När man känner att känslorna svallar över, när man inte orkar hålla ihop mer, när impulserna styr och när gråten flödar längst med kinderna. Då säger jag alltid för mig själv - jävla borderline.
Men det är inte alltid bara "jävla borderline", utan ibland kan jag faktiskt säga - älskade borderline. För det är så för den som har borderline, med det mesta. Ibland hatar man saker eller personer och ibland älskar man dom.

En dag med borderline, det är som ett heltidsjobb. Tänk om vissa människor bara hade förstått att det är så, att man kanske inte klarar av att jobba. Att du redan jobbar med att ta hand om dig själv och alla dessa känslor som kommer hela tiden.

Drömmen för mig och säkert många andra med borderline är såklart att kunna klara av att jobba. Men först måste man tänka på sig själv, tänka att -nej, nu ska jag koncentrera mig på denna saken jag gör nu, sedan gå vidare till nästa. Lära sig det, för det är inte lätt för en person med borderline att klara sig igenom en hel dag utan att svänga i humöret några gånger per dag - det är inte lätt. Och på ett arbete kan det bli mycket svårare, där möter man människor, kanske hatar man dom, kanske älskar man dom. Det vet man aldrig, och läget mellan att hata och att älska kan förändras flera gånger samma dag.

Jag vill bara att folk ska förstå. Förstå att det är inte alla som kan jobba eller plugga, utan det är ett heltidsjobb att ta hand om sig själv i sin vardag och försöka må bra i det.

Med både borderline & adhd är det inte alltid lätt med alla impulser heller.

Jag vet egentligen inte vad jag ville ha sagt med detta inlägg, men det är tankar som snurrar i mitt huvud.Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag lever med Borderline, ADHD och Asperger. Det är min vardag, min vardag att känslorna växlar på någon minut, min vardag att folk kollar konstigt på mig när jag gör något som folk påstår är "fel", jag är van att folk undrar när jag ena minuten är jätteglad och skrattar, och nästa sekunden sitter och gråter i ren panik och vet inte varför. Jag är van.
Men jag vill också att folk ska bli vana vid mig, och vid oss som har det såhär i vår vardag. Jag vill att det ska vara självklart för dig att alla inte fungerar precis som du.

Jag önskar att vi skulle kunna byta känslor för en dag, eller bara för några timmar. Jag är säker på att du inte hade klarat av mer än 1 timma med mina känslor, och jag mer än 1 timma med dina.

Jag önskar att du skulle förstå mig när jag får mina impulser, att jag egentligen inte vill, att jag oftast inte bestämmer själv över det, att det bara händer. För det gör det. Det bara händer.

Jag önskar att du kunde förstå, att när jag säger att jag älskar dig, så gör jag verkligen det och när jag säger att jag hatar dig, så gör jag det. Det är så mitt liv ser ut, så min värld är.

Jag önskar också att du kunde förstå, att varje gång jag säger hejdå till dig, så får jag en klump i min mage och att jag tror du lämnat mig för gott, att jag aldrig kommer se dig igen. Jag hatar separationer, att skiljas från dig.

Jag önskar att du kunde förstå att om vi har bestämt att ses en viss tid, så är det den tiden som gäller, inte 5 minuter tidigare eller senare, utan just den tiden! Annars är min dag förstörd, det är så min värld är.

Du kan också gärna försöka förstå att jag har mycket starkare känslor än dig, eftersom jag har både borderline och ADHD så känner jag saker och ting mycket starkare än dig.
Om du är glad, så kan du tänka dig att jag är överlycklig. Om du är arg, är jag förbannad.

Och ibland så vet jag inte vad det är för känsla jag känner, jag kan vara jätteglad men sitta och gråta, eller vara jätteledsen och skratta - det är så min värld är.

Jag önskar bara att detta kan spridas vidare, att ingen fungerar likadant som du gör, att alla inte kan sköta ett jobb eller en skola, att alla inte kan vara tablettfria eller slippa stöd och struktur i vardagen.

Sprid gärna detta vidare, detta är lika viktig information som någon annan viktig sjukdom eller liknande, detta är min och många andras vardag, så sprid.

Likes

Comments