Nu har vi mycket på gång vad gäller huset.

Vi har beställt lite nya möbler till vår villa som jojo och vi tyckte fattades.

Bland annat utemöbler, de som fanns har ju stått ute i vått och torrt länge och de håller ju inte hur länge som helst så mycket har vår förmedling JOJO hjälpt oss att plocka bort/kasta. Så med nya utemöbler kommer det att bli snyggt.

Huset ska även nu målas på vissa ställen innan säsongen drar igång, det ska fräschas upp där det behövs helt enkelt. Balkongräcket skall oljas det vita över och under balkong skall målas. Så det underhålls och blir fint. Den tjänsten betalar vi jojo för och så ser dom till att det fixas innan våra hyresgäster flyttar in.

Vi kommer säkert att ha en hel del att göra själva när vi kommer ner det kommer nog inte bli så mycket semester de där 4 veckorna vi är där utan vi vill ju måla, fixa och greja när vi är där. Det kommer bli superkul, vi har ju tid 4 hela veckor och vi kan ju fixa inomhus på dagen mellan kl. 12.00 - 14.00 när det knappt går att vara ute.

Vi köpte huset inrett och klart men man vill ju absolut fixa det så att känslan blir som vi vill ha det. Egentligen kan man ju tycka att det är meningslöst att lägga pengar på eftersom vi inte kan vara där så mycket och att huset blir uthyrt oftast ändå men vi vill ju att våra gäster ska känna att det är mysigt och ett fint hus att hyra och bo i.

Köksmöbler är också beställt, idag finns bara ett litet barbord med 3 barstolar och det sitter man inget vidare på och även om man kan sitta ute under pergolan vid utemöblerna men ibland är det helt enkelt för varmt för att vara ute så man tar sin tillflykt dit där det finns AC eller fläkt.

Vi har nu lagt en beställning till JOJO vår förmedling dom samlar ihop husägarnas beställningar och åker till Phuket och hämtar våra varor vi får ju självklart betala för den tjänsten 15% extra läggs på vår beställning som skall täcka deras hotell, och transportkostnad från Lanta-Phuket-Phuket-Lanta och sen är det en bilfärja också som skall betalas.

Men för oss är det värt att betala för den tjänsten, det skulle inte vara så lätt för oss att fixa allt detta själva, då ska vi under vår semester ta oss till Phuket med släpkärra handla och åka tillbaka till Lanta det tar tid och kostar pengar även för oss. Bara bilresan till Phuket från Lanta tar nästan 4 timmar sen är det 4 timmar tillbaka. Nej då är det bättre att allt finns på plats när vi kommer i Januari och vi har ju hyresgäster från 25/12 - 16/1 och dom behöver ju ha lite fina utemöbler att sitta i.

Eftersom att jag nu ligger sjuk så har jag haft tid att tänka/ planera om vår villa.

Tankarna på vad som skall handlas och tas med i våra 3 STORA resväskor, jag ska köpa gardiner till sovrummen, överkast Buddha figurer, ljuslyktor m.m allt för att kunna inreda huset i Thailändsk stil. Jag vill absolut inte att det ska vara skandinavisk stil. Känslan av att man är i Thailand ska kännas även i vårt hus.

Köksbordet och stolarna vi beställde är i mörkt trä, åh det kommer bli så fint. Det lustiga är att här hemma i mitt hus i Sverige är allt vitt/grått men det ska det inte vara där förstår ni. Det passar inte in där tycker jag.

Snygga tavlor måste vi få upp på de vita väggarna och jag vet att det finns en konstnär vid elephant road mot Old town där vi åkt så många gånger med vår vespa, där i ett litet skjul är det en konstnär som målar fantastiska tavlor. Dit ska vi åka och jag hoppas verkligen att jag hittar några stora fina tavlor. Det är ju verkligen kul om man köper något som är målat av någon på ön och att vi kan gynna det inhemska folket där.

Så så är det med det inte nog med att man styr och grejar i sitt hus i Sverige nu har vi även ett hus i Thailand som skall inredas på bästa och finaste sett. Men jag älskar ju inredning, det vore en dröm att få jobba med det.


Det är iallafall idag exakt 130 dagar tills vi lämnar Sverige & åker till vårt älskade Koh Lanta.

Vi längtar!!.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi har kollat upp uthyrningen och nu rullar det på..uthyrt från 25/12-17 --- 2/4-18 vi ska ju bo själva 4 veckor Januari-Februari men resten av tiden har vi hyresgäster..så himla kul. YIIPIIEE

Vi är så sugna på att komma ner och få fixa till huset så det blir mysigare än vad det är idag. Nu planerar vi och kollar grejer som vi ska köpa med oss dit. Textiler och tavlor m.m

Resväskorna kommer bli överfulla 😊

LÄNGTAN ÄR OTROLIGT STOR NU..

135 dagar kvar till avresa 👍❤

Likes

Comments

Äntligen nu är flygbiljetterna beställda. 😁

Avresa blir Torsdag 18 Januari kl.13.30 från Arlanda.
Den här gången flyger vi Arlanda - Bangkok 10 timmar och 15 minuter sen väntan i 1.25 på BK flygplats sen går nästa flyg 07.10 inrikes Bangkok - Krabi.
Vi landar på Krabis flygplats kl. 08.30 på Fredag morgonen. (Svensk tid 02.30)

Lång resa till vårt sommarhus..ja jösses förra resan då hade vi lght som vi längtade till att få bo i för första gången..den här gången är det vår villa vi längtar till.

Det ska bli underbart.

Mollie börjar skolan Måndag 22/1 &
den här gången blir det 8:e klass för Mollie.
Det blir nu hennes 3:e gång på Sanuk..har man varit 1 gång så får man mersmak.

2015 : 5:e klass
2017 : 7:e klass
2018 : 8:e klass

Men nu ska vi först ha en härlig semester härhemma i Sverige. Jobbar 2,5 vecka till sen ska jag ha 3 veckors semester det ska bli så skööönt. Jag har knappt haft något ledigt sedan vi kom hem från Koh Lanta i Februari..bara några enstaka strödagar.

Önskar Er en skön sommar med mycket sol, bad och GLASS 😘🌞Likes

Comments

Slutbetalning gjord...sista transaktionen genomförd.
Nu har vi betalat hela vårat hus 😊 kändes verkligen skitläskigt igår att överföra så mycket pengar till England de som ägde huset innan oss bor i Manchester.
De har även 1 lght eller 2 lght (kanske det var) på Koh Lanta i närheten av vårat hus.

Nu är det bara att räkna ner tills vi får åka till vårt hus. Vår villa 😊😊 kan knappt fatta det.

Likes

Comments

Jaaaaaaaaa så glad jag är..så glada vi är...Mollie fick plats på Sanuk nästa år.
ÅR  2018.

Vi fick mail från skolan i Thailand att det blivit 2 avhopp så Mollie fick en utav dom platserna,  men jag fick veta av en vän som är kvar på Koh Lanta att det är många som inte fått någon plats och att det är fullt på både Sanuk och Lilla Svenska skolorna redan nu 11-12 månader innan det är skolstart.
Så otroligt populärt det är/har blivit att gå på dessa skolor på denna lilla ö Koh Lanta.

Vi är så glada och tacksamma över att vi nu kan åka tillbaka 4 veckor men varje dag tänker jag/vi på att vi vill vara längre period..hur ska vi göra för att kunna vara där 2 - 3 månader.
Sjutton oxå att jobb och förpliktelser ska stoppa detta om vi hade ett jobb där de inte vill ha oss från Januari-Mars då skulle vi kunna vara i vårt hus delar av den kalla årstiden slippa vinter och kyla.Lite skillnad på bilderna föredrar den med lång sandstrand sol och värme.

Regn,snö och slask

NEJ TACK
😲

Likes

Comments

Det går inte en dag inte en endaste utan att jag tänker på Lanta.
Jag tittar på klockan och räknar 6 timmar framåt..nu är de på stranden, nu äter de lunch, nu har kidzen slutat skolan, nu är det dags för kvällsmat på Thaicat eller Thaimout eller Cozy eller Island bar..hela tiden finns mina tankar där.

Åh vad jag vill tillbaka nu..nu när vi varit hemma i 14 dagar nu när vi träffat nära och kära, kramat om, pratat med och umgåtts med nu vill jag tillbaka..tillbaka till vårat fina hus.
Jag vill fixa det, styla det så det känns som att nu är det vårat hus, vårat 2:a hem.

Även om vi kommer att ha villan uthyrd så kommer jag vilja kosta på och sätta vår prägel på det..vi har redan planer på hur och vad vi ska göra.
Vi planerar nu för att åka 10-14 dagar i Oktober innan högsäsongen drar igång.
Vädret är kanske inte det bästa men samtidigt vill vi testa på att vara där även då. Vi hoppas att Mollie beviljas ledigt så att hon kan följa med. När jag frågade henne häromdagen om det är ok om pappa och jag åker själva eftersom att vi ska fixa och greja med huset så sa hon jag vill följa med mamma. Ingen tvekan om den saken.
Så underbart att höra att hon vill dit och älskar Lanta precis lika mycket som vi gör❤

Tänk den här utsikten ska vi få njuta av från vår balkong från vårt masterbedroom.

Bakom oss ser ni trappen upp till vårt hus vår trädgård..när vi fotades här på vespan var vi helt ovetandes om att vi skulle bli ägare till detta hus. Huset som vi bodde i 15 dagar låg mittemot tänk vi bodde där på samma gata..vi åkte förbi huset med vespan.
I "vårt" hus när vi var där bodde Mollies klasskamrat Elias och han bor fortfarande där för de ska stanna där till 29/4.
Lyllos dom...jag vill oxå bo där nu i mitt hus.
Det är så synd att vi inte gick in i huset att vi inte hann gå på husvisning och det känns så konstigt att vi bara sett det utifrån och bara på bilder..men vi trodde ju aldrig att säljaren skulle ta vårt bud så därför la vi ingen extra energi eller tid på att boka visning. Men vi fick ju foto och utvärdering av huset från våra vänner Micke och Gunilla som gick husvisning åt oss och vi litar på dom och deras omdöme så det blev ju husköp. Och vi är så lyckliga över det, det känns helt rätt.

Nu får vi räkna ner och vänta tills i höst med att kliva in i vårat hus och syna det..

Nu är det bara att kolla efter flygbiljetter till höstens resa och hoppas att vi alla 3 kan få ledigt så att resan kan bli av.

Likes

Comments

Ja så verkar det vara vi fick mail från Thailand i morse där det stod ja ni kan läsa här nedanför. ⬇⬇

Alltså vad gör vi om Mollie inte får någon plats...visst Lilla Svenska skolan finns ju oxå men just nu känner jag bara NEEEJ det vill vi inte. Mollie har ju gått på Sanuk 2 ggr och det här skulle bli 3:e och troligtvis sista gången.
Vet ni i morse kl. 06.00 när Stefan läste upp mailet så blev jag så illamående,  jag bara kände Neeej det är inte sant.
Visst jag vet ju att Sanuk är populärt och sist när jag bokade så var det 13 månader innan skolstart nu är det bara 10,5 månad innan så jag är sent ute. Faaaaan oxå 😣
Men förhoppningsvis löser det sig men
om det nu är så att hon inte får plats så får vi tänka om vi får kolla om det finns plats andra veckor, längre fram.  Mellan jul och sportlovet är det väldigt många som vill ha plats. Högsäsong på skolan.

Tänk att det är så populärt det blir bara fler och fler som vill ha in sina barn på skolan.
Det är väll just drf Lilla Svenska öppnar upp en skola till på Lanta.
Jag hoppas att Sanuk också gör det 😃

Det som är bekymmer för vår del just nu är att vi blockat vårt hus vecka 4-7 och om det nu är så att vi inte får plats på skolan så måste vi tänka om åka andra datum men vi har ju öppnat upp uthyrningen nu så att vi kan få in hyresgäster och blir det bokningar så kanske vi inte kan bo i vårt hus 😢
utan måste bo nån annanstans.

Nu är det bara att ha is i magen och invänta svar från skolan.

Nu är det Fredag och jag önskar er en fin helg.

❤❤

Likes

Comments

Klart besked från skolan i Sverige.
Mollie får ledigt för att gå på Sanuk igen.

2018 blir det 3:e gången i denna underbara skola, 5:e gången på denna underbara ö
& 7:e gången i detta magiska land.

❤ THAILAND ❤

Skolmatsalen där eleverna sitter under ett basttak på träbänkar och äter, så enkelt men ändå så charmigt.
Det funkar, allt funkar i Thailand. Man tar seden dit man kommer och jag har aldrig hört att Mollie tyckt något varit konstigt eller att hon klagat fastän att allt är väldigt annorlunda mot härhemma.

Likes

Comments

I går skrev vi på kontraktet, kontraktet till vårt hus på Lanta. Känns overkligt, verkligt men märkligt.
I stället för en lägenhet så äger vi snart (1 Maj) ett hus, en villa med trädgård och nu blev det precis som 2015, då var absolut inte tanken att vi skulle köpa en lägenhet men det gjorde vi och nu var absolut inte tanken att köpa ett hus men det har vi.

Innan vi åkte till Lanta hade vi börjat prata om att sälja lägenheten eftersom vi visste att värdet ökat och den var ju faktiskt inköpt som en investering. Man tror ju att det ska ta många år innan man skulle kunna kamma hem nån vinst men här dröjde det bara 2 år. Så vi gjorde slag i saken.

Koh Lanta har blivit så poppis och det beror till viss del på att det finns Svenska skolor där och vi som varit där vet ju hur underbart det är. En gång Lanta alltid Lanta. 

För oss var det 4:e gången på Lanta nu ....men jag vet flera som återvänt många fler gånger och har sina barn på sanuk år efter år..

I dag är det ju "inne" att ta ett break ifrån sitt stressiga liv en thaimout med familjen, kvalitetstid det värdesätter människor idag, ledig tid mer än att bara jobba och tjäna pengar.

Det är så mycket barnfamiljer som åker hit på thaimout 1 månad~2månader~3 månader eller ännu längre tid och låter då barnen gå i Svenska skolan.

När vi var på Koh Lanta 2008 fanns 1 skola och det var Sanuk då låg en byggnad på Long beach och det var för alla longstayelever och semesterskolan låg uppe vid klong dao beach där den är placerad idag.
I dag går alla SANUK-elever på samma ställe oavsett om du är longstayare eller shortstayare.
Minimum för att gå på skolan är 4 veckor.

I dag finns 2 Svenska skolor fast på 3 olika ställen. 1 Sanuk och 2 lilla Svenska.

Att dom startat upp 1 lilla Svenska skola till är för att efterfrågan är så stor under peak så Januari-Mars har platserna inte räckt till för alla som VILL bryta ekorrhjulet och njuta av lugnet just på Lanta.

Vi håller nu på att planera för 2018 😊 mail till skolan i Sverige är skickat,  en förfrågan om möjlighet till ledighet för Mollies del.
Säger dom NEJ så får vi stanna hemma.

På Måndag blir det mail till min chef om jag får semester. 

Så fort vi fått godkänt måste skolan bokas, huset blockas för oss innan hyresgäster får börja boka in sig.
Planeringen är alltså i full gång 1 år innan precis som tidigare. Helt galet 😉

1 år känns långt, väldigt långt men 2015 köpte vi lägenheten och väntade 2 år på att bo i den..nu får vi vänta 11-12 månader på att få bo i vårt hus...sååå.....

.....den som väntar på nåt kul 😉...väntar aldrig för länge.....

Likes

Comments

Ett stort tack till Er alla som läst min blogg under vår resa, jag har sett att jag haft cirka 6.700 läsare i snitt/vecka och det är helt otroligt.
Tack för alla fina kommentarer jag fått ❤❤

Eftersom den här bloggen har titeln famlovepkohlanta och vi nu är hemma igen så kommer jag ju inte att ha några dagliga berättelser att skriva och berätta om för er från just Koh Lanta men eftersom vi reser en hel del och jag tidigare har skrivit om andra resor vi gjort så kommer det lite reseberättelser från andra resmål här så om ni är nyfikna och vill läsa så håll utkik.

Vi har nu planer på att resa till Island framåt sommaren.....
En dröm jag haft länge om att få åka dit och det lär ju bli kontraster mot den resan vi har varit på nu......

...men jag kommer ju självklart att uppdatera så fort någonting gäller Koh Lanta om villan, uthyrning och bokningar och om vår tilltänkta longstay 2018 blir av eller ej..det beror på ledigheter och jobb m.m det är mycket som ska klaffa för oss i familjen.

TACK
&
VÄLKOMMEN ÅTER❤❤❤

Likes

Comments