Header
View tracker

Det var faktiskt nästan precis ett år sedan jag var på Boställets Vedugnsbageri sist och nu ska jag dit igen, fast med mina två fina vänner.♥ Det var när Pontus föräldrar var och hälsade på den 18/1-2016 som jag var här sist, ett år och ett par dagar. Dessa bilder är tagna utanför bageriet på det otroligt vackra landskapet med all denna snö, så himla fint!

Likes

Comments

View tracker

Världens bästa bröd bok. Försöker bestämma mig för vilket bröd som skall bakas här näst medan jag njuter av en frukost som består utav majskakor, surdegsknäckebröd med ägg, presskaffe och vindruvor.

Bröd boken hittar ni HÄR! (adlink)

Då var de söndag igen. Jag åkte faktiskt inte till gymmet igår. Det var så himla fint väder ute så jag bestämde mig för att ta en promenad istället. Har knappt varit ute något de senaste dagarna så det var underbart att få komma ut en sväng och lyssna på P3 dokumentär. Idag så kommer två vänner hit till mig. Sen ska vi åka ut till Boställets Vedugnsbageri som ligger en liten bit här ifrån. De har så himla god fika där, mums! Får ta med mig kameran för att fota så jag sen kan visa er hur mysigt det verkligen är. Har tagit lite bilder när vi varit där förr faktiskt. Kan lägga upp dem ifall jag hittar dem någon stans bland alla hundratals bilder, haha.

Likes

Comments

View tracker

Startar morgonen med en enkel frukost och att kika igenom denna tidningen, Elle mat och vin. Man ser fram emot varannan månad när man får hem denna tidningen. Jag brukar dock inte få läsa den först utan det är någon annan som snor den, haha. Bara han lagar maten som är i är det helt ok! Jag tänkte att jag skulle tvinga mig till gymmet idag. Åkte inte dit igår och jag vet att jag kommer att må så mycket bättre om jag får träna lite. Räcker med en timme. Vi hörs lite senare!

Likes

Comments

Vilken god kvällsmat Pontus gjorde i onsdags kväll. Schnitzel med sallad, god kall vitlökssås och pommes. Längtar efter hans mat nu när han är iväg på träningsläger. Orkar inte fixa något till mig själv. Har ingen ork till någonting faktiskt. Skulle åkt hem i helgen för att fira min vän som fyller 25 men tror att mina planer har ändrats. Jag åker nog inte 60 mil för en natt i Varberg.. Så jag stannar här och umgås med bland annat min vän Linda som ska ha barn när som helst. Det blir mysigt! Hörs mer i morgon. Godnatt!

Likes

Comments

Degen jag slängde ihop i onsdags kväll började tillslut att jäsa. Jag värmde upp det lite så satte jäsningen igång. Så tidigt på torsdag morgon gick Pontus upp för att dela upp degen i tre delar och slänga in dem i ugnen. När jag gick upp så var bröden klara. Vilken lyx frukost klockan 7 på morgonen. Nybakade baguetter med en massa goda pålägg till. Det blev så himla gott!

Likes

Comments

View tracker

Har ni smakat denna äpplemust? Den är från ICA och det som är bra med den är den är gjord på "räddad" frukt. Alltså sån frukt som inte kan säljas. Visst är det bra? Denna med kanel är så himla god! Köper den jämt nu för tiden. Endast gjort på äpple och kanel, svin god!

Likes

Comments

Ikväll slänger vi hop en deg som skall jäsa under natten. Vi får se hur det blir. Jag tror faktiskt inte att degen kommer att jäsa så bra. Jag tycker det är svårt när man ska använda torrjäst. Det blir bra varannan gång jag bakar med det. Den har inte jäst något nu direkt och det har gått ett par timmar. Så tror tyvärr att det inte blir något bröd till frukost i morgon, snyft.. Men för att inte vara allt för negativ så testade jag att baka med vår ny gamla assistent som vi fått utav min mormor och morfar. Den har stått hemma hos dem och aldrig blivit använd. Den funkade super bra! Tack snälla mormor och morfar för denna super maskin! Varför har vi inte haft en sådan innan?

Likes

Comments

Har tänkt i veckor att jag ska göra egen fudge. Hur svårt kan det vara? Men det var lite klurigt att få ihop smeten till rätt konsistens. Jag ville göra en nyttig fudge så denna innehåller inga onyttigheter. När jag var hemma i helgen så tittade jag på Leilas supermat på tv och då fick jag inspirationen till denna fudgen. Hennes recept hittar ni HÄR! Verkligen värt att testa! Blev super gott och perfekt med en eller två fudge bitar till kaffet.

Likes

Comments

Hade en sån himla mysig kväll i fredags kväll med Pontus familj, kusin adam, vår vän anton och min mammis. Pontus fick för sig att han skulle göra egna hamburgare. Då menar jag att mala köttet och allt vad det innebär. Då tog jag på mig uppdraget med att baka hamburgerbröd. Jag måste erkänna att det blev väldigt gott, mitt bröd och även Pontus burgare. Vi hade en massa goda tillbehör som friterade pommes, sallad, tomater, tryffel majonäs, inlagd rödlök, ost, bacon och dressing. Det blev helt galet gott! Godaste hamburgaren ever!

Likes

Comments

När man försöker ta en snygg bild på oss, haha.

Godmorgon! Har inte orkar blogga i helgen. Alltid fullt upp när man är i Varberg. Men har fotat lite grann. Inte super bra bilder men jag har i alla fall fotat. Nu ska jag åka till gymmet. Det kommer att dyka upp lite inlägg under dagen!

Likes

Comments