 13 och kom fram vid 15, sedan bestämde vi att det blir bäst om vi tar bussen som går vid 17 eftersom vi hade planerat en utekväll. Det fanns två bussar med samma nummer, en som gick mot öst och en som gick mot norr. Vi skulle ha tagit den som gick mot norr, men det visste vi inte då. Vi visste endast vilket nummer vi skulle ta. Så vi satt oss på bussen och märkte efter att tag att den tog en annan väg. Tidigare hade vi hört att det fanns två vägar att ta sig dit på, så vi antar att vi bara åkte en annan väg.

Efter mycket skoj om att vi säkert har åkt fel blev vi till sist väldigt nervösa och kollade upp att vi inte hade åkt fel. Vid det här laget hade vi stannat vid en busstation. Då fick vi reda på att vi 1) hade tagit fel buss och 2) att det inte gick fler bussar då. Efter många om och men och många förslag på vad vi skulle göra bestämde vi oss för att åka in till byn i Ålesund, var vi befann oss. Där tog vi in på Scandic och sedan drog vi ut för att se om det fanns någon bra klubb i närheten.

Vi hittade ett ställe som hette Brooklyn bar som såg lite tilltalande ut. Det var verkligen ett väldigt mysigt ställe precis intill vattnet, bra service och bra musik. Lite senare öppnade även ett dansgolv där och det blev till sist en väldig lyckad kväll. Det var bra DJ som spelade önskelåtar och övrigt bra musik och bra ljus (tycker det gör så himla mycket på en klubb) och det var bara en allmänt rolig kväll.

Idag vaknade vi upp rätt (mycket) bakis, gick ner och åt världens godaste hotellfrukost innan vi gick till bussen som äntligen, efter ett väldigt långt och otippat äventyr skulle ta oss hem.

Helgen blev inte (ens i närheten) så som vi hade planerat, men den blev bra. Trots sura miner och våra förvirrade tankar blev det hela väldigt lyckat och jag är glad att det hände med Rafaela, eftersom jag kan lita på att hon försöker göra det bästa av det, och det gjorde vi! We make a good team, hon och jag.

Jag tycker det var roligt att jag hade skrivit om exakt det här igår, så det hela verkar ju verkligen ha varit planerat, men det var verkligen ett riktigt äventyr och jag har haft det så himla roligt trots allt!! Fan alltså, allt vi ville ha var en mysig dag i Molde.. Haha, fint var det i alla fall, både i Molde och i Ålesund!

Imorgon väntar en hel vecka fulld med barn, skola och tidiga morgnar. Vi får se vad som väntar då! Nu ska jag läsa och sen ska jag sova, natti!

De fyra bilderna längst upp är från Molde och de resterande är från Ålesund!

Likes

Comments