Feminist Fannie

Tja! Det är jag igen, minns ni mig?
Kanske borde jag döpa om denna blogg till "Feminist Fannie" för det är det genomgående ämnet som jag skriver om.

Ännu än gång så skriver jag av mig (vilket jag oftast gör när jag lägger upp något) för att rensa tankarna lite med er.

Härom-veckan hade jag och en vän en diskussion om hur eller mer exakt varför man är rädd när man är ute ensam och ser en kille/man. Min vän gav mig en tankeställare när hon sa att han som jag väljer att vara rädd för kanske tänker att han gör min dag om han går fram och säger hej.

Diskussionen fortsatte och vi kom fram till frågan om det är värt att vara rädd? Eller mer exakt om vi har råd att inte vara det. Just nu är mitt svar nej, nej jag har inte råd att sluta oroa mig när jag går ute (framförallt sent på kvällen) och en kille/man kommer fram till mig. För jag ver inte vad han vill, kanske har han druckit eller kanske råkar jag var på fel plats på just vid fel tillfälle eller så kanske han bara vill säga hej i farten, men det vet ju inte jag. Det är nästan läskigt hur jag har fått en rutin att jag tar upp mobilen mot örat som att någon hade ringt och allt det bara för att undvika möjliga konversationer.
Fast så långt brukar det inte ens gå för att jag nästan alltid pratar med någon vän om jag är på väg någonstans på kvällen, visst är det hemskt?

Skulle jag fråga någon av mina vänner om dom har vart med om någon sorts sexuell trakasseri när dom vart ute ensamma skulle nog alla svara ja. Det kan vara allt från busvisslingar från en grupp killar som vinkar dit en till att någon tar på en om inte värre. Och än en gång så kommer jag tillbaka till hur hemskt det är att jag blir rädd när någon busvisslar åt mig. Herregud, snubbarna vill ju bara vara snälla och skaffa en ny vän! Eller....? Men det känns ändå obehagligt för jag vet inte vad som kan hända och hur ska jag försvara mig då?
Skulle jag slå till honom så skulle han kunna slå till mig med dubbel kraft och även om jag hatar att säga det så är det sant.

Sen kommer nästa fråga, hur ska jag sluta vara rädd? Ja jag vet inte hur, vet du?
Ska jag börja gå i heltäckande kläder, slöja och hjälm för att ingen ska lägga märket till mig eller se mig som attraktiv på något sätt? Det är helt sjukt att jag ens tänker tanken att om jag klär mig fult så ser ingen mig. Det är ännu en skev grej med vårt samhälle. Men tillbaka till frågan så verkar det ju vara den ända möjliga lösningen även om det bara är någon gullig som inte vill något mer än att säga hej i farten för att göra mig glad.

Kom jag fram till något utav denna mini-diskussion med mig själv? Troligen inte, men det är skönt att få förklara vilket vardagligt kaos som sker i mitt huvud där mina små hjärnceller bråkar. ❤️

Likes

Comments

Så, idag är det torsdag. Och jag tänker visa er alla äckliga meddelanden och konversationer jag haft med killar denna vecka. Allt är på Snapchat. Känns som att man pratar mycket om detta ämne i medier men att ingen vet hur verkligheten ser ut? Ni vuxna som läser detta kommer lyfta på ögonbrynen. Men ni ungdomar kommer bara att sucka, eller inte ens det. För såhär ser inte bara min vardag på internet ut, utan väldigt många flers.


(Försökt klippa bort ansikte så för att inte hänga ut någon)

Detta är från denna vecka, måndag t idag. Helt sjukt? Och som ni ser så tjatar dom. Så jag förstår varför tjejer skickar. Och nej jag skickar inte. För man pallar inte, man vill bara få det att ta slut. Dock så skickar man bilder så vill dom ha fler och det blir en ond cirkel. Men jag blir så sur å trött på vuxna som tror att tjejer som skickar nakenbilder or whatever är dumma eller korkade. Att dom inte tänker sig för. Klart att det finns dom som är så också men det är inte många. Jag vet tjejer som sitter med extrem ångest för vad dom gjort men dom hade inget val. Vilket är hemskt. För till å med jag med bra självkänsla och självförtroende känner mig som ett objekt.

Likes

Comments

Vardag

Om ni inte märkt tidigare så har jag mycket att säga om feminism.

Feminism är ett ord som används fel otroligt mycket. Feminist står för jämlikhet, inte att kvinnor ska ta över värden (fast det vore ganska coolt? ;) ) och de betyder INTE att man är en manshatare. Det har en sån simpel betydelse som på något vis blivit så fruktansvärd komplicerad, förstår ni?

Men nu till grejen, det här inlägget riktas till er alla män som är emot feminism.

Vi börjar från början. Låt säga att du har en dotter eller syster/fru/tjej-kompis.

Är det okej att vid 10 års ålder ser hon tjejer bli stämplade som produkter i reklam/film/musik? vad ska du svara när hon frågar varför dom sjunger om billiga horor? Att det bara är så det är? Det går inte ens en 10 åring på.

Tycker du att det är okej att killar tar sig friheten på en festival att ta på henne när hon har en för kort klänning på sig? Hon är bara 15 vårar. Hon kommer våga gå på konsert/festival igen.

Är det okej att någon kille våldtar henne när hon är 21? Klart det är okej, hon hade ju druckit lite för mycket och hade en urringad tröja, eller? Är det okej att detta ger henne socialfobi och panikattacker på bussen, att hon aldrig kommer våga gå ensam hem igen. Samtidigt behöver våldtäktsmannen inte sitta inne en ända dag.

Är det okej att hon vid 30 år får 15% lägre lön än männen på sin arbetsplats?

Är det okej att den gången hon vågar stå upp så bemöts hon av icke-feminister som du. Är det okej?

Hur hade du agerat? Hade du önskat att de var jämställt? Men synd, du är ju emot feminism. Då e detta okej? Eller?

Likes

Comments

gymnasiet , Vardag

Hej!

Det känns som att ju mer jag läser om gymnasium desto svårare blir det. Sen jag sist skrev så har jag hunnit vara på öppethus på hagströmska, NTI och gymnasiemässa. Hagströmska har som jag tidigare skrev ingen linje jag vill gå, men var ändå där å kollade. Skolan verkade helt okej. Sen NTI som har estetik-Media var jag på idag. Jag kom dit med inte så stora förhoppningar. Men skolan verkade bra och deras film/foto studios var verkligen fräna. Så det känns som en skola jag skulle kunna trivas bra i. Skolan har bara tre linjer å ca 100 elever.

Det känns dock som om alla som går estetik redan har ett stort intresse för i det här fallet media. Ja, det har jag och då jag sysslar mycket med youtube, instagram och blogg. Klart jag tycker det är roligt men om jag plötsligt tappar intresset? Vad gör jag då? För jag kanske har 3 år kvar. Dessutom är jag rädd att inte passa in bland snillen som har stenkoll på fotoredigering, olika termer osv. För de klasserna jag har gått i hittills har vart jätte bra. Jag tror inte någon skulle vara elak mot mig men man passar inte med alla. På NTI är det små klasser vilket gör chansen mindre att hitta någon som man klickar med, för man kommer trots allt spendera nästan varje dag med varandra i tre år. Så ja, jag känner min lite osäker, förvirrad å halvt vilsen. Men de lär lösa sig infann februari så valet ska va klart. 

Likes

Comments

gymnasiet , Vardag

Hej!
Asså det här med gymnasieval är ganska så svårt och jobbigt. Det är inte bara att välja en skola som man trivs i, utan även linje + skola. Jag vill helst gå estetisk-media. Men Sam-media eller natur-sam skulle också funka. Det gymnasiet som jag har velat gå typ sen jag visste vad ett gymnasium var är hagströmska. Det vill jag gå pga att dom har en handbollsprofil där. I mitt lag är vi 01-99 och alla förutom vi 01:or går där, och hur najs vore det inte att 4 ggr i veckan träna med sitt lag i skolan!? Men... dom har ingen av de 3 linjerna jag vill gå. Och linjen går tyvärr före handbollen. Jag ska liksom trivas med mitt val i 3 år och sen plugga vidare efter det. Å då vill jag ha gått rätt linje.
Så jag funderar över NTI gymnasiet. Där har dom estetisk-media. Den 20:onde oktober har dom öppet hus så då ska jag kolla hur den skolan känns.
Tänkte att ni kunde få följa med på hela den här gymnasieval grejen.

Likes

Comments

Vardag

Hej! Nu var det ett tag sen jag skrev. Sommarlovet har tagit slut och jag har börjat nian. (Shit!) Jag har inte haft något att skriva om så därför har jag helt enkelt inte skrivit något, men nu är inspirationen här igen.
Så, jag går som sagt i nian. Jag är inom ett år klar med grundskolan, den som var så oändligt lång men snart redan är slut. Och eftersom att jag snart har gått klart grundskolan så vet jag också dess brister.
Jag tycker att vi inte blir lärda rätt saker. Jag ser inte hur jag i framtiden har användning av hur jag räknar ut arean på ett blåbär eller vet vilket år Gustav Vasas morbror va född. Det är inte intressant för mig och många andra elever. Men det känns ändå som om det är det som skolorna lägger ner mest tid på.
Instället för att lära oss hur man hyr en lägenhet, tar lån, skaffar jobb osv. Jo, vi har ju prao då man typ får skaffa ett jobb aka prao. Men detta är saker som detta som vi inte får lära oss och det är dessa saker som vi måste lära oss själva. Det är klart vi blir en aning förvirrad när vi kastas ut i vuxen livet och så klara oss själva. Men vi vet bara hur man räknar ut arean på ett blåbär och när Gustav Vasas morbror är född. Okej, jag överdriver. Men ni fattar principen.
Jag menar inte att man ska gå fler timmar i skolan, verkligen inte. Jag menar att fokuset framför allt för oss på högstadiet ligger på fel saker, delvis. Klart att matte, svenska osv också är viktigt.
Vissa av oss kommer redan efter nian flytta hemifrån, hur gör vi då? Hur klara vi oss utan att ringa efter våra föräldrar när vi stöter på problem som skolan borde ha lärt oss?

Likes

Comments

Nu har halva sommarlovet gått, och jag är nöjd med det jag har gjort hittills. Tränat, vart med vänner, badat, ätit god mat och många sena sommarkvällar.
Just nu sitter jag i min stuga är gör verkligen ingenting, haha. Här ska jag stanna tills onsdag, då drar jag ner till Skåne och kommer tillbaka upp hit på måndag. Sen blir jag här till den 7 augusti, då bär det av mot Arlanda och London.
Här är lite härliga sommar bilder, ursäkta kvalitén, dom är tagna med mobilen.

Likes

Comments