I går äntligen fick jag ändan ur som man brukar säga. FLYGET är bokat.
Att det ska vara så svårt att bestämma sig jag har googlat på flyg i flera månader. Olika vägar och flygtider och datum.

Men nu bestämde vi oss i går.

Vi har bokat med Thaiairways och direktflyg till Phuket. 10 timmar och 40 minuter.
Kan kanske kännas som en krånglig väg att ta sig till Koh Lanta på men vi övervägde ändå direktflyg mot att flyga till Bangkok och vänta där flera timmar och sen flyga inrikes från Bangkok-Krabi som tar 1.5 timme sen är det ytterligare 2 timmar med minivan till Koh Lanta.
Så summa summarum blir att vi tjänar ändå tid på att flyga direkt till Phuket och ta van direkt därifrån cirka 3.45 timmar till Koh Lanta.

Arlanda-Bangkok-Krabi-KohLanta hade säkert tagit oss..minst 7 timmar med väntanibangkok-boarding-flygtillkrabi-väntanpåbagageikrabi-minivantillKohlanta

Så detta känns faktiskt väldigt bra 😊

Resan hem blir längre för den går nämligen inte direkt den blir Phuket-Bangkok-Arlanda
Vi får vänta 8 timmar och 40 minuter i Bangkok mellan kl. 16.45 - 01.25 men då får vi äta, shoppa & vila.
Det var i allafall de bästa flygtiderna vi hittade dom datum vi kan åka. 

Summan för flygbiljetterna blev 23.592:- tur o retur för 1 månadsbiljett till Thailand för 3 vuxna.

🏝🌴😊


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu har vi flugit högt 152 meter över havet vilken häftig upplevelse att få göra det tillsammans med sin dotter. Mollie tvekade inte en sekund när jag sa det.
- ska vi flyga Mollie parasail..kolla där uppe
en sån där efter en båt. 😄

Ok sa hon vill du, ja sa jag, jag gör det om du vill. Jag har ju flugit med pappa en gång tidigare..det är skithäftigt..men högt jättehögt mycket högre än vad man tror.
Jag gissade på att det var en sisådär 70-100 meter högt men nej det var det inte fick jag se när vi flugit. 152 meter är det. Jädrigt högt 😥

Man kunde välja på 6-8 minuter för 500:- eller 12-15 minuter för 600:- jag sa vi kör 12-15 minuter.

Vi knallade ner för att rigga på oss allt flytvästar och säkerhetsselar.


Vi fick först kliva i en mindre båt som tog oss ut till den rätta parasailbåten..som har plattform bak som man får sätta sig på när han häktar fast en i hakarna. Han satte fast mig i höger lina i bara 1 hake och i den vänstra i 2 hakar. Då var jag tvungen att fråga vrf han gjorde så..fasen tänk om han missade att det skulle vara 2 på höger också..om han nu missat och jag inte ifrågasatt och så var det fel och så ramlar jag ner 😥 phu hemska tanke..det är ju högt att ramla ner i från. Han sa att det var ok det var fördelning på vikt eftersom jag väger 20 kg mer än Mollie. Sen var jag ju tvungen att ställa frågan. Is it safe? Yes it's safe sa han. Good sa jag.

Sen så lyfte vi sakta ut och bort från båten..iväg & upp i luften. Wohooo high high high up in the sky.

Kan tala om att man instinktivt håller stenhårt i selens linor. Fy faan vad högt det är. Le nu mot Mollie se inte rädd ut. Så kom frågan från Mollie.

- MAMMA är du rädd. Nej då jag är inte rädd.

- MAMMA ditt ben skakar. DU ÄR RÄDD.

Nej jag är inte rädd sa jag och skrattade lite. Kan nu erkänna att jag var lite skraj när det knakade från ringarna när dom liksom gled runt i klykan och man hänger 150 m över havet. Inte är man så jädra katig då och framförallt inte när Mollsan ställer frågan. Mamma om vi ramlar ner nu DÖR VI DÅ? Nej då sa jag och skrattade till lite..vi har ju fallskärmen..ja men om linorna bara går av. Nej då vi klarar oss. Då ramlar vi i vattnet bara. Är det säkert mamma att det här inte är farligt sa Mollie. Jag lovade henne att det här är inte farligt.

Men jag vet ju att jag ljög om en sak och det var att om vi ramlade ner om linorna brast från 150 meter..ja då hade vi STENDÖTT direkt.

Men det kunde jag ju inte säga däruppe.

Mamma jag är rädd nu..eftersom du bara skrattar när jag frågar om det är farligt. Lovar du att det inte är farligt. Ja jag lovar. Vi fixar det här och kommer att överleva.

När vi hängde fritt däruppe 150 meter upp i himlen så fick jag se en stor sköldpadda långt därnere han simmade så fridfullt uppe vid vattenytan. Så himla häftigt. Jag bara skrek till Mollie titta titta kolla där Mollsan en sköldpadda. Åh sa Mollie så fin. Det var en fin upplevese däruppe hängde vi bara min tös och jag.

Sen visste ju jag att när man åkt en stund då blir man doppad i havet..oftast bara fötterna. Båten saktade in och jag förstod nu så är det snart dags. Vi kom längre o längre ner. Tillslut nådde vi vattenytan..dopp av fötter o vader sen åkte vi upp en liten bit men sen så saktade in och vi blev doppade till midjan sen drog han på så vi släpades i vattnet sidledes och sen upp igen. 😁

Ja sen var dom där 12-15 minutrarna slut, vi vinchades in och landade sittandes på plattformen. Häftigt nu var det gjort. Nu kan Mollie bocka av det på sin upplevelselista. 

Nu är vi 5 st i familjen som flugit parasail..Stefan, jag, Mollie, Nathalie & Alex.

Jag är den i familjen som gjort det 2 ggr. 🤘👍😄

Vad blir nästa gång...BUNGYJUMP kanske.


Likes

Comments

Vaknade i går morse av att en cikada spelade, gnisslade, väsnades i vårt badrum. En flugliknande insekt fast större liksom.
Alla tre var vi uppe kl. 06.00 för att se om vi kunde se den, men nix det gjorde vi inte. När solen går upp och det blir ljust då tystnar den.
Mollie totalvägrade att gå på toa och hon tänkte absolut INTE duscha därinne.
Jag erbjöd henne att mormor o jag kan vakta medans hon duschar eller att hon och jag kunde duscha ihop och kommer besten flygande då tar vi duschslangen och försvarar oss med sa jag. Men Neeej tror du att jag går in där sa hon ALDRIG.

Tillslut pep hon in snabbt på toa jag höll koll 😂

​VÅR TOAKOMPIS HERR CIKADA 

Efter en heldag vid havet och i havet så var det dags att gå upp och duscha och fixa oss för kvällens middag. Mollie hade glömt bort cikadan, för hon duschade och det gjorde vi andra också. Sen gick vi ut och käkade. När vi suttit ett tag vid middagsbordet så sa Mollie att hon ville gå upp på rummet och hämta sin telefon. Jag följde med för att gå på toa. Men då Ni när vi kom tillbaka till rummet. Det var kväll och mörkt..då så hade det där inneboende husdjuret rena konserten inne på vår toa.

Herregud vilket jävla liv rent ut sagt. Alltså detta öronbedövande ljud som inte går att beskriva i ord det är som ett jävla alarm på toaletten.

Jag sa då till Mollie - nej nu går vi till receptionen och säger till. Vi kan absolut inte acceptera detta vi kommer inte att få sova en blund om han den där herr insekt ska spela, tjuta, gnissla hela jävla natten för oss. Så med bestämda steg gick vi dit och funderade på vad vi skulle säga. Väl inne i receptionen sa jag - we have a cikada in our bathroom and he plays very noicy we cant sleep.

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tjejen i receptionen tittade lite frågande på mig och sa what is a cikada is it a animal. 😂

Ja vad fan svarar jag nu då 🤔 vad heter fluga på engelska tänkte jag. Yes it is and he plays for us. HIGH we cant sleep. Ok sa hon då vet jag. Take this sa hon och gav oss insektsspray. Då var jag ju tvungen att säga - we cant see him.

I receptionen stod en äldre herre hotellets områdesskötare/vaktmästare typ han sa till mig. Oh they are very friendly animal. Not dangerous. I know sa jag men very noicy we cant sleep. Han sa jag följer med Er till ert rum. Ok sa vi han tog sprayen och följde med. Väl inne i badrummet kikade han runt men såg ju inget. Han och vi trodde att cikadan satt i ventilationen så han skruvade loss den oxh sprayade in tog loss en spotlight i taket och sprayade men det var ett jävla liv fortfarande. Han öppnade en lucka i taket och sprayade men fortfarande var det ett öronbedövande alarm liksom. Mollie och jag bara tittade på varandra och skrattade. Detta är inte sant nu är vi på semester och det finns säkert minst 500 rum på detta hotell och just vi har hamnat i ett hotellrum med en cikada på toaletten. Höjden av otur. Jag sa till mamma och mollie dom får flytta oss till ett annat rum om det där odjuret inte håller tyst. Jag såg 5 nätter framför mig som skulle bli helvetiska och att behöva ligga och lyssna på detta gnisslande då kommer jag ju att vara ett vrak när jag kommer hem. Inte harmonisk och utvilad som man ska vara efter en semester. Gubben sa i allafall att han inte kunde göra mer vi fick hoppas att det blev tyst annars fick vi återkomma i morgon. Vi bara glodde på varandra och sa lite käkt OK. Odjuret gnisslade ett tag till sen sa jag nej fan heller att jag accepterar detta varpå mamma sa men du vet Carola dom kan nog inte göra nåt. Det kanske klassas som en naturkatastrof typ..så att man får räkna med sånt här...men ja jo men visst dom kan ju inte rå för att det kommer in spelande inkräktare på toaletten. Men nej jag accepterar det inte. Mollie nu går vi tbx till receptionen. Vi gick dit och så fort vi visade oss sa receptionistan Is he dead och log med hela ansiktet. Jag orkade inte ens svara. Jag bara skakade på huvudet. NOOOOOOOO

- WE CANT SLEEP 

Oh no sa hon jag skickar upp en ny kille som får komma och titta. Vi gick tillbaks till rummet efter 5 minuter kom en yngre kille. Med stor påse och ny spray. Vi sa vi tror att det kommer från taket. 

Han lyssnade och kikade runt men han trodde att ljudet kom ifrån vatrentanken på toaletten. Under där spolknappen sitter. Men herregud hur kan den ha kommit in där. Och där i är det väll mörkt tänkte jag så får han inte död pån då kommer han ju spela dygnet runt i 6 dagar till. Herregud det kommer bli min död om inte cikadan dör. 

Han sprayade in under locket för han kunde inte få loss det. Men det lät ändå. Sprayade igen och igen och igen. Tillslut tystnade det och han kom ut från toan och sa I wait here for a minute..and it was quiet. Jiippiiieeee nu var det tyst. Killen sa om det börjar igen så ring till receptionen och säg till så kommer vi tillbaks. Vi behövde inte ringa..det har varit dödstyst från toan hela natten. 

Vi har sovit gott. Tur att det var så hjälpsam personal här på hotellet och dom inte klassade det som naturkatastrof 😂 

Annars var förslaget från mig: vi får sova på balkongen i natt för det är tystare därute än inne. 

Likes

Comments

Det är nåt alldeles speciellt med Cypern. Tror att det är ganska exakt 6 år sedan jag var här. Men det är lika underbart som det alltid har varit.
I och för sig har det förändrats väldigt mycket sedan jag var här. Kustremsan utmed staden Fig Tree bay ser helt annorlunda ut...vad hotell det har poppat upp helt otroligt det är ju lite synd kan jag tycka..börjar likna Gran canaria.

Men havet det turkosblåa klara varma vattnet det är precis som det alltid har varit. FANTASTISKT 👍
Och varmt är det i luften. Cypern kan man lita på och här fryser man inte.

Hotellet då Family Life Nausicca beach vad tycker jag om det. Det ligger helt rätt till på en egen liten udde en bit i från alla höga hotellkomplex. Väldigt gemytligt här. Inga ljud från störande trafik eller närliggande hotell. Dessvärre mycket ljud vid mainpool om man ligger där men det finns solsängar i stort sett runt hela hotellet så vill man kan man hitta en lugnare plats. Det gjorde vi 😉

Har man mindre barn som vill bada pool, och ha nära till snacksbaren där det finns ALLT man kan tänka sig i onyttigheter..slush i alla tänkbara färger..illrosa, illblått m.m milkshakes, plättar med chokladsås, donuts med choklad, donuts med strössel, glass i bägare eller strut popcorn m.m vill man äta hur mycket som helst av det då ska man ligga nära mainpool. Det finns faktiskt också ett nyttigt alternativ. Fruktsallad.

Vi har en fin strandpromenad att gå på bort till fig tree bay beach om man föredrar strandbad men vid hotellet finns tre bryggor med stegar så man kan bada ifrån. Jag föredrar det faktiskt eftersom man därifrån kan ta sig ett "Kärringdopp" och det passar mig alldeles utmärkt men det är Inte så handikappvänligt tyvärr.
Mainpool med poolparty

​NJUTER

Ljuvligt att vara på semester..jag älskar varmt klimat, sol och värme.. vilken tur att jag har 1 månad på Koh Lanta i vinter att se framemot annars skulle det kännas tungt nu.


Likes

Comments

CYPERN

Nu är vi framme på härliga Cypern. Hur varmt som helst. 32 gr i skuggan.
Flygresan gick jättebra. Mollie var lite orolig innan..jag frågade om jag fick säga något till flygvärdinnorna om jag fick tillfälle och det var ok sa hon så när hon o jag gick på toaletten direkt efter start så gick jag fram till en flygvärdinna och sa ursäkta men min dotter är väldigt flygrädd vill du säga några lugnande ord till henne. Ja absolut sa hon det är klart jag gör det jag vinkade fram Mollie till värdinnan. Hon frågade Mollie när hon var rädd om det är vid turbulens eller hela tiden. Mollie sa vid start och även om det är turbulens då sa hon du behöver absolut inte vara rädd. Turbulens är inget farligt och jag har flugit i mitt jobb i 16 år och aldrig varit ute för någon farlig incident. Har du flugit många gånger frågade hon..ja sa Mollie det har jag men rädslan har kommit nu när jag blivit äldre.
Mollie har varit iväg på 20 utlandsresor och rest 6 gånger långa flygresor både till Thailand & USA.

Men flygvärdinnan var jättegullig och lovade Mollie det här kommer att gå jättebra. Hon frågade vilken stolsrad vi satt på 37 sa Mollie då lovade hon att om jag får info från kapten att det kommer bli turbulens så kommer jag till dig och meddelar dig så att du vet i förväg vad som kommer hända, men jag lovar dig det är absolut inte farligt. Till sittplatsen fick jag med mig en storleende UNGE nu mamma är jag inte rädd längre sa hon. Toppen eftersom vi har en lång flygresa framför oss i Januari när vi ska till Koh Lanta. 😊


När vi landat gick Mollie fram till flygvärdinnan och tackade och sa det här var min bästa flygresa. ❤

Likes

Comments

Vilken fantastisk dag vi hade på Öland i går vi var ett stort gäng med härliga människor.
Och 🌞 sken på oss. Det var varmt.
Förra gången vi träffsdes allihopa var hemma hos oss år 2011.

ÖLANDs borna Micke & Annelie lade upp rutten igår. Lite olika ställen fick vi besöka. Först blev det lunch i Färjestaden vid hamnen på restaurang Kajplats 4.
Mysigt ställe med vacker utsikt. Jag såg hela Ölandsbron från min bordsplats.

Sen drog vi 10 personer vidare i 2 bilar ner mot södra delen av Öland. Besökte en liten by där jag köpte små prydnadspumpor och vi köpte även Öländsk ost. Så vansinnigt god.

Därifrån tog vi oss längre söderut mot en liten örtagård som sålde kryddor i lerkrus. Det fanns allt.
Köpte laxkrydda i en söt liten burk & ingefärssaft till mamma & pappa som tack för hjälpen med Mollie & Yango.

Kryddor i lerkrus

Färden gick vidare genom Alvaret vilket konstigt landskap...ser ut som savannen i Afrika. Väldigt platt och kargt men vackert.

Ett fika stopp på vår väg blev på Havtornsgårdens Café. Där drack vi kaffe och jag åt den bästa kladdkakan med grädde som jag nånsin ätit. Mums 😊
Det var ett fiolspelande sällskap som underhöll oss medan vi satt ute på gamla trädbänkar i solen och fikade.
Alltså så mysigt..älskar såna där små café vid vägen. Dom sålde allt möjligt med bäret Havtorn i. Shot, marmelader, brännvin, havtornste m.m Jag köpte fikon-havtornsmarmelad. Blir spännande att smaka tillsammans med ölandsosten.

​på kvällen åt vi trerätters på hotell Skansen..så god mat.

​2 härliga dagar har vi haft på Öland...nu hemma och packa om..för i eftermiddag reser jag mot Göteborg och Landvetter för att i morgon flyga till värmen. 

Likes

Comments

Nu längtar jag till sol och bad och hur konstigt är inte det egentligen för vi har ju haft sommar länge nu men några dagar med regn o blåst räcker för mig sen vill jag ha värmen igen.
På måndag åker vi mot varmare breddgrader..

Cypern där är det varmt.

Det blir Mollies 4:e gång som hon semestrar på Cypern och min 7:e gång (tror jag) jag har tappat räkningen. 😊

Hotellet ser fantastiskt ut och ligger precis vid havet, kan det bli bättre. Nej tror inte det.

Detta blir ju en tjejresa mamsen, Mollsan och jag och det ska bli superkul att åka bara vi 3.

Resväskan är packad, pass & biljetter ligger framme & på Söndag 15.40 tar vi swebus ner till Landvetter och så bor vi på Landvetters hotell. Incheck på Landvetter 05.00 på Måndag morgon.

06.50 flyger vi mot Larnaca/Cypern.......

.....men innan dess har jag packat weekendbagen så jag och min käresta kan ta en avstickare till Öland först Lördag-Söndag för att träffa lite "gamla" kollegor med fruar inom Mekonomen.

Det passar ju bra den här helgen när det är skördefest och allt, det ska bli spännande att se sig om på Öland en sån festlig helg men det kommer säkert vara massor med folk 😂


🍁Trevlig helg 🍁

Önskar jag Er 

🍁

Likes

Comments


Tänk vad fort tiden har gått det är ju inte så långt kvar till avresan eller jo egentligen är det ju det 127 dagar = 4 månader men eftersom vi bokade allt redan i Januari 2016 ett helt år innan så tycker jag ändå att tiden har gått väldigt fort.
Jösses nu börjar det kännas i maggropen. Spännande. Jag börjar tänka tillbaka o känna efter hur det var när vi var där. Allt är ju så annorlunda mot här hemma. Vad gjorde vi egentligen?
Hur ska det bli nu.
Nu vet vi ju så mycket mer om allt.
Tänk när vi kommer dit..vad ska vi göra först. Det är så mycket man vill se o göra samma dag vi kommer dit.
Hälsa på John & Manchusa som vi då inte sett på 2 år.

Åka till favoritrestaurangen Thaicat och sitta i Salan längst fram vid havet, äta och titta på solnedgången.

Tänk att det har gått snart 2 år sen vi var där..som vi verkligen levde och njöt varenda minut av livet vi hade där. Så fantastiskt vi hade det.
Mollie o jag pratade faktiskt i dag om Lanta och om Sanuk..undrar vilken fröken hon kommer få..vilka klasskamrater det blir den här gången...vi vet inget ännu och det är såååå spännande.
Och tänk att vi ska göra det igen..Mollie ska gå på Sanuk igen...det börjar bli verklighet nu. Att vi ska, vi ska åka tillbaka. Vi ska bo i vår egna lägenhet, jag kan knappt fatta att vi har en lägenhet i Thailand känns overkligt eftersom vi inte inrett den eller bott i den än.
Men snart så får vi testa på hur det är.

Jag har nu i veckan haft kontakt med en snickare på Lanta som ska riva/snickra/måla lite i vår lägenhet. Han ska plocka bort en vägg och en väggfast sittbänk så att det blir större i kök/hall.
Så vi får väll se om det blir gjort och om det blir som vi vill och som jag skrivit i mailet.
Det får vi se i Januari 😊

Men innan vi drar till Lanta ska Mollie, jag och min mamma ha en skön semestervecka på Cypern vi åker dit om 3 veckor..det ska bli superhärligt.
Vi ska bo på Blue village family life Nausicca beach vid Fig Tree Bay stranden

Likes

Comments

Mollie har nu bestämt sig för hur hon vill göra angående resan till Lanta och sina skolveckor på Sanuk. Förra veckan sa hon: jag vill mamma, jag vill åka 4 veckor till Lanta & jag vill gå på Sanuk igen.

Nu måste vi snart boka flygbiljetter och det lutar åt Qatar airways som vi flög med sist. Stora fina flygplan och bra service.

Det blir en annan rutt den här gången som vi tycker känns bättre. Vi flyger Arlanda- Doha/Qatar (6 timmar) och den blir det några timmars väntan där och sen direkt till Krabi (6 timmar till) och det är bättre än att mellanlanda i Bangkok för därifrån blir det ju i såna fall ytterligare en flygresa på 1.5 timme mot Krabi och det vill vi undvika. mollie vill gärna tillbaks till Bangkok men vi tycker det känns lite onödigt nu med tanke på de oroligheter som varit där. Nu måste vi kolla upp vilket datum vi ska ge oss iväg. Eftersom vi inte ansöker om visum denna gången måste vi hålla oss inom 30 dagar. så för att ha några dagar tillgodo inom tiden 30 dar så lutar det åt att vi reser Lördagen den 14/1 den enda nackdelen med det är att Mollie börjar skolan Måndagen den 16/1 på Lanta och skolan vill gärna att man är på plats några dagar innan skolstart för ett inskrivningssamtal med sin fröken. Så vi får nog rucka lite på skolstarten. Jag har ju också ett ansvar mot jobbet att färdigställa ett årsbokslut innan jag går på 1 månads ledigheten det är deadline 11-12/1 så vi kan inte åka mycket tidigare. Vi kommer att bo i vår lägenhet de första 12 dagarna och lght är inte ledig förrän den 16/1 så vi kommer att få hyra något annat 1 natt eller sova på stranden 😊

Nu när jag sitter här och skriver så känns det som hjärtat gör frivolter, jag längtar så oerhört mycket till Lanta och jag är så glad att Mollie sa JAG VILL MAMMA, JAG VILL ÅKA TILL LANTA och jag vill gå på Sanuk igen. För dom 3 månaderna vi var där 2015 var dom bästa.

UNDERBARA FANTASTISKA KOH LANTA

Likes

Comments

Härhemma har vi nu diskuterat fram och tillbaka tillbaka och fram. Vi måste ta ett beslut. Ett beslut om vår Koh Lanta resa.

Mollie har vacklat lite fram och tillbaka om utifall hon verkligen vill gå i skolan på Sanuk eller vill vill hon ju hon älskade att gå på Sanuk men nu börjar hon ju 7:e klass på Torsdag och har väll egentligen känt hela tiden för hur det ska gå att vara borta från 7:an i 4 veckor i vinter.
Hon kommer ju såklart att få med sig skolarbete för 4 veckor men känner sig väll osäker på om hur det kommer att gå, hur hon kommer att ligga till med allt skolarbete när vi kommer hem.
Hon vill ju absolut inte halka efter.

Så nu börjar ju vi föräldrar också att få lite kalla fötter.
Känner inte hon sig bekväm och ska känna stress både före, under tiden och efter resan så blir det ju inte bra för någon av oss.

Nu har vi ett nytt förslag men ej tagit beslutet.
Avbokar 4 veckor i skolan
Avbokar 2 veckors boende  (villan)
Åker 2 veckor till vår lägenhet
Vi får sol och bad och avkoppling mitt i smällkalla vintern och vi får bo i vår lägenhet.
Och förhoppningsvis är ALLA nöjda.

Nackdelen är att vi förlorar 25% på summan vi betalat in på skolavgiften och även 20% på villan vi bokat men men vad är väll det bara pengar och vi vill ju att det ska kännas ok för Mollie det är viktigast för oss.

Som jag skrev beslutet är inte taget ännu Mollie får betänketid tills i morgon kväll.

Likes

Comments