Godmorgon godmorgon här hör vi fåglar sjunga glatt, godmorgon min vän... i dag skiner solen på Lanta.... idag Söndag, Mollie är ledig från skolan och då tänkte vi ta vesporna till Old town.

År 2015 var Stefan och jag där 2 ggr det är ett så mysigt ställe...vi åkte dit själva 1 gång och sedan drog vi dit med våra kidz Nathalie och Jonathan när dom kom och besökte oss tillsammans med sina kompisar Emelie & Martin.

Jag minns att Stefan skjutsade Emelie på moppen och jag hade Nathalie bakpå min vespa..det var den gången vi höll på att vurpa i en skarp kurva det var så himla nära. Usch hemska tanke, det gick liksom inte att styra på nåt sätt, kurvan var åt höger men vespan gick bara åt vänster. Jäklars vad rädda vi blev 😲😯..jag tror fortfarande att Natta lutade sig liksom åt fel håll...man ska ju följa med i svängarna..men gör man inte det så drar det åt fel håll..ja ja vi klarade oss från att köra i iallafall.

Morsan lyckades rädda situationen som tur var 😂😂

Det blir 1:a gången för Mollie att besöka Old town och det är en rätt så lång resa dit det tar ungefär 1 timma med moppen så det är drygt att åka så länge, man får ganska ont i röven.

Naturupplevelsen är fantastisk, grön och frodig djungel så vackert det är väldigt backigt, på vissa ställen så branta backar så att åka med en tuk tuk dit går inte den orkar inte upp för backarna.

Jag hoppas nu när Mollie är med att vi får se vilda apor som vi gjorde sist 🐒 det är häftigt att höra dom i djungeln och kanske få se en skymt av dom vid vägen.

Nu drar vi dit återkommer när vi är hemma igen 🖒😀


OLD TOWN / KOH LANTA

Likes

Comments

I går när vi vaknade var det sånt där tropiskt regn..det riktigt skvalade utanför balkongen/terassen och man bara kände Nej jag går inte upp i dag. Tänk vad vädret kan påverka ens humör liksom. Skiner solen då är det ju enkelt att gå upp. Allt känns lätt på nåt sätt och man blir gladare.
Men det är ju bara att rycka upp sig vad gör det att det regnar egentligen när det är jättevarmt ute.
Stefan gick i väg för promenad på stranden men jag blev kvar hemma i lght usch hade ingen lust att gå ut. Tänkte att jag skulle köra ett träningspass härhemma istället..men chi ficķ jag. Det knackade på dörren och in kom 2 st städerskor -cleaning...de skulle byta sängkläder och städa överallt.

När Stefan kom hem så käkade vi frukost och sedan inväntade vi Mollie regnet lugnade ner sig och det duggade lite lätt då tog vi tog vespan ner till Moonwalk för lite lunch sen åkte vi och hälsade på Micke och Gunilla som vi bodde grannar med år 2015 i Amintravillan. Vi har inte sett dom på 2 år så det är längesedan. Det var jättetrevligt att få prata med dom. De har ett helt fantastiskt fint hus. De underhåller och fixar och gör det så fint. Älskar deras hus 😊

Vi bestämde att vi skulle ses när vi flyttar över till Lanna Lanta på Long beach nästa vecka.

I lite duggregn drog vi vidare på vespan till Lanta Muay Thai för att boka in Mollie på Thaiboxning. Hon tränade där sist vi var här och gillade det jättemycket.

Man kan boka antingen gruppträning eller välja privatlektioner.

Den här gången valde vi 10 st privatlektioner a' 1 timma/gång. Lite dyrare såklart men då får hon lära sig mer och hon ville själv köra det så då tog vi det.

Är det gruppträning så får man inte alls så mycket tid med instruktören för det är många kidz som skall dela sin tid med honom.

Mollie kör sitt 1:a pass på Söndag kväll kl. 17.00 det blir spännande.

Stefan och jag käkade på restaurang Island bar i går kväll. Mollie hade redan ätit hon hängde med sin klasskompis Elina och hennes familj på restaurang Fat Monkey och blev bjuden på mat...men det var ju inte meningen men de ville bjuda Mollie sa dom så när tjejerna kom hem följde de med oss ner till strandrestaurangen och vi ville bjuda dom på glass, men de var proppmätta efter hamburger tallriken så det får bli en annan dag.

Kvällen avslutade vi på Indianen och kollade på fireshowen på stranden. Det är häftigt.En ny dag och den har varit solig...lite brända har vi blivit. Stefan och Mollie tog massage jag låg på stranden och solade. Efter det tog vi vespan till John och hyrde en till moppe åt mig, det är trångt att åka tre och i morgon har vi tänkt åka ner till Old town och det tar 1 timma att åka så då är det bättre vi delar upp oss. Stefan & Mollie på den ena och jag själv på min rosa snygga hoj.


Så här vackert väder har vi haft på eftermiddagen⤵

Nu ska vi fixa oss och vespa oss mot Thaicat och äta nåt gott.

Härlig Lördag kväll på Er därhemma


Likes

Comments

Med sand under mina fötter

här känner jag lugnet

här känner jag mig hemma

dagarna fylls med glädje och lycka

Jag älskar verkligen Koh Lanta

❤❤❤

Likes

Comments

Vilken dag det har varit i dag, en glädjens dag en glädjande dag en härlig dag en fantastisk dag.

Så otroligt mycket kärlek här på Lanta om ni bara visste.

Dagen började på skolan Sanuk=glädje som faktiskt betyder glädje. Bra start på dagen liksom.

Varje Torsdag är det samling och någon aktivitet som vi föräldrar får vara med och delta i (frivilligt såklart) I dag bjöds det på tipspromenad för vuxna o barn vi skulle bilda lag med våra barn men Mollies årskull är inte med på Torsdagssamlingarna längre eftersom hon går i 7:e klass och de äldre har gympa då. Men vi gick tipspromenaden ändå Stefan o jag själva det var mycket frågor om olika ord på Thai vi fick chansa på en hel del. Men vi fick 9 rätt av 12 möjliga så vi var nöjda 😁🖒vi var även med på föräldrafikat som är varje Torsdag. Det är alltid trevligt att träffa andra föräldrar. I dag såg vi Pigge Werkelin (Gotlänning) på föräldrafikat han har tydligen sina barn här på sanuk.

Vi träffade Familjen Waldebring som vi träffade här för 2 år sedan dom har 2 av sina barn i samma klass som Mollie. Mycket trevligt att prata med dom och byta erfarenheter och de äger också en lägenhet här i Thailand fast på ett område som heter Sai Nam.

Vi blev sittande på föräldrafikat i 1,5 timme och pratade med dom..... så trevligt hade vi. 😊

Jag frågade om vi skulle gå ut o äta ihop någon kväll framöver och det ville dom jättegärna de har ju barn i Mollies ålder och samma klass så det blir ju bra för kidzen också. Så det ser vi framemot att träffa dom igen dom är supertrevliga.


Morgonsamling på Sanuk

Stefan och jag tog sedan vår strandpromenad i lite smått regn ömsom sol.

Vädret är väldigt växlande

Sedan gick vi hem och inväntade Mollie som slutade kl. 14.00 när hon kom hem så drog hon och jag iväg till stranden hon ville så gärna gå på massage idag igen. När vi gick från lght ut på området så fick Mollie se en orm en mintgrön som ringlade sig in i en buske..åh fy fasen så rädda vi blev. Jag hatar ormar. 😴😴


Efter massagen blev det lite mellis för Mollie på Southern Lanta resort restaurangen. Tjockpannkaka med glass.

Den här krabaten stötte vi på när vi gick hem från stranden

Hem och fixa oss för att sedan ta vespan ner till John & Manchusa, till Josa's shop för att köpa bensin vi vill ju självklart gynna John som blivit vår vän här på Lanta. Han berättade att Manchusa (frun) var vid 7 eleven och sålde sina smycken och han sa att Manchusa saknade Mollie jättemycket. Så vi sa vi åker dit direkt nu..och gissa om hon blev glad. Hon satt och pärlade och for upp direkt så fort hon fick se Mollie komma emot henne sen blev det kram kalas och jubel. Hon visade upp Mollie för sin mamma och mamman kramade och klappade på Mollie och log. De tyckte att Mollie blivit så lång mamman som inte kan nån engelska visade med sin hand hur lång Mollie var 2015 och hur lång hon blivit nu och sen skrattade dom.


❤ Kärt återseende Manchusa & Mollie ❤

Därefter for vi vidare mot vår favvorestaurang Thaicat, vi sa undrar om de kommer ihåg oss det är ju trots allt 2 år sedan sist. Men så fort vi parkerat moppen så kom en av killarna fram och sa Oohhhh hello welcome och så kramade han Mollie. Han visade oss till en sala och det dröjde inte länge förrän nästa kille kom och sa Hej (på svenska) welcome back so nice to see you again. Sen sa han jag måste gå bort till mina bord och så försvann han iväg. Vi beställde mat av vår servitris en tjej henne kände vi inte igen.

När vi suttit en stund så dök en ny kille upp lite mörkt var det och Mollie satt med ryggen mot honom hon kikade lite från sidan och så sa hon helt spontant högt till mig. -DET ÄR JU HAN. Då kikade han på Mollie och blev lika glad han och ropade oh hello it's you. Han kramade Mollie och han kramade mig och sedan gick han runt till Stefan och kramade honom. So nice to see you all again. Very welcome back. Alltså dom är så gulliga, unga grabbar och visar verkligen hur glada dom blir när dom ser än igen.

Jag fattar inte att de kan komma ihåg men visst flera av dom har både jag och Mollie på facebook.

När vi var klara och skulle gå så ropade flera av dom bye bye. Då gick vi förbi en kille till han kikade på oss och lite extra på Mollie och skrek rakt ut när han kände igen henne vi stod på stranden mitt bland alla bord och andra gäster men han visade sin glädje tydligt. Han kramade Mollie och sedan mig. Stefan var lite före oss så när han fick se honom skrek han. Papa och sprang efter honom och kramade honom och sa how are you sir. Welcome back. Och till mig sa han I have you on facebook and see you there every day..😊😊

Vilken glädjens dag det blev..så lycklig och tacksam över alla fina Thailändare som vi lärt känna och som verkligen genuint visar sin glädje och tar sig tid att prata och hälsa oss WELCOME BACK.

Mollie sa när vi åkte hem på vespan.

Mamma vi kan ju inte hoppa över att åka hit nästa år när vi har så många vänner här. Tänk om vi aldrig mer skulle åka hit då får vi ju inte träffa dom igen och det går ju inte ❤ 😊Här är grabbarna som vi träffade på Thaicat nu ikväll. De jobbar alltså kvar fortfarande. Jag vet att de har jättelånga arbetsdagar de berättade för oss 2015 att arbetsdagen började vid 06.00 och slutar 23.00-24.00 på natten de har några timmars vila på förmiddagen det är tuffa arbetstider och dålig lön i Thailand men glada och serviceminded är de alltid mot sina gäster hela tiden. På thaicat springer dom ut med maten/notan eller vad det nu är till alla sina gäster och några meter innan de kommer fram till gästen så bromsar dom liksom in på ett fint sätt så det inte ser dumt och stressat ut. Det är ett skådespel att titta på dom sen när de delat ut beställningen så går de några meter och sen jäklar lägger de benen på ryggen igen och springer järnet bort till köket, det ser sjukt kul ut.

Vilket ställe, god mat personalen är otroligt serviceminded, så ja i morgon ska vi dit igen. 🖒😍❤Likes

Comments

Alltså denna underbara lilla vackra ö. Tänk nu har vi varit här i 3 dagar snart och vi har aklimatiserat oss så bra.

Efter Mollies 1:a skoldag så kom hon hemstormandes hit till lägenheten och ifrågasatte varför vi inte kunde stanna längre än 1 månad för.
Jag svarade henne att dels när vi var hemma i Sverige så var du tveksam till om du ville åka överhuvudtaget med tanke på kompisarna hemma, de betyder ju mycket nu i den här åldern och det förstår vi och dels var det ledighet för pappa och mig.
Sist vi var i väg 2015 var vi båda tjänstlediga Stefan i 9 veckor och jag i 12 veckor.
Denna gång beviljades inte jag tjänstledigt alls p.g.a att man inte får tj-led för långresor längre så denna gång fick jag plocka semesterdagar istället.

Hade vi haft den möjligheten med våra jobb hade vi absolut stannat flera månader men tyvärr så funkar inte det just nu.
Mollie vill även hit nästa år igen..ja det vill ju vi också såklart för........

detta är ju alldeles underbart, som balsam för kropp och själ ett helt annat lugn än vad vi har hemma i Sverige och klimatet är ju bara bäst. 

Visst är det en jätteskillnad för oss eftersom att vi är lediga och det är ju inte Mollie men hon trivs här i sin nya klass.
De är 12 st elever och hon har fått en jättebra lärare som heter Johannes.
I dag sa Mollie -mamma, Johannes är verkligen jättesnäll han gick och köpte internetuppkoppling för sina egna pengar till oss elever eftersom att skolans wifi blivit utslaget av stormen som var förra helgen, så att vi kunde jobba med våra datorer och paddor.
Mollie har i år med sig sin cromebook som hon har i skolan i Sverige där igenom mailar alla hennes lärare i de olika ämnena skoluppgifter till henne, så för hennes del är det ju viktigt att de har wifi på skolan men så här är det i Thailand här kan strömmen bara brytas och då är vi utan wifi, AC m.m men det är ju det som är charmen i detta landet också.

Om nu inte wifi kommer igång i skolan så får hon lägga på ett kol hemma och jobba för vi har ju fiber indraget i vår lägenhet så här funkar det bra så länge vi har ström.

Här är kl. 15.00 nu och det är 32 gr varmt. Jag sitter på terassen i solen och skriver och det är så hett. Jag smälter snart bort känns det vore bra om en del fett smälter bort i allafall eftersom jag inte kan träna som jag hade tänkt. 😂

MANGOSHAKE

Detta är som balsam för min mage varje morgon efter promenaden unnar jag mig denna fruitshake samtidigt som jag njuter av den här utsikten.

Äggröra fixas till frukost i min snygga Yasuragi kimono.

Efter frukost blev det oljemassage 1 timma på stranden Vi betalade 600 bath ungefär 175:- för 2 personer

I kväll ska vi på ägarträff kl. 18.00 i vår sala som finns här på gården. Jag har förstått att många av ägarna är på plats nu så vi blir nog ett gäng. Trevligt.

Dryck och snacks tar var och en med sig till ägarträffen.

Mollie är hemkommen från skolan så hon har lite siesta nu ihop med oss, vi har lagt oss alla 3 i dubbelsängen och så har vi ställt AC:n på 23 gr så här inne är det kallt nu. Om en stund ska Mollsan och jag gå och fixa våra fötter..lite pedikyr och målade tånaglar är ju inte fel när man springer i flip flop hela dagarna.

🌞✌❤Likes

Comments

I natt har jag sovit, sovit som en stock..släckte iofs inte lampan förrän 00.15 men sen sov jag. Alarmet väckte mig 07.15 perfekt..ingen jättelång sovmorgon men det kan vi ju inte räkna med eftersom att vi måste få upp Mollie till skolan. Hon börjar här i Thailand kl. 08.30 och har 100 meter till skolan att gå..perfekt.

I morse var hon stressad hon skulle vara ombytt o klar för gympapass på stranden i dag och sedan ha ombyteskläder med sig för resten av skoldagen. Egentligen behöver man ju inte stressa men hon är fortfarande så trött efter den långa resan och vi väckte henne 7.15 men hon gick upp inte upp förrän kl. 07.40 så duscha, äta, klä på sig, spraya med solskydd och spraya med OFF myggmedel och packa det tar lite tid..sen sprang hon till skolan såg jag från terassen. Hon var lite stress sur men det går över. I eftermiddag ska hon åka skolsskjuts med Tindra hem så vi träffar inte Mollie förrän ikväll när vi ska till slow down och käka med Linn & Tomas, Sophie & Mattias.

I går kväll sa Mollie och Tindra att deras thaitema som de skulle på i dag var YOGA det blir kul för dom att testa på det.
Thaitema har de 1 gång/vecka sist vi var här 2015 så var Mollie med till munkarna och blev välsignad av dom och hon var på Lanta cookery school och lärde sig laga paneng en thailändsk maträtt hon var också på utflykt till mangroveträsket och matade aporna m.m så vi får väll se vad som erbjuds för henne de här 4 veckorna.

Vi tog långpromenaden på Klong dao i morse igen. Sedan paus på Island bar för varsin fruktshake. 👍Ljuvligt gott att sitta på stranden vid havet innan frukost njuta av lugnet och vågornas brus. Ingen stress här inte.


Vi åt frukost äggröra och grönsaker sen blev det vespan mot Klong Nin men på vägen ner ångrade vi oss Stefan ville till Kantiang Beach och restaurangen same same but different.

Väl nere där tog jag en mangoshake till alltså gudars så gott det är..vi solade doppade oss och beslutade oss för att äta lunch på Diamond Cliff.

☟Vi åt lunch med den här utsikten ☟

Vi vespade oss hemåt och jag sa till Stefan om du ser några vilda apor måste du stanna. Han såg inga men det gjorde jag. STOPP skrek jag vilda apor 🐒 han åkte ju såklart förbi men fick så vackert vända om. Vi åkte tbx en bit och körde sakta sakta förbi och jag fotade och filmade dom små söta aporna.

🐵🐒

Vi fortsatte färden hem..Stefan tog en långpromenad till och jag passade på att vila min rygg det kändes bäst för mig efter många timmar på vespan.

Nu snart dusch och fixa sig inför kvällens musikquiz på slow down. Åh inte har vi pratat med Mollie på hela dagen så nu längtar jag efter henne....det är ju inte så lätt som hemma att bara ringa och kolla läget liksom.

Vi får hoppas att hon kom med Tindra hem och att de haft roligt hela dagen. Hoppas hon inte är sönderbränd för jag antar att de badat i poolen hela eftermiddagen.

En kväll på slow down blev det med Familjen Berg & Familjen Carlsson..så trevligt så..vi käkade gott medans regnet öste ner utanför och mycket blixtar och dunder var det men kul hade vi.

Vi var 11 personer vid bordet 6 vuxna & 5 kidz, efter maten var det musikquiz vårt lagnamn blev; KNUTCARLBERG 😂👍 vem som kom på det genialiska namnet det vet jag icke.

Vi vann och tog hem 1:a pris eller ja delad 1:a plats med ett annat lag Malmberg tror jag de hette...en flaska prosecco blev vinsten.När vi gick till Slow down så såg himlen ut så här..sedan kom regnet och åskovädret det var ändå 29 gr varmt men efter regnskuren kl. 20.30 så gick temperaturen ner till 24 gr så när vi åkte tuktuk hem från slow down då frös jag...märkligt...i Sverige om det är 24 gr tycker man att det är varmt.


Nu har vi i allafall krupit i säng kl. Är nu 22.00 och snart gryr en ny dag här på härliga Lanta. Vi hoppas på 🌞 i morgon.

Mollie ska till skolan och Stefan och jag ska ta oss med vespan till Long beach och se om vårt favvoställe på stranden finns kvar. För då blir det MASSAGE i salan nere på stranden med bara havet som utsikt.

GODNATT

Det vinnande laget: KNUTCARLBERG

Likes

Comments

Mollies första skoldag är klar..hon gick till skolan själv i morse  hon höll koll från vår terass när skolskjutsen kom med elever från Long beach, där bor nämligen flera av kompisarna som hon lärde känna 2015.

Medans Mollie var i skolan tog Stefan och jag en tuktuk ner till John för att hämta vår moppe och hjälmar. Han var lika glad i dag som igår och så hälsade vi ju på Manchusa såklart. Hon kramade om oss och sa att hon saknat oss. De var båda så glada att vi är här igen. John sa flera ggr att Mollie blivit så lång och så skrattade de, både han & Manchusa. Det är svårt att prata med henne för hon kan så lite engelska. Jag försökte prata lite men hon förstod inte allt jag sa.

TUK TUK PÅ LANTA

Vi provade ut hjälmar och tog sedan vår vespa och drog upp till saladan för att handla mat på Lanta Mart. Det är betydligt billigare än att småhandla på 7/11.

Långpromenad 45 minuter på Klong dao beach hann vi med också...så skönt men varmt..otroligt varmt 33 gr i skuggan. Sen intog vi fruktbricka och Mango shake på en strandrestaurang..så ljuvligt gott och mysigt.

Promenerade därefter hem för att hinna vila en stund innan Mollsan kom hem. Hon går hem själv nu det är ju så nära. La mig och somnade som en stock..så trött efter vakenheten i natt. Jetlaggen gör sig påmind.


Mollie knackade på kl. 14.10 på dörren och sa direkt jag ska gå med Elina och Amelia och köpa glass nu. Hon fick 200 bath av Stefan och drog iväg med 2 kompisar från klassen. När hon kom tbx så hade de varit 4 tjejer som gick iväg tillsammans så himla härligt det är..här är ALLA kompisar och dom som vill får hänga med.

När Mollie kom tbx så ville hon gå på massage men precis när vi skulle gå så började det att regna..det vräkte ner ett riktigt tropiskt regn. Men ändå varmt 34 gr i skuggan.

Vi avvaktade lite tills det bara duggade lite då gick vi mot stranden för att leta upp ett massageställe.

Mollie och jag tog varsin oljemassage hon knådade mig så hårt på skulderblad, nacke o övre ryggen så jag bara låg och grimaserade. Hon frågade någr ggr is it ok madame. Hon tryckte högst upp på kotpelaren och sa nåt på Thai, jag fattade ingenting. Men det verkade som att något var galet hon pekade där flera gånger och sa nåt. Men spänd var jag som tusan i hela ryggpartiet.

Väl hemma pratade Mollie med sin kompis Tindra som hon lärde känna här säsongen 2015. Det var Mollies allra bästa kompis här och nu är vi här i samtidigt i år igen. De bestämde att Mollie skulle komma ner till Tindra och hon bor på Malee seaview vid nästa strand Long beach. Vi gjorde oss i ordning och tog en tuktuk ner dit för att lämna av Mollie och sedan skulle vi käka på moonwalk men det blev inte så utan Linn och Tomas (Tindras föräldrar) frågade om vi ville äta på sai nam med dom och vi sa ja det gör vi gärna. Så det blev en helt annan vändning av kvällen.

Vi käkade och umgicks med dom och deras vänner Sofie & Mattias och alla kidz (totalt 5 kidz) vi blev många runt bordet men det var jättetrevligt. Sedan följde vi med Linn o Tomas hem till villan de bor i för att tjejerna skulle bada i deras pool. Huset är fantastiskt ett jättestort beachfronthus med gigantisk pool och havsutsikt,det såg ju inte vi nu för det var ju becksvart ute men jag vet sen tidigare hur vackert huset ligger.

Lite kaffe, dryck o nötter serverades och vi satt o pratade medans kidzen badade.

Eftersom det är skoldag i morgon så bröt vi upp vid 21.00 men Mollie o Tindra bestämde att efter skolan i morgon hänger hon med Tindra hem.

Sedan ses vi vid slow down kl. 18.00 för att käka och köra musikquich. Dom hade bokat bord där så Linn frågade om vi hade lust att hänga på dom och det gör vi så gärna dom är supertrevliga och likaså Sofie och Mattias som ska med i morgon kväll.

Nu är kl. 23.00 här och jag hoppas att jag får någon skönhetssömn i natt.

GONATT

😪😴😪😴😪😴Likes

Comments

Flygning 10 timmar och 3.5 timmar i minivan till Koh Lanta och nu så är vi äntligen framme. Nu har vi installerat oss i vår lght alla är vi trötta efter totalt dörr till dörr resande som tog oss totalt 24 timmar.

Vi har bokat vår vantransport genom vår vän John som har en liten resebyrå här på Lanta vi lärde känna honom år 2015.
Vi har haft kontakt här på fb dessa 2 år tänk vad mycket gott det finns med fb i allafall.
När vi anlände till lght här på ön så stod John på parkeringen och väntade på oss.
Så roligt 😊😊
Oh hello welcome.. och det blev kramkalas

Kärt återseende
här är Mollie & John
han tyckte att Mollie blivit lång och det är klart det är ju 2 år sedan sist.
hon var 11 år då och nu 13 år så visst är det skillnad på henne nu mot då.

Kul i allafall att se vår lägenhet som vi köpte 2015 och för Mollie var det 1:a gången idag för hon var aldrig med på visningen eftersom hon gick i skolan då.

Vi packade upp och bytte om till lite svalare kläder om det nu finns nåt svalt att ha på sig i detta land. Otroligt varmt och fuktigt...men vi gillar ju värme så.

Man gör ju alltid samma fel när man kommer till detta landet det mesta som är nerpackat i resväskan är fel material och för svenskt och då blir det för varmt att använda här. Jag har ju tagit med mig några klänningar som jag köpte här sist som är svala men gudars så korta och nu innan man blivit brun så ser det ju anskrämligt ut..för vita upptäckte vi ju direkt att vi är sådär nästan vintervitt genomskinliga liksom och mot många andra som varit här ett tag som är vackert pepparkaksbruna fan det är trist ett tag nu för oss vitingar så nu kommer man gömma sig i vassen (men det finns ingen tyvärr) skyla sig minst 1 vecka tills man börjar känna sig lite bekväm och fått lite fesbrun färg eller jag får väll tala för mig själv för gubben min han kommer vara skitbrun efter morgondagen...jäklar så orättvist detta är 😆

Jag provade iallafall det mesta i resväskan och fick på mig en svart/vit klänning ett par flip flops och sen gav vi oss ut i den varma natten känslan är ju precis densamma som då 2015 det känns inte som det är 2 år sedan vi var här.
Kvällarna är ljuvliga.

Vi gick till 7/11 för att köpa frukostmat till i morgon bitti och 3 stora flaskor myggspray, kan meddela att jag är livrädd för att få myggbett jag är en sån där allergisk människa som får blaffor i Sverige och jag vill inte ens tänka på hur stora de skulle bli här. Så 3 stora giftiga flaskor OFF hamnade i kundkorgen ihop med den mat vi hittade men mycket var tyvärr slut.
Ägg som var viktigast fick vi köpa av tjejen vid bananapanncakestället och det gick ju bra det med.
Väl hemma med mat och 3 flaskor OFF så kastade jag mig över 1 flaska och sprayade mig från topp till tå innan restaurangbesöket.

Vi var 3 utsvultna långresenärer som levt på flygplansmat ett tag nu så nu vill vi äta nåt riktigt gott. Vi gick till Hans på Klong dao beach och där blev det fried chicken med cashewnuts för mig and RICE 😆
Stefan tog sin favorit "hot pan" och Mollie tog ja vad tror ni..hamburger with french fries.
Mycket gott i allafall. Mätta och belåtna gick vi hem till lght och skulle försöka komma i säng. Vi la oss och Mollie gick på toa och så hörde vi poff och det blev knäpptyst och jag hörde Mollie som ropar -MAMMA  varpå vi alla tre sen i kör ropar NEEEJ - STRÖMAVBROTT.
Välkommen till Lanta just ja det var ju så här det var.....AC:n tvärdog, telefonerna som skulle laddas tvärdog och till råga på allt inget wifi.
Jag sa lite försiktigt till Stefan wifi funkar inte nu, eller? Nej sa han till svar varpå jag hör Mollie skrika - men va faaan Ni skämtar,har vi inget WIFI sen utbröt det panik en tonåring utan wifi vad skulle hon göra nu 😥😣🤔😶😫😲
Vi svarade lite käkt sova för kl. är 22.30 och du ska till skolan i morgon - SOVA jag aldrig,
nu skulle hon ju prata med kompisar på alla  kanaler som finns på nätet och det wifi var tvärdött.
KATASTROFEN var ett faktum välkommen hit det är ju så här Mollie du kommer väll ihåg hur det var sist sa jag lite mammakäckt.
Nu börjar då jag mamman att be till gud i det tysta..gode gud
se nu till att dra igång strömmen igen så vi får en lugn och för oss AC beroende vuxna en avsvalkande natt. GUD hörde nog min bön för poff så kom strömmen tbx och jag hörde Mollies stämma -YEEES
AC:n drog igång igen och det tyckte vi vuxna var bra tack gode gud för det 😅

Nu sova fortsättning följer 👍

Bilder från färjan mellan
Lanta Noi
&
Lanta Yai

Likes

Comments

Alltså kan man vara jetlaggad innan man ens börjat sin resa. Vaknar alltid runt kl. 03.00 på morgonen svensk tid och då är kl. 09.00 i Thailand.
Det är precis som att min inre klocka börja ställa om sig redan nu några dagar innan avresan.

Jag har absolut bestämt sagt ifrån till min man om att han inte får gå upp och ta morgonpromenaden kl. 06.00 den här resan.
2015 när vi var på Koh Lanta i 2 månader då satte galningen alarmet på 05.45 och gick ut och gick kl. 6 varje morgon..Lördag som Söndag.
LONG BEACH promenaden han var lagom hemma till kl. 07.00 och väckte mig igen från min skönhetssömn.
Men visst jag får väll inte klaga för mycket..han hade ju då på morgonprommisen köpt färsk frukt på vårt favoritfruktståndställe...mango och ananas som vi åt till frukost tillsammans med äggröran som han slängde ihop lika glatt åt mig o Mollie varje dag i 2 månader.

Men i allafall på den här resan är väckning 05.45 ABSOLUT förbjudet.

Väcker han mig då, då har jag hotat med att jag tar in på hotell resten av resan 😣😄😂Den här gången ska vi vara lite lata.
Mollie börjar skolan 08.30 så att gå upp 05.45 är BIG NO NO.
Herregud vi har ju typ semester iallafall Stefan o jag. 

Mollie var sur i går kväll..när vi diskuterade vår typ 24 timmars dörr till dörr resa på Lördag-Söndag och så råkade jag berätta att 08.30 på Måndag morgon ska vi samlas i Salan på Sanuk eleverna ska lära känna varandra och sen ha lektioner fram till 14.00 åh herregud vad det var orättvist..vi skulle få vara lediga men inte HON. 

Jag förklarade för henne att vi måste ju också gå upp och följa med dig och kl 09.00 vill rektorn träffa de föräldrar vars barn som börjar på Sanuk. Så vi får inte slappa  sova ut vi heller efter den låååånga resan hit.

Vi landar Söndag morgon svensk tid 07.25 och Thai tid 13.25 på Phukets flygplats därifrån har vi om vi har tur bara 4 timmars bilresa till Lanta.

Så när vi är på Lanta så kommer kl. att vara thaitid 18.00 så då är det installera oss i vår lght och äta mat som gäller och sen SOOOVVAAA.

Det blir konstigt för kl. Är ju svensk tid mitt på dagen. Lunchtid när vi äter kvällsmat och när vi ska sova för natten 21.00 så är det eftermiddag 15.00 i Sverige....ja det kommer nog ta några dagar....

ja några dagar som man är ett vrak.

Men när vraket kommit till liv framåt Onsdag 18/1 då ska hon njuta av livet på Lanta....

och ha sovmorgon enda fram till minst kl. 07.30 varje dag..

SÅ DET SÅ

Likes

Comments

Nu är det snart dags och denna gång flyger vi med Thaiairways.

Nu är det 2 dagar och 21 timmar kvar till avresan och resfebern börjar ge sig till känna.

Resväskan är fullpackad 🤔 konstigt hur det alltid blir så....men det kan vara bra att ha och det kan vara bra och det & sen är väskan full. Den här gången har jag t.o.m tagit med yogamattan och gummibandet..Mollie och jag har bestämt att vi ska träna lite styrka & för mig blir det sjukgymnastanpassade övningar.

Långpromenad på stranden varje morgon och sen coreträning efter det.

De första 11 dagarna blir det prommis på Klong Dao beach sen flyttar vi ner till Lanna Lanta och då efter att vi lämnat av Mollie vid skolskjutsen så blir det promenad på Long Beach.

Long beach känns som vår strand..helt underbart där, det var ju där vi gick våra morgonpromenader i 2 månaders tid.

Jag har svårt att förstå att vi på Lördag kväll kl. 20.45 lyfter och flyger tillbaka till underbara Thailand och till den fantastiskt vackra ön Koh Lanta.

Det blir nu vår 4:e gång som vi bor på Koh Lanta.

6:e gången vi besöker Thailand.

Koh Lanta: 2008, 2014, 2015 & 2017

Phuket, (2008), 2010, (2014) (2015)

AO Nang: 2012

Bangkok: 2012

❤ Vi älskar Thailand ❤Likes

Comments