View tracker

Måste snart börja packa för det går fort nu vips så är vi där 14/1 ska vi vara klara för avresa.

Men frågan är hur mycket vi ska ta med oss....det är ju inte mycket kläder som går åt..jag vet ju sist..jag tillbringade 9,5 vecka i hatt, bikini, sarong & flipflop dagtid och shorts, linne på vespaturerna och klänning till kvällens restaurangbesök och det blir väll ungefär likadant nu 🌞

2 par tunna shorts, 2 linnen, 2 klänningar, sarong, bikini, hatt och flippisar mer behövs inte..och det är superbilligt att lämna in sin tvätt i Thailand så packa minimalt är bäst.

Bekymret blir vad vi ska packa ner till Mollie hon har nästan växt ur hela sin sommargarderob så i hennes stora resväska blir det nog bara bikini, sarong, flippisar och SKOLBÖCKER.

Vi får nog shoppa lite sommarkläder till henne det första vi gör på Lanta allt är ju billigt där frågan är bara om något duger åt en numer rätt så kräsen tonåring.
Minnesbild från vår resa 2015

Denna bild togs på Mollie och mig.. Phuket Februari 2015 när vi åkt båten över från Koh Lanta för att möta upp mina 2 kidz Nathalie & Jonathan & deras 2 kompisar som kom med flyget från Sverige för att hälsa på oss.....då hade vi varit bortresta i 6 veckor.

❤ Lillasyster och storasyster kramas här på flygplatsen i Phuket efter 6 veckors längtan efter varandra ❤

Lyckan var obeskrivlig för mig också...underbart att få krama om mina barn.

Här är dom första dagen på stranden på Koh Lanta.

Mollie var så lycklig över att dom kom och hälsade på oss.

Storebror Jonathan (längst till vänster) hans kompis Martin, storasyster Nathalie (bakom Mollie) hennes kompis Emelie. 14 dagar stannade dom hos oss.

Så kul vi hade och vilka härliga minnen vi har. ❤


Rätt så nöjd här...resa är livet..älskart..

Kortet är taget på en av våra utflykter (4 island) till 4 öar..en väldigt upplevelserik dag det var rejäl sjögång innan vi kom till Koh kradan  😂


Tänk att vi snart är där att vi ska få uppleva detta igen att få tillbringa 1 månad den här gången på Koh Lanta det är som balsam för kropp och själ. Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Vi har tillbringat 1 dygn i Stockholm tillsammans med goda vänner. Vi har firat att vi (tjejer) i Februari varit vänner och hängt ihop i 30 år. Hur kan det stämma, 30 år vi som fortfarande bara är 25 😉 otroligt.

Tåget avgick 09.43 från Mjölby station igår morse och vi kom fram till Stockholm vid 11.30..vi gick till vårt hotell Freys som ligger jättenära Centralstationen & så mysigt hotell.
Sen blev det långlunch på Bishops arms.
Vi tjejer blev lite otåliga med att bara sitta så vi lämnade killarna och tog en sväng på stan för lite shopping.

Några påsar kom vi tbx med på den korta stunden.

Incheckning på hotellet och en liten powernap behövdes innan kvällens galej på GOLDEN HITS.

EN TRÖTT KILLE 😂

GOLDEN HITS

Väl framme på Golden hits blev det fördrink i baren.

Och fotosession av oss tjejer

Carola Marie Maria Lotta

Vilket drag det var på Golden..jag har nog aldrig sjungit så mycket som igår. I dag är rösten paj..heeeees är bara förnamnet. och ryggen värker men fulldos medicin funkar nu.

Vi sjöng och dansade men kastade in handuken vid 01.00 då behövde vi sova för när man kommit upp i den här åldern så tänker man på att "det är ju en dag i morrn också"

Och en ny dag kom...det blev fin hotellfrukost kl. 09.00 och sedan utcheckning...några timmars shopping. Jag har faktiskt hittat 5 julklappar till Mollie det känns jättebra och det är bra saker också som jag vet att hon önskar sig.


Nu hem till vardagen igen..ny arbetsvecka och jag vet att jag är överhopad med jobb efter 1 veckas ryggvila.Mojito raspberry

❤ 30 års vänskap ❤

Likes

Comments

View tracker

Nu börjar det kännas..att vi närmar oss avresan. Här är ruggigt ute och vi vill ha värme och sol. Vi har fått uppdaterade bilder på lite ombyggnad i vår lägenhet som vi beställt det ska bli så spännande att få se det in real life snart. Om 49 dagar är vi där.

Tiden kommer gå jättefort nu. Jag har väldigt mycket att göra på jobbet och det har blivit en del långa arbetsdagar som jag inte är van vid eller min rygg rättare sagt jag har mått mycket sämre nu än längre tid. Besvären har ökat och det är jobbigt.

Konstant värk från rygg och höfter..tänk att 2 små sketna diskbråck kan i 2,5 år sabba så mycket.

Många tror nog att jag är bra nu för jag är inte en sån person som klagar inte utåt i allafall. Familjen hemma ser ju och märker tydligt när ryggen är kass.

Men jag brukar säga det finns dom som har det värre..men just nu har det varit en lite jobbig period det har känts lite hopplöst och jag har haft nära till tårar många gånger både hemma och även på jobbet.

Det känns så härligt att jag nu vet att jag snart ska få promenera barfota på klong dao, long beach och alla andra härliga stränder som Koh Lanta har att erbjuda. Inte behöva sitta vid en dator 6-9 timmar om dagen..ingen stress, inga krav, inga tidiga morgnar..bara få njuta av sovmorgon en kaffe på terassen.. ta ett dopp i havet eller kanske poolen.

Få ägna all min lediga tid i 1 månad åt min familj och mig själv.

Älskar tanken och hoppas och tror att ryggen kommer läka av att allt kommer att lugna ner sig.

EKORRHJULET snurrar inte så himla fort i Thailand.

Där tar vi dagen som den kommer..Stefan och jag alltså..Mollie har ju skolplikt så hon måste gå till skolan.

Men dagarna är ju kortare för Mollie där än i skolan härhemma.

Måndag-Torsdag: 8.30-14.00

Fredag: 8.30-12.00

De två veckorna som vi bor i vår lägenhet så har hon nära till skolan. Räcker att hon går upp kl. 08.00 och påklädning går snabbt shorts och linne. Ingen skolskjuts de veckorna så hon kan gå själv dit,det enda som jag är lite orolig för är den svarta kobran de sett på området det känns ju lite läskigt så vi får väll se när vi kommer dit om vi väljer att låta henne gå själv eller om vi följer men inte för att jag kan göra nåt om det kommer en KOBRA ringlandes på betongvägen liksom. Men det är ju nära så vi får väll springa 😊till skolan.

När vi flyttar ner till Lanna lanta vid Long beach då bokar vi nog skolskjuts som vi hade sist det var smidigt.

Visst Stefan har sagt att vi kan skjutsa henne på moppen men det är ju en bit och vägen är vältrafikerad och de kör ju inte lugnt precis så säkrast blir nog ändå flakbil även om det inte är som i Sverige för säkerhetsbälten finns ju inte. Men det är säkrare och vi slipper åka varje morgon fram och tillbaka till skolan.

De två sista veckorna har vi besök av min son Jonathan och hans tjej Karin så då kommer vi att fara runt mycket på varsin vespa..så vi kommer att vara mycket på vägarna ändå. Vespa är ju ett smidigt sätt att ta sig runt på och upptäcka nya ställen.

Nu vet vi ju många platser som vi ska visa Karin bland annat. Jonathan var ju på besök år 2015 när vi var där..så han har ju sett mycket och ätit på många av de restaurangerna som är våra favoritplatser.

Likes

Comments

Nu är det bara 72 dagar kvar till avresa och nu börjar jag känna mig lite smått stressad. Det kan låta konstigt men det är en del att styra med inför en sån här resa och det jag menar då är allt runt Mollies skolgång som ska klaffa.

Förra gången 2015 när Mollie gick i 5:e klass kändes det smidigare än nu för då hade hon 1 klassföreståndare som jag skulle informera och diskutera skolarbetet med som ska med till Lanta men Nu har hon MÅNGA 😥 ämneslärare och det blir flera lärare för mig att ta kontakt med och ha samtal med om hennes frånvaro från Svenska skolan och genomgångar i ämnena vad som skall hinnas med under de 4 veckorna vi är borta.

Vi måste när vi kommer till Lanta tala om för nya fröken under inskrivningssamtalet vad Mollie ska göra/hinna med den här tiden.

Individuell utvecklingsplan ska med och allt skolmaterial.

Det är ju tuffare i skolan för varje år med läxor och det har vi märkt nu hon har väldigt mycket läxor.

Det jag har gjort nu är att jag till att börja med tagit kontakt med Mollies basgruppshandledare och informerat honom om att det nu börjar att dra ihop sig och att all planering för Mollies skolgång i thailand behöver vara klart innan jullovet för när Mollie kommer tillbaka efter lovet så går hon endast 4 dagar i skolan sen reser vi.

Det värsta är att hennes basgruppshandledare slutar nu till jul och Mollie kommer att få en ny lärare i 4 dagar innan avresa....mmm inte så bra tajming kanske.. och den nya basläraren har vi ju ingen aning om vem det är.

Jag måste snart ssmmanställa ett mail och skicka med ett särskilt brev från Sanuk som skall gå till hemklasslärarna och det blir många mail och jag vet knappt vilka lärare Mollie har. Jag frågade henne häromdagen och hon räknade upp väldigt många namn och sa sen -jag tror att det är alla lärare mamma 😊

Oki vi får hoppas att vi inte missar någon.

Men men detta löser vi nog det är bara att tiden går så fort nu. Snart är det jul och sen är det nyår och sen är det bara 13 dagar kvar och de 13 dagarna i Januari har jag fullt upp på jobbet ett stort årsbokslut som skall bli klart dagarna innan.

Deadline för år 2016 har vi 12 eller 13 Januari då skall ALLA fakturor vara bokförda och klara.

Vi åker 14 Januari bra tajming.

Men jag vet att ledigt under jul//nyår och innan bokslutet är klart är ingen ide att fråga om det beviljas inte. Så även om vi ville åkt tidigare så kan jag inte det.

🌞😉😂😀


Likes

Comments

I går äntligen fick jag ändan ur som man brukar säga. FLYGET är bokat.
Att det ska vara så svårt att bestämma sig jag har googlat på flyg i flera månader. Olika vägar och flygtider och datum.

Men nu bestämde vi oss i går.

Vi har bokat med Thaiairways och direktflyg till Phuket. 10 timmar och 40 minuter.
Kan kanske kännas som en krånglig väg att ta sig till Koh Lanta på men vi övervägde ändå direktflyg mot att flyga till Bangkok och vänta där flera timmar och sen flyga inrikes från Bangkok-Krabi som tar 1.5 timme sen är det ytterligare 2 timmar med minivan till Koh Lanta.
Så summa summarum blir att vi tjänar ändå tid på att flyga direkt till Phuket och ta van direkt därifrån cirka 3.45 timmar till Koh Lanta.

Arlanda-Bangkok-Krabi-KohLanta hade säkert tagit oss..minst 7 timmar med väntanibangkok-boarding-flygtillkrabi-väntanpåbagageikrabi-minivantillKohlanta

Så detta känns faktiskt väldigt bra 😊

Resan hem blir längre för den går nämligen inte direkt den blir Phuket-Bangkok-Arlanda
Vi får vänta 8 timmar och 40 minuter i Bangkok mellan kl. 16.45 - 01.25 men då får vi äta, shoppa & vila.
Det var i allafall de bästa flygtiderna vi hittade dom datum vi kan åka. 

Summan för flygbiljetterna blev 23.592:- tur o retur för 1 månadsbiljett till Thailand för 3 vuxna.

🏝🌴😊


Likes

Comments

Nu har vi flugit högt 152 meter över havet vilken häftig upplevelse att få göra det tillsammans med sin dotter. Mollie tvekade inte en sekund när jag sa det.
- ska vi flyga Mollie parasail..kolla där uppe
en sån där efter en båt. 😄

Ok sa hon vill du, ja sa jag, jag gör det om du vill. Jag har ju flugit med pappa en gång tidigare..det är skithäftigt..men högt jättehögt mycket högre än vad man tror.
Jag gissade på att det var en sisådär 70-100 meter högt men nej det var det inte fick jag se när vi flugit. 152 meter är det. Jädrigt högt 😥

Man kunde välja på 6-8 minuter för 500:- eller 12-15 minuter för 600:- jag sa vi kör 12-15 minuter.

Vi knallade ner för att rigga på oss allt flytvästar och säkerhetsselar.


Vi fick först kliva i en mindre båt som tog oss ut till den rätta parasailbåten..som har plattform bak som man får sätta sig på när han häktar fast en i hakarna. Han satte fast mig i höger lina i bara 1 hake och i den vänstra i 2 hakar. Då var jag tvungen att fråga vrf han gjorde så..fasen tänk om han missade att det skulle vara 2 på höger också..om han nu missat och jag inte ifrågasatt och så var det fel och så ramlar jag ner 😥 phu hemska tanke..det är ju högt att ramla ner i från. Han sa att det var ok det var fördelning på vikt eftersom jag väger 20 kg mer än Mollie. Sen var jag ju tvungen att ställa frågan. Is it safe? Yes it's safe sa han. Good sa jag.

Sen så lyfte vi sakta ut och bort från båten..iväg & upp i luften. Wohooo high high high up in the sky.

Kan tala om att man instinktivt håller stenhårt i selens linor. Fy faan vad högt det är. Le nu mot Mollie se inte rädd ut. Så kom frågan från Mollie.

- MAMMA är du rädd. Nej då jag är inte rädd.

- MAMMA ditt ben skakar. DU ÄR RÄDD.

Nej jag är inte rädd sa jag och skrattade lite. Kan nu erkänna att jag var lite skraj när det knakade från ringarna när dom liksom gled runt i klykan och man hänger 150 m över havet. Inte är man så jädra katig då och framförallt inte när Mollsan ställer frågan. Mamma om vi ramlar ner nu DÖR VI DÅ? Nej då sa jag och skrattade till lite..vi har ju fallskärmen..ja men om linorna bara går av. Nej då vi klarar oss. Då ramlar vi i vattnet bara. Är det säkert mamma att det här inte är farligt sa Mollie. Jag lovade henne att det här är inte farligt.

Men jag vet ju att jag ljög om en sak och det var att om vi ramlade ner om linorna brast från 150 meter..ja då hade vi STENDÖTT direkt.

Men det kunde jag ju inte säga däruppe.

Mamma jag är rädd nu..eftersom du bara skrattar när jag frågar om det är farligt. Lovar du att det inte är farligt. Ja jag lovar. Vi fixar det här och kommer att överleva.

När vi hängde fritt däruppe 150 meter upp i himlen så fick jag se en stor sköldpadda långt därnere han simmade så fridfullt uppe vid vattenytan. Så himla häftigt. Jag bara skrek till Mollie titta titta kolla där Mollsan en sköldpadda. Åh sa Mollie så fin. Det var en fin upplevese däruppe hängde vi bara min tös och jag.

Sen visste ju jag att när man åkt en stund då blir man doppad i havet..oftast bara fötterna. Båten saktade in och jag förstod nu så är det snart dags. Vi kom längre o längre ner. Tillslut nådde vi vattenytan..dopp av fötter o vader sen åkte vi upp en liten bit men sen så saktade in och vi blev doppade till midjan sen drog han på så vi släpades i vattnet sidledes och sen upp igen. 😁

Ja sen var dom där 12-15 minutrarna slut, vi vinchades in och landade sittandes på plattformen. Häftigt nu var det gjort. Nu kan Mollie bocka av det på sin upplevelselista. 

Nu är vi 5 st i familjen som flugit parasail..Stefan, jag, Mollie, Nathalie & Alex.

Jag är den i familjen som gjort det 2 ggr. 🤘👍😄

Vad blir nästa gång...BUNGYJUMP kanske.


Likes

Comments

Vaknade i går morse av att en cikada spelade, gnisslade, väsnades i vårt badrum. En flugliknande insekt fast större liksom.
Alla tre var vi uppe kl. 06.00 för att se om vi kunde se den, men nix det gjorde vi inte. När solen går upp och det blir ljust då tystnar den.
Mollie totalvägrade att gå på toa och hon tänkte absolut INTE duscha därinne.
Jag erbjöd henne att mormor o jag kan vakta medans hon duschar eller att hon och jag kunde duscha ihop och kommer besten flygande då tar vi duschslangen och försvarar oss med sa jag. Men Neeej tror du att jag går in där sa hon ALDRIG.

Tillslut pep hon in snabbt på toa jag höll koll 😂

​VÅR TOAKOMPIS HERR CIKADA 

Efter en heldag vid havet och i havet så var det dags att gå upp och duscha och fixa oss för kvällens middag. Mollie hade glömt bort cikadan, för hon duschade och det gjorde vi andra också. Sen gick vi ut och käkade. När vi suttit ett tag vid middagsbordet så sa Mollie att hon ville gå upp på rummet och hämta sin telefon. Jag följde med för att gå på toa. Men då Ni när vi kom tillbaka till rummet. Det var kväll och mörkt..då så hade det där inneboende husdjuret rena konserten inne på vår toa.

Herregud vilket jävla liv rent ut sagt. Alltså detta öronbedövande ljud som inte går att beskriva i ord det är som ett jävla alarm på toaletten.

Jag sa då till Mollie - nej nu går vi till receptionen och säger till. Vi kan absolut inte acceptera detta vi kommer inte att få sova en blund om han den där herr insekt ska spela, tjuta, gnissla hela jävla natten för oss. Så med bestämda steg gick vi dit och funderade på vad vi skulle säga. Väl inne i receptionen sa jag - we have a cikada in our bathroom and he plays very noicy we cant sleep.

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Tjejen i receptionen tittade lite frågande på mig och sa what is a cikada is it a animal. 😂

Ja vad fan svarar jag nu då 🤔 vad heter fluga på engelska tänkte jag. Yes it is and he plays for us. HIGH we cant sleep. Ok sa hon då vet jag. Take this sa hon och gav oss insektsspray. Då var jag ju tvungen att säga - we cant see him.

I receptionen stod en äldre herre hotellets områdesskötare/vaktmästare typ han sa till mig. Oh they are very friendly animal. Not dangerous. I know sa jag men very noicy we cant sleep. Han sa jag följer med Er till ert rum. Ok sa vi han tog sprayen och följde med. Väl inne i badrummet kikade han runt men såg ju inget. Han och vi trodde att cikadan satt i ventilationen så han skruvade loss den oxh sprayade in tog loss en spotlight i taket och sprayade men det var ett jävla liv fortfarande. Han öppnade en lucka i taket och sprayade men fortfarande var det ett öronbedövande alarm liksom. Mollie och jag bara tittade på varandra och skrattade. Detta är inte sant nu är vi på semester och det finns säkert minst 500 rum på detta hotell och just vi har hamnat i ett hotellrum med en cikada på toaletten. Höjden av otur. Jag sa till mamma och mollie dom får flytta oss till ett annat rum om det där odjuret inte håller tyst. Jag såg 5 nätter framför mig som skulle bli helvetiska och att behöva ligga och lyssna på detta gnisslande då kommer jag ju att vara ett vrak när jag kommer hem. Inte harmonisk och utvilad som man ska vara efter en semester. Gubben sa i allafall att han inte kunde göra mer vi fick hoppas att det blev tyst annars fick vi återkomma i morgon. Vi bara glodde på varandra och sa lite käkt OK. Odjuret gnisslade ett tag till sen sa jag nej fan heller att jag accepterar detta varpå mamma sa men du vet Carola dom kan nog inte göra nåt. Det kanske klassas som en naturkatastrof typ..så att man får räkna med sånt här...men ja jo men visst dom kan ju inte rå för att det kommer in spelande inkräktare på toaletten. Men nej jag accepterar det inte. Mollie nu går vi tbx till receptionen. Vi gick dit och så fort vi visade oss sa receptionistan Is he dead och log med hela ansiktet. Jag orkade inte ens svara. Jag bara skakade på huvudet. NOOOOOOOO

- WE CANT SLEEP 

Oh no sa hon jag skickar upp en ny kille som får komma och titta. Vi gick tillbaks till rummet efter 5 minuter kom en yngre kille. Med stor påse och ny spray. Vi sa vi tror att det kommer från taket. 

Han lyssnade och kikade runt men han trodde att ljudet kom ifrån vatrentanken på toaletten. Under där spolknappen sitter. Men herregud hur kan den ha kommit in där. Och där i är det väll mörkt tänkte jag så får han inte död pån då kommer han ju spela dygnet runt i 6 dagar till. Herregud det kommer bli min död om inte cikadan dör. 

Han sprayade in under locket för han kunde inte få loss det. Men det lät ändå. Sprayade igen och igen och igen. Tillslut tystnade det och han kom ut från toan och sa I wait here for a minute..and it was quiet. Jiippiiieeee nu var det tyst. Killen sa om det börjar igen så ring till receptionen och säg till så kommer vi tillbaks. Vi behövde inte ringa..det har varit dödstyst från toan hela natten. 

Vi har sovit gott. Tur att det var så hjälpsam personal här på hotellet och dom inte klassade det som naturkatastrof 😂 

Annars var förslaget från mig: vi får sova på balkongen i natt för det är tystare därute än inne. 

Likes

Comments

Det är nåt alldeles speciellt med Cypern. Tror att det är ganska exakt 6 år sedan jag var här. Men det är lika underbart som det alltid har varit.
I och för sig har det förändrats väldigt mycket sedan jag var här. Kustremsan utmed staden Fig Tree bay ser helt annorlunda ut...vad hotell det har poppat upp helt otroligt det är ju lite synd kan jag tycka..börjar likna Gran canaria.

Men havet det turkosblåa klara varma vattnet det är precis som det alltid har varit. FANTASTISKT 👍
Och varmt är det i luften. Cypern kan man lita på och här fryser man inte.

Hotellet då Family Life Nausicca beach vad tycker jag om det. Det ligger helt rätt till på en egen liten udde en bit i från alla höga hotellkomplex. Väldigt gemytligt här. Inga ljud från störande trafik eller närliggande hotell. Dessvärre mycket ljud vid mainpool om man ligger där men det finns solsängar i stort sett runt hela hotellet så vill man kan man hitta en lugnare plats. Det gjorde vi 😉

Har man mindre barn som vill bada pool, och ha nära till snacksbaren där det finns ALLT man kan tänka sig i onyttigheter..slush i alla tänkbara färger..illrosa, illblått m.m milkshakes, plättar med chokladsås, donuts med choklad, donuts med strössel, glass i bägare eller strut popcorn m.m vill man äta hur mycket som helst av det då ska man ligga nära mainpool. Det finns faktiskt också ett nyttigt alternativ. Fruktsallad.

Vi har en fin strandpromenad att gå på bort till fig tree bay beach om man föredrar strandbad men vid hotellet finns tre bryggor med stegar så man kan bada ifrån. Jag föredrar det faktiskt eftersom man därifrån kan ta sig ett "Kärringdopp" och det passar mig alldeles utmärkt men det är Inte så handikappvänligt tyvärr.
Mainpool med poolparty

​NJUTER

Ljuvligt att vara på semester..jag älskar varmt klimat, sol och värme.. vilken tur att jag har 1 månad på Koh Lanta i vinter att se framemot annars skulle det kännas tungt nu.


Likes

Comments

CYPERN

Nu är vi framme på härliga Cypern. Hur varmt som helst. 32 gr i skuggan.
Flygresan gick jättebra. Mollie var lite orolig innan..jag frågade om jag fick säga något till flygvärdinnorna om jag fick tillfälle och det var ok sa hon så när hon o jag gick på toaletten direkt efter start så gick jag fram till en flygvärdinna och sa ursäkta men min dotter är väldigt flygrädd vill du säga några lugnande ord till henne. Ja absolut sa hon det är klart jag gör det jag vinkade fram Mollie till värdinnan. Hon frågade Mollie när hon var rädd om det är vid turbulens eller hela tiden. Mollie sa vid start och även om det är turbulens då sa hon du behöver absolut inte vara rädd. Turbulens är inget farligt och jag har flugit i mitt jobb i 16 år och aldrig varit ute för någon farlig incident. Har du flugit många gånger frågade hon..ja sa Mollie det har jag men rädslan har kommit nu när jag blivit äldre.
Mollie har varit iväg på 20 utlandsresor och rest 6 gånger långa flygresor både till Thailand & USA.

Men flygvärdinnan var jättegullig och lovade Mollie det här kommer att gå jättebra. Hon frågade vilken stolsrad vi satt på 37 sa Mollie då lovade hon att om jag får info från kapten att det kommer bli turbulens så kommer jag till dig och meddelar dig så att du vet i förväg vad som kommer hända, men jag lovar dig det är absolut inte farligt. Till sittplatsen fick jag med mig en storleende UNGE nu mamma är jag inte rädd längre sa hon. Toppen eftersom vi har en lång flygresa framför oss i Januari när vi ska till Koh Lanta. 😊


När vi landat gick Mollie fram till flygvärdinnan och tackade och sa det här var min bästa flygresa. ❤

Likes

Comments

Vilken fantastisk dag vi hade på Öland i går vi var ett stort gäng med härliga människor.
Och 🌞 sken på oss. Det var varmt.
Förra gången vi träffsdes allihopa var hemma hos oss år 2011.

ÖLANDs borna Micke & Annelie lade upp rutten igår. Lite olika ställen fick vi besöka. Först blev det lunch i Färjestaden vid hamnen på restaurang Kajplats 4.
Mysigt ställe med vacker utsikt. Jag såg hela Ölandsbron från min bordsplats.

Sen drog vi 10 personer vidare i 2 bilar ner mot södra delen av Öland. Besökte en liten by där jag köpte små prydnadspumpor och vi köpte även Öländsk ost. Så vansinnigt god.

Därifrån tog vi oss längre söderut mot en liten örtagård som sålde kryddor i lerkrus. Det fanns allt.
Köpte laxkrydda i en söt liten burk & ingefärssaft till mamma & pappa som tack för hjälpen med Mollie & Yango.

Kryddor i lerkrus

Färden gick vidare genom Alvaret vilket konstigt landskap...ser ut som savannen i Afrika. Väldigt platt och kargt men vackert.

Ett fika stopp på vår väg blev på Havtornsgårdens Café. Där drack vi kaffe och jag åt den bästa kladdkakan med grädde som jag nånsin ätit. Mums 😊
Det var ett fiolspelande sällskap som underhöll oss medan vi satt ute på gamla trädbänkar i solen och fikade.
Alltså så mysigt..älskar såna där små café vid vägen. Dom sålde allt möjligt med bäret Havtorn i. Shot, marmelader, brännvin, havtornste m.m Jag köpte fikon-havtornsmarmelad. Blir spännande att smaka tillsammans med ölandsosten.

​på kvällen åt vi trerätters på hotell Skansen..så god mat.

​2 härliga dagar har vi haft på Öland...nu hemma och packa om..för i eftermiddag reser jag mot Göteborg och Landvetter för att i morgon flyga till värmen. 

Likes

Comments