Nya uppdaterade bilder på vår förmedlings hemsida.

Våra nya möbler har kommit 👍😊

Vi har över mailen haft kontakt med Annika på jojolanta om vad vi ville beställa för möbler..de har handlat och nu sett till att de kommit på plats.

Kolla in SALAN så mysigt det blev med den vi skulle haft trädgårdsmöbler där som det var tidigare men som vi slängt p.g.a slitet och trasigt men de möblerna vi ville ha fanns inte på Ikea i Phuket så då tipsade Annika oss om att beställa en sala i stället då är det båda sittplatser och parasoll så smart...åååh vi blev så nöjda det är självklart att det ska vara en sala i trädgården när huset är i Thailand.

2 små cafegrupper köpte vi en till altan bredvid poolen och en till balkongen utanför masterbeedroom blir perfekt att ta morgonkaffet där i solen bara att välja balkongen eller trädgården. 😉

Till köket köpte vi köksbord och stolar i svartbrun trä blev också jättefint. Tidigare var det ett litet barbord med 3 pallar. Inte så praktiskt men nu blev det super med rejält bord och 4 stolar.
Vi känner oss nöjda så långt mycket fint blev det.
Nu är det gardiner som skall bytas när vi kommer på plats om 52 dagar, i resväskan är det nu nerpackat 6 st mörkläggande gardinlängder.
Så det ska bytas ut gardiner i masterbeedroom och även i vardagsrummet. Kommer bli supersnyggt tror jag mer bilder på bloggen när vi fixat med det.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ombokning av vår resa, ombokning av flygbiljetter är nu klart..jag har funderat över det här länge.. hur vi skulle göra med vår resa.
Avboka eller går det att boka om, hur mycket kommer ombokningen att kosta. Anledningen till ombokningen kan jag inte tala om nu..men info om det kommer senare. Men anledningen till att vi skjuter på vår resa är kul, positiv, härlig och var för oss väldigt viktigt det fanns inget annat alternativ..antingen avboka/ställa in hela resan eller boka om.

Det löste sig till det bästa och ingen är lyckligare än jag..men smakar det så kostar det..cirka 14.000:- kostar det med ombokning av flyg och 2 veckors annat boende eftersom vi skjuter fram resan 2 veckor så kan vi inte bo i vårat hus mer än 2 veckor de sista 2 veckorna har vi ju hyresgäster så de veckorna har jag bokat en annan villa..som faktiskt ligger mittemot vårat hus..PERFEKT.

14.000:- fattigare men det kan jag meddela att DET ÄR DET VÄRT. 😁

Nu längtar vi 82 dagar kvar till avresan.

Likes

Comments

Nu har vi mycket på gång vad gäller huset.

Vi har beställt lite nya möbler till vår villa som jojo och vi tyckte fattades.

Bland annat utemöbler, de som fanns har ju stått ute i vått och torrt länge och de håller ju inte hur länge som helst så mycket har vår förmedling JOJO hjälpt oss att plocka bort/kasta. Så med nya utemöbler kommer det att bli snyggt.

Huset ska även nu målas på vissa ställen innan säsongen drar igång, det ska fräschas upp där det behövs helt enkelt. Balkongräcket skall oljas det vita över och under balkong skall målas. Så det underhålls och blir fint. Den tjänsten betalar vi jojo för och så ser dom till att det fixas innan våra hyresgäster flyttar in.

Vi kommer säkert att ha en hel del att göra själva när vi kommer ner det kommer nog inte bli så mycket semester de där 4 veckorna vi är där utan vi vill ju måla, fixa och greja när vi är där. Det kommer bli superkul, vi har ju tid 4 hela veckor och vi kan ju fixa inomhus på dagen mellan kl. 12.00 - 14.00 när det knappt går att vara ute.

Vi köpte huset inrett och klart men man vill ju absolut fixa det så att känslan blir som vi vill ha det. Egentligen kan man ju tycka att det är meningslöst att lägga pengar på eftersom vi inte kan vara där så mycket och att huset blir uthyrt oftast ändå men vi vill ju att våra gäster ska känna att det är mysigt och ett fint hus att hyra och bo i.

Köksmöbler är också beställt, idag finns bara ett litet barbord med 3 barstolar och det sitter man inget vidare på och även om man kan sitta ute under pergolan vid utemöblerna men ibland är det helt enkelt för varmt för att vara ute så man tar sin tillflykt dit där det finns AC eller fläkt.

Vi har nu lagt en beställning till JOJO vår förmedling dom samlar ihop husägarnas beställningar och åker till Phuket och hämtar våra varor vi får ju självklart betala för den tjänsten 15% extra läggs på vår beställning som skall täcka deras hotell, och transportkostnad från Lanta-Phuket-Phuket-Lanta och sen är det en bilfärja också som skall betalas.

Men för oss är det värt att betala för den tjänsten, det skulle inte vara så lätt för oss att fixa allt detta själva, då ska vi under vår semester ta oss till Phuket med släpkärra handla och åka tillbaka till Lanta det tar tid och kostar pengar även för oss. Bara bilresan till Phuket från Lanta tar nästan 4 timmar sen är det 4 timmar tillbaka. Nej då är det bättre att allt finns på plats när vi kommer i Januari och vi har ju hyresgäster från 25/12 - 16/1 och dom behöver ju ha lite fina utemöbler att sitta i.

Eftersom att jag nu ligger sjuk så har jag haft tid att tänka/ planera om vår villa.

Tankarna på vad som skall handlas och tas med i våra 3 STORA resväskor, jag ska köpa gardiner till sovrummen, överkast Buddha figurer, ljuslyktor m.m allt för att kunna inreda huset i Thailändsk stil. Jag vill absolut inte att det ska vara skandinavisk stil. Känslan av att man är i Thailand ska kännas även i vårt hus.

Köksbordet och stolarna vi beställde är i mörkt trä, åh det kommer bli så fint. Det lustiga är att här hemma i mitt hus i Sverige är allt vitt/grått men det ska det inte vara där förstår ni. Det passar inte in där tycker jag.

Snygga tavlor måste vi få upp på de vita väggarna och jag vet att det finns en konstnär vid elephant road mot Old town där vi åkt så många gånger med vår vespa, där i ett litet skjul är det en konstnär som målar fantastiska tavlor. Dit ska vi åka och jag hoppas verkligen att jag hittar några stora fina tavlor. Det är ju verkligen kul om man köper något som är målat av någon på ön och att vi kan gynna det inhemska folket där.

Så så är det med det inte nog med att man styr och grejar i sitt hus i Sverige nu har vi även ett hus i Thailand som skall inredas på bästa och finaste sett. Men jag älskar ju inredning, det vore en dröm att få jobba med det.


Det är iallafall idag exakt 130 dagar tills vi lämnar Sverige & åker till vårt älskade Koh Lanta.

Vi längtar!!.

Likes

Comments

Vi har kollat upp uthyrningen och nu rullar det på..uthyrt från 25/12-17 --- 2/4-18 vi ska ju bo själva 4 veckor Januari-Februari men resten av tiden har vi hyresgäster..så himla kul. YIIPIIEE

Vi är så sugna på att komma ner och få fixa till huset så det blir mysigare än vad det är idag. Nu planerar vi och kollar grejer som vi ska köpa med oss dit. Textiler och tavlor m.m

Resväskorna kommer bli överfulla 😊

LÄNGTAN ÄR OTROLIGT STOR NU..

135 dagar kvar till avresa 👍❤

Likes

Comments

Äntligen nu är flygbiljetterna beställda. 😁

Avresa blir Torsdag 18 Januari kl.13.30 från Arlanda.
Den här gången flyger vi Arlanda - Bangkok 10 timmar och 15 minuter sen väntan i 1.25 på BK flygplats sen går nästa flyg 07.10 inrikes Bangkok - Krabi.
Vi landar på Krabis flygplats kl. 08.30 på Fredag morgonen. (Svensk tid 02.30)

Lång resa till vårt sommarhus..ja jösses förra resan då hade vi lght som vi längtade till att få bo i för första gången..den här gången är det vår villa vi längtar till.

Det ska bli underbart.

Mollie börjar skolan Måndag 22/1 &
den här gången blir det 8:e klass för Mollie.
Det blir nu hennes 3:e gång på Sanuk..har man varit 1 gång så får man mersmak.

2015 : 5:e klass
2017 : 7:e klass
2018 : 8:e klass

Men nu ska vi först ha en härlig semester härhemma i Sverige. Jobbar 2,5 vecka till sen ska jag ha 3 veckors semester det ska bli så skööönt. Jag har knappt haft något ledigt sedan vi kom hem från Koh Lanta i Februari..bara några enstaka strödagar.

Önskar Er en skön sommar med mycket sol, bad och GLASS 😘🌞Likes

Comments

Slutbetalning gjord...sista transaktionen genomförd.
Nu har vi betalat hela vårat hus 😊 kändes verkligen skitläskigt igår att överföra så mycket pengar till England de som ägde huset innan oss bor i Manchester.
De har även 1 lght eller 2 lght (kanske det var) på Koh Lanta i närheten av vårat hus.

Nu är det bara att räkna ner tills vi får åka till vårt hus. Vår villa 😊😊 kan knappt fatta det.

Likes

Comments

Jaaaaaaaaa så glad jag är..så glada vi är...Mollie fick plats på Sanuk nästa år.
ÅR  2018.

Vi fick mail från skolan i Thailand att det blivit 2 avhopp så Mollie fick en utav dom platserna,  men jag fick veta av en vän som är kvar på Koh Lanta att det är många som inte fått någon plats och att det är fullt på både Sanuk och Lilla Svenska skolorna redan nu 11-12 månader innan det är skolstart.
Så otroligt populärt det är/har blivit att gå på dessa skolor på denna lilla ö Koh Lanta.

Vi är så glada och tacksamma över att vi nu kan åka tillbaka 4 veckor men varje dag tänker jag/vi på att vi vill vara längre period..hur ska vi göra för att kunna vara där 2 - 3 månader.
Sjutton oxå att jobb och förpliktelser ska stoppa detta om vi hade ett jobb där de inte vill ha oss från Januari-Mars då skulle vi kunna vara i vårt hus delar av den kalla årstiden slippa vinter och kyla.Lite skillnad på bilderna föredrar den med lång sandstrand sol och värme.

Regn,snö och slask

NEJ TACK
😲

Likes

Comments

Det går inte en dag inte en endaste utan att jag tänker på Lanta.
Jag tittar på klockan och räknar 6 timmar framåt..nu är de på stranden, nu äter de lunch, nu har kidzen slutat skolan, nu är det dags för kvällsmat på Thaicat eller Thaimout eller Cozy eller Island bar..hela tiden finns mina tankar där.

Åh vad jag vill tillbaka nu..nu när vi varit hemma i 14 dagar nu när vi träffat nära och kära, kramat om, pratat med och umgåtts med nu vill jag tillbaka..tillbaka till vårat fina hus.
Jag vill fixa det, styla det så det känns som att nu är det vårat hus, vårat 2:a hem.

Även om vi kommer att ha villan uthyrd så kommer jag vilja kosta på och sätta vår prägel på det..vi har redan planer på hur och vad vi ska göra.
Vi planerar nu för att åka 10-14 dagar i Oktober innan högsäsongen drar igång.
Vädret är kanske inte det bästa men samtidigt vill vi testa på att vara där även då. Vi hoppas att Mollie beviljas ledigt så att hon kan följa med. När jag frågade henne häromdagen om det är ok om pappa och jag åker själva eftersom att vi ska fixa och greja med huset så sa hon jag vill följa med mamma. Ingen tvekan om den saken.
Så underbart att höra att hon vill dit och älskar Lanta precis lika mycket som vi gör❤

Tänk den här utsikten ska vi få njuta av från vår balkong från vårt masterbedroom.

Bakom oss ser ni trappen upp till vårt hus vår trädgård..när vi fotades här på vespan var vi helt ovetandes om att vi skulle bli ägare till detta hus. Huset som vi bodde i 15 dagar låg mittemot tänk vi bodde där på samma gata..vi åkte förbi huset med vespan.
I "vårt" hus när vi var där bodde Mollies klasskamrat Elias och han bor fortfarande där för de ska stanna där till 29/4.
Lyllos dom...jag vill oxå bo där nu i mitt hus.
Det är så synd att vi inte gick in i huset att vi inte hann gå på husvisning och det känns så konstigt att vi bara sett det utifrån och bara på bilder..men vi trodde ju aldrig att säljaren skulle ta vårt bud så därför la vi ingen extra energi eller tid på att boka visning. Men vi fick ju foto och utvärdering av huset från våra vänner Micke och Gunilla som gick husvisning åt oss och vi litar på dom och deras omdöme så det blev ju husköp. Och vi är så lyckliga över det, det känns helt rätt.

Nu får vi räkna ner och vänta tills i höst med att kliva in i vårat hus och syna det..

Nu är det bara att kolla efter flygbiljetter till höstens resa och hoppas att vi alla 3 kan få ledigt så att resan kan bli av.

Likes

Comments

Ja så verkar det vara vi fick mail från Thailand i morse där det stod ja ni kan läsa här nedanför. ⬇⬇

Alltså vad gör vi om Mollie inte får någon plats...visst Lilla Svenska skolan finns ju oxå men just nu känner jag bara NEEEJ det vill vi inte. Mollie har ju gått på Sanuk 2 ggr och det här skulle bli 3:e och troligtvis sista gången.
Vet ni i morse kl. 06.00 när Stefan läste upp mailet så blev jag så illamående,  jag bara kände Neeej det är inte sant.
Visst jag vet ju att Sanuk är populärt och sist när jag bokade så var det 13 månader innan skolstart nu är det bara 10,5 månad innan så jag är sent ute. Faaaaan oxå 😣
Men förhoppningsvis löser det sig men
om det nu är så att hon inte får plats så får vi tänka om vi får kolla om det finns plats andra veckor, längre fram.  Mellan jul och sportlovet är det väldigt många som vill ha plats. Högsäsong på skolan.

Tänk att det är så populärt det blir bara fler och fler som vill ha in sina barn på skolan.
Det är väll just drf Lilla Svenska öppnar upp en skola till på Lanta.
Jag hoppas att Sanuk också gör det 😃

Det som är bekymmer för vår del just nu är att vi blockat vårt hus vecka 4-7 och om det nu är så att vi inte får plats på skolan så måste vi tänka om åka andra datum men vi har ju öppnat upp uthyrningen nu så att vi kan få in hyresgäster och blir det bokningar så kanske vi inte kan bo i vårt hus 😢
utan måste bo nån annanstans.

Nu är det bara att ha is i magen och invänta svar från skolan.

Nu är det Fredag och jag önskar er en fin helg.

❤❤

Likes

Comments

Klart besked från skolan i Sverige.
Mollie får ledigt för att gå på Sanuk igen.

2018 blir det 3:e gången i denna underbara skola, 5:e gången på denna underbara ö
& 7:e gången i detta magiska land.

❤ THAILAND ❤

Skolmatsalen där eleverna sitter under ett basttak på träbänkar och äter, så enkelt men ändå så charmigt.
Det funkar, allt funkar i Thailand. Man tar seden dit man kommer och jag har aldrig hört att Mollie tyckt något varit konstigt eller att hon klagat fastän att allt är väldigt annorlunda mot härhemma.

Likes

Comments