Jaaaaaaaaa så glad jag är..så glada vi är...Mollie fick plats på Sanuk nästa år.
ÅR  2018.

Vi fick mail från skolan i Thailand att det blivit 2 avhopp så Mollie fick en utav dom platserna,  men jag fick veta av en vän som är kvar på Koh Lanta att det är många som inte fått någon plats och att det är fullt på både Sanuk och Lilla Svenska skolorna redan nu 11-12 månader innan det är skolstart.
Så otroligt populärt det är/har blivit att gå på dessa skolor på denna lilla ö Koh Lanta.

Vi är så glada och tacksamma över att vi nu kan åka tillbaka 4 veckor men varje dag tänker jag/vi på att vi vill vara längre period..hur ska vi göra för att kunna vara där 2 - 3 månader.
Sjutton oxå att jobb och förpliktelser ska stoppa detta om vi hade ett jobb där de inte vill ha oss från Januari-Mars då skulle vi kunna vara i vårt hus delar av den kalla årstiden slippa vinter och kyla.Lite skillnad på bilderna föredrar den med lång sandstrand sol och värme.

Regn,snö och slask

NEJ TACK
😲

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det går inte en dag inte en endaste utan att jag tänker på Lanta.
Jag tittar på klockan och räknar 6 timmar framåt..nu är de på stranden, nu äter de lunch, nu har kidzen slutat skolan, nu är det dags för kvällsmat på Thaicat eller Thaimout eller Cozy eller Island bar..hela tiden finns mina tankar där.

Åh vad jag vill tillbaka nu..nu när vi varit hemma i 14 dagar nu när vi träffat nära och kära, kramat om, pratat med och umgåtts med nu vill jag tillbaka..tillbaka till vårat fina hus.
Jag vill fixa det, styla det så det känns som att nu är det vårat hus, vårat 2:a hem.

Även om vi kommer att ha villan uthyrd så kommer jag vilja kosta på och sätta vår prägel på det..vi har redan planer på hur och vad vi ska göra.
Vi planerar nu för att åka 10-14 dagar i Oktober innan högsäsongen drar igång.
Vädret är kanske inte det bästa men samtidigt vill vi testa på att vara där även då. Vi hoppas att Mollie beviljas ledigt så att hon kan följa med. När jag frågade henne häromdagen om det är ok om pappa och jag åker själva eftersom att vi ska fixa och greja med huset så sa hon jag vill följa med mamma. Ingen tvekan om den saken.
Så underbart att höra att hon vill dit och älskar Lanta precis lika mycket som vi gör❤

Tänk den här utsikten ska vi få njuta av från vår balkong från vårt masterbedroom.

Bakom oss ser ni trappen upp till vårt hus vår trädgård..när vi fotades här på vespan var vi helt ovetandes om att vi skulle bli ägare till detta hus. Huset som vi bodde i 15 dagar låg mittemot tänk vi bodde där på samma gata..vi åkte förbi huset med vespan.
I "vårt" hus när vi var där bodde Mollies klasskamrat Elias och han bor fortfarande där för de ska stanna där till 29/4.
Lyllos dom...jag vill oxå bo där nu i mitt hus.
Det är så synd att vi inte gick in i huset att vi inte hann gå på husvisning och det känns så konstigt att vi bara sett det utifrån och bara på bilder..men vi trodde ju aldrig att säljaren skulle ta vårt bud så därför la vi ingen extra energi eller tid på att boka visning. Men vi fick ju foto och utvärdering av huset från våra vänner Micke och Gunilla som gick husvisning åt oss och vi litar på dom och deras omdöme så det blev ju husköp. Och vi är så lyckliga över det, det känns helt rätt.

Nu får vi räkna ner och vänta tills i höst med att kliva in i vårat hus och syna det..

Nu är det bara att kolla efter flygbiljetter till höstens resa och hoppas att vi alla 3 kan få ledigt så att resan kan bli av.

Likes

Comments

Ja så verkar det vara vi fick mail från Thailand i morse där det stod ja ni kan läsa här nedanför. ⬇⬇

Alltså vad gör vi om Mollie inte får någon plats...visst Lilla Svenska skolan finns ju oxå men just nu känner jag bara NEEEJ det vill vi inte. Mollie har ju gått på Sanuk 2 ggr och det här skulle bli 3:e och troligtvis sista gången.
Vet ni i morse kl. 06.00 när Stefan läste upp mailet så blev jag så illamående,  jag bara kände Neeej det är inte sant.
Visst jag vet ju att Sanuk är populärt och sist när jag bokade så var det 13 månader innan skolstart nu är det bara 10,5 månad innan så jag är sent ute. Faaaaan oxå 😣
Men förhoppningsvis löser det sig men
om det nu är så att hon inte får plats så får vi tänka om vi får kolla om det finns plats andra veckor, längre fram.  Mellan jul och sportlovet är det väldigt många som vill ha plats. Högsäsong på skolan.

Tänk att det är så populärt det blir bara fler och fler som vill ha in sina barn på skolan.
Det är väll just drf Lilla Svenska öppnar upp en skola till på Lanta.
Jag hoppas att Sanuk också gör det 😃

Det som är bekymmer för vår del just nu är att vi blockat vårt hus vecka 4-7 och om det nu är så att vi inte får plats på skolan så måste vi tänka om åka andra datum men vi har ju öppnat upp uthyrningen nu så att vi kan få in hyresgäster och blir det bokningar så kanske vi inte kan bo i vårt hus 😢
utan måste bo nån annanstans.

Nu är det bara att ha is i magen och invänta svar från skolan.

Nu är det Fredag och jag önskar er en fin helg.

❤❤

Likes

Comments

Klart besked från skolan i Sverige.
Mollie får ledigt för att gå på Sanuk igen.

2018 blir det 3:e gången i denna underbara skola, 5:e gången på denna underbara ö
& 7:e gången i detta magiska land.

❤ THAILAND ❤

Skolmatsalen där eleverna sitter under ett basttak på träbänkar och äter, så enkelt men ändå så charmigt.
Det funkar, allt funkar i Thailand. Man tar seden dit man kommer och jag har aldrig hört att Mollie tyckt något varit konstigt eller att hon klagat fastän att allt är väldigt annorlunda mot härhemma.

Likes

Comments

I går skrev vi på kontraktet, kontraktet till vårt hus på Lanta. Känns overkligt, verkligt men märkligt.
I stället för en lägenhet så äger vi snart (1 Maj) ett hus, en villa med trädgård och nu blev det precis som 2015, då var absolut inte tanken att vi skulle köpa en lägenhet men det gjorde vi och nu var absolut inte tanken att köpa ett hus men det har vi.

Innan vi åkte till Lanta hade vi börjat prata om att sälja lägenheten eftersom vi visste att värdet ökat och den var ju faktiskt inköpt som en investering. Man tror ju att det ska ta många år innan man skulle kunna kamma hem nån vinst men här dröjde det bara 2 år. Så vi gjorde slag i saken.

Koh Lanta har blivit så poppis och det beror till viss del på att det finns Svenska skolor där och vi som varit där vet ju hur underbart det är. En gång Lanta alltid Lanta. 

För oss var det 4:e gången på Lanta nu ....men jag vet flera som återvänt många fler gånger och har sina barn på sanuk år efter år..

I dag är det ju "inne" att ta ett break ifrån sitt stressiga liv en thaimout med familjen, kvalitetstid det värdesätter människor idag, ledig tid mer än att bara jobba och tjäna pengar.

Det är så mycket barnfamiljer som åker hit på thaimout 1 månad~2månader~3 månader eller ännu längre tid och låter då barnen gå i Svenska skolan.

När vi var på Koh Lanta 2008 fanns 1 skola och det var Sanuk då låg en byggnad på Long beach och det var för alla longstayelever och semesterskolan låg uppe vid klong dao beach där den är placerad idag.
I dag går alla SANUK-elever på samma ställe oavsett om du är longstayare eller shortstayare.
Minimum för att gå på skolan är 4 veckor.

I dag finns 2 Svenska skolor fast på 3 olika ställen. 1 Sanuk och 2 lilla Svenska.

Att dom startat upp 1 lilla Svenska skola till är för att efterfrågan är så stor under peak så Januari-Mars har platserna inte räckt till för alla som VILL bryta ekorrhjulet och njuta av lugnet just på Lanta.

Vi håller nu på att planera för 2018 😊 mail till skolan i Sverige är skickat,  en förfrågan om möjlighet till ledighet för Mollies del.
Säger dom NEJ så får vi stanna hemma.

På Måndag blir det mail till min chef om jag får semester. 

Så fort vi fått godkänt måste skolan bokas, huset blockas för oss innan hyresgäster får börja boka in sig.
Planeringen är alltså i full gång 1 år innan precis som tidigare. Helt galet 😉

1 år känns långt, väldigt långt men 2015 köpte vi lägenheten och väntade 2 år på att bo i den..nu får vi vänta 11-12 månader på att få bo i vårt hus...sååå.....

.....den som väntar på nåt kul 😉...väntar aldrig för länge.....

Likes

Comments

Ett stort tack till Er alla som läst min blogg under vår resa, jag har sett att jag haft cirka 6.700 läsare i snitt/vecka och det är helt otroligt.
Tack för alla fina kommentarer jag fått ❤❤

Eftersom den här bloggen har titeln famlovepkohlanta och vi nu är hemma igen så kommer jag ju inte att ha några dagliga berättelser att skriva och berätta om för er från just Koh Lanta men eftersom vi reser en hel del och jag tidigare har skrivit om andra resor vi gjort så kommer det lite reseberättelser från andra resmål här så om ni är nyfikna och vill läsa så håll utkik.

Vi har nu planer på att resa till Island framåt sommaren.....
En dröm jag haft länge om att få åka dit och det lär ju bli kontraster mot den resan vi har varit på nu......

...men jag kommer ju självklart att uppdatera så fort någonting gäller Koh Lanta om villan, uthyrning och bokningar och om vår tilltänkta longstay 2018 blir av eller ej..det beror på ledigheter och jobb m.m det är mycket som ska klaffa för oss i familjen.

TACK
&
VÄLKOMMEN ÅTER❤❤❤

Likes

Comments

Nu är det mycket att besluta och att ta reda på och fundera över...
Ska vi (fördelar) ska vi inte (nackdelar) köpa huset på Koh Lanta.

Huset är verkligen jättefint och priset är "ett klipp"
Innan vi lämnade Koh Lanta hade vi varit hos Tommy mäklaren och lagt ett bud på huset..ett skambud tyckte jag, lite pinsamt faktiskt.
Mäklaren trodde inte att säljaren skulle ta budet men det gjorde han.
Vi hann aldrig gå in och titta på huset de sista dagarna var vi så fullbokade så tid fanns inte och jag kände att det inte var så viktigt med tanke på det låga budet för han kommer inte att ta det..men hör och häpna när vi precis kommit till Phuket och checkat in på hotellet..så fick vi mail från Tommy.
Säljaren godtog ert bud. Kan vi ses idag?
Stefan satt med telefonen och bara skrattade och sa - det här är inte sant.
Jag höll på att packa upp resväskan och frågade vad..-vad har hänt?
Stefan visade mig och vi bara stirrade på varandra och jag sa - VAD GÖR VI NU?
Vi har ju inte ens varit inne i huset?

Jag kom snabbt på att vi kontaktar Micke och Gunilla dom är vänner till oss sedan 2015 och äger ett jättefint hus på Lanta de visste om att vi lagt bud på huset och vi hade träffat dom 2 dagar tidigare hemma hos dom och diskuterat husköpet m.m

Jag skrev till Micke på facebook och frågade om dom ville/hade möjlighet att kolla huset åt oss vi litar på dom de har haft sin villa på Lanta länge och jag vet hur nogranna dom är med sitt egna hus.
Jag fick svar av Micke att självklart gör vi det hur går vi tillväga..ja inte lätt men vi kontaktade Tommy igen och sa vi har vänner som ska göra husesyn åt oss ni måste bara bestämma en dag/tid som ni skall ses. Dag och tid bestämdes Fredag kl. 13.00 exakt samma tid som vi skulle lämna hotellet i Phuket för att flyga till Bangkok..helt galet jag hade hellre åkt tillbaks till Lanta. Men det kunde vi ju inte det blev sen chattande fram och tillbaka jag skrev till Micke vad jag ville att dom skulle kolla åt oss och bad dom fota inifrån huset och det gjorde dom. När vi kom till Bangkoks flygplats och fick wifi så hade Micke skickat massa bilder och skrivit massor av info angående huset.
Här nedan är meddelandet från Micke och Gunilla.

Vilken tur att Micke och Gunilla fanns där på plats och att dom hjälpte oss att kolla.
Tack snälla ni för all hjälp ❤❤

Ja så nu har vi bestämt oss vi kommer att köpa huset..vi känner oss säkra på att detta är ett bra köp och att få en villa med trädgård/liten pool till det priset är otroligt.

Vår mäklare Tommy sa direkt -om inte ni köper det så gör jag det.
-Det är ett klipp och jag trodde aldrig att säljaren skulle ta erat bud men det gjorde han 😊 och om vi har gjort bort oss det återstår att se det har vi inget svar på idag
men eftersom vi älskar Lanta och vill vara där så mycket vi kan nu och sen när vi är pensionärer då har vi i allafall ett jättefint hus att bo i vintertid. 👍

Säljaren som är engelsman skulle ha huset uthyrt i 1 år fr.o.m Oktober 2017 - Oktober 2018 och vi skulle få dom intäkterna men vi har nu sagt ifrån till det. Dels för att vi själva då inte skulle ha möjlighet att vara där nästa år om vi åker och för att när det hyrs ut privat om något går sönder vem kan då hjälpa till att fixa/laga/köpa åt hyresgästen. Då skulle vi få samtal hem till Sverige och vi kan ju inte bistå med nåt härifrån Nej det kändes för jobbigt. Vi tackade nej till dom intäkterna.

Vi kommer i allafall att ha villan för uthyrning troligtvis genom jojolantarental precis som vi har/haft med vår lägenhet så lite intäkter kommer vi nog att få ändå och vi kan nu bo i vårt egna hus nästa år om vi kommer iväg. 


Huset ligger cirka 850 meter från havet och stranden Long beach som vi älskar, det är en fantastisk utsikt från balkongen​.

Läget är väldigt lugnt det ligger en bit upp från mainroad så man hör ingen bil/vespatrafik därifrån.

Man har nära till vackra Long beach/ relax bay och nära till affärer, restauranger thaiboxning och med vespan tar du dig lätt till mainroad på 2 minuter att promenera tar cirka 7 minuter. När du går elephant road ner så direkt vid mainroad har man tillgång till tuktuks, flakbilar om man vill åka till andra stränder. 

Man kan enkelt be om telefonnumret till någon tuktuk/bilförare som man litar på och bara ringa så blir man upphämtad vid huset om man vill. Det är billigt att åka taxi/tuktuks på Lanta

Om man har barn på svenska skolan Sanuk så hämtar skoltaxin skolbarnen även uppe hos oss på Lanna Lanta området så det går alldeles utmärkt att bo där.

Så jag/vi känner som nu har bott där på området dels 2008 och nu i 14 dagar vi flyttade hit till Lanna Lanta området när vi lämnade vår lght 27/1 & nu så har vi bott på samma gata mittemot  villan som vi nu ska köpa så det är ju nån mening med det också vi tycker att läget är fint och att avståndet inte är något hinder hellre bo där i lite djungelmiljö  bara cikador och fågelsång runt omkring oss och några villor och lanta loft (lght) och vill vi till all kommers, biltrafik, havet och stranden så tar vi oss dit hur smidigt och enkelt som helst. 

När vi bodde på southern lanta området där vår lght ligger där man har gångavstånd till det mesta så förflyttade vi oss med vespa för det mesta ändå till olika stränder, till restauranger och till saladan. Så området passar oss perfekt. 👍😃

Likes

Comments

Detta är fruktansvärt jobbigt lika jobbigt som sist 2015 att lämna Lanta att lämna alla vänner som man vet är kvar där..men jag är tacksam och glad för det vi fått uppleva de här 4 veckorna..men det är alldeles för kort tid hade lätt kunnat stanna minst 1 månad till. Nu kommer jag några dagar leva i min bubbla härhemma jag gråter en skvätt, längtar tbx, minns innan jag kommer ut..konstigt men så är det jag måste acklimatisera mig tillbaka till verkligheten igen. Har t.o.m härhemma börjat kasta toapappret i papperskorgen istället för toaletten. 😂😆😂

Jag är tacksam över att allt har gått bra, vi har alla mått bra, (förutom 1 kräkning och lite feber) inga olyckor vare sig med bil eller vespa (med tanke på den galna trafiken), ingen har fått dengue (det har jag varit mest orolig för)
Vi har varit på arrangerade båtutflykter till olika öar med speedboats och de kör ju som galningar.. lite jobbig sjögång till phiphi island men det gick ju vägen det med.

Och nu så är vi hemma i vårt hus i lilla Skänninge,  hemkomna till kyla och snö vi har lämnat solnedgångarnas Ö.

Underbara, vackra Koh Lanta vad är det som
gör att jag mår så bra där.
Jo där är det ett enkelt liv och det gillar jag man behöver inte så mycket för att vara lycklig. Där behöver vi inte ens en bil vi klarar oss med 1 vespa på 3 😆

Det är svårt att ställa om sig till livet härhemma nu rutiner, jobb, stress och ekorrhjulet drar igång. Hatar ekorrhjul här hemma hinner vi inte prata och umgås med varandra på samma sätt som där. Här går livet i 180 knyck det gjorde det inte på Lanta. 😆

Jag älskade verkligen våra vespaturer då fanns mycket tid för prat och diskussioner, ni vet en tonåring som oftast stänger in sig på rummet härhemma med mobilen i näven 24/7 och det beteendet går inte ur direkt bara för att vi kom till Lanta men som familj får vi ändå mer tid tillsammans som är så viktig och våra vespaturer var mysiga då hon satt där mittemellan oss.❤

För Mollie har ju livet varit lite som vanligt eftersom hon har haft skolan att gå till men det är ju ändå annorlunda mot skolan i Sverige. Hon älskar skolan på Sanuk och på utskrivningssamtalet så sa hon till Johannes att skolan är mycket bättre här i Thailand för att de är endast max 12 elever i varje klass man hinner mycket mera på lektionerna, det är lugnt i klassrummet när vi jobbar här är ALLA i klassen med varandra ingen är utanför och ingen säger elaka saker.
Här kan jag verkligen vara mig själv sa hon och det tyckte han om, han hoppades att hon nu skulle ta med sig det hem till Sverige styrkan att kunna vara sig själv även härhemma det är viktigt.

Mollie har saknat kompisarna härhemma när vi var på Lanta och nu när vi är hemma så saknar hon sina vänner på Lanta, men fördelen idag med internet är ju att man kan hålla kontakten även fast man bor långt ifrån varandra.
Mollie fick en gullig hälsning igår från en av tjejkompisarna från Sanuk där hon fotat av en kille som är 9 år som åkte samma skolskjuts och han blev väldigt förtjust i Mollie.
Hon fick en bild på honom ifrån Salan på skolgården där det stod. - han hälsar att han saknar dig jättemycket Mollie. Sååå gulligt.

Jag vet att Mollie är saknad av många på Lanta.

Här är lite av det Mollie fått uppleva på skolan i Thailand som är utvecklande och som ger henne mycket kunskap och erfarenhet i livet något som skolan i Sverige aldrig kan ge min dotter. Så de skolor i Sverige som inte beviljar sina elever ledighet för att gå på skolan i Thailand de är inskränkta, hur de kan neka till något som ger så mycket livserfarenhet är så utvecklande för individen och ger så mycket extra glädje i livet är ofattbart.

Här har lärare Johannes skrivit vad Mollie gjort och fått uppleva mer på Sanuk förutom allt skolarbete.

Lokalt: Mollie har under vårt Thaitema hunnit med några olika moment som alla berör det lokala. Här utvecklar hon sitt kunnande i att samspela i möten med andra människor utifrån kunskap om likheter och olikheter i livsvillkor, kultur, språk, religion och historia. Hon har varit på studiebesök i ett buddisttempel och fått vara med om en buddistisk välsignelseceremoni. Mollie har fått ta del av den största religionen här på Koh Lanta, Islam, då hon dagligen mött den lokala befolkningen men även diskuterat islam på olika sätt under samlingar. Hon har vidare fått ta del av buddismen på liknande sätt och även haft ett par samlingar som berört buddismens grunder, mytologi och framväxt samt de olika buddistiska traditionerna och levnadsreglerna. Mollie har också fått grundläggande undervisning i det thailändska språket med namn på veckodagar, färger, frukter och siffror. Hon har fått ta del av firandet av det kinesiska nyåret som har en stark tradition på Koh Lanta då många människor här har thaikinesiskt ursprung. Hon har lärt sig att laga några traditionella thailändska maträtter och provat på yoga och thaiboxning.

Omdömen hur läraren upplevt Mollie;

Mollie är en charmig, positiv och glad tjej som är lätt att tycka om. Efter veckorna här visar Mollie att hon respekterar andra människors egenvärde hon har intresserat deltagit i de samtal och övningar vi har haft för att stärka respekten för sig själv och andra.

Hon visar att hon är intresserad av att samtala och reflektera med jämnåriga och vuxna om det sociala samspelet.

Det har varit väldigt positivt att följa Mollie och få ta del av hennes tankar och resonemang under hennes tid här.

Mollie kommer att saknas av både elever och lärare. Mollie har visat att hon kan ”leva sig in i och förstå andra människors situation och utveckla en vilja att handla också med deras bästa för ögonen.

” Skolan arbetar aktivt med RAR. Respekt för mig själv, Ansvar för mina handlingar och Respekt för andra. När vi har jobbat med RAR har Mollie varit aktiv och visat intresse för de diskussioner vi har haft.

Hon har beskrivit med egna ord och visat genom handling att alla människor är lika mycket värda och att alla ska bli lyssnade på.

Kontakten med hemskola har Mollie till största del skött självständigt genom att maila in arbeten och ställa frågor när hon så behövt.

Mollie har hela tiden haft en öppen kommunikation med sin handledare och visat alla mail till denne för att alla hela tiden ska vara delaktiga.

Kontakten med föräldrar har varit god, de har stöttat och visat intresse för skolan genom att vara aktiv i olika föräldraaktiviteter och samtal.

De har varit ett fint stöd för Mollie genom att visa att de är intresserade av skolan och hennes utveckling.


Övrigt:

Mollie har säkert många upplevelser och nya kunskaper med sig hem, inte minst från det hon gjort vid sidan av skolan tillsammans med sin familj och sina kamrater.

Vi önskar Mollie all lycka till i framtiden och kommer att sakna henne.


Vem skulle inte sakna ALLT detta det är en fantastisk möjlighet att låta ens barn gå på en skola i ett annat land framför allt SANUK på Koh Lanta som vi har erfarenhet utav..har man den möjligheten så tveka inte vi tycker i allafall att det är det bästa vi har gjort.

Nu har vi gjort det 2 ggr och vi hoppas på en 3:e gång nästa år. 2018 👍😉🌞


Likes

Comments

Sanukskolan ~Thaispråk~skolgården

Lärare Johannes håller tack/hejdå tal i det lilla klassrummet.

Mycket tårar när de här två söta tjejerna skulle säga farväl till varandra. Tjejerna grät och mammorna grät.

Fikaträff med Familjen Waldebring bjuds det på detta hemma hos oss.

Sista kvällen innan avresa åt vi Middag på Thaicat då bjöd vi med oss Mollies kompis Elina ❤

Manchusa & Mollie dom gillar varandra

John & Mollie & Manchusa
Mycket kramar när man ska säga hej då
❤❤❤

❤ See you next year ❤

Det är svårt att lämna Koh Lanta när både vi och Mollie har fått många vänner under de här 2 åren vi vart här
Det är med sorg i ❤ man säger hej då till vännerna men samtidigt med glädje och tacksamhet över att vi än en gång varit här och allt vi gjort tillsammans och fått uppleva med vänner och som familj.

Likes

Comments

Den vackra salan på skolgården,  i dag när vi kom för utskrivningssamtal så hade Mollie Thailektion härinne under taket...bara det att få sitta så här och ha lektion på golvet i en sala solen skiner och det är varmt/hett/svettigt 😂 men helt fantastiskt.

Avslutningstal av Mollies lärare Johannes var det i deras lilla klassrum.

Vi föräldrar fick vara med och lyssna..sist 2015 hade dom tacktal och hej då för alla på skolan under samlingen i den stora salan på gården, men tyvärr har dom tagit bort det eftersom att det är så många elever som slutar varje vecka och det tar mycket tid i anspråk.

Men han sa så fina saker om Mollie att på de här "korta" 4 veckorna som han lärt känna henne så hade han sett en person som är väldigt glad, nära till skratt väldigt social, hon är välkomnande mot människor i sin omgivning, öppen hon har lätt för att skapa nya kontakter eftersom hon bjuder in till det och hon är väldigt positiv. Hon ser till att alla får vara med....Alltså man blir ju stolt, jättestolt att höra det. Det är mycket bra egenskaper.

Hon har klarat alla sina skoluppgifter och är färdig med allt. Och när det varit mycket att göra i skolan så hela tiden har hon varit positiv och tagit ansvar och glatt jobbat på.

Bra kämpat Mollsan ❤❤❤❤

Det jobbigaste av allt med den här dagen är ju att säga hej då till kompisarna..åh det gör så ont i hjärtat..Mollie grät, Elina grät, jag grät och Elinas mamma grät..vi torkade tårarna som rann bakom våra solglasögon.

Vi har bestämt att vi ska ses hemma i Sverige de bor i Skåne i Bromölla ungefär 4 timmars resväg från oss. Men det har ingen betydelse. Vi sa att Elina är sååå välkommen och bo hos oss i sommar några dagar om hon vill och det vill hon..hon är en supergo, framåt och en sån härlig tjej vi kommer alla att sakna henne massor. ❤❤❤

Elina och hennes familj ska stanna kvar till 22 Mars så det känns extra tråkigt att lämna nu då de har blivit så fina kompisar.

Elinas mamma Valla och vi pratade om nästa år -när åker ni?..om vi åker sa jag så blir det nog mitten av Februari-Mars (4 veckor) om jag får ledigt..då sa Mollie ja annars säger du upp dig mamma det har du ju sagt..ja det har jag sagt gumman. 😊


Då sa Valla vi åker nog i mitten av December-mitten av Februari. Men nej då konstaterade vi att det går ju inte för då åker ju dom hem när vi kommer vi måste anpassa tiden för tjejernas skull så att vi är här samtidigt 😂😂 då får vi tänka om.

Valla erbjöd Mollie att följa med dom ett par veckor innan vi åker ner 😊

När vi var ute och åt med dom i Lördags så sa även dom så fina ord om Mollie och berättade att Elina mår så bra tillsammans med henne. De sa att Mollie inte får åka hem nu, hon kan stanna här hos oss, det finns plats inga problem.

Roligt att höra men vi vill ta med vår tjeja hem nu.

Vi hoppas att vi ses snart igen..då sa Valla vi kommer 24 Mars till Er. 😂😂

​När de gråtit och tagit avsked och Elina gått så tog det inte lång stund förrän vi bestämde kolla med Elina om hon vill hänga med oss ut och äta ikväll på Thaicat. Mollie skrev till henne och vi fick svar. - ja det ville hon så hennes pappa skjutsade dit henne till kl. 18.00 på vespan och vi fick träffas igen.

Sedan när vi ätit klart så tog vi en taxi och skjutsade upp Elina till Klong dao och sedan vände vi och åkte hem till oss på Long beach. Det blev mer kramar och avsked.

Vi bjöd hem Familjen Waldebring till huset på fika, och så fick de se hur vi bor...vi åker ju hem nu men inte dom, de stannar 2,5 vecka till lyllos dom.

Vi har så himla kul tillsammans med dom det är mycket snack och mycket skratt.

Vi ska också försöka att träffas i Sverige, dom bor i Strängnäs så det är ju inte så långt mellan oss.

Det är härligt med nya vänner...

När vi ska frakta hem oss alla 3 på vespan med packning & fruktpåsar, ägg i påse, skolväskor, thaipannkaka då ser det nog kul ut. Vi är fullastade och påsarna får man hålla i. Häromdagen åkte Stefan och jag ner till John för att lämna in vår gitarr. Han ska förvara den åt oss hemma hos sig. Då körde Stefan vespan och jag satt bakpå med en stor gitarr i ena handen det såg nog rätt så kul ut. Men här på Lanta kan man få se det mesta en dag mötte vi en man som körde vespan med en hand i den andra handen hade han en levande höna som låg i hans knä.

Åh så blev det ju hej då och kramar till John & Manchusa som vi känt i 2 år nu..det är hos dom vi hyr vesporna, köper bensin, bokar våra utflykter och även transfer till/från flygplatsen det är alltid god service. När vi kom till Lanta mötte John upp oss utanför vår lght. När vi har varit på utflykter har han kommit för att se till så vi kommer med bilen sen hoppar han på vespan åker ner till stranden möter oss där och ser till att vi kommer med rätt båt. Och i morse när vi skulle åka med van till Phuket 05.30 i morse då kom han 05.15 och knackade på dörren och lastade vårt bagage och såg till att vi kom med, det kallar jag SERVICE det. Manchusa gör så fina armband och Mollie och jag köper alltid massor av fina armband som hon sitter på dagarna och pärlar.

Hon gör så fina saker och är så duktig.

Nu har vi kommit till Phuket och bor på ett jättegulligt litet hotell med toppenservice. Nära flygplatsen bor vi för i morgon ska vi flyga först till Bangkok och sen vidare hem till Sverige.

Godnatt nu är det dags att sova 😊

Har kämpat med detta inlägg för det har inte gått att ladda upp men jag fick ta bort alla foton så nu funkar det. Inlägget blev nog för stort. Så alla bilder till detta inlägg kommer som ett eget fotocollage.

Likes

Comments