Hej!
På onsdagen hade jag historia prov. Provet gick bra tills jag skrev sista meningen. Då började jag tappa synen, såg int bokstäverna på datorn och kunde inte bilda meningar. Då gav jag upp provet och gick min väg. Jag tog upp telefonen för att ringa skjuts men jag såg inte tangenterna. Jag visste att bokstaven I finns uppe lite till höger och att bokstaven Å finns helt högst upp och till höger, ändå kunde jag ej se dem. Jag skrev riktigt tokiga meningar. Efter en stund började huvudet värka så förskräckligt och mamma sade att jag hade migrän. Då jag kom hem rusade jag under täcket och försökte sova. Vaknade flera gånger och somnade om och om igen... Då jag hade vilat i 3 timmar steg jag upp och då mådde jag så fruktansvärt illa. Jag spydde upp magsyror för att jag ej hade ätit något på femton timmar... Då lagade mamma mat till mig och jag åt och lade mig igen. Efter att jag vaknade mådde jag bättre och huvudvärken hade gått om.
Eftersom att det var min väns födelsedags fest på kvällen valde jag att åka dit efter att jag hade mått bra i två timmar. Festen var kul men jag drack inget annar nån breezer på grund av huvudvärken jag haft innan.
Hemma var jag och A ca 3 då vi hade cyklat hem från vännen som bor ungefär 500 meter från mitt hus.

Torsdagen tillbringade jag med A och vi lagade gott morgonmål och var med vänner efter det. Idag på fredagen hade jag finska presentation och efter presentationen åkte vi med A till gymmet för att träna lite. Så skönt har ej varit där på så länge!
Efter träningen lagade vi mat och jag åkte hem för att läsa på prov. Jag var även och fixade mina fransar som behövde verkligen en fixning.

Trevligt veckoslut!
~ Kram F

Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - napsauta tästä!

Likes

Comments

Hej!
Provveckan började idag med matta prov, imorgon är det historia och på torsdagen är det ledigt. På fredagen har jag enbart finska presentation.
Jag bestämde mig igår kväll efter länken att cykla till skolan idag, så jag tog cykeln och cyklade till provet. Så min dag startade med 12 km cykel tur (6km ena vägen). Då jag kom hem solade jag ute och sedan drog jag igen iväg till skolan, men med skoter denna gång för att få lite mer sol tid.
Då jag kom hem solade jag en liten stund till och efter det åt jag. Nu har jag bara läst på historia provet och ska så smånigom köra till A för att vi sedan ska på en snabb visit till deras stuga.
Hoppas ni har njutit av vädret och njuter! Jag hoppas på regn under veckoslutet, men med min tur är det säkert fint då jag som vanligt jobbar!! Är riktigt glad över att jag fått det jobb jag har, för det är fler i min ålder som ej får jobb utan riktigt arbetserfarenhet. Dessutom är mitt jobb kul och jag gillar människorna där och det känns inte illa att gå på jobb, så klart skulle jag vilja vara ute i solen under de soliga dagarna... Men för att kunna shoppa, resa, äta ute och så vidare behövs pengar så jobb är nödvändigt och bra!
Är taggad för sommaren. Kommer att ha mycket jobb och mycket läsande på schemat men hellre mycket att göra än tråkiga dagar medan andra vänner jobbar. Jag ska även ta tag i tränande ordentligt nu när jag har tillgång och får göra det. Men kommer ta det lite lugnare i början att det inte blir för mycket och att tränande kommer att förbjudas igen.

~ Kram F

Likes

Comments

Hej!
Nu är helgen över och provveckan börjar närma sig. På fredagen var jag med Noora rakt efter skolan. Vi var först hos oss och solade, därefter åkte vi med några andra vänner till Thai Street Food för att äta där i solljuset. God mat och sällskapet var inget att klaga på!

På fredag kväll gjorde vi inget annat extra än körde till Sondby med några vänner för att träffa en stor hög med folk som grillde där. Riktigt kul avslutning på den dagen.
På lördagen åkte vi med A till butiken på morgonen för att göra lite mer "lyx" morgonmål. Vi åt morgonmål 12 och efter det solade vi i några timmar förrän jag drog iväg till jobbet. Jag hade jobb 14.30-21.30. Efter jobbet åkte vi med A till min väns stuga och var där någon timme före vi åkte hem för att sova.
Idag hade jag jobb 11-19.30 så mycket annat har jag ej gjort. Ska snart lägga oss med A för att orka skol och jobbdagen imorgon.

Ha det bra!
~ Kram F

Likes

Comments

Hej!
På tisdagen åkte vi med Allu efter skolan till Itis för att shoppa lite. Jag behövde nya svarta byxor eftersom mina favorit byxor gick sönder. Så jag fick med mig hem ett par svarta jeans och ett par blåa, samt en skjorta och en minnessticka vi behöver till skolan. Dessutom tog vi en pasta på Picnic. Riktig kul efter middag!

Igår var jag också till Helsingfors, då A:s bror hade match och vi skulle kuska dem dit. Under tiden åkte vi till Sello och träffade en vän före vi drog tillbaks till fotbollsplanen för att titta på matchen. Jag fick dessutom med mig hem en skjorta och ett par solglasögon från Sello.

Går dagens outfit:
Byxor: Jc
Skjorta: Ralph Lauren
Rock: H&M
Skor: Adidas
Väska: Mammas Louis Vuitton

Ha det bra!
~ Kram F

Likes

Comments

Hej på er!
Mitt veckoslut gick helt bra. På fredagen var jag på fotbollsträningar för första gången på FYRA månader. Så kul! Såklart är min kondition totalt usel, just på grund av att jag inte har fått träna på många månader. Ändå tyckte jag att jag orkade träningarna bra. Jag kunde ej sova tors-fre natt för att jag stressade så mycket. Alla möjliga tankar om att jag inte skulle kunna något mer och vad jag skulle göra ifall jag skulle få ett astma anfall gick runt i mitt huvud.
Efter träningarna bestämde jag mig att fortsätta gå på fotbolls träningar nu i framtiden.
På lördagen hade jag jobb, hade en super lång dag från 10 till 19. Dock gick dagen så mycket snabbare än jag trodde och mittiallt var det redan dags att gå hem. Den dagen var butiken propp full och jag hade hur lång kö som helst i 5 timmar i rad , sedan hade jag en minut utan kunder var efter kön växte igen. Tänk vad fort tiden går och jag har jobbat där i lite över 5 månader nu. Jag tycker jag just började där. Jag är fast anställd där nu och ska jobba där hela sommaren. Tycker det är kul att vara på ett ställe där man vet var allting är och sina egna jobb rutiner.
På lördag kväll satte vi oss vid kiva kafe och öppnade terass säsongen helt enkelt. Därefter åkte vi in till Helsingfors. Hemma var jag först efter 2 på natten.
Söndagen gick åt att tvätta, vaxa och laga skotern. Jag gjorde det ute i solen med sport bh och shorts på mig eftersom jag tränade ute före det. Såklart fick jag ränder av min sport bh och mina shorts:/ Typ det fulaste jag vet, får sola bort det bara vädret skulle bli fint igen... Dessutom var det morsdag och min mommo var därför hos oss hela veckoslutet. Vi hade god mat och god efterrätt morsdagen till ära.
På kvällen var jag med Alex så som varje dag, haha.

Nu sitter jag i läkarcetralen och väntar på att få gå och träffa läkaren, så ha det bra!
~ Kram F

Likes

Comments

​Vid matbordet?
Jag är den som plockar åt mig nästan allt som är grönsaker eller bär, det älskar jag.


På stranden?
Då är jag den som solar, skulle kunna ligga och sola hur länge som helst. Som de flesta säkert vet så ÄLSKAR jag att sola och simmandet bryr jag mig ej så mycket om.

På efterfest?
Brukar nuförtiden vara den som bara ser till de andra, jobbar alltid dagen efter då det är något kul. Så oftast är det jag som dricker nocco eller dylikt.

I klädbutiker?
Jag kan spendera flera timmar i en klädbutik. Älskar att shoppa och klä mig fin. Dock har jag ej orkat de senaste veckorna i skolan klä mig, så det har fått bli bara mys kläder och osminkat face de senaste 3 veckorna.

Hemma hos andra?
Jag är lite blyg då det är föräldrar eller vuxna nära, men i övriga fall brukar jag nog vara den som föreslår film och chillande. Gillar även att laga mat tillsammans med andra.

I sängen?
Det är jag som lägger mig sent men sover länge. Så jag är ingen morgon människa, även om jag önskade det. Sängen är mitt allt, så fort jag kommer hem lägger jag mig och kollar på något eller gör läxorna.

På flygplanet?
Då jag befinner mig på planet brukar jag ha lurar i öronen och lyssna på musik då jag försöker sova och vila. Dock tycker jag det är fett oskönt att sova i ett flygplan. Jag är allergisk så sover med munnen öppen eftersom min näsa är fast hela tiden, så det känns som om alla bara skrattar och kollar på en.

Hemma en chill dag?
Hemma en chill dag brukar jag bara kolla på serie/youtube och laga något nice att äta, t.ex. Smoothie bowl eller något dylikt. Då solen lyser ligger jag oftast på gården och solar.

I ett förhållande?
Jag är nog den som inte kan vara många dagar utan att se den man älskar. Dessutom är jag den som behöver även egen tid. Så ett förhållande med egen tid och tid med den andra partern är något för mig.

På morgonen/kvällen?
På morgonen är jag den som vill sova länge och den som har svårigheter att stiga upp. Jag gillar inte heller att äta morgonmål direkt då jag vaknat.
På kvällara är jag den som lägger mig sent och är med vänner ganska sent även på vardagen. Gillar inte heller att äta före jag lägger mig, så kvälls mål blir det flera timmar före sovdags för mig eller så inte alls.

~ Kram F

Likes

Comments

Min favorit kjol just nu. Köpte den för snart ett år sedan och älskar den ännu lika mycket! Mycket enkel och fin kjol som man kan ha till vardags eller på fest.

Kjol: Calvin Klein

Skjorta: Gina Tricot

Väska: Guess


~ Kram F

Likes

Comments

Hej!
Veckoslutet gick hur bra som helst! Så skönt att inte behöva vakna till väckarklockan, samt inte ha planer och kunna göra vad som helst. Har ej fått sova utan en väckarklocka på över en månad.
På fredagen hade jag jobb och rakt efter jobbet åkte jag till en födelsedags fest. Jag var ej där så länge för att jag var så trött efter jobbet. På lördagen vaknade jag halv 2 och var så arg.... Lade mig 4 på fre-lö natten och jag var så arg när jag vaknade halv 2. Liksom halva dagen gick till sovandet. Jag gillar att sova länge men liksom till max 11, så att man hinner göra något den dagen... I varje fall var jag med vänner hela lördagen och på lördag kväll var jag även och träna fotboll med vännerna. Jag har ej spelat fotboll på över 4 månader. Har ej kunnat spela p.g.a min hälsa och annat, men det är verkligen något jag älskar.
På söndagen var jag igen med vänner och jag körde även till Helsingfors, då vi skulle hälsa på min gamla famo.
Ett riktigt kul veckoslut, då jag ej behövt göra så mycket annat än tagit det lungt! Det behöver man ibland för att orka jobba på veckosluten och efter skolan.

Ha det bra!
~ Kram F

Likes

Comments

Hej!
Hoppas allt har varit bra för er!
Min maj månad började helt bra. På lördagen då vi kom hem hamnade jag åka till sjukhuset där jag fick ny antibiotika.
På söndagen var det valborg och då gick jag på några fester och såg vänner. Jag hade jobb på måndagen så jag drack bara min nocco och min coca cola.
På tisdagen såg jag vänner och åkte runt i Borgå. Igår fick jag en allergisk reaktion igen och var tvungen att åka till läkaren... Denna gång behövde jag ej dropp även om läkaren tyckte vi borde ha åkt rakt till sjukhuset på dropp. Jag fick i varje fall kortison tabletter för några dagar, samt två adrealinpennor jag måste ha med mig överallt ifall luftvägarna skulle täppas igen. Dock var denna reaktion 100 gånger lindrigare än den jag fick under resan.
Idag har jag jobb från 16-21, så jag hoppas verkligen att jag skulle orka ens lite öva inför biolla provet som är imorgon. Har ej hunnit öva, för igår var jag tvungen att öva på dagens historie prov och läkarbesöktet tog 1-2h.
Som tur har jag hela veckoslutet ledigt och jobb även imorgon kväll. Får se vad jag hittar på att göra under veckoslutet!

Ha det bra!
~ Kram F

Likes

Comments

Hej!
Nu är allt solande solat och packning gäller till näst.
Igår var det varmt och mamma ville gå en sväng till en hamn, så vi passade på oss att ta taxin genast efter morgonmålet mot hamnen. Hamnen var fin och det var mycket finare än jag hade förväntat mig. Då vi hade gått vid hamnen en stund åkte vi tillbaka till hotellet för att sola.
Då solen gick ner åt vi middag på hotellet och drog sedan iväg till ett stort shopping centrum, där vi även var första dagen.
Idag har vi varit och solat hela dagen. Från klockan 11 till 17.30 med lite pauser där emellan. Först var vi vid poolen och efter det åkte vi till stranden och solade. Efter ett par timmar återvände vi till poolen igen.
Nu har vi duschat och packat lite, samt ätit middag. Imorgon åker planet 11 mot Finalnd så vi borde landa ca 15. Skulle gärna stanna här, men ändå vill jag hem. Allergin har varit lättare här(pollen allergin alltså, inte min allergireaktion jag led av). Jag borde nog flytta till södern för att leva ett normalt liv och inte vara så allergisk hela året om... Kanske i framtiden ;)

Ha det bra!
~ Kram F

Likes

Comments