Nu har jag börjat länka min blogg på sociala medier och jag hoppas på mig själv att jag faktiskt fortsätter med det här nu. Att skriva, göra videos och ta bilder är någonting jag älskar mest utav allt men sen ska man också ha ett driv till att dela med sig. Vi får se hur det går i framtiden helt enkelt!

Jag tänkte börja spela in en video imorgon eller på onsdag som förhoppningsvis är filmad och färdigklippt tills på lördag. Har precis köpt mig en ny Macbook Air så nu blir det ännu roligare att faktiskt hålla er uppdaterade med både inlägg och videos! Vet ni hur iMovie fungerar etc? Några speciella tips, finns det andra program att ladda ned/köpa eller kan jag hålla mig till iMovie?

Iallafall så tänkte jag dela med mig av lite fina bilder ifrån förra veckan och denna helg:


Jag har hunnit med en liten weekend till Sverige också vilket faktiskt var inplanerat då jag ville till Jönköping och gå på Elmia under en dag, träffa lite gamla kompisar och umgås med mina syskon. Jag åkte efter jobbet och mellanlandade i Frankfurt vilket var det mest hektiska jag gjort dom senaste 3 åren (till och med nationella proven på gymnasiet var lugnare) men det gick bra och jag kom fram till Sverige. Jag blev utvald till chaufför under Elmia vilket inte gjorde mig så mycket då jag inte kör bil i Malta och jag älskar att köra bil så ingen var lyckligare än jag! Vi åkte dagen innan och mycket trubbel uppstod med bilar, boende etc men vi kom fram och sov kvar under natten. Dagen då vi skulle på Elmia började saker strula ännu mer vilket är typiskt otur och vi åkte på böter för bilen. Men har bara mig själv att skylla faktiskt. Det var en trevlig helg ändå då jag hade ett bra sällskap och kom bort en liten stund ifrån denna stenen.


Efter min weekend i Sverige blev det kvalitetstid med Eline. Missförstå mig inte men att ha en svensktalande tjejkompis trots att man bor flera tusen mil hemifrån är så himla skönt! Jag har absolut ingenting emot att prata engelska eller umgås med ''icke-svenskar'' men ibland vill man kunna släppa the bomb och prata sitt eget språk med någon som förstår 100 % av det du faktiskt pratar om. Vi handlade lite och bara gick runt och strosade lite. Resterande dagar har jag dragit på mig en hjärnskakning, jobbat mig kallsvettig, fått lite sol och strosat runt på strandpromenaderna.

Jag har inte tänkt att skriva om alla mina dagar i min blogg då jag inte finner mitt liv så intressant faktiskt men gör jag några roliga utflykter, har någonting spännande att berätta etc så kommer jag självklart uppdatera med vanliga inlägg också!

Lite bilder ifrån Ghargur (The top of the world) & på min älskade vän!


Likes

Comments

Jag kommer starta upp min blogg nu under veckan med en video där jag kommer gå in på vem jag är och lite rolig fakta om mig själv. Jag tänkte starta igång med ett inlägg som jag tror kan intressera och inspirera en hel del - framförallt den yngre generationen.

Det är en fråga jag får ställd minst 2 gånger per dag och det är '' Kommer du någonsin flytta hem till Sverige? '' Och mitt svar är alltid nej. Sen vad framtiden bestämmer kan jag inte riktigt förutspå nu men mina planer att flytta hem till Sverige svalnade samma dag som jag gick ut genom dörren och bestämde mig för att mitt liv skulle bestå utav att resa. Resa utan stopp och att resa utan att veta vad som väntade.

Efter att ha besökt flertal länder och gått ur gymnasiet bestämde jag mig rätt fort för att Sverige var inte mitt land och har aldrig varit det heller. Det är ingenting fel med Sverige i sig utan jag trivs inte i kylan, i det stela samhället och i vanliga rutiner som följts i mina 19 år på jorden. Jag behövde en förändring och valet var enkelt, jag skulle till Malta igen (hade praktik här för ett år sedan och landet satte sig djupt i mitt hjärta väldigt fort.) Att packa sin resväska, förnya sitt pass och att boka biljetterna är enkelt men det är när du sitter i flygstolen, ensam och nyfiken du börjar känna saker. Vart ska jag bo? Hur kommer det se ut? Kommer jag träffa nya vänner? Vad ska jag jobba med? Skatter, priser etc. Allting sådant är saker som fortfarande efter flera år som resande snurrar i mitt huvud - varje gång jag sitter där i flygstolen 10 000 meter upp i luften ställer jag mig frågan: Ska jag verkligen göra det här?

Jag har aldrig haft något problem att vara på min egen hand och känna mig ensammast i världen för jag vet hur gott det gör mig i längden, jag har heller inte en trygghet i Sverige vilket gör det väldigt mycket enklare för mig att resa men självklart, ibland sitter jag i min lägenhet flera hundra mil ifrån mina vänner i Sverige, mina syskon och släkt och funderar - kanske ska jag bara packa ihop, åka till Sverige och ta vilket jobb som helst. Jag saknar ju dem. Och det är fullkomligt normalt, det är 100 % okej att känna saknad, ensamhet och ledsamhet över att bo utomlands - speciellt om du bor ensam.

Men sedan öppnar jag ögonen och förstår varför jag är här.


Utsikter, vyer och höga höjder är någonting som alltid får mig keep on going.- det låter lite udda men när jag känner hemlängtan eller känner mig nere utav andra anledningar så försöker jag ta mig till landets högsta plats (är det alldeles för långt dit, åker jag till mindre ställen som tar min andan lika fort som höjder). Att stå där, högst upp och se ut över en oändlighet lugnar mig varje gång. Lugnet som sprider sig, tystnaden och bara ljudet av naturen gör mig alltid så gott. Att se allting från ett annat perspektiv, att se hur stora saker faktiskt kan vara och känna hur stark jag är trots min minimala storlek här.

Jag är en väldigt tankspridd människa som har så enkelt för att hålla inne mina känslor vilket har sina för - och nackdelar. Jag kommer prata om sådant i ett annat inlägg men att stå inför dessa vyer och bara ta ett djupt andetag släpper ut allting negativt och rensar mig. Efter att ha vart på dessa platser en stund (ibland flera timmar, haha.) så kan jag åka hem, fortsätta med det jag lämnade och leva vidare.

Att bo utomlands är självklart inte bara om negativa känslor och stora vyer, det handlar så mycket om mod och självständighet. För 4 år sedan vågade jag inte stå inför min klass och presentera ett arbete om historia trots att jag var säker på ämnet. Jag vågade heller inte åka buss själv, gå på stan för att handla någonting utan sällskap eller köpa med mig mat hem för att jag trodde folk stod och kollade på mig. För att jag var ensam. Men det är så mycket mer i världen, det är så mycket mer att få se och uppleva och det gjorde mig så annorlunda.

Idag är jag 19 år gammal, jag fyller 20 år i maj. Jag har bott på heltid i Malta sen Oktober 2016. Alltså inte länge alls egentligen men det var då jag bestämde mig för att sluta resa runt och stadga mig i ett land som inte var Sverige. Jag åkte hit med en oplanerad enkelbiljett, med ett brustet hjärta (vilket faktiskt fick mig på det där planet) och med 8000 svenska kronor på mitt kort. Jag hade inget boende eller jobb - men jag hade en sån längtan efter att göra någonting med mitt liv. Någonting nytt.


Bilderna i detta inlägg är endast bilder jag tagit.

När jag landade i Malta tog jag första, bästa och billigaste hotellet jag kunde finna som låg rätt centralt. Jag bodde där ungefär en vecka (betalade ca 100 svenska kronor per natt) och flyttade sedan till ett mindre hotell en bit bort. Det var nu jag började söka jobb inom restaurang/turistbranschen men jag kom också under lågsäsong. Det tog mig från att jag landade ca 2,5 vecka att få ett jobb, en inkomst. Det var annorlunda gentemot restauranger i Sverige men jag fortsatte jobba på restaurangen sena nätter, långa pass och stora fester tills jag fann en lägenhet. Jag delade med en till och bodde där ett tag tills jag fann ett nytt boende (även här var jag inneboende). Jag började jobba som nanny på heltid vilket är ett bra tips till er som inte vet riktigt vad ni vill men vill bo i utlandet. Det finns väldigt mycket svenska familjer t.ex. som behöver nanny både hel - och deltid men också som inneboende. Jag jobbade ett par timmar per dag men fick ihop en inkomst jag klarade mig på. I slutet av januari slutade jag jobba som nanny och tog ett heltidsarbete som administratör på Panlegis. Där är jag fortfarande och jag har lärt mig så mycket nytt om saker jag aldrig trodde skulle intressera mig.

Iallafall, med inlägget ville jag förklara lite hur det är att bo utomlands och vad som faktiskt hänger med i biljetten. Ni får gärna fråga mig frågor om ni undrar över saker gällande att vara utomlandssvensk så svarar jag så gott jag kan! Hoppas ni tyckte om inlägget och fortsätter följa min blogg och i framtiden mina videobloggar.

Nu ska ni få lite fler bilder ifrån mitt vackra land:


Likes

Comments