gymnasiet , Vardag

Hej!

Det känns som att ju mer jag läser om gymnasium desto svårare blir det. Sen jag sist skrev så har jag hunnit vara på öppethus på hagströmska, NTI och gymnasiemässa. Hagströmska har som jag tidigare skrev ingen linje jag vill gå, men var ändå där å kollade. Skolan verkade helt okej. Sen NTI som har estetik-Media var jag på idag. Jag kom dit med inte så stora förhoppningar. Men skolan verkade bra och deras film/foto studios var verkligen fräna. Så det känns som en skola jag skulle kunna trivas bra i. Skolan har bara tre linjer å ca 100 elever.

Det känns dock som om alla som går estetik redan har ett stort intresse för i det här fallet media. Ja, det har jag och då jag sysslar mycket med youtube, instagram och blogg. Klart jag tycker det är roligt men om jag plötsligt tappar intresset? Vad gör jag då? För jag kanske har 3 år kvar. Dessutom är jag rädd att inte passa in bland snillen som har stenkoll på fotoredigering, olika termer osv. För de klasserna jag har gått i hittills har vart jätte bra. Jag tror inte någon skulle vara elak mot mig men man passar inte med alla. På NTI är det små klasser vilket gör chansen mindre att hitta någon som man klickar med, för man kommer trots allt spendera nästan varje dag med varandra i tre år. Så ja, jag känner min lite osäker, förvirrad å halvt vilsen. Men de lär lösa sig infann februari så valet ska va klart. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

gymnasiet , Vardag

Hej!
Asså det här med gymnasieval är ganska så svårt och jobbigt. Det är inte bara att välja en skola som man trivs i, utan även linje + skola. Jag vill helst gå estetisk-media. Men Sam-media eller natur-sam skulle också funka. Det gymnasiet som jag har velat gå typ sen jag visste vad ett gymnasium var är hagströmska. Det vill jag gå pga att dom har en handbollsprofil där. I mitt lag är vi 01-99 och alla förutom vi 01:or går där, och hur najs vore det inte att 4 ggr i veckan träna med sitt lag i skolan!? Men... dom har ingen av de 3 linjerna jag vill gå. Och linjen går tyvärr före handbollen. Jag ska liksom trivas med mitt val i 3 år och sen plugga vidare efter det. Å då vill jag ha gått rätt linje.
Så jag funderar över NTI gymnasiet. Där har dom estetisk-media. Den 20:onde oktober har dom öppet hus så då ska jag kolla hur den skolan känns.
Tänkte att ni kunde få följa med på hela den här gymnasieval grejen.

Likes

Comments

Vardag

Hej! Nu var det ett tag sen jag skrev. Sommarlovet har tagit slut och jag har börjat nian. (Shit!) Jag har inte haft något att skriva om så därför har jag helt enkelt inte skrivit något, men nu är inspirationen här igen.
Så, jag går som sagt i nian. Jag är inom ett år klar med grundskolan, den som var så oändligt lång men snart redan är slut. Och eftersom att jag snart har gått klart grundskolan så vet jag också dess brister.
Jag tycker att vi inte blir lärda rätt saker. Jag ser inte hur jag i framtiden har användning av hur jag räknar ut arean på ett blåbär eller vet vilket år Gustav Vasas morbror va född. Det är inte intressant för mig och många andra elever. Men det känns ändå som om det är det som skolorna lägger ner mest tid på.
Instället för att lära oss hur man hyr en lägenhet, tar lån, skaffar jobb osv. Jo, vi har ju prao då man typ får skaffa ett jobb aka prao. Men detta är saker som detta som vi inte får lära oss och det är dessa saker som vi måste lära oss själva. Det är klart vi blir en aning förvirrad när vi kastas ut i vuxen livet och så klara oss själva. Men vi vet bara hur man räknar ut arean på ett blåbär och när Gustav Vasas morbror är född. Okej, jag överdriver. Men ni fattar principen.
Jag menar inte att man ska gå fler timmar i skolan, verkligen inte. Jag menar att fokuset framför allt för oss på högstadiet ligger på fel saker, delvis. Klart att matte, svenska osv också är viktigt.
Vissa av oss kommer redan efter nian flytta hemifrån, hur gör vi då? Hur klara vi oss utan att ringa efter våra föräldrar när vi stöter på problem som skolan borde ha lärt oss?

Likes

Comments

Nu har halva sommarlovet gått, och jag är nöjd med det jag har gjort hittills. Tränat, vart med vänner, badat, ätit god mat och många sena sommarkvällar.
Just nu sitter jag i min stuga är gör verkligen ingenting, haha. Här ska jag stanna tills onsdag, då drar jag ner till Skåne och kommer tillbaka upp hit på måndag. Sen blir jag här till den 7 augusti, då bär det av mot Arlanda och London.
Här är lite härliga sommar bilder, ursäkta kvalitén, dom är tagna med mobilen.

  • 37 readers

Likes

Comments

Vardag

Hejsan!
Så förra fredagen fick jag sommarlov och hittills har jag gjort något som att tex bada eller tälta varje dag. Men vad ska jag göra resten av sommaren?

På midsommar ska jag och min familj upp till vår stuga i särna och fira midsommar och min pappas födelsedag. Vi har samma tradition varje år.
Efter det så drar jag med mina handbolls vänner ner till Märsta på läger i en vecka (SSA). Var på det förra året och det är såå roligt, så jag gör om det.
Sen drar jag upp till min stuga igen i 2 veckor (inte helt säker på hur länge men ca) och bara är där, det brukar vara jätte mysigt. Men mitt i det så drar jag ensam ner till Skåne, Åhus och ska spela beach handboll. Om du inte vet vad det är så är det handboll på sand med lite annorlunda regler. Och sen direkt upp till stugan igen. Lång resa, ja.
När jag har vart där ett tag åker jag hem för att inprincip packa om för att åka ner till Stockholm och med min familj flyga till London. Har hört så mycket bra om London så är jätte taggad. Där stannar jag i 4 dagar innan jag åker hem för att vara hemma 1 vecka innan skolan börjar.
Jag är verkligen full bokad den här sommaren. Men jag tycker om det också, för då blir man inte rastlös. Men nästa sommar ska jag nig vara hemma ner så att jag förhoppningsvis kan få sommarjobba.
Vad ska du göra i sommar?

Likes

Comments

Vardag

Hejsan!

Så imorse fick jag sommarlov.För er som inte vet så går jag ut åttan. Skolavslutningen på min skola är inte så speciell, mest allsång. Men jag och en vän uppträdde, hon sjöng och jag spelade ukulele till. Om jag kan spela ukulele, nej det kan jag inte. Sen fick vi våra betyg, blev nöjd över mina betyg iår. Fryste dock för det är bara typ 12 grader ute.


Men helvete vilket år som jag har överlevt. Åttan är absolut det tuffaste året hittills. Inte bara i skolan utan även utanför. Men jag har också haf jätte kul och lärt känna nya personer. Nu är det skönt med en paus, fan vad grym du är Fannie som klarade åttan.


Likes

Comments

Vardag

Hejsan!
Hur har eran helg vart? Hela veckan har vart solig och varm, det tycker jag om. Den här helgen har det vart å-festen. Det är typ som en festival med massa karuseller, marknad m.m
Så det började i fredags då många (inte jag) åkte gummibåt genom Faluån. Ja, det är därför det heter å-festen. Så jag och mina vänner var nere på stan och kolla på det. Sen åkte vi även lite karuseller och lyssnade på när idol vinnaren Martin uppträdde. Hur mysigt som helst. Och igår var jag först på lugnet och badade. Året första dopp. Men det kanske inte gills om det är i en pool? Der var utomhus i alla fall. Sen var det crusing (kan inte stava till det, men menar det där när gamla bilar åker omkring, haha) Jag såg dock bara slutet för jag var inte där hela tiden. Såklart så åkte jag ännu lite mer karuseller efter det. Dock så kostade 1 biljett 40 (!!!!) kr. Kom hem runt tolv, gick å la mig runt 1. Somnade halv 6 imorse. Så nu är jag extremt pigg, eller inte. Ledig imorgon också som tur :)

Ursäkta kvalitén på bilderna

Likes

Comments

Foto, Vardag

​Klänning - H&M // Kofta - KappAhl // Klocka- Den är fejk och vet inte var den kommer ifrån //            Solglasögon - glitter 

Likes

Comments