Nu har vi endelig besluttet os for det område vi gerne vil bosætte os i. Det bliver omkring Benalmádena og Torremolinos. Læs om vores beliggenhedsovervejelser her

Vi har hele tiden vidst at 1. august, hvor vi flytter derned, ligger midt i højsæsonen, men vi fik pludselig rigtig travlt med at finde en lejlighed til de første par uger. Alt var nærmest booket, og hver gang vi anmodede om en lejlighed på airbnb*, afviste værten os. 4 gange blev vi afvist - så får man altså lidt sved på panden, haha! Så det der med at være kritiske, kunne vi lige så godt lægge på hylden.

Nu har vi endelig fundet en lejlighed. Der var nærmest ingen billeder (kun et af poolen) og beskrivelsen var knap, men det vigtigste er at vi har en seng at sove i. Vi skal bo der 17 dage, mens vi leder efter en permanent bolig. Vi skal også bruge dagene på at "melde os ind i Spanien". Lejligheden ligger i Benalmádena, 300-400 meter fra stranden - med udsigt over Middelhavet - og med Parque de la Paloma lige i baghaven. Skøn beliggenhed at starte vores eventyr ud på, håber vi :)

​// Hannah

* IKKE SPONSORERET: hvis du benytter linket til airbnb får du 250kr. i rabat på din første booking, jeg får selv 150kr. - WIN WIN :)

Likes

Comments

Lige for tiden overvejer vi rigtig meget, hvor vi skal bo henne. Det skal være Sydspanien, ja, men hvilken by? Da vi overvejede den danske skole til William, tænkte vi selvfølgelig Benalmádena, som ligger 20 minutters kørsel fra Malaga. Der bor rigtig mange børnefamilier og rigtig mange af dem er danskere. Jeg har hørt at der bor over 1000 danske familier bare i Benalmádena. Det er mange! Og det er en populær by at bo i som dansker. Desuden er mit indtryk, at der er gode parker og legepladser, og masser af børnevenlige aktiviteter at benytte sig af. Og mange børn at lege med - det er vigtigt :)

Men er det så det vi vil, ned til en kæmpe dansker-koloni?? Der er mange tanker i spil her. Det er selvfølgelig rigtig hyggeligt med andre danskere, men vi vil bestemt også sætte pris på et mere lokalt område.

Alternativt kan vi bosætte længere mod vest, væk fra Malaga, i Marbella-området. Her skulle også være super lækkert, og med knap så mange danskere og knap så mange turister om sommeren. Det synes vi begge lyder meget tiltalende. Og Marbella er en skøn by! Vi var i sommers på ferie i Manilva (som virkelig er langt ude på landet, men stadig super skønt), og her besøgte vi Marbella et par gange. En by med alt hvad man har behov for, fornemmer jeg. MEN.. Det tager 1-1½ time at komme med offentlig transport til Malaga Airport. Det er lang tid, når Sam regner med at skulle hjem hver anden måned med sit arbejde. Huslejen er også en anelse dyrere i Marbella-området i forhold til områderne tættere på Malaga

​^^ fra vores ferie i Manilva ^^

Så måske det alligevel ender med at vi bosætter os i Torremolinos-Benalmádena området. Et plus mere her er, at der nok er større chance for at William kommer i klasse med andre danskere, hvilket han ville sætte pris på :)

Derudover skal vi også overveje om vi vil bo tæt på stranden eller oppe i bjergene. Begge dele er jo super lækkert. I bjergene er vi dog lidt mere isolerede, hvilket egentlig ikke skræmmer os, men vi regner ikke med at skulle have bil. Vi vil gerne kunne gå og cykle rundt til det meste, uden at være afhængig af motordrevne køretøjer.

Planen er at vi i august måned lejer en midlertidig lejlighed, hvorfra vi kan tage rundt og kigge efter en permanent bolig. Det er nemlig svært at finde bolig her hjemme fra Danmark af. Så vi må have lidt is i maven til den tid :)

Det var lige lidt tænker omkring flytningen… Puha, der meget at tage stilling til :)

Ha’ en dejlig dag!

// Hannah

Likes

Comments

Ét skridt nærmere mod en drøm der går i opfyldelse - flybilletterne er købt. Tænk at bestille enkeltbilletter og ikke returbilletter - vildt!

1. august 2018 flytter vi til Spanien. Vi har snakket om det de sidste tre år og nu gør vi det simpelthen. Og vi glæder os voldsom meget. Vi har ikke styr på så meget endnu, men det kommer. William har kendt til vores planer siden maj 2017, og han glæder sig også. Han har faktisk fra starten af givet udtryk for at han synes det fedt. Han elsker varme og hader sne og kulde, så det passer ham fint. Vi er netop blevet enige om at han skal på en spansk skole, hvilket vi selvfølgelig er meget spændte på. Også dette er han heldigvis cool omkring, endnu :) Samuel, som er selvstændig, tager arbejdet med derned og kan klare det meste dernede fra. Jeg selv skal være hausfrau med Augusta. Vores team skal stå for alt det huslige: rengøring, madlavning, hente/bringe storebror, hjemmeskole, hygge og leg SAMT sørge for at vores drenge har det godt :)

Så hvorfor gør vi det, bliver vi ofte spurgt om.. Én simpel grund: FAMILIETID. 

Vi håber på at kunne få mere tid sammen som familie, at kunne give hinanden og vores børn en kæmpe oplevelse og nogle dejlige minder. Vi gør det også for at udfordre os selv - at flytte til en anden kultur, integrere os og blive en del af en anden livsstil. Vi håber på en mere simpel hverdag, og så gør det selvfølgelig ikke noget at solen skinner 320 dage om året :)

Inden længe skal vi til at lede efter bolig, og så skal vi have mere styr på hvordan man sådan rent praktisk rykker teltpælene op her i DK og flytter til syden. Følg endelig med - det bli'r spændende!

Rigtig go’ mandag :)

// Hannah

Likes

Comments