Hej FancyPancyz! Idag har vi på bloggen bakat grahamsbullar. Det blev väldigt lyckat , och några av oss valde att göra lite roliga former. Grahamsbullar är som grövre tekakor. Men om du inte har Grahamsmjöl eller bara inte vill ha grovt bröd kan du byta ut grahamsmjölet mot rågsikt.

Recept 1:

20–24 st

25 g jäst
4 dl mjölk, rumsvarm
1 ½ tsk salt
½ dl rapsolja
1 msk honung
3 dl grahamsmjöl/rågsikt
6–7 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp.

Tillsätt salt, olja, honung och grahamsmjöl. Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och rör ihop allt till en smidig deg. Knåda den kraftigt i några minuter.

Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
Dela degen i 20–24 bitar. Forma runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.

Sätt ugnen på 250 grader.

Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på galler.


Recept 2:
25 g jäst
1 krm salt
3 dl grahamsmjöl/rågsikt
6-7 dl vetemjöl
2 dl socker, eller mer ifall du vill smaska till det rejält!


GÖR SÅ HÄR
Koka upp smör och mjölk tills det blir fingervarmt.

Häll över det till en bunke och smula ner jäst.

Blanda tills jästen löses upp.

Tillsätt salt,mjöl,grahamsmjöl/rågsikt.

 Blanda ordentligt. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och rör ihop allt till en smidig deg. Knåda den kraftigt i några minuter.

Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
Dela degen i 20–24 bitar. Forma runda bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.

Sätt ugnen på 250 grader.

Grädda bröden mitt i ugnen i 8–12 min. Låt dem svalna på galler.

Ett tips att servera grahamsbullarna med är te! Du kan ha vilket te du vill. Vad jag vet brukar de flesta koka upp vatten i en kastrull för te. Det kan man såklart göra men jag har kommit på ett lite smidigare sätt.

Koka upp vattnet i en vattenkokare

Häll över vattnet i en mugg.

Lägg ner tepåsen i vattnen.

Låt tepåsen dröja ett tag ta sedan ur den.

Häll i mjölk: Valfritt!

Tack för att ni tog er tiden att läsa detta!
Och om ni gör detta receptet får ni gärna lägga ut det här och tagga oss eller hashtagga på Instagram med hastaggen #bakamedfancypancy

Vi hörs i nästa inlägg! Hejdå <3

Likes

Comments