Hej!
Åkte igår rakt från skolan till frisören. Där klippte hon mig och hon satte även ränder i mitt hår. Då frisören hade tvättat mitt hår var håret en enda stor trassel boll. Det tog 40minuter att reda ut mitt hår, så att hon kunde klippa det. Ni kan säkert gissa hur sjukt huvudbotten jag hade igår kväll och har även idag.
Här ser ni bild på håret. Håret ser ut som det gör på sommaren då solen blekt det. Är nöjd över längden, klippte ganska mycket då jag hatar när det är långt och elektriskt under vintern. Det blev inte så mycket färg men ändå helt bra väll.?

Idag hade jag skola från 11.10-12.50 och 14.40-15.55. Efter skolan åkte jag snabbt hem för att äta och klockan 17-21.30 hade jag jobb. Därför gjorde jag inget extra idag. Imorgon börjar provveckan och det kommer vara skönt. Har prov imorgon, på fredagen och på onsdagen. Resten av dagarna är jag ledig. Så kul!!

Kläderna från idag:
~ Skor: Din sko
~ Byxor: Vero Moda
~ Skjorta: Reserved
~ Rock: Timberland

Ha det bra!
~ Kram F

Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - Napsauta tästä

Likes

Comments

Hej!
Igår ville jag lite reta med mamma och valde att baka jultårtor. Kanske inte ända orsaken för att baka tårtor men jag gillar ju nog jultårtor enormt, även om jag också hatar julen. Alltså inga jul älskare i våran familj.
Mamma fick lov att köpa sylt och bottnen från butiken. Hon hade köpt den vanliga plommon sylten, men även äppel-kanel sylt. Äppel sylften hade vi aldrig provat förut och jag trodde den skulle vara äcklig, för att jag inte gillar äppel sylt. Trots allt var äppel-kanel sylten nästan godare än den vanliga plommon sylten. Så om någon av er har funderat på att prova på någon annan sylt så köp äppel-kanel sylt. Mums!

~ Kram F

Likes

Comments

Hej!
Igår hade jag jobb från 15-20. Rakt efter jobbet körde jag hem och sminkade mig samt bestämde kläderna, för att jag skulle åka direkt på fest. Det var Vikus och Björns lokal fest i Emsalö. Festen hade börjat redan vid 18-19 tiden, men jag var först i Emsalö lite före nio. Då jag kom till lokalen spelade Telex och stämmningen var nice iallfall vid de sångerna som alla kunde.
Jag fick mat rakt när jag kom till lokalen, även om alla andra hade redan ätit efter 19. Maten var god och festen var nog den bästa lokal festen jag varit med om.
Hemma var vi tre tiden.

Vikus närmaste vänner var även VIP gäster. Det var nog mest bara en skoj grej.
Hade en super rolig kväll igår!
Ha det bra,
~ Kram F

Likes

Comments

Hej!
Igår var jag och fixade mina fransar. Var senast och laga dem före min födelse dag (14.10). Jag är så glad att mina fransar hålls så länge och de såg till och med helt okej ut igår, förrän jag lagade dem. I varje fall har jag nya och fina fransar nu!
Fem tiden åkte vi med A och med en vän till verkkokauppa. Jag köpte Nocco Skumtomte därifrån, då en 24-pack kostade lika mycket i Verkkokauppa som på Proteinbolaget utan frakt. Därför köpte jag mina från Verkkokauppa.
Hemma var jag sent på kvällen.

Jag var på torsdagen till Paahtimo med mina vänner. Vi tog en Breezer per man för att "fira" Noora som köpte sin första lagliga drink.
Idag tänker jag träna, städa(?) och kanske räkna lite matematik. Oftast när jag ska räkna gör jag inget, men snart är det studentskrivningar igen och jag måste börja öva i tid.
Vi fick våra resultat från höstens skrivningar idag och jag är nöjd även om jag inte hann läsa. Okej, jag skrev finska och engelska som man inte kan öva på, hälsokunskapen övade jag inte på och biologin hann jag inte gå igenom allting jag ville. Därför är jag helt nöjd, fick M i allting. Tänker i varje fall ta om engelskan på våren.

~ Kram F

Likes

Comments

Hej!
Tänkte uppdatera er om min vege provning. Hur det har gått och är jag ännu vege eller inte?
Ni kommer säkert ihåg då jag åkte till Sverige med Alina och Sandra. Då hade vi beställt buffè bord på båten och herregud vad lite vege mat där fanns. Då funderade jag för mig själv att är det faktiskt värt att betala 40€ och inte ens bli mätt? Jag bestämde mig då för att äta fisk och lite kött.
Under hela resan åt jag faktiskt fisk och skinka.
När vi hade kommit hem från Sverige blev jag sjuk. Då åt jag inget och hade ingen lust att äta. Jag magrade flera kilo. Då var min ända räddning några skivor skinka som jag fick ner i mig. Det hjälpte att jag inte började må illa, så som jag lätt börjar när jag inte äter något.
Jag var ju sjuk i två veckor och då bestämde jag mig för att förtsätta äta kött.

Hur mår jag nu?
Nu när jag har börjat äta kött och lite mer ohälsosamt igen märker jag skillnader i hur jag mår. Nu har all min dåliga hy kommit tillbaka, min mage fungerar inte mer och jag är allmänt tröttare. Frågan lyder är jag villig att äta vege mat för att jag ska må bra? Själv anser jag faktiskt inte att jag ska äta vege mat, även om jag mår bättre av det. För att det är så svårt att komma på något att äta, jag har haft sån brist på mat ideer då jag var vege. Jag åt oftast bara i skolan mat och ibland inte ens det. Men nu när jag äter kött kan jag äta det vi har hemma och behöver inte be någon eller börja själv laga nåt annat till mig. Såklart försöker jag äta både vege ibland men också "vanligt". Lättare att äta kött.

Det var allt jag ville säga och berätta om min erfarenhet. Om ni har funderat att prova äta bara vegetabiliskt, gör det! Det är kult att prova på nytt och ni kommer definitivt att märka skillnad i hur ni mår iallafall om ni har problem med magen som jag. Då hjälper vege mat!

~ Kram F

Likes

Comments

Hej!
Gårdagen började inte så bra. Hela dagen var riktigt konstig, om man kan kalla en dag för konstig.
Jag vaknade halv nio tiden och genast när jag hade vaknat såg jag nyheterna om pappan som hade knivhuggit sitt barn. Min ena vän såg händelsen från fönstret i skolan. Jag blev såklart förvånad, det var inte så kul att få höra.
När jag återvände till skolan, stod det flera av våra läraren på skolgården och grät. Då hade vi redan fått veta vem detta gällde. Vilken chock. Nu berör det mer mig än det gjorde då jag inte visste vem det var frågan om, jag har ju träffat anhöriga och offret flera gånger, till och med på jobbet. Det är så ofattbart och hemskt. Jobbdagen gick ganska stelt då jag började jobbet rakt efter skolan.
Positivt med detta är att det finns så mycket människor som bryr sig, det tändes så många ljus vid platsen, till och med gravljusen i butiken tog slut. Själv åkte jag och A dit och tände ett ljus efter mitt jobb. Redan då fanns där så mycket ljus och blommor.
Jag har inte sovit inatt på grund av det här och mina tankar går till de drabbade och deras nära. Så hemskt!

~ Kram F

Likes

Comments

Hej!
Veckoslutet är nu förbi. Gillar inte veckoslut när man har ledigt från jobbet för dessa veckoslut går så fort. Men då man jobbar tycker jag veckosluten går långsammare, såklart är det skönt att få ha det ledigt ibland.
På fredag kväll slutade jag jobbet 9 och där efter tänkte vi gå till baren med Noora, då det var svenska natten. Då vi såg den långa kön utanför slopade vi planen och åkte bil istället med andra vänner.
På lördagen gjorde jag inget extra, vi sov länge med A och tre tiden åkte jag hem. Sedan kom Noora till oss och sex tiden åkte vi iväg till butiken med henne. Under tiden kom det vänner till oss för att vi skulle överraska henne för att hon fyller 18 på tisdagen. Överraskningen blev lyckad och hon blev så glad.
Lördag kväll gick också ut på att vi var och köra till Vanda och Helsingfors.
På söndagen var det farsdag, men även min mammas födelsedag. Vi brukar inte fira fars dagen på det sättet som vissa gör, vi brukar bara ge en gåva och thats it liksom. Så jag hade köpt en Calvin Klein dödö till pappa som han alltid använder och till mamma köpte jag redan tidigare ett Guess armband. Annars har vi bara chillat hemma och inte gjort så mycket extra. På kvällen dock tog jag mig i kragen och åkte till Noora för att göra ett skolarbete klart. Vi fick det klart och då jag kom hem kollade vi på en film från Netflix med mamma, sådant som vi aldrig brukar göra.

Åt även världens godaste kvällsmål på söndag kväll, så gott!
Ha en ny, bra vecka,
~ Kram F

Likes

Comments

Hej tänkte göra en träningslista för att jag inte har ideer om vad jag ska skriva. Dagarna går och jag har inget extra att berätta, det är bara vanliga vardagen som ni har läst många gånger.

1. Vilket är ditt favoritmärke att handla träningskläder ifrån?
= Gillar Gymshark, men också Adidas och Nike.

2. Du har ditt gym hemma, på en begränsad platsyta. Vilka fem redskap/övriga saker måste finnas med?
= Gummiband, smith maskin, tyngder, kabel maskin (om det ens kallas så) och tränings matta.

3. Bara träna utomhus eller bara träna inomhus?
= Utomhus förstås.

4. Korta och intensiva pass, eller långa och behagliga pass?
= Gillar mest korta och intensiva, men ibland är det skönt med längre och inte så tunga pass.

5. Vilket är ditt bästa träningsminne?
= Då jag spelade fotboll hade vi styrkes träningar på fredagar under vintern. Det var så hat-kärlek träningar, tunga men de gav så bra känsla efter. Saknar dem lite...

6. Vad äter du helst före och efter ett träningspass?
= Brukar inte äta något specifikt före, utan bara mat några timmar före jag ska träna. Efter träningen brukar jag aldrig vara hungrig så ibland äter jag något, men oftast inte.

7. Tränar du med musik eller utan?
= Då jag tränar ensam brukar jag ha hörlurar, men då jag tränar med en vän har jag inte musik.

8. Bara träna överkropp eller bara träna underkropp?
= Ifall man skulle få välja så övrekropp. Men man måste ju träna ben också, men ifall man fick välja mellan övre och nedre kropp så definitivt övre! Älskar arm pass och rygg/mage pass!

9. Var finner du inspiration till din träning?
= På sociala medier och då jag ser mig själv i spegeln...

10. Hur ser dina träningsplaner ut för resten av året?
= Ska träna så ofta jag hinner och har tid. Alltså försöka förbättra mig, tränandet gick så åt skogen mellan våren och sommaren...

~ Kram F

Likes

Comments

Hej! Tänkte det skulle vara kul att kolla på mina favorit outfits från sommaren. Även om det är långt ifrån sommaren redan och det kanske är lite sent för detta inlägg men kanske det inte stör någon.
Här kommer mina allra favoriter!

Älskar att ha på mig kostym byxor i Finland under sommaren, tidiga hösten och våren. Men i Spanien var det för hett och då är jag inte den flickan med kjol eller med klänning. Jag tycker det är väldigt fint, men jag är så obekväm med det så jag använder helst byxor eller shorts. Mina ljus rosa kostym shorts var min kärlek förra sommaren. De är så fina och söta då man är lite brun!

Jumpsuits är ett bra alternativ då man går till poolen/stranden, men varför inte även då man går på stan. Basic plagg räddar alla och är ett bra alternativ, då brukar det bli t.ex kjol med någon basic skjorta. Enkelt och bra!

Hoppas ni gillade inlägget. Ha det bra!
~ Kram F

Likes

Comments

Hej!
På fredagen var vi med skolan till Helsingfors på högskoledag. Vi fick välja två ställen vi ville besöka, så jag och Noora besökte först Arcada och sedan Meilans.
Jag har redan som liten velat bli veterinär, men efter lite funderingar har det inte blivit en möjlighet då jag är så allergisk för olika djur. Istället har jag blivit intresserad för läkar utbildningen. Antingen vanlig läkare och sedan specilisera sig eller sedan läsa ontologi, alltså bli tandläkare. Får se vad livet för med sig. Högst troligt blir det ett mellan år med jobb och läsande, eller det skulle jag gilla. Såklart måste jag nog söka in någonstans för att inte tappa skol motivationen och läsandet.
Sak samma måste fundera på saken och försöka få allt att funka så som jag vill. Men det är svårt att veta vad man vill när man inte vet vad man vill. Borde ha en plan B, men sådan finns ej. Har ingen aning vad jag vill annat än läkare... Så jobbigt!

Tog min camel coat från källaren på fredagen och hade på mig det i Helsingfors under dagen. Så kul att få använda den igen, även om jag inte gillar den riktigt lika mycket mer...
Jag är bara helt enkelt sån att min smak ändrar varje dag, ibland har jag sådan dag att inga kläder ser bra ut. Då är det helt enkelt att ta på sig tränings tights. Ibland gillar jag kläderna och då har jag på mig sådant jag gillar.
I varje fall är rocken från Rill's om någon undrar, skorna är Adidas, halsduken Louis Vuitton och byxorna vet jag ej.

~ Kram F

#nouwoutfit

Likes

Comments