View tracker

Ossian gör sig fin inför en dag i Köpenhamn med Farfar, Kicki och Pappa. Själv måste jag tyvärr plugga. I veckan har vi haft vinterkräksjuka.. så inte kunnat fokusera på studierna. Nu mår vi alla bra och det är så befriande. Hade glömt hur däckad man blir av den där sjukan. Fy! Hoppas ni slipper den.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

I lördags blev det en myskväll här hemma med god mat och underbara tjejer, Lina och Malin. Alla ingredienser på bordet använde vi oss av för att sedan rulla ihop i rispapper. Till de hade vi en mumsig jordnötssås. Detta ska jag absolut göra oftare.

Likes

Comments

View tracker

Ossian säger "mysaah". Här var det mys med bok på morgonen. Det värmer så i hjärtat när jag ser all kärlek och glädje Ossian sprider.

Det var visst helt plötsligt okej att borsta tänderna när det var Gudmor som gjorde det. Annars är det ofta en hel del skrik..

Likes

Comments

Godmorgon vänner! Jag ligger fortfarande kvar i sängen och har det lyxigt. Gudmor Lina är här över helgen så jag gav henne äran att gå upp när Ossian vaknade hihi :) Bilderna ovan är tagna av talangfulla Malin http://malincronqvist.devote.se  Alltid lika fina bilder <3 Blir så glad av att kolla på dessa bilder, Ossian min Ossian. Där var vi på bibblan och hade det så kul. Ne nu ska jag upp och äta frukost med älsklingarna! Ha en bra dag, kramis

Likes

Comments

- Ossians Mormor har varit här i helgen. Ossian har varit så glad och sprallig i helgen. Mycket bus i den killen nu. Med Mormor har han alltid så kul. Flera bubblande underbara skratt dessa dagar!

- Bilar bilar bilar. Mormor hade med sig två bilar som Ossian har haft ett hårt grepp om hela helgen. Galen i bilar. Vi sitter och kör dom fram och tillbaka till varandra i minst 15 min..

- Testa stämman. Oj oj oj, vilka skrik Ossian kan få till. I helgen har han busat så mycket bland annat genom att skrika. Han tycker det är så kul när vi säger till, då skriker han igen och springer iväg.

- Pussar. Ossian ger inte så fasligt mycket pussar men i helgen så har jag fått flera stycken!! Lyckan.


- Prat i stora lass. För varje dag som går så börjar Ossian snappa upp mer och mer ord. Han pratar riktigt bra nu. Nästan flytande svenska.

Likes

Comments

Bilder från BVC besök, när vi tog 1,5 års vaccinet som gjorde Ossian så sjuk. Först feber i 4 dagar, sedan hosta hela nätterna, matvägran/ dålig aptit, ögoninflammation, snorigast i stan och inte sig själv. Vi blev riktigt oroliga ett tag då Ossian exempel alltid ätit bra. Först förstod vi det eftersom att han var febrig och sjuk men när han började piggna till så blir vi så oroliga. På förskolan åt han inte heller något mer en majs en lunch och de sa att dom inte kände igen honom under två dagar. Efter 2 veckor ringde jag BVC och fick lugnande besked. Att det kan bli så, antagligen för Ossian redan hade virus i kroppen när sprutan togs, därför var det svårt att bekämpa det. I och med det så kom alla sjukdomar plus biverkningar av vaccinet, såsom dålig aptit, torr hosta, feber. Stackars liten. Jag undrade om vi inte skulle komma in för att väga honom, då mestadels bara fick i sig välling och smoothie under mer en 1,5 v. Men absolut inte.. självklart har han gått ner i vikt då, så onödigt att bli orolig om man väger Ossian då. Det skulle vi istället göra när han börjat äta igen. Om hostan inte gick över efter 3 veckor skulle vi kontakta läkare. Den gick över efter 2,5 pjuh. Jag googlade även runt om personlighetsförändringar när man tar vaccin och blev så rädd! Blev så orolig när det sagt på förskolan att han inte var densamma vilket vi också kände av innan. Men självklart kan det bli så när lillen hade massor att bekämpa. Tydligen så skulle Ossian blivit extremt sjuk om han då fick mässling ifall han inte tagit sprutan. Så sjukperioden nu var bättre än om sprutan inte tagits givetvis. Nu är Ossian pigg och glad! Ville bara skriva ner detta i lilla "dagboken" Har jag läsare som har barn som blivit sjuka av vaccin?

Likes

Comments

En tillbakablick på när dessa underbara prinsar inte var så stora. När vi hängde i lekparken, på öppna förskolan och på sångstunder. Är det fler än jag som saknar mammaledigheten? Om 2 månader blir Oliver storebror! Vi längtar massor efter bebis och också efter lekstunder med storebror och Mamma Frida <3.. Just nu sitter jag på tåget till en föreläsning. Ska försöka vila lite nu för inatt blev det inte mycket sömn. Ossian vaknade och skrek, ville upp, ville inte upp, ville sova hos Mamma, ville gå till soffan, somnade om, vaknade, skrek osv. Tror det var att han hade ont i magen. Idag blir det katrinplommon! Tillslut så blev allt bra runt 03 och Ossian somnade bredvid mig.

Likes

Comments

Lilla hjärtat <3 Frågan som ställs om och om igen. Hur gick tiden så fort?

En tuff vecka för lilleman som inte alls var på bättringsvägen som jag trodde. I söndags började hostan komma igen och på morgonen vaknade Ossian upp med ögoninflammation. Stackars stackars liten. Flashback från tiden när man var liten, vaknade upp och inte kunde se något... Det har gjort så ont i hjärtat i veckan. Ossian har hostat så mycket på nätterna och snoret ja det bara rinner och rinner. En förskoleförkylning som aldrig går över.. I tisdags kom Ossians farmor till oss. Vilken räddning! Fick då tid att plugga till min tenta som jag hade idag. Ossian hade så mysigt med farmor. När jag kom hem var det fortfarande farmor som gällde. Sådan tur vi har med familj och vänner som hjälper oss med allt möjligt<3 Evigt tacksam för allt.

Likes

Comments

En rätt vi åt för några dagar sedan. Risotto med skogschampinjoner och kantareller. Riven blomkål istället för parmesan på. Hela familjen är förkylda så vet inte riktigt hur gott det var. Så lägger inte ut något recept.. 

Likes

Comments

Första fotot från förskolan. Mammas och pappas stora hjärta. Så fort du växer. Vi pratar varje dag om hur lyckliga vi är att vi har dig. Du är allt.

Nya fina kläder från Kicki och farfar :)
Man ser att det är i slutet på dagen hehe, matfläckar <3

Likes

Comments