Header

igår var jag och tjejerna på bio och såg bridget Jones. Den var verkligen jättebra, precis vad jag förväntade mig. Älskar de första filmerna och blir fascinerad av hennes karaktär. Hon är ärligt härlig och inte rädd att göra bort sig. Försöker inte förfina saker som de flesta gör.

Imorse gick vi till Hemköp och handlade allt för en ultimat frukost: frallor, pannkakor, nutella, oboy och juice. Det kallar jag kvalitetstid som den frukostglada människa jag är!

Jag har bestämt mig för att börja läsa igen. Har under så lång tid haft svårt att finna ro för det. När man väl lyckas är det så himla skönt, man lever sig in i en annan värld och får inspiration. Har en bok hemma som jag fick av min mamma, den har legat och dammat i min byrålåda sen i juni. Vet inte hur många gånger hon frågat mig om jag läst den.. Nu är det dags.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Från min dagbok igår.


Det är helt grått ute och det regnar. En riktig stereotypisk deppig söndag.

Jag vaknade upp hos honom. Vi gick och la oss osams med ryggarna mot varandra. Jag låg kvar åt mitt håll hela natten men vaknade upp med hans armar runt mig. Det gjorde mig alldeles varm inombords trots hur arg jag var på honom. Fan, som jag älskar denna människa gör det så svårt. Det kan inte vara bra att älska så starkt.


Efter vårat senaste avslutsmöte som ytterligare en gång som många gånger förr inte blev ett avslut hade vi träffats en gång för att sova tillsammans. ”En sista natt”. Vad är det egentligen med allt det här ”en sista gång”? Känslan är så bekväm, man blir lugn en stund för man vet att det finns något kvar, men när den nya sista gången är över så uppstår paniken igen. Då var det sista gången. Och återigen finns inget kvar. Det är nästan som ett missbruk. Jag har blivit beroende av honom och kan inte sluta. Kan inte låta bli.


Vi hade hållt våran sms konversation rullande sen senaste mötet och som jag gråtit, skrikit och panikartat kastat iväg telefonen av hans svar dessa dagar. Det är så underligt egentligen, man kan ju inte låta bli att inte veta vad den andra haft för sig och vad som har hänt under tiden han inte varit min. Destruktivt kräver man att få veta för att plåga sig själv. Man får liksom lov att tycka synd om sig själv och tänka hur elak han är. Trots att man själv inte är oskyldig. För det som jag har gjort har ju varit helt meningslöst, det vet ju jag- det betyder ju ingenting att jag haft kontakt med en annan kille, men att han lagt till och likeat en massa bilder på andra tjejer på Instagram då känns det som att det har en betydelse. Frågorna stormar i ens huvud ”Ville han ha henne istället för mig? Har han velat följa henne heltiden? Är jag inte snygg nog åt honom för han gillade ju inte alltid mina bilder? Har han tänkt på henne helatiden?” Dessa tankar- ett himla självplågeri. Som man aktivt väljer att tänka på. Inte undra på att man känner att man vill dö.


Och hur gärna jag än vill vara med honom så har jag förstått att det inte går. Jag vill vara med honom så mycket att det gör ont. Fast det går inte. Det blir aldrig bra. Och man kan inte ha det som vi haft det. Man går sakta men säkert sönder på vägen, det är nästan så att man inte märker det och man lyckas intala sig själv att man är okej och att inget är fel. Men sanningen är att det tär på en, hela tiden. Och plötsligt en dag kommer man på sig själv att vara helt trasig och det känns omöjligt att samla ihop alla sönderfallna bitar.


Jag är glad för att vi fick uppleva varandra igen. Jag fick uppleva min favoritkänsla igen, känslan när vi ligger och kramas och jag känner hans andetag. Att hålla varandras händer och pussas på pannan. Det är fint. Alla problemen känns så långt borta i den stunden. Så långt borta att man tvekar om dom ens existerar och är viktiga. Men det gör dom och verkligheten kommer alltid ikapp.


Vi fick en sista gång av allting igen. En sista frukoststund- där han som vanligt satt helt tyst och läste sporten på sin telefon. Någon gång för längesen frågade jag om han jämt var tvungen att göra det, ”Ja, du älskar mig dessutom för det har du sagt” sa han. Ha-ha det är faktiskt sant, någon gång för längesedan sa jag att det var en av anledningarna till att jag älskade honom då jag tyckte det var charmigt, men faktum är att jag med tiden insett att jag mycket hellre vill prata och titta på varandra istället för att titta på sin skärm vid frukostbordet. Jag vill läsa tidningen tillsammans med någon, lösa dagens soduko och diskutera det som pågår i världen. Men jag har alltid låtit honom ha sin lilla stund för sig själv för att han ville ha det så, trots att jag tyckte det var tråkigt. Men såhär i efterhand inser jag hur mycket jag faktiskt kommer sakna våra tysta frukoststunder.


Det kändes i allt vi gjorde idag, precis som att det låg i luften att allt gjordes sin sista gång. Små som stora saker. Som när vi duschade var det enda jag kunde tänka på att vi inte skulle göra det igen. För det spelar ingen roll vad för något det är, det finns en stor sorg i allt man aldrig kommer göra tillsammans igen. Som att ligga och kolla på en film i soffan. Imorse såg vi en dålig film, jag tjatade lite om att vi skulle byta men insåg att det egentligen inte var filmen som var viktig, utan känslan att ligga nära och slappna av med varandra, skratta lite och pussas lite. Man fick låtsas som att allt var som vanligt en stund. Han fick alltid välja film, för han hade alltid så många bra filmer på lager, och jag hade inte bättre fantasi än att föreslå meangirls för femtioelfte gången. Kommer sakna höra honom säga att han har en film som vi bara måste se, och att se honom så glatt passionerad över något. Kommer sakna allt med honom. 


… och tillslut så kom vi till den sista punkten i allt det här, ett sista avslut en sista gång. Denna gång blev det precis som i en amerikansk film i regnet på en grå söndag.

Likes

Comments

kan för första gången på dagar säga att inatt sov jag bra. Vaknade endast upp en gång. Hade såna otroligt klara drömmar om eld inatt som jag fortfarande minns. Det här med drömtydning är så himla intressant tycker jag! Detta hittade jag om eldens betydelse i drömmar:


Likes

Comments

Imorse gjorde jag kaffe för första gången på en vecka. Åt lite frukost. Jag städade på mitt rum. Tvättade mina ångestfyllda lakan som jag gråtit alldeles för mycket på. Bort med all dålig energi. Har kunnat lyssna på musik igen. Men för många låtar kan jag bara inte lyssna på just nu så har gjort en ny spellista. Köpte en ny målarbok.

Tror jag har aktat mig för mina vanliga rutiner dessa dagar. För att ingenting har känts som vanligt och har inte velat låtsas som det heller. Men hur hemskt det än är så måste man på något sått ta bort allt i vardagen som är infekterat och förnya.


Likes

Comments

Det var jag som var drivande om att få träffas igen, ett sista möte. Jag behövde det, för att få någon slags fredskänsla i allt det här. För att kunna få sova igen. Äta igen. Känna ro.

Jag såg på honom att han bibehöll den kalla fasaden som han hade hällt sen några dagar tillbaka via sms när vi möttes. Han hade bara stängt av bara sa han, eller blivit avstängd efter mina hårda ord mot honom. Där stod han och såg oberörd ut och rökte sin cigarett.

Vi stod i parken där han bor. Mina fingrar frös ihjäl men det kände jag inte först efter jag lämnade platsen och honom. Jag tror jag kände för mycket annat. Jag fick i alfafall förklarat det jag ville att han skulle veta. Hur mycket jag älskar honom och som jag kommer att sakna honom. Att alla glåpord kommer från ilskan som kommer från ledsenhet och inte från mig.

Det tog ett tag för honom men sen släppte den ansträngda minen. Och så gjorde han dedär leendet som får honom att se så snäll och oskyldig ut och det gjorde ont i mina ögon att se. För jag ville strunta i allt det onda som skett och ha honom tillbaka. För det är klart att man kan förneka allt det dåliga i en sekund när såhär mycket känslor tar plats och han ler på det sättet. Men man vet att det inte går och då får man ont i sitt lilla hjärta.

Jag var nöjd med att känna hans närvaro men man blir lätt girig. Jag ville ju egentligen mer än så, jag ville lukta på honom, dra in en liten dos av honom som jag fick spara, jag ville kyssa honom en sista gång för att få förstärka känslan och ha den nära. Men jag visste inte om jag fick.

När jag gick därifrån kände jag hur min inre panik som jag haft konstant i en veckas tid släppte. Magontet släppte och jag kände istället hur hungrig jag var så jag gick och köpte mat. En hel portion slank ner för första gången på dagar. Linn kom på besök igen och vi satte på en kärleksfilm. Tankarna om att jag aldrig kommer röra vid honom igen. Att jag aldrig kommer ha honom nära på det sätt som det alltid varit. Vi kommer aldrig att se på varandra som vi gjort. Och jag brast igen. Jag grät mest hela kvällen igår. Och mina vänner kramade om mig (Gud vad alla ska kramas när man gråter) och försökte trösta med deras upplevelser vid avslut. Och trots hur många gånger man får höra hur dåligt sina vänner mådde men att det blir bättre så kan jag inte tro på det dom säger. Hur skulle det här bli bättre? Det kan väl inte bli bättre om jag inte är med just honom? Eller?

Likes

Comments

Jag är så ledsen. Så ledsen att jag när det är som värst skakar och tvivlar på att jag kan hantera detta. Jag kommer inte klara det här tänker jag. Jag vill inte göra det här. Jag vill inte existera. 

Och allt som hänt de senaste dagarna spelar upp sig i mitt huvud på repeat. Det gör så ont. 

Jag kan inte sova på nätterna. Ligger vaken i timmar och tänker, plågar mig själv. Får inte bort honom från mitt huvud vad jag än gör och hur mycket jag än vill. Även i mina drömmar dyker han upp, liksom det ynka timmarna jag lyckas sova finns han där ändå. Drömmer mest om svek, jag drömmer mycket om att mina vänner eller familjemedlemmar sviker mig. Lämnar mig. Eller struntar i mig. Det är det som är så underligt- det är aldrig han som gör det i drömmarna men så det är i verkligheten och inte tvärtom. När jag drömmer om honom är det inga mardrömmar, drömmer bara att jag är med honom och vi är på olika platser och har det bra ungefär. Och inget dåligt har hänt. Sen vaknar man upp och frågar sig vad som är sant och vad som var dröm och kastas tillbaka i de onda tankarna. På dagarna är det lättare. Det går liksom an. Men inte idag. Idag på jobbet brast jag. Jag klarade inte att hålla det inne och svälja gråten. Kände hur det bara kom och jag rusade upp till toaletterna. Några kollegor såg mig och följde efter mig. Och där stod jag i toaletten helt sårbar inför alla och såg på min egna spegelbild. Det gjorde ont att se mig själv så sårad och trasig. Sminket rann och jag kunde inte prata. Mina fina kollegor kramade om mig. Och jag kände mig så liten. Som den ensammaste lilla flickan i världen. 

Jag är så ledsen. Över allt. Jag har under så lång tid haft en bild i mitt huvud om oss i framtiden. Jag har trott på oss. Att vi trots alla problem och all skit som har varit att vi skulle hålla. Det skulle vara han och jag. För vi klarar oss genom allt. Men det gjorde vi inte. Och det kommer ta tid för mig att sudda ut den här bilden i mitt huvud. 

Det är en sån konstig tanke att vi förra veckan satt i hans soffa och kysstes. Att vi pratade om att flytta ihop. ”Det vore fint att få somna och vakna upp med dig varje dag”, sa jag. Att jag satt i hans soffa och han låg i mitt knä och höll mina händer. Det var förra veckan och nu finns ingenting kvar. 

Det finns ingenting som hjälper. Att måla. Att läsa. Att kolla på min serie. Att äta. Att städa. Att vara full. Att festa. Ingenting hjälper. Det ända jag tänker är att jag vill ligga hemma i min säng och gråta i min lilla trygghetszon, men när jag gör det så vill jag inte befinna mig där heller. Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Det är så tomt överallt. 

Sist vi träffades hade jag ingen aning om att allt skulle utspela sig såhär. Vet inte ens vad mitt sista ord var när jag stod i hans hall den där lördagsmorgonen.. För jag trodde ju att jag skulle komma tillbaka. Det gör så jävla ont. 

Jag känner mig inte som mig själv. En del av mig är borta. Han har tagit den ifrån mig. Och jag är trasig. Den här känslan är så fruktansvärt tung. Jag vet inte om jag orkar bära längre.

Likes

Comments

Det känns förskräckligt. Inatt drömde jag om honom igen. Allt är bra i drömmarna. Sedan vaknar jag upp och sanningen kommer ikapp mig. Tänker ”Är det verkligen sant” och får en klump i magen. Fan.


Likes

Comments

Kunde verkligen inte hitta en bättre text än denna som beskriver exakt vad jag känner nu.

I've been upset and I've been down
I've been throwing things around
Since you no longer here beside me
I didn't know just what to do
It seemed I had no choise
But turnaround and leave
And though for sure I cried
It took some time but now I see
I'm surviving this for sure
To win my love takes so much more


Likes

Comments

igår hade vi en riktig tjejkväll hemma hos oss bestående av mig, Sara, Jessica, Josefine och Elin. Så himla mysigt! Jag kan inte riktigt beskriva hur mycket jag uppskattar mina vänner. Oavsett vad som händer i livet så kommer de alltid finnas där. Vi plockar upp varandra om någon fallit. Det är värdefullt.

Det är skönt att kunna öppna sig om sådant man förnekat för sig själv. Allt blir så tydligt och jag blir ledsen för hur jag varit mot mig själv. Jag har äntligen erkänt hur saker har varit, utan att förfina eller haft överseende. Den brutala sanningen är ute, finns inget att skydda eller hålla tillbaka. Det känns befriande.

Umgicks även med min mamma igår, vi gick och shoppade och avslutade sista timmarna med mat och vin. Min fina mamma, hon är så klok och stöttande.

Likes

Comments

​Jag köpte mig en ny dator i fredags. Min största och bästa investering på länge! God, detta är min nya bästavän. Min lilla mac. Upplevde liknande känsla som när man var liten på julafton och fått den sprillans leksak som man önskat sig. Så sällan nu förtiden man känner sån glädje för materiella saker!

Detta resulterar iallafall i att jag kan pyssla med sånt jag tycker om och saknat en lång tid: fixa med bilder, skriva texter och blogga. Blogger queen is back hohohoho.

Likes

Comments